Nechce přestat štěkat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2017 16:41
natik

XXX.XXX.50.113

Ahoj, mám německého ovčáka má 9měsíců. Mám jeden velký problém a to ten, že pořád štěká na cizí vchody i na ten náš. Už nevím co mám dělat, aby přestal s tím štěkáním, zkoušela jsem to přes tresty, pamlsky, když se utišil, košík měl, ale nic z toho nezabírá. Nikdy předtím takové chování neměl. Bydleli jsme předtím jinde u mého bývalého přítele, který měl taky psa a asi tak už dva týdny jsem u svých rodičů a celé ty dva týdny co tu bydlíme štěká na každý barák a vchod í na ten náš, když se přiblíží k našim vchodovým dveřím rozštěká se tak moc, že lidi z baráku už po mě několikrát řvali. Prosím poraďte jinak budu nucena ho dát pryč a to opravdu nechci.

27.11.2017 16:45
luuuca

XXX.XXX.102.254

Jen kvůli štěkání dát psa pryč..?

27.11.2017 16:49
natik

XXX.XXX.50.113

Luuuca..Když si na vás každý stěžuje a rodiče nechtějí riskovat vyhození z bytu, tak bohužel mi nic jiného asi nezbyde. Je mi čerstvě 18let a nejsem schopná jít do vlastního, ještě dodelavam školu.A jiné možnosti než odnaučit svého psa štěkat a nebo ho dát pryč zatím vážně nemám. Obrátila jsem se už i na veterináře a ten mi moc neporadil.

27.11.2017 17:21
luuuca

XXX.XXX.53.251

Doufám, že je to jen blbej vtip.

27.11.2017 17:23
natik

XXX.XXX.50.113

Kdyby to mel byt vtip tak se tady nesnažim psát a nechat si od lidí poradit, nemůžu za to ze v paneláku kde teď jsem u rodičů jsou nevrli hajzlove kteří nedokazou snést stekajiciho psa, ja už vážně nevím co dělat aby byl můj pes v klidu, nechci ho dát pryč ale tak co mám dělat když mi nedokáže nikdo poradit.

27.11.2017 17:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.224

Co umí ?<br />
Jakou má poslušnost ?<br />
Kdo že je ha-jzl ?

27.11.2017 17:29
Tedysek

XXX.XXX.35.61

NO je obecně takové ukecane plemeno. S naším ovcounem bych si mohla povídat hodiny a on by furt kvilel, vyl, brblal...
Nicméně to chce víc popsat situaci těsně než začne štěkat, jak začne štěkat. A co způsobí že přestane štěkat. Asi nejlépe video. Zjevně jde o získaný zlozvyk nejakou blbou zkušeností umocnenou hlasovým projevem ovčáka jako takového.
A v 9 měsících není nic ztraceno, naopak je to dítě co se dá o klidu přesvědčit. :).

27.11.2017 17:40
natik

XXX.XXX.50.113

Umí základní povely, sedni, lehni, ke mě, zůstaň...Člověk na něj musí být důsledný jinak neposlechne.
Začne štěkat zničehonic, jen co vyjdeme z bytu na chodbu tak slabě zaštěká, ale hned se uklidní, když dojedeme dolů výtahem ke vchodu začne štěkat a nejde ho ničím utišit, když vyjde ven uklidní se, ale jakmile se blížíme k nějakému paneláku zastaví se a ostražitě se dívá a pak začne štěkat spíš než by chtěl zastrašit někoho mi přijde jako by hledal pejska na, kterého přilnul u bývalého přítele :/. Nejhorší štěkot je, když jdeme do našeho vchodu kdy začne opět bez nějakého viditelného důvodu štěkat a vůbec nechce přestat. Video můžu zkusit natočit zítra, ale půjde to těžko, protože sousedé už dost nadávají a zrovna dnes jsem se na chodbě setkala se starším pánem, který jak naschvál byl u toho, když Bastien zaštěkal a začal na mě ten pán pořvávat a pak byl u mích rodičů a řekl jim, že Bastien ho napadl a samozřejmě rodiče mi nevěří, že se nic takového nestalo. Jinak pejska mám od jeho jednoho měsíce nikdy takhle nebláznil až jak jsme se odstěhovali od bývalého a jeho fenky.

27.11.2017 17:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.224

Tak ho naučte štěkat na povel a pak na povel klid.

27.11.2017 17:46
natik

XXX.XXX.50.113

Před několika měsíci jsme se o to pokoušeli nepodařilo se nám to a je mu v ten moment jedno co mu říkám a co dělám. Nechce v ten moment nijak poslechnout ani když zvýším hlas nebo když mu ukážu srolované noviny, prostě me vždy v ten moment ma někde.

27.11.2017 17:46
Tedysek

XXX.XXX.35.61

Taky jsem pro naučit štěkat na povel a následně ticho. A třeba udělat rituál - na procházce na odlehlém místě nechat psa prostě "vyřvat". A pak bude klidnější. Já takhle nechám našeho ovcouna vyřvat než jdeme na procházku kolem vrat kde na sebe řvou se psem za vraty. A vyrve se doma a venku ani nezabrbla. ;).

27.11.2017 17:48
natik

XXX.XXX.50.113

Zkusím to s tím "vyřváním" :) snad to pomůže a kdyby tohle nepomohlo co bych mohla ještě zkusit?

27.11.2017 17:48
Tedysek

XXX.XXX.35.61

A co ho rozptýlit? Najednou otočit a vrátit se tam kde nebrbla a znovu a jakmile se dostanete na práh kde je nervózní tak chválit za klid a když začne brblat tak se zas otočit a odtáhnout za ten pomyslný práh. Taky moznost.

27.11.2017 17:51
natik

XXX.XXX.50.113

To jsem párkrát zkusila a zatím neúspěšně, ale znovu to zkoušet můžu. Vážně moc děkuju za rady. Dneska zkusím to vyřvání a uvidíme co na něj zabere lépe. Moc děkuji.

27.11.2017 17:51
LájošM

XXX.XXX.14.251

Vždy když pes začne štěkat, vraťte se kus zpět. Klidně 10x. Měl by pochopit, že když zaštěká, nedostane se tam, kam chce. Když budete chtít vyjít z bytu a pes zaštěká, vraťte se domů, položte ho, nevšímejte si ho, dokud se neuklidní.
To samé venku. Přiblížíte se ke vchodu, pes zaštěká, vrátíte ho kousek zpátky, odložíte, nevšímáte si. Když je v klidu, odměníte, pochválíte, zkusíte znovu popojít, v klidu a tichu. A navážete psa na sebe, na pamlsek, hračku. Hlavně chválit v pravý čas, když je ticho.
Chce to ale si na toto udělat čas, ne to začít cvičit, když máte na venčení 10 minut před školou.
A začít s ním taky víc cvičit poslušnost, aby se unavil i duševně. Je to ještě štěně, ale pokud si v tomto věku vytvoří zlozvyk, kdy to chcete odnaučit?
Nemáte u psa autoritu a cítí, že jste slabá.
Proč jste si vybrala zrovna toto plemeno? Chodíte na cvičák? Děláte pachovky? U nich se pes dobře zklidňuje.

27.11.2017 17:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.224

Promiňte, štěkat a venčit na povel
se naučí hned.
Na společné chodbě má mít koš.
Lidi se bojí velkých psů.
Ani aport do huby venku nepomůže, aby neštěkal ?
Tak makejte, makejte !
Pes je v pubertě .
Vzala jste si, jak vidno, velké sousto.

27.11.2017 17:57
natik

XXX.XXX.50.113

Pejska mi nečekaně pořídil bývalý, chtěla jsem si po škole pořídit NO kvůli jeho povaze, na cvičák nechodím, protože mám málo peněz z brigád a rodiče mi přispívat nechtějí. Každý den minimálně dvě hodiny s pauzami cvičíme základní povely. Ráno před školou mám na něj maximálně 20minut (dojíždím do Českého Těšína) ale po škole s ním chodím ven kolikrát až na hodinu a půl někdy jsme venku až tři hodiny. Cením si rád co jste mi dali a moc děkuju.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.11.2017 17:59

Rapoťačka mě předběhla s tím aportem, kupte (pokud nemáte) velké čtyřuzlové přetahovadlo a blbněte s ním než vyjdete ven, ještě doma a pak se s ním pořád po cestě přetahujte a chvalte a podporujte ať si furt kouše.

