Podložka či psí záchod

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.12.2017 01:29
kook

XXX.XXX.4.54

Dobrý den,

mám pár dotazů, které se nebudou většině líbit a určitě budou chtít na ně NEGATIVNĚ reagovat ( že pes vydrží, že si ho nemáme pořizovat...atd.) neznáte mě, nevíte proč se na to ptám. Proto prosím, aby se na to vykašlali a odpovídali mi jen TI, jenž mají nějaké zkušenosti.
Předem děkuji.

1. Chceme štěně (psa) venčit hned od začátku ven, ale také chceme, aby když nebudeme doma(nastat můžou různé situace) a jemu se chtělo čůrat, kakat, aby šel potřebu vykonat na podložku, popř. psí záchod. Dá se to skloubit dohromady? Jak naučit pejska, aby pochopil, že má možnost jít na WC doma?

2. Je tu někdo kdo má pejska naučeného od začátku od štěněte a bude to praktikovat celý život, že se chodí vyčůrat (vykakat) doma na podložku, popř.. psí záchod? Nemusí s určitých důvodů řešit nutné pravidelné venčení. I přesto pejsek ven chodí normálně na procházky se vyblbnout. Takže pohyb má i kontakt s ostatními psy.

3. Jak jste u čůrání na podložku(psí záchod)řešili zvednutou nožku později?

24.12.2017 07:48
sisi58

XXX.XXX.191.1

Než bych svého pejska učila vykonávat potřebu na záchůdek či hadr, raději budu riskovat nějakou nehodu na podlaze a budu učit štěně, že doma opravdu NE.
Já bych i zvažovala, zda si vůbec pořizovat psa, pokud už dopředu plánujete, že bude místo chození ven, chodit na plínu. Teď to říkáte, jakože pro strýčka Příhodu, a nakonec bude pes chodit víc na hadr, než ven.
Pokud nemám pravdu, hluboce se omlouvám. Ale i tak, pes má chodit na záchod ven.

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.12.2017 08:15

kook napsal(a):
Dobrý den,

mám pár dotazů, které se nebudou většině líbit a určitě budou chtít na ně NEGATIVNĚ reagovat ( že pes vydrží, že si ho nemáme pořizovat...atd.) neznáte mě, nevíte proč se na to ptám. Proto prosím, aby se na to vykašlali a odpovídali mi jen TI, jenž mají nějaké zkušenosti.
Předem děkuji.

1. Chceme štěně (psa) venčit hned od začátku ven, ale také chceme, aby když nebudeme doma(nastat můžou různé situace) a jemu se chtělo čůrat, kakat, aby šel potřebu vykonat na podložku, popř. psí záchod. Dá se to skloubit dohromady? Jak naučit pejska, aby pochopil, že má možnost jít na WC doma?

2. Je tu někdo kdo má pejska naučeného od začátku od štěněte a bude to praktikovat celý život, že se chodí vyčůrat (vykakat) doma na podložku, popř.. psí záchod? Nemusí s určitých důvodů řešit nutné pravidelné venčení. I přesto pejsek ven chodí normálně na procházky se vyblbnout. Takže pohyb má i kontakt s ostatními psy.

Ono vtip je v tom, že jakmile se pes jednou naučí, že doma se může, tak se prostě doma může. Ne vždy pak rozliší hadr a třeba hromadu prádla připraveného před pračkou a tak podobně. Prostě jakmile doma může, tak je vždycky riziko, že z něj vyroste nečistotné prase.

No a ke třetímu bodu, to je právě ta sranda. Nijak. Prostě lidi mají doma pak vochcáno. Případně pes nosí pleny.

Neregistrovaný uživatel

24.12.2017 08:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

kook napsal(a):
Dobrý den,

Předem děkuji.

K bodu 1. a 2. se nebudu vyjadřovat - jednak by se vám to nelíbilo, a druhak už vám to řekli jiní.
Jen u bodu 3 zapomeňte, že pes samec bude čůrat "na holčičku" a trefovat se na podložku - pes bude značkovat, a budete mít pochcaný a smradlavý celý byt!

24.12.2017 09:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Ani já Vás nepotěším.

Je to proti přirozenosti, nadělat si do "pelechu".
Jakoby Vám někdo řekl, že je třeba,
abyste to (komplet) prý občas udělala do postele.

24.12.2017 11:41
dadu

XXX.XXX.61.94

Tak já měla čivavky, pravda - fenky. Od malinka byly učené na kočičí záchodek. Bydlím v chalupě, takže když je hezky, tak jsou dveře otevřené a čubinky si samy chodily na záchod ven.

24.12.2017 12:01
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Je bezva učit štěně 2 měsíce na podložku, pak 2 měsíce z podložky ven. Takže místo 2 měsíců nehod doma budete mít 4 měsíce doma bobky a moč. A to stojí za to, ne?
Navíc proč by se podložkou mělo simulovat venčení?
Venčení není jen o tom aby se pes vyprázdnil! Je to i o jeho sociálním kontaktu s jinými psy a lidmi, o pohybu a čtení pesemesek. Mimo jiné i o hrách a cvičení s páníčkem. To fakt podložka nenahradí. A nechat psa samotného v bytě víc jak 9h je špatný nejen kvůli venčení, ale pro jeho potřebu sociálního kontaktu se smečkou.

24.12.2017 12:28

kook napsal(a):
Dobrý den,

Předem děkuji.

Pokud ho to naučíte, uděláte si znej nečistotne prase které všechno co bude připomínat (většinou, i bez te podložky) prochcije...tak jsem dopadla já a kamarádka.
Moji cubu už ji učím 8 let a furt nic(na noc je v přepravce kde se může jen otočit a světe div se pod sebe se nepokalí nebo nepočítá, ale bez jinak najdu každé rano dáreček který mě pro změnu smradem vzbudí) kamaradcina psice 2 roky. Choďte ven na psi záchod a podložku se vykaslete, navic pes nemíří aby jste pak taky neřešili smrad.
NIKOMU nepřeju tu hruzu.
Hezké svátky.

24.12.2017 13:02

Napíši čerstvou zkušenost kolegyně z práce.Měli doma dvě fenky maltézáků, obě chodily na plínku, nevenčili, ale fenky nikdy nic neudělaly.Nyní mají 6ti měsíčního psa.Také ho učili na plínku, nyní pes začal zvedat nožičku a je bit novinami, že nechodí na plínu.Snažila jsem se jí vysvětlit, že plácaní novinami k ničemu není, že by ho měli naučit venčit venku, ale bez úspěchu.Půjde na kastraci a ono ho to přejde.Namítla jsem, že to není o kastraci, že je to prostě pes, ale není s ní řeč.

24.12.2017 13:43
sisi58

XXX.XXX.191.1

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Napíši čerstvou zkušenost kolegyně z práce.Měli doma dvě fenky maltézáků, obě chodily na plínku, nevenčili, ale fenky nikdy nic neudělaly.Nyní mají 6ti měsíčního psa.Také ho učili na plínku, nyní pes začal zvedat nožičku a je bit novinami, že nechodí na plínu.Snažila jsem se jí vysvětlit, že plácaní novinami k ničemu není, že by ho měli naučit venčit venku, ale bez úspěchu.Půjde na kastraci a ono ho to přejde.Namítla jsem, že to není o kastraci, že je to prostě pes, ale není s ní řeč.

Nejhorší věc na světě, je zabejčený blbec. Takoví choboti by si měli koupit japonskou hračku, imitující živého pejska a na opravdového psa se mají vybodnout.

24.12.2017 13:51
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Chudák pejsa

24.12.2017 13:56

sisi58 napsal(a):
Nejhorší věc na světě, je zabejčený blbec. Takoví choboti by si měli koupit japonskou hračku, imitující živého pejska a na opravdového psa se mají vybodnout.

Oni sice psa milují, všechno mu dovolí, štěkání, obskakování hraček, kradení jídla atd.Řekla jsem jí, že bez výchovy z něj budou brzy nešťasní, ale oni si ho vychovávají ke svému obrazu.Takže mně je na druhou stranu psa líto, že je bit a ani neví za co.Bohužel takových lidí na sídlišti vídám dost.Psi sice milují, ale nerozumí jim.

25.12.2017 07:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

Oni sice psa milují, všechno mu dovolí, štěkání, obskakování hraček, kradení jídla atd.Řekla jsem jí, že bez výchovy z něj budou brzy nešťasní, ale oni si ho vychovávají ke svému obrazu.Takže mně je na druhou stranu psa líto, že je bit a ani neví za co.Bohužel takových lidí na sídlišti vídám dost.Psi sice milují, ale nerozumí jim.

Blbost je největší zlo. S chytrým, zlým člověkem, je nějaká možnost, že s domluvíte. S blbým se nedohodnete nikdy, protože je přesvědčený, že blbí jsou ti druzí!

25.12.2017 08:11

sisi58 napsal(a):
Blbost je největší zlo. S chytrým, zlým člověkem, je nějaká možnost, že s domluvíte. S blbým se nedohodnete nikdy, protože je přesvědčený, že blbí jsou ti druzí!

25.12.2017 08:30

Kastrace opravdu zvedání nohy u psa nezabrání. Měla jsem kastrovaného psa ( oboustranný krypt. - bujení na nesestouplém varleti ) a nohu zvedal až do vysokého stáří - i za cenu, že sem tam přepadl - dědeček.

25.12.2017 08:35

Když už bych cosi takového řešila - tak zásadně fenku, malinké plemeno a profi psí záchůdek třeba na balkoně - přece jen pocit "vypuštění" psa mimo byt, že jako balkon už je venek. A psí záchůdek je ( podle obrázku ) nějaký kartáč - umělá tráva a ne hadr, který jde zaměnit i za polštář v posteli, ubrus na stole, nebo prádlo na podlaze.

25.12.2017 14:34
Enter

XXX.XXX.158.148

To chci vidět, až zadavatelé pojedou s psíkem nějak na návštěvu, do penzionu...Tam z nich asi budou mít radost! Chudák pes!

25.12.2017 15:50

Enter napsal(a):
To chci vidět, až zadavatelé pojedou s psíkem nějak na návštěvu, do penzionu...Tam z nich asi budou mít radost! Chudák pes!

S ochrávačem se nikam jezdit nedá...

