Dobrý den,
máme nové štěně zlatého retrívra a je to náš první pejsek. Před pořízením jsme se snažili hodně zjistit o krmivech, ale rád bych se zeptal na přímo na Vaše zkušenosti či názor. My krmíme značkou Acana krmivem Puppy Large Breed. Naše veterinářka říkala, že Acana patří mezi podprůměr a naopak nám doporučila značku Royal Canin krmivo Vet Care Starter Large. Co si prosím o kvalitě obou značek a krmiv myslíte? Co by jste doporučili pro zlatého retrivra? Jak pro štěně, tak poté do dospělosti.
Moc děkuji za Vaše názory a rady!
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bohužel, veterinářka vás klame a s určitostí potřebuje prodat tyto granule, které má jistě v ordinaci. Opak je pravdou, Acana je oproti RC velmi kvalitní, kdežto Royal canin je chemický šrot.

Taky mám goldena, za týden bude mít rok, a od mala jsme dávali Acanu, nedávno jsme přešli na N&D, zkrátka chtěla to samé, co má starší fenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
nimbuuss
napsal(a):
Dobrý den,
máme nové štěně zlatého retrívra a je to náš první pejsek. Před pořízením jsme se snažili hodně zjistit o krmivech, ale rád bych se zeptal na přímo na Vaše zkušenosti či názor. My krmíme značkou Acana krmivem Puppy Large Breed. Naše veterinářka říkala, že Acana patří mezi podprůměr a naopak nám doporučila značku Royal Canin krmivo Vet Care Starter Large. Co si prosím o kvalitě obou značek a krmiv myslíte? Co by jste doporučili pro zlatého retrivra? Jak pro štěně, tak poté do dospělosti.
Díky
Změňte veterinářku!
Lže Vám - chce z vás jen vytáhnout peníze za granule, ze kterých má vysoké provize, a pokud začíná tak okatě hned na začátku, tak z Vás bude chtít dělat blbce, a tahat peníze i v ostatních věcech

Zkušenost mám hlavně s bezobilnou řadou, Grasslands a Pacifica, oboje jsou fajn.
nimbuuss
napsal(a):
Děkuji za Vaše názory! IO změně veterináře rozhodně popřemýšlíme. Je to škoda, že už ani těm se věřit nedá.
Ještě mě napadá, jaký typ Acany přejít poté v dospělosti? Viděl jsem, že je spousta typů.
Děkuji!
Granulí je na trhu veliká spoustu, Acana není značka, která všem psům sedne.
Žádné nejlepší granule neexistují, ale na to sami postupem času přijdete.
Ideál je střídat značky - psu nezleniví trávení, případně krmit masem.
Volba je na Vás.
nimbuuss
napsal(a):
Dobrý den,
Díky
Proč se radíte o krmení s veterm? Pak dostantete takto špatné informace, oproti RC je Acana kvalitníkrmení. Pro zlatého retrievera bych doporučila nejlépe přirozené krmení - maso, kosti, zelenna, přílohy, hydrolyzovaný kolagen, bylinky nebo opravdu kvalitní granule - first mate, arden grange, taste of wild a podobně.
tichustka
napsal(a):
Náš retriever měl na začátku různá krmiva protože žádné nevyhovovalo, pejsek pořád prděl, měl průjmy, srst nic moc…zkoušeli jsme RoyalCanic, K9, Eukanubu, ProPlan…pak jsme našli Husse a to mu vyhovuje. Největší úspěch má jehněčí s rýží
Zkoušeli jste samé podřadné svinstva, nechápu, jak mohou lidé "zkoušet" a rozhazovat psovi zažívání a zdraví.
scylla
napsal(a):
Proč se radíte o krmení s veterm? Pak dostantete takto špatné informace, oproti RC je Acana kvalitníkrmení. Pro zlatého retrievera bych doporučila nejlépe přirozené krmení - maso, kosti, zelenna, přílohy, hydrolyzovaný kolagen, bylinky nebo opravdu kvalitní granule - first mate, arden grange, taste of wild a podobně.
Protože mají prvního psa, po málu zkušeností a mysleli si, že vet by to přece měl vědět a myslet dobře? Žádný učený z nebe nespadl. A zrovna to, že lidi si myslí, že veterinář ví a dobře radí, je u začátečníků častá věc a přijde mi, že nelze jim to mít úplně za zlé. Když vy jste, scyllo, měla svého prvního psa, taky jste nikde neudělala chybu?
Já ji vidím třeba teď zrovna v tom, že doporučujete ToTW jako jedny z opravdu kvalitních granulí, když se jejich kvalita teď a před lety teda fakt nedá srovnávat. Stále víc mají pověst většího a většího šrotu.

Atheira
napsal(a):
Protože mají prvního psa, po málu zkušeností a mysleli si, že vet by to přece měl vědět a myslet dobře? Žádný učený z nebe nespadl. A zrovna to, že lidi si myslí, že veterinář ví a dobře radí, je u začátečníků častá věc a přijde mi, že nelze jim to mít úplně za zlé. Když vy jste, scyllo, měla svého prvního psa, taky jste nikde neudělala chybu?
Já ji vidím třeba teď zrovna v tom, že doporučujete ToTW jako jedny z opravdu kvalitních granulí, když se jejich kvalita teď a před lety teda fakt nedá srovnávat. Stále víc mají pověst většího a většího šrotu.
Přesně, ani FM s moučkou nejsou žádná hitovka.
napsal(a):
Přesně, ani FM s moučkou nejsou žádná hitovka.
Já ty další dvoje neznám, tak nemůžu soudit. Moje sestra nějakou dobu brala kočičí totw, to bylo před lety. Pak jí po tom kočka pravidelně poblila podlahu od stěny ke stěně a už to ani nechtěla jíst. Někdy v té době jsem zaregisttovala, že problémy má víc zvířat, bylo z toho docela haló. Nemluvě o to., že výrobce snad měl přiznat, že nějaká složka tam je konzervovaná kdovíčím. Ale podložený to nemám, víc jsem se v tom nevrtala.