Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2017 19:20
Luciien

XXX.XXX.213.242

Zdravím, máme od neděle doma štěně zlatého retrívra, není to náš první.. měli jsme zlatáčka a před nedávnem nám zemřel. První den, byl vyjevený, spíše odpočíval a zvykal si..ale papal, granulky konkrétně royalky (které nám napsal chovatel na seznam doporučených, s tím že i on sám tím krmil) Moc mu to nejelo, trochu k tomu dostal tvaroh a už to zhltl. Jenomže pak začal průjem a večer trochu zvracel, takže jsme druhý den jeli na veterinu, doktorka ho prohlédla.. teplotu neměl, dostal vitamín, něco na průjem.. doma byl zase v pohodě, řádil.. ten den už nic nedostal. Druhý den, jsme mu udělali rozvařenou rýži s trochou kuřecího a mrkvičkou. To snědl.. bobek už měl v pohodě..žádné zvracení. Jenomže..máme doma i kotě..trochu se provokují a on jí sežral jídlo. Granulky s kapsičkou a opět to začalo. Blinkal i měl průjem, v podstatě z něj šlo veškeré jídlo..ale jinak nemá teplotu, nevypadá, že by měl bolesti..pořád hledá jídlo a vodu pije. Ale mám o něj hrozný strach, myslíte, že to vše může být tou změnou prostředí a jídla a tak? Celkem mu i od začátku páchne z tlamičky, bojím se aby nebyl nějak nemocný. Jsou mu 2 měsíce, chtěli jsme ještě na pohotovost, ale doktor už tam není, takže pokud se to nezlepší, tak jedeme zítra. Máte někdo s tím zkušenosti ? Dnes už mu jíst nic dávat nebudeme, dostal vitamíny od veterinářky a vodu naštěstí pije. Jinak je i odčervený vše.. napadá vás něco, co by to mohlo být ?

23.12.2017 19:36
Lexaurin

XXX.XXX.42.98

Luciien napsal(a):
Zdravím, máme od neděle doma štěně zlatého retrívra, není to náš první.. měli jsme zlatáčka a před nedávnem nám zemřel. První den, byl vyjevený, spíše odpočíval a zvykal si..ale papal, granulky konkrétně royalky (které nám napsal chovatel na seznam doporučených, s tím že i on sám tím krmil) Moc mu to nejelo, trochu k tomu dostal tvaroh a už to zhltl. Jenomže pak začal průjem a večer trochu zvracel, takže jsme druhý den jeli na veterinu, doktorka ho prohlédla.. teplotu neměl, dostal vitamín, něco na průjem.. doma byl zase v pohodě, řádil.. ten den už nic nedostal. Druhý den, jsme mu udělali rozvařenou rýži s trochou kuřecího a mrkvičkou. To snědl.. bobek už měl v pohodě..žádné zvracení. Jenomže..máme doma i kotě..trochu se provokují a on jí sežral jídlo. Granulky s kapsičkou a opět to začalo. Blinkal i měl průjem, v podstatě z něj šlo veškeré jídlo..ale jinak nemá teplotu, nevypadá, že by měl bolesti..pořád hledá jídlo a vodu pije. Ale mám o něj hrozný strach, myslíte, že to vše může být tou změnou prostředí a jídla a tak? Celkem mu i od začátku páchne z tlamičky, bojím se aby nebyl nějak nemocný. Jsou mu 2 měsíce, chtěli jsme ještě na pohotovost, ale doktor už tam není, takže pokud se to nezlepší, tak jedeme zítra. Máte někdo s tím zkušenosti ? Dnes už mu jíst nic dávat nebudeme, dostal vitamíny od veterinářky a vodu naštěstí pije. Jinak je i odčervený vše.. napadá vás něco, co by to mohlo být ?

Dietní chyba. Pokud po mase s ryzi a mrkvi OK, dejte mu to a hlídejte at nic jiného nesežere. Az bude zszivani OK, můžete pridavat dalsi ingredience. Mimochode, pokud byl na Royalkach, není divu, ze se z každého lepdiho jídla osr... Royal jsou srot pro slepice.

23.12.2017 19:50
Terven

XXX.XXX.110.147

Lexaurin napsal(a):
Dietní chyba. Pokud po mase s ryzi a mrkvi OK, dejte mu to a hlídejte at nic jiného nesežere. Az bude zszivani OK, můžete pridavat dalsi ingredience. Mimochode, pokud byl na Royalkach, není divu, ze se z každého lepdiho jídla osr... Royal jsou srot pro slepice.

