Mozna mate nekdo zkusenost, muj erdel mel operaci zadni nohy, dnes je to 3. den, na malou jde v pohode, ale prestoze normalne ji, nejde mu jit na velkou. Chodim s nim prochazky, i kdyz ma operovanou nohu nahore, ale i tak mu velka nejde. Neznate nejake setrne projimadlo pro psa? Asi ho narkoza a extra umrtveni zadnich nohou nejak zablokovalo.
janapiglet
napsal(a):
Mozna mate nekdo zkusenost, muj erdel mel operaci zadni nohy, dnes je to 3. den, na malou jde v pohode, ale prestoze normalne ji, nejde mu jit na velkou. Chodim s nim prochazky, i kdyz ma operovanou nohu nahore, ale i tak mu velka nejde. Neznate nejake setrne projimadlo pro psa? Asi ho narkoza a extra umrtveni zadnich nohou nejak zablokovalo.
Žádné pokusy, jděte k vetovi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

janapiglet
napsal(a):
Veterinar kt. operoval bude na telefonu az v pondeli...pres vikend neni kontakt.
To je divné... snad vám řekl, kam, na koho, se máte obrátit v případě, že by nastaly komplikace po operaci...
Bohuzel ja si nerekla o cislo - nicmene - problem je vyresen huraa Vzala jsem ho ven a nutila s jednou nohou nahore neustale chodit a behat a mezitim jsem mu masirovala slabiny a ve finale se vy..., v pohode.
...priste si budu pamatovat, vzit si kontakt kdyby se neco delo po operaci.
Dekuji Vam za reakce a preji pekny zbytek nedele
Mate pravdu dark, i s tou mrkvi, jojo. Ale dnes uz zacina byt cilejsi, mel amputaci prstu na noze kvuli nadoru, kratke prochazky po zahrade dame uz casteji, ale drzim ho na voditku, jinak by lital a stychy na noze take. Lide se divi, ale moji psi miluji syrovou mrkev, kdyz nabidku piskot a mrkev, oba jdou za mrkvi Kupuji 3 kg mrkve tydne, ja, psi, ovce.

janapiglet
napsal(a):
Mate pravdu dark, i s tou mrkvi, jojo. Ale dnes uz zacina byt cilejsi, mel amputaci prstu na noze kvuli nadoru, kratke prochazky po zahrade dame uz casteji, ale drzim ho na voditku, jinak by lital a stychy na noze take. Lide se divi, ale moji psi miluji syrovou mrkev, kdyz nabidku piskot a mrkev, oba jdou za mrkvi Kupuji 3 kg mrkve tydne, ja, psi, ovce.
Taky jsem měla u erdelky amputovaný prst na zadní noze-nádorek místo drápu, jak se pes nemůže pořádně postavit ke kálení(jedna noha je bolavá) a je méně pohybu, jde to hůř.Místo několika bobků denně byl s těží jeden. Také v den operace je pes vylačněný a než se trakt zaplní je taky jeden den.(nynější psina také měla po operaci zadní nohy-zlomenina bérce obtíže se postavit k močení a kálení).
Verun - a vase erdelka uz pak byla v pohode? Mam ted trochu strach, kdyz to byl nador, jestli k tomu nebude inklinovat. Mam taky erdelika.
3 tydny jsem mazala cernou masti a obvazovala dle rady jineho veta, mysleli jsme, ze si neco jen zadupal do tlapy. Pak mu to prasklo v patek, ja se bala vikendu, volala jsem skveleho veta v mem kdysi asi 70 km bydlisti, a byla operace nadoru. Muj 1. erdel nemel nic podobneho.
Pravda, dnes kdyz si konecne ulevil, stoupl si uz i trochu na tu nohu, aby se nahrbil.

janapiglet
napsal(a):
Verun - a vase erdelka uz pak byla v pohode? Mam ted trochu strach, kdyz to byl nador, jestli k tomu nebude inklinovat. Mam taky erdelika.
3 tydny jsem mazala cernou masti a obvazovala dle rady jineho veta, mysleli jsme, ze si neco jen zadupal do tlapy. Pak mu to prasklo v patek, ja se bala vikendu, volala jsem skveleho veta v mem kdysi asi 70 km bydlisti, a byla operace nadoru. Muj 1. erdel nemel nic podobneho.
Pravda, dnes kdyz si konecne ulevil, stoupl si uz i trochu na tu nohu, aby se nahrbil.
Naše erdelka se dožila přes 14let, dá se říct v zachovalém fyzickém stavu. Prst měla amputovaný někdy v těch 14 letech. Ve 13letech jí narostl "nádor" během 3 měsíců pod a mezi spodními čelistmi o velikosto husího vejce - ten šel také pryč. Ke stáří trpěla na velké květákovité bradavice se sekrecí- ty vet také odstranil při operaci. Jinak měla na boku dle veta tukový nádor (taková podkožní boule)- pravidelně sledován a během let i jinde. To bylo pouze kosmetické a nijak nevadilo, vet to řezat nechtěl, nebylo třeba...
Dekuji verun , vas se dozil krasneho veku a v dobre kondici. Muj 1. erdelik odesel komplet zdravy v 11 letech, nekdo ho otravil na nasi zahrade, podeziram dosud jednoho z byvalych sousedu. Nynejsimu erdelikovi je ted 5 let a zijeme v lese na mytine, zdrava priroda, tak snad to bude OK

Mam jí v profilu, když jí bylo 10let...