Zdravím,
chtěl bych se zeptat, na kvalitní granule pro anglickýho kokra,4 roky. Prvního asi 2.5 roku jsem mu dával ACANU, ale tu jednoho dne přestal chtít, tak jsem změnil na SAM's FIELD. To mu chutná do teď, ale nedávno mi bylo v prodejně nabídnuto, že je nějaký nový druh,90% masa. Podíval jsem se pořádně na složení a uvádí tam 90% masa, zeleniny, ovoce atp (masa je tam reálne do 40%)...prostě tahaj na "malý písmo" a hezkou "90" na obalu. Moc se mi to nelíbí přijde mi to podezřelé...vždyť pokud by si stáli za kvalitou, tak nemusí vymýšlet tyhle psí kusy s obalem a budou si stát z tím co prodávají.
Navíc jsem zjistil, že Sam's Field je privátní značka, složení granulí je 99% stejný, jako 3 další produkty na trhu, jen o cca 50% dražší.
Když se na nějaký granule zeptám u veterináře, tak mi s přesvědčením a klidným svědomím doporučí zrovna to, co mají u sebe v regálech. Mluvím například o BRIT CARE - když se podívám na složení, tak mají nějkých MAX 37% masa a 35% rýže, což mi jako superpremiový moc nepřijde.
Když hledám na internetu, tak jsou jako superpremiový označovaný každý druhý granule
Vím, že nejlepší granule jsou asi žádný granule, ale přesto bych u nich rád zůstal z praktických důvodů. Občas je hafan sám doma, dostává 1-2x v týdnu konzervu FALCO (100% na střídačku všechny možný druhy masa a vnitřnosti) a občas se musí po konzervě "mimo plán" rychle běžet ven a když by byl zrova doma sám, tak nechci, aby tu trpěl a čekal...
Co se týká aktivity psa, tak nevím, kde je přesně hranice toho, kdy se dá pes označit za aktivního nebo ne...3x denně venčení, v průměru cca 4 hodiny venku/den, asi 10km/den - v léte víc + blbnutí ve vodě, v zimě blbnutí ve sněhu, doma pak hraní a zase blbnutí..ani nic extra velká zátež. Spí v noci a dopoledne.
Cena ganulí nehraje roli - zrovna jídlo který dostává denně, není věc, na který bych chtěl šetřit.
Díky za rady a doporučení.
No..podle mě obsah masa neurčuje zrovna kvalitu granulí. Jasné je, že základem má být kvalitní masová močka, čersvé vykostěné maso či sušené vše z kvalitních surovin..Upřímně řečeno radši budu mít granule s nížším obsahem masa -> za to kvalitního, než tam mít 90% srac.k.
Podle způsobu konzervace.
Některým psům dělá velký obsah masa v granulých pěknou paseku v zažívání. Proto soudit granule podle obsahu masa je trošku mimo mísu. Samozřejmě 4% už jsou trochu alarmující.
Hrozně se mi líbí složením NaD. Kočkám hrozně suprově seděj, psovi už ne, ale tomu nesedí nic.
Nebo http://www.mujmazlik.cz/?route=product/product&product_id=44067&gclid=CjwKCAiAx57RBRBkEiwA8yZdUFkB4Ru1av-xP71877Aob20BJEBwutJHnubMVjLn9PtguIh0c1eMJBoCvl4QAvD_BwE.
Je to čistě můj pohled na věc, nic není vyloženě nejlepší, páč každýmu sedí něco jinýho a každý má jiné hodnoty a názory.
Co se týče veterinářů, oni nejsou výživoví poradci, jsou to lékaři. Doporučí Vám zlatou střední cestu, kterým je právě Britcare- neoslní ani neurazí. Spoustě psům prostě sedí. Není to ani moc našlápnutý ani obilnej šrot.
A co se týče privátek jako bývalý zaměstnanec nejmenovaného řetězce zverimexů bych se vyhla privátním značkám: Wellness core a Trainer. U obou jsem byla na školení a oboje jsou snůška lží a keců.
Luuuca:
díky za odpověď. Na kranulky v odkaze se mnrku.
Já jsem to zamozřejmě nemyslel tak, že čim vic masa v granulích, tím líp, jen mi v případě Brit Care přijde mimo místu tam cpát 35% rýže. (už vidim hafny ve volný přírodě, jak se ládujou rýží )
U nás je to tak, že pokud má granule s míň jak 50% (odhadem) masa, tak by místo 2 dávek zdlábnul 3 a odmitá se hnout od misky...tzn má hlad a nestačí mu to..a cpát co něj o to víc rýče, obilí, nebo brambor...
Paulee
napsal(a):
Luuuca:
Já jsem to zamozřejmě nemyslel tak, že čim vic masa v granulích, tím líp, jen mi v případě Brit Care přijde mimo místu tam cpát 35% rýže. (už vidim hafny ve volný přírodě, jak se ládujou rýží )
U nás je to tak, že pokud má granule s míň jak 50% (odhadem) masa, tak by místo 2 dávek zdlábnul 3 a odmitá se hnout od misky...tzn má hlad a nestačí mu to..a cpát co něj o to víc rýče, obilí, nebo brambor...
No vidíte a nám zase rýžička dělá moc dobře :D Prostě každý má rád něco jiného. Ale fakt je ten, že ji denně šoupnu nějaké to masíno, abych vykompenzovala obsah masa v našich granulích a našli jsme si takovou naší idální kombinaci. Když mu tak chutnaj masínový granule můžete zkusit třeba Carnilove, i když už si taky nepamatuju jak je tam výslednej obsah masa, ale těch padesáti se snad dopočítáte. (..kdo ví) A hoďte pesanovi sem tam místo konzervy masíno, uvidíte jak bude nadšenej a s takovou kuřecí čtvrtkou se kokr i príma zabaví :D.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když nefunguje rýže, dejte brambory. Také se podívejte na metabol. energii, možná potřebuje víc, ale čísla nejsou vše, vlastně skoro nic, protože většina granulí kvalitních je stejná, záleží, co Váš pes lépe využije. Rýži asi ne
Granule s obsahem do 50% masa:
Aatu, Eden, Akela, některé Orijen
Moučka není maso (maso je pouze kosterní svalovina s určitým obsahem tuku), u nás je to špatně konzervovaný produkt např. z celé drůbeže včetně obsahu střev, bez peří. Celosvětově pak klidně přejetý pes.
Obsah masa zjistíte tak:
Maso 70% vlhkost, granule 10% vlhkost, od čerstvého teda neodečtete 70% vody, ale 60. Zjednodušeně si čerstvé vydělte třemi.
Z hromady masa psovi špatně nebude... z kupy proteinů a vlákniny ano. Ještě jsem neviděla, aby si pes začal stěžovat, když dostane k večeři kilo masa.
38% rýže v BC psané je, ale maso to nevidělo a sacharidů je k polovině pytle. To rozhoduje.
Neznám granule, kde by výplně bylo méně než masa.
100 - protein - tuk - vlhkost - popel = sacharidy.
A pak také se na nějaké počty můžete vykašlat, sledovat jen kvalitní suroviny a dostatek energie pro svého psa. Protože sorban draselný a rostlinné bílkoviny jsou k ničemu.
Třeba N&D mají masa do třetiny, ale jsou dobré. A takové jsou ještě Wolfsblut, Barking heads, Trainer fitness (privat label je celá planeta, zas tolik továren neexistuje), Purizon, Simpsons, Canagan, Devoted, Essential...Trainer a N&D Itálie, zbytek vylezlo z jedné továrny - Velká Británie. Aatu se tam dělá také ;-).

České Marp holistic jsou také privat label a dobré ;-).
To s tou rýži přejdu bez všimnutí, svoje argumenty jsem k ní dala kila masa se mu nic nestane, asi, jenže co si budem maso v granulích kolikrát opravdu nemá s masem moc společného a to se mohou stavět na hlavu. Nicméně opravdu mi chcete tvrdit, že granule trainer jsou dobré? :D Asi ne.

Paulee
napsal(a):
Luuuca:
Už vidím jak se hafan v přírodě láduje "divnymi" granulemi.
Nevim hrozne mi to připomnělo.
Carnilove mě taky napadlo, že by se vám mohlo líbit, je to holistický krmivo a složení mi přijde sympatický (bez obilovin, bez brambor). Jinak my krmíme oba chlupáče Britem a rýže i brambory nám vůbec nevadí, naopak, psíkům to moc chutná a svědčí jim to.. ale to je samozřejmě individuální
psíchovatelka
napsal(a):
Carnilove mě taky napadlo, že by se vám mohlo líbit, je to holistický krmivo a složení mi přijde sympatický (bez obilovin, bez brambor). Jinak my krmíme oba chlupáče Britem a rýže i brambory nám vůbec nevadí, naopak, psíkům to moc chutná a svědčí jim to.. ale to je samozřejmě individuální
To vypadá zajimavě, díky, vyzkoušíme.

Paulee
napsal(a):
To vypadá zajimavě, díky, vyzkoušíme.
Carnilove obsahuje chemicky konzervovanou moučku, pokud chcete kvalitní, hledejte se sušený masem.