Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.12.2017 12:10
Mr.K

XXX.XXX.114.151

Prosím o radu
Jsem student a bydlím na intru ale, na víkendy jsem doma u rodičů. Zvažuji koupi psa ale nevím jestli by nějaké plemeno bylo vhodné pro to abych mu věnoval 100% času jen o víkendu a ve všední dny by ho rodiče jen krmily. A pak mám ještě jeden nárok a to je sportovní pes(jen aby nebyl uplný lenoch).děkuji.
PS.Měl by velký prostor k pohybu.

29.12.2017 12:13
Tedysek

XXX.XXX.37.92

Na to není vhodný žádný pes. Natož akční plemeno. Bohužel. Pes potřebuje každý den péči.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.12.2017 12:18

Mr.K napsal(a):
Prosím o radu
Jsem student a bydlím na intru ale, na víkendy jsem doma u rodičů. Zvažuji koupi psa ale nevím jestli by nějaké plemeno bylo vhodné pro to abych mu věnoval 100% času jen o víkendu a ve všední dny by ho rodiče jen krmily. A pak mám ještě jeden nárok a to je sportovní pes(jen aby nebyl uplný lenoch).děkuji.

...pokud mu nebudou rodiče věnovat každý den svůj čas a tím nemyslím jen na vykydání kotce a nakrmení, tak stoprocentně ne...

29.12.2017 12:45

Mr.K napsal(a):
Prosím o radu

Na to je vhodný leda tak nějaký umělý.
Chceš si pořídit psa, ale pes je přítel, člen rodiny, ne kolo, které po proježděném víkendu odložíš.
Pes se nedá odložit na dvůr či jinam pouze s přísunem krmení, pes potřebuje aby se mu DENNĚ někdo věnoval, učil ho, vychovával ho,... ne jen krmil a venčil. Pokud by rodiče souhlasili a ujali se jeho výchovy a výcviku, bude to pes rodičů, s nimi bude trávit většinu času, s nimi naváže nejužší vztah a je bude považovat za své pány. Z tvého příspěvku ale vyplývá, že rodiče nemají zájem psa vychovávat, věnovat se mu, jsou ochotni jen krmit...
Počkej, až budeš mít na psa podmínky.

29.12.2017 15:01
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Nedej na předchozí komentáře. Jejich autoři jsou postižení. Znám mnoho lidí kteří jsou na intru a mají doma psa o kterého se přes víkend starají rodiče a psi jsou v pohodě.

29.12.2017 15:06
Luciandthewolf

XXX.XXX.102.254

jahodapavel napsal(a):
Nedej na předchozí komentáře. Jejich autoři jsou postižení. Znám mnoho lidí kteří jsou na intru a mají doma psa o kterého se přes víkend starají rodiče a psi jsou v pohodě.

A pak jednou pojede někam na oslavu na víkend nebo někam s kámoškama/kámošema. A pes zůstane u rodičů, kdo ví jak nadšených ze psa. Tojo. Počkejte po škole :) To budete mít na pejska každý den a nebude se vám přes týden stýskat.

29.12.2017 15:52
Terven

XXX.XXX.110.147

jahodapavel napsal(a):

Asi se vloudila chybka - rodiče se nestarají přes víkend, ale přes týden, čili většinu času.
Já nemám žádné akční plemeno, ale malého dvouletého křížence a nedovedu si představit, že by pět dní v týdnu byl jenom o žrádle a o vodě bez jakéhokoliv vyžití.
Ten pes to samozřejmě přežije, o tom žádná. Ale nepořizuju si psa, abych zkoušela, co vydrží, těší mě a naplňuje dělat pro něj maximum.
Každý, kdo už někdy měl štěně nebo mladého psa, asi tuší, že ho nejde na pět dnů odložit jen o žrádle a o vodě.
Pokud by rodiče byli ochotní dělat něco víc, pak je to jiná.

29.12.2017 19:32

jahodapavel napsal(a):

Za postižené - neznám nikoho, kdo by si pořídil psa - malé štěně po odstavu, když je pět dní v týdnu na intru nebo jinde a nemůže se o psa postarat a věnovat se mu. Lidi, kterým se rodiče starají o psy když mají takový režim, tak si je pořizovali v době, kdy byli doma a psu se každý den věnovali, vychovali ho, vycvičili. A pak odešli studovat a na kolej si psa vzít nemohli... V takovém případě se nedá nic dělat, a ti lidé jsou rádi, že se jim o psa rodiče postarají, byť psi nemají to vyžití a pozornost, jakou by jim věnovali jejich páníci. Ale tady uvažuje pubertální chlapec o pořízení malého štěněte už rovnou do takového režimu, což je naprosto nevhodné. Kdy to štěně vychová? A jak ho vychová, když vychovávat bude dva dny, pak pět dní nic a zase dva dny? A to je ideální situace, chlapec bude mít jistě i jiné aktivity, než psa.

30.12.2017 10:06
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Jak už jsem psal, postiženi. Pořád je běžné, že na vesnici je pes u boudy nebo v kotci a majitel mu dá jen nažrat a v lepším případě ho z kotce na chvíli pustí, nebo ho pustí na noc. Co psi, kteří hlídají objekty ? Celý den v kotci, pustí je při odchodu. tak si proboha uvědomte, že takové věčné tajtrlíkování kolem psů ukojí vaše pudy, je to to samé jako kdybyste tvrdili, že každý A1/1 musí běhat dostihy.

