Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.11.2017 15:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Nevím jestli píšu dotaz nebo povzdech ...vyrostla mi fena ze svých dětských kšírků, zmohutněla, řeším nějaký šikovný postroj. Na netu vidím dost pěkných, které by se mi líbily, ale nějak si netroufám objednat bez vyzkoušení. Jeden nepadnoucí z Manmatu už mi doma leží.
Dneska jsem zkusila kamennou prodejnu - zkoušely jsme tohle
https://www.superzoo.cz/postroj-pro-psy-trixie-fusion-modro-zeleny-s-m-40cm/
Prodavačka tvrdila, že je akorát, mně se zdál velký. Odstávalo to na hrudníku- to prý je schválně, aby to mělo rezervu, pokud by pes táhl. Pak se mi nelíbilo, že úchyt na vodítko má fena až v zadní polovině hřbetu - to prý je u tohoto typu tak má být. Jo, beru, že ten úchyt je více vzadu než je člověk zvyklý u obojku nebo běžných civilních kšírků. Ale tady se mi zdálo, že v případě tahu už by to vyvíjelo tlak na břicho, na měkké části. Pak měli ještě jeden slušný v úplně blbé velikosti a jinak samé obyčejné kšírky s tenkými řemínky.
Fena má figuru jako standardní jezevčík, k tomu hodně chlupů a hodně výraznou hrudní kost, takže bych ráda, aby na hrudníku bylo něco příjemnějšího než jeden úzký řemínek uprostřed.
Máte někdo tipy na praktické, pohodlné postroje pro jezevčíky? Nebo třeba zkušenost s tímhle
http://mazlickuvraj.cz/v-mesh-bezpecnostni-postroj-pro-psy-cerveno-cerny
Nechci to na žádný konkrétní sport...díky smajlík

30.11.2017 15:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Terven napsal(a):
Nevím jestli píšu dotaz nebo povzdech ...vyrostla mi fena ze svých dětských kšírků, zmohutněla, řeším nějaký šikovný postroj. Na netu vidím dost pěkných, které by se mi líbily, ale nějak si netroufám objednat bez vyzkoušení. Jeden nepadnoucí z Manmatu už mi doma leží.
Dneska jsem zkusila kamennou prodejnu - zkoušely jsme tohle
https://www.superzoo.cz/postroj-pro-psy-trixie-fusion-modro-zeleny-s-m-40cm/
Prodavačka tvrdila, že je akorát, mně se zdál velký. Odstávalo to na hrudníku- to prý je schválně, aby to mělo rezervu, pokud by pes táhl. Pak se mi nelíbilo, že úchyt na vodítko má fena až v zadní polovině hřbetu - to prý je u tohoto typu tak má být. Jo, beru, že ten úchyt je více vzadu než je člověk zvyklý u obojku nebo běžných civilních kšírků. Ale tady se mi zdálo, že v případě tahu už by to vyvíjelo tlak na břicho, na měkké části. Pak měli ještě jeden slušný v úplně blbé velikosti a jinak samé obyčejné kšírky s tenkými řemínky.
Fena má figuru jako standardní jezevčík, k tomu hodně chlupů a hodně výraznou hrudní kost, takže bych ráda, aby na hrudníku bylo něco příjemnějšího než jeden úzký řemínek uprostřed.
Máte někdo tipy na praktické, pohodlné postroje pro jezevčíky? Nebo třeba zkušenost s tímhle
http://mazlickuvraj.cz/v-mesh-bezpecnostni-postroj-pro-psy-cerveno-cerny
Nechci to na žádný konkrétní sport...díky smajlík

Typ sice nemám, ale co nechat postroj někde ušít na míru? Na Facebooku je toho spousty, tam byste určitě něco vybrala smajlík

30.11.2017 16:26
manbea

XXX.XXX.139.247

Ten první ze Superzoo si určitě nekupujte, nesedí dobře, při pohybu pořád sklouzává na stranu. My ho máme a jen tady leží. Dobrou službu nám dělají tyto postroje ze Zoohitu, jsou lehké a měkké, s reflexními prvky, necuchají srst !, a nesklouzávají ani při prudkém běhu. Psi se v nich pohybují bez obtíží a nic je nikde nedře. Koupila jsem je jen na zkoušku a nakonec v nich psi drandí již třetí zimu. Proti vymakaným značkovým postrojům je to možná nic moc, ale nám to na běžné procházkování ůplně vyhovuje.

http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/postroje/ostatni/280213.

30.11.2017 16:38
Terven

XXX.XXX.110.147

manbea napsal(a):
Ten první ze Superzoo si určitě nekupujte, nesedí dobře, při pohybu pořád sklouzává na stranu. My ho máme a jen tady leží. Dobrou službu nám dělají tyto postroje ze Zoohitu, jsou lehké a měkké, s reflexními prvky, necuchají srst !, a nesklouzávají ani při prudkém běhu. Psi se v nich pohybují bez obtíží a nic je nikde nedře. Koupila jsem je jen na zkoušku a nakonec v nich psi drandí již třetí zimu. Proti vymakaným značkovým postrojům je to možná nic moc, ale nám to na běžné procházkování ůplně vyhovuje.

http://www.zoohit.cz/shop/psi/voditka_obojky/postroje/ostatni/280213.

Díky moc za zkušenost. Jj, ten ze Superzoo se mi nelíbil ani vzhledově, do toho bych nešla ani kdyby seděl.
Ten z vašeho odkazu vypadá dobře a možná by ho na naše věčný norování bylo méně škoda než těch vymakaných značkových

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.11.2017 16:51
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jeden polojezevec v rajónu dostal nově tenhle a vypadá dobře. Vůbec se na něm nekroutí a sedí.

https://postroje-pro-psy.heureka.cz/trixie-soft-postroj-jemny-vypolstrovany/.

30.11.2017 17:03
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jeden polojezevec v rajónu dostal nově tenhle a vypadá dobře. Vůbec se na něm nekroutí a sedí.

https://postroje-pro-psy.heureka.cz/trixie-soft-postroj-jemny-vypolstrovany/.

Taky možnost, o tomhle typu jsem uvažovala taky.

30.11.2017 17:06
manbea

XXX.XXX.139.247

Terven napsal(a):
Díky moc za zkušenost. Jj, ten ze Superzoo se mi nelíbil ani vzhledově, do toho bych nešla ani kdyby seděl.
Ten z vašeho odkazu vypadá dobře a možná by ho na naše věčný norování bylo méně škoda než těch vymakaných značkových

Tak to určitě ! Naši také myšiloví a zahliněný postrojek se snadno opláchne pod tekoucí vodou a je za chvilku suchý. Navíc je to kupodivu dost dobře ušité, za dobu používání se nic nikde nerozpáralo, spony drží, jen ten sucháč na zádech se časem trochu zanese chlupy. A velmi dobře, rychle a jednoduše se obléká. Jediné negativum je, že při volném pohybu trochu plandá ta spona na zádech (ale kromě mě to ničemu nevadí), psi to nevnímají vůbec.

30.11.2017 17:17
Terven

XXX.XXX.110.147

manbea napsal(a):
Tak to určitě ! Naši také myšiloví a zahliněný postrojek se snadno opláchne pod tekoucí vodou a je za chvilku suchý. Navíc je to kupodivu dost dobře ušité, za dobu používání se nic nikde nerozpáralo, spony drží, jen ten sucháč na zádech se časem trochu zanese chlupy. A velmi dobře, rychle a jednoduše se obléká. Jediné negativum je, že při volném pohybu trochu plandá ta spona na zádech (ale kromě mě to ničemu nevadí), psi to nevnímají vůbec.

A teď jsem si ještě prohlídla tu fotogalerii zákazníků v odkazu a mám chuť je zkusit. Pokud mi za tu cenu přijdou nepadnoucí, nezhroutím se z toho
I když většinou vše jde vyměnit, jasně.

30.11.2017 17:25
manbea

XXX.XXX.139.247

Terven napsal(a):
A teď jsem si ještě prohlídla tu fotogalerii zákazníků v odkazu a mám chuť je zkusit. Pokud mi za tu cenu přijdou nepadnoucí, nezhroutím se z toho
I když většinou vše jde vyměnit, jasně.

Přesně tohle jsem si řekla také . Koupila jsem jeden na zkoušku a (kromě největšího, na kterého nemají velikost) jsou už oháknutí všichni.

2.12.2017 14:38
plumosus

XXX.XXX.104.135

Co zkusit 4dox. jsou sice dražší, ale udělají postroj podle přání nebo comfort plus, ten je celonastavitelný. Mám od nich už dva postroje, ted mi má dojít třetí a spokojenost. Mrkněte http://www.4dox.cz/.

3.12.2017 10:22
Terven

XXX.XXX.110.147

plumosus napsal(a):
Co zkusit 4dox. jsou sice dražší, ale udělají postroj podle přání nebo comfort plus, ten je celonastavitelný. Mám od nich už dva postroje, ted mi má dojít třetí a spokojenost. Mrkněte http://www.4dox.cz/.

Díky moc, zkoukla jsem, pokud bych měla pocit, že je to opravdu "ono", cenu bych brala ,
ale hledám něco trochu jiného, spíš postroj "v typu vestička", více materiálu na hrudníku než jeden tenký řemínek uprostřed. Což tady v tom odkazu žádný postroj nemá, i když nepochybuju, že je to kvalita.
Splňoval to třeba ten V-MESH, ten se mi fakt líbí moc, nakonec jsem včera objednala ten ze Zoohitu, jak radila Manbea...uvidíme, vyzkoušíme...na to její hrabání děr a válení v hnoji to možná bude stačit
Na fotce je přesně to, co už nechci a je vidět, že je to věčně impregnované bahnem.

8.12.2017 10:50
tielpe

XXX.XXX.134.148

Já bych byla buď za ušití na míru anebo ten který navrhuje Ollie. Taky znám jednoho polojezevce popisem sedící na toho vašeho který v tom chodí.

8.12.2017 13:26
Terven

XXX.XXX.110.147

manbea napsal(a):

Tak zoohiťácký postroj už je dva dny doma, se vším, co píšete, se ztotožňuju smajlík
Krásně sedí, drží, skvěle se nasazuje. Reflexní proužky super. Jsem ráda, že jde feně oblíct i přes vestu a neškrtí, což jsem ani nečekala.
Negativa vidím dvě - plastová spona na zádech jde rozepnout až za použití dost velké síly, zmrzlejma rukama skoro vůbec
A pak to plandání rozepnutých konců při pohybu navolno...snad si zvyknu. Ono to i dost cvaká o sebe, takže by to mohlo mít třeba funkci plašení zvěře
Je to škoda, protože nebýt těch spon, je to přesně to, co jsem hledala.
Bude-li mě to štvát hodně, budu to používat jenom do auta - ono i pokud by to bylo jen jako autopostroj, tak za tu cenu super.

8.12.2017 15:02
manbea

XXX.XXX.139.247

Tak to jsem ráda, nám ty spony na zádech jdou rozepínat dobře, možná, že se vám to časem ochodí. S tím cvakáním máme stejný problém, ale vadí to jen mě, psi si toho vůbec nevšímají. Přemýšlela jsem, jestli by to nešlo nějak upravit, ale pak jsem se na to vybodla s tím, že si musím zvyknout..
Nicméně tuhle večer za tmy na louce jsem to na chvíli vzala na milost .

8.12.2017 19:37
Terven

XXX.XXX.110.147

manbea napsal(a):
Tak to jsem ráda, nám ty spony na zádech jdou rozepínat dobře, možná, že se vám to časem ochodí. S tím cvakáním máme stejný problém, ale vadí to jen mě, psi si toho vůbec nevšímají. Přemýšlela jsem, jestli by to nešlo nějak upravit, ale pak jsem se na to vybodla s tím, že si musím zvyknout..
Nicméně tuhle večer za tmy na louce jsem to na chvíli vzala na milost .

Tak už si asi pomalu zvykám smajlík Dneska to měla na sobě v lese se stopovací šňůrou a musím uznat, že jak ty spony jsou dlouhé a trčí do výšky, stopovačka se skoro vůbec nezamotává feně mezi nohy, nýbrž stále pěkně vede horem přes hřbet
A reflexní lem fakt bezva, jak se v lese šeřilo, postroj krásně svítil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík