Krasne vanocni odpoledne, krome prani hezkych svatku za vami jdu s prosbou o radu/informaci. Muzete doporucit psiho poradce ci kynologa v okruhu Kromerize/Prerova/Zlina?
Jedna se o problem pejska mensiho modniho plemene, co ma zdravotni problemy, bohuzel podelanou vychovu a psychiku uplne v haji nespise kvuli zdravotnimu stavu a nespravnemu pristupu majitelu k reseni situace :( Doposud jeho chovani resili veterinari medikaci, bezuspesne (ano, taky si o tom myslim svoje). Pejsek je pry agresivni a kdyz se to nezmeni, pujde pryc
Dekuji za kazdou radu, urcite preferuji spise pozitivni motivaci, pristup a la Eichler je dle mne v tomto pripade kontraproduktivni...
ainu
napsal(a):
Nebyli. Vim, ze v okoli je Eichler, prosla jsem si jeho poradnu, videa a dalsi materialy, jeho metody se mi vsak nezamlouvaji..
Mám s Eichlerem osobní zkušenost a když jsem mu řekla, že žádný tvrdý přístup praktikovat nebudu a že to, to a to jsem zkoušela a nefungovalo to tak co dál. Radila jsem se i o nejednom psovi z okolí a vše bez nátlaku šlo suprove. Zkoušela jsem u něj na táboře i obrany (figuroval nám p. Mach) a spokojenost. Respektovali oba, že já svého psa znám nejlépe a pro takovou a makovou reakci funguje to a to a z toho jsme vycházeli. Pan Mach neváhal ani přistoupit na simulaci (můj nápad) o napadení mě osoby v leže. :) vypadalo to vtipně, ale fungovalo. Líbilo se mi na E. ze tehdy od něj jsem jako od druhého člověka slyšela něco jiného něž že "to nejde". Ale dával jeden nápad za druhým. A nechal na mě zda to budu praktikovat nebo ne nebo si metodu upravím atd. Nicméně na výcvik pro zkoušky bych za ním nešla. :).
ainu
napsal(a):
Nebyli. Vim, ze v okoli je Eichler, prosla jsem si jeho poradnu, videa a dalsi materialy, jeho metody se mi vsak nezamlouvaji..
Mám s ním také osobní zkušenost a jsem ráda, že jste si ho nezvolila
Na české straně v této oblasti neznám nikoho slušného, ale na slovenské straně - Eliška Stellerová a Kača Hambálková, je to sice kousek dál, ale najdou jádro problému a dostanete dobré a praktické rady bez používání síly a donucovacích prostředků a nebude vás bolet rameno od škubání se psem jako u Eichlera.
rapotacka11
napsal(a):
Dávno tomu ?
Jednou jsem ho viděla "úřadovat" na táboře čsv, to už je víc než 10 let, pak jsem ho viděla na jednom cvičáku, když jsem se byla dívat, jak kamarádi šli závodit, obě zkušenosti dost děsivé. ˇˇCetla jsem jeho rady v ppč a to byla většinou dost hrůza. Sousedka u něj byla pro rady ohledně své dobrmanky a malého dítěte, aplikace jeho rad vedle k přímému napadení dítěte a dobrmanka skončila v útulku. Jeho knihu jsem četla a opravdu bych tomu pánovi psa nikdy nesvěřila.
ainu
napsal(a):
Krasne vanocni odpoledne, krome prani hezkych svatku za vami jdu s prosbou o radu/informaci. Muzete doporucit psiho poradce ci kynologa v okruhu Kromerize/Prerova/Zlina?
Jedna se o problem pejska mensiho modniho plemene, co ma zdravotni problemy, bohuzel podelanou vychovu a psychiku uplne v haji nespise kvuli zdravotnimu stavu a nespravnemu pristupu majitelu k reseni situace :( Doposud jeho chovani resili veterinari medikaci, bezuspesne (ano, taky si o tom myslim svoje). Pejsek je pry agresivni a kdyz se to nezmeni, pujde pryc
Dekuji za kazdou radu, urcite preferuji spise pozitivni motivaci, pristup a la Eichler je dle mne v tomto pripade kontraproduktivni...
Nebylo by lepší popsat o co jde...tohle je dotaz nedotaz.pes má zdravotní problém..je nevychovaný a jeho nápravu řeší veterináři..to je docela ujeté včetně celého dotazu.A přistup pozitivní motivací ?to si představujete co...
ivulka2
napsal(a):
Nebylo by lepší popsat o co jde...tohle je dotaz nedotaz.pes má zdravotní problém..je nevychovaný a jeho nápravu řeší veterináři..to je docela ujeté včetně celého dotazu.A přistup pozitivní motivací ?to si představujete co...
Z mé zkušenosti se tu rady na konkrétní problém většinou zvrtly v odsudky. Pokud někdo psa nevidí, dostane se zadavatelce nepřeberně rad, bohužel nemusí být na zmiňovaného psa. Což by při aplikaci na toho psa mohlo vést k tomu, že pošupajdí pryč obratem. S nálepkou NENAPRAVITELNÝ.
sisi58
napsal(a):
Z mé zkušenosti se tu rady na konkrétní problém většinou zvrtly v odsudky. Pokud někdo psa nevidí, dostane se zadavatelce nepřeberně rad, bohužel nemusí být na zmiňovaného psa. Což by při aplikaci na toho psa mohlo vést k tomu, že pošupajdí pryč obratem. S nálepkou NENAPRAVITELNÝ.
Jasně ale jak mužete doporučit někoho na něco když vlastně nic nevíte...
scylla
napsal(a):
Na české straně v této oblasti neznám nikoho slušného, ale na slovenské straně - Eliška Stellerová a Kača Hambálková, je to sice kousek dál, ale najdou jádro problému a dostanete dobré a praktické rady bez používání síly a donucovacích prostředků a nebude vás bolet rameno od škubání se psem jako u Eichlera.
Jestli on není problém v tom vysvětlit na začátku že takovou a makovou praktiku dělat dotyčný nechce ať zkusí vymyslet něco jiného. On to vymyslí, ale chce si o to říct. Protože jsou to metody zdlouhavé a dost o trpělivosti a lidi čekají změnu že dne na den. A když ji nedostanou tak budou všude vyprávět jak to nejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
scylla
napsal(a):
Tak těm lidem poraďte Vy - furt jste chytrá jak rádio, všichni jsou blbci a všechno dělají blbě, ale že byste někdy někomu nabídla pomoc, tak to jsem ještě nezaregistrovala!