27.11.2017 17:59
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Podle mne jen po přelétnutí diskuse-když štěká sotva opustíte byt by´t jen slabě, je vzrušený.Podle toho, co píšete dál, je to opravdu hodně lehce vzrušitelný pes, který nereaguje na jiné podněty, protože to, co právě dělá-štěká je pro něj silnější podnět, než cokoli jiného.
Tady opravdu bude třeba zapracovat na odvrácení pozornosti jeho a rozptýlení, třeba pomocí piškotů držených v ruce-resp.v dlani.Ä pokusit se, když začne štěkat, nebo jestli víte, kde v kterých místech začíná, tak dřív, než situace nastane mu předhodit ruku s nedobytným piškotem v dlani a zkusit jeho pozornost strhnout na něj a jít dál, chválit slovně.

27.11.2017 18:01
natik

XXX.XXX.50.113

Rapotacka11
Promiň te, ale venku venčit se umí. Jasně určitě jsem tak blbá, abych si pořídila psa, když vím, že tolik času mít nebudu...Psa mi pořídil bývalý přítel aniž bych o tom věděla a mohla říct svůj názor. Ne aport rozhodně nepomáhá, nemyslete si ja se snažím a prostě už nevím co dělat proto jsem sem napsala, ne proto aby si tady ze mě někdo delal dobrý den. A košík nosí jak venku tak na chodbě, takže asi tak.

27.11.2017 18:03

A když zalelíte povel K noze, tak by měl šlapat u nohy a ne vyštěkávat.

27.11.2017 18:04
natik

XXX.XXX.50.113

S pamlsky jsem to taky už zkoušela a ne jednou, vezme si ho ale pak ho hned vyplyvne a štěká. Děkuji všem za rady.Prozatím se musím zdržet diskuze, nemůžu tak dlouho sedět u telefonu nebo počítače. Všem vám moc děkuji.

27.11.2017 18:06

Nemůžu si vzpomenout kdo tady radil, když se probíraly přehnaně nadšené hlasové projevy psa při odchodu na prochajdu, že pesovi šoupne něco do tlamy...co já vim...aportík, míček, uzlík...což mi přijde geniální (mimo našeho psa, ten umí štěkat i s uzlíkem nezvládá to pouze s vyfouklým basketbalovým míčem )a myslím, že by se to dalo použít i v tomto případě...pokud se vám nedaří natrénovat povel ticho...nebo resp. trénovat byste to měli, ale teď jde o to vyřešit rychle situaci...tak naučte (pokud ještě nemáte naučeno) povel "drž...nebo něco takového" a ať pes něco nese, když něco ponese, tak už je to práce, už se musí soustředit na něco jiného a já osobně bych psa i více povelovala..."sedni...zůstaň (než zavřu dveře)...k noze...sejdu jedny schody příp. nastoupím do výtahu...zase sedni atd"prostě "donutit" psa, aby začal pracovat...a třeba se alespoň z kritických míst, kde to vadí sousedům vymotáte v klidu...

27.11.2017 19:33
Iliena

XXX.XXX.30.153

natik napsal(a):
S pamlsky jsem to taky už zkoušela a ne jednou, vezme si ho ale pak ho hned vyplyvne a štěká. Děkuji všem za rady.Prozatím se musím zdržet diskuze, nemůžu tak dlouho sedět u telefonu nebo počítače. Všem vám moc děkuji.

