Dobrý den, prosím o radu mam labradorku 3 roky, v jednom roce kastrovaná. Prosím o radu, krmím orijenem six fish, zkoušela jsem i fit and trim recepturu, ale bohužel neshodila nic, nyní váží 38 kg, a na den má 240gramů plus pulku vepřového ucha.. Myslíte ještě snížit dávku krmiva nebo přejít na úplně jiné granule. Nechci ji pohoršit v kvalitě, spousta lidí mi doporučuje essential, ale řekla bych, že ta kvalita je prostě o hodně níž. snížit dávku nebo hledat jiné granule? Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Light granule ne, to jsem zkoušela taky a nemá to žádný efekt, je to plný obilovin. Orijen podle mého není moc vhodný pro labíky, jsou to takzvaně moc nabušeny granule, zkuste něco jinýho. Já začala krmit N&D low grain, poradili mi to tady a fakt je to lepší, fenka zhubla a začala víc běhat. Musíte ale ještě zařadit delší procházky, ideálně hodně do kopce, a pro jistotu podávat nějakou kloubní výživu, já dávala Alavis triple blend.
natalka123
napsal(a):
To moc dobře vím, ale bohužel se nedaří, když vidím její sourozence a matku tak jsou ještě silnější.
zase ji nechci cpát nějaké light granule pro staré psi.
Nechci rejpat, to ani v nejmenším, jen by bylo docela přínosný, kdybyste napsala, co ten pes běžně přes den aktivně dělá. Já chápu, že kastrace tloustnutí docela přihrává, ale zase ne tolik, aby nutně musel být pes bečka. Navíc očividně toho nesní zas tolik. A přiznejme si upřímně, hromada lidí není absolutně schopná rozeznat, co je podprůměrný množství pohybu u sebe, protože jim to přijde úplně normální, natož pak u psa.
38 kg na labradora zase nemusí být tak moc, záleží na stavbě těla, než udávat hmotnost psa, vložte raději fotku. Vepřové ucho nemá žádnou extra výživovou hodnotu, spíše psa zabaví.240 g granulí mi přijde na takového psa docela málo. Spíše bych radila přejít na přirozenou stravu se základem v mase, ať už vařeném nebo syrovém, plus přílohy a zelenina, Je to krmivo o větším objemu než koncentrované granule a můžete poměrně plynule regulovat množství jednotlivých komponent. A samozřejmě - pohyb psa je základ. nemusíte s ní samozřejmě chodit běhat, pokud Vás to primárně nebaví, ale svižná chůze, aport, pachové práce, hraní s ostatními psy, to vše bude pro fenu plus.
Nad barfem jsem přemýšlela, ale popravdě se toho bojím a nedovedu si představit, že každý den budu připravovat maso atd. pohyb samozřejmě má, k tomu poslušnost, aport miluje a pachové práce - tak na to je profík. jinak ta dávka je přesně dle tabulky pro méně aktivní psi dávka. Orijen je kvalitní krmení, proto se toho dává méně než jiných granulí, právě jsem srovnavala poměr dávka a cena u ostatních granulí a i když je drahý tak pořád vychází dobře. nechci krmit granulemi s obilím, což mi všichni v okolí doporučují, že pes zaručeně zhubne, ale přes to nejede vlak.
Možná naštvu místní psí zdravé výživáře, ale mě se ta fena celkem líbí. Ano, má trochu kila navíc, ale zároveň to není žádný chrtí lehký typ labradora, ale robustní nížší zvíře. Proč ne, pokud nemá jiné zdravotní problémy, asi bych to výraznou dietou neřešila a spíše přidala pohyb. Jaký má fena režim? Kolik toho denně s Vámi nachodí? Je venku nebo bytě?
Přípravy masa se nebojte, pokud máte lednici, mrazák a sporák, tak opravdu není problém a čas to mnoho nezabere. Jde o to, že granule jsou skutečně koncentrované a pes v redukčním režimu potřebuje spíše objem pro zasycení, což dobře suplujete vařenou nebo syrovou zeleninou. Šla bych opravdu do masa, fenu rozhodně potěšíte

Odbočim - závidím vam sníh!
Ona přímo tlustá není, ale tak 4-5 kilo by ji jen prospělo, každy říká, že je tlustá. Má velkou hlavu a hrudník také velký, od mala běhá. Je převážně venku, když nejsme doma jinak ted přes zimu je doma také to by se jí stýskalo kdyby nemohla být s námi. Má k dispozici větší zahradu plus samozřejmě dvouhodiné procházky na volno. problémy zatím žádné nemá, dostavá každe tři měsíce kloubní výživu Alavis triple blend - to většinou bereme spolu . něco zkusím načíst o barfu a třeba k tomu i dospěju. Kdo s ním krmí tak říká, že je levnější než granule, ale nějak si to nedovedu představit.

natalka123
napsal(a):
Ona přímo tlustá není, ale tak 4-5 kilo by ji jen prospělo, každy říká, že je tlustá. Má velkou hlavu a hrudník také velký, od mala běhá. Je převážně venku, když nejsme doma jinak ted přes zimu je doma také to by se jí stýskalo kdyby nemohla být s námi. Má k dispozici větší zahradu plus samozřejmě dvouhodiné procházky na volno. problémy zatím žádné nemá, dostavá každe tři měsíce kloubní výživu Alavis triple blend - to většinou bereme spolu . něco zkusím načíst o barfu a třeba k tomu i dospěju. Kdo s ním krmí tak říká, že je levnější než granule, ale nějak si to nedovedu představit.
Bohužel tlustá je, jinak můžete zkusit koňské lightky od WB http://www.granule.cz/granule-pro-psy/wolfsblut-wide-plain-light-15kg/.

natalka123
napsal(a):
Nám po přechodu na maso(davame odřezky, kosti, vnitřnosti a bylinky)konečně hubnout, zbývá nám 1-2 kila.(ji samozřejmě ).

Začala konečně hubnout.

natalka123
napsal(a):
Deset km za dvě hodiny uplně v pohodě, z toho část pes běhá na volno a ta fakt lítá.
A zeleninu k masu nepřidáváte ? jen maso, vnitřnosti a jaké bylinky_, :?
jinak na wolfsblut jsem už koukala, ale ten má 15procent tuku, což nová receptura od orijenu má 13. a změna žádná.
Zaprve vona mi to nežere a zadruhé kde by pes v lese našel celer...opravdový barf je spíš podle lidské výživy než psí(snažím se krmit víc psi přirozenou proto bylinky nebo neprané zelené drstky, nase je miluje navic je to lechce stravitelné než syrová nebo vařená zelenina), trochu o tom popremyslejte...
Bylinky dávám sušený šípek, kopřiva, sedmikrásky a pampelišky je to levné oproti zelenine.

natalka123
napsal(a):
A maso kupujete kde, u řezníka? to vyjde dráž než granule, a co přílohy jako rýže, těstovina, brambor?
V psích eshopech výborne zkušenosti mám s Tutani
Prý velice dobrý i dopsimisky.cz.
U řezníka kuřecí kosti a velkou hovězí kost(unas je zadarmo)na čištění zubů.

Jo a přílohy, brambory dávám jen někdy a těstoviny nebo rýže...chcete aby zhubla nebo aby nabrala ?
Potom nám brutálně nabrala zkoro se kutalela.
U kterých hrozí obezita nedávat.

saola
napsal(a):
Co se týče přirozené výživy a absence celeru a jiné "lidské" zeleniny či ovoce, zkuste googlit klíčová slova Kavkaz, vlci, melouny. Nevím tedy, jestli ten odkaz vyjede korektně, je to už pár let, ale na Kavkaze běžně v době vegetační zralosti vlci chodí na melouny a dost si to užívají
Hmmm...a co v vyprahlé poušti?

Sakryš... No psala jsem o "lidském" celeru...
No tak co najde v lese třeba u nás borůvky, lesní jahody a maliny vzacne brusinky možná houby...
Ten vlk si to dá když si to najde ale cpat do psa úplně ve všem ovoce zeleninu mi přijde ujety...u bytaka tak to je jiný kafe... to jedine na prochazce nebo občas dát do misky.

saola
napsal(a):
Tak tak, taková kost je mnohem lepší než vepřové ucho. Jen tak dál
V vepř. uchu je chrupavka a ta je dobrá na klouby... lepší než chemické preparáty.

natalka123
napsal(a):
Deset km za dvě hodiny uplně v pohodě, z toho část pes běhá na volno a ta fakt lítá.
A zeleninu k masu nepřidáváte ? jen maso, vnitřnosti a jaké bylinky_, :?
jinak na wolfsblut jsem už koukala, ale ten má 15procent tuku, což nová receptura od orijenu má 13. a změna žádná.
Nevím, na co jste koukala, ale já vidím 8,5% tuku.
Maso bereme u řezníka - kostry, hov.kosti na kousání, ořezy z vepř."kořínků", chrupavky, vnitřnosti...Dále z zufrik.cz a dopsimisky.cz. Ve Vaší situaci bych přílohy v podobě brambor, těstovin atd. nedávala. Přílohy zelenina+ovoce ano (nejde totiž ani o to, že by to ten pes sežral sám, ale o to, že by to sežral s obsahem žaludku jeho kořisti (proto souhlasím s dáváním zelených dršek). Když jsme to počítali cenově proti superprémiovkám, kterými jsme krmili dříve (máme feny 35 a 48 kg), dostali jsme se na třetinu. Ano, je to levnější, ale hlavně zdravější a přirozenější. Přeji hodně štěstí. :).

Já mám psa v zimním spánku bez pohybu na mase s kostmi + krůtí Marpy pro špeky a starší. S granulemi, co má v sezóně (žádné zátěžovky, standard 15% tuku), mi v zimě nabíral, ale teď to drží.

saola
napsal(a):
Co se týče přirozené výživy a absence celeru a jiné "lidské" zeleniny či ovoce, zkuste googlit klíčová slova Kavkaz, vlci, melouny. Nevím tedy, jestli ten odkaz vyjede korektně, je to už pár let, ale na Kavkaze běžně v době vegetační zralosti vlci chodí na melouny a dost si to užívají
Srnci, jeleni v zimě pojídají mršiny aby vůbec přežily zimu a dost si to užívají.

Víc fotek mi to nedovolí ale zkuste napsat do googlu "Deer eating bird".

Noooo anebo tohlehttps://youtu.be/TdTXaFtDqZE.

Ještě jednou https://youtu.be/TdTXaFtDqZE.