Já mám pana dokonalého.
Nasvalený, postava tak akorát, ani velký, ani malý, dlouhý nos, hnědé oči, blond, pořád dobře naladěný, trochu dobrodruh, co se ničeho nebojí, umí i ochránit, ale jinak zlaté srdce, poslušný, ale občas divoch.
Ne vážně, mám pro mě dokonalého psa se super pavahou, jen kdyby nebyl nemocný... (Kříženec labradora).
Andrýsek3
napsal(a):
Já mám pana dokonalého.
Nasvalený, postava tak akorát, ani velký, ani malý, dlouhý nos, hnědé oči, blond, pořád dobře naladěný, trochu dobrodruh, co se ničeho nebojí, umí i ochránit, ale jinak zlaté srdce, poslušný, ale občas divoch.
Ne vážně, mám pro mě dokonalého psa se super pavahou, jen kdyby nebyl nemocný... (Kříženec labradora).
OT - jak to s vámi momentálně vypadá? Bere léky?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já,né ty
napsal(a):
Dnes jsem vedl s přáteli debatu na vzhled a povahu idealního psa.
Napište jaký je podlevás idealní pes.
Máte top plemeno nebo máte jen přctavu?
Měl by být velký nebo malí?
Atd...
Ideální na co?
Ideální na sportovní výcvik bude NO, BOM, a pak podle preferencí tzv. služební plemena.
Ideální na pasení ovcí bude ovčák - border kolie, australský ovčák, pro někoho NO a další ovčácká plemena dle osobních preferencí.
Ideální na střežení rozsáhlého pozemku bude pastevecké plemeno - kavkazský pastevecký pes, středoasijec, a další dle osobních preferencí.
Mohla bych pokračovat, ale považuji to za zbytečné. Každé plemeno je ideální pro jinou činnost a pro jiného člověka.
Takže pro každého bude ten ideál jiný.
Pro mě je ideální všestranný pes, s dobrým zdravím a vyrovnanou povahou, nadšený do každé aktivity, kterou mu nabídnu... pes, který neloví, má velkou vůli vyhovět a přirozeně lne k člověku, není konflikní k jiným psům ani další zvířatům. Pes snadno motivovatelný, vytrvalý, pracovitý, snadno se učící. Do aktuálních podmínek střední velikosti. Vybrala jsem borderku, většinu z toho splňuje
Kdo už měl svého dokonalého psa, je to jeho ideál a jistě si myslí, že tak by měl ideální pes vypadat. Určitě do této kategorie spadám i já Pro mne je ideální pes velký a chlupatý, aby bylo co pomuchlovat a poplácat(čivavu bych mohla zabít ) Pes co má rád lidi a je nekonfliktní k jiným psům i všemu živému. Sluníčkový, jako já...
Taky mám svého ideálního psa, Kterého jsem si vysnila a zároveň z nej měla největší obavy. Nádherný, samostatný, inteligentní, empatický. Parťák do jakéhokoli terénu, počasí či podmínek.
Moje čévéčko
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlepší pes je ten, který vám sedne jako poklice na hrnec, se kterým je člověk jedna duše, se kterým se cítí dobře...pro každého to znamená něco jiného, co je pro mě to pravé ořechové by jiný pokládal za špatnou volbu...myslím, že mám štěstí v tom, že každý z mých psů, byl v konkrétním životním období ten nej...