Zabreznutí po inseminácii

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.1.2018 12:47
Aussiek

XXX.XXX.52.122

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o skúsenosti s insemináciou zmrazeným semenom a aká bola úspešnosť. Bola som na ultrazvuku 22. deň od prvej inseminácie - nevydržala som a nebolo vidieť nič. Máte skúsenosti, že pri včasnom ultrazvuku nie je vidieť vôbec nič, čo by naznačovalo graviditu a neskôr už vidno plody? Určite sono zopakujem, správa sa ako tehotná. Ale podľa Vet to nič neznamená. Ak už fenka rodila, môže si myslieť, že tehotná bude a nie je smajlík. Ďakujem.

25.1.2018 17:13
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Mám zkušenost s tím, že na sono 21. den nebylo vidět nic a narodila se dvě štěňata. Z normálního krytí.
Co se týká mraženého, znám osobně šest fen, které byly inseminované mraženým a ani jedna nezabřezla. smajlík Mluvím o inseminaci v Česku.

25.1.2018 18:41
Aussiek

XXX.XXX.52.122

Tak to ste ma nepotešili smajlík. Boli sme v Poľsku, úspešnosť udával 80% pri správnom nacasovani. Tak ešte raz zájdem na sono a uvidím.

25.1.2018 18:54
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Aussiek napsal(a):
Tak to ste ma nepotešili smajlík. Boli sme v Poľsku, úspešnosť udával 80% pri správnom nacasovani. Tak ešte raz zájdem na sono a uvidím.

Byl jsem s fenou na sonu 30.den. byla jalová, narodilo se 5 štěňat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.1.2018 19:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Aussiek napsal(a):

By me zajímalo, kde mají takovouhle uspesnost -to není ani u inseminace chlazenym...
u chlazeného nebo prirozenem kryti je vetsi sance, ze doslo k pozdějšímu oplodneni -ale ty s. mrazene neziji tak dlouho smajlík
ale tak -priroda - uvidite.
další sono urcite.

25.1.2018 19:53
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Aussiek napsal(a):

Poláci jsou na to šikovní, umí to. Těch 80 se mi sice taky nezdá, ale z toho, co vím, jsou v tomto úspěšnější než české kliniky.
V každém případě, naděje umírá poslední! smajlík

25.1.2018 20:31
Aussiek

XXX.XXX.52.122

Vyzeral veľmi skúsene. Bolo zrejme, že inseminuje naozaj často. Bola to spermobanka a Vet sa venuje len tomu... Tak uvidíme. Bude mi samozrejme ľúto, keď nič z toho. Pes je už dosť starý 12 rokov, takze už to asi nezopakujeme. Semeno bolo odobraté pred pár rokmi.

28.1.2018 23:54
angels gaboo

XXX.XXX.236.23

Už jsem to sem psala do nějaké jiné diskuze...
Mám zkušenost s inseminací mraženým semenem jednu osobní a další "z druhé ruky" od kamarádek a známých.
My jsme inseminovali mraženým pomocí endoskopu na VFU v Brně u MVDr.Vitáska a MVDr.Přinosilové z Frozen Dogs. V našem případě bylo semeno zamraženo v Polsku s velmi dobrou "papírovou" kvalitou po testovacím rozmražení jedné dávky. Po rozmražení tady v ČR bohužel kvalita vůbec neodpovídala dokumentaci. Byla to bída, ale riskli jsme to (stejně už bylo vše okolo zaplaceno) a fena porodila 2 štěňata, což byl v naší situaci téměř zázrak, ani veterináři tomu moc šancí nedávali.
Kamarádka inseminovala fenu na Slovensku a fena bohužel nezabřezla. Z té samé dávky byly inseminovány v jiných státech ještě další 3 feny a 2 z nich zabřezly, jedna ne.
Další známá inseminovala taky v Česku (HK) a fena zabřezla, měla 5 štěňat.
Další inseminovala opakovaně v Polsku, vždy operativně a feny pokaždé zabřezly a měly docela početné vrhy.

Nejdůležitější při inseminaci je správné načasování samotné inseminace a příprava semene (mražení i rozmražování). Bohužel ne každé semeno je vhodné na mražení a i když se dodrží všechny postupy správně, tak může být semeno po rozmražení nepoužitelné. Důležitá je samozřejmě i fena, jestli byla dřív krytá a měla štěňata, jestli zabřezává bez problémů, jak jí stoupá při hárání progesteron atd...

Řekla bych, že úspěšnost inseminace mraženým je v průměru jen o něco nižší než u běžného krytí a to z toho důvodu, že hodně záleží na kvalitě a na správném načasování, protože rozmražené spermie bohužel žijí kratší dobu, všechny ostatní faktory ovlivňující zabřezávání fen jsou podle mě pak už nezávislé na tom, jak se spermie dostaly dovnitř ;-)

Držím palce, myslím že 22.den mohlo být klidně ještě brzy a určitě bych šla za týden ještě na kontrolní sono.

Přidejte reakci

Přidat smajlík