Asi tak...Royal Canin opravdu nejsou dobré granule, krom toho, že neobsahují skoro žádné maso, je v nich i zbytečná chemie. Nicméně, pokud na ně štěně bylo zvyklé od chovatele, příčinou průjmu by být neměly. Možná v kombinaci s tím tvarohem - tvaroh + granule mi přijde nesmyslná kombinace, navíc pokud dáváte tvaroh kvůli doplnění vápníku, tak to je taky léty zažitá pověra.
Dala bych dietu - klidně to kuřecí nebo králičí, pokud není zvyklý na syrové, tak lehce ovařené, k tomu mrkev. Rýži já osobně bych asi nedala, ale pokud se vám osvědčila, tak klidně.
Hlídejte, aby se nedostal ke kočičímu žrádlu - o kočičích kapsičkách si nemyslím nic dobrého, myslím, že by se po nich zesr... i moje fena, která je zvyklá na granule i barf.
Hlídala bych, aby štěně pilo. Držím palce, to se tak často semele právě na svátky.

23.12.2017 19:57
Luciien

XXX.XXX.213.242

Myslíte, že to nebude nic vážného? Po tom s mým předchozím mě děsí úplně všechno :/ Jinak teda nechápu, co mají teda všichni s těmi royalky, když tvrdíte že je to "odpad". Vet. i chovatel je hrozně vychvolal, pejskovi teda ale od začátku moc nejedou.

23.12.2017 20:09
Terven

XXX.XXX.110.147

Luciien napsal(a):
Myslíte, že to nebude nic vážného? Po tom s mým předchozím mě děsí úplně všechno :/ Jinak teda nechápu, co mají teda všichni s těmi royalky, když tvrdíte že je to "odpad". Vet. i chovatel je hrozně vychvolal, pejskovi teda ale od začátku moc nejedou.

Já nevím, které konkrétně máte, ono je jich "milion" druhů, namátkou tady
http://www.zoohit.cz/shop/znacky/royal_canin/starter_junior/starter/205802
koukněte na to složení...nebo koukněte na váš pytel a napište složení sem- není to nic, co bych chtěla, aby můj pes žral.

23.12.2017 21:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Většina vetů vám Royalky nacpe, páč firma má dobrou strategii, sponzoring atd. Je to stejné, jako vám doktor bude předepisovat jen jisté druhy léků ty, jejichž distributor mu zaplatí dovolenou Koťátku dávejte kapsičky na vyvýšené místo. Naše kočky mají jídlo, zjednodušeně řečeno, na pračce. Na linku nechci, aby mi lozily. Psa nikdy ani nenapadlo se postavit a sežrat jim to, i když by tam v pohodě dosáhnul. Ale on je stejně nežravka. Kotě může to kuřecí s rýží stejně jako štěndo, pořád lepší, než kapsička(klasická kapsička má 4% něčeho, jako maso" ).

23.12.2017 21:15
Luciien

XXX.XXX.213.242

Takže myslíte, že je to tím jídlem? Jedl dnes naposledy okolo 2 hod. Na večer mu začal průjem a zvracení, ted měl také průjem..ale už nic nejedl. Jinak je ale v pohodě.

23.12.2017 21:55
Terven

XXX.XXX.110.147

Luciien napsal(a):
Takže myslíte, že je to tím jídlem? Jedl dnes naposledy okolo 2 hod. Na večer mu začal průjem a zvracení, ted měl také průjem..ale už nic nejedl. Jinak je ale v pohodě.

Nejspíš to bude dietní chyba, čili tím jídlem. Případně to může být i virus...příčinu asi nezjistíte, důležitější je, aby štěně bylo v pohodě. Nemá-li krom průjmu a zvracení jiné celkové příznaky - není-li skleské, apatické, unavené, nemá teplotu apod., je to dobré znamení. Je třeba hlídat to pití, aby se vlivem průjmu neodvodnilo, dejte dietu, hlídejte...pokud se to během zítřka neupraví, já osobně bych s dvouměsíčním štěnětem radši šla na veterinu - svátek nesvátek.
https://www.barfclub.eu/aktuality/_zobraz=co-kdyz-ma-pes-prujem/_zobraz=co-kdyz-ma-pes-prujem/_zobraz=co-kdyz-ma-pes-prujem.

23.12.2017 21:58
Thorey

XXX.XXX.151.101

Klasika. Dávejte rýži s mrkví a kuřetem a až přestane průjem, namíchejte trochu granulí s rýží a postupně přejděte pouze na ty granule, ale jak již radí ostatní, Royal Canin je šrot. Složení je katastrofa. Z granulí mám dobré zkušenosti se značkami Marp, Orijen, N&D, Acana, Barking Heads, Yoggies, Essential. Pokud granule nechce, zkuste mu do nich přilít trochu vývaru nebo vodu.

23.12.2017 22:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Je to mimino a potřebuje péči jako mimino.
Třeba ještě není převedeno zcela na granule.
Kdyby bylo u mámy o 2 týdny déle,
to by mu jistě neublížilo.

24.12.2017 06:01
scylla

XXX.XXX.150.32

Luciien napsal(a):

RC jsou dobré pro slepice, ne pro psy, takže pokud jste rozhodnuti krmit s pomocí chemie, tak už tedy pořiˇˇdte granule kvalitní a postupně, opravdu postupně na ně najeˇˇdte. U chovatele byl asi zvyklý na šrot typu RC, tak přechod opravdu postupný.

24.12.2017 07:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

Luciien napsal(a):

Nakoukněte sem:
http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/mars-petcare/recenze/royal-canin-giant-puppy/.

24.12.2017 08:03
sisi58

XXX.XXX.191.1

scylla napsal(a):
RC jsou dobré pro slepice, ne pro psy, takže pokud jste rozhodnuti krmit s pomocí chemie, tak už tedy pořiˇˇdte granule kvalitní a postupně, opravdu postupně na ně najeˇˇdte. U chovatele byl asi zvyklý na šrot typu RC, tak přechod opravdu postupný.

Máme pejska z útulku. Chtěla jsem pro něj všechno nej. Bohužel kvalitu nežral a když ano, posr.l se z toho.
Dva roky trvalo, než si zvykl a doteď při sebemenší chybě v krmení, skončíme s průjmem.
Tak opatrně a polehoučku!

Cituji z hodnocení:
Receptura založená na rostlinné bázi. Obsah bílkovin a tuku odpovídá životní fázi psa – štěně, velká plemena. Základem jsou rýže, rostlinný proteinový izolát, kukuřice. Nulový obsah masa nahrazují bílkovinné extrakty.

25.12.2017 07:19
scylla

XXX.XXX.150.32

sisi58 napsal(a):
Máme pejska z útulku. Chtěla jsem pro něj všechno nej. Bohužel kvalitu nežral a když ano, posr.l se z toho.
Dva roky trvalo, než si zvykl a doteď při sebemenší chybě v krmení, skončíme s průjmem.

Cituji z hodnocení:
Receptura založená na rostlinné bázi. Obsah bílkovin a tuku odpovídá životní fázi psa – štěně, velká plemena. Základem jsou rýže, rostlinný proteinový izolát, kukuřice. Nulový obsah masa nahrazují bílkovinné extrakty.

Měla jsem hodně psů ze špatných podmínek, někteří byli na 1/3 normální váhy. Na dobré krmení jsme přecházeli pomalu, postupně, podle toho, jak se jim chovalo zažívání. U nás granulemi skoro nekrmíme, takže nemusíme řešit, co je to zač, ale krmíme normálním jídlem. Většinou jsme na dobré krmení najeli do dvou měsíců, jen u jedné fenky jsme ditetou krmili až do její smrti, protože byla 10 let krmené chlebem ve vodě, pokud vůbec něco dostala.

25.12.2017 07:59
sisi58

XXX.XXX.191.1

sisi58 napsal(a):

Cituji z hodnocení:

Vloudila se chybička. Hodnocení je na toto krmivo:
http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/mars-petcare/recenze/royal-canin-giant-puppy/

vypadl mi nějak odkaz.
Jen příklad. Je jich tam povícero, takto hodnocených.

25.12.2017 10:46
Enter

XXX.XXX.158.148

Dala bych také dietku, vařené kuře, krůtu do rýže, mrkev také staví. Poté postupně přidávat granulky...Určitý podíl může mít i stres, i když tady to asi nebude hlavní příčina, ale štěně je v nové rodině, neznámé prostředí, bolest bříška, veterina...může z toho mít v hlavičce pěkný guláš. I člověk se ze stresu dokáže pěkně pos...Držíme palce!

25.12.2017 11:36
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zadavatelko, co pejsa, jak to vypadá dneska?

25.12.2017 17:16
panda H

XXX.XXX.49.6

sisi58 napsal(a):
http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/mars-petcare/recenze/royal-canin-giant-puppy/

vypadl mi nějak odkaz.

Jak muže nejaka sprosta " firma " vyrábět pro pejsy, štěňata, takove sr. acky, fakt otřes !

25.12.2017 17:18
sisi58

XXX.XXX.191.1

panda H napsal(a):
Jak muže nejaka sprosta " firma " vyrábět pro pejsy, štěňata, takove sr. acky, fakt otřes !

Pokud to budou lidi kupovat, budou to fabriky vyrábět.

26.12.2017 11:42
Luciien

XXX.XXX.213.242

Je to lepší :) další den dostal jen rýži a kuřecí a pak jsme pomalu začali přidávat granule (jiné) a už papá dobře a průjem neměl. 'Tak snad to vydrží :).

26.12.2017 21:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Luciien napsal(a):
Je to lepší :) další den dostal jen rýži a kuřecí a pak jsme pomalu začali přidávat granule (jiné) a už papá dobře a průjem neměl. 'Tak snad to vydrží :).

27.12.2017 16:11
saola

XXX.XXX.46.219

sisi58 napsal(a):

vypadl mi nějak odkaz.

Možná by nebylo špatné se před čtením recenzí podívat sem:
http://www.psikrmivoradce.cz/o-nas/
Pokud kvalifikace pana Přikryla jako výživového psího experta spočívá v tom, že si v roce 1992 pořídil pekinéze Terezku, od roku 2004 psy chová a od roku 2011 se intenzivně psí výživou zabývá, moc mne to nepřesvědčuje. Uvítala bych informace o jeho vzdělání, oboru a profesi, stejně tak konkrétní jména těch odborníků, zmiňovaných na konci odkazu. Tož tak, no...
Na druhou stranu, z čeho myslíte, že se granule dělají? Že se vezme stejk a zpracuje se? No, samozřejmě, že se jedná třeba o hydrolyzované živočišné bílkoviny, ale to nerovná se glutamát, jak se nám pan Přikryl snaží v dalším navazujícím odkazu podsunout, což se docela divím, když má prý v týmu i chemika.
http://www.psikrmivoradce.cz/wiki/hydrolyzovane-zivocisne-bilkoviny/

Takže bych byla opatrná a ostražitá ohledně výstupů tohoto rádobyseriózního webu. No, ale ať si každý krmí, jak chce, žádný zákon na to zatím není.
Ale vždycky jsem při návštěvě zoo přemýšlela, proč - když jsou ty granule tak úžasné, dokonalé a komplexní - proč s tím nekrmí třeba v pavilonu šelem nebo u vlků, když je to pro ty domácí kočičky a pejsky tak všespasitelné a nic jiného by dle výrobců granulí žrát nikdy neměli - vždyť je to i estetičtější než oválený flák masa s kostmi a tygr, zapatlaný až k uším. No, asi ne, no...

.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.12.2017 18:51

Souhlas, taky mám z toho webu takový smíšený pocit, taktéž z celé doktorky romany. Nevím, tak nějak mi tam podle mé intuice nesedí dost věcí.

27.12.2017 19:31

Lucien, jak to tak líčíš - lehce postrádám diagnostiku, tedy jako základní vyšetření krev+výtěr na bakteriologii + trus sbíraný 5 dní (ob den) na koprologii. Že je štěně odčerveno nic neznamená, běžné odčervováky na takové giardie či kokcidie nejsou účinné.

27.12.2017 20:10
saola

XXX.XXX.46.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lucien, jak to tak líčíš - lehce postrádám diagnostiku, tedy jako základní vyšetření krev+výtěr na bakteriologii + trus sbíraný 5 dní (ob den) na koprologii. Že je štěně odčerveno nic neznamená, běžné odčervováky na takové giardie či kokcidie nejsou účinné.

Jen otázka: vy při prvních příznacích průjmu absolvujete vždy takto komplexní vyšetření? Chtěla bych být Váš veterinář...

27.12.2017 21:26
tapina

XXX.XXX.211.106

Souhlas, taky mám z toho webu takový smíšený pocit, taktéž z celé doktorky romany. Nevím, tak nějak mi tam podle mé intuice nesedí dost věcí.

Můžu se prosím zeptat, co tam nesedí? Mně to přijde podobné jako třeba granule.cz - určité vybrané značky, kterým ti lidi věří. Podobně jako dogdog, krmimkvalitne a jiné, prostě image důvěry, vynechali profláknuté "zlé" značky, nebo opravdu fakt věří těmto, ve výsledku je to jedno, vybírá si zákazník. Nepřijde mi to jako nějaké "letadlo" nebo jiný podvod, zdá se to jako normální e-shop. Líbily se mi tam granule pro kocoura... Nevím, možná mi něco uniklo...

Psikmivoradce no, je to o granulích, co chtít, nápad dobrý, aby lidi trochu přemýšleli, zajímali se. Třeba nakonec vymyslí, že to je prostě instantní strava, ať kdovíjak skvělá, prostě jsou to pořád granule. Že by na to bylo potřeba nějaké speciální vzdělání - nemyslím si. Normálně napsal, že je zainteresovaný v krmivovém průmyslu, stejně jako ostatní jmenování. Tak jako dají do reklamy na calgon opraváře praček, zubní pastu zubaře, e-shop všeho možného se jmenuje lékárna.cz... Prostě člověk musí třídit informace, i když ne vždy se rozhodne úplně racionálně. Na to jsou taky odborníci.

28.12.2017 08:59

tapina napsal(a):
Můžu se prosím zeptat, co tam nesedí? Mně to přijde podobné jako třeba granule.cz - určité vybrané značky, kterým ti lidi věří. Podobně jako dogdog, krmimkvalitne a jiné, prostě image důvěry, vynechali profláknuté "zlé" značky, nebo opravdu fakt věří těmto, ve výsledku je to jedno, vybírá si zákazník. Nepřijde mi to jako nějaké "letadlo" nebo jiný podvod, zdá se to jako normální e-shop. Líbily se mi tam granule pro kocoura... Nevím, možná mi něco uniklo...

Psikmivoradce no, je to o granulích, co chtít, nápad dobrý, aby lidi trochu přemýšleli, zajímali se. Třeba nakonec vymyslí, že to je prostě instantní strava, ať kdovíjak skvělá, prostě jsou to pořád granule. Že by na to bylo potřeba nějaké speciální vzdělání - nemyslím si. Normálně napsal, že je zainteresovaný v krmivovém průmyslu, stejně jako ostatní jmenování. Tak jako dají do reklamy na calgon opraváře praček, zubní pastu zubaře, e-shop všeho možného se jmenuje lékárna.cz... Prostě člověk musí třídit informace, i když ne vždy se rozhodne úplně racionálně. Na to jsou taky odborníci.

No, asi tak nějak, přijde mi to jako reklama, byznys jako všechno ostatní. Neříkám, že podvod. Nevím, jak to říct. Stejně, co tak vidím a mluvím s lidmi, krmení až tak neřeší,70% jich nakoupí granule v akci v supermarketu a je po starostech. Když se např. venku na prochajdě bavím s někým o krmení, většinou oni nejsou ochotni přejít na maso, protože se jim prý pes po mase pos...e, nestojí ani o žádné rady, mají svůj rozum, koupí Pedigre a jsou spokojení, jak pesan prospívá a sedí mu. Takže se už ani o tom s nikým nebavím.

28.12.2017 16:13
tapina

XXX.XXX.233.125

No, asi tak nějak, přijde mi to jako reklama, byznys jako všechno ostatní. Neříkám, že podvod. Nevím, jak to říct. Stejně, co tak vidím a mluvím s lidmi, krmení až tak neřeší,70% jich nakoupí granule v akci v supermarketu a je po starostech. Když se např. venku na prochajdě bavím s někým o krmení, většinou oni nejsou ochotni přejít na maso, protože se jim prý pes po mase pos...e, nestojí ani o žádné rady, mají svůj rozum, koupí Pedigre a jsou spokojení, jak pesan prospívá a sedí mu. Takže se už ani o tom s nikým nebavím.

S lidmi tohle řeším, jen když se mě vyloženě zeptají nebo když zmíní, že je nějaký problém. Poradit můžu, někteří lidi mají svůj rozum, úplně neracionální důvody a čím víc to člověk vysvětluje, tím míň to jsou ochotni přijmout, tím víc musejí mít tu svoji pravdu.
V širší rodině je pes cca 4kg, podle mě akorát nesnáší lepek, protože i úplně hloupé levné grain free granule okamžitě zlepšily jeho potíže. Nechápu, co je za problém normálně nakrmit takhle malého psa. No, tak ale dobrý, maj teda svoje důvody, proč teda mu nemůžou dát normálně, ok. Tak jsem jim teda kupovala ty granule, protože je to strašný problém, objednat si to, nebo donést ze zverimexu o 300m dál než je supermarket. Teď před Vánocemi jsem dostala sodu, že myslím víc na psa, než na lidi, kdybych jim dala radši peníze, tak ok, dala jsem, granule + peníze,300, tak jsem arogantní blbec. Je to furt dokola, pes je blbý, že kadí doma 8* za den, venku to je jedno, že má průjem, po malým psovi nesbírají, i když jsou to hromady jak z mojich "telat". Je to krmení pro psy, je, tak co by kupovali co jiného, "dřív se psům nic zvláštního nekupovalo". Oni mu teda dají ty granule ode mě, ale když půjdo do obchodu, koupí mu aspoň konzervu. Sami nejedí žádnou zeleninu, maso teda půl rodiny vepřová kýta druhá půlka kuřecí prsa, nic jiného neexistuje, to přece nedají psovi. Dohádali jsme se, proč ho cpou cukrovím, říkám jim spočítejte si to, váží 4 kila, těch 5 rohlíčků je jak kdyby vy jste toho sežrali 80ks. Né ještě natruc mu to nacpat "no, chudáčku, ona je na tebe zlá". Pes teď má antibiotika, tuším že po novým roce jako každoročně budou bojovat o jeho život na veterině, kapačky, strašní chudáci, dejte dejte. Rodina učitelka, zdravotní sestra a nejmladší nejchytřejší věčně na počítači. To nemá cenu.

28.12.2017 17:29
sisi58

XXX.XXX.191.1

tapina napsal(a):
S lidmi tohle řeším, jen když se mě vyloženě zeptají nebo když zmíní, že je nějaký problém. Poradit můžu, někteří lidi mají svůj rozum, úplně neracionální důvody a čím víc to člověk vysvětluje, tím míň to jsou ochotni přijmout, tím víc musejí mít tu svoji pravdu.
V širší rodině je pes cca 4kg, podle mě akorát nesnáší lepek, protože i úplně hloupé levné grain free granule okamžitě zlepšily jeho potíže. Nechápu, co je za problém normálně nakrmit takhle malého psa. No, tak ale dobrý, maj teda svoje důvody, proč teda mu nemůžou dát normálně, ok. Tak jsem jim teda kupovala ty granule, protože je to strašný problém, objednat si to, nebo donést ze zverimexu o 300m dál než je supermarket. Teď před Vánocemi jsem dostala sodu, že myslím víc na psa, než na lidi, kdybych jim dala radši peníze, tak ok, dala jsem, granule + peníze,300, tak jsem arogantní blbec. Je to furt dokola, pes je blbý, že kadí doma 8* za den, venku to je jedno, že má průjem, po malým psovi nesbírají, i když jsou to hromady jak z mojich "telat". Je to krmení pro psy, je, tak co by kupovali co jiného, "dřív se psům nic zvláštního nekupovalo". Oni mu teda dají ty granule ode mě, ale když půjdo do obchodu, koupí mu aspoň konzervu. Sami nejedí žádnou zeleninu, maso teda půl rodiny vepřová kýta druhá půlka kuřecí prsa, nic jiného neexistuje, to přece nedají psovi. Dohádali jsme se, proč ho cpou cukrovím, říkám jim spočítejte si to, váží 4 kila, těch 5 rohlíčků je jak kdyby vy jste toho sežrali 80ks. Né ještě natruc mu to nacpat "no, chudáčku, ona je na tebe zlá". Pes teď má antibiotika, tuším že po novým roce jako každoročně budou bojovat o jeho život na veterině, kapačky, strašní chudáci, dejte dejte. Rodina učitelka, zdravotní sestra a nejmladší nejchytřejší věčně na počítači. To nemá cenu.

Stádo, které nepoužívá obsah lebky. V hospodě chytrý jak rádio, koukaj na telenovely a přesně vědí, kde ten který kopálista udělal botu.
Ovšem zjistit si, co je nového ve výživě dětí, dospělých, zvířat? Proč? Však děda to dělal taky tak a dožil se 80 let! No, ne?

28.12.2017 17:35
Terven

XXX.XXX.110.147

Mám podobnou zkušenost, spoustu lidí a to i jinak svědomitých a milujících majitelů včetně opravdu inteligentních lidí, vůbec nenapadne, že by měli řešit, co je v granulích. Případně se spokojí se slůvkem "superprémiové" nebo se zeptají prodavačky ve zwerimexu, které jsou ty nej a koupí je. A žijou v domnění, že pejsek si žere jako král.

28.12.2017 17:48
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Mám taky takovou “veselou“ příhodu:
Majitelka psa, dlouholetá chovatelka a majitelka psů. Pes velmi pravděpodobně nějaká potravní alergie. (Na odborné vyšetření jsou teprve objednaní.) Říkám jí, ať jako první věc vyloučí takové ty typické alergeny - kuře, pšenici a soju. A ona že kuřecí nedává vůbec, krmí granulemi těmiatěmi. Dívám se na složení: čerstvé kuřecí maso, sušené kuřecí maso, rýže,..., kuřecí tuk.
Lidi se v naprosté většině absolutně nezajímají, čím krmí své psy!

28.12.2017 18:13

tapina napsal(a):

Teda tapina, úplně jste mi vzala, to co jsem měla na mysli. Takových lidí znám dost. Opravdu jste to tak krásně napsala. Já to furt nemůžu nějak pochopit, že ty lidi to nechápou a nevidí či co. No ono už jen ta jejich strava, kuř. prsa a vepř. kýta, zelenina žádná...? CHudák pes. Jo, takovým lidem to nemá cenu omílat pořád dokola, divím se, že už se z té veteriny nepoučili. Známé pes, měl taky problémy s trávením, donesla jsem jí maso (pro lidi) i ryby, řekla jí co a jak, masko zkrmila, pejsek si pochutnal, měla to na týden (pes taky okolo 5 kg) pak jsem jí dala asi 5 kg granulí Essential nautical, chutnaly, pesan v cajku. Za čas opět přišla, že jede na veterinu, pes má sračku, měla zes..ný celý byt. A čím krmíš? ptala jsem se. No přece Royalky, ty mu chutnají a sedí. Myslela jsem, že mě omejou. Maso prý je drahé a na vyvařování nemá čas. Přitom vydělá podstatně více, než já. Ale toto už nemá cenu řešit. Tak je to, bohužel

28.12.2017 19:19
tapina

XXX.XXX.211.253

sisi58 napsal(a):
Stádo, které nepoužívá obsah lebky. V hospodě chytrý jak rádio, koukaj na telenovely a přesně vědí, kde ten který kopálista udělal botu.
Ovšem zjistit si, co je nového ve výživě dětí, dospělých, zvířat? Proč? Však děda to dělal taky tak a dožil se 80 let! No, ne?

No, děda už má skoro 90 a pořád "předkousává" kosti psovi. Tím to nebude smajlík Ne, já to fakt nechápu, babi psa krmí normálně, nedává teda takový ten rizí "barf", spíš jak se dříve krmilo vařeným. Má knížku od nNovosádové, ale říkala, že z toho měla pořád nervy, aby něco z toho syrového nechytil nebo pak ona, když pes to tahá, šudlá tlamu, po koberci, a tak prostě vaří. Však dobrý. Kdysi v mládí měli kolie, její dobrá kamarádka dogy, krmili "nad poměry", prostě pes měl 1/3-1/2 masové složky, štěňata víc, i na to má nějaké tabulky. Nechápu, jak někdo kdo v tomhle vyrostl, může psa krmit jak tydýt. Babi dává celkem hodně obilnin (vločky, rýže, těstoviny), její pes to snáší. Ale chápe, že některý pes to nesnáší, i měla snahu tamtomu vyvařovat, ale prej to pak našla, že to vyhodili.
No z veteriny se nepoučí, protože to nikdy neplatí, vždycky se hroutí, jak je pes to jediné, co v životě blá bla bla... tak to někdo zaplatí. Stejně jako všechno. Neplatí poplatky, babi aby neměla nervy, když jim toho psa venčí, tak ho přihlásila na sebe, očkovat ho taky chodí ona, kdyby tomu babi nedala základy, tak ten pes není čistotný vůbec. Myslím, že ten pes jednou na veterině umře, protože to blbě snáší i psychicky...

No, o penězích to není, oni mají v rodině určitě víc, než babi a děda důchod. Věčný argument je, že já mám víc, já na to mám, navíc určitě všichni mi pro ty psy něco nosí (vážně?), no tak mám, ok, klidně toho psa krmit budu, nic mi to neudělá. Jenomže o to vůbec nejde, že jo.

Omlouvám se, že se tady tak rozčiluju. No, kde jinde mě někdo pochopí :+)

Tak ale pozitivní historka.

V objektu je strašně moc koček, stará se o ně správce, normálně je krmí, očkuje,... Krmí je vesměs zbytky z jídelny, ale když teda prej je nějaká nemocná, nebo někde nějakou najde, dostávají konzervy. Na zoohitu byla akce na Ferringa konzervy, tak jsem mu jich pár plat koupila, myslela jsem si, že jsem toho koupila celkem hodně smajlík smajlík no... Ne. On to pak nakoupil taky, ještě jednou přes mě asi za 7000 a pak ještě sám. Strašná radost - 1) skvělé konzervy, jaktože to je levnější než whiskas, o veterinárních ani nemluvě 2) první věc, co si sám dokázal objednat na internetu a oni to fakt přivezli smajlík všude to chválí.

To pak má člověk radost víc, než je naštvaný.

28.12.2017 20:40
tapina

XXX.XXX.211.253

Terven napsal(a):
Mám podobnou zkušenost, spoustu lidí a to i jinak svědomitých a milujících majitelů včetně opravdu inteligentních lidí, vůbec nenapadne, že by měli řešit, co je v granulích. Případně se spokojí se slůvkem "superprémiové" nebo se zeptají prodavačky ve zwerimexu, které jsou ty nej a koupí je. A žijou v domnění, že pejsek si žere jako král.

Jo, já se hlásím. Ne teda zverimex, to je prostě obchod, jako každý, člověk to tak musí brát, jako přemýšlí (nebo nepřemýšlí) o jiných nákupech... ale teda veterinářům se snažím věřit. S těmi granulemi je to průšvih. Podle mě někde na začátku byl dobrý nápad, něco jako lidi mají ledvinovou, žlučníkovou, dm ii dietu, šetřící dieta po onemocněních / operacích trávicího traktu apod. tak i pro zvířata, protože to chápu, tak nějak přirozeně to opravdu může být složité to vymyslet.
Jenomže se na to nabalilo takových věcí...
Vesměs to je obchod s lidskou leností, nebo já nevím.
Já ve svojí práci jsem dlouho nechtěla mít absolutně žádný doplňkový sortiment na prodej. Občas něco, když bylo potřeba na ukázku, tak jsem to těm lidem dala a další ať si koupí v lékárně. Nebo třeba ukázala příklad nějaké 3 podobné dobře a 1 blbě. Jenomže jak to měli zadarmo, tak si toho nevážili, nepoužívali, natož aby koupili další. Tak jsem začala něco málo prodávat. Jak už něco prodáte, fakt to ti lidi používají, spolupráce se zvyšuje cca o 50, v některých věcech až o 80%+ lidí k tomu chtějí i další věci. No má to nějaké meze, i když teda fakt některé věci mají slušné marže, i kdybych dala nejnižší cenu, co je na netu. No ale nechci, nebaví mě to atd.
Ale tak chápu, že třeba ty veterináře to nemusí bavit úplně stejně jako mě, jsou to blbosti oproti tomu, co by člověk s tím časem udělal, tak než třeba 30minut vysvětlovat ledvinovou dietu (stačí to? co těch 30minut stojí? a spolupráci to nezajistí), tak granule jsou prodané za 3 minuty. Lidi se i obecně na ty granule ptají, i pro zdravé psy... Nebo teda nějaký vyškolený personál, který to bude vysvětlovat, pro ty, kdo to vysvětlit chtějí. A to nemůže být zadarmo.
Buďto si to zaplatí lidi přímo, koupí si knihu, nechají si poradit vyškoleným personálem, nebo teda nepřímo si přečtou psího krmivorádce apod. s nějakým různě velkým komerčním vlivem.

31.12.2017 17:44
jardaroy

XXX.XXX.72.102

Dobry den prosim poradte mi muj pes je anglicky mastyv ma silne krece a po pul hodine sine zachvaty slyny od huby krece prosim poradte mi co mam delat.

31.12.2017 19:10
Moyda

XXX.XXX.74.8

že by veterina?

31.12.2017 19:15

saola napsal(a):
Jen otázka: vy při prvních příznacích průjmu absolvujete vždy takto komplexní vyšetření? Chtěla bych být Váš veterinář...

nikoliv, a proto se první štěně dlouho trápilo majíc kokcidie a druhé giardie, ale to už jsem si vyšetření doslova vydupala. Takže pokud budu mít štěně se střevními problémy bez očividné dietní chyby, tak tato základní vyšetření budou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík