Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.12.2017 16:37
Veruuß

XXX.XXX.53.196

Ahoj, chci se zeptat, jak mám odnaučit psa kousat vodítko + se semnou tahat.
Pokaždé, když jdeme z procházky zpět domů, tak psovi se samozřejmě nechce, ale přecházíme silnici a pes si kousne do vodítka a uprostřed silnice mě tahá zpátky, už se to stalo zrovna když jelo auto, no musela jsem ho odtáhnout aby ho to auto nepřejelo.
Hned jak kousl do vodítka tak jsem mu řekla výrazně ''NESMÍŠ'' apod. ale nepomohlo to. Máte někdo tip jak ho to odnaučit ?

3.12.2017 16:46
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Kolik mu je? Začal to dělat až teď, nebo už tahal a kousal jako štěně? Jestli jste zanedbali na začátku chůzi na vodítku, tak bych začala od základů trénovat. Jestli to nepůjde, cvičák. Zkuste na větší ploše trénovat chůzi na vodítku, když se zakousne, odveďte něčím pozornost, ať pustí. Ale z mé zkušenosti pes, který kouše vodítko a chce se přetahovat, si chce hrát a není dostatečně "vyblbnutý". Zkuste s sebou nosit přetahovací hračky, uzly apod...

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.12.2017 18:24

hirothevizsla napsal(a):
Kolik mu je? Začal to dělat až teď, nebo už tahal a kousal jako štěně? Jestli jste zanedbali na začátku chůzi na vodítku, tak bych začala od základů trénovat. Jestli to nepůjde, cvičák. Zkuste na větší ploše trénovat chůzi na vodítku, když se zakousne, odveďte něčím pozornost, ať pustí. Ale z mé zkušenosti pes, který kouše vodítko a chce se přetahovat, si chce hrát a není dostatečně "vyblbnutý". Zkuste s sebou nosit přetahovací hračky, uzly apod...

Můj pes chce rafnout do vodítka taky v případě, že chce někam, kam nejdem, a on se vzteká. Ale u nás stačí direktivně zahlásit "nežer to vodítko a střihej" a okamžitě pustí. Ví, kdy nemá cenu se mnou diskutovat.

3.12.2017 19:14
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pes chce rafnout do vodítka taky v případě, že chce někam, kam nejdem, a on se vzteká. Ale u nás stačí direktivně zahlásit "nežer to vodítko a střihej" a okamžitě pustí. Ví, kdy nemá cenu se mnou diskutovat.

A střihej! :-D :-D

3.12.2017 20:05
Terven

XXX.XXX.110.147

Veruuß napsal(a):
Ahoj, chci se zeptat, jak mám odnaučit psa kousat vodítko + se semnou tahat.
Pokaždé, když jdeme z procházky zpět domů, tak psovi se samozřejmě nechce, ale přecházíme silnici a pes si kousne do vodítka a uprostřed silnice mě tahá zpátky, už se to stalo zrovna když jelo auto, no musela jsem ho odtáhnout aby ho to auto nepřejelo.
Hned jak kousl do vodítka tak jsem mu řekla výrazně ''NESMÍŠ'' apod. ale nepomohlo to. Máte někdo tip jak ho to odnaučit ?

Taky mi to fena dělala, hlavně cestou domů. Začala jsem nosit ven hračku - míček na šňůrce s poutkem anebo jinou kousací, která má poutko a dobře se drží v ruce. Od té doby si vodítka nevšímá, pokud má psychický přetlak, kouše si do hračky a to mi nevadí. Naopak se cestou domů ještě vyblbnem.

3.12.2017 21:19

hirothevizsla napsal(a):
A střihej! :-D :-D

My máme vůbec takové zvláštní "povely". Když padne zelená 'a jedu, jedu!', čímž myslím samozřejmě přechod, když chce někde počůrat květináč apod. nebo čuchnout třeba k mrtvole holuba, tak zas mrazivým hlasem tiše pronesu 'pokračuj' nebo 'ani na to nemysli'.

3.12.2017 21:42
Veruuß

XXX.XXX.53.196

Je mu 5 měsíců, dřív to nedělal, byl v pohodě. Na hřišti vždy lítá jak praštěnej, hraju si s ním a zkoušela jsem vzít i hračku, nesl si ji skoro až domů, ale pak ji pustil a už ji ignoroval a zajímalo ho zase vodítko a přetahování v moment, kdy viděl, žese blížíme domů. Jakmile vidí, že nemá šanci a domů prostě pujde, přestane.. ale na té silnici je to opravdu otřes s ním.

3.12.2017 21:46
L(phi)

XXX.XXX.142.121

Furt lepšie voditko než pes zahryznutý v zadku - to robil v tomto veku môj

3.12.2017 22:01
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Veruuß napsal(a):
Je mu 5 měsíců, dřív to nedělal, byl v pohodě. Na hřišti vždy lítá jak praštěnej, hraju si s ním a zkoušela jsem vzít i hračku, nesl si ji skoro až domů, ale pak ji pustil a už ji ignoroval a zajímalo ho zase vodítko a přetahování v moment, kdy viděl, žese blížíme domů. Jakmile vidí, že nemá šanci a domů prostě pujde, přestane.. ale na té silnici je to opravdu otřes s ním.

U nás je to naopak.. Maďar si vezme do papuly vodítko, když jdeme domů. Ale netahá, nekouše, prostě si hrdě nese vodítko Zkuste trénovat tu chůzi na vodítku...pořád dokola, jako kdyby to nikdy neuměl... Že by brzká puberta? Každopádně jestli vám šaškuje uprostřed silnice, radši bych ho čapla v ruce, aby se něco nestalo... Ale jasně, že to neřeší problém..

3.12.2017 22:17
Veruuß

XXX.XXX.53.196

hirothevizsla napsal(a):
U nás je to naopak.. Maďar si vezme do papuly vodítko, když jdeme domů. Ale netahá, nekouše, prostě si hrdě nese vodítko Zkuste trénovat tu chůzi na vodítku...pořád dokola, jako kdyby to nikdy neuměl... Že by brzká puberta? Každopádně jestli vám šaškuje uprostřed silnice, radši bych ho čapla v ruce, aby se něco nestalo... Ale jasně, že to neřeší problém..

Když jdeme na procházku a přecházíme silnici, řeknu mu, honem'' a jde rychle přes ni, ale když jdeme domů, tak to dělá, že neslyší. Tak teda děkuju, určitě zkusíme trénovat znovu chození na vodítku a přes tu silnici ještě něco vymyslíme. On je mazaný na pamlsky, tak zkusím nalákat a třeba ho vodítko zajímat nebude.

3.12.2017 22:31
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Veruuß napsal(a):
Když jdeme na procházku a přecházíme silnici, řeknu mu, honem'' a jde rychle přes ni, ale když jdeme domů, tak to dělá, že neslyší. Tak teda děkuju, určitě zkusíme trénovat znovu chození na vodítku a přes tu silnici ještě něco vymyslíme. On je mazaný na pamlsky, tak zkusím nalákat a třeba ho vodítko zajímat nebude.

Určitě zkuste, jen u těch pamlsků pozor, ať si to pak nespojuje jako odměnu za to tahání vodítka... Tak třeba nějaký povel mezitím, nebo pamlsek prostě ne bezprostředně po odvolání..
Když moje škvrně zlobí a chci ho rozptýlit, zavolám si ho, posadím, pochválím, pomazlím, a lumpárny jsou fuč Tak držíme palce

4.12.2017 07:15

"zkoušela jsem vzít i hračku, nesl si ji skoro až domů, ale pak ji pustil a už ji ignoroval a zajímalo ho zase vodítko a přetahování v moment"
no bodejť! Hračka není od toho, aby ji mrtvou nosil (teda jak který pes). ale aby ses s ním o ni přetahovala, pes chce být v tahu...přitom hezky vypustí páru (jak dlouho jsem nosila pastevci balónek na šňůrce, abychom se mohli venku přetahovat, či ho táhnout zavěšeného jak krávu na porážku...).

4.12.2017 12:37
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

"Hračka není od toho, aby ji mrtvou nosil"

... no tak zrovna včera na cvičáku Baskervill seděl a držel cca 10 minut svůj milovaný pletený pešek, zatím co já jsem kafrala s jiným psovodem a o kousek dál si to na dálku vyřizovali dva starší psi. Pak jsem odcházela s celou skupinou psů, můj Baskervill stále držel pešek přidělaný na stopovačce... normálně jsem z toho měla halti ohlávku. Kdybych ho u toho povelovala, tak normálně cvičí s peškem v hubě. Štěkat na povel samozřejmě odmítá... není blbej, že?! Samozřejmě že na "pusť" pešek odevzdá... odevzdaně.

4.12.2017 12:45

Hmn: jaký máte balonek na šňůrce? my všechny ukousali...

Veruuß: A co si psa před silnicí zpozornět, dát k noze, prostě aby pes zrovna v ten moment od vás něco očekával, mluvit na něj, u štěněte za pomoci pamlsku nebo hračky.

4.12.2017 13:20
marcelaamax

XXX.XXX.141.102

Hmn: jaký máte balonek na šňůrce? my všechny ukousali...

Veruuß: A co si psa před silnicí zpozornět, dát k noze, prostě aby pes zrovna v ten moment od vás něco očekával, mluvit na něj, u štěněte za pomoci pamlsku nebo hračky.

Ukousali balonky nebo ty šnůrky? Já brala z Gappaye, balonky nám většinou vydrží, ale ta šnůrka ne, většinou ji při přetahování vyrve...tak jsem si koupila v železářství kus šnůry s podobným průměrem a vždycky tam pak navlíknu novou . My balonek spíš většinou někde necháme, takže poslední dobou beru obyč bylonky ze zverimeu...

https://www.google.cz/search?q=balonek+na+snurce&client=tablet-unknown&prmd=isvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiHzv-1qvDXAhXHIewKHbsfCZAQ_AUIESgB&biw=1280&bih=800#imgrc=nNH_q7WfllJBtM: Třeba u tohodle vydržela i šnůrka dlouho

4.12.2017 13:20

Ruzeno, však proto jsem tam dala dovětek do závorky, neb jsem nemohla nevzpomenout na mého hovíka, který byl taky nadšený "držák"...

balónek gappay.

4.12.2017 15:17
Santinan

XXX.XXX.146.31

Místo o vodítko se přetahujte o hračku a klidně začnětě o něco dřív, než když se až jde domů... Skvělé jsou pešky a nebo balonky na šňůře. chce blbnout a "mrtvá" hračka je nezajímavá na rozdíl od vodítka, co se pohupuje.. ;).

5.12.2017 08:13
L(phi)

XXX.XXX.191.183

Ruzeno, však proto jsem tam dala dovětek do závorky, neb jsem nemohla nevzpomenout na mého hovíka, který byl taky nadšený "držák"...

balónek gappay.

Počkaj, to ten hovík čo neni koristník? Či som ťa celé tie roky zle chápala

5.12.2017 09:17

L(phi) napsal(a):
Počkaj, to ten hovík čo neni koristník? Či som ťa celé tie roky zle chápala

Neplést prosím s obranami, ty jel na zlobu (rukáv si poprvé odnesl po, odhadnu, cca 3 letech tréninku, jsme s figurantem čuměli jak puci ...a když jsem ho zmínila, tak to bylo zcela přesně, jak kdysi v debatě o obranách napsal Puk - časem se začne i u zlobaře více prosazovat i ten lovec)

"držákem" v této souvislosti myslím to, že ho uspokojovalo cosi držet v hubě a nosit (co šutrů domů nanosil, dřeva na zátop... ), nepotřeboval se přetahovat, nepotřeboval za něčím lítat, ale mít něco v tlamě (i když samozřejmě i přetahování a lítání měl rád).

5.12.2017 13:56
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... jinak z osobní zkušenosti - přetahování se o vodítko... Baskervill mi to jako menší štěně dělal taky... naštěstí i mimo rizikové chvíle (přecházení silnice atd.)... měla jsem ho na stopovačce plus normální 1,5 m vodítko... když začal tak jsem prostě vodítko povolila nebo až pustila... a jak tu někteří píši v té chvíli je to mrtvá hračka, se kterou není zábava... nabídla jsem mu něco jiného na přetahování. Dělal to cca tak měsíc... možná ani to ne. Když si vybral nevhodnou chvíli, třeba při přecházení, tak jsem nic neřešila a normálně ho beze slov nebo nějakého trestání dotáhla na druhou stranu. Ono to zvíře to pochopí, sice si chce jakože hrát, ale to odtáhnutí bez možnosti si zaškubat a bez slovního ponoukání (ať už pochvala nebo i to kárání - což je taky přece děsná sranda) ho tolik nebaví. Když se dítě u přechodu vzteká, taky ho čapnete a jdete... a nečekáte až se uklidní nebo vám bude věnovat pozornost. Prostě v určitých situacích není čas a prostor korigovat nevhodné chování.

A jak to dopadlo? Teď Baskervill do vodítka nekouše a netahá za něj... naopak!... když má stopovačku, tak jí neustále sbírá a nosí mi ji, že mi jako upadla a nemám jí courat po zemi. A když mi nedávno vyklouzlo normální vodítko z ruky, tak po zjištění, že za sebou něco courá ho vzal do tlamy a šel na procházku sám se sebou.

5.12.2017 14:04
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... jinak držákům přeju hodně trpělivosti ... Baskervill na posledních obranách seděl s takovým tím rukávem nerukávem pro začátečníka cca 15 minut než ho pustil... celejch 15 minut zaraženou jutu až do koutků... bez překusování. Ostatní psovodi okolo nás chodí a posmívají se a ukazují na hodinky, že za hodinu se cvičák zavírá.

5.12.2017 17:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jasně, máte naprosto jiné rasy, jen jak to tak čtu: oba mí psi, ač rozdílných ras(berňák a samojed) nikdy nechtěli nic extra nosit a držet něco v hubě. Maximálně gumovou hračku chvilku, než ji přinesli a já zase hodila jako aport. Zkoušela jsem berňáka naučit nosit kyblík od baráku k zahradnímu domku, když jsme šli pro zeleninu(berňáka proto, že přeci jen měl víc trpělivosti) ale ani náhodou. Držel to v hubě jak za trest, ačkoliv jsem se všemožně snažila z toho udělat zábavu a nosil to vyloženě po metrech. Říkala jsem si, že začnu s něčím jednodušším, co se líp drží, tak můj klobouk. Hleděl na mne jako na blázna: nos si ho sama, je to tvůj klobouk

5.12.2017 17:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Neuražte se, každý má takového psa, jakového chtěl, jakového si pořídil, já si v podstatě nestěžuju Jen...to se to jednoduše cvičí, když psa zabaví každá blbina: kokinka, míčky, cokoliv držet, nosit a pes to má jako úžasnou odměnu

5.12.2017 18:00
Enter

XXX.XXX.158.148

Lidé mi to nevěří, ale já mám borderu, která odmítá aporty. Jediné, co snese v tlamě je telecí kopyto

5.12.2017 18:09
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... měla jsem různé psy s různými povahami... ono někdy prostě chce jenom mít štěstí přijít na to, co je pro psa ta nej odměna. Třeba čechohoračka mne při aportu vraždila pohledem... přinesla, ale ten nenadšený výraz. Nějaké míčky a přetahování - totální nezájem. Jediné co zbožňovala bylo drbání drdolu (husté zvlněné chlupy nad kyčlema). Ráda a ochotně tahala batohy nebo jiná břemena (i mně do kopců), nosila tašku, podávala věci atd. za podrbání drdolu... ještě u toho blaženě zadníma nohama nadskakovala. Prostě všechno brala jako práci a odměnou za to bylo to drbání. Současný Baskervill mne nepřestává udivovat, jak je ochotný za míček, pešek nebo nějaký ty šaškárny... teda na to jakej je to mix plemen. Ale taky se to může všechno za rok úplně změnit... třeba v něm nakonec zvítězí ten čuvač. Mimochodem drdol má taky slušnej.

5.12.2017 20:01
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... měla jsem různé psy s různými povahami... ono někdy prostě chce jenom mít štěstí přijít na to, co je pro psa ta nej odměna. Třeba čechohoračka mne při aportu vraždila pohledem... přinesla, ale ten nenadšený výraz. Nějaké míčky a přetahování - totální nezájem. Jediné co zbožňovala bylo drbání drdolu (husté zvlněné chlupy nad kyčlema). Ráda a ochotně tahala batohy nebo jiná břemena (i mně do kopců), nosila tašku, podávala věci atd. za podrbání drdolu... ještě u toho blaženě zadníma nohama nadskakovala. Prostě všechno brala jako práci a odměnou za to bylo to drbání. Současný Baskervill mne nepřestává udivovat, jak je ochotný za míček, pešek nebo nějaký ty šaškárny... teda na to jakej je to mix plemen. Ale taky se to může všechno za rok úplně změnit... třeba v něm nakonec zvítězí ten čuvač. Mimochodem drdol má taky slušnej.

Tak samojed by fungal možná, kdybych mu mávala pod nosem slepicí, ale to jaksi nejde Zkoušela jsem i různé ty kůže atd, ale to ho nezajímá(či minutu jako všechno ) Když mu vyběhne zajíc, tak se může zjančit, kdyby šel kolem nataženého, tak o něj možná ani pohledem nezavadí...mrtvoly naprosto ignoruje.

5.12.2017 21:20

lesnížínka napsal(a):
Tak samojed by fungal možná, kdybych mu mávala pod nosem slepicí, ale to jaksi nejde Zkoušela jsem i různé ty kůže atd, ale to ho nezajímá(či minutu jako všechno ) Když mu vyběhne zajíc, tak se může zjančit, kdyby šel kolem nataženého, tak o něj možná ani pohledem nezavadí...mrtvoly naprosto ignoruje.

U nás to samé, chcíplotiny nejsou hodny zájmu. No, tedy kromě mrtvol z řeznictví. A kromě kůžičky ze střapce, páč tam se předpokládá brzký pohyb. Naštěstí ho nezajímá ani nic zraněného, tuhle holub se zraněným křídlem - jakmile to nezdrhá/neulétne, co by se obtěžoval...

5.12.2017 21:31
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... uvedu to jako příklad ze cvičáku... teda ze základního kurzu ovladatelnosti. Došla taková tak unavenější bezvěká žena s cca tří letým irským teriérem. Přetahování... nic. Míček... vyběhl, čuchnul k "mrtvole" a bez zájmu odešel. Pak jsem přinesla takový ten textilní míček se střapcem. Uvázalo ho na stopovačku a provokovala ho tím. A najednou teriér začal fungovat... vyběhl, zakousl, zatřepal, vyhodil do vzduchu a pak běhal a třepal... buď hračkou nebo sebou jak se na tu hračku těšil. Hračku jsem paní odprodala. Na další lekci už se dal teriér namotivovat na tenhle míček. Jak pak pokračovali nevím... žena byla zřejmě unavenější než se zprvu zdálo a na poslední lekce už nedocházela.

6.12.2017 11:51
Veruuß

XXX.XXX.1.37

"zkoušela jsem vzít i hračku, nesl si ji skoro až domů, ale pak ji pustil a už ji ignoroval a zajímalo ho zase vodítko a přetahování v moment"
no bodejť! Hračka není od toho, aby ji mrtvou nosil (teda jak který pes). ale aby ses s ním o ni přetahovala, pes chce být v tahu...přitom hezky vypustí páru (jak dlouho jsem nosila pastevci balónek na šňůrce, abychom se mohli venku přetahovat, či ho táhnout zavěšeného jak krávu na porážku...).

Když jsem byla s ním venku tak samozřejmě jsem se s ním přetahovala a různě hrála, ale prostě když vidí, že jdem domů tak tahá vodítko.

6.12.2017 20:50

Veruuß napsal(a):
Když jsem byla s ním venku tak samozřejmě jsem se s ním přetahovala a různě hrála, ale prostě když vidí, že jdem domů tak tahá vodítko.

Nechte si nějaké hry a cvičení i na cestu domů, ať to není jen nudný pochod a nevnímá to jako konec zábavy. Třeba to přetahování. U psů co jsou na pamlsky si na cestu domů nechávám například i nácvik chůze u nohy, odložení za chůze, procházení mezi nohama a podobné blbůstky co jdou za chůze dělat. Nebo naopak domů sprintujem, házím aport.
Vymyslete něco na tu cestu domů, co si můžete dovolit (aport na rušné ulici asi ne) a jeho bude bavit.

7.12.2017 09:44
MirkaKot

XXX.XXX.104.125

Musela jsem naučit svého Rotweilera chození u nohy, protože mi taky pořád škubal a tahal za klasické vodítko. Na ulici se mohlo zdát, že se na mě snaží útočit Našla jsem http://www.baron.cz/pes/hrudni-ksiry-halti-harness-large-2173-k-KP000008-X000837.html Ze začátku se mu to vůbec nelíbilo (protože jsem to špatně nasadila) ale po pár dnech a praxi se naučil se mnou chodit. Cca po 3 měsících jsem se vrátila ke starému vodítku a už je to v cajku

7.12.2017 16:14
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... mě ještě dneska při poobědové procházce napadlo, že by se možná dala využít ta finta, co používám já. Já mám teda psa držáka, ale občas... když ho potřebuju víc unavit po cestě domů... mu nechám nést míček, který mám připevněný na delším provázku a občas mu s ním škubnu, aby byl ve střehu... on si pak trochu jemně zatahá... takže nenese úplnou mrtvolu. Toto používám právě kvůli tomu problému se zraušováním se po čuchnutí k čůranci. Jdeme docela dlouhý úsek pročůraným prostředím, takže držet ho u nohy nemá smysl... nebaví ho to a nevydrží ještě tak dlouho udržet pozornost... a nechci si ukázkovou chůzi u nohy zkazit, že?!

Přidejte reakci

Přidat smajlík