Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.12.2017 15:13
zdenula

XXX.XXX.252.164

Dobrý den. Vím, že to sem nepatří a odkážete mě na inzerci nebo psí útulky, ale přesto to zkusím i zde. Moje známá, starší paní, přišla minulý týden o 15-letou fenku čivavy. Je jí moc smutno a tak my, její známí-pejskaři hledáme, zda by se nenašla někde, nejraději ale v Brně nebo jejím okolí, starší fenka, klidně ve věku kolem 9 až 10 let, nejraději tohoto plemene, ale může být i srnčí ratlík nebo pražský krysařík apod. nebo kříženečka, které by dala na zbytek života domov. Nenadávejte mi prosím, že to zkouším tady, ale v brněnském útulku jsme na podobnou fenečku nenarazili a rádi bychom ji udělali před vánocemi radost z nového pejska. Děkuji za slušné odpovědi.

6.12.2017 16:05
impact

XXX.XXX.195.92

Napíšu Vám soukromou zprávu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.12.2017 16:26

Zkuste kontaktovat tuto neziskovku -
http://www.dejtenamsanci.cz/, jsou i na fb.
Starají se o staré a handicapované psy, část psů je v Brně, část v Bukovince, cca 20 km od Brna.

6.12.2017 18:11
Enter

XXX.XXX.158.148

Mrkněte i tady na iFaunu, na útulky, do vyhledávače se dá zadat lokalita. Hodně štěstí.

6.12.2017 20:43
gitule vrtule

XXX.XXX.148.31

Chápu vaší snahu pomoci staré paní, aby nebyla sama a oceňuji vás, zároveň bych ale chtěla podotknout, aby jste si nejdříve uvědomili, že by to paní mohla také špatně snášet.Já chápu vás, že jí chcete pomoci, ale měla by o tom asi paní vědět, neboť by se mohlo stát, že ona už nebude chtít pejska.Mám vlastní zkušenost.Srovnávala jsem se se smrtí fenky, která mi umřela na torzi žaludku před veterinou.V lednu to budou tři roky a já se teprve nyní srovnala a smířila s její smrtí a nejhorší věc, kterou jsem zažila bylo, že mi přivezli po týdnu štěně, že mám náhradu za Meggy.Bylo to pro mne otřesné psychicky jsem to nedala, vynadala dotyčným a oni štěndo odvezli.Chápu vaší snahu a oceňuji to, jen chci, aby jste věděli, že někteří lidé se těžko srovnávají s odchodem milovaného zvířete a okamžitě shánět nové nemusí ten člověk pobrat psychicky.Držím palce, aby se vám povedlo najít vhodného pejska a aby paní byla šťastná opět.

6.12.2017 20:43
luuuca

XXX.XXX.10.197

Https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci :) zadejte požadované "parametry" a najdete, určitě:).

6.12.2017 20:54

luuuca napsal(a):
Https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci :) zadejte požadované "parametry" a najdete, určitě:).

Tak to jsem teď prohlídla a pokud chce starší malou venku v okolí brna, nenašlo mi to nic. :-/ Ale aspoň jsem naplnila mističku https://www.pesweb.cz/cz/naplnte-misky

6.12.2017 21:02
Terven

XXX.XXX.160.10

luuuca napsal(a):

Docela mě zarazilo, že u psa je datum nálezu 1.12. a už je nabízený k adopci - a není jediný.
I když pominu, že neprošel žádnou karanténou, přijde mi strašně brzy nabídnout ho po pěti dnech.
https://www.pesweb.cz/cz/psi-k-adopci?objid=43429.

6.12.2017 21:14

Terven napsal(a):
Docela mě zarazilo, že u psa je datum nálezu 1.12. a už je nabízený k adopci - a není jediný.
I když pominu, že neprošel žádnou karanténou, přijde mi strašně brzy nabídnout ho po pěti dnech.

Třeba ji u nich odložil majitel, nebo ho našli a o fenku nemá zájem? Jinak je to opravdu příliš brzo.

6.12.2017 23:14
luuuca

XXX.XXX.10.197

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Třeba ji u nich odložil majitel, nebo ho našli a o fenku nemá zájem? Jinak je to opravdu příliš brzo.

Jo to určitě brzo je. Nikdo neříká, že si pro něj může někdo jet hned. Je v útulku a dřív nebo později bude hledat majitele, náhradní či původní.. takže není na škodu aby si zájemci zavolali dopředu a poptali se na povahu, či je vhodný k dětem aj. A pak už se jen těšim až se pejsek nechá vydat a budou si moci přijet.

7.12.2017 09:34
zdenula

XXX.XXX.252.164

gitule vrtule napsal(a):
Chápu vaší snahu pomoci staré paní, aby nebyla sama a oceňuji vás, zároveň bych ale chtěla podotknout, aby jste si nejdříve uvědomili, že by to paní mohla také špatně snášet.Já chápu vás, že jí chcete pomoci, ale měla by o tom asi paní vědět, neboť by se mohlo stát, že ona už nebude chtít pejska.Mám vlastní zkušenost.Srovnávala jsem se se smrtí fenky, která mi umřela na torzi žaludku před veterinou.V lednu to budou tři roky a já se teprve nyní srovnala a smířila s její smrtí a nejhorší věc, kterou jsem zažila bylo, že mi přivezli po týdnu štěně, že mám náhradu za Meggy.Bylo to pro mne otřesné psychicky jsem to nedala, vynadala dotyčným a oni štěndo odvezli.Chápu vaší snahu a oceňuji to, jen chci, aby jste věděli, že někteří lidé se těžko srovnávají s odchodem milovaného zvířete a okamžitě shánět nové nemusí ten člověk pobrat psychicky.Držím palce, aby se vám povedlo najít vhodného pejska a aby paní byla šťastná opět.

Jsem zadavatelka. Jen pro vysvětlenou. Paní novou fenečku chce a ví o naší snaze ji v hledání nového pejska pomoct. Děkuji všem za napsané kontakty.

7.12.2017 16:22
impact

XXX.XXX.195.92

Terven napsal(a):

Oznámení o nálezu fenky pro případného majitele a informace o budoucí adopci pro případné zájemce v jednom. Jestli je to městský útulek, tak tam asi moc času na dělenou inzerci nemají. Tak to prostě berou v jednom.

Nesmíte za vším hned vidět bubáky...

7.12.2017 16:23
impact

XXX.XXX.195.92

Teda můžete samozřejmě, já Vám to neberu. Aby nevznikla mejlka.

Ale většinou se člověku bez strašidel žije líp.

Přidejte reakci

Přidat smajlík