Iliena
napsal(a):
Tady by mě vážně zajímalo co je na tom pravdy. Když jsem se přestěhovala začal se mi prvně v životě dělat zubní kámen a tady je voda dost tvrdá. Vážně na tom nemůže něco být?
Za poslední 3 roky jsem změnila několikrát zubaře. Všichni chtěli vehementně odstraňovat zubní kámen. Někteří i na opakované návštěvě. Dřív to nikdo neřešil. Mám za to, že je to nový trend u zubařů jak vytahat z lidí peníze. U psů je zubní kámen viditelný. Ale když mi zubař řekne že mám zubní kámen (a hodně) na naprosto zdravých zubech... Já v tom spojitost s tvrdou vodou nevidím Teda.
U psů se zubní kámen dělá, ale že by se mi chtělo kupovat psovi balenou vodu... To nechce. Navíc po tom co naši psi se napijou já můžu vytírat. To by lezlo do peněz i na mozek.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte v rámci preventivní prohlídky zdarma.. asi jednou ročně
jezte kosti a tvrdý chléb, nebudete mít kámen
možná ani ty zuby
ale jde o ten kámen !

Možná na tom něco bude, všichni psi co jsme měli venku, tak s oblibou pili s kropáčů dešťovou vodu a kámen neměli, ti co byli doma tak na kámen trpěli, máme vodu hodně tvrdou.Já kámen ale nemám, ani nikdo z rodiny tak zas nevím, ale asi proto, že si je poctivě čistím Má na to vliv určitě víc faktorů.
napsal(a):
Máte v rámci preventivní prohlídky zdarma.. asi jednou ročně
jezte kosti a tvrdý chléb, nebudete mít kámen
možná ani ty zuby
ale jde o ten kámen !
No vzhledem k tomu že díky této proceduře mi zubař zlomil dva zuby (zdravé) tak už tuto proceduru nepodstoupim ani jednou za rok. :).

Mě jednou jiný zubař ke kterému jsem byla odeslána mým s diagnozou s kterou si nevěděl rady, tak ta zubařka pak řekla něco, že to je něco dědičného a pak se rozhodla, že to asi měla zbytečně bez zákroku, tak že mě aspoň odstraní zubní kámen, který jsem rozhodně neměla, dopadlo to tak, že mě ubrousila sklovinu těsně u dásní, úplně jsem to cítila jazykem, jak to vyfrézovala .No a bohužel za pár let se to začalo kazit a přišla jsem o dvojku nahoře, zlomila se, další dva zuby mě musel můj zubař dát celý dohromady.Takže také nikdy více, byla jsem sice mladá a hloupá ale zubařka totální krá*.

Zubní kámen nemá s tvrdostí vody nic společného. Je to zmineralizovaný zubní plak, tvoří ho bakterie, mikroorganismy, biochemické látky proteiny, soli, polysacharidy ze slin, nejvíce je zastoupen fosfor a vápník, jak se ukládá, způsobí ztvrdnutí, kalcifikaci plaku. Měla jsem psa, kterému jsem musela odstraňovat kámen už od 9 měsíců po celý život, druhé feně bylo 11 let a měla zoubky jak perličky. Kámen nikdy neměla a to žily spolu, krmeny byly naprosto stejně. Takže nějaká prevence kojeneckou vodou opravdu fungovat nebude.
napsal(a):
Zubní kámen nemá s tvrdostí vody nic společného. Je to zmineralizovaný zubní plak, tvoří ho bakterie, mikroorganismy, biochemické látky proteiny, soli, polysacharidy ze slin, nejvíce je zastoupen fosfor a vápník, jak se ukládá, způsobí ztvrdnutí, kalcifikaci plaku. Měla jsem psa, kterému jsem musela odstraňovat kámen už od 9 měsíců po celý život, druhé feně bylo 11 let a měla zoubky jak perličky. Kámen nikdy neměla a to žily spolu, krmeny byly naprosto stejně. Takže nějaká prevence kojeneckou vodou opravdu fungovat nebude.
Z 99 % souhlasím, jen ty minerály se ukládají do toho plaku mmj. i z té vody. Samozřejmě prevence kojeneckou vodou fungovat nebude, protože minerály jsou obsaženy ve slinách a zub je slinám vystaven mnohem více než té vodě, ale říkat, že tam souvislost neexistuje, je maličko zavádějící.
Jinak my máme tvrdou vodu taky, prý je to lepší pro zdraví a horší pro mytí, praní a zalévání. Každý má holt něco. :).
Kelpu mám, asi měsíc. No dávám...nedávám. Děsně smrdí rybynou a nechce se mi mu každé jídlo takto smradit, aby kuře chutnalo jako ryba, vepřové, králík...jako ryba Shodou okolností jsem ve stejné době koupila i úhořový olej, který mi poradila tuším rajka na klouby. Jednu stoličku má pes už léta odlomenou a na tom lomu se mu usazuje zubní kámen. Prakticky jen tam a vůbec se nečistí. Už mu právě červenala i dáseň, tak jsem se rozhodla to řešit a koupit tu kelpu. Nakonec jsem vymyslela. Smíchám si do kalíšku od krému ten úhořový olejíček s kelpou, vytvořím takovou, pastu" a tu si nabírám starým zubním kartáčkem mého muže, který je malý a měkký (já mám elektrický) Psa vůbec nemusím na čištění přemlouvat, děsně mu to chutná Kámen tedy zatím nemizí ale ta dáseň už není červená Takže jestli to pomáhá na kámen fakt nevím, protože to ani neužíváme, jak se má
Ještě k tomu el.kartáčku historka Mám ho asi 15 let a před půl rokem se mi pokazil, už měl hodně najeto. I musela jsem si začít čistit zuby normálním, než jsem si rozmyslela, našla a objednala nový. Já šílela, doslova. Za jedno jsem si už vůbec neuměla ty zuby vyčistit, pořád mi to někam zklouzávalo, dobitou jsem měla celou hubu, pocit furt špinavých zubů...Byla jsem z toho na prášky asi 14 dní, než přišel nový. To byla taková slast, že jsem si ty zuby čistila místo 2minut, či kolik je tam ten cyklus, pokaždé asi 10minut...nemohla jsem se toho nabažit. Muž se mi řehtal, že jsem úplně ujetá tongue#.

To lesnížínka
Taky elektrický, k tomu kvalitní nepěnivou zubní pastu a ráno mi to vydrží těch 10 min s noťasem, akorát si při čištění přečtu zprávy.
jistě, že na tom něco pravdy je. Naše psisko mělo se zubním kamenem veliké problémy a po tom, co jsme mu začali dávat pít vodu odstátou, nebo z rychlovarný konvice (čili převařenou), bylo po problému.
Všichni ti, co tu vyhlašují, že tvrdá voda s tím nemá nic společného, to nikdy nevyzkoušeli...
Zkuste to a já Vám garantuju, že po dou měsících poznáte citelný rozdíl (co se zápachu z mordičky týká).
LuckyDog.

LuckyDog
napsal(a):
jistě, že na tom něco pravdy je. Naše psisko mělo se zubním kamenem veliké problémy a po tom, co jsme mu začali dávat pít vodu odstátou, nebo z rychlovarný konvice (čili převařenou), bylo po problému.
Všichni ti, co tu vyhlašují, že tvrdá voda s tím nemá nic společného, to nikdy nevyzkoušeli...
Zkuste to a já Vám garantuju, že po dou měsících poznáte citelný rozdíl (co se zápachu z mordičky týká).
LuckyDog.
Jako že odstátím nebo převařením zmizí z vody minerální látky? Tak proč nepít rovnou destilku?

Terven
napsal(a):
Tak ona se tvrdá voda převařením opravdu změkčí to je známá věc 😉
Jenomže tvrdost vody nijak nesouvisí se vznikem zubního kamene.
To vím. Chtěla jsem LuckyDog trochu popíchnout.
Ja si to cely vymyslel, nic vyzkouseno nemam. Snazim se tu vsechny uvest v omyl, protoze to je to, co me bavi. Vsici ostatni rikaj, ze je to blbost, tak to musi bejt blbost. Nakupte hromadu psich kartacku a predrazenejch dentalnich pamlsku, protoze to je "cesta".
Pac a pusu, LuckyDog.
ps.
Mam dojem, ze uz je na trhu psi elektricky kartacek se sonickym pohybem...