Dobrý den,
známým se ztratila čipovaná fenka původem z útulku. Jaká je šance, že se čipovaný pes nedostane zpět k majiteli?
Fenka žije hned vedle lesa a prý tam chodí divočáci, je možné že ji roztrhali? Nebo ji zastřelili myslivci? Pátráme po ní přes psího detektiva, kde jsem si koupila emailing a na dva okresy a tedy se zpráva o ztrátě dostala i k myslivcům, apod.
Také mě napadlo, že by si jí někdo třeba vzal k sobě. Ale kdo v dnešní době nález psa nenahlásí?
Moc děkuji za Vaše názory/rady/reakce :)
Je možné, že jí někdo našel a nález neohlásil, kontaktujte pošťáky, ti si všimnou, když má někdo psa, kterého dosud neznali. Je praxí mnoha spolků, že nález nehlásí, psa šoupnou do dočasky a rovnou mu hledají nové majitele, takže sledujte na FB i jinde stránky různých spolků, kontaktujte myslivce,.
Jestli pes běhá v lese, emaily nepomohou. Je možné, že se potkala s divocakem. Mě se s ním pes potkal úplně nechtíc. Je možný, že psa někdo našel a neohlasil (i když kdo v téhle zimě leze do lesa. Podle našeho lesa vůbec nikdo.). Je možné, že se potkal s myslivcem. A je možné, že myslivec nečte emaily. Když mě uteče pes, první volám vždy myslivcům. Pak mám aspoň trochu jistotu, že mi psa nepicnou a naopak když ho potkají vím že ho zkusí chytit. Pak volám policii ať i oni vědí (u nás jedná hlídka má na starosti dost velký okruh) kam psa vrátit. A následně volám vpodstate komukoliv z okolí a buď mají čas pomoct hledat nebo aspoň vedi pro případné potkani se se psem. Navíc pokud se pes zaběhne s obojkem/přístrojem tak okamžitě prohledavam keře a houští kde se mohl pes zachytit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zní to v dnešní době legračně, ale zkuste obejít okolní vesnice a využijte obecní rozhlas. Zaplatit si hlášení stojí jen pár halířů a zpráva se okamžitě dostane i k lidem, kteří třeba ani počítač doma nemají. Třeba ho někdo místní viděl a ani neví že ho hledáte.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Zní to v dnešní době legračně, ale zkuste obejít okolní vesnice a využijte obecní rozhlas. Zaplatit si hlášení stojí jen pár halířů a zpráva se okamžitě dostane i k lidem, kteří třeba ani počítač doma nemají. Třeba ho někdo místní viděl a ani neví že ho hledáte.
Legrace nelegrace, je to jedna z nejefektivnějších věcí při hledání psa.
impact
napsal(a):
Legrace nelegrace, je to jedna z nejefektivnějších věcí při hledání psa.
Na vesnicích určitě, u nás hlásí každou chvíli, většinou tedy: našel se pes ten a ten. Také bych ihned nechala vyhlásit, myslivci by byli samozřejmostí. U nás v katastru operuje okolních 7 mysliveckých sdružení, takže i dost komplikované
Obecní rozhlas, místní myslivci, lesáci, policajti, vyvěsit i letáčky po vesnici, informovat veterináře v okolí. Bohužel možné je všechno -že ještě někde běhá, schovává se, že jí někdo sebral jako vyhozenou a nechal si jí (takových rádoby záchranářů, pro které je každý pes vyhozený je dneska na tisíce), že někam spadla, srazilo jí auto, vlak (většina psů, pokud nezůstanou hned mrtvý na místě, zalezou do nejméně přístupného místa a tam umřou), samozřejmě i ti divočáci - pokud byla zvyklá lovit a šla se bavit s divočáky místo srnčím, je to dost možné. Držím palce, aby se pes našel, ať už živý nebo mrtvý, nejhorší je nevědět.