Import štěněte z Ruska

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2018 19:23

Dobrý večer, bude někdo tak hodný a napsal by mi sem něco k importu štěněte ze zahraničí (třetí země) ? Co všechno potřebuji zařídit já jako budoucí majitel a co zařídí chovatel ?
Může být posláno v zavazadlovém prostoru např ČSA nebo musí být přepravovano společnosti jako je cargo atd.. :) O co všechno musím zažádat u SVS nebo KVS ? Bude to fenka mladší 3 měsíců. Tak jsem ze všeho nervózní hlavně, aby zvládla cestu v pořádku.
Za každou radu a zkušenost budu ráda :).
Předem děkuji !

12.1.2018 19:29
manbea

XXX.XXX.139.247

Mám import štěněte z Ruska a chovatel mi zařídil soukromý dovoz přes transportní společnost, cena 200 euro. Vy pro fenku pojedete sama?

12.1.2018 19:38

manbea napsal(a):
Mám import štěněte z Ruska a chovatel mi zařídil soukromý dovoz přes transportní společnost, cena 200 euro. Vy pro fenku pojedete sama?

Já se s chovatelem budu ještě domlouvat, určitě má zkušenosti s exportem :). Je to hodně předčasné, ještě jsou šmudlové v břiše .
Obracela jsem se na službu taxi4pets a když jsem viděla v e-mailu kalkulaci 20 000-, tak si říkám že to je trosku moc protože už tak bude stěně stát minimálně 30 000-35 000.
Záleží jak se to celé vyřeší, mám par variant :). Buď pro ni dojedu na letiště V. Havla nebo na půl cesty třeba do Polska nebo si pro ni doletim a hned pojedeme zpět a nebo budu muset autem až do Ruska, ale to je popravdě dost šílené.. Nu což, když by nebylo zbytí :).

Neregistrovaný uživatel

12.1.2018 19:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý večer, bude někdo tak hodný a napsal by mi sem něco k importu štěněte ze zahraničí (třetí země) ? Co všechno potřebuji zařídit já jako budoucí majitel a co zařídí chovatel ?
Může být posláno v zavazadlovém prostoru např ČSA nebo musí být přepravovano společnosti jako je cargo atd.. :) O co všechno musím zažádat u SVS nebo KVS ? Bude to fenka mladší 3 měsíců. Tak jsem ze všeho nervózní hlavně, aby zvládla cestu v pořádku.
Za každou radu a zkušenost budu ráda :).
Předem děkuji !

Hlavně si u SVS zjistěte, zda lze vůbec dovézt ze země mimo EU takto mladé štěně, které není v imunitě proti vzteklině. Nechci kecat, ale myslím si že nelze.

12.1.2018 19:49

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Hlavně si u SVS zjistěte, zda lze vůbec dovézt ze země mimo EU takto mladé štěně, které není v imunitě proti vzteklině. Nechci kecat, ale myslím si že nelze.

Já taky nechci kecat, ale pokud jsem dobře pochopila a přečetla, tak by se měly domluvit podmínky přepravy u SVS a neměl by být problém.

12.1.2018 20:00

Štěně z Ruska dovést NELZE.

Viz https://www.svscr.cz/cestovani-se-zviraty-v-zajmovem-chovu/v-cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami-do-ceske-republiky-z-ostatnich-tretich-zemi/

Navíc, pokud vy sama se štěnětem necestujete a jen si ho necháváte přinést, jedná se o OBCHODNÍ PŘESUN.

Opravdu bych vám doporučila nejprve kontaktovat veterinární správu, kde vám řeknou přesné podmínky.

Ale čip, pas, vakcinace proti vzteklině provedená po 12. týdnu věku, odběr krve po měsíci a čekání další tři měsíce vás pravděpodobně nemine.

12.1.2018 23:49
angels gaboo

XXX.XXX.236.23

Já si tedy dovolím jenom poopravit, dovézt štěně z Ruska lze za mnohem jednodušších podmínek (a ne těch zmíněných bodlinkou), protože Ruská federace je vyjmenovanou třetí zemí ;-)

https://www.svscr.cz/cestovani-se-zviraty-v-zajmovem-chovu/iv-cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami-do-ceske-republiky-z-vyjmenovanych-tretich-zemi/.

Neregistrovaný uživatel

13.1.2018 07:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

angels gaboo napsal(a):
Já si tedy dovolím jenom poopravit, dovézt štěně z Ruska lze za mnohem jednodušších podmínek (a ne těch zmíněných bodlinkou), protože Ruská federace je vyjmenovanou třetí zemí ;-)

https://www.svscr.cz/cestovani-se-zviraty-v-zajmovem-chovu/iv-cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami-do-ceske-republiky-z-vyjmenovanych-tretich-zemi/.

Řekla bych, že druhá část seznamu vyjmenovaných zemí se týká použe leteckého tranzitu přes ČR, a pro import platí tahle část textu:

Dovoz mladých zvířat (psů, koček a fretek) z Andorry, Švýcarska, Faerských ostrovů, Gibraltaru, Grónska, Islandu, Lichtenštejnska, Monaka, Norska, San Marina a Vatikánu podléhá výše uvedeným pravidlům.

Cestování se psy, kočkami a fretkami ve věku dvanácti týdnů nebo ve věku mezi dvanácti a šestnácti týdny z jiných než vyjmenovaných třetích zemí na území České republiky není dovoleno!

Příjde mi nepravděpodobné, že by Rusku, kde ještě nedávno požadovali pro překročení hranic i titr na protilátky u očkovaných psů (vzteklina se tam vyskytuje), najednou uvolnili podmínky natolik, že si odtam můžete vozit neočkovaná štěňata jak vás napadne. Obzvlášť když my sami nemůžeme neočkované štěně dovézt ani vedle do německa. A navíc je seznam z roku 2013, a to jestě na 100% platil zákaz importu štěňat, co nejsou v imunitě + titr pro dospělé očkované (vím to, protože jsme v roce 2015 importovali psa z Běloruska, které je také ve 2. části seznamu).

13.1.2018 09:15
Zdenda1987

XXX.XXX.117.206

Když už se tu řeší import ze zahraničí. Není tu někdo kdo by měl osobní zkušenost s importem z Finska?

Neregistrovaný uživatel

13.1.2018 09:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Zdenda1987 napsal(a):
Když už se tu řeší import ze zahraničí. Není tu někdo kdo by měl osobní zkušenost s importem z Finska?

S Finskem problémy nebývají, ale štěně musí být v imunitě proti vzteklině, takže ho nejdřív můžete dovézt až skoro ve 4 měsících.

13.1.2018 10:25

S Finskem problémy nebývají, ale štěně musí být v imunitě proti vzteklině, takže ho nejdřív můžete dovézt až skoro ve 4 měsících.

Nene, viz následující odkaz bod 4.:

https://www.svscr.cz/cestovani-se-zviraty-v-zajmovem-chovu/iii-cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami-do-ceske-republiky-z-clenskych-statu-eu/.

13.1.2018 10:54
Prestige

XXX.XXX.71.69

Dá se importovat:
1) Když min. ve 12 týdnech se očkuje vzteklina+ 21 dní, což vychází na necelé 4 měsíce stáří štěněte.
nebo
Může být vyjímka:

4. Výjimka z povinného očkování proti vzteklině pro mladá zvířata v zájmovém chovu (psy, kočky a fretky)

V souladu s nařízením EP a Rady (EU) č.576/2013 Česká republika může souhlasit s dovozem mladých zvířat psů, koček a fretek z vyjmenovaných třetích zemí pokud budou splněny tyto podmínky:

– zvířata pocestují v rámci neobchodního přesunu;

– zvířata budou mladší dvanácti týdnů a nebudou očkována proti vzteklině

nebo budou ve věku mezi dvanácti a šestnácti týdny a budou již očkována proti vzteklině, ale ještě nebudou splňovat požadavky na platnost očkování;