Ale ne mu ho dát hned. Já nechtěla aby mi fenka řvala na procházce na psy co jsou za plotem. Hrozně to nemám ráda. Takže když jsme se blížili k takovému místu (u vás to bude panelák nebo vchod) fenku jsem si dala k noze, v levé ruce vodítko a v pravé pamlsek (chce to něco fakt dobrého nebo třeba oblíbenou hračku). Ten pamlsek jsem jí nedala, měla jsem ho tak aby na něj viděla a měla hlavu natočenou ke mě. Sledovala ho celou dobu co jsme procházeli kritickým místem, jakmile jsme to misto prošli, pochválila jsem ji a pamlsek jí dala.
Takhle jsem ji to učila a dnes v klidu procházíme 20cm od plotu kde řve vzteklý NO, ona jde v klidu u nohy a dívá se na mě, psa nevnímá.

27.11.2017 21:09
saola

XXX.XXX.143.179

natik napsal(a):
Rapotacka11
Promiň te, ale venku venčit se umí. Jasně určitě jsem tak blbá, abych si pořídila psa, když vím, že tolik času mít nebudu...Psa mi pořídil bývalý přítel aniž bych o tom věděla a mohla říct svůj názor. Ne aport rozhodně nepomáhá, nemyslete si ja se snažím a prostě už nevím co dělat proto jsem sem napsala, ne proto aby si tady ze mě někdo delal dobrý den. A košík nosí jak venku tak na chodbě, takže asi tak.

Tak mu dejte ohlávku, se zavřenou tlamou štěkat fyzicky nemůže. Samozřejmě to chce správnou posloupnost vaší reakce na jeho štěkání, ne, že mu ulomíte hlavu. Snažte se ho zaměstnat i uvnitř bytu, cvičte odchod z bytu, aniž byste odešla, jestli umí stopu nebo hledat schované pamlsky, cvičte v předsíni, pak při otevřených dveřích do chodby, okolo bytových dveří, apod. a postupně se posouvejte dál. Ohlávkou bleskově korigujte nežádoucí štěkot, ale jinak zachovejte klid a trvejte si na svém ohledně jeho poslušnosti.

27.11.2017 21:51

Není to tak, že se v chodbě bojí? Většinou jsou vchodové panelákové chodby úzké, třeba se tam s někým jemu nepříjemným potkal, či potkává. Navíc i vy jste nervozní - zase bude štěkat, zase budou nepříjemnosti - se sousedy, s rodiči...Ten pes z toho musí mít dost zamotanou hlavu. ( Navíc sousedi jsou dospělí, staří - vy mladá holčina. Ono když pes štěká před domem, ne v bytě, ve dne, ne v noci - zas by to nemuselo tolik vadit. Že je nepříjemné, když začne řvát na někoho koho potká - to je fakt, je to velký pes, každý nemusí věřit, že ho udržíte ).
A teď moje rada : Jestli má panelák dva vchody, zkuste chodit zadním. Se zadním vchodem nemá špatnou zkušenost, vy budete klidnější, zadem většinou nikdo nechodí.

27.11.2017 22:39
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nemůžu si vzpomenout kdo tady radil, když se probíraly přehnaně nadšené hlasové projevy psa při odchodu na prochajdu, že pesovi šoupne něco do tlamy...co já vim...aportík, míček, uzlík...což mi přijde geniální (mimo našeho psa, ten umí štěkat i s uzlíkem nezvládá to pouze s vyfouklým basketbalovým míčem )a myslím, že by se to dalo použít i v tomto případě...pokud se vám nedaří natrénovat povel ticho...nebo resp. trénovat byste to měli, ale teď jde o to vyřešit rychle situaci...tak naučte (pokud ještě nemáte naučeno) povel "drž...nebo něco takového" a ať pes něco nese, když něco ponese, tak už je to práce, už se musí soustředit na něco jiného a já osobně bych psa i více povelovala..."sedni...zůstaň (než zavřu dveře)...k noze...sejdu jedny schody příp. nastoupím do výtahu...zase sedni atd"prostě "donutit" psa, aby začal pracovat...a třeba se alespoň z kritických míst, kde to vadí sousedům vymotáte v klidu...

