Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2018 21:14
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Dobrý den,
přemýšlím o pořízení australského ovčáka. Budeme se stěhovat do rodinného domu se zahradou. Četla jsem že je velmi společenský, ale rodičům se nelíbí nápad, že by byl celý den uvnitř. Nebo jim hlavně vadí, že by byl sám doma... Tak mě napadlo, že by ve všední dny byl nějakých těch 7 hodin, než přijdeme z práce a školy venku na zahradě a potom s námi uvnitř. Šlo by to takhle nebo by mu to nějakým způsobem dělalo problém? Samozřejmě by taky záleželo na počasí a venku by měl také boudu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2018 22:34

Pokud budete mít k němu ovce, které by mohl pást, tak by to nebyl problém.

5.1.2018 12:45
te.peckova

XXX.XXX.8.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud budete mít k němu ovce, které by mohl pást, tak by to nebyl problém.

No ovce mít nebudeme, já s ním plánuju spíš dělat nějaké agility nebo dogdancing...

5.1.2018 12:49
impact

XXX.XXX.195.92

te.peckova napsal(a):
Dobrý den,
přemýšlím o pořízení australského ovčáka. Budeme se stěhovat do rodinného domu se zahradou. Četla jsem že je velmi společenský, ale rodičům se nelíbí nápad, že by byl celý den uvnitř. Nebo jim hlavně vadí, že by byl sám doma... Tak mě napadlo, že by ve všední dny byl nějakých těch 7 hodin, než přijdeme z práce a školy venku na zahradě a potom s námi uvnitř. Šlo by to takhle nebo by mu to nějakým způsobem dělalo problém? Samozřejmě by taky záleželo na počasí a venku by měl také boudu.

Nenechávejte ho na zahradě, ale pořiďte mu kvalitní a uzamykatelný kotec se zateplenou boudou. V zimě teda to střídání nepůjde, aby byl přes noc v plus dvaceti a přes den s mínus dvaceti. Ale dost možná, že si rodiče tu chlupatou kuličku zamilují natolik, že už jej ven nedají. Nebo si pes vybere sám a bude chtít být venku.. Variant je spousta. Obecně bych se toho nebála. Ale je potřeba myslet na to, že je to pořád ještě pracovní pes a tu práci a zábavu bude potřebovat - čili mimo školu to bude Vaše práce na plný úvazek.

5.1.2018 13:31

te.peckova napsal(a):
Dobrý den,

Ano může, my máme aussika je celoročně venku, ale doporučuji koupit kvalitní kotec s boudou jsou to ničitelé. Kotec budu kupovat kvůli plotu(13 let starý plot jde pryč) a hlavně aby venku v noci nám nezdrhla, přes den vypuštěna na zahrade. Střídání teplot rano a odpo venku (vzlast v zimě) v noci doma nedoporučuji může se nachladit. K těm agility a dogdencingu můžete přidat i běh na koloběžce (pes na postroji tahá a vy si dáváte pozor abyste neskončila v krovi ), zajist každodenní pohyb procházka, agility já např. jezdím každý den na koloběžce, vhodné je začit v minimálně 1,5 roku.
Ovečky nechcete? Stačí 5...

5.1.2018 14:19
te.peckova

XXX.XXX.8.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano může, my máme aussika je celoročně venku, ale doporučuji koupit kvalitní kotec s boudou jsou to ničitelé. Kotec budu kupovat kvůli plotu(13 let starý plot jde pryč) a hlavně aby venku v noci nám nezdrhla, přes den vypuštěna na zahrade. Střídání teplot rano a odpo venku (vzlast v zimě) v noci doma nedoporučuji může se nachladit. K těm agility a dogdencingu můžete přidat i běh na koloběžce (pes na postroji tahá a vy si dáváte pozor abyste neskončila v krovi ), zajist každodenní pohyb procházka, agility já např. jezdím každý den na koloběžce, vhodné je začit v minimálně 1,5 roku.
Ovečky nechcete? Stačí 5...

Jej ta koloběžka zní jako super nápad :D
Já bych ho úplně nejraději měla doma pořád, rodiče zase vůbec, mně je ho totiž strašně líto, aby byl celý den sám... No a co se týče oveček, ty v plánu jsou, ale jelikož jsme teď dostavěli, tak budou tak za 5 let nejdříve, řekla bych :/.

5.1.2018 14:23
te.peckova

XXX.XXX.8.42

impact napsal(a):
Nenechávejte ho na zahradě, ale pořiďte mu kvalitní a uzamykatelný kotec se zateplenou boudou. V zimě teda to střídání nepůjde, aby byl přes noc v plus dvaceti a přes den s mínus dvaceti. Ale dost možná, že si rodiče tu chlupatou kuličku zamilují natolik, že už jej ven nedají. Nebo si pes vybere sám a bude chtít být venku.. Variant je spousta. Obecně bych se toho nebála. Ale je potřeba myslet na to, že je to pořád ještě pracovní pes a tu práci a zábavu bude potřebovat - čili mimo školu to bude Vaše práce na plný úvazek.

Jojo s tím počítám. Ráno bych ho brala běhat a odpoledne se věnovat právě agility nebo dogdancingu. Upřímně taky doufám že rodiče ještě změní názor Jinak říkáte spíš kotec? Já právě myslela, aby měl dostatek prostoru

5.1.2018 16:03
vetřelec

XXX.XXX.224.254

te.peckova napsal(a):
Jojo s tím počítám. Ráno bych ho brala běhat a odpoledne se věnovat právě agility nebo dogdancingu. Upřímně taky doufám že rodiče ještě změní názor Jinak říkáte spíš kotec? Já právě myslela, aby měl dostatek prostoru

Přesně! Kotce jsou k ničemu!
Kotec 4x4m= 16m2
Řetěz 4m= 50,24m2

Řetěz slibuje přemnoho výhod, zejména s ohledem na welfare.
Budiž Vám za to odměnou i zanedbatelné pořizovací náklady.
Uděláte-li to ovšem blbě, bude svoji funkci pochopitelně plnit špatně. Musíte především řádně zoptimalizovat hmotnost řetězu (vzhledem k délce řetězu a zvířeti), proti zamotávání. Zařadit obratlíky, domyslet kotvu, podklad, atp.

Kam se hrabou cirkusy, na moderní pejskařinu!

5.1.2018 16:21
impact

XXX.XXX.195.92

te.peckova napsal(a):

Jednak riskujete, že bude zdrhat a druhak mnohem víc riskujete, že ho někdo přes plot šlohne...

5.1.2018 16:32
vetřelec

XXX.XXX.224.254

Dobrý večer Gabrielo,
Jak jsme na tom ve věci prvního řetězového útulku na Světě?
Vyvíjíte již patřičné tlaky, na příslušných místech?

5.1.2018 21:40
te.peckova

XXX.XXX.36.224

Dobrá, děkuji moc za odpovědi, ještě půjdu přemlouvat a nějak to domluvíme :D.

Přidejte reakci

Přidat smajlík