Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
otazník
napsal(a):
Posouvám nahoru pro odpověď.
Gulliver doporučuju - kenelka je zatím nejbezpečnější a nejpraktičtější způsob přepravy psa, navíc tahle je schválená i do letadla..
Klasická klec je protivná na manipulaci, nezabrání tomu, abyste měli v autě svinčík (blbě se i udržuje), a v případě bouračky hrozí psovi větší riziko zranění.
Gullivera vám každá společnost do letadla nevezme, ale o tom dotaz není.
Žádná klec, ani plastová či látková kenelka, psa při nehodě neochrání. Dokáže pouze dvě věci - tou první nejdůležitější je zamezit psovi ohrozit posádku během jízdy, a druhou je organizace v prostoru auta, včetně znečištění (bláto, srst...)
Takže když je řeč o bezpečnosti, je třeba řešit hlavně bezpečnost posádky. Přepravka se psem na zadním sedadle je při nehodě obrovské riziko (i když je připoutaná), takže psa do kufru, a kenelku přikurtovat.
U tak malého psa má plastová přepravka výhodu i v tom, že se dá naložit a vyložit i se psem, tedy naprosto čistě.
https://youtu.be/pIHrDdu_bVE?t=2m55s.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
Gullivera vám každá společnost do letadla nevezme, ale o tom dotaz není.
Žádná klec, ani plastová či látková kenelka, psa při nehodě neochrání. Dokáže pouze dvě věci - tou první nejdůležitější je zamezit psovi ohrozit posádku během jízdy, a druhou je organizace v prostoru auta, včetně znečištění (bláto, srst...)
Takže když je řeč o bezpečnosti, je třeba řešit hlavně bezpečnost posádky. Přepravka se psem na zadním sedadle je při nehodě obrovské riziko (i když je připoutaná), takže psa do kufru, a kenelku přikurtovat.
U tak malého psa má plastová přepravka výhodu i v tom, že se dá naložit a vyložit i se psem, tedy naprosto čistě.
https://youtu.be/pIHrDdu_bVE?t=2m55s.
Tak ono hlavně záleží na druhu dopravní nehody, a kam je vedený náraz.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ono hlavně záleží na druhu dopravní nehody, a kam je vedený náraz.
Druh dopravní nehody neovlivníte, pracovat se dá tak max. se statistikou - četnost, rizikovost apod.
Ovlivnit se dá i model auta, ale když vidím do čeho všeho lidi naloží vlastní děti...
Odhadem bude čelní náraz nejčastější, v nejvyšších rychlostech, a zároveň nejnebezpečnější, co se týká volných předmětů v kabině. Podle toho je třeba se zařídit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
Druh dopravní nehody neovlivníte, pracovat se dá tak max. se statistikou - četnost, rizikovost apod.
Ovlivnit se dá i model auta, ale když vidím do čeho všeho lidi naloží vlastní děti...
Odhadem bude čelní náraz nejčastější, v nejvyšších rychlostech, a zároveň nejnebezpečnější, co se týká volných předmětů v kabině. Podle toho je třeba se zařídit.
Tak statisticky je většina dopravních nehod jen nějakej ťukec, co někdo něco úplně nedobrzdí - tam se psovi v kenelce většinou nic nestane. Pokud je to už vážnější, tak ta kenela/klec aspoň ochrání posádku.
... mimochodem, jsem kdysi absolvovala čelní náraz v avii do stromu (řidič usnul), přičemž mi nepřipotaná dobrmanka prolítla čelním sklem, a kromě toho, že byla potlučená, se níc nestalo. Přitom teoreticky měla být mrtvá, a my s ní, takže teorie a praxe se někdy nemusí potkat
U poškrábaných blatníků a prohnutých nárazníků, se o bezpečnosti nemluví.
U vážnější nehody kenelka spíš zvýší riziko poranění posádky. Je tvrdá, zvýší hmotnost oproti samotnému psu, a není dostatečně tuhá a pevná, aby garantovala to, že při nehodě zůstane ona i pes na místě - viz video.
A co se týká prolétnutí čelním sklem, žádná teorie neexistuje. Statisticky ale vzato, je pravděpodobnost přežití nepřipoutané osoby, které při nehodě opustí auto, velmi malé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
U poškrábaných blatníků a prohnutých nárazníků, se o bezpečnosti nemluví.
U vážnější nehody kenelka spíš zvýší riziko poranění posádky. Je tvrdá, zvýší hmotnost oproti samotnému psu, a není dostatečně tuhá a pevná, aby garantovala to, že při nehodě zůstane ona i pes na místě - viz video.
A co se týká prolétnutí čelním sklem, žádná teorie neexistuje. Statisticky ale vzato, je pravděpodobnost přežití nepřipoutané osoby, které při nehodě opustí auto, velmi malé.
Ad. video: nevím jak Vy, ale já mám v autě i přední sedadla, takže kenelka na velkého psa (clipper nebo gulliver 6) je zafixovaná přesně mezi zadní sedadlo, a opěradla předních sedaček, takže nemá žádný prostor na posun kamkoliv
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ad. video: nevím jak Vy, ale já mám v autě i přední sedadla, takže kenelka na velkého psa (clipper nebo gulliver 6) je zafixovaná přesně mezi zadní sedadlo, a opěradla předních sedaček, takže nemá žádný prostor na posun kamkoliv
To je fajn, že máte přední sedadla.
Kdybyste měla (předpokládám, že jste ženská) ještě úsudek a základy fyziky, nenapíšete takovou blbost.
Při nárazu vznikne přetížení v řádu i několika desítek G. Gulliver 6 má 9 kg, tzn. se psem cca 50kg, takže na sedadlo bude působit hmotnost až několika tun.
Teď poproste někoho, ať vás přes opěradlo sedačky zezadu kopne kolenem do páteře nebo do ledvin, a zamyslete se jak to asi dopadne, když vaše tělo při nárazu zachytí bezpečností pás, a zezadu do vás narazí třeba 2 tuny. Opěradlo sedačky, i když možná vypadá mohutně, je tvořeno kostrou z lisovaného plechu, mezi tím jsou dráty, a na tom molitan.
Z hlediska síly při nárazu je jako "ochrana" úplně zanedbatelné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
To je fajn, že máte přední sedadla.
Kdybyste měla (předpokládám, že jste ženská) ještě úsudek a základy fyziky, nenapíšete takovou blbost.
Při nárazu vznikne přetížení v řádu i několika desítek G. Gulliver 6 má 9 kg, tzn. se psem cca 50kg, takže na sedadlo bude působit hmotnost až několika tun.
Teď poproste někoho, ať vás přes opěradlo sedačky zezadu kopne kolenem do páteře nebo do ledvin, a zamyslete se jak to asi dopadne, když vaše tělo při nárazu zachytí bezpečností pás, a zezadu do vás narazí třeba 2 tuny. Opěradlo sedačky, i když možná vypadá mohutně, je tvořeno kostrou z lisovaného plechu, mezi tím jsou dráty, a na tom molitan.
Z hlediska síly při nárazu je jako "ochrana" úplně zanedbatelné.
Ok, tak ještě jednou a pomalu - pokud to bude jen nějaký ťukec, ochrání kenelka psa i posádku.
... a pokud to bude vážná nehoda ve vysoké rychlosti, tak je to stejně fuk.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ok, tak ještě jednou a pomalu - pokud to bude jen nějaký ťukec, ochrání kenelka psa i posádku.
... a pokud to bude vážná nehoda ve vysoké rychlosti, tak je to stejně fuk.
Tak to jste první komu by po nehodě nevadila páteř na 3 kusy, a z jater paštika.
Lidé to totiž normálně mívají jinak.
otazník
napsal(a):
Díky za odpovědi. Já se tu nebavím o psovi dohromady s kenelou 50 kilo, ale o psovi dohromady s kenelou 12 kilo... Přepravka/klec by byla zabezpečená v kufru, i když je mi jasné, že tam ta deformační zóna moc není...
Naopak, celý kufr je jedna velká deformační zóna
S tím ale nic nenaděláte. Při dopravní nehodě je prostě prioritou přežití lidí.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši psi vždy jezdili na hulváta, velká erdela jen dole u spolujezdce, nynější bulina si vyleze i na sedačku spolujezdce. Je pravda, že občas řídím jednou rukou a bulinu držím za obojek, aby nehapala ...no někdy skočí i šipku na rohožku, to když mi na kruháč vjede dědek čepičář- rozuměj sváteční řidič, obvzlášť se vyskytující během svátků- jakých koliv. Už jste někdo kroužil po kruháči ve dvou, já jo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
pan Brouček
napsal(a):
Tak to jste první komu by po nehodě nevadila páteř na 3 kusy, a z jater paštika.
Lidé to totiž normálně mívají jinak.
Nevím jak vy, ale já se se psama snažím jezdit tak, aby k vážné nehodě nedošlo, a jestli mě čelně sestřelí nějaká smažka před horizontem v protisměru, nebo usnuvší kamioňák, tak to máme jedno kde pes je.
Nejbezpečnější způsob přepravy je letadlo

napsal(a):
Naši psi vždy jezdili na hulváta, velká erdela jen dole u spolujezdce, nynější bulina si vyleze i na sedačku spolujezdce. Je pravda, že občas řídím jednou rukou a bulinu držím za obojek, aby nehapala ...no někdy skočí i šipku na rohožku, to když mi na kruháč vjede dědek čepičář- rozuměj sváteční řidič, obvzlášť se vyskytující během svátků- jakých koliv. Už jste někdo kroužil po kruháči ve dvou, já jo...
"že občas řídím jednou rukou a bulinu držím za obojek, aby nehapala"
me tohle vazne nepripada jako něco k chlubeni
jinak -z praktickeho pohledu prepravka.
i treba protoze kdyz je pes zavreny, nerozptyluje pozornost ridice.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak vy, ale já se se psama snažím jezdit tak, aby k vážné nehodě nedošlo, a jestli mě čelně sestřelí nějaká smažka před horizontem v protisměru, nebo usnuvší kamioňák, tak to máme jedno kde pes je.
Nevím jak vy, ale já se se psama snažím jezdit tak, aby k vážné nehodě nedošlo
No jo, no, hloupá ženská.

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě chybí srážka se zvěří, nám se podařilo minulý týden prase...

napsal(a):
Ještě chybí srážka se zvěří, nám se podařilo minulý týden prase...
Jakým autem a jak to dopadlo?
Jinak podle mě je pro bezpečnost posádky nejlepší pes pod nohama spolujezdce vpředu.
Pro psa už je to horší. I když možná lepší než v kufru.
Takže přepravku s malým psem na zem před přední sedadlo a spoujezdce dozadu.

napsal(a):
Jakým autem a jak to dopadlo?
Jinak podle mě je pro bezpečnost posádky nejlepší pes pod nohama spolujezdce vpředu.
Pro psa už je to horší. I když možná lepší než v kufru.
Takže přepravku s malým psem na zem před přední sedadlo a spoujezdce dozadu.
Dopadlo to pro nás dobře, pro pjasátko ne. C5 kombík, rychlost okolo 70 km/h před vesnicí, v noci, plast v podběhu+nádržka ostřikovače mínus, chro chro nebylo naštěstí velké cca 30kg. Prase bylo opravdu na místě mrtvé, chtěla jsem ho na újeď orlům (máme rybníček a orli tam v zimě slíděj), ale nebylo do čeho dát...

napsal(a):
Dopadlo to pro nás dobře, pro pjasátko ne. C5 kombík, rychlost okolo 70 km/h před vesnicí, v noci, plast v podběhu+nádržka ostřikovače mínus, chro chro nebylo naštěstí velké cca 30kg. Prase bylo opravdu na místě mrtvé, chtěla jsem ho na újeď orlům (máme rybníček a orli tam v zimě slíděj), ale nebylo do čeho dát...
Tak měl pečeni někdo za vámi, kdo vozí v autě igeliťak

napsal(a):
No... Znám paní, co se jí nepřipoutaná výmarka na předním sedadle zabila při krátkém pojíždění po městě, když došlo k "ťukanci" v sotva padesátce a navíc se auta pinkla zboku. To bych si v životě nelajsla, psa zásadně na postroji a na páse za spolujezdcem - jezdím s ním sama. Mně by v případě nehody s velkou pravděpodobností nesestřelil a sám by měl taky nějakou tu šanci na přežití.

napsal(a):
Tak měl pečeni někdo za vámi, kdo vozí v autě igeliťak
Dle informací tam leželo 2 dny, odtáhla jsem ho na krajnici. Já bych si divoký prasátko bez vet. prohlídky nelajzla zbaštit. Já mám stejně raději růžový.
PS: vzít si sražené zvíře je pytláctví, takže pšššt.