Taky nám to pomáhá - ne teda na štěkání, pes není uštěkanej, ale když má "nervy" nebo je něčím vzrušenej, tak pomůže, když se zakousne do balonku . Pak ho bud přežvykuje - což ho uklidnuje a nebo ho drží za snuru a mlátí se tím do hlavy - v lepším případě, v tom horším to schytávají moje nohy

Měli jsme třeba problém když jsme jezdili na koloběžce vesnicí. Psi za plotem mu nevadili, až na jednoho - ten za námi dřív utíkal a dorážel a můj pes ho od té doby nesnáší. Když jsme šli okolo pěšky tak jsem ho zkorigovala, ale jak jsme jeli na koloběžce - pes v rauši, adrenalin, tak to byla hrůza... No a ted mu dám balonek do huby už když vyjedeme, když míjíme toho psa, tak si začne balonek žvýkat, zrychlí, ale běží rovně a normálně projedeme. Je to zajímavé, ale asi se tím fakt uklidnuje.

Asi bych na to štěkání zkusila - jak už tu někdo psal - psa zabavit ještě v ten moment kdy vnímá - hračkou - přetahovat se nebo pamlskem. Nevím nemá nějakou top hračku, které dá přednost před vším? My třeba takhle máme udičku a nebo stačí střapeček z ní, ten když mám v ruce tak vím, že je psovi úplně totálně jedno co se dějě okolo - zajímá ho jen ten střapeček. Pokud by neměl o hračku ani pamlsky zájem tak bych postupovala tak, jak psal Lájoš.

A držím palce, vím jaké to bylo, když jsem měla prvního psa jako dítě, leccos podcenila, zanedbala. Pes mě pak vláčel tak, že po procházce ze mě lilo, ruce sedřený... Lidi ve vesnici na mě koukali jak na blázna. Ale mě teda naštěstí podporovali rodiče - platili mi cvičák a dvakrát týdně mě tam vozili. Na cvičáku parta super lidí a ze psa se nám podařilo udělat celkem normálního pohodového psa. . Ještě k tomu cvičáku - psala si, že na něj nemáš peníze - zjištovala si jak je to cenově? U nás to bylo 500 Kč ročně nevím jestli do 15 let a nebo pro studenty i déle, to už si nevzpomenu. A pro dospělé je to 1000 Kč na rok. Což zase není tak hrozné. Dražší jsou pak nějaké školičky nebo kurzy. Ale členství si myslím, že se pohybuje kolem té tisícovky. Zas tedy nevím, jak je to s přijímáním nových členů...

27.11.2017 23:32
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

marcelaamax napsal(a):
Taky nám to pomáhá - ne teda na štěkání, pes není uštěkanej, ale když má "nervy" nebo je něčím vzrušenej, tak pomůže, když se zakousne do balonku . Pak ho bud přežvykuje - což ho uklidnuje a nebo ho drží za snuru a mlátí se tím do hlavy - v lepším případě, v tom horším to schytávají moje nohy

Měli jsme třeba problém když jsme jezdili na koloběžce vesnicí. Psi za plotem mu nevadili, až na jednoho - ten za námi dřív utíkal a dorážel a můj pes ho od té doby nesnáší. Když jsme šli okolo pěšky tak jsem ho zkorigovala, ale jak jsme jeli na koloběžce - pes v rauši, adrenalin, tak to byla hrůza... No a ted mu dám balonek do huby už když vyjedeme, když míjíme toho psa, tak si začne balonek žvýkat, zrychlí, ale běží rovně a normálně projedeme. Je to zajímavé, ale asi se tím fakt uklidnuje.

Asi bych na to štěkání zkusila - jak už tu někdo psal - psa zabavit ještě v ten moment kdy vnímá - hračkou - přetahovat se nebo pamlskem. Nevím nemá nějakou top hračku, které dá přednost před vším? My třeba takhle máme udičku a nebo stačí střapeček z ní, ten když mám v ruce tak vím, že je psovi úplně totálně jedno co se dějě okolo - zajímá ho jen ten střapeček. Pokud by neměl o hračku ani pamlsky zájem tak bych postupovala tak, jak psal Lájoš.

A držím palce, vím jaké to bylo, když jsem měla prvního psa jako dítě, leccos podcenila, zanedbala. Pes mě pak vláčel tak, že po procházce ze mě lilo, ruce sedřený... Lidi ve vesnici na mě koukali jak na blázna. Ale mě teda naštěstí podporovali rodiče - platili mi cvičák a dvakrát týdně mě tam vozili. Na cvičáku parta super lidí a ze psa se nám podařilo udělat celkem normálního pohodového psa. . Ještě k tomu cvičáku - psala si, že na něj nemáš peníze - zjištovala si jak je to cenově? U nás to bylo 500 Kč ročně nevím jestli do 15 let a nebo pro studenty i déle, to už si nevzpomenu. A pro dospělé je to 1000 Kč na rok. Což zase není tak hrozné. Dražší jsou pak nějaké školičky nebo kurzy. Ale členství si myslím, že se pohybuje kolem té tisícovky. Zas tedy nevím, jak je to s přijímáním nových členů...

Cvičák za 1000, -/rok? Já mám teda 10 lekcí za 1500, - a žádné dlouhodobé členství se tu nevede, jen v agility klubech atd.... Ona je to vážně drahá sranda, ač nutná... Ale nevím, odkud jste, třeba je to tam pořád levnější...

28.11.2017 00:07

hirothevizsla napsal(a):
Cvičák za 1000, -/rok? Já mám teda 10 lekcí za 1500, - a žádné dlouhodobé členství se tu nevede, jen v agility klubech atd.... Ona je to vážně drahá sranda, ač nutná... Ale nevím, odkud jste, třeba je to tam pořád levnější...

Většina ZKO má takové ceny.

28.11.2017 00:49

Měla jsem od švagra občas na hlídání křížence NO a belgičáka, bydlím v paneláku, pes byl zvyklý štěkat, jakmile se šlo ven (doma to měl dovolené-vesnice a chodit ven bylo vzácné a jak se těšil, dával to najevo)
Tak jsem mu z toho udělala nevzácnost, brala jsem ho "vyčurat" každou hodinu, prostě jdeme ven-hafhafhafhaf, za hodinu opět to samé hafhafhafhaf, za hodinu-ona mě zase bere ven hafhaf, za hodinu já nevím jestli se mi chce čurat haf, za hodinu- ona si tam asi něco zapoměla ha to ani nemá cenu štěkat...zkuste si to o víkendu. Stačilo se projít na 10- 15 minut a dom.

štěkání na vchod paneláku- že by ozvěna?
Má psí kamarády? štěká při hře?
štěkání na povel je nejjednodušší trik, třeba vemu pamlsek, psa si předsadím přede mne pokud by se zvedal při nácviku má vodítko a to držím hohou zašlápnuté na zemi. vemu třeba pamlsek držím ho v ruce palcem a prostředníkem a ukazovák mám vztyčený, jako když dělám tytyty a psovi opakuju ššštěkej (důraz na tučně tištěné) odměním i náznak, psi to pochopí rychle(naučila jsem to dvě různá plemena) že má štěkat, po schování prstu neštěkat- štěkájí už pak jen na prst bez povelu.Mě to stačí- jsem jen "kynologický civilista" - výraz z jiné diskuse...

28.11.2017 04:53
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

hirothevizsla napsal(a):

Ano 1000 kč členství. A je to tak i v okolních městech. Většinou jednou týdně je přítomna výcvikářka se kterou se cvičí individuálně, připravuje na zkoušky atd...vKaždé ponděli je školička - pro štěnata a pokročilé, a každou neděli je hromadné cvičení - něco jako řadovka a když se to pak rozejde tak kdo chce zůstane a výcvikářka se mu věnuje ještě individuálně. Občas se dohodneme a jede se někam na stopy... Jediné co pak doplácím je figurant.

28.11.2017 13:03
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

marcelaamax napsal(a):
Ano 1000 kč členství. A je to tak i v okolních městech. Většinou jednou týdně je přítomna výcvikářka se kterou se cvičí individuálně, připravuje na zkoušky atd...vKaždé ponděli je školička - pro štěnata a pokročilé, a každou neděli je hromadné cvičení - něco jako řadovka a když se to pak rozejde tak kdo chce zůstane a výcvikářka se mu věnuje ještě individuálně. Občas se dohodneme a jede se někam na stopy... Jediné co pak doplácím je figurant.