30.12.2017 10:09

jahodapavel napsal(a):

...tazatel ale píše, že by rodiče "jen krmili" jinak by zřejmě byl pes ponechán sám sobě...

30.12.2017 11:51

jahodapavel napsal(a):
Jak už jsem psal, postiženi. Pořád je běžné, že na vesnici je pes u boudy nebo v kotci a majitel mu dá jen nažrat a v lepším případě ho z kotce na chvíli pustí, nebo ho pustí na noc. Co psi, kteří hlídají objekty ? Celý den v kotci, pustí je při odchodu. tak si proboha uvědomte, že takové věčné tajtrlíkování kolem psů ukojí vaše pudy, je to to samé jako kdybyste tvrdili, že každý A1/1 musí běhat dostihy.

A vy si myslíte, že to, co popisujete, je ideální stav z hlediska psa? Prozradím vám, že není. Jestliže máte psy aspoň trochu rád a aspoň něco o nic víte, tak byste měl vědět a respektovat, že pes potřebuje něco víc než uspokojit základní potřeby (denně plnou misku žrádla, vodu a uklidit výkaly ze svého výběhu), potřebuje pozornost a zájem svého pána, potřebuje hru, výchovu, zaměstnání. Pokud tohle neuznáváte, pak se nemáme o čem bavit.

30.12.2017 12:51

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
...tazatel ale píše, že by rodiče "jen krmili" jinak by zřejmě byl pes ponechán sám sobě...

Jo, jo a podle velikosti a nátury psa ( zadavatel píše cosi o větším, sportovním ) by ho časem krmili vidlema ( aby nemuseli ke kotci - řetězu- moc blízko ) a až by ho zadaatel jedné krásné soboty vypustil, tak by
dokousal jeho nebo někoho jiného.
( znáte tu o štěněti a řetězu ?).

30.12.2017 17:20
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

A vy si myslíte, že to, co popisujete, je ideální stav z hlediska psa? Prozradím vám, že není. Jestliže máte psy aspoň trochu rád a aspoň něco o nic víte, tak byste měl vědět a respektovat, že pes potřebuje něco víc než uspokojit základní potřeby (denně plnou misku žrádla, vodu a uklidit výkaly ze svého výběhu), potřebuje pozornost a zájem svého pána, potřebuje hru, výchovu, zaměstnání. Pokud tohle neuznáváte, pak se nemáme o čem bavit.

Je mi vás líto.

30.12.2017 18:05
aj

XXX.XXX.5.173

jahodapavel napsal(a):
Je mi vás líto.

Mně je líto vašich psů.

30.12.2017 18:29
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

aj napsal(a):
Mně je líto vašich psů.

Moji psi jsou 24hodin denně se mnou.

30.12.2017 18:32

jahodapavel napsal(a):
Je mi vás líto.

Není důvod. Já na rozdíl od vás nejsem citový mrzák.

30.12.2017 18:52

Jo, jo a podle velikosti a nátury psa ( zadavatel píše cosi o větším, sportovním ) by ho časem krmili vidlema ( aby nemuseli ke kotci - řetězu- moc blízko ) a až by ho zadaatel jedné krásné soboty vypustil, tak by
dokousal jeho nebo někoho jiného.
( znáte tu o štěněti a řetězu ?).

...asi tak...

30.12.2017 19:50
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Není důvod. Já na rozdíl od vás nejsem citový mrzák.

Citový možná ne.

30.12.2017 20:02

jahodapavel napsal(a):
Citový možná ne.

Už nevíte, co byste napsal, že...

30.12.2017 20:50

jahodapavel napsal(a):
Moji psi jsou 24hodin denně se mnou.

To tedy spí s vámi v ložnici...nebo vlastně ne...mám pocit, že vám psi domů nesměj, takže tedy vy spíte s nimi venku ...no klobouk dolu

30.12.2017 21:13
koně

XXX.XXX.205.252

jahodapavel napsal(a):

Ano, jsou i tímhle stylem držení psi, a taky žijí.
Ale v tomhle případě se zadavatel ptá.Tak je třeba ještě možné jednomu psu takový život "nedopřát"
Díky pár radám si to mladík může ještě rozmyslet.A místo psa si pořídit, když už zvíře, tak úplně jiné
V jeho případě by si psa měli primárně přát rodiče, a on by pak o víkendech se na péči podílel.

31.12.2017 02:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

To tedy spí s vámi v ložnici...nebo vlastně ne...mám pocit, že vám psi domů nesměj, takže tedy vy spíte s nimi venku ...no klobouk dolu

To máte špatný pocit.

31.12.2017 10:42
Mr.K

XXX.XXX.117.114

Děkuji za rady.

31.12.2017 12:17
tero

XXX.XXX.236.179

Český strakatý pes je fajn, ani lenoch ani šílenec.

31.12.2017 20:01
Enter

XXX.XXX.158.148

jahodapavel napsal(a):

A taky se pralo na valše, oralo ruchadlem...Doba kamenná už (doufám) skončila, pár jedinců však ustrnulo ve vývoji, že? Radši tajtrdlíkovat kolem psa...

31.12.2017 20:05
Enter

XXX.XXX.158.148

Mr.K napsal(a):
Děkuji za rady.

Za pejska prosím, rozmyslete si to. Pes je parťák, někdo, kdo vás potřebuje denně, a ne o víkendu...Pokud bude u rodičů, nebudete ale pro něj vy ten první a jediný, a to je škoda, ne? Hodně štěstí při rozhodování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík