Uživatel s deaktivovaným účtem

Nekomentovat.

Zachovávat stejný režim, případně zvýšit zátěž (jako zaměstnání).
napsal(a):
Zachovávat stejný režim, případně zvýšit zátěž (jako zaměstnání).
No doma se teď nehádáme, snažíme se na ní brát ohled. Já se tedy budu stěhovat pryč. Chci pro ni to nejlepší, takže psa nechám u přítele, má kratší pracovní dobu a dům se zahradou a ona je tam od mala doma. Ale chtěla bych jí vidat a treba si jí občas brat na víkend k sobě...tak nevim. Je to takhle dobře?

Iliena
napsal(a):
Nemáte nějakou radu, třeba z vlastní zkušenosti, jak psovi co nejvice usnadnit rozchod jeho páníčků?
...tehdy před léty moje fena rozvod neřešila, byla dost fixována na mně - já s ní dělala všechny aktivity a venčila - bývalý manžel minimálně...pak už jsem s nikým nebydlela, takže případný rozchod se neřešil vůbec...hodně sil pro všechny, je to smutné i když má člověk závažné důvody a ví, že dál to už není možné a rozejít se je vysvobození pro obě strany, ale i tak to bolí a v tomto období pak asi dvojnásob...

Iliena
napsal(a):
?
Dělat, že se nic neděje. Návštěvy nejsou dobrý nápad. Nechte si ji Vy.

Iliena
napsal(a):
No doma se teď nehádáme, snažíme se na ní brát ohled. Já se tedy budu stěhovat pryč. Chci pro ni to nejlepší, takže psa nechám u přítele, má kratší pracovní dobu a dům se zahradou a ona je tam od mala doma. Ale chtěla bych jí vidat a treba si jí občas brat na víkend k sobě...tak nevim. Je to takhle dobře?
...já ze svého hlediska bych to nedělala...až jí budete vracet, bude Vám to trhat srdce a nikdy neuděláte definitivní konec...budete vídat jeho, jeho novou partnerku až nějaká bude...pořiďte si nového pejska až to půjde - budete připravená...
napsal(a):
...tehdy před léty moje fena rozvod neřešila, byla dost fixována na mně - já s ní dělala všechny aktivity a venčila - bývalý manžel minimálně...pak už jsem s nikým nebydlela, takže případný rozchod se neřešil vůbec...hodně sil pro všechny, je to smutné i když má člověk závažné důvody a ví, že dál to už není možné a rozejít se je vysvobození pro obě strany, ale i tak to bolí a v tomto období pak asi dvojnásob...
No nevím, na koho je fixovana víc. Přítel má kratší pracovní dobu, takže venkovní aktivity má spíš s ním, já jsem spíš taková ta "mamka" co ji naplní pupík a stočí se k ní na gauči...
Bydlíme spolu přes 9 let, takže se mi právě život otočil naruby...

Iliena
napsal(a):
No nevím, na koho je fixovana víc. Přítel má kratší pracovní dobu, takže venkovní aktivity má spíš s ním, já jsem spíš taková ta "mamka" co ji naplní pupík a stočí se k ní na gauči...
Bydlíme spolu přes 9 let, takže se mi právě život otočil naruby...
...chápu a rozumím... tak to prostě zkuste a uvidíte jak to budete zvládat, ale myslím, že Vás to bude ničit, třeba jste ale silnější... držte se, je to kruté...
Https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1481534/rozchod-a-pes
Sem jsem přispěla a psala jsem, že bych jim ji pújčila zase.
ALE !
Přišli si pro ni max.2x do roka, někdy jen 1x.
Fena byla šťastná, ale vždy ji to na čas rozhodilo...
Častěji bych to absolvovat nechtěla.
Iliena
napsal(a):
To mě moc mrzí, držte se .
Jinak nevím, asi hodně záleží na povaze čubiny - jak nese změny, na koho je fixovaná atd... Já třeba vím, že pro mého psa by to rozhodně nebylo dobré, nesnáší změny - v cizím prostředí není úplně ve své kůži, trvá mu než si zvykne. Ale on je hlavně od začátku hodně fixovaný na mě. Já jsem se něj starala, krmila ho, venčila ho, cvičila s ním... Pokud jsem s ním v cizím prostředí já, tak OK, ale kdyby to byl bývalý přítel tak nevím, nevím... Psa jsem si nechala já, občas jsme se vídali a psa vzali na společnou procházku - to bylo v pohodě, pes ho nadšeně vítal, hrál si s ním, ale domů šel vždy zase semnou takže to nijak neřešil...
Ale zas když vezmu psa co jsem měla předtím, tak ten by s tím problém neměl. Ten byl kamarád se všemi v rodině a s každým z rodiny by šel kamkoli a byl spokojený. Nebyl fixovaný na jednoho člověka a bylo mu tak nějak jedno kde a s kým je. U něj si dokážu představit, že kdyby si ho někdo známý vzal na víkend tak on to bude brát jako super výlet a vůbec to nebude řešit... Jakmile by někdo vzal vodítko do ruky tak pes už by čekal u vrátek a byl nadšený a šel kamkoli.
Teď u současného psa by to bylo tak, že by zmateně koukal na mě proč má někdo jiný v ruce jeho vodítko ale nešel by . Takže podle mě je to fakt hodně i o povaze, některý pes to může nést bez problémů, u jiného tím způsobíte zmatek...

marcelaamax
napsal(a):
To mě moc mrzí, držte se .
Jinak nevím, asi hodně záleží na povaze čubiny - jak nese změny, na koho je fixovaná atd... Já třeba vím, že pro mého psa by to rozhodně nebylo dobré, nesnáší změny - v cizím prostředí není úplně ve své kůži, trvá mu než si zvykne. Ale on je hlavně od začátku hodně fixovaný na mě. Já jsem se něj starala, krmila ho, venčila ho, cvičila s ním... Pokud jsem s ním v cizím prostředí já, tak OK, ale kdyby to byl bývalý přítel tak nevím, nevím... Psa jsem si nechala já, občas jsme se vídali a psa vzali na společnou procházku - to bylo v pohodě, pes ho nadšeně vítal, hrál si s ním, ale domů šel vždy zase semnou takže to nijak neřešil...
Ale zas když vezmu psa co jsem měla předtím, tak ten by s tím problém neměl. Ten byl kamarád se všemi v rodině a s každým z rodiny by šel kamkoli a byl spokojený. Nebyl fixovaný na jednoho člověka a bylo mu tak nějak jedno kde a s kým je. U něj si dokážu představit, že kdyby si ho někdo známý vzal na víkend tak on to bude brát jako super výlet a vůbec to nebude řešit... Jakmile by někdo vzal vodítko do ruky tak pes už by čekal u vrátek a byl nadšený a šel kamkoli.
Teď u současného psa by to bylo tak, že by zmateně koukal na mě proč má někdo jiný v ruce jeho vodítko ale nešel by . Takže podle mě je to fakt hodně i o povaze, některý pes to může nést bez problémů, u jiného tím způsobíte zmatek...
...to určitě, některý pes to snese, jiný ne... ale také na pisatelce příspěvku jako takové...je také možné, že ji to rozhodí tak, že to z ní pes vycítí a bude z toho nesvůj...chce to asi fakt vyzkoušet, jak to bude všem třem vyhovovat a jak to budou zvládat...
Pročetla jsem i ten odkaz, trvalý domov mu rozhodně měnit nechci. Zůstávám ve stejném městě, s tím občasným spaním u mě, asi uvidím. Když budu mit pocit, ze to snáší blbě dělat to prostě nebudu. Asi holt uvidíme podle situace. Rozešli jsme celkem v klidu, na všem se snažíme domluvit. Takže se uvidí, asi jsem se potřebovala trochu vypovídat...
Iliena
napsal(a):
Pročetla jsem i ten odkaz, trvalý domov mu rozhodně měnit nechci. Zůstávám ve stejném městě, s tím občasným spaním u mě, asi uvidím. Když budu mit pocit, ze to snáší blbě dělat to prostě nebudu. Asi holt uvidíme podle situace. Rozešli jsme celkem v klidu, na všem se snažíme domluvit. Takže se uvidí, asi jsem se potřebovala trochu vypovídat...
Úplně to chápu... Klidně to zkus a uvidíš. Myslím, že procházku by fena mohla zvládat v pohodě, když je na tebe normálně zvyklá a s tím spaním prostě uvidíš
marcelaamax
napsal(a):
Úplně to chápu... Klidně to zkus a uvidíš. Myslím, že procházku by fena mohla zvládat v pohodě, když je na tebe normálně zvyklá a s tím spaním prostě uvidíš
Taky myslím, ze procházky snad budou bez problémů. S bydlením je jeste čas, nejdřív musim něco sehnat, neco co si můžu dovolit a nevypadá to na lehký úkol.
Mám několik známých, co mají střídavou péči u psa. Stačí se dohodnout.
Většinou s tím problém není, když bere oba za své pány, a není až moc fixován jen na jednoho. Vždyť je to podobný, jako když jde jeho člověk do práce. Taky je s tím druhým nebo doma sám.
Kamarádka hodně obrečela, že se musela svého psa vzdát, protože se odstěhovala od partnera do podnájmu, kam psa nesměla přivést a navíc dělala dlouhé směny. Ale dohodli se tak, že si může pro psa chodit jak se jí to bude hodit, vždy když má volno, tráví ho se psem. Vypozorovala, že když ho vrátí s úsměvem, pes si jde spokojeně lehnout, když ale u toho brečí, pes kvílí. Je to tedy hodně o našem chování.
A kamarád měl malou kříženku, která byla od malička zvyklá na hlídání všemi možnými lidmi, protože kámoš hodně cestuje a ne vždy může vzít psa sebou. Pes si na to zvykl, je jen prvních pár hodin smutnější a pak už funguje kdekoli a s kýmkoli.
Je naopak dobré, že ve vašem případě pes zůstává v prostření, které zná, kde se cítí doma. A že vy jste schopná se s partnerem slušně dohodnout a neřežete psa napůl. Nebo naopak (jak to taky bývá), že byste psa nechtěli ani jeden. Držím palce, ať vše dobře dopadne pro vás i pro psa.

Přes veškerý dnešní trend mít psa místo dítěte či jako náhražku za dítě - je to pořád pes...
To asi nebudou veselé Vánoce Já své psy miluju(teď už jen psa) a taky říkám, že bych pro jejich dobro byla schopná udělat cokoliv, ale nikdy bych se ho nevzdala. To si nedovedu ani ve snu představit, bylo by to stejné, jako by mi umřel a jelikož jsem si to už zažila(a ještě zažiju ) dobrovolně nikdy. Byla bych jedině za tu střídavou péči, prostě pes je doma, jen s paničkou je míň často, což by bylo třeba i při změně zaměstnání, nemoci a nevím čeho ještě. Nechat ho u partnera a pořídit si jiného psa? A jak vysvětlíte psu, že panička už není? To teprve musí být pro psa stres
Já myslím, že ta "střídavá péče" není špatný nápad. V tomhle pes není dítě, opravdu ne (a to mám hodně rozmazlené oba psy, takže tohle často neříkám..) a nemyslím, že by ho to nějak rozhodilo. Když bude u toho, kdo s ním trávil více času, bude se mít dobře, vás občas uvidí. Psi nepřemítají pořád dokolečka nad tím, proč jednoho páníčka vidí míň..Horší by pro něj byla změna prostředí + by pořád hledal vašeho partnera... Na druhou stranu to dobře zvažte z hlediska své osoby, jak již bylo zmíněno. Ale tohle všechno ukáže čas... Třeba si na pejska pomalu odvyknete a opravdu časem zvládnete pořídit jiného..Vím, že se to lehko říká, ale v této situaci nejde vše vyřešit hned... U nás je to tak, že psi jsou prostě moji (já venčím v 99% případů, já krmím, chlap za mě občas zaskočí, hraje si s nimi, mazlí je; ale já jsem šéf, "máma") Takže kdyby se něco stalo, psi jsou moji. Ale z toho, co jste psala, to máte nastavené jinak.. Přeju pevné nervy.
napsal(a):
Přes veškerý dnešní trend mít psa místo dítěte či jako náhražku za dítě - je to pořád pes...
Já jsem třeba zvládla obojí, nejdřív děti, pak zvířata...a ani ty děti jsem nešidila, asi mám nějakej pečovatelskej komplex
A občas by se asi hodilo, umět si říct "je to jen pes" nebo "je to jen kůň", ale ať se snažím, jak se snažím, vůbec mi to nejde
LájošM
napsal(a):
Mám několik známých, co mají střídavou péči u psa. Stačí se dohodnout.
Většinou s tím problém není, když bere oba za své pány, a není až moc fixován jen na jednoho. Vždyť je to podobný, jako když jde jeho člověk do práce. Taky je s tím druhým nebo doma sám.
Kamarádka hodně obrečela, že se musela svého psa vzdát, protože se odstěhovala od partnera do podnájmu, kam psa nesměla přivést a navíc dělala dlouhé směny. Ale dohodli se tak, že si může pro psa chodit jak se jí to bude hodit, vždy když má volno, tráví ho se psem. Vypozorovala, že když ho vrátí s úsměvem, pes si jde spokojeně lehnout, když ale u toho brečí, pes kvílí. Je to tedy hodně o našem chování.
A kamarád měl malou kříženku, která byla od malička zvyklá na hlídání všemi možnými lidmi, protože kámoš hodně cestuje a ne vždy může vzít psa sebou. Pes si na to zvykl, je jen prvních pár hodin smutnější a pak už funguje kdekoli a s kýmkoli.
Je naopak dobré, že ve vašem případě pes zůstává v prostření, které zná, kde se cítí doma. A že vy jste schopná se s partnerem slušně dohodnout a neřežete psa napůl. Nebo naopak (jak to taky bývá), že byste psa nechtěli ani jeden. Držím palce, ať vše dobře dopadne pro vás i pro psa.
Děkuju za podporu. Jak píšete, když má přítel (teda vlastně už ex) odpolední jsem s ní jen já, když má ranní tak on. Ani nemá problém s tím, když jeden z nás na víkend odjede. Ale i když mi nabízel, že si ji můžu vzít s sebou odmítla jsem právě proto, že by musela měnit domov a trávit spoustu hodin sama v bytě. Taky teď půjdu někam do nájmu.
Ještě jsme mysleli, že by treba ze začátku ke mě přišel na návštěvu s ní, nebo dělali procházky společně.
Ono my se vlastně známe celý život a nic špatného jsme si neprovedli, jen to nejak vyprchalo...
lesnížínka
napsal(a):
To asi nebudou veselé Vánoce Já své psy miluju(teď už jen psa) a taky říkám, že bych pro jejich dobro byla schopná udělat cokoliv, ale nikdy bych se ho nevzdala. To si nedovedu ani ve snu představit, bylo by to stejné, jako by mi umřel a jelikož jsem si to už zažila(a ještě zažiju ) dobrovolně nikdy. Byla bych jedině za tu střídavou péči, prostě pes je doma, jen s paničkou je míň často, což by bylo třeba i při změně zaměstnání, nemoci a nevím čeho ještě. Nechat ho u partnera a pořídit si jiného psa? A jak vysvětlíte psu, že panička už není? To teprve musí být pro psa stres
Ne tohle bych opravdu neuměla, "prostě si pořídit jiného". A hlavně, ten pes by v tom bytě byl prostě chudák.
Nedokážu si představit, že bych se vzdala svého psa. Ale u nás jsem opravdu já venčitel, cvičitel, krmitel i mazlitel, pokud to máte jinak, tak to pak chápu. Zrovna mi dnes přítel říkal, že na mě pes často kouká jako na obrázek, když se na něj nedívám, a že bych mu sebe sebrala, ani já bych to nezvládla.
Drž se.
Andrýsek3
napsal(a):
Nedokážu si představit, že bych se vzdala svého psa. Ale u nás jsem opravdu já venčitel, cvičitel, krmitel i mazlitel, pokud to máte jinak, tak to pak chápu. Zrovna mi dnes přítel říkal, že na mě pes často kouká jako na obrázek, když se na něj nedívám, a že bych mu sebe sebrala, ani já bych to nezvládla.
Drž se.
Však já si to taky nedokážu představit, že s ní nebudu každý den, že na mě nebude usínat... ale budu to muset zvládnout, protože to chci tak aby to bylo co nejlépe pro ní...

Iliena
napsal(a):
Však já si to taky nedokážu představit, že s ní nebudu každý den, že na mě nebude usínat... ale budu to muset zvládnout, protože to chci tak aby to bylo co nejlépe pro ní...
...moc budu držet palce aby jste to s psicí zvládly...držte se...

lesnížínka
napsal(a):
A?
Není to dítě, i když psa mnozí místo dítěte mají. Rozchod a otázka co se psem, kde a s kým bude žít, je jistě důležitá, ale na to by mohla dát odpověď dosavadní praxe - kdo je vlastně pro psa ten nejvyšší pán? Ten, ke kterému má pes nejblíž. Ten, kdo se mu nejvíc věnuje, cvičí ho,...
S tím by měl pes zůstat.
Já jsem měla to štěstí, a když to tu čtu, tak velké štěstí, že jsem to řešit nemusela, u nás bylo jasné, že děti i pes zůstanou se mnou.
napsal(a):
Není to dítě, i když psa mnozí místo dítěte mají. Rozchod a otázka co se psem, kde a s kým bude žít, je jistě důležitá, ale na to by mohla dát odpověď dosavadní praxe - kdo je vlastně pro psa ten nejvyšší pán? Ten, ke kterému má pes nejblíž. Ten, kdo se mu nejvíc věnuje, cvičí ho,...
S tím by měl pes zůstat.
Já jsem měla to štěstí, a když to tu čtu, tak velké štěstí, že jsem to řešit nemusela, u nás bylo jasné, že děti i pes zůstanou se mnou.
A kdo tady řeší, u koho pes zůstane? Však v tom jsem se snad vyjádřila jasně. Na vaše kousavé poznámky typu pes není dítě apod. opravdu náladu nemám. Tak pokud máte alespoň trochu empatie neryjte, děkuji.

Iliena
napsal(a):
A kdo tady řeší, u koho pes zůstane? Však v tom jsem se snad vyjádřila jasně. Na vaše kousavé poznámky typu pes není dítě apod. opravdu náladu nemám. Tak pokud máte alespoň trochu empatie neryjte, děkuji.
Buďte v klidu, vůbec nejde o vás. Píšu obecně.

Iliena
napsal(a):
Tak do klidu mám hodně daleko...
Já vím, že vás můj přklad nepotěší, ale..Mám přítelkyni, která toto řešila v cca 55 letech. Pes zůstal u bývalého v domku (ona se stěhovala do garsonky- velký pes ), ale fugovala tam jakási nepravidelná střídavá péče, ona si brala psa např.na víkendy.
A potěšující pro vás může být, že dnes už pes sice není, ale ona má bezvadného přítele - asi to tak mělo být.

Iliena
napsal(a):
Už vám někdo řekl, že jste blb?
Nevím jestli mu to někdo řekl, ale myslely jsme si to mnohokrát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.226
Pes není dítě, že budete mít střídavou péči nebo jak to nazvat. Buď psa nechte tam kde je, a rozlučte se s ním, nebo si ho vemte a změňte práci. Pokud jste si na 1000% jistá že přítel dá psovi přesně to co potřebuje, jídlo, vyžití, procházky, mazlení tak to ořvěte a už se nevracejte, ten pes nebude chápat proč přicházíte a zas odcházíte, proč jste pryč, proč některé dny je jinde než doma atd atd, říkám pes není dítě, nepolidšťujte ho a nepředstavujte si nějaké emoce co byste chtěla aby měl. Váš rozchod mě mrzí, ale tady s tou střídavou péči se setkávám i na fb a jaksi to nechápu... Asi nová móda či co.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pes není dítě, že budete mít střídavou péči nebo jak to nazvat. Buď psa nechte tam kde je, a rozlučte se s ním, nebo si ho vemte a změňte práci. Pokud jste si na 1000% jistá že přítel dá psovi přesně to co potřebuje, jídlo, vyžití, procházky, mazlení tak to ořvěte a už se nevracejte, ten pes nebude chápat proč přicházíte a zas odcházíte, proč jste pryč, proč některé dny je jinde než doma atd atd, říkám pes není dítě, nepolidšťujte ho a nepředstavujte si nějaké emoce co byste chtěla aby měl. Váš rozchod mě mrzí, ale tady s tou střídavou péči se setkávám i na fb a jaksi to nechápu... Asi nová móda či co.
Tak tak.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ono nejde úplně o střídavou péči, jako že by si psa po týdnu střídali. Zadavatelka chce fenu jen občas vídat, vzít jí na procházku - já na tom nevidím nic špatného. Fena dle popisu není nějak fixovaná na jednoho z páníčků, bere je oba stejně, takže pro ní to bude znamenat jen pár procházek navíc a myslím si, že v tom nebude problém, ale samozřejmě každý pes to bere jinak, ale nebála bych se to zkusit.
Mám třeba známou, od které se odstěhovala dcera, psa si s sebou vzít nemohla a tak ho nechala u matky. Občas se ale pro psa staví, vezme ho na procházku nebo na víkend na výlet. A pes je naprosto v pohodě. To je přece to samé. A nebo já, taky občas když jedu k babičce tak ji vezmu čubinu provětrat ven, žádné trauma z toho nemá, je ráda, že jde na procházku.
Navíc zadavatelka je rozumná a chce hlavně to nejlepší pro fenu. Takže pokud by viděla, že to feně nedělá dobře, nebo že ona na ní přenáší nějaké nervy, tak to může kdykoli ukončit...

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naprostý souhlas!
napsal(a):
Naprostý souhlas!
Takže když se třeba dospělé dítě odstěhuje od rodičů, kde zůstane pes, tak byste doporučovala, aby už "dítě" nikdy psa nevzalo na procházku? Vždyť je to samé... Nejdřív tam žili všichni společně, pak se dítě odstěhovalo ale občas když přijede tak psa vezme na procházku... Mě to přijde v pořádku.

napsal(a):
Naprostý souhlas!
Naprostý nesouhlas
a souhlas s marcelaamax
mí psi taky chápali že babička přichází a odchází, že jedno dítě se na nás přilítne podívat co půl roku, že chlap je někdy doma furt a jindy třeba týden ne...nelze paušalizovat
a co se týká emocí, to jako že psi žádné nemají?
marcelaamax
napsal(a):
Ale ono nejde úplně o střídavou péči, jako že by si psa po týdnu střídali. Zadavatelka chce fenu jen občas vídat, vzít jí na procházku - já na tom nevidím nic špatného. Fena dle popisu není nějak fixovaná na jednoho z páníčků, bere je oba stejně, takže pro ní to bude znamenat jen pár procházek navíc a myslím si, že v tom nebude problém, ale samozřejmě každý pes to bere jinak, ale nebála bych se to zkusit.
Mám třeba známou, od které se odstěhovala dcera, psa si s sebou vzít nemohla a tak ho nechala u matky. Občas se ale pro psa staví, vezme ho na procházku nebo na víkend na výlet. A pes je naprosto v pohodě. To je přece to samé. A nebo já, taky občas když jedu k babičce tak ji vezmu čubinu provětrat ven, žádné trauma z toho nemá, je ráda, že jde na procházku.
Navíc zadavatelka je rozumná a chce hlavně to nejlepší pro fenu. Takže pokud by viděla, že to feně nedělá dobře, nebo že ona na ní přenáší nějaké nervy, tak to může kdykoli ukončit...
Díky za slova podpory Marcelko. Na ostatní už reagovat nebudu, neb se tu stále omílá střídavá péče, která se nás netýká a nemám chuť ani sílu to tu neustále dokola vysvětlovat.
Hezké svátky.

marcelaamax
napsal(a):
Takže když se třeba dospělé dítě odstěhuje od rodičů, kde zůstane pes, tak byste doporučovala, aby už "dítě" nikdy psa nevzalo na procházku? Vždyť je to samé... Nejdřív tam žili všichni společně, pak se dítě odstěhovalo ale občas když přijede tak psa vezme na procházku... Mě to přijde v pořádku.
Mě to tedy přijde jako jiná situace. Domů k rodičům jezdíte nejen za psem, ale snad hlavně za rodiči, přijedete, a jste zase jako rodina, spolu. Kdežto dvojice se rozejde, a už spolu nechce mít společného vůbec nic, třeba se spolu ani nedokážou bavit. Ale mají společného psa, kterému nejde vysvětlit - protože lidské řeči nerozumí - jako dítěti, co a proč se stalo a jak to teď bude. Pokud pes žije u toho z bývalé dvojice, kterého má radši, je mu tak dobře a občasnými návštěvami toho druhého bude jen zmaten. Pokud pes žije s tím, koho má méně rád, bude vždy, když se objeví jeho milovaný pán doufat, že s ním odejde, a vždy prožije zklamání. Když se bývalý pán nebude objevovat, pes si odvykne, přijme skutečnost, byť nezapomene, ale nebude se po každé návštěvě trápit.
Pokud má člověk psa opravdu rád, mělo by mu záležet na tom, aby to zvíře bylo spokojené, a ne dát přednost vlastnímu egu.

Známí se rozvedli a milý chlapík si pořídil vlastní feňuli (exmanželce zůstal pes)...no, a jak to mohlo dopadnout - exmanželka měla imrvére na krku i jeho feňuli (která byla šťastna, že může kazit jejího psa)...a už jsou zase spolu a mají psy dva
Pro dítě bych střídavou péči nikdy nechtěla, ale právě proto, že pes není dítě, nevidím na ní v jeho případě nic špatného.
Pokud se v obou domovech má dobře, oba páníčci ho milují a poskytují mu vyžití...co víc si přát, některý pes to nemá ani v domově jediném.
Úplně stejně, jako si pes zvykne, že o víkendech a dovolených se bydlí na chatě a když páníčci nemají čas, bydlí se u babičky, zvykne si i na dva různé domovy. Málokterému psu se během jeho života nezmění podmínky v rodině, ve které žije. Páníčci mění zaměstnání, vodí si domů nové partnery či se rozcházejí, děti se stěhují pryč, někdy se stěhuje celá rodina. Nevidím důvod, proč by se s tím pes nemohl v pohodě srovnat, proč by měl na druhého z páníčků "zapomínat", aby se netrápil.
Vídám kolem sebe dost rodin se psy, ze kterých se odstěhovaly dospělé děti (včetně nás), děti se občas vracejí, berou si psy na výlety, dovolené...běžně mi důchodkyně ze sousedství říká "on je teď u syna", psi jsou v pohodě mají to jako zpestření.
Naopak mi nepřijde úplně OK fixovat psa na jeden jediný dům a jediného pána. Člověk nikdy neví, co se semele, kam a ke komu pes bude muset a pokud není zvyklý, pak bude trpět zcela jistě.
Tak nevím, argumentuje se tu tím, že pes není dítě, ale mně naopak zavání polidšťováním názory, že střídavka je pro psa špatná, že nechápe, co se mezi páníčky přihodilo...no a navíc v případě zadavatelky by ani nešlo o střídavku.

napsal(a):
Známí se rozvedli a milý chlapík si pořídil vlastní feňuli (exmanželce zůstal pes)...no, a jak to mohlo dopadnout - exmanželka měla imrvére na krku i jeho feňuli (která byla šťastna, že může kazit jejího psa)...a už jsou zase spolu a mají psy dva
Tak to je nejlepší konec. A né zrovna zřídkavý. Protože mám své roky, znám takových přběhů několik . U nás tomu říkáme "mocovina".
On po devíti letech vyšumí leckterý vztah a pak se zjistí, že to není tak zlé.
A psů ponechaných u rodičů, když se "dítě" osamostatnilo - těch je! A funguje to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
marcelaamax
napsal(a):
A víte co se může stát? Že ten pes s tím dítětem na tu procházku ani nebude chtít jít, proč taky? Pány má svoje doma a s téměř odcizeným člověkem má jít ven a poslouchat ho? Jde o to, že Iliana si může tu ztrátu ořvat jednou, srovnat se s tím a jednou mít prostě svého psa, takto se tam bude neustále vracet a pes jednoho dne s ní třeba ani ven nebude chtít jít, tu bolest si ona jen bude prodlužovat nic víc, ten pes nemá emoce jako ona, že z toho bude smutný, ona má emoce a ji to bude mrzet, já být ní a psa bych se vzdát nechtěla, ostatně nikdy jsem to neudělala a to jsem v minulém vztahu měla psi už dva, tak hold jsem šla na chvíli bučet k rodičům, sehnala si lepší práci, bydlení abych to s těma psama dala. Ale pokud to u ní nejde, tak ať psa obrečí a uzavře to. Navíc nevím jak to má ona, ale za prvé bych se nechtěla vídat s ex a za druhé až si ex najde novou holku tak Iliana stejně ustrouhá, protože ta nová nebude chtít aby k nim lozila nějaká bývalka kvůli psu.
Iliena
napsal(a):
Nezávidím vám vaši situaci, ale ono to přejde, jako všechno
Pokud se zatím ve slušnosti domluvíte, vy si vezmete fenku třeba na procházku, neviděla bych v tom problém.
Ale spíš bych se přikláněla k názoru to celé radikálně utnout.Bolí to hodně, ale tak nějak jednorázově.A můžete začít jinde a jinak, znova.
Ona totiž v domku přítele třeba za čas bude nová žena, které nebude po chuti vaše docházení.Nebo naopak by váš nový vztah mohlo trošku narušit docházení k bývalému.
Známá takhle měla s přítelem dohromady psa.Když se rozešli, expřítel jí psa ponechal.Že bude u ní, ale budou se o něj střídat.Bohužel, ukázalo se, že psa použil jako záminku, aby expřítelkyni nadále každý den mohl navštěvovat, prudit a pronásledovat.Psovi samému to asi bylo celkem šumák, ale paničce tohle opravdu dobře nedělalo.
Držím palce, ať tohle dopadne ke spokojenosti vaší, i psí
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A víte co se může stát? Že ten pes s tím dítětem na tu procházku ani nebude chtít jít, proč taky? Pány má svoje doma a s téměř odcizeným člověkem má jít ven a poslouchat ho? Jde o to, že Iliana si může tu ztrátu ořvat jednou, srovnat se s tím a jednou mít prostě svého psa, takto se tam bude neustále vracet a pes jednoho dne s ní třeba ani ven nebude chtít jít, tu bolest si ona jen bude prodlužovat nic víc, ten pes nemá emoce jako ona, že z toho bude smutný, ona má emoce a ji to bude mrzet, já být ní a psa bych se vzdát nechtěla, ostatně nikdy jsem to neudělala a to jsem v minulém vztahu měla psi už dva, tak hold jsem šla na chvíli bučet k rodičům, sehnala si lepší práci, bydlení abych to s těma psama dala. Ale pokud to u ní nejde, tak ať psa obrečí a uzavře to. Navíc nevím jak to má ona, ale za prvé bych se nechtěla vídat s ex a za druhé až si ex najde novou holku tak Iliana stejně ustrouhá, protože ta nová nebude chtít aby k nim lozila nějaká bývalka kvůli psu.
A víte co se může stát? Že ten pes s tím dítětem na tu procházku ani nebude chtít jít
Tak asi se to třeba u nějakého psa stát může, ale ještě jsem to nezažila a to znám fakt hodně odstěhovaných "dětí", co si berou psa rodičů na procházky nebo víkendy... A kdyby se to stalo tak co? Pes nebude chtít na procházku jít, no co, tak se nepůjde... on se svět nezboří... Ale pokud je pes v pohodě a na tu procházku jít chce, tak v tom nevidím problém.
Druhá věc je, jak bude vycházet s bývalým přítelem, to je pravda. Ale do toho nikdo nevidíme. A já když to vezmu podle sebe - tak zrovna u nás by to problém nebyl. Vycházíme spolu úplně normálně...
Terven
napsal(a):
Pro dítě bych střídavou péči nikdy nechtěla, ale právě proto, že pes není dítě, nevidím na ní v jeho případě nic špatného.
Pokud se v obou domovech má dobře, oba páníčci ho milují a poskytují mu vyžití...co víc si přát, některý pes to nemá ani v domově jediném.
Úplně stejně, jako si pes zvykne, že o víkendech a dovolených se bydlí na chatě a když páníčci nemají čas, bydlí se u babičky, zvykne si i na dva různé domovy. Málokterému psu se během jeho života nezmění podmínky v rodině, ve které žije. Páníčci mění zaměstnání, vodí si domů nové partnery či se rozcházejí, děti se stěhují pryč, někdy se stěhuje celá rodina. Nevidím důvod, proč by se s tím pes nemohl v pohodě srovnat, proč by měl na druhého z páníčků "zapomínat", aby se netrápil.
Vídám kolem sebe dost rodin se psy, ze kterých se odstěhovaly dospělé děti (včetně nás), děti se občas vracejí, berou si psy na výlety, dovolené...běžně mi důchodkyně ze sousedství říká "on je teď u syna", psi jsou v pohodě mají to jako zpestření.
Naopak mi nepřijde úplně OK fixovat psa na jeden jediný dům a jediného pána. Člověk nikdy neví, co se semele, kam a ke komu pes bude muset a pokud není zvyklý, pak bude trpět zcela jistě.
Tak nevím, argumentuje se tu tím, že pes není dítě, ale mně naopak zavání polidšťováním názory, že střídavka je pro psa špatná, že nechápe, co se mezi páníčky přihodilo...no a navíc v případě zadavatelky by ani nešlo o střídavku.
naprosto souhlasím.
Pokud pes není vyloženě fixovanej na jednoho pána tak v tom prostě nevidím problém. Když se tak zamyslím jak žije spousta psů - na zahradě samotní, v kotcích, bez procházek atd... Nikdo to nijak moc neřeší, protože s tím nikdo nic neudělá. Ale tady se lidi pozastavují nad tím, že by pes měl jít občas na procházku s bývalou partnerkou páníčka a jak je to pro psa hrozně špatné.
Když tu někdo napíše, že má psa v bytě více než 10 hodin bez venčení, tak mu hned všichni radí, ať si sežene někoho na vyvenčení - psa má venčit cizí člověk - seznámí se - OK, ale je to všechno pro psa v pořádku. Ale když má vzít na procházku psa člověk, který se psem několik let žil, tak je to špatně?
Něco jiného je to, jak tu taky pár lidí psalo - jak to pak bude brát třeba nová přítelkyně páníčka, nebo vůbec jak bude zadavatelka snášet to se s bývalým přítelem vídat atd.. - Ale na to se tu neptala. Ona se ptala zda je to v pořádku z hlediska psa...
Lidi, vy naděláte, právě proto, že to nejsou děti, ale psy, tak to u 99% z nich není žádný problém...Mám mezi kamarády spoustu lidí, co si psy půjčují i mezi sebou, třeba jedni jedou na víkend na čundr, tak přibalí i kámošova psa, protože kámoš jet nemůže...A pes je nadšenej, je na výletě s lidma, který zná a v neděli večer padne na gauč doma...
Já jsem jeden čas svoje psy vozila k nám ke koním, když jsem šla do práce a odpoledne jsem si je vyzvedávala a holky od koní si je během dne vzali na procházku, která tam zrovna přijela a čubám to bylo úplně šumák...
Psa od bývalýho jsem si taky brala (než si postavil hlavu a řekl, že mam svých psů dost) a pes byl nadšenej, že mě vidí, jel se mnou na výlet a pak se vrátil zase domů a rozhodně to s nim nic nedělalo...a to jsem s nim dřív chodila ven denně a starala se o něj hlavně já...
Zadavatelko, zkuste to, uvidíte, že to půjde, zvlášť, pokud máte s bývalým dobré vztahy...držím palce a přeju hodně štěstí v novém startu
hlozi
napsal(a):
Lidi, vy naděláte, právě proto, že to nejsou děti, ale psy, tak to u 99% z nich není žádný problém...Mám mezi kamarády spoustu lidí, co si psy půjčují i mezi sebou, třeba jedni jedou na víkend na čundr, tak přibalí i kámošova psa, protože kámoš jet nemůže...A pes je nadšenej, je na výletě s lidma, který zná a v neděli večer padne na gauč doma...
Já jsem jeden čas svoje psy vozila k nám ke koním, když jsem šla do práce a odpoledne jsem si je vyzvedávala a holky od koní si je během dne vzali na procházku, která tam zrovna přijela a čubám to bylo úplně šumák...
Psa od bývalýho jsem si taky brala (než si postavil hlavu a řekl, že mam svých psů dost) a pes byl nadšenej, že mě vidí, jel se mnou na výlet a pak se vrátil zase domů a rozhodně to s nim nic nedělalo...a to jsem s nim dřív chodila ven denně a starala se o něj hlavně já...
Zadavatelko, zkuste to, uvidíte, že to půjde, zvlášť, pokud máte s bývalým dobré vztahy...držím palce a přeju hodně štěstí v novém startu
Jo, to mi připomnělo, jak jsme si jako děti s kamarádkou půjčovali od jednoho chovatele ve vesnici psy. Když kamarádka neměla psa, tak jsem brala svého psa a ještě jsme si půjčili dvě feny od něho.. Pokaždé jiné feny, měl jich hodně. Všechny byli vždycky nadšené, že jdou na procházku a bylo jim jedno s kým.
Přesně jak píšete, pes není dítě a já bych to tolik nehrotila
hlozi
napsal(a):
Mám samojeda, takže si myslím, že není nijak závislák a šel by s každým. Ale asi šel a pak by byl rád zase doma...si myslím. Ale berňák byl tak moc závislý, že nechtěl s mužem ani na prochajdu, když zjistil, že já nejdu(a pak mu z ní zdrhnul domů) Takže u takového psa si to dovedu představit sotva. Berňucha je strašně inteligentní pes a jemu by asi došlo, že je něco jinak, špatně a byl by z toho hotový. Kamarádka má berňáka a když musí jet na den na služebku, další dny si ji pak vodí za ruku jen, aby mu zase neodešla...
lesnížínka
napsal(a):
Mám samojeda, takže si myslím, že není nijak závislák a šel by s každým. Ale asi šel a pak by byl rád zase doma...si myslím. Ale berňák byl tak moc závislý, že nechtěl s mužem ani na prochajdu, když zjistil, že já nejdu(a pak mu z ní zdrhnul domů) Takže u takového psa si to dovedu představit sotva. Berňucha je strašně inteligentní pes a jemu by asi došlo, že je něco jinak, špatně a byl by z toho hotový. Kamarádka má berňáka a když musí jet na den na služebku, další dny si ji pak vodí za ruku jen, aby mu zase neodešla...
Je to o povaze jedince. Sestřenice má bernaka a cubina by zrovna šla s každým, a ráda.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6
Já osobně jsem velmi překvapená, že si lidi mezi sebou půjčují psy a psi jsou v pohodě. Já to neznám, odjedu na dovolenou a psy hlídají moji rodiče, máme s nimi společnou zahradu takže v kontaktu jsou denně, ale neberou je, neposlechnou je, na procházku jen na vodítku a neexistuje aby splnily nějaký povel, totálně to sabotují, takže ano, mě to přijde nereálné aby si někdo chodil pro psa a bral si ho ven. Proto v tom nevidím žádný dobrý smysl co by vyhovoval psovi a neubližoval Ilianě. Samozřejmě rozhodnutí je stejně jen na ní ale za mě je tohle hold neproveditelné a nemyslitelné. Ilianě držím pěsti ať to co nejdřív přejde.

Podle mě je prostě každý pes jiný, i když zas nesčetně jsem jich neměla abych to tvrdila ale z těch co jsem měla to pravda je.Některé by mě nikdo neodvedl ani na kus masa, jiní byli přátelští s každým i neznámým ani ten žvanec by nepotřebovali, jiné by odvedli ale neposlouchali by.Jednoho NO, co jsem darovala bráchovi, tak je naprosto v pohodě, vídám ho tak 2x do měsíce, nicméně zrovna tohoto plemene byl kladen důraz na to aby snesli jako služební psi změnu majitelů a bude to platit i pro mnohé další.Pokud se pes bude mít skutečně dobře, tak si na své bývalé páníčky nemusí ani vzpomenout, to mnozí majitelé prostě nedokážou skousnout, že jejich miláček by přece takový nebyl a že se mu musí zákonitě stýskat jako jim Kde je tedy ta věrnost, by mě moc zajímalo, ale asi to nebude čistě psí vlastnost, jak se leckde říká a píše a vznikají dokonce dojemné scénáře.Mě se jednou vrátil i křeček, měl hlad, byla mu zima asi se mu i stýskalo...byl by z toho dobrý film.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já osobně jsem velmi překvapená, že si lidi mezi sebou půjčují psy a psi jsou v pohodě. Já to neznám, odjedu na dovolenou a psy hlídají moji rodiče, máme s nimi společnou zahradu takže v kontaktu jsou denně, ale neberou je, neposlechnou je, na procházku jen na vodítku a neexistuje aby splnily nějaký povel, totálně to sabotují, takže ano, mě to přijde nereálné aby si někdo chodil pro psa a bral si ho ven. Proto v tom nevidím žádný dobrý smysl co by vyhovoval psovi a neubližoval Ilianě. Samozřejmě rozhodnutí je stejně jen na ní ale za mě je tohle hold neproveditelné a nemyslitelné. Ilianě držím pěsti ať to co nejdřív přejde.
Tak třeba naše holky jsou odmala zvykané na střídání prostředí (u mých i manželových rodičů, většinou teda v naší přítomnosti přes víkend, ale pokud je potřebujeme pohlídat, není jim aspoň prostředí cizí) i venčících zcela cíleně. S rodinnými příslušníky (tedy rodiči a sourozenci) jdou naprosto bez problémů, klidně na volno a poslouchají spíš spolehlivěji než když jdou se mnou nebo manželem (přijde nám, že na nás se spoléhají, že kdyby něco hrozilo, tak to poznají na hlase, ale u ostatních si více dávají pozor samy). S někým mimo nejbližší rodinu jdou jen pokud je u příslušné osoby odložíme, po dobu do předání zpět nám prý poslouchají ukázkově, po odevzdání zpět jim ten samý člověk může povelovat co chce a jsou hluché. Neříkám, že to šlo takhle hned napoprvé, ale velmi rychle pochopily výhody . Takže za mě na venčení psa, tak jak píše Iliena není absolutně nic špatného nebo pro psa stresujícího.
Bude líp...
četla jsem tu víc takových příběhů a... bylo líp.
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/forum/r/detail/416517/tak-to-mam-za-sebou-louceni#a831669.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S mojí předchozí sestavou smečky to šlo, resp.protože jsem pracovala 11hodin denně krátký/dlouhý týden, tak ve dne práce jsem je vozila ke koním "do školky", kdy byli v boxe a holky, co zrovna dojeli, tak si je pustili nebo vzali na procházku..ALE...vždy to byli kamarádky, které moje psiska znaly od malička a trávili jsme s nima v podstatě všechen čas...cizím lidem bych je nikdy nesvěřila ani na minutu a psiska by stejně s cizíma neodešli...
Dnešní sestava psů u nás je taková, že bych je nepůjčila nikomu, protože by na půlku z nich nikdo cizí ani nesáhnul