Tak to jste fakt z levného kraje, já platila už před deseti lety na cvičáku za 10lekcí 1500Kč.

28.11.2017 14:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

gitule vrtule napsal(a):
Tak to jste fakt z levného kraje, já platila už před deseti lety na cvičáku za 10lekcí 1500Kč.

Jo u nás je deset lekcí také za 1000 Kč - školička. To jsem psala. Ale já mluvím o členství v ZKO. Tam je ten poplatek 1000 kč za rok a výcvik tak, jak jsem psala, plus mají všichni členi klíče, a mohou si jít kdykoli zacvičit sami. Musím tedy podotknout, že ten individuální výcvik dělá naše výcvikářka zadarmo, pro radost, baví ji to. Fakt nevím jak to funguje jinde.

Nejdříve jsem musela zaplatit 1000 Kč za 10 lekcí - ty jsem mohla využít jak školičkou tak individuálním tréninkem. Po odchození lekcí jsem se za dalších 1000 Kč mohla stát členem. Jinak ještě je u nás hostování - to stojí 500 Kč na rok a vím, že ho využívají třeba chalupáři, kteří tu nejsou tak často. Vím, že úplně stejně je to cenově na dvou cvičácích ve dvou vedlejších městech. U jednoho z nich právě přemýšlím o hostování - výcvikářku tam tam kamarádka a pořád mě láká, ale členství měnit nechci, a tak si asi zaplatím ještě to hostování a budu moci jezdit cvičit i tam.

Tím, že je to u nás cenově takhle, jsem myslela, že to bude jinde podobně. Nemám na mysli školičky, kurzy apod. - ty jsou všude dražší. Ale zajímá mě tedy - klidně do SZ - kolik platíte roční členství na jiných cvičácích?

28.11.2017 15:05
LájošM

XXX.XXX.14.251

Většinou je členský poplatek v ZKO 1000, - až 2000, - Kč/rok, někdy chtějí na první rok ještě nějaké zápisné navíc. Někde se k tomu platí dopředu peníze za brigádnické hodiny, které se po odpracování vrací na konci roku.
Hodně cvičáků mívá tzv. kurzy nebo školičky, pak je běžná cena 150, - kč/h. Viděl jsem i systém, že až po absolvování 10 h kurzu vás vzali jako právoplatného člena (už za menší peníze).

Pokud si pořídím německého ovčáka, mělo by být samozřejmé, když jsem začátečník, že s ním budu na cvičák chodit. Sice je to hodně univerzální plemeno, ale stále je pro něj nejlepší když pracuje, protože byl jako pracovní pes vyšlěchtěn.
Pokud nemáte cca 200, - Kč měsíčně na výcvik, chtělo by to aspoň si najít někoho zkušeného, s kým byste chodila venčit, kdo by vám poradil se základy. Jen z videí a knih to nemusí být vždy to pravé, a zkušený kynolog vám pomůže odstranit chyby, které vy nevidíte.

28.11.2017 15:08
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

LájošM napsal(a):
Většinou je členský poplatek v ZKO 1000, - až 2000, - Kč/rok, někdy chtějí na první rok ještě nějaké zápisné navíc. Někde se k tomu platí dopředu peníze za brigádnické hodiny, které se po odpracování vrací na konci roku.
Hodně cvičáků mívá tzv. kurzy nebo školičky, pak je běžná cena 150, - kč/h. Viděl jsem i systém, že až po absolvování 10 h kurzu vás vzali jako právoplatného člena (už za menší peníze).

Pokud si pořídím německého ovčáka, mělo by být samozřejmé, když jsem začátečník, že s ním budu na cvičák chodit. Sice je to hodně univerzální plemeno, ale stále je pro něj nejlepší když pracuje, protože byl jako pracovní pes vyšlěchtěn.
Pokud nemáte cca 200, - Kč měsíčně na výcvik, chtělo by to aspoň si najít někoho zkušeného, s kým byste chodila venčit, kdo by vám poradil se základy. Jen z videí a knih to nemusí být vždy to pravé, a zkušený kynolog vám pomůže odstranit chyby, které vy nevidíte.

