Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.11.2017 23:53
ilolinka

XXX.XXX.40.64

Kavalír king Charles šlaněl, plemeno z Británie. Kolik lidí ho vlastně zná?! Málo. A přitom je to jeden z nejlepších psů i do bytu. Veselý, hravý, inteligentní, nenáročný a přizpůsobivý. Je snadné se o něj starat, nezabere moc místa a přizpůsobí se stylu Vašeho života.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.11.2017 08:21

To se ptáte nebo jen tak oznamujete?Proč by lidi neměli znát toto plemeno, není nijak vzácné a neznámé.Jo někteří jsou skutečně úžasní, někteří už bohužel ne tolik.

24.11.2017 08:39
Edánek

XXX.XXX.159.94

ilolinka napsal(a):
Kavalír king Charles šlaněl, plemeno z Británie. Kolik lidí ho vlastně zná?! Málo. A přitom je to jeden z nejlepších psů i do bytu. Veselý, hravý, inteligentní, nenáročný a přizpůsobivý. Je snadné se o něj starat, nezabere moc místa a přizpůsobí se stylu Vašeho života.

...zdravotní problémy a velké línání...jinak krásný pes a bezvadný a přizpůsobivý společník do bytu... myslím, že to není až tak neznámý pes...

24.11.2017 11:07
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mám doma tři atlasy psů, je v každém z nich. :).

24.11.2017 11:12

ilolinka napsal(a):

Taky proslulý masivním výskytem srdečních šelestů, prostě chodící kardiologický pacient, a syringomyelii jich má taky nadpoloviční většina.

24.11.2017 12:48
Mat

XXX.XXX.7.34

Varaxi napsal(a):
Mám doma tři atlasy psů, je v každém z nich. :).

Jenom tři? Amatére.

24.11.2017 13:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mat napsal(a):
Jenom tři? Amatére.

Nojo, pak jsem objevila internet. :)
Když mně přijde, že půlka těch autorů opisuje jeden od druhého, na to nechci plýtvat místem na poličce.

24.11.2017 13:57
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Ten titulek mi hodně připomíná vtip "Znáte trabanta?"

https://www.youtube.com/watch?v=Ew_RuKaTmYg.

24.11.2017 22:22
Mat

XXX.XXX.7.34

Varaxi napsal(a):
Nojo, pak jsem objevila internet. :)
Když mně přijde, že půlka těch autorů opisuje jeden od druhého, na to nechci plýtvat místem na poličce.

No jasně, proto si už teď kupuji jen překlady z jazyků, ze kterých je ještě nemám. :D.

24.11.2017 23:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Kdy se stalo z kavalíra málo známé plemeno? smajlík
Podle mne je to běžné plemeno, jen poslední dobou je jich trochu míň, kvůli jejich zdravotním problémům. Když začali být módní (90. léta), krylo se všechno, co mělo 4 nohy, a takto to dopadlo.

25.11.2017 23:45
ilolinka

XXX.XXX.40.64

Dělala jsem průzkum.23 lidí ze sta ho zná.

26.11.2017 10:00
michaela_89

XXX.XXX.149.175

ilolinka napsal(a):

Máme štěně kavalíra a venku ho poznává tak 8 lidí z 10 smajlík. Je pravda, že v okolí jich není tolik, jako třeba labradorů nebo yorků, ale nemyslím si, že by to bylo až tak neznámé plemeno.

27.11.2017 20:04
babča2

XXX.XXX.168.67

ilolinka napsal(a):

Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska k dnešnímu dni uvádí počet narozených štěňat v roce 2017 - 188. Ještě je tu klub druhý Kavalír - King, čísla neuvádí, ale může to být podobné. Je to málo, nebo moc?
Nepočítám štěňata bez PP. Ano, zde je velký předpoklad dědičných onemocnění, hlavně srdečních. Chovatelé, kteří prodávají štěňátka s PP chovají většinou na šampionech a zde je podmínka všech vyšetřeních. Poznala jsem pár lidí, občas se jedu podívat na výstavu a věřte, že tolik nadšenců okolo kavalírů jsem nepotkala.
Mám sama druhého kavalírka, první bez PP zemřel na rakovinu, to byl pan Pes, druhý s PP se mnou právě sedí u PC a pečlivě hlídá co o nich píši.
Za sebe - chlupy normál, není to naháč, zdravotní stav - když je dobrý rodokmen, velká šance na dobré zdraví i když to zajisté není záruka. Znám hodně kavalírů, kteří se dožili ve zdraví více než 15 -17 let. Úžasná povaha, neuštěkaní, k dětem, starším lidem a navíc věřte, že žádná studna není tak hluboká jako oči kavalíra.

28.11.2017 19:22
ilolinka

XXX.XXX.40.64

babča2 napsal(a):
Cavalier King Charles Spaniel klub Čech, Moravy a Slezska k dnešnímu dni uvádí počet narozených štěňat v roce 2017 - 188. Ještě je tu klub druhý Kavalír - King, čísla neuvádí, ale může to být podobné. Je to málo, nebo moc?
Nepočítám štěňata bez PP. Ano, zde je velký předpoklad dědičných onemocnění, hlavně srdečních. Chovatelé, kteří prodávají štěňátka s PP chovají většinou na šampionech a zde je podmínka všech vyšetřeních. Poznala jsem pár lidí, občas se jedu podívat na výstavu a věřte, že tolik nadšenců okolo kavalírů jsem nepotkala.
Mám sama druhého kavalírka, první bez PP zemřel na rakovinu, to byl pan Pes, druhý s PP se mnou právě sedí u PC a pečlivě hlídá co o nich píši.
Za sebe - chlupy normál, není to naháč, zdravotní stav - když je dobrý rodokmen, velká šance na dobré zdraví i když to zajisté není záruka. Znám hodně kavalírů, kteří se dožili ve zdraví více než 15 -17 let. Úžasná povaha, neuštěkaní, k dětem, starším lidem a navíc věřte, že žádná studna není tak hluboká jako oči kavalíra.

Jasně, jsou super

Přidejte reakci

Přidat smajlík