Fena kavkazského ovčáka na prvním vrhu porodila 19 štěňat. Všechna nepřežila, ale setkal se z vás někdo s tak početným vrhem ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máte na mysli tu na fotce vzadu? Jinak fena mé známé (bernardýnka) porodila jednou štěňat 17, čtyři nepřežila, tak nevím, jestli se to má brát jako rekord?
Loni v dubnu se narodilo 17 greyů (v registrované CHS). Štěňata přežila všechna, chovatelka pro ně sehnala druhou kojnou.
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/464404/svetovy-unikat-psi-sampionka-porodila-17-stenatek.html.

J.B.
napsal(a):
Fena kavkazského ovčáka na prvním vrhu porodila 19 štěňat. Všechna nepřežila, ale setkal se z vás někdo s tak početným vrhem ?
Http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/largest-litter-dog/
rekord má neapolský mastin s 24 štěňaty ve vrhu. dvacet přežilo.
napsal(a):
Http://www.guinnessworldrecords.com/world-records/largest-litter-dog/
rekord má neapolský mastin s 24 štěňaty ve vrhu. dvacet přežilo.
Šílená představa mít ve vrhu tolik štěnat...asi bych v tomto případě byla sadista a prostě bych regulovala...Měla jsem vrh 10.12,14 štěnat a je to fakt záhul na odchov, jak pro fenu tak pak hlavně pro lidi okolo a potom to období od 4-8 týdnu kdy dají nejvíc práce tak při poštu 20 štěnat to je na blázinec a pak i najít tolik vhodných majitelu...

ivulka2
napsal(a):
Šílená představa mít ve vrhu tolik štěnat...asi bych v tomto případě byla sadista a prostě bych regulovala...Měla jsem vrh 10.12,14 štěnat a je to fakt záhul na odchov, jak pro fenu tak pak hlavně pro lidi okolo a potom to období od 4-8 týdnu kdy dají nejvíc práce tak při poštu 20 štěnat to je na blázinec a pak i najít tolik vhodných majitelu...
Nezregulujete Pokud to není jednoduchý jakože něco je poloviční jak sourozenci nebo neživotaschopné, tak to nedáte.
A deset nebo dvacet, to už musí být jedno
ivulka2
napsal(a):
Představa 24 malin na udání... Myslím, že by to byl poslední vrh chovatele a volná vstupenka do Bohnic.

Tedysek
napsal(a):
Představa 24 malin na udání... Myslím, že by to byl poslední vrh chovatele a volná vstupenka do Bohnic.
No, jakmile člověk připustí fenu, vždycky musí počítat třeba i s tímhle
napsal(a):
Nezregulujete Pokud to není jednoduchý jakože něco je poloviční jak sourozenci nebo neživotaschopné, tak to nedáte.
A deset nebo dvacet, to už musí být jedno
Ono to jedno není a kdo někdy odchoval početný vrh tak ví že je to fakt záhul..už jen to neustálé počítání zda jsou všechna a není některé kdoví kde...
Docela by mě zajímal takový vrh v dospělosti jak na tom jsou tato štěnata... při takovém počtu nevěřím že se všechny napijí mleziva od feny v dostatečném množství takže bych chtěla vědět jak jsou na tom zdravotně a taky socializace v tomto houfu to nejde ani rozlišit jaké je které štěně.

ivulka2
napsal(a):
Ono to jedno není a kdo někdy odchoval početný vrh tak ví že je to fakt záhul..už jen to neustálé počítání zda jsou všechna a není některé kdoví kde...
Docela by mě zajímal takový vrh v dospělosti jak na tom jsou tato štěnata... při takovém počtu nevěřím že se všechny napijí mleziva od feny v dostatečném množství takže bych chtěla vědět jak jsou na tom zdravotně a taky socializace v tomto houfu to nejde ani rozlišit jaké je které štěně.
Mlezivo je asi jedno, u psů přechází protilátky i přes placentu, není to jehně nebo tele.
a odchovala jsem 13 a 11, jednou bez feny a podruhé sice s fenou, ale její přístup k věci byl "štěňata jste chtěli vy", takže představit si to dokážu. A myslím si, že od určitého počtu už je to fuk, pro kolik štěňat vaříte mlíko.
A ještě jsou vynalezené bavlnky a pak později rozlišovací obojky.