Zrušit citaci

Jo tak nějak to znám...

Pokud si pořídím německého ovčáka, mělo by být samozřejmé, když jsem začátečník, že s ním budu na cvičák chodit

Jenže ona si ho bohužel nepořídila, psala, že jí ho pořídil bývalý přítel. No jo, to je ten super nápad dávat psa jako dárek druhé osobě.

28.11.2017 16:12
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

marcelaamax napsal(a):

Zrušit citaci

Jo tak nějak to znám...

Pokud si pořídím německého ovčáka, mělo by být samozřejmé, když jsem začátečník, že s ním budu na cvičák chodit

Jenže ona si ho bohužel nepořídila, psala, že jí ho pořídil bývalý přítel. No jo, to je ten super nápad dávat psa jako dárek druhé osobě.

Mohla ho slečna odmítnout, nemusela si ho nechávat.Nechala si ho a nyní se snaží zde nějak vypomoci tomu a nechá si poradit, aby bylo dobře na všech stranách, jak u ní psychicky, tak u dalších obyvatel daného domu.Nevidím na tom nic špatného, pořád lepší, se snažit poradit s problémem, který ji trápí-protože evidentně psa miluje-, než se ho zbavit a někde ho přivázat u útulku, aspoň to by jste jí mohli přičíst k dobru.

28.11.2017 16:23
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

gitule vrtule napsal(a):
Mohla ho slečna odmítnout, nemusela si ho nechávat.Nechala si ho a nyní se snaží zde nějak vypomoci tomu a nechá si poradit, aby bylo dobře na všech stranách, jak u ní psychicky, tak u dalších obyvatel daného domu.Nevidím na tom nic špatného, pořád lepší, se snažit poradit s problémem, který ji trápí-protože evidentně psa miluje-, než se ho zbavit a někde ho přivázat u útulku, aspoň to by jste jí mohli přičíst k dobru.

Prosím? A já někde psala, že je na tom něco špatného? Ne, já slečně i radila. Jen píšu, že je blbost dávat psa darem tot vše...

A jinak pro slečnu palec nahoru za to, že se snaží problém řešit, jak jsem psala výše, vím jaké to je a držím palce

28.11.2017 16:49

Moje ovčanda, když byla ve věku zadavatelčina psa, tak teda byla na zabití...to co se do té doby jako štěndo naučila a docela obstojně vykonávala, tak jako by zapomněla, nebyla spolehlivá, dělala si ze mě dobrej den, kdyby to nebyl pes, tak bych řekla, že snad i naschvály, třeba jsem jí zavolala, ona i přiběhla, ale nedala se chytit, kroužila kolem mě, štěkala, odbíhala a přibíhala a zase štěkala...děs běs...v tý době jsem si říkala, že ta snad nikdy poslouchat nebude...byl to rozjívenej, uštěkanej fracek, ta pověstná ochota německých ovčáků k práci a spolupráci s člověkem byla schovaná někde v hloubi její puberťácké psí duše...no nevzdaly jsme to, i přes tu její klackovitost jsme každej den makaly, přidaly jsme stopování, protože to jí bavilo a dokázala při tom pracovat bez té své roztěkanosti...ve dvou letech, jak když jí někdo vymění, najednou tady byla naprosto spolehlivá, vyrovnaná a soustředěná fena NO, která poslechla snad i na myšlenku...

Prostě mi přijde, že zadavatelčin mladý psí pán překypuje energií...a to štěkání s tím může souviset...asi jako když jdete s malým dítětem a to všechno komentuje "mami..už jdeme ven? mami, kdy už přijede ten výtah?...mami, tady bydlí ten divnej pán, viď?...mami, já slyšim houkat sanitku?...mami hele pejsek..." a podobně to vidím u toho psa...

Přidejte reakci

Přidat smajlík