Velká boule po očkování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2005 09:16

Ahojky! mám problém mému pejskovi se dělají velké boule po očkování teď máme hodně velkou už asi týden! je to normální a zmizí to nebo se Mám bát a popř.čeho? díky

29.4.2005 20:46

kiwi napsal(a):
Ahojky! mám problém mému pejskovi se dělají velké boule po očkování teď máme hodně velkou už asi týden! je to normální a zmizí to nebo se Mám bát a popř.čeho? díky

Bohužel, objevuje se to. Někdy zmizí za jeden den, jindy za jeden týden, jindy to trvá měsíc či dokonce měsíce a znám psa, který tuto bulku po očkování vztekliny měl 2 roky! Mé kavalírce Brusince po očkování vztekliny ta bulka zůstala si 10 dní. Trochu záleží (prý), jak to veterinář píchne, ale je třeba to místo hned po vpichu masírovat. I když se to některým psům zrovna moc nelíbí...

29.4.2005 22:22

kiwi napsal(a):

Také mám s podobným problémem zkušenost. "Obouloval" se mi celý 8členný vrh boxerů. Masírovali jsme několikrát denně - používali jsme malinko masti Infadolan a střídali se slabou mentolovou mastičkou od veta. U 4 štěňat boule zmizela do týdne, u dalších postupně také - nejdéle to trvalo u největšího pejska, asi 5 týdnů. Změnila jsem očkovací látku a víc jsme tento problém neměli. Ale podotýkám, že je již 7 let.

30.4.2005 09:16

kiwi napsal(a):

Opravdu zalezi, kam se to pichne, vsimla jsem si, ze nekteri vetove davaji injekce, ktere jsou im, tedy intramuskularni - do svalu, pouze jako sc (subkutanni) podkozni a pak se to tezko vstrebava, stejne jako u lidi. Pokud vam sestra pichne injekci do tuku a ne do svalu, muze se tam udelat taky pekna boule nebo po kortikoidech i pekny absces, protoze tuk neni poradne prokrven jako sval. Pak skutecne pomaha to rozmasirovavat, kdy vlastne dochazi k lokalnimu prokrveni - a tedy i lepsimu vstrebani latky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2019 06:32

Tak prckovi se taky po očkování objevila obrovská boule, opravdu pomůže jen masírovat???Na očkování jsme byli ve středu a až včera jsme tu bouli zaznamenali, možná předtím nebyla tak velká.

12.8.2019 07:05
conie

XXX.XXX.206.202

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak prckovi se taky po očkování objevila obrovská boule, opravdu pomůže jen masírovat???Na očkování jsme byli ve středu a až včera jsme tu bouli zaznamenali, možná předtím nebyla tak velká.

Jemně masírovat a hlavně pro příště změnit očkovací látku!

12.8.2019 07:58

conie napsal(a):
Jemně masírovat a hlavně pro příště změnit očkovací látku!

OK, díky. Je to teda boule jako prase, normálně viditelná, ani nemusíme