– majitel nebo oprávněna osoba předloží podepsané prohlášení, že dané zvíře v zájmovém chovu nepřišlo od narození až do okamžiku neobchodního přesunu do styku s volně žijícími zvířaty druhů vnímavých ke vzteklině

nebo jsou zvířata v zájmovém chovu přemisťována společně se svou matkou, na které jsou dosud závislá, a z identifikačního dokladu provázejícího jejich matku vyplývá, že před jejich narozením byla očkována proti vzteklině v souladu s požadavky na platnost očkování.

Dovozce musí nejméně 15 dní přede dnem předpokládaného dovozu požádat Ústřední veterinární správu SVS o stanovení veterinárních podmínek dovozu.

Vyplněnou žádost je možné poslat emailem na epodatelna@svscr.cz, případně zaslat poštou na kontaktní adresu SVS.

Dovoz mladých zvířat (psů, koček a fretek) z Andorry, Švýcarska, Faerských ostrovů, Gibraltaru, Grónska, Islandu, Lichtenštejnska, Monaka, Norska, San Marina a Vatikánu podléhá výše uvedeným pravidlům.

Cestování se psy, kočkami a fretkami ve věku dvanácti týdnů nebo ve věku mezi dvanácti a šestnácti týdny z jiných než vyjmenovaných třetích zemí na území České republiky není dovoleno!

5. Výjimka v případě tranzitu

V případě tranzitu psů, koček a fretek z vyjmenovaných třetích zemí do EU přes ostatní třetí země se sérologické vyšetření hladiny protilátek proti vzteklině nepožaduje, pokud majitel nebo oprávněná osoba předloží písemné prohlášení, že daná zvířata nepřišla během tohoto tranzitu do styku se zvířaty druhů vnímavých ke vzteklině a že jsou v dopravním prostředku nebo v areálu mezinárodního letiště bezpečně zajištěna.
Tak, že bude nejlepší, když si zavoláte na SVS a tam se poptáte.

13.1.2018 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bych tak řekla, že to definují tyto dva odstavce:

13.1.2018 11:38

Lesnížínka, normálně nechápu...
to je jako k tomu importu z Finska?

13.1.2018 11:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lesnížínka, normálně nechápu...
to je jako k tomu importu z Finska?

Z Ruska.

13.1.2018 12:28
Prestige

XXX.XXX.71.69

Doporučuji si přečíst to celé :
https://www.svscr.cz/cestovani-se-zviraty-v-zajmovem-chovu/iv-cestovani-se-psy-kockami-a-fretkami-do-ceske-republiky-z-vyjmenovanych-tretich-zemi/
a rozkliknout si zvlášť odkazy a ty si také přečíst celé. Jinak mám psa z Ruska.

16.1.2018 21:09
angels gaboo

XXX.XXX.236.23

Řekla bych, že druhá část seznamu vyjmenovaných zemí se týká použe leteckého tranzitu přes ČR, a pro import platí tahle část textu:

Příjde mi nepravděpodobné, že by Rusku, kde ještě nedávno požadovali pro překročení hranic i titr na protilátky u očkovaných psů (vzteklina se tam vyskytuje), najednou uvolnili podmínky natolik, že si odtam můžete vozit neočkovaná štěňata jak vás napadne. Obzvlášť když my sami nemůžeme neočkované štěně dovézt ani vedle do německa. A navíc je seznam z roku 2013, a to jestě na 100% platil zákaz importu štěňat, co nejsou v imunitě + titr pro dospělé očkované (vím to, protože jsme v roce 2015 importovali psa z Běloruska, které je také ve 2. části seznamu).

Seznam vyjmenovaných třetích zemí je ke dni 29.12.2014 přesně (dle data uvedeného zde: http://www.svscr.cz/wp-content/files/cestovani-se-zviraty/vyjmenovane-treti-zeme-cz.pdf)

Seznam vyjmenovaných třetích zemí se týká zemí, ze kterých je možný dovoz dle uvedených podmínek, nic o tranzitu tam není. Obě části seznamu vycházení z Nařízení (EU) č.576/2013 (třeba zde: http://www.svscr.cz/wp-content/files/cestovani-se-zviraty/n-576-2013-pets-cs.pdf). Rozdíl je jen v tom, že první část jsou země podle čl.13 odst.1 a druhá část seznamu jsou země podle čl.13 odst.2.

Takže bych to viděla stejně jako Prestige (viz výše) - štěně očkované proti vzteklině + 21 dní, titr na protilátky netřeba.
Výjimka z očkování proti vzteklině a splnění uvedených podmínek bodu 4. asi platí jen pro země z první části seznamu vyjmenovaných třetích zemí (tak si to tedy vykládám já vzhledem k tomu, že je v tomto bodu uveden jen tento seznam zemí).

Známí takto loni a předloni přivezli štěňata z Ruska (štěnda přiletěla jako cargo).

Nejjistější a nejjednodušší pro zadavatele bude určitě kontaktovat SVS s dotazem ;-).

29.1.2018 20:06
dawa

XXX.XXX.12.141

manbea napsal(a):

Prosím, nemáte kontakt na tu přepravní společnost? Kontakt co mám jezdí jen Moskvu smajlík

29.1.2018 20:14
manbea

XXX.XXX.139.247

dawa napsal(a):
Prosím, nemáte kontakt na tu přepravní společnost? Kontakt co mám jezdí jen Moskvu smajlík

Máte SZ.

31.10.2018 15:25
justirag

XXX.XXX.207.137

mohu prosím také poprosit kontakt na přepravní společnost?

niktel

11.7.2019 15:31
niktel

XXX.XXX.44.66

Dobrý den, taky se z dovolením připojím se žádostí o kontakt na leteckou přepravu. Já osobně, vzhledem k dovolené plánoval, že už bych si z Lotyšska do Moskvy (600 km) pro štěně osobně dojel a přivezl si jej zpět, jen mám problém, že štěněti bude v době dovozu 14 týdnů a ještě nebude mít splněnou podmínku plné vakcinace na vzteklinu... Nejedná se ani o problém v rámci ČR, ta mi dle sdělení SVS toto umožní, ale problém při osobní přepravě může prý nastat na území Litvy a Polska, které údajně neumožňují vstup /tranzit pokud není štěně po plné vakcinaci + 21 dní s naběhlou imunitou...Nemáte někdo osobní zkušenost s dopravou vlastním autem přes tyto země + hranice Rusko x EU (Lotyšsko, Estonsko)?

11.9.2019 22:01
Renkis

XXX.XXX.40.11

mozem vas tktiez poprosit o kontakt na tu spolocnost ? dakujem

PetraK.

17.10.2020 13:35
PetraK.

XXX.XXX.128.210

manbea napsal(a):
Máte SZ.

Prosim o kontakt na prepravni spolecnost, potrebuji stene dopravit z Ruska a chovatel se zatim dostal na cenu 650eu 🤦‍♀️ Dekuji

17.10.2020 18:05
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PetraK. napsal(a):
Prosim o kontakt na prepravni spolecnost, potrebuji stene dopravit z Ruska a chovatel se zatim dostal na cenu 650eu 🤦‍♀️ Dekuji

Pokud jde o leteckou přepravu, tak je to podle mě normální cena - tento týden jsem posílala psa do USA za 1400 € letenka + cesta do Bruselu na letiště.

Neregistrovaný uživatel

17.10.2020 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.198

PetraK. napsal(a):

Ty voe ty toho mas malo? Nezvladla jsi jedboho psa. Stezi zvladas dva kone a vezes si dalsi stene? A z ruska takze nejspis pastevce? Ty jsi dobry pako.

17.10.2020 18:40

Ty voe ty toho mas malo? Nezvladla jsi jedboho psa. Stezi zvladas dva kone a vezes si dalsi stene? A z ruska takze nejspis pastevce? Ty jsi dobry pako.

Vy máte hrozné vyjadřování, ale pravdu :-) Ale co když to není ona? :-)

Neregistrovaný uživatel

17.10.2020 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.198

Kdybyste ji zazila na konic posledních par let. Chapala byste. Staci ze jeste nedavno mela x set tisic dluhu ale musi importovat psa... Wtf...

28.12.2020 20:47
Hoffmapa

XXX.XXX.68.249

Dobrý den všem,
mohu také poprosit o kontakt na přepravní firmu. Děkuji

9.1.2021 23:49
nomos

XXX.XXX.223.21

Dobrý den,
přidávám se k zástupu zájemců a také bych Vás poprosila o kontakt na přepravní společnost (import štěněte z Ruska).
Mockrát děkuji!

14.3.2021 12:09
KlaraKunova

XXX.XXX.153.68

Mohu také poprosit o kontakt na přepravní společnost? děkuji

bedruna

7.6.2021 17:25
bedruna

XXX.XXX.208.45

Dobrý den předevčirem jsem si našla na orodej fenku bulteriera s ukrajiny za 3000kč za 2 dny mi psala že mi ji da zadarmo a naklady na letecky transport dnes mi přišlo zaplate 6800kč na vyhřivanou deku aby pes se nenachladil přes transport napsala jsem majitelce že ji nic převodem na učet nebudu posilat našla jsem plno članku *podvody nakup psů s ukrajiny a ruska

7.6.2021 18:57

bedruna napsal(a):
Dobrý den předevčirem jsem si našla na orodej fenku bulteriera s ukrajiny za 3000kč za 2 dny mi psala že mi ji da zadarmo a naklady na letecky transport dnes mi přišlo zaplate 6800kč na vyhřivanou deku aby pes se nenachladil přes transport napsala jsem majitelce že ji nic převodem na učet nebudu posilat našla jsem plno članku *podvody nakup psů s ukrajiny a ruska

Hledejte na lepším místě https://m.olx.ua/zhivotnye/sobaki/?currency=UAH&search%5Border%5D=created_at:desc&search%5Bfilter_enum_dog_breed%5D%5B0%5D=1982

Popřípadě mohu pomoct s komunikací s chovatelem.

Napr tenhle inzerát je na chs, cena stenat je 300$, tedy přes 6000Kc
https://m.olx.ua/d/obyavlenie/bulterer-standart-IDLNM94.html

7.6.2021 19:57

Hledejte na lepším místě https://m.olx.ua/zhivotnye/sobaki/?currency=UAH&search%5Border%5D=created_at:desc&search%5Bfilter_enum_dog_breed%5D%5B0%5D=1982

Popřípadě mohu pomoct s komunikací s chovatelem.

Napr tenhle inzerát je na chs, cena stenat je 300$, tedy přes 6000Kc
https://m.olx.ua/d/obyavlenie/bulterer-standart-IDLNM94.html

To je levné, protože Doněcká oblast.
Ne, fakt, kolik stojí takový dovoz z druhé strany Ukrajiny? KSU je kamarádka s FCI, že jo? I tak je ale cena nízká, pětina obvyklé, je to divné.

7.6.2021 21:33

Ne, fakt, kolik stojí takový dovoz z druhé strany Ukrajiny? KSU je kamarádka s FCI, že jo? I tak je ale cena nízká, pětina obvyklé, je to divné.

Ceny jsou 1/4 normálně, sem tam někdo na něco testuje. KSU je s FCI normálně.
Z jaké druhé strany Ukrajiny? Jakože z východu?
Za to minibulíci od 40tis hriven výš stojí normálně.

7.6.2021 21:34

Tady máte štěnata po testovaném otci https://m.olx.ua/d/obyavlenie/bulterr-standartniiy-visokoporodn-tsutsenyata-IDLKJOZ.html

Přidejte reakci

Přidat smajlík