Ahojte.
Chcela by som sa opýtať ako mám odmerať psovi tlapky, aby som určila veľkosť ochranných topánok?
Pri veľa značkách na eshopoch majú "pomôcku", kde majú vypísané plemená a veľkosti k tomu, ale aj tak si nie som istá, či jej to bude sedieť.
Merať jej to od drápkov až kam? Po koniec vankúšikov, alebo prvý klb?
Mám nemeckú ovčiačku - ak by ste mali tip na vhodné boty, kľudne postujte aj to.
Ďakujem :).
Kettu_Sakhmet
napsal(a):
Aj husky nosia boty na prácu. Radšej jej dam boty ako by mala chodiť po rozpálenom chodníku. Nemá to na bežne nosenie pri klasickom venčeni.
To je ale krásná náhoda. Tyhle byly na rozpálené povrchy přímo vyvinuty!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kettu_Sakhmet
napsal(a):
Aj husky nosia boty na prácu. Radšej jej dam boty ako by mala chodiť po rozpálenom chodníku. Nemá to na bežne nosenie pri klasickom venčeni.
Tak nechoďte na chodnik pes bez toho přežije.
PS: tady holt čekejte trocha kritiky vsechno vam tady neodsouhlasi. Pevné nervy.
napsal(a):
Tak nechoďte na chodnik pes bez toho přežije.
PS: tady holt čekejte trocha kritiky vsechno vam tady neodsouhlasi. Pevné nervy.
Nie vždy sa dá vyhnúť chodníkom. Áno, chápem kritiku. Pokiaľ by sa jednalo o kriplaveho yorka, ktorému chcem kúpiť ružové fluffy boticky. Ale je oveľa lepšie propagovať skrvavene chrty :).

Na stránkách s botičkama je vždy návod jak nohu odměřit, když jsme kupovali my, tak tuším, že se tlapka obkreslí na papír a změří a pak je to v krámě pokus nebo omyl(plus mínus jedna velikost nebo se trefíte).

Za mě nejlepší botičky jsou tyhle: http://www.eurohusky.cz/obchod/potreby-pro-mushing/vyrobky-eurohusky/psi-boticka-eurohusky-robust-i37/
Je tam popsané měření, podle kterého vyberete, mýmu psovi velikost dobře sedí.
Prošlapou se za nějakou dobu, takže určitě jich vzít víc.
Luxusnější a vymakanější boty dělá nonstop dogwear, samozřejmě si výrazně připlatíte.
Používám např. v případě zranění na téhle části tlapy, dále třeba na sporty typu dogtrekking je to povinná výbava (nebo alespoň byla před pár lety). Dá se použít v zimě na prosolené úseky a v létě na rozpálený asfalt, ovšem nutno počítat s tím, že to v botě víc klouže a rozhodně to pes pocítí. V každým případě je mu líp bez botičky, ale pro případ opravdové potřeby je dobrý mít je někde v záloze.