Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2018 12:07
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Zdravím,

Všimla jsem si, že poslední dobou (když je venku třeba okolo jednoho stupně a méně) se moje skoro jedenáctiletá erdelka klepe. Přitom má (podle mě) dost hustý kožich. Když jí šáhnu na uši, tak je má ledový, ale břicho má zase úplně teplý. Přitom na procházce je v pohodě, tohle dělá jen když je na zahradě. Doma ji můžu mít, jen když jsme doma my s manželem. Když jsme v práci, tak ji doma nechat nemůžu, zdemolovala by půlku domu a celou dobu by vyla.. Jinak je normálně celý život zvyklá, že přes ráno bývá na zahradě a když přijdu domů, jde se na procházku, pak ji umyju a je s námi doma. Když chce jít tak si zakňučí u dveří.. Ale nikdy předtím jsem si nevšimla, že by se klepala

Co myslíte, může jí být opravdu zima?

Díky za komentáře.

3.1.2018 12:10
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Myslite, že se klepe z legrace ?

3.1.2018 12:14
sabina.01

XXX.XXX.6.234

rapotacka11 napsal(a):

Ne, to si fakt nemyslím. Jen mi nejde do hlavy, že když ji vezmu před barák (před plot) tak se prostě neklepe. Neklepe se ani na procházce. Prostě jen na pelechu u dveří. Minulý rok byly daleko větší mrazy a byla úplně v pohodě.

3.1.2018 12:30
saola

XXX.XXX.228.41

Jedná se o staršího psa, a i když doposud přežíval venku bez problémů, nebude to tak navždy. Píšete, že líhá na pelechu u dveří, což nemusí být optimální - chtělo by to chráněné závětří, spíš menší prostor, který si může zadýchat či se zahrabat do slámy (třeba). Nebo jí pořídit obleček, ideálně nepromokavý, s fleecem dovnitř, alespoň tak, aby jí chránil záda a bedra. Pro staršího psa to není žádná hanba.
To, že se neklepe na procházce nebo ři pohybu na zahradě, bych přičítala tomu, že se pohybem trochu zahřeje a naopak v klidu už produkce tepla organismu nestačí.
Taky třeba tak dobře nenasrstila jako loni. Nebo tam může být skutečně zdravotní problém.
Jinak teploty plus mínus nula a případné vlhko (promáčená srst, vlhký pelech apod.) jsou obecně ohledně tepelného komfortu zvířat mnohem horší než suché silnější mrazy.

3.1.2018 12:36
sabina.01

XXX.XXX.6.234

saola napsal(a):
Jedná se o staršího psa, a i když doposud přežíval venku bez problémů, nebude to tak navždy. Píšete, že líhá na pelechu u dveří, což nemusí být optimální - chtělo by to chráněné závětří, spíš menší prostor, který si může zadýchat či se zahrabat do slámy (třeba). Nebo jí pořídit obleček, ideálně nepromokavý, s fleecem dovnitř, alespoň tak, aby jí chránil záda a bedra. Pro staršího psa to není žádná hanba.
To, že se neklepe na procházce nebo ři pohybu na zahradě, bych přičítala tomu, že se pohybem trochu zahřeje a naopak v klidu už produkce tepla organismu nestačí.
Taky třeba tak dobře nenasrstila jako loni. Nebo tam může být skutečně zdravotní problém.
Jinak teploty plus mínus nula a případné vlhko (promáčená srst, vlhký pelech apod.) jsou obecně ohledně tepelného komfortu zvířat mnohem horší než suché silnější mrazy.

Děkuji za radu, ano líhává u dveří, ale je to pod střechou a je tam chráněna, nefouká na ni, nic. S tím oblečkem je to dobrý nápad, právě proto jsem se tu ptala, bála jsem se, abych jí nepořídila obleček a naopak jí pak zase nebylo moc teplo. Takže jí mám normálně obleček nechávat po celou dobu co je venku? Jinak v pelechu má ještě navíc spacák a deku

Děkuji.

3.1.2018 12:50
saola

XXX.XXX.228.41

Pro briarda jsem měla na sklonku jeho života střihově něco takového, jen to nemělo límec a zevnitř byl jen flanel, nikoliv zateplení, ale střih stejný, šila jsem to sama. Zvenku jsem deku impregnovala vždy po vyprání sprejem.
https://www.equiservis.cz/vybaveni-pro-kone/potreby-pro-psy/deky-na-psy/deka-na-psa-kentucky.html
Nosil to bez problémů, když bylo sychravo a nechtěla jsem, aby promokl.
U těch dek a spacáků v pelechu je problém, že prostě navlhají a ne uplně dobře se to udržuje, zvlášť když je mokro. Zlatá slámasmajlík

3.1.2018 12:52
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Děkuju, moc jste mi pomohla!

3.1.2018 12:53
Pírek

XXX.XXX.30.154

To, že ke dveřím neprší eště nemusí znamenat, že je to dostačující. Co prostě pořídit boudu? A na izolaci mi přijde lepší seno, než sláma.

3.1.2018 12:59
sabina.01

XXX.XXX.6.234

Pírek napsal(a):
To, že ke dveřím neprší eště nemusí znamenat, že je to dostačující. Co prostě pořídit boudu? A na izolaci mi přijde lepší seno, než sláma.

Boudu jsme měli od jejího narození až do cca šesti let, pak jsme ji prodali, protože za těch šest let jsem ji tam nemohla dostat. Vždycky hned vyletěla ven. Těžko říct, jestli bych ji tam teď na stará kolena dostala.

3.1.2018 16:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pírek napsal(a):

Seno obsahuje alergeny a víc práší. je dobré mít v boudě rošt asi 3 cm nad podlahou, aby drť a prach propadly. To že se třese je normální, svalovou prací si vyrábí teplo. Problém je v tom střídání tepla a chladu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2018 16:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

rapotacka11 napsal(a):

Moje fena se klepe i v domě 25°C...

3.1.2018 17:16
dadu

XXX.XXX.61.94

Seno natahuje vlhko a drží se v něm blechy. Sláma je lepší - nesákne vlhko a stébla jsou dutá a dobře izolují.

Přidejte reakci

Přidat smajlík