25.12.2017 16:16
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Keď už sa tu píše o vyprázdňovaní, moja fenka to neurobí naraz, ale vytlačí kúsok, prejde krok ďalší kusok, ešte dva kroky a dokončí akt . Robí to aj niektorý váš pes?

25.12.2017 16:23
Tedysek

XXX.XXX.37.92

mamkamaria napsal(a):
Keď už sa tu píše o vyprázdňovaní, moja fenka to neurobí naraz, ale vytlačí kúsok, prejde krok ďalší kusok, ešte dva kroky a dokončí akt . Robí to aj niektorý váš pes?

Dělá nám to ovcoun. Spíš dělal nebo něco na půl. Strašně se bojí že mu mezitím něco nebo někdo uteče :).

25.12.2017 16:32
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

25.12.2017 16:36
Terven

XXX.XXX.160.10

mamkamaria napsal(a):

Moje fena (a dělala to i minulá) značkuje stejným způsobem jako pes. Takže pokud bych jí při venčení nechala jen jednou přidřepnout a dost, vyprázdněná by nebyla.
Ale vím, že některé feny močí tím způsobem, že dřepnou, vypustí obsah močáku a zbytek vycházky už nemusí. Tohle moje minulá fena dělala pouze v případě, že jsme byli na chatě nebo jinde na dovolené a široko daleko nebyl žádný jiný pes smajlík
To, co popisujete vy, už jsem taky viděla, ale ne u mých fen.

25.12.2017 17:31
Luciandthewolf

XXX.XXX.52.249

Nejdřív psovi vysvetlite, že je doma ok čůrat a pak mu to budete zakazovat. I já bych měla v hlavě zmatek. Prostě s ním furt behejte ven a kašlete na podložky.

26.12.2017 08:07
samik49

XXX.XXX.177.4

Mě by zajímalo, co někoho vede k myšlence pořídit si psa, když už předem ví, že ho nebude chtít venčit?

26.12.2017 08:51
Terven

XXX.XXX.110.147

samik49 napsal(a):
Mě by zajímalo, co někoho vede k myšlence pořídit si psa, když už předem ví, že ho nebude chtít venčit?

To netuším, ale nebude to případ zadavatele- hned v úvodním dotazu v bodě č.1 píše, že má v úmyslu psa normálně venčit a čůrací místo doma mít pro sichr.
Mně třeba psi doma nikdy potřebu nekonali, ale musím se zadavatele zastat - hlavně v případě minulé feny bych dala nevím co za to, pokud by pochopila, že doma v případě náhlého problému klidně může...
Nebývala nijak extrémně dlouho doma sama, ale měla citlivější zažívání, často jí něco prohnalo a vždycky jsem se trápila představou, co když to na ni přijde až nebudeme doma.Zrovna tak s čůráním- dokonce jsem jeden čas i o nějakém nouzovém psím WC uvažovala, ale jednak fena nebyla velikostí zrovna čivava a druhak jsem netušila, jak na WC naučit dospělého psa.
Protože to beru tak trochu podle sebe, po celou dobu vlastnictví psa je mi nepříjemná představa, že nemůže vykonat potřebu kdykoliv. Takže myšlenky zadavatele naprosto chápu, ačkoliv je mi jasné, že technicky to asi nebude možné.

26.12.2017 09:01
sisi58

XXX.XXX.191.1

Terven napsal(a):
To netuším, ale nebude to případ zadavatele- hned v úvodním dotazu v bodě č.1 píše, že má v úmyslu psa normálně venčit a čůrací místo doma mít pro sichr.
Mně třeba psi doma nikdy potřebu nekonali, ale musím se zadavatele zastat - hlavně v případě minulé feny bych dala nevím co za to, pokud by pochopila, že doma v případě náhlého problému klidně může...
Nebývala nijak extrémně dlouho doma sama, ale měla citlivější zažívání, často jí něco prohnalo a vždycky jsem se trápila představou, co když to na ni přijde až nebudeme doma.Zrovna tak s čůráním- dokonce jsem jeden čas i o nějakém nouzovém psím WC uvažovala, ale jednak fena nebyla velikostí zrovna čivava a druhak jsem netušila, jak na WC naučit dospělého psa.
Protože to beru tak trochu podle sebe, po celou dobu vlastnictví psa je mi nepříjemná představa, že nemůže vykonat potřebu kdykoliv. Takže myšlenky zadavatele naprosto chápu, ačkoliv je mi jasné, že technicky to asi nebude možné.

Nedovedu si představit, jakým způsobem by pes mohl zabránit tomu, aby se doma n.posral? Každému z nás se někdy stalo, že dobíhal na wecko, každý tedy ví, že ještě vteřina a bylo by to v kalhotách. Že by měl pes takové morální zábrany, že by si raději nechal "vyrazit bok", než se vykadil na zem doma?

26.12.2017 09:27
Terven

XXX.XXX.110.147

sisi58 napsal(a):
Nedovedu si představit, jakým způsobem by pes mohl zabránit tomu, aby se doma n.posral? Každému z nás se někdy stalo, že dobíhal na wecko, každý tedy ví, že ještě vteřina a bylo by to v kalhotách. Že by měl pes takové morální zábrany, že by si raději nechal "vyrazit bok", než se vykadil na zem doma?

Ze zkušenosti vlastní i z pozorování psů vím, že před okamžikem, kdy to už prostě vyjde ven zábrany nezábrany, většinou bývá dost dlouhé období diskomfortu a toho jsem právě chtěla svou fenu ušetřit. Protože když už je opravdu nejhůř, tak pes to doma udělá, ale nic moc pocity zažívá už pěknou chvíli před tím.

26.12.2017 10:02

Terven, přesně přesně tak.

HW, až úzkostlivě čistotný, panelák, naučen od štěněte na podložku, normálně venčen. Absolutně se to nepromítlo do jeho čistotnosti, počet vyčurání doma bych spočítala na prstech jedné ruky, zato se to maximálně hodilo, a to po celý jeho život, při střevních potížích.

pes=nutnost pravidelného venčení, s tím si snad člověk psa pořizuje (neberu stav "kalamita" jako hospitalizace apod., nicméně je dobré myslet i na tyto varianty).
Takže i když jsem štěně na podložku naučila, tak v žádném případě ne MÍSTO venčení.

takže jsem nic takového u HW řešit nemusela. A i dospělí psi umí čurat bez zvednuté nohy.
Ale druhá věc je značkování - to mi občas koná pastevec - ale to je věc nervové soustavy, to je nějaká komunikace a ne potřeba jako taková.

27.12.2017 00:44
kook

XXX.XXX.4.54

Terven, přesně přesně tak.

HW, až úzkostlivě čistotný, panelák, naučen od štěněte na podložku, normálně venčen. Absolutně se to nepromítlo do jeho čistotnosti, počet vyčurání doma bych spočítala na prstech jedné ruky, zato se to maximálně hodilo, a to po celý jeho život, při střevních potížích.

pes=nutnost pravidelného venčení, s tím si snad člověk psa pořizuje (neberu stav "kalamita" jako hospitalizace apod., nicméně je dobré myslet i na tyto varianty).
Takže i když jsem štěně na podložku naučila, tak v žádném případě ne MÍSTO venčení.

takže jsem nic takového u HW řešit nemusela. A i dospělí psi umí čurat bez zvednuté nohy.
Ale druhá věc je značkování - to mi občas koná pastevec - ale to je věc nervové soustavy, to je nějaká komunikace a ne potřeba jako taková.

A můžu poprosit, jak jste vaseho pejska naucila na tu podlozku jako pripad nouze..jak pisete..., kalamita" jako hospitalizace apod. Je dobre myslet i na tyto varianty.
Diky.

27.12.2017 00:58
kook

XXX.XXX.4.54

Vite, az vas pes bude mit na stare roky (nekdy i driv) problemy s mocakem, ze to nevydrzi, tak se podlozka bude jako nouzovka hodit. Pochybuji, ze date vypoved z prace, kterou potrebujete, abyste s nim byli doma. Nekdo treba nema ani pribuzne, zname co by ho chodili vencit. A najimat si ciziho cloveka, aby mi ho vencil..no, nevim...aby mi nekdo trajdal po byte a pes ho treba nesnese. Ted tady vetsina hraje machry, ze by to nikdy psa neucil a odsuzuje jiny nazor a pristup. Jednou si vzpomenete.

Diky tem, co se mi snazili odpovedet na moje otazky prikladem z okoli.

Takze se zamerim na bod.c 1. Budu si muset poradit sama...nu coz.

27.12.2017 09:19

Kook, ale je dost zásadní rozdíl dát pod starýho psa podložku, když neudrží moč nebo protože to jinak nejde, a dopředu si to plánovat se štěnětem, který budete potřebovat naučit čistotnosti.

Jinak teda během života se psem mám nalezených a ozkoušených několik přátel v okolí, kterým se nebojím svěřit klíče od bytu a úkol vzít psa ven. Kdyby to bylo potřeba kvůli zdraví psa, jistě by nebyl problém se s někým z nich domluvit na pravidelný venčení.

Tak jen jestli to není ono pověstné hledání výmluv, proč je podložka pro štěně ok :P.

27.12.2017 09:21

kook napsal(a):
Vite, az vas pes bude mit na stare roky (nekdy i driv) problemy s mocakem, ze to nevydrzi, tak se podlozka bude jako nouzovka hodit. Pochybuji, ze date vypoved z prace, kterou potrebujete, abyste s nim byli doma. Nekdo treba nema ani pribuzne, zname co by ho chodili vencit. A najimat si ciziho cloveka, aby mi ho vencil..no, nevim...aby mi nekdo trajdal po byte a pes ho treba nesnese. Ted tady vetsina hraje machry, ze by to nikdy psa neucil a odsuzuje jiny nazor a pristup. Jednou si vzpomenete.

..naše štěně papillona bylo naučené od chovatelky na podložku...doma u nás na ni chodilo poctivě, ale chodil také začalo na rohožku koček, které si na ni brousily drápy - prostě pojmulo hadr jako hadr...takže jsem jí okamžitě odstranila - včetně té rohožky koček a chodilo se do zblb.nutí ven...navíc od čtyř měsíců začalo zvedat nohu a jak mu pak vysvětlit, že venku libovolně může a doma na zdi okolo podložky prostě nesmí a u toho jednoho místa na označkování asi nezůstane...opravdu si to nedokážu představit...

27.12.2017 11:43

Učit štěně, že je doma podložka, na kterou se může vyprázdnit, znamená, že se štěně velmi pravděpodobně nikdy nenaučí čistotě úplně. Takže to bych určitě nedělala.

A až bude pes starý nebo nemocný, prostě neschopen udržet moč tak jak za mlada a zdrava, tak mu dám podložku - naučím ho, že na podložku může. Není to jednoduché, mám to teď v rodině, a tak trochu s tím bojují. Je to fenka, které je devět let, potíže má poslední měsíc a předtím vydržela klidně 12 hodin - ne že by musela, ale nechtělo se jí ven.

28.12.2017 05:23

kook napsal(a):

Tak si ho naučte od štěněte na tu podložku, a uvidíte, jestli jste si domu pořídili pejska náturou prasátko, nebo čistotnou princezničku. Pokud to první, budete litovat, pokud to druhé, budete asi spokojená. Z toho co mám/měla jsem doma je to tak napůl, někteří i když je jim dána možnost doma to budou držet dokud neprasknou, jiní jsou od přírody prasátka a nadělají si klidně vedle misky s vodou sotva půl hodinky po procházce. Osobně bych nejdřív štěně naučila čistotnosti a až pak přeučovala, že v případě nouze můžou na... (kam si určíte, u nás je to sprcháč). Jak přesně to přeučit nevím, u nás to tak nějak časem docvaklo většině po různých zkušenostech. Např. když jedna dostala průjem a pustila to za vchodovými dveřmi (co nejblíž venku co mohla, nejde jí tu logiku vyčíst). Já to pak po příchodu těmi dveřmi rozmázla.

28.12.2017 08:02
saola

XXX.XXX.46.219

kook napsal(a):

Život psa trvá třeba i patnáct let, za tu dobu prostě nemůžete spoléhat jen na sebe, to je právě ta chyba - závěr, že si poradíte sama. Nikdo naštěstí ale nežije ve vzduchoprázdnu, máte sousedy, kamarády, jakmile budete mít psa, navážete vztahy s dalšími pejskaři v okolí a třeba se pomocník ohledně venčení najde.

Před pořízením psa je vhodné si odpovědět alespoň na tyto dvě otázky:
1) Jsem schopná psovi (či jinému zvířeti) poskytovat po léta pro něj fyziologický režim života?
2) Kdo se o něj bude starat, když onemocním, budu hospitalizovaná, budu muset pracovně odjet na více dní?

K bodu jedna: z mých zkušeností - pracovní doba cca od osmi do čtyř, takže z domu od šesti do pěti. Vyřešila jsem to v průběhu života mých psů tak, že je chodil přes den někdo venčit. Buď parner, pracující na tři směny, nebo kamarád v invalidním důchodu, který ranní procházku se svými třemi vipety chodil tak, aby došel okolo deváté ráno ke mně, vipety nechal u mne a mé psy vzal na deset minut před dům k potoku na trávu. Velmi rychle si na to zvykli, vyvenčili se a rádi se hned vrátili domů. Když kamarád umřel, domluvila jsem se s kamarádkou z domu, která taky měla psy a byla buď na mateřské nebo později pracovala z domova, a stejný režim v podstatě pokračoval dál, jen venčení se přesunulo na poledne. Pro mé psy se nikdy nejednalo o cizí lidi, všichni se dobře znali, protože jsme se normálně stýkali, chodili k sobě navzájem na návštěvu, a bylo to bez problémů. Nikdy jsem ani na chvilku neuvažovala nad čůracími podložkami, to je nesmysl - pes není kočka. Někdy samozřejmě k nehodám doma došlo, ale vždy spíše po dietní chybě, ne proto, že by psíci nevydrželi kvůli dlouhé době bez venčení.
K bodu dva: na to si musíte bezpodmínečně zodpovědně odpovědět vy, protože taková situace v průběhu života psa jistě mnohokrát nastane.

Jediná varianta, jak eliminovat venčení psa po celém bytě v době vaší nepřítomnosti, která mne napadá, je zbudovat si v bytě kotec nebo velkou kenelku a psa nechat zavřeného, pokud budete pryč. Bude se tedy v případě nouze venčit jen na tomto omezeném prostoru, ale že by to bylo přímo na danou podložku, na to fakt nespoléhejte. Na druhou stranu, nebudete mít očůraný a okaděný byt. Ale počítejte, že pokud se k tomu uchýlíte, budete vždy za tyrana, a s takovým názorem se ztotožňuji i já, protože málokdo má v bytě takové podmínky, aby případný kotec byl pro psa opravdu vyhovující.

28.12.2017 09:20

Když jsem byla v paneláku, taky jsem párkrát toužila, aby pes uznal balkon za venek a vyvenčil se tam. Takže pokud je balkon, přesvedčovala bych štěně, že tam je už venek. Ale rozhodně ne na podložku, plínu, či jakýkoliv "hadr". Plato s pískem, umělý ( nebo živý) trávník a pod.
( Naše předchozí fenka byla tak čistotná, že se navyčůrala ani na beton či asfalt. Ta musela mít trávník. Když jsme jednou nocovali v centru města, marně jsem ji přesvědčovala, že to zdupané kolo kolem jediného stromu je trávníček. Večer po televizi jsme mazaly za město, k nějaké trati, kde konečně tu lebedu uznala za trávník a vyvenčila se. ).

28.12.2017 10:52

Venčení na balkoně - a co sousedi o patro níž? Moč steče, písek napadá dolů...

28.12.2017 11:08
Terven

XXX.XXX.110.147

Když jsem byla v paneláku, taky jsem párkrát toužila, aby pes uznal balkon za venek a vyvenčil se tam. Takže pokud je balkon, přesvedčovala bych štěně, že tam je už venek. Ale rozhodně ne na podložku, plínu, či jakýkoliv "hadr". Plato s pískem, umělý ( nebo živý) trávník a pod.
( Naše předchozí fenka byla tak čistotná, že se navyčůrala ani na beton či asfalt. Ta musela mít trávník. Když jsme jednou nocovali v centru města, marně jsem ji přesvědčovala, že to zdupané kolo kolem jediného stromu je trávníček. Večer po televizi jsme mazaly za město, k nějaké trati, kde konečně tu lebedu uznala za trávník a vyvenčila se. ).

Zrovna v tom venčení na balkóně žádné plus nevidím. Pokud jsem doma, nemám problém se psem jít, pokud je třeba. Pro mě by mělo význam, pokud by pes mohl někde vykonat náhlou potřebu, když je sám doma a nikdo s ním nemůže. Když nejsme doma, zásadně nenechávám otevřené dveře na balkón, takže můj problém by to neřešilo.
Zrovna tak ti doporučovaní ochotní známí jsou sice fajn, ale že na psa přijdou střevní či jiné problémy už po dvou hodinách samoty, to dopředu netuším, takže tohle konkrétně taky neřeší.
U současné feny mě tohle až tak nepálí, je mladá, zdravá, trávení vynikající a nebývá dlouho sama. Ale u minulé babči by mi domácí WC pomohlo opravdu hodně.

28.12.2017 13:07
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Tak ten nápad s balkonem by nemusel bejt špatnej...stačilo by tam dát bednu metrxmetr a do ní písek, hlínu a kdyby dotyčnej měl psa, tak bych zkusila připevnit doprostřed i nějakej kůl, kterej by mohl očůrávat. Do dveří ty průchozí dvíčka pro psa, aby si mohl jít kdykoliv ven ve vaší nepřítomnosti. A člověk by byl nezávislej na ostatních a nemusel by se trápit, že při 12hodinový směně pes trpí nevyvenčením...

28.12.2017 13:20
saola

XXX.XXX.46.219

S venčením na balkoně je to úžasnej nápad. Zvlášť v létě vám sousedi budou nesmírně vděční. Vedle vás bych fakt chtěla bydlet - na balkoně smrad, chcanky a h.vna, no, hlavně, že v bedně s kůlem. I kdybyste písek nebo hlínu měnila denně, první, co bych k vám poslala, by byla hygiena a veterinární správa.
Ach Bože, jak říká kolega z diskuze Okrasné ptactvo - další adept na vydru:.

28.12.2017 13:39

saola napsal(a):
S venčením na balkoně je to úžasnej nápad. Zvlášť v létě vám sousedi budou nesmírně vděční. Vedle vás bych fakt chtěla bydlet - na balkoně smrad, chcanky a h.vna, no, hlavně, že v bedně s kůlem. I kdybyste písek nebo hlínu měnila denně, první, co bych k vám poslala, by byla hygiena a veterinární správa.
Ach Bože, jak říká kolega z diskuze Okrasné ptactvo - další adept na vydru:.

Tak já jsem určitě nemyslela venčení pravidelné a hygiena ( čistý podklad ) by byla určitě základem. Ono kdyby tam byl kádinec nějaké dvě, tři hodiny než by někdo přišel domů - tak z toho by určitě sousedi neumřeli. Za další - asi to není řešení pro dogu, taková čivava asi nepáchne víc než kočka a plastovou bednou by nic neproteklo.

28.12.2017 14:22
Huskyjanina

XXX.XXX.252.46

Tak já jsem určitě nemyslela venčení pravidelné a hygiena ( čistý podklad ) by byla určitě základem. Ono kdyby tam byl kádinec nějaké dvě, tři hodiny než by někdo přišel domů - tak z toho by určitě sousedi neumřeli. Za další - asi to není řešení pro dogu, taková čivava asi nepáchne víc než kočka a plastovou bednou by nic neproteklo.

Asi tak nějak no...někdo se snaží řešit svůj problém sám a někdo ho přehodí na kamarády...

28.12.2017 14:39

Huskyjanina napsal(a):
Asi tak nějak no...někdo se snaží řešit svůj problém sám a někdo ho přehodí na kamarády...

A někdo by měl přemýšlet. Balkon opravdu není vhodné místo na venčení. I kdyby tam pes šel občas, těžko bude páník měnit hlínu, a taková prochcaná hlína v létě bude pro sousedy zážitek... krom toho, když bude do té plastové věci, v které bude hlína, pršet, jak to asi bude vypadat? A kůl uprostřed? Stejně, když pes zvedne nohu, netrefí se jen na kůl, ale kolem do prostoru, takže ta moč bude padat dolů...
Taky bych nechtěla pod něčím takovým bydlet.

28.12.2017 14:44
sisi58

XXX.XXX.191.1

A někdo by měl přemýšlet. Balkon opravdu není vhodné místo na venčení. I kdyby tam pes šel občas, těžko bude páník měnit hlínu, a taková prochcaná hlína v létě bude pro sousedy zážitek... krom toho, když bude do té plastové věci, v které bude hlína, pršet, jak to asi bude vypadat? A kůl uprostřed? Stejně, když pes zvedne nohu, netrefí se jen na kůl, ale kolem do prostoru, takže ta moč bude padat dolů...
Taky bych nechtěla pod něčím takovým bydlet.

Možná byste ještě ráda bydlela pod majitelem psa, než pod lidmi, kteří vyhazují vše nepotřebné a použité z balkonu dolů.

28.12.2017 14:54

sisi58 napsal(a):
Možná byste ještě ráda bydlela pod majitelem psa, než pod lidmi, kteří vyhazují vše nepotřebné a použité z balkonu dolů.

Pod majitelem psa klidně, pod majitele psa venčícím na balkoně nerada. Doufám, že se mi to nikdy nestane, stejně jako nikdy nebudu bydlet pod cikány (...vyhazují vše nepotřebné a použité z balkonu dolů).

Vím, že je to těžké, taky bydlím v bytě, a měla jsem v bytě psy, velké psy. Všechno bylo v pohodě do té doby, než fena onemocněla a začala být nečistotná. Vydržela jsem to půl roku, pak se stěhovala na zahradu k mamince. Kdyby nebyla tato možnost, tak bych ji musela nechat uspat... Od té doby mám jiný pohled na psa v bytě. Sto psů může v bytě žít a dožít bez problémů, a stoprvní si to vynahradí za všechny...

28.12.2017 15:09
saola

XXX.XXX.46.219

Huskyjanina napsal(a):

Předpokládám, že vy sama si tkáte oděv, pletete ponožky, vrtáte si zuby či pěstujete cukrovou řepu. Dále máte solné doly, uhelné doly, vlastní porcelánku a na zahrádce koření z celého světa. Pak se samozřejmě obejdete bez ostatních, ať už mám teď na mysli jakékoliv služby, profese, či povolání, a stejně tak i bez přátel, protože jste prostě úžasná samostatná jednotka...no, nezávidím vám.

To byl samozřejmě vtip a služby mezi přáteli fungují přirozeně na jiné bázi, než že na ně člověk - vašimi slovy - něco hodí. Stejně tak vypomáhám já jim, když je potřeba, ale to byste nepochopila, takže vás tím nebudu zatěžovat.

28.12.2017 17:13

Huskyjanina napsal(a):

...já to tak nevidím... mám kamarádku, která mi venčí psa když jsem v práci - pes je tam se mnou, mám možnost několikrát vyběhnout nechat ho vymočit a vykálet, ale když mám denní, jde s ním na hodinu ven - na psí louku, nechat ho vyřádit - platím jí za to, jí to přijde vhod k invalidnímu důchodu (těžká diabetička) a mně to přijde velmi vhod a tedy především mému psu... mám vyřešený problém jak jí pomoci aniž bych ji nějak přivedla do rozpaků...ona se sice brání, ale vidím na ní, že i jí to hodně pomůže - jde se psem ven, získala už nějaké známé se psy a ještě má krapet na přilepšenou... nevidím v tom absolutní problém vyhovět si mezi kamarády... já když jsem psy neměla tak jsem také venčila, zadarmo a jak moc ráda...

29.12.2017 14:15
tapina

XXX.XXX.211.65

K původnímu příspěvku.
Mám teď psa a fenu, kteří jako štěňata nějakou přechodnou dobu měli k dispozici podložky, hadry.
Předtím ne, ale měla jsem psa už jako větší štěně nebo dospělé.
Současní. Fena tak byla naučená od majitelů její matky, přišlo mi to logické v tom pokračovat, aspoň chvilku, podobně jak třeba člověk chvilku krmí stejně. Fena byla odchovaná v bytě, byla venku ze všeho vykulená, bylo jí furt zima, párkrát mi asi trochu přistydla. Co byla malá, tak jsem na ni měla hodně času, jen 1* ze dne musela vydržet 4hodiny (to vydržela), jinak jsem s ní chodila nejdýl po 2, před jídlem, po jídle, spala teda akorát v noci, jak byla aktivní, tak pořád čurala, třeba i po 10minutách, snažila jsem se sledovat signály, ale ne vždy se dařilo, tak nějak koncem toho 4. měsíce chodila spolehlivě na ten hadr, třeba ale fakt 4* za hodinu, a to jsem se ty 2 měsíce fakt hodně snažila. Ráno, než jsem šla do práce, jsem s ní chodila 3* - hned jak jsme se probudily, pak po jídle, pak ještě jednou než jsem byla já připravená jít, a stejně se třeba ještě jednou vyčůrala na ten hadr. Když byla sama, nikdy nic. Tak nějak mi pak přišlo, že snad i bude lepší to tak nehonit, ráno jsem začala chodit jen 2*, pak hned jak jsem přišla, ven, nakrmit, ale ne hned znovu ven, dodržovat ty 2 hodiny, mezitím teda má ten hadr... Tím se hodně zklidnila, byl rychle velký pokrok, paradoxně hadr byl používaný zhruba stejně nebo míň, než když jsme chodily ven víc. Úplně jsme se toho zbavily někdy kolem půl roku, už přesně nevím, to ho použila třeba v jednotlivých případech za týden, ale na zemi byl, pro jistotu, v té době vydržela celou noc a přes den byl ten jeden interval 4h a ostatní cca 3-4h, kromě ráno 2* v cca 1,5-2h. Už pak doma nikdy nic neudělala, intervaly se prodlužovaly.
Pes, to bylo úplně o něčem jiném, štěňata byla u "chovateky" částečně venku, takže otužilá, i když mrzlo, vyhazovala je v pravidelných intervalech na venčení ven z ubikace. Doma pak hodně spal i přes den. Vydržel celou noc, stačily by mu ty intervaly 2 i 3h hned od mala. Byla jsem v jiné situaci,3 dny v týdnu musel vydržet 2*5hodin, tak jsem mu tu podložku taky dala. Oproti feně, která když byla sama, neudělala nic (asi spala), tak on třeba taky celou dobu spal, po 3h se šel vyčůrat krátce si pohrál a spal dál (měli jsme webkameru). Nepoužívala jsem to dlouho, brzo to vydržel, ale fakt rychle přišel, že podložka je dobře, byl to teda nejdříve celý prostor u dveří a pak postupně už jen malá 1. Než teda doma půl hodiny, hodinu vytírat, přetírat octem, hledat, kde by co ještě mohlo být, vymýšlet fígle likvidace pachu - to radši seberu hadry, otřu to místo pod nimi a budu o ten čas se psem venku dýl a večer akorát ty hadry v kýblu přemáchnu. Nikdy se nevyčural do prádla apod. Oba jsou normálně čistotní, i bych řekla, že čistotnější, než spousty těch, co teda sice venku, ale za to kdekoli.
Teď se nějak prochladl, možná se i hodně nachlemtal vody, bylo vidět, že cestou k domovu chytá nějaký "druhý proud", ne že je vyždímaný, jako vždy, byli jsme teda venku trochu dýl... Pak teda doma šel spát, probudil se, vyčůral se hned u pelechu. Jsem si říkala, asi nějak tvrdě usnul, uklidila jsem to, šli jsme ven, jak jsme přišli, do půl hodiny "provinilý výraz", počuraná rohožka. Jo, tak mi došlo, že je asi nachlazený, chodili jsme častěji,2dny, vždycky nejdříve čural "na holčičku"... pak už jsem musela jít do práce, nechala jsem mu tam podložku. Naštěstí už to bylo dobré, no ale kdyby se tam počůral v prostoru, bude to zateklé pod nábytkem... Rohožka mi "zachránila" novou starožitnou skříň.
Tak podle mě to u těch bytových psů není tak úplně blbý, když vědí, opravdu, pro strýčka příhodu, třeba tak jednou za rok se něco takového stane, se stářím možná i víc, než třeba si to člověk ve svým životě zvládne přeorganizovat, někoho sehnat na pomoc apod. Nevím, jak bych starého psa učila, že najednou může, na něco podobného, na čem jinde leží atd., podle mě v tom ten starý pes už není tak tvárný, stejně jako člověk "generalizuje". Nevěřím, že by kvůli tomu najednou si začal vědomě cíleně znečišťovat pelech nebo lidské prádlo, nehledě na to, že doma normálně prádlo po zemi nějak moc dlouho neválím, aby měl kdy.

Editovano.

31.12.2017 09:32
Naffi

XXX.XXX.129.20

Když byla naše jorková malá byla první naučená na podložku...pak jsme ji naučili na ven...teď je jí jeden rok a čůrá jenom venku, jako kdyby na podložku zapomněla..prostě ji nepoužívá a je schopná vydržet I 5 hodin čekat dokud jí nepustíne ven až dojdeme z práce.(podložku má pořád doma)

anezka1

4.7.2022 12:48
anezka1

XXX.XXX.28.45

Co je to za idiotske prirovnani?Tohle teda nepochopim to extremni odsuzovani.Copak ma pes ten psi zachod jako pelech kde spi???NE!

anezka1

4.7.2022 13:04
anezka1

XXX.XXX.28.45

Konecne nekdo NORMALNI.Ty hejtri tady uplne trapny...hlavne ze pani psala,at se takovy neozejvaj,jen lidi se zkusenosti a konstruktivnimi radami!

4.7.2022 13:08

Bože, už zase začaly prázdniny...

4.7.2022 15:11

anezka1 napsal(a):
Konecne nekdo NORMALNI.Ty hejtri tady uplne trapny...hlavne ze pani psala,at se takovy neozejvaj,jen lidi se zkusenosti a konstruktivnimi radami!

A vaše konstruktivní rada spočívá v čem? Pomíjím, že reagujete na 5 let starý příspěvek.

4.7.2022 15:12

Bože, už zase začaly prázdniny...

To nebude jenom prázdninami. Takové výkřiky a reakce po x letech se tady nepravidelně objevují v průběhu celého roku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík