Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.11.2017 19:34
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Zdravím Vás, mám fenecku retrivra a také alergickeho přítele Opravdu nepříjemná kombinace. I přes každodenní vysávání a časté vyčestní psa jsou chlupy stejne všude a ze jich je! Každý kdo má hafana pochopí. Chlupy jsou proste i v čerstvé otevřeném jogurtu .. a přítel kašle a smrka a kejcha, ale hlavně ho svedi kůže.. Fenka nesmí na gauč, nesmí do ložnice, ale i přes to všechno se drbe a drbe - přítel, ne pes .. no a otázka zní, co říkáte na tričko pro psa na doma? Z velmi prodysneho materiálu a s každodenním vycesavanim. Našla jsem to někde na amerických stránkách.. nechci ji, ale samozřejmě nijak ničit srst a tak se nejdříve chci poradit..
ps. Už to zašlo tak daleko, ze tu přítel nemůže mít ani ručník a po sprchování se musí fenovat, když se utře i do cerstve vypraneho ručníků, cely se osype

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.11.2017 19:40

Krmíte dle popisu nedostatečně, pokud chcete, napíšu Vám do zprávy, co všechno přidávat do krmení, aby vám pes nelínal.

26.11.2017 19:40

Franceska009 napsal(a):
Zdravím Vás, mám fenecku retrivra a také alergickeho přítele Opravdu nepříjemná kombinace. I přes každodenní vysávání a časté vyčestní psa jsou chlupy stejne všude a ze jich je! Každý kdo má hafana pochopí. Chlupy jsou proste i v čerstvé otevřeném jogurtu .. a přítel kašle a smrka a kejcha, ale hlavně ho svedi kůže.. Fenka nesmí na gauč, nesmí do ložnice, ale i přes to všechno se drbe a drbe - přítel, ne pes .. no a otázka zní, co říkáte na tričko pro psa na doma? Z velmi prodysneho materiálu a s každodenním vycesavanim. Našla jsem to někde na amerických stránkách.. nechci ji, ale samozřejmě nijak ničit srst a tak se nejdříve chci poradit..
ps. Už to zašlo tak daleko, ze tu přítel nemůže mít ani ručník a po sprchování se musí fenovat, když se utře i do cerstve vypraneho ručníků, cely se osype

Bohužel ono to není jen o alergii na chlupy, ale především o alergii na šupinky kůže, takový ten jemný prach a na to vám tričko vůbec nepomůže. Nebo může být alergický na prachové roztoče a zvíře právě zvyšuje prašnost.

Zkusila bych spíš pračku vzduchu. A místo vysávání vytírat.

26.11.2017 19:49
Franceska009

XXX.XXX.183.143

A to by pomohlo? Dávám ji granule Brit, ale pokud by doplňky stravy i jen malinko pomohly, tak by to bylo super :).

26.11.2017 19:54
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel ono to není jen o alergii na chlupy, ale především o alergii na šupinky kůže, takový ten jemný prach a na to vám tričko vůbec nepomůže. Nebo může být alergický na prachové roztoče a zvíře právě zvyšuje prašnost.

Zkusila bych spíš pračku vzduchu. A místo vysávání vytírat.

Ta čistička vzduchu mě, už taky napadla, ale byla jsem od toho odrazena, ze to vůbec nepomáhá i když ty dobre stojí par tisíc. Pokud ale vy mate dobrou zkušenost, tak bych ještě popremyslela.

26.11.2017 19:54
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Taky jsem pro čističku vzduchu. Ale to chce pečlivý výběr. A psa venku pořádně prodrbat proti srsti a pak kartáčovat.

26.11.2017 19:56
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Franceska009 napsal(a):
Ta čistička vzduchu mě, už taky napadla, ale byla jsem od toho odrazena, ze to vůbec nepomáhá i když ty dobre stojí par tisíc. Pokud ale vy mate dobrou zkušenost, tak bych ještě popremyslela.

U čističek je největší problém prý ozon. No chce to prohledat i recenze.

26.11.2017 20:02
Franceska009

XXX.XXX.183.143

A ještě se zeptám i na to triko, jelikoz vidina tich chlupů je na psychiku fakt špatná. A na svědění ta čistička podle mě moc nepomůže .. i když na to kejchani a smrkani ano :).

26.11.2017 20:04
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Zítra se na tu čističku mrknu a prolezu co se da i když tomu stále moc nevěřím :-/.

26.11.2017 20:14
Enter

XXX.XXX.158.148

Poradím pořádný vysavač pro alergiky, nám pro alergické dítě moc pomohl. Existuje i sprej na potahy sedaček apod., pokud by šlo o alergii na roztoče. Asi by bylo nejlepší, kdyby si přítel došel na alergologii, často je to i alergie na sliny zvířat (máme v příbuzenstvu). Pomohla antihistaminika.

26.11.2017 21:30
PumaCZ

XXX.XXX.253.47

Ještě k tomu vyčesávání.
Po vyčesávání klasickým kartáčem jsme měli také stále chlupy všude. Osvědčil se nám až Furminator, který bere nejen téměř veškerou uvolněnou srst, ale i špínu a případné lupy.

26.11.2017 21:48
Tedysek

XXX.XXX.35.61

A mě furminator malém oholil psa... Nejdřív je zkrátil na půlku - uriznul a pak bral úplně všechno.

26.11.2017 21:51
Naty1

XXX.XXX.91.8

Krmíte dle popisu nedostatečně, pokud chcete, napíšu Vám do zprávy, co všechno přidávat do krmení, aby vám pes nelínal.

Mohla byste to prosím napsat i mně? děkuji.

26.11.2017 22:12

Naty1 napsal(a):
Mohla byste to prosím napsat i mně? děkuji.

Jasně

26.11.2017 22:24
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Jasně

Pokud mohu být vtirava, tak i mě poprosim. :) třeba znáš ještě něco co jsem nevyzkousela. :).

26.11.2017 22:35

Tedysek napsal(a):
Pokud mohu být vtirava, tak i mě poprosim. :) třeba znáš ještě něco co jsem nevyzkousela. :).

Jasan

26.11.2017 23:32
PumaCZ

XXX.XXX.253.47

Tedysek napsal(a):
A mě furminator malém oholil psa... Nejdřív je zkrátil na půlku - uriznul a pak bral úplně všechno.

A mela jsi original Furminator? My napred koupili kopii a ta psovi chlupy zase pro zmenu skubala. Take je opravdu dulezite, aby byl hreben kolmo ke kuzi, nikoli jakkoli nakloneny.
Jediny problem s Furminatorem jsme meli, kdyz byl pes uplne holej. To mu to i pri setrnem zachazeni drazdilo kuzi, takze jsme kartacovali jen normalnim kartacem. A take kdyz byl pes extremne hubeny, tak jsem musela davat pozor na mista, kde mu trci kosti.

Jo, a mame Furminator na dlouhou srst, nikoli na kratkou, v tom byl take dost rozdil :).

26.11.2017 23:45

Na hrubou lehce kudrnatou srst u erdela jsem měla trimovací hrablo, chomáče staré srsti-podsady šly skvěle vyčesat.30dkg na jedno vyčesání. Na hladkosrstou fenu mám ten furminátor.

Neregistrovaný uživatel

27.11.2017 06:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ať si přítel zajde na alergo, nalepí mu na záda takový pláty a ty mu zjistí kontaktní alergie, já mám alergií celkem dost, všeobecně, na zvířata mám akorát na psí sliny, a máme doma tři psy a žaka co vyprodukuji mraky pudru z peří a jsem ok

27.11.2017 08:56
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ať si přítel zajde na alergo, nalepí mu na záda takový pláty a ty mu zjistí kontaktní alergie, já mám alergií celkem dost, všeobecně, na zvířata mám akorát na psí sliny, a máme doma tři psy a žaka co vyprodukuji mraky pudru z peří a jsem ok

A ty platy prosím, se nosí furt nebo jen když ho svedi kůže? Na alergologii byl, ale je zásadně proti praskum, takže to je proste vše trochu na hlavu no .. ale nevíte o nějakým dobrým krému? Z lékárny jsme měli (fenistil, atd..) a nikdy nic nezabralo. Proste když začalo svedit, tak jen sprcha, ale v noci, když by se měl pak ještě fenovat 10 minut je opravdu opruz..

27.11.2017 09:05

Franceska009 napsal(a):
A ty platy prosím, se nosí furt nebo jen když ho svedi kůže? Na alergologii byl, ale je zásadně proti praskum, takže to je proste vše trochu na hlavu no .. ale nevíte o nějakým dobrým krému? Z lékárny jsme měli (fenistil, atd..) a nikdy nic nezabralo. Proste když začalo svedit, tak jen sprcha, ale v noci, když by se měl pak ještě fenovat 10 minut je opravdu opruz..

Ne, to se nenosí furt, to slouží k diagnostice.

Pokud nevíte, na co přesně je alergický, těžko můžete udělat nějaké účinné opatření.

27.11.2017 09:05
Franceska009

XXX.XXX.183.143

PumaCZ napsal(a):
Ještě k tomu vyčesávání.
Po vyčesávání klasickým kartáčem jsme měli také stále chlupy všude. Osvědčil se nám až Furminator, který bere nejen téměř veškerou uvolněnou srst, ale i špínu a případné lupy.

Ten si musím koupit, jen si dat pozor na ty levnější, když to tu tak pročítám :).

27.11.2017 09:11

Klidně může být alergický třeba na používanou aviváž a proto mu vadí ručník a v noci ho budí svědění, protože ho svědí ložní prádlo.

Ono alergie může být na leccos a konkrétně psí chlupy v tom můžou být úplně nevinně.

27.11.2017 09:21
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Jojo to jsme vše zkoušeli měnit nebo nepoužívat. Ona ta pracka je totiž taky od chlupů a tak si vše pere u rodičů, takže i tam čerstvé výprany rucnik, který byl u nás asi 2 dny v koupelně, tak se po utrpení cely osypal. Nebo když hladim psa a pak pohladim jeho začne ho to místo svědit. Takže to bude podle mě i ten prach z chlupů co poletuje všude po bytě.

27.11.2017 09:29
Tedysek

XXX.XXX.35.61

PumaCZ napsal(a):
A mela jsi original Furminator? My napred koupili kopii a ta psovi chlupy zase pro zmenu skubala. Take je opravdu dulezite, aby byl hreben kolmo ke kuzi, nikoli jakkoli nakloneny.
Jediny problem s Furminatorem jsme meli, kdyz byl pes uplne holej. To mu to i pri setrnem zachazeni drazdilo kuzi, takze jsme kartacovali jen normalnim kartacem. A take kdyz byl pes extremne hubeny, tak jsem musela davat pozor na mista, kde mu trci kosti.

Jo, a mame Furminator na dlouhou srst, nikoli na kratkou, v tom byl take dost rozdil :).

Ano, originál. Půjčila jsem si ho před tím než jsem ho chtela koupit. A nedopadlo to dobře. I když kolegyně od které jsem ho měla půjčený, tak ta si ho chválila.

27.11.2017 09:34
Tedysek

XXX.XXX.35.61

A co sušička na prádlo? Vytaha všechen bordel z prádla včetně psích chlupů.

27.11.2017 10:13
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Tedysek napsal(a):

Já susicku nikdy nepoužívala/neměla.. a nezaneslo by ji to časem?.. prijde mi, ze je naše pracka těmi chlupy úplně zničena.. a to ji čistím calgonem a peru jednou tydne bez prádla na nejvyšší vše co jde.

27.11.2017 10:15
jazzinka

XXX.XXX.66.44

Mame to podobne, i kdyz pritel hlavne kasle a dusi se. Koupili jsme do loznice cisticku a strikame byt spreji proti alergenum ( na www.proalergiky.cz). Zhruba po 3 mesicich se to zlepsilo, ted mame ale noveho psa a je to tu zas. Na alergologii bohuzel pritele nedostanu :/.

27.11.2017 10:24
Franceska009

XXX.XXX.183.143

jazzinka napsal(a):
Mame to podobne, i kdyz pritel hlavne kasle a dusi se. Koupili jsme do loznice cisticku a strikame byt spreji proti alergenum ( na www.proalergiky.cz). Zhruba po 3 mesicich se to zlepsilo, ted mame ale noveho psa a je to tu zas. Na alergologii bohuzel pritele nedostanu :/.

Naprosto rozumím.. přítel sel na alergologii jen kvůli vyrazce na ruce, kterou asi neměl ze psa, ale jinak bych ho tam nedotahla.. moc ty chlapy nechápu na co si pak stěžují, když s tím nic moc nechtějí dělat.. no ale na ten sprej se podívám :).

27.11.2017 11:31
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Franceska009 napsal(a):
Já susicku nikdy nepoužívala/neměla.. a nezaneslo by ji to časem?.. prijde mi, ze je naše pracka těmi chlupy úplně zničena.. a to ji čistím calgonem a peru jednou tydne bez prádla na nejvyšší vše co jde.

Ne, je tam filtr kam se ten všechen bordel usazuje a ten se čistí.
Já Teda peru týdně cca 7 až 10 praček a při dvou psech a kočce se mi nikde nic neusazuje. i když se podívám do všech filtrů tak nikde nic. Jen když peru psi deky tak místo avivaze dám ocet. Chlupy to neodstraní, ale psům to dělá líp než avivaz. Sušička je fakt super věc.

27.11.2017 11:42
Edánek

XXX.XXX.226.223

Tedysek napsal(a):

...pořád se pro ní rozhoduju (mám už na ni i peníze) - doma 3 kočky (pes naštěstí nelíná)...opravdu ty chlupy z prádla vytahá? A prosím jakou značku máte doma...

27.11.2017 11:45
Franceska009

XXX.XXX.183.143

Tedysek napsal(a):
Ne, je tam filtr kam se ten všechen bordel usazuje a ten se čistí.
Já Teda peru týdně cca 7 až 10 praček a při dvou psech a kočce se mi nikde nic neusazuje. i když se podívám do všech filtrů tak nikde nic. Jen když peru psi deky tak místo avivaze dám ocet. Chlupy to neodstraní, ale psům to dělá líp než avivaz. Sušička je fakt super věc.

Fakt neusazuje? Co mate za pracku? Ta naše je tedy starší, ale vyperu tam nový ručník pak se utru a mám po sobě plno chlupů nebo na bílým prádle jsou ty černé strašně vidět.. každopádně susicku si asi začnu prát k Vánocům od rodičů

27.11.2017 11:48
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Edánek napsal(a):
...pořád se pro ní rozhoduju (mám už na ni i peníze) - doma 3 kočky (pes naštěstí nelíná)...opravdu ty chlupy z prádla vytahá? A prosím jakou značku máte doma...

Jo, vytáhne všechno. Prach i chlupy. Já ji doma nemám, dokud mi elektrikáři nenapoji novou elektřinu v koupelně. Pak teprv budeme kupovat i s novou pračku, protože mi pračka cestuje a sušička bude stát na pračce. smajlík ale sousedka nějakou má a sem tam ji poprosim jestli mi může sušičkou prohnat černé ložní prádlo. Protože na něm je vidět všechno a pokud mi v posteli zůstanou chlupy z ovčáka tak já se celou noc dusim (ty jeho dlouhé chlupy se mi nalepí na patro a nejdou ani tam a ani tam). Ale co jsem zatím zjišťovala, tak je jedno jaká sušička a rozdíly jsou primárně jen v ceně. Já se chystám na nějakou do 10 tis.

27.11.2017 11:52
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Franceska009 napsal(a):
Fakt neusazuje? Co mate za pracku? Ta naše je tedy starší, ale vyperu tam nový ručník pak se utru a mám po sobě plno chlupů nebo na bílým prádle jsou ty černé strašně vidět.. každopádně susicku si asi začnu prát k Vánocům od rodičů

Mám AEG lavamat aqua control 62610. Je fakt že na odpad tam byla hadice s nějakým filtrem a my jsme dali obyc hadicí bez filtru. A ani v té gumě u dvířek jak bývá v reklamě bordel tam nic moc nenacházíme. Nejčastěji jen kamínky nebo zbytky betonu nebo tak co se v prádle občas objeví. Ale má hrozný problém s gelem, který z té mističky vytéká moc brzy. Ale to je jediné.

27.11.2017 11:58

Franceska009 napsal(a):

Měli jsme podobný problém ale ne se psem v bytě.stačilo že byl venku.Byla to NO a měla dost lupů, také když línala, bylo to všude i doma.Strava ani ta sebelepší nepomohla.Alergie na chlupy jako taková snad ani neexistuje, jde o to co se v těch chlupech drží.My máme také slabou alergii ale jak jsem psa hodně drbala, tak jsem to poznala jak na kůži tak uvnitř.Pokud máte psa doma trvale, asi bych pak v krajních případech psa i koupala tak 2x do měsíce, jsou k dostání i šampony na alergeny, otázka druhá, jestli to zas bude vyhovovat psovi.Jinak vyzkoušet budete asi muset vše, čistička vzduchu může pomoci ale nebude to zas stačit na prádlo, to je jasný.Já musela také prostě chlupy likvidovat všemožnými způsoby .Teď co máme malého psa doma, má jinou, hladkou srst téměř bez podsady a je vše v pohodě, chlupů míň než našich vlasů a to ho koupeme tak 5x do roka.To jsme právě už když jsme si ho pořizovali věděli, že na něj ta alergie téměř nebude, z předchozích jiných zkušeností.Další věc je brát léky na alergii, nám to moc nepomáhalo, trpěli jsme naopak zas ne různé infekce, málokterý doktor vám totiž řekne, že ty léky pro změnu snižují imunitu a budete třeba marodit jinak.Jinak co se týče nějakého trička na psa, nevím ale asi by to moc nepomohlo, navíc by asi ani pes nebyl v triku spokojený.Pak jedině ještě koupit pračku zvlášť pro psa..?Pokud máte dost prostoru, neměl by být problém

27.11.2017 12:09
manbea

XXX.XXX.139.247

Napište Ježíškovi ještě o tento vysavač, pokud ho nemáte. Pro alergika, ale i majitele psů bezkonkurenční věc

https://www.mall.cz/antibakterialni-vysavace/raycop-rs-300-white.

27.11.2017 12:31
Edánek

XXX.XXX.135.83

Tedysek napsal(a):
Jo, vytáhne všechno. Prach i chlupy. Já ji doma nemám, dokud mi elektrikáři nenapoji novou elektřinu v koupelně. Pak teprv budeme kupovat i s novou pračku, protože mi pračka cestuje a sušička bude stát na pračce. smajlík ale sousedka nějakou má a sem tam ji poprosim jestli mi může sušičkou prohnat černé ložní prádlo. Protože na něm je vidět všechno a pokud mi v posteli zůstanou chlupy z ovčáka tak já se celou noc dusim (ty jeho dlouhé chlupy se mi nalepí na patro a nejdou ani tam a ani tam). Ale co jsem zatím zjišťovala, tak je jedno jaká sušička a rozdíly jsou primárně jen v ceně. Já se chystám na nějakou do 10 tis.

...děkuji moc, tak jste mně nakopla...naše dlouhosrsté kočky to je občas děs běs...v černé chodím jenom se psem a to se málem oblékám u stropu abych na sebe ty jejich chlupy nanalepila, jinak chodím v barvě koček aby to tak netlouklo do očí...jediný problém vidím v tom, že všechny sušičky mají šířku 59 cm a nějaké ty milimetry, abych prošla 60cm šířkou futer...

27.11.2017 12:40
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Edánek napsal(a):
...děkuji moc, tak jste mně nakopla...naše dlouhosrsté kočky to je občas děs běs...v černé chodím jenom se psem a to se málem oblékám u stropu abych na sebe ty jejich chlupy nanalepila, jinak chodím v barvě koček aby to tak netlouklo do očí...jediný problém vidím v tom, že všechny sušičky mají šířku 59 cm a nějaké ty milimetry, abych prošla 60cm šířkou futer...

No já ty chlupy nijak neresim, dokud nejsou v posteli. To pak chrchlam a nadavam jak chora vrána a to pak přítel milerad jde se mnou do Elektra ocumovat sušičky. na monterkach a džínách se chlupy nedrží, zbytek vyklepu a co zůstane prostě zůstane. Buď je reálné to vzít vysavačem (deky) nebo se s tím smirim. Já mám naštěstí dveře do koupelny přes metr tak si tam protahnu cokoliv ale daleko větší problém pro mě skoro neřešitelný mám s prachem. Topime dvouma kamnama a můžu prach utírat 2x denně a je to stejne málo. A cistisku vzduchu nechci kvůli ozónu. Dokud neudělá EU nějaké limity a výrobci to nevyřeší tak ji nechci. Tak jen dál utiram prach pokaždé když mám chvíli čas.

27.11.2017 13:08
Edánek

XXX.XXX.142.145

Tedysek napsal(a):
No já ty chlupy nijak neresim, dokud nejsou v posteli. To pak chrchlam a nadavam jak chora vrána a to pak přítel milerad jde se mnou do Elektra ocumovat sušičky. na monterkach a džínách se chlupy nedrží, zbytek vyklepu a co zůstane prostě zůstane. Buď je reálné to vzít vysavačem (deky) nebo se s tím smirim. Já mám naštěstí dveře do koupelny přes metr tak si tam protahnu cokoliv ale daleko větší problém pro mě skoro neřešitelný mám s prachem. Topime dvouma kamnama a můžu prach utírat 2x denně a je to stejne málo. A cistisku vzduchu nechci kvůli ozónu. Dokud neudělá EU nějaké limity a výrobci to nevyřeší tak ji nechci. Tak jen dál utiram prach pokaždé když mám chvíli čas.

...tak to Vám závidím, budu muset prokonzultovat tu šíři futer a sušičky...no nejhorší jsou trika, halenky, spodní prádlo a povlečení...jinak denně vysávám, tak to tak není na první pohled vidět...

27.11.2017 13:14
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Trika, spodní prádlo a pod vyklepavam hned po vyndání z pračky. A povětšinou mám u toho otevřené okno v koupelně a tak se to hrne samo ven. A to co zůstane, trika neresim víc, ale spodní prádlo ještě lze vzít vlhkou houbickou. Ale mě se na oblečení drží jen bigli chlupy, z ovcouna to vyklepu a kocouří chlupy sundá kupodivu ta pračka a hlavně kocoura cesu každou chvíli. Asi 10x častěji než psy. On to má kocour strašně rád.

27.11.2017 13:21
Edánek

XXX.XXX.142.145

Tedysek napsal(a):
Trika, spodní prádlo a pod vyklepavam hned po vyndání z pračky. A povětšinou mám u toho otevřené okno v koupelně a tak se to hrne samo ven. A to co zůstane, trika neresim víc, ale spodní prádlo ještě lze vzít vlhkou houbickou. Ale mě se na oblečení drží jen bigli chlupy, z ovcouna to vyklepu a kocouří chlupy sundá kupodivu ta pračka a hlavně kocoura cesu každou chvíli. Asi 10x častěji než psy. On to má kocour strašně rád.

...češu je pořád ty naše myšilovky, ale chlupy občas vítězí, také se ji to líbí

27.11.2017 16:49
tapina

XXX.XXX.165.16

Tedysek napsal(a):

Tu sušičku nemůžete postavit přímo na pračku, musíte tam dát originální mezikus a nebo speciální polici. Musíte taky pořešit podlahu, my třeba to máme strašně křivé, nožičky od pračky na to nestačí.
Rozdíl v sušičkách je, principielně jsou 2 základní typy a několik podtypů. Když jste v baráku a můžete udělat vývod někam ven, asi klidně můžete vybrat nějakou ventilační, jsou levnější, akorát teda už jich není tolik.
Řešila jsem to před pár lety, protože v bytě nám absolutně nic neschne, sušíme na balkoně, ale nejsem z toho úplně nadšená.
Ty rozdíly jsou v ceně, ve spotřebě, údržbě. Pak ty jednotlivé mezi sebou se liší programy, hlučností, objemem, efektivitou... No jedno to není, nevím teda jak teď, ale před těmi 5lety ty do těch 15000 byly úplně na nic.
No paradoxně v té době jsem si vybrala pračku se sušičkou 2v1. Jen tak, potřebovala jsem spíš tu pračku. Byla dokonce levnější než pračka samotná. Na to, že je na 9kg má i docela normální rozměr. Úplně nejvíc se mi líbí, že to má malý šuplík na prášek a aviváž, tak tam toho nikdo necpe zbytečně moc. No samozřejmě, blbý rozměr, neprošlo nám to do koupelny (2cmsmajlík a v kuchyni to kvůli sousedům být nemohlo.
Tak to mám v práci, pere to perfektně, sušení taky super, akorát to má málo programů na sušení.
Určitě si jednou koupím sušičku i domů.

27.11.2017 17:04
Tedysek

XXX.XXX.35.61

No, podlaha i zdi jsou nově rekonstruovaný. A s mezikusem počítám, bude tam dřevěná konstrukce ála skříň s úzkou skříňkou na boku na prášky a pod.
Objela jsem několik Elektro prodejen a procetla spoustu na netu. Spotřebu moc neresim. Není to nic co pojede nonstop ani pravidelně. Fakt primárně na lozni pradlo a psi deky. Jo programy.. Čím víc tím líp? Já nemyslím. U pračky taky používám jen dva aenim jen počet otáček 1200 nebo 1000. Ptám se na spokojenost a funkci sušičky kazdyho zákazníka a výsledek, všechno to sundá. A buď je to nedosusene nebo presusene. Ale hlavně to sundá zvířecí srst a prach. To že to pak ještě povesim mi vůbec nevadí.

27.11.2017 18:41
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak já jsem též alergik, ale... Srst čivav a jorků mi nevadí, u boloňských psíků mi vadí štěněcí srst. Teď ale řeším srst rotíka. Když jsem si ho přivezla jako štěňátko, tak jsem během 14 dnů skončila s pořádně zhnisaným krkem. Tenkrát byl ještě čas ho vrátit, což jsem neudělala. Říkala jsem si, že se to časem upraví... No, neupravilo Je mu 1,5 roku a je to se mnou čím dál horší. V létě to šlo - dveře i okna stále otevřená, tak to bylo dobré, bohužel teď trpíme oba, protože už ho domů vůbec nemůžu brát. Hraju si s ním a mazlím ho jen venku, i tak stále kašlu a svědí mě a slzí mi oči. A to beru každý den Xyzal, což jsem dřív mohla v srpnu vysadit a začít ho opět brát až v únoru (dokonce jsem měla i autovakcínu - nepomohla). Tak taky přemýšlím, co bych mohla udělat, aby se mi to zmírnilo, i o té čističce vzduchu jsem začala tak trošku uvažovat. Vaše zkušenosti mě tedy velmi zajímají.

27.11.2017 19:23
tapina

XXX.XXX.165.16

Tedysek napsal(a):
No, podlaha i zdi jsou nově rekonstruovaný. A s mezikusem počítám, bude tam dřevěná konstrukce ála skříň s úzkou skříňkou na boku na prášky a pod.
Objela jsem několik Elektro prodejen a procetla spoustu na netu. Spotřebu moc neresim. Není to nic co pojede nonstop ani pravidelně. Fakt primárně na lozni pradlo a psi deky. Jo programy.. Čím víc tím líp? Já nemyslím. U pračky taky používám jen dva aenim jen počet otáček 1200 nebo 1000. Ptám se na spokojenost a funkci sušičky kazdyho zákazníka a výsledek, všechno to sundá. A buď je to nedosusene nebo presusene. Ale hlavně to sundá zvířecí srst a prach. To že to pak ještě povesim mi vůbec nevadí.

Ne čím víc tím líp, ale třeba některé mají program na sušení peří, to je podle mě úplně super program, to je asi tak jediné, co bych já vyloženě chtěla. Jinak tady ta moje 2v1 má 4 programy sušení, tento tam není. A suším převážně bavlněné věci, oblečení něco směsného, i když to do sušičky vhodné bylo, mi to zdrclo. Jo a suším tam taky polštáře/peřiny (duté vlákno). S uschnutím na vzduchu se to nedá srovnávat, je to mnohem lepší. Peřiny nejsou slehlé. Ručníky jsou měkké a víc sají... Nemá teda ani moc programů praní, ale já teda všechny používám. Vysušené je to tak akorát, ždímání před tím sušením na 800 1000 nebo 1400, podle toho, co a kolik toho v pračce je a jak dlouho to chci sušit. Když tam dám jen pracovní ručníky, cca 1/2-3/4 náplň, na 1400ot., je to suché za 2hodiny i s "žehlením".

27.11.2017 22:05

tapina napsal(a):
Ne čím víc tím líp, ale třeba některé mají program na sušení peří, to je podle mě úplně super program, to je asi tak jediné, co bych já vyloženě chtěla. Jinak tady ta moje 2v1 má 4 programy sušení, tento tam není. A suším převážně bavlněné věci, oblečení něco směsného, i když to do sušičky vhodné bylo, mi to zdrclo. Jo a suším tam taky polštáře/peřiny (duté vlákno). S uschnutím na vzduchu se to nedá srovnávat, je to mnohem lepší. Peřiny nejsou slehlé. Ručníky jsou měkké a víc sají... Nemá teda ani moc programů praní, ale já teda všechny používám. Vysušené je to tak akorát, ždímání před tím sušením na 800 1000 nebo 1400, podle toho, co a kolik toho v pračce je a jak dlouho to chci sušit. Když tam dám jen pracovní ručníky, cca 1/2-3/4 náplň, na 1400ot., je to suché za 2hodiny i s "žehlením".

V sušce se dá i ten péřovej polštář usušit a nemusí to být program na peří...praktikuju v práci pšššt - psí polštář (z peří). Jo bacha na vetchý sypek- jednou se mi ten polštář v té pračce škubnul...masakr jak při kuřecí zabijačce.

28.11.2017 06:12
tapina

XXX.XXX.211.204

V sušce se dá i ten péřovej polštář usušit a nemusí to být program na peří...praktikuju v práci pšššt - psí polštář (z peří). Jo bacha na vetchý sypek- jednou se mi ten polštář v té pračce škubnul...masakr jak při kuřecí zabijačce.

Jo, polštář bych tam asi taky riskla, kdybych nějaký měla... Spíš mi šlo o bundy. Nebo on asi bude stačit nějaký program pomalé šetrné sušení, což tato nemá.
Podobnou spoušť jsme měli po polštáři/hračce naplněné milimetrovými polystyrenovými kuličkami. Jen trošku povolil šev, ani z toho nevypadalo nějak moc. Ještě po roce nacházíme kuličky.

28.11.2017 08:10
Edánek

XXX.XXX.156.61

tapina napsal(a):

...pochopila jsem dobře, že máte pračku se sušičkou v jednom - to b pro mně také bylo řešením, tuším že v koupelně mám futra širší, takž tam normální pračka s 60 šířkou kdysi prošla - nicméně místo na sušičku už není díky kohoutu na přívod vody, takže tohle by také byla možnost - jenomže každý tvrdí, že pokud je to 2 v 1, že je to na úkor obou funkcí tedy pračky i sušičky...

28.11.2017 11:43
dadu

XXX.XXX.61.94

Kdysi jsem měla pračku se sušičkou v jednom a fungovalo obojí výborně. Teď mám samostatnou pračku (sušičku bohužel vůbec nemám) a praní stojí za houby.

28.11.2017 13:54
Edánek

XXX.XXX.141.237

dadu napsal(a):
Kdysi jsem měla pračku se sušičkou v jednom a fungovalo obojí výborně. Teď mám samostatnou pračku (sušičku bohužel vůbec nemám) a praní stojí za houby.

..dneska mi to říkala kadeřnice, také ji měla a nedoporučuje... ale našla jsem sušičku do malé koupelny...má šířku necelých 60 cm Candy... ráno jsem ta futra přeměřovala a opravdu 60 cm, tak doufám, že ji seženu...

28.11.2017 14:47

My jsme měli pračku se sušičkou v práci na těch 9kg, dobrá věc. momentálně vybavujem dceři byt a my máme zase potíž s málo místem v koupelně (dveře v poho). možná to bude řešení.
Teď mě napadlo, dělají se s horním plněním? jdu to hledat...

28.11.2017 15:33
Edánek

XXX.XXX.229.33

My jsme měli pračku se sušičkou v práci na těch 9kg, dobrá věc. momentálně vybavujem dceři byt a my máme zase potíž s málo místem v koupelně (dveře v poho). možná to bude řešení.

...to už mně také napadlo, ale nenašla jsem, jestli budete úspěšní napište mi prosím, byla bych vám moc vděčná, ale mně už by to vyřešila užší šířka to 59,5 cm, to už mi futrama projde...

28.11.2017 15:36
Edánek

XXX.XXX.229.33

...údajně velká spotřeba energie - četa jsem na jedné s diskuzí, pokud se pere v práci anebo tak jedna dvě pračky týdně, tak je to v pohodě, ale pokud několikrát týdně, tak už je to prý cítit...navíc jsou tuším zase okolo té 60 centimetrové šířky... u mně to jediné co brání ji koupit je ta šířka - mám i komoru, která slouží jako šatna a už mi jí truhlář i připravil - udělal nové police aby se vešla na výšku, ale s tou šířkou prostě nic neudělám a futra kvůli tomu ničit nebudu, jsou krásná dřevěná původní...

28.11.2017 15:54
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Edánek napsal(a):
...údajně velká spotřeba energie - četa jsem na jedné s diskuzí, pokud se pere v práci anebo tak jedna dvě pračky týdně, tak je to v pohodě, ale pokud několikrát týdně, tak už je to prý cítit...navíc jsou tuším zase okolo té 60 centimetrové šířky... u mně to jediné co brání ji koupit je ta šířka - mám i komoru, která slouží jako šatna a už mi jí truhlář i připravil - udělal nové police aby se vešla na výšku, ale s tou šířkou prostě nic neudělám a futra kvůli tomu ničit nebudu, jsou krásná dřevěná původní...

Blbá otázka, oknem by to nešlo?

28.11.2017 16:20
tapina

XXX.XXX.165.16

Edánek napsal(a):

Jo, přesně, my máme taky doma stará futra šedesát, v popisu byl jeden rozměr tuším 56 nebo 58, tak jsem si říkala, super, s rezervou. Kupovala jsem to na netu, dovezli mi to až domů, a ve skutečnosti to bylo jeden rozměr 60 a druhý 62. Tak to skončilo v práci. Pere to dobře, skvěle, sušení je teda málo programů. Pereme a sušíme tak cca 2-5 praček týdně. Spotřebu neřeším, mám tu stroje s daleko větší spotřebou, puštěné denně. Má to program čištění a údržba, tak to pravidelně provádíme, filtry jsou většinou úplně čisté, sem tam ze sušení nějaký prach kolem gumového těsnění. Máme hodně tvrdou vodu. Funguje to už asi 5let, bez poruchy. Nedávno nám praskla nějaká pružina, opravář vyměnil, nic nechtěl, poradil, že když to nejde dostat skrz futra, že běžně dělají, že z pračky sundají opláštění. Je to Gorenje. S předním plněním.

Tuším Zanussi dělá s horním plněním.

28.11.2017 17:21

Franceska009 napsal(a):
Ten si musím koupit, jen si dat pozor na ty levnější, když to tu tak pročítám :).

Přidávám vlastní zkušenost s Furmasterem, u krátké srsti s podsadu u rtw bere podsadu perfektně

28.11.2017 18:18
Edánek

XXX.XXX.182.238

Tedysek napsal(a):
Blbá otázka, oknem by to nešlo?

...bohužel ne, okno v komoře je zazděné a i kdyby nebylo, vedlo do světlíku...

28.11.2017 18:20
Edánek

XXX.XXX.182.238

tapina napsal(a):
Jo, přesně, my máme taky doma stará futra šedesát, v popisu byl jeden rozměr tuším 56 nebo 58, tak jsem si říkala, super, s rezervou. Kupovala jsem to na netu, dovezli mi to až domů, a ve skutečnosti to bylo jeden rozměr 60 a druhý 62. Tak to skončilo v práci. Pere to dobře, skvěle, sušení je teda málo programů. Pereme a sušíme tak cca 2-5 praček týdně. Spotřebu neřeším, mám tu stroje s daleko větší spotřebou, puštěné denně. Má to program čištění a údržba, tak to pravidelně provádíme, filtry jsou většinou úplně čisté, sem tam ze sušení nějaký prach kolem gumového těsnění. Máme hodně tvrdou vodu. Funguje to už asi 5let, bez poruchy. Nedávno nám praskla nějaká pružina, opravář vyměnil, nic nechtěl, poradil, že když to nejde dostat skrz futra, že běžně dělají, že z pračky sundají opláštění. Je to Gorenje. S předním plněním.

Tuším Zanussi dělá s horním plněním.

...díky hned se kouknu...ještě jsem zaúkolovala slečnu prodavačku z nedaleké provozovny, která nabízí sušičky a pračky by se mi podívala jestli by někdo nedělá o centimetr užší než tu šedesátku, že už cenu neřeším, jen aby se mi vešla...

28.11.2017 18:41
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Edánek napsal(a):
...bohužel ne, okno v komoře je zazděné a i kdyby nebylo, vedlo do světlíku...

Světlík většinou nevadí, ale že není okno, to je škoda.

28.11.2017 19:20
Edánek

XXX.XXX.156.52

Tedysek napsal(a):
Světlík většinou nevadí, ale že není okno, to je škoda.

...no měla jsem utkvělou představu, že mi těmi světlíky (komora, záchod, koupelna budou do bytu lézt myši, potkani a strašidla tak jsem je nechala zazdít

28.11.2017 19:24
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Edánek napsal(a):
...no měla jsem utkvělou představu, že mi těmi světlíky (komora, záchod, koupelna budou do bytu lézt myši, potkani a strašidla tak jsem je nechala zazdít

To jako fakt?
Světlík je super. Bývá na střeše uzavřen nějakou sítí nebo střechou. To se bát nemusíš. Leda holubů pokud není světlík na střeše zavřen sítí. smajlík a na ty stačí z okýnka houknout a jsou pryč. smajlík

28.11.2017 19:45
Edánek

XXX.XXX.138.250

Tedysek napsal(a):
To jako fakt?
Světlík je super. Bývá na střeše uzavřen nějakou sítí nebo střechou. To se bát nemusíš. Leda holubů pokud není světlík na střeše zavřen sítí. smajlík a na ty stačí z okýnka houknout a jsou pryč. smajlík

...no jo no, stěhovala jsem se do toho bytu jen s malou dcerou, psem, knížkami no a na horory se moc ráda dívám, ale pak mně napadají lecjaké bl.biny...to mi připomíná, že jsem se kdysi dívala na nějaký horor ležíc na sedačce, hlavu na lenochu...v tu nejvypjatější chvíli mi dál vedle ležící ovčoun svůj studený vlhký ňufák na holý krk, málem jsem tenkrát vylítla z kůže...hlavně ten byt byl v dezolátním stavu a těmi světlíky taky strašně táhlo i když bylo okno do něj zavřené...takže jít třeba na záchod bylo o zánět ledvin...

28.11.2017 20:01
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Edánek napsal(a):
...no jo no, stěhovala jsem se do toho bytu jen s malou dcerou, psem, knížkami no a na horory se moc ráda dívám, ale pak mně napadají lecjaké bl.biny...to mi připomíná, že jsem se kdysi dívala na nějaký horor ležíc na sedačce, hlavu na lenochu...v tu nejvypjatější chvíli mi dál vedle ležící ovčoun svůj studený vlhký ňufák na holý krk, málem jsem tenkrát vylítla z kůže...hlavně ten byt byl v dezolátním stavu a těmi světlíky taky strašně táhlo i když bylo okno do něj zavřené...takže jít třeba na záchod bylo o zánět ledvin...

No tak to jo. Chce to občas vyměnit okno. :)
No tak přeji hodně štěstí při hledání sušičky :).

28.11.2017 20:09
Edánek

XXX.XXX.138.250

Tedysek napsal(a):
No tak to jo. Chce to občas vyměnit okno. :)
No tak přeji hodně štěstí při hledání sušičky :).

...díky moc...

28.11.2017 20:50
Chlupatý poklad

XXX.XXX.54.47

Edánek napsal(a):
...pochopila jsem dobře, že máte pračku se sušičkou v jednom - to b pro mně také bylo řešením, tuším že v koupelně mám futra širší, takž tam normální pračka s 60 šířkou kdysi prošla - nicméně místo na sušičku už není díky kohoutu na přívod vody, takže tohle by také byla možnost - jenomže každý tvrdí, že pokud je to 2 v 1, že je to na úkor obou funkcí tedy pračky i sušičky...

To, že pračka/sušička 2 v 1 ani pořádně nepere, ani pořádně nesuší, platilo kdysi v minulosti, nyní to už neplatí. Já mám cca 3 roky starou 2 v 1 od LG a nedám na ni dopustit. Před těmi 3lety jsem hledala extra malou hloubku a našla jsem jen pár kousků s velmi špatnými recenzemi, tak jsem nakonec pořídila standardní hloubku (i šířku).

28.11.2017 20:56
Edánek

XXX.XXX.149.106

Chlupatý poklad napsal(a):
To, že pračka/sušička 2 v 1 ani pořádně nepere, ani pořádně nesuší, platilo kdysi v minulosti, nyní to už neplatí. Já mám cca 3 roky starou 2 v 1 od LG a nedám na ni dopustit. Před těmi 3lety jsem hledala extra malou hloubku a našla jsem jen pár kousků s velmi špatnými recenzemi, tak jsem nakonec pořídila standardní hloubku (i šířku).

...děkuji za názor...

29.11.2017 09:39
LájošM

XXX.XXX.14.251

Máme koupelnu, kam se sušička nevejde, tak je postavená na chodbě.
Teď je velká výhoda, že nemusí být žádný odtok, stačí jen mít kolem trochu místa na větrání a zásuvku. Holt se po každým sušení nádoba přenese do koupelny a vylije. Za to, že nejsme zachlupacený od hlavy až k patě, to určitě stojí. A teď v zimě navíc nejsou po bytě sušáky s prádlem. Každýmu, kdo má chlupatýho psa, určitě sušičku doporučuji.

29.11.2017 10:46

Tak to tu tak sleduji, a skoro bych tu sušičku taky brala ale do koupelny se mě taky nevejde, navíc nad pračkou máme malé okno, takže jedině tu kombinovanou také do 60 cm.Jde o to že když peru psí věci, tak i když se to nezdá, tak uvnitř bubnu je také dost chlupů ale jen těch delších, navíc v záhybech třeba pelíšku chlupy také zůstávají.Pračka má vysoké otáčky při odstředění, prádlo je po vyndání téměř suché.A tady mě napadla otázka, jestli u sušičky skrz ty malé otvory cca 1 cm projdou i ty delší chlupy, podle mě ne a v záhybech stejně zůstanou.Že by to nějak dokonale vyfoukalo, to také nevěřím, když mám prádlo venku skoro při vichru, tak tam také chlupy zůstanou.Záleží totiž i na materiálu látky.Takže snad se tu nikdo nebude zlobit ale připadá mě to jako okoukaná reklama od Alzáka-kupte si sušičku a už nebudete mít v bytě alergeny a vlhko Navíc sušičkou možná vyřeším jen prádlo ale ne zbytek domácnosti, to samé bude platit i s čističkou vzduchu.Znám pak bohužel lidi, kteří neměli na výběr ač investovali na taková opatření nehorázné peníze a nakonec se třeba rozhodovali mezi zdravím dítěte a zbavením se psa apod.

29.11.2017 11:00

Ještě bych ráda dodala, že než věci peru, tak prvně je venku řádně vyklepu a okartáčuju, to samé je pak doma s koberci, které máme jen malé v chodbě a v obýváku pod stolem, jinak dlažba a lino.Koberce musím jak vysávat na plný výkon tak i kartáčovat a i častěji prát, než kdyby tam pes ač malý nebyl.Závěsy a podobné zbytečné látky se pro alergiky také nedoporučují, leda že by jste je každý týden také prali a to by asi nikdo nechtěl.

29.11.2017 13:47
LájošM

XXX.XXX.14.251

Tak to tu tak sleduji, a skoro bych tu sušičku taky brala ale do koupelny se mě taky nevejde, navíc nad pračkou máme malé okno, takže jedině tu kombinovanou také do 60 cm.Jde o to že když peru psí věci, tak i když se to nezdá, tak uvnitř bubnu je také dost chlupů ale jen těch delších, navíc v záhybech třeba pelíšku chlupy také zůstávají.Pračka má vysoké otáčky při odstředění, prádlo je po vyndání téměř suché.A tady mě napadla otázka, jestli u sušičky skrz ty malé otvory cca 1 cm projdou i ty delší chlupy, podle mě ne a v záhybech stejně zůstanou.Že by to nějak dokonale vyfoukalo, to také nevěřím, když mám prádlo venku skoro při vichru, tak tam také chlupy zůstanou.Záleží totiž i na materiálu látky.Takže snad se tu nikdo nebude zlobit ale připadá mě to jako okoukaná reklama od Alzáka-kupte si sušičku a už nebudete mít v bytě alergeny a vlhko Navíc sušičkou možná vyřeším jen prádlo ale ne zbytek domácnosti, to samé bude platit i s čističkou vzduchu.Znám pak bohužel lidi, kteří neměli na výběr ač investovali na taková opatření nehorázné peníze a nakonec se třeba rozhodovali mezi zdravím dítěte a zbavením se psa apod.

V naší sušičce (nevím jak v jiných) chlupy nejdou přes dírky v bubnu, ale shromažďují se v otevřené nádobce (s filtrem), který je u dvířek.
Taky mi chlupy z prádla venku vítr neodfouká, ale v sušičce jsou pryč.
Mám víc psů, i opravdu hodně chlupatých, a chlupy jsou samozřejmě všude po bytě, ale už aspoň nejsou v prádle. Byt máme zvířatům přizpůsobený, nemáme koberce, nemáme podlahu náchylnou na poškrábání, skříně jsou zavíratelný kvůli prachu. A na gauč prostě psi nesmí.
Já byl zpočátku proti sušičce, že to bude další krám v baráku, když máme kde prádlo věšet, ale teď na ni nedám dopustit. Už neslyším každou chvíli kvůli chlupům na saku: "Jé, vy máte doma pejska, že?" Provoz sice není zadarmo, ale zas ušetříme za lepicí válečky smajlík

29.11.2017 13:58
PumaCZ

XXX.XXX.238.158

Také nedám na sušičku dopustit.
Rodiče ji nemají a všechno oblečení prostě nějaké ty chlupy má, i když mamka při žehlení všechno válečkuje. A když jsme bydleli v malém bytě se dvěma velkými psy, bývali jsme skoro stejně chlupatí jako oni
Teď bydlíme sice v menším bytě s pouze jedním psem a králíkem, ale chlup byste na nás hledali docela těžce :)
Samozřejmě i vyčesávání dost pomůže.
Jinak když peru psí věci, tak jsou ze sušičky absolutně odchlupené.

29.11.2017 20:40
Edánek

XXX.XXX.178.119

...tak včera jsem byla za paní prodavačkou a sdělila jí, že prostě sušička futry neprojde, seděl u ní nějaký její známý, takový interesantní šedesátník a ten mi začal klást otázky, zda jsem neměřila krejčovským metrem, zda nejdou vyndat futra a tak všelijak podobně...když jsem vše poctivě zodpověděla, tak mi slečna slíbila, že koukne zda by nebyla k mání užší...ráno mi ale bleskl hlavou nápad a zavolala jsem technikovi našeho LBD zda bych si mohla dát sušičku do sušárny, kterou máme v domě a nikdo ji nevyužívá, protože máme hned vedle ní krásnou půdu (tam se to pane věší) a zahradu, kam nesmí psi...takže je to schváleno a požehnáno a příští týden upaluju pro sušičku...

29.11.2017 20:58
tuilindo

XXX.XXX.168.147

Edánek napsal(a):
...tak včera jsem byla za paní prodavačkou a sdělila jí, že prostě sušička futry neprojde, seděl u ní nějaký její známý, takový interesantní šedesátník a ten mi začal klást otázky, zda jsem neměřila krejčovským metrem, zda nejdou vyndat futra a tak všelijak podobně...když jsem vše poctivě zodpověděla, tak mi slečna slíbila, že koukne zda by nebyla k mání užší...ráno mi ale bleskl hlavou nápad a zavolala jsem technikovi našeho LBD zda bych si mohla dát sušičku do sušárny, kterou máme v domě a nikdo ji nevyužívá, protože máme hned vedle ní krásnou půdu (tam se to pane věší) a zahradu, kam nesmí psi...takže je to schváleno a požehnáno a příští týden upaluju pro sušičku...

Nevím jak široká máte futra, ale když jsem já před rokem kupovala sušičku, tak mi do panelákové koupelny prodavač doporučil Beko, že je užší než AEG a spol. a fakt prošla - předem jsem futra měřila ve 3 bodech a modlila se aby to klaplo. Na chlupy a prach opravdu super věc.

29.11.2017 21:05
Edánek

XXX.XXX.178.119

tuilindo napsal(a):
Nevím jak široká máte futra, ale když jsem já před rokem kupovala sušičku, tak mi do panelákové koupelny prodavač doporučil Beko, že je užší než AEG a spol. a fakt prošla - předem jsem futra měřila ve 3 bodech a modlila se aby to klaplo. Na chlupy a prach opravdu super věc.

...mám šedesátky, ale už je to pořešené - bude fajn, že jí nebudu muset mít v bytě v komoře - kam byla původně plánována a tak mi zůstane šatna šatnou...no malý byt no, ale jsem moc ráda, že se to pořešilo, ono s třemi kočkami se těch chlupů docela dost nahledá i když pravidelně češu i uklízím...

30.11.2017 00:33
luuuca

XXX.XXX.10.197

Podle mě to, že se zbavíte chlupů moc problémů nevyřeší, jelikož většina alergenů se nachází ve slinách a lupech. Ve chlupech je minimum všech alergenů..Takže bych pořídila čističku vzduchu a přítelovi nějaké medikamenty. Pracuju v útulku a 50 procent pracovníků je alergiků. Každé ráno slupnou tabletu a celý den fungují. O účinnosti jsem tedy přesvědčená. Ať si přítel skočí na alergo/imuno, rovnou řekne, že se zvířete vzdát nehodlá, je to totiž první rada lékařů, a vyberou vhodné tabletky:).

1.12.2017 15:40
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Já kdysi řešila podobný problém. Nakonec pomohla až výměna přítele.
Ale fakt.

1.12.2017 16:01

Varaxi napsal(a):
Ale fakt.

3.12.2017 09:43
noemi

XXX.XXX.64.236

Edánek napsal(a):
..dneska mi to říkala kadeřnice, také ji měla a nedoporučuje... ale našla jsem sušičku do malé koupelny...má šířku necelých 60 cm Candy... ráno jsem ta futra přeměřovala a opravdu 60 cm, tak doufám, že ji seženu...

54 cm hloubku mají 2 susicky Beko. Pokud jde jen o futra.

3.12.2017 09:45
noemi

XXX.XXX.64.236

Varaxi napsal(a):
Ale fakt.

Nejlepsi reseni, protoze tohle dlouho nokdo nevydrzi, pokud sam nechce (= navsteva alergologie).

29.12.2017 12:34

Franceska009 napsal(a):

...tak mám doma konečně svou vytouženou sušičku - sehnala jsem úzkou Candy, která mi bez problémů prošla futry o šíři 60 cm... včera jsem dala vysušit první várku prádla - toho nejchlupatějšího od tří polodlouhosrstých koček a několika chlupů ze psa...ZÁZRAK...to co jsem vytáhla mně takřka rozplakalo černé věci BEZ CHLUPŮ...tahle značka sušičky mi byl vymlouvána, ale já prostě jinou šanci neměla...pravda prádlo bylo bez chlupů, suché, ale pomačkané, což mi nevadí - můj jediný požadavek byl aby vše BYLO BEZ CHLUPŮ... na druhou stranu, stačilo jen letmo přežehlit, prádlo bylo příjemně měkké a žehlilo se jedna báseň...když jsem se podívala po té první várce do filtru, tak se mi udělalo mdlo - když jsem jeho obsah ukázala sousedce nevěřila svým očím dnes jsem si byla radostně koupit červenou mikinu neb už nejsem odkázána chodit v šedé barvě mých koček abych alespoň na první pohled nevypadala jako chlupatice...mimochodem, pes i kočky seděli před bubnem a měli ze sušení program - pračka je vrchem plněná a tak prádlo běhající v bubnu viděli poprvé u sušičky...docela mně láká nechat sušičkou projít i tři kočky, to by teprve byla pro psa podívaná a v návodu jsem nenašla, že kočka nesmí být sušena v sušičce...

29.12.2017 12:54
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

29.12.2017 13:09
noemi

XXX.XXX.208.30

...tak mám doma konečně svou vytouženou sušičku - sehnala jsem úzkou Candy, která mi bez problémů prošla futry o šíři 60 cm... včera jsem dala vysušit první várku prádla - toho nejchlupatějšího od tří polodlouhosrstých koček a několika chlupů ze psa...ZÁZRAK...to co jsem vytáhla mně takřka rozplakalo černé věci BEZ CHLUPŮ...tahle značka sušičky mi byl vymlouvána, ale já prostě jinou šanci neměla...pravda prádlo bylo bez chlupů, suché, ale pomačkané, což mi nevadí - můj jediný požadavek byl aby vše BYLO BEZ CHLUPŮ... na druhou stranu, stačilo jen letmo přežehlit, prádlo bylo příjemně měkké a žehlilo se jedna báseň...když jsem se podívala po té první várce do filtru, tak se mi udělalo mdlo - když jsem jeho obsah ukázala sousedce nevěřila svým očím dnes jsem si byla radostně koupit červenou mikinu neb už nejsem odkázána chodit v šedé barvě mých koček abych alespoň na první pohled nevypadala jako chlupatice...mimochodem, pes i kočky seděli před bubnem a měli ze sušení program - pračka je vrchem plněná a tak prádlo běhající v bubnu viděli poprvé u sušičky...docela mně láká nechat sušičkou projít i tři kočky, to by teprve byla pro psa podívaná a v návodu jsem nenašla, že kočka nesmí být sušena v sušičce...

Já psy válečkuji lepicím válečkem z Ikea .

Sušičku jsem měla v plánu na Vánoce - nejužší Beko 54 cm, jen pořád čekám, jestli mi ji ještě nezlevní .
V průběhu svátků jsem naklusala s prádlem z 5 vypraných praček do veřejné prádelny - http://quickwash.cz/ - vlezlo se to vše do jedné průmyslové maxisušičky a po hodině jsem odcházela happy domů s "lavorem" suchého bezchlupého prádla .

29.12.2017 13:21

noemi napsal(a):
Já psy válečkuji lepicím válečkem z Ikea .

Sušičku jsem měla v plánu na Vánoce - nejužší Beko 54 cm, jen pořád čekám, jestli mi ji ještě nezlevní .
V průběhu svátků jsem naklusala s prádlem z 5 vypraných praček do veřejné prádelny - http://quickwash.cz/ - vlezlo se to vše do jedné průmyslové maxisušičky a po hodině jsem odcházela happy domů s "lavorem" suchého bezchlupého prádla .

...u nás tady nemáme tuhle možnost anebo o ni ani nevím, ale jedu teď várku za várkou... už se těším, až budu zítra sušit ložní prádlo - mohla bych pak obsah filtru předvádět případným nápadníkům aby viděli do čeho jdou

Přidejte reakci

Přidat smajlík