Konzerva jako kompletní krmivo - jde to vůbec?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.12.2017 14:08
Nela2

XXX.XXX.64.24

Dobrý den, zajímalo by mne... může být nějaká konzerva používána jako kompletní krmivo? Slyšela jsem, že nikoliv, jenom nevím proč :).

7.12.2017 14:13
luuuca

XXX.XXX.55.185

Nedá to psovi vše co potřebuje, nějaké přílohy, zelenina aj. ve vyvážené kombinaci, co já vím tak konzervy wellness core se prezentují jako kompletní krmivo.

7.12.2017 14:19
rapotacka11

XXX.XXX.32.188

Nela2 napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mne... může být nějaká konzerva používána jako kompletní krmivo? Slyšela jsem, že nikoliv, jenom nevím proč :).

Chce to vyzkoušet na vlastní kůži .
Pohoda.

7.12.2017 17:08
dadu

XXX.XXX.61.94

Mám zkušenosti, že ne. Konzervy obsahují hodně vody a pejsa začne po nějaké době hubnout.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.12.2017 18:00

Proč ne? Třeba Wolfsblut, od nichž vždycky přihodím pár konzerv k objednávce granulí, má složení celkem vyvážené. Mám psa na granulích i na mase - konzervy normálně nejí, většinou má skoro průjem, ale Wolfsblut mu nikdy nic neudělal.

7.12.2017 18:30

Může, u dvou psů používám, samozřejmě s doplňky a přílohou.

7.12.2017 18:36

Občas, v případě krajní - časové a zásobovací- nouze koupím konzervu...nevím, co je to za značku, taková ta co je tam nacpaná půlka-celé kuře, některých i s hovězími vnitřnostmi (tušim)...drahá jak prase, maso by mi vyšlo levněji...ale když to otevřu, tak to nádherně voní, pesani se po tom můžou utlouct (mají slíbeno jako štědrovečerní večeři se spešl bramborovým salátem)...umím si představit, že když bych k tomu přihodila nějakou zeleninu, tak nějaké vyvážené krmení poskládám, ale na rovinu, proč kupovat konzervu, kilovou konzervu nacpanou kuřetem za 90, - korun, když celé kuře koupím méně než za polovic...
Má to ale jednu, pro mě úžasnou výhodu, úspora času...otevřu, vyklepnu a je to...možná až vyhraju ve sportce, tak zařadím pravidelně do jídelníčku, do té doby budu, jak ten blbec pesanům každej den vyvařovat a přemýšlet, co vařit, aby ty chudinky psí nejedli pořád to samé (včera měli pesani něco na způsob výpečků - ze žaludků a hovězího ořezu-trocha cibule, trošku česneku - vím, že by to pesani neměli, ale fakt jen krapet na ovonění, zeleninka, kmín, sladká paprika, pěkně upečený, takže i šťávička byla a k tomu celozrnný kolínka...já pro sebe vytáhla z mrazáku zbytek bramboráčků-polotovar, co tam mám pro strýčka příhodu, pesanům bych takovej hnusanec samozřejmě nedala, ale paničce to stačí)...

7.12.2017 19:45

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Občas, v případě krajní - časové a zásobovací- nouze koupím konzervu...nevím, co je to za značku, taková ta co je tam nacpaná půlka-celé kuře, některých i s hovězími vnitřnostmi (tušim)...drahá jak prase, maso by mi vyšlo levněji...ale když to otevřu, tak to nádherně voní, pesani se po tom můžou utlouct (mají slíbeno jako štědrovečerní večeři se spešl bramborovým salátem)...umím si představit, že když bych k tomu přihodila nějakou zeleninu, tak nějaké vyvážené krmení poskládám, ale na rovinu, proč kupovat konzervu, kilovou konzervu nacpanou kuřetem za 90, - korun, když celé kuře koupím méně než za polovic...
Má to ale jednu, pro mě úžasnou výhodu, úspora času...otevřu, vyklepnu a je to...možná až vyhraju ve sportce, tak zařadím pravidelně do jídelníčku, do té doby budu, jak ten blbec pesanům každej den vyvařovat a přemýšlet, co vařit, aby ty chudinky psí nejedli pořád to samé (včera měli pesani něco na způsob výpečků - ze žaludků a hovězího ořezu-trocha cibule, trošku česneku - vím, že by to pesani neměli, ale fakt jen krapet na ovonění, zeleninka, kmín, sladká paprika, pěkně upečený, takže i šťávička byla a k tomu celozrnný kolínka...já pro sebe vytáhla z mrazáku zbytek bramboráčků-polotovar, co tam mám pro strýčka příhodu, pesanům bych takovej hnusanec samozřejmě nedala, ale paničce to stačí)...

1/5 kuřete nebo i jiného masa je v Maxovi od Sokol Falco nebo v Topstein konzervě. Taky je občas koupím, lepší je, koupit kuře za 45/ kg, hodím celé do hrnce a uvařím. To dělám v zimě, když chci pořádný teplý vývar. Naše šmudla ho zbožňuje. Jak ho cítí, je hotová, jéje toto tak krásně voní.Jinak kuřata krmím syrové. S cibulí fakt opatrně.

7.12.2017 19:47

Jestli jim chutnají ryby, zkuste od Falca tu lososovou, taky je dobrá.

7.12.2017 20:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Konzervama normálně nekrmím, ale občas psu dám tak spíše na chuť, aby měl změnu. Není to snad ani čtvrtlrtně, spíš pololetně, protože jsou to levné konzervy z Mountfieldu, na které se nachytal muž, jako na super a výhodnou koupi. Výživu zvířectva mám na starosti já on kupuje, co mu nadiktuju, ale sem tam má vlastní invenci, jako třeba tlačenku pro psy, co ze zbytků dělá místní řezník. Pes ji má rád, ale když ji má dvakrát po sobě, tak se ze.ere Ale k otázce Myslím, že kvalitní konzervy jsou naprosto stejné, jako kvalitní granule. Já bych tedy výhradně tím nekrmila, ale co se výživnosti(či nevýživnosti) týče, v tom asi nebude rozdíl.

8.12.2017 10:31
Vše-o-krmivech

XXX.XXX.219.59

Bohužel jen málo konzerv pro psy (i těch s označením “kompletní”) je tak dobře živinově vyvážených, aby splňovaly všechny parametry kompletního krmiva. O tom svědčí test konzerv pro psy prováděný v roce 2015 známou německou testovací organizací “Stiftung Warentest” který odhalil, že ze 30 testovaných “kompletních konzerv pro psy” skoro 70% neobsahovalo všechny pro psa potřebné výživové látky.
Podívejte se jak to vlastně s kompletním krmivem je. https://vse-o-krmivech.cz/krmivo-pro-psy/slovnik-pojmu/kompletni-krmivo-pro-psy.

17.12.2017 21:23
tichustka

XXX.XXX.90.197

Já krmím převážně granulemi a konzervu dostávají pejsci jednou za čas za odměnu a přijde mi to tak nejlepší, asi by mě nenapadlo krmit pouze konzervou, ale domnívám se, že na tom nebude nic špatného, jen je třeba si hlídat, aby obsahovaly vše, co pes potřebuje, věřím, že se o tom dá určitě najít spousta odbornějších článků smajlík

17.12.2017 22:23
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jen ještě dodám: konzerva je od slova konzervace a tam jde vždycky o nějaký přidaný konzervant. Běžně to bývá sůl nevím, co je to u psích konzerv? Nestudovala jsem to...

18.12.2017 06:40
scylla

XXX.XXX.150.32

tichustka napsal(a):
Já krmím převážně granulemi a konzervu dostávají pejsci jednou za čas za odměnu a přijde mi to tak nejlepší, asi by mě nenapadlo krmit pouze konzervou, ale domnívám se, že na tom nebude nic špatného, jen je třeba si hlídat, aby obsahovaly vše, co pes potřebuje, věřím, že se o tom dá určitě najít spousta odbornějších článků smajlík

Ono je to fuk, jestli cpete to psa konservu nebo granule, obojí je s chemií a konservanty. Je zvláštní, jak v době tzv "zdravé výživy" u lidí se lidi dohadují o tom, jaká chemie je nejlepší pro jejich psa. Sami by konservy asi do pusy nevzali.

18.12.2017 06:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
Ono je to fuk, jestli cpete to psa konservu nebo granule, obojí je s chemií a konservanty. Je zvláštní, jak v době tzv "zdravé výživy" u lidí se lidi dohadují o tom, jaká chemie je nejlepší pro jejich psa. Sami by konservy asi do pusy nevzali.

Já miluju broskve v konzervě. A naše generace na konzervách a paštikách na sváču vyrostla. Pokud budete brát 12000, - čistého, až tak se nad konzervami ošklíbat nebudete.

18.12.2017 09:13

lesnížínka napsal(a):
Jen ještě dodám: konzerva je od slova konzervace a tam jde vždycky o nějaký přidaný konzervant. Běžně to bývá sůl nevím, co je to u psích konzerv? Nestudovala jsem to...

Konzerva je kozervována teplem.Dříve jsme doma dělali úplně běžně konzervy vepřového masa, když se zabíjela prasata a nebyl v tom ani jediný konzervant.Jen čistě do plechovky zadělané maso a zavařené v hrnci.

18.12.2017 09:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Konzerva je kozervována teplem.Dříve jsme doma dělali úplně běžně konzervy vepřového masa, když se zabíjela prasata a nebyl v tom ani jediný konzervant.Jen čistě do plechovky zadělané maso a zavařené v hrnci.

Osolené. Taky jsme ho dělali.

18.12.2017 11:26

Když se něco jmenuje kompletní krmivo, je kompletním krmivem, na to jsou předpisy. Znamená to, že krmivo je dostatečné pro přežití psa, kočky, křečka, morčete, skřítka. O kvalitě samozřejmě se neříká nic, ale musí projít určitou teplotou, tou je i konzervována. Nikdo nebude plýtvat ještě dalšími konzervanty nebo solí.
Konzerva je pro psa normální dostatečné jídlo, akorát je častý problém, že to, co do psa vejde, to zas vyjde.. a bohužel čím blíže ČR, tím více ze psa leze..
Sůl - sodík máte na obale psané, do 0,5% je to v normě. Je dobré si vše přepočíst na sušinu, ono je toho v konzervě totiž o dost víc, než si myslíme.
Kalkulačka:
http://fnae.org/dmb.html?inputboxm=18&inputboxi=23&button.x=85&button.y=11&button=Click

Vrchní řádek vlhkost, spodní je vámi vybraná položka z analýzy. Místo desetinné čárky se používá tečka.
Pak uvidíme, že konzerva Brit s 80% vlhkostí a 9,5% proteinu má v sušině 47,5% proteinu na kilogram konzervy.
Granule Brit v sušině 27,8% proteinu v kile.
Jen příklad, Brit doporučím pouze nepříteli.

18.12.2017 11:30

sisi58 napsal(a):
Já miluju broskve v konzervě. A naše generace na konzervách a paštikách na sváču vyrostla. Pokud budete brát 12000, - čistého, až tak se nad konzervami ošklíbat nebudete.

Ani nad psími, často. A to fakt, viděno na vlatní oči a prý nic vyjímečného. Nutno přiznat, že některé konzervy pro psy jsou lepší než pro nás.
Všechna krmiva musí projít tepleným ošetřením, jednotlivé přísady také musí být prosty nákaz člověka nebo jiného tvora. Takže můžeme pojídat i konzervy pro zvěř, ale na luncheonmeat Euroshopper a Tesco value se co do množství/cena nic nehrabe

18.12.2017 20:21
MarieBarkova

XXX.XXX.66.6

Máme to doma s konzervami stějně, akorát mě poslední dobou napadá… když dávám pejskovi konzervu jen právě např. za odměnu cca 1x za den-dva, myslíte, že je lepší ''zainvestovat'' do nějaké kvalitnější, nebo postačí i ty klasické supermarkeťácké? Zatím jsem vždycky kupovala ty ze supermarketů, jako ne že by mu nechutnaly, ale asi nejsem tolik nadšená z toho složení, co myslíte, máte nějaký tip?

18.12.2017 21:42

MarieBarkova napsal(a):
Máme to doma s konzervami stějně, akorát mě poslední dobou napadá… když dávám pejskovi konzervu jen právě např. za odměnu cca 1x za den-dva, myslíte, že je lepší ''zainvestovat'' do nějaké kvalitnější, nebo postačí i ty klasické supermarkeťácké? Zatím jsem vždycky kupovala ty ze supermarketů, jako ne že by mu nechutnaly, ale asi nejsem tolik nadšená z toho složení, co myslíte, máte nějaký tip?

Rozhodně kupujte ty kvalitnější, např Gran Carno, Topstein, Lukullus, atd.

18.12.2017 22:53

Rozhodně kupujte ty kvalitnější, např Gran Carno, Topstein, Lukullus, atd.

Jeste Max Deluxe, Mac's

19.12.2017 06:28
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):

Proč by měla výše mého příjmu rozhodovat o tom, že budu jíst chemii? Naopak, pokud budu mít nízký příjem, nebudu takové svinstvo kupovat, protože je předražené, a raději si udělám všechno doma.

19.12.2017 08:55

Jeste Max Deluxe, Mac's

Jj, je jich mnohem víc, dále třeba GranataPet, Terra Canis nebo Herrmans.

19.12.2017 09:11

sisi58 napsal(a):

Konzerva je nejdražší potravina - pro lidi i pro psy - pro ty zvlášť.

19.12.2017 09:26

lesnížínka napsal(a):
Osolené. Taky jsme ho dělali.

Bez soli, jen maso.

19.12.2017 09:27
L(phi)

XXX.XXX.185.207

scylla napsal(a):

Aká doba zdravej výživy, stále väčší počet ľudí je obéznych s podvýživou zároveň. A začínajú sa množiť pokusy o kompletné krmivo pre ľudí (napr soylent).
Tipujem že pre kopu ľudí je jedinou brzdou k tomu niečo také jesť to, že neuspokojí chuťové bunky - ale pes taký problém nemá.

19.12.2017 16:43

scylla napsal(a):
Proč by měla výše mého příjmu rozhodovat o tom, že budu jíst chemii? Naopak, pokud budu mít nízký příjem, nebudu takové svinstvo kupovat, protože je předražené, a raději si udělám všechno doma.

Přesně tak. Kilo brambor, trochu mouky, kousek syrového špeku, cibule, sáček kysaného zelí. A mám kotel skvělých strapaček na dva dny za pár korun, max.50 Kč. Bez chemie. A paštiku si radši udělám doma, vyjde navíc levněji než nějaká Májka s hrozivým složením vč. glutamátu. A dělám i "psí".

20.12.2017 20:37
VendyDoče

XXX.XXX.90.197

My jsme dřív kupovali ty obyčejnější, ale nebylo to ono, sice i našemu pejskovi docela chutnaly, ale samá voda :-D takže jsme vybrali jiné z netu a sice si připlatíte o trochu víc, ale není to žádné drama a rozdíl tam je alespoň podle mě docela velkej, takže se to rozhodně vyplatí.

22.12.2017 19:39
hojka1

XXX.XXX.90.197

Já kupuju pejskovi Husse konzervy i granule a úplně supr.

22.12.2017 20:51

hojka1 napsal(a):
Já kupuju pejskovi Husse konzervy i granule a úplně supr.

Na stránkách nevidím složení, jaké je?

22.12.2017 20:52
balisek

XXX.XXX.131.211

Přesně tak. Kilo brambor, trochu mouky, kousek syrového špeku, cibule, sáček kysaného zelí. A mám kotel skvělých strapaček na dva dny za pár korun, max.50 Kč. Bez chemie. A paštiku si radši udělám doma, vyjde navíc levněji než nějaká Májka s hrozivým složením vč. glutamátu. A dělám i "psí".

Na margo glutamátu: Jedná se o aminokyselinu přirozeně obsaženou v živých organismech. Lidské tělo např. syntetizuje cca 50 g glutamátu denně. Mimo jiné funguje jako neurotransmitér. Vysoký obsah glutamátu je např. v bílkovinných hydrolizátech, které se hojně využívají v hypoalergenních dietách (hydrolyzát obsahuje krátké řetězce s nízkou molekulární hmotností, je mimořádně stravitelný a jen velmi slabě alergenní).

Zkrátka z glutamátu se dělá zbytečný strašák. Dokonce ho vzala na milost i paranoidní WHO

22.12.2017 21:07
balisek

XXX.XXX.131.211

Za mě tedy granule Husse nejsou nic moc - zde ukázka Husse Pro Prima (pro dospělé psy s normální aktivitou):
vepřové maso( 30%),
pšenice
kuřecí maso (20%),
pšeničná mouka,
kukuřice, lněná semínka,
hrách,
živočišný tuk,
řepná dužina,
hydrolyzované živočišné bílkoviny
sůl, chlorid draselný
barviva, antioxidanty.

22.12.2017 21:14
tapina

XXX.XXX.211.122

Nic moc, přesně už konkrétně nevím, koupila jsem jednu kocourovi, taková malinko lepší hodně dražší supermarketovka nevábné textury, pachu i slovního popisu. Koukala jsem, co mají pro psy za granule, pro Vaši fenu (stejně jako pro moji) by to nebylo.
Oni se teď celkem rozšiřují, viděla jsem spoustu nových malých obchůdků jejich značky.

22.12.2017 22:15
tapina

XXX.XXX.211.122

balisek napsal(a):
Na margo glutamátu: Jedná se o aminokyselinu přirozeně obsaženou v živých organismech. Lidské tělo např. syntetizuje cca 50 g glutamátu denně. Mimo jiné funguje jako neurotransmitér. Vysoký obsah glutamátu je např. v bílkovinných hydrolizátech, které se hojně využívají v hypoalergenních dietách (hydrolyzát obsahuje krátké řetězce s nízkou molekulární hmotností, je mimořádně stravitelný a jen velmi slabě alergenní).

Zkrátka z glutamátu se dělá zbytečný strašák. Dokonce ho vzala na milost i paranoidní WHO

Ono to je sice všechno pravda, druhou stranou mince je, že to prostě opravdu "tak trošku oblbuje" některé nervové pochody, což je prokázáno několika studiemi. Při běžné konzumaci neškodný, ovšem co je běžná konzumace? Ty hydrolyzované diety se podle mé a sdílené zkušenosti nedají krmit dlouhodobě, psům je z toho po čase blbě, úplně teda nevím, čím to je, ale mohl by to být jeden z možných důvodů. Samozřejmě bílkoviny se skládají z jednotlivých aminokyselin, ten glutamát tam není de novo. Jenomže všechno souvisí se vším.

Většinou taky je ten glutamát dosypaný z nějakého důvodu nevalných vlastností pokrmu jako takového.

Znáte teorii a praxi chybějící věty? Tak to je přesně to.

Já si třeba glutamát do jídla nesypu prostě proto, že mám ráda, když má jídlo svou vlastní chuť.

22.12.2017 22:47

Já si třeba glutamát do jídla nesypu prostě proto, že mám ráda, když má jídlo svou vlastní chuť.

Přesně tak, radši vařím 3 h kuřecí/zeleninovou polévku, guláš apod. ještě déle. Z "ochucovadel" max. Kikkomana sojovku se sníženým obsahem soli do Asie. Sůl vůbec používám velmi sporadicky, konkrétně v mase je jí přirozeně docela dost. Jednou jsem dělala rychlovku - panenku s praváky apod. dušenou ve vlastní šťávě (houby mají glutanátu hodně, mimochodem), úplně jsem zapomněla na solničku a došlo mi to, až když jsem měla jídlo skoro v sobě. Někde si zobnu chemický brambůrek a zkroutí se mi pusa, jak je slaný. Sníst misku, tak polknu litr vody.

Není třeba z lenosti cokoliv uměle dochucovat. Většinou se extrémně solí, lidé mají práh citlivosti úplně mimo. Všechno se přehání, u hudebních produkcí je přepálená hlasitost do extrémů, basy jsou slyšet x km.

22.12.2017 23:04
tapina

XXX.XXX.211.122

Přesně tak, radši vařím 3 h kuřecí/zeleninovou polévku, guláš apod. ještě déle. Z "ochucovadel" max. Kikkomana sojovku se sníženým obsahem soli do Asie. Sůl vůbec používám velmi sporadicky, konkrétně v mase je jí přirozeně docela dost. Jednou jsem dělala rychlovku - panenku s praváky apod. dušenou ve vlastní šťávě (houby mají glutanátu hodně, mimochodem), úplně jsem zapomněla na solničku a došlo mi to, až když jsem měla jídlo skoro v sobě. Někde si zobnu chemický brambůrek a zkroutí se mi pusa, jak je slaný. Sníst misku, tak polknu litr vody.

Není třeba z lenosti cokoliv uměle dochucovat. Většinou se extrémně solí, lidé mají práh citlivosti úplně mimo. Všechno se přehání, u hudebních produkcí je přepálená hlasitost do extrémů, basy jsou slyšet x km.

Však on ten glutamát je taky "sodný".

Jo jo, přesně
Vepřové teda skoro nejím, ale bifteky, roštěnou nesolím vůbec. Posolené houby se mi zdají skoro nepoživatelné. Maximálně do hub slaninu, jen trochu.

Vývar taky táhnu, akorát zeleninový ne, ten pro mě má takový křehký okamžik mezi silný a nedobrý. Když teď bude rybí polévka, tradičně to dělám rybí vývar zvlášť, zeleninový zvlášť a pak slít a dohromady do všeho nová zelenina.

Edit.
Tam, kde mi jde jen o rychlou tepelnou úpravu, a nechci, aby mi minerály a chuť utíkaly že zeleniny, např. řepa, tak tam vodu posolím a v minimu vody do pár minut nechám v papiňáku. Ale musí to být osolené přesně akorát. smajlík

22.12.2017 23:50

Stejně. Kuře nadlouho v jednom hrnci, zelenina ve druhém. Tu uvařenou ale nevyhazuju. Mrkev, petržel a tak polkne potvora, zbytek kaše na zahušťování do mrazáku. Do polévky čerstvou jen lehce přešlou varem. Ty jo, chybí mi mrkev, pozítří má satánek narozeniny, musím udělat jídlo ve tvaru dortu pro FB. A potřebuju kedlubnu na č.4.

23.12.2017 07:59

tapina napsal(a):
Nic moc, přesně už konkrétně nevím, koupila jsem jednu kocourovi, taková malinko lepší hodně dražší supermarketovka nevábné textury, pachu i slovního popisu. Koukala jsem, co mají pro psy za granule, pro Vaši fenu (stejně jako pro moji) by to nebylo.
Oni se teď celkem rozšiřují, viděla jsem spoustu nových malých obchůdků jejich značky.

Díky, měla jsem ten pocit.

23.12.2017 11:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

tapina napsal(a):

On je to totiž prodej tipu multilevel marketingu...

23.12.2017 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ještě k tomu glutamátu. Nevím, jak stará a jestli ještě aktuální info, ale před nějakou dobou se prý přišlo na to, proč asiaté, jinak díky stravě, ne tak zasažení běžnýma civilizačníma chorobama mají, x krát vyšší výskyt rakoviny žaludku. Prý právě díky glutamátu, tam tak hojně používaného...

23.12.2017 19:04
MarieBarkova

XXX.XXX.90.197

Děkuji moc za odpověď smajlík

25.4.2019 23:18

Šrottrubka zase spamuje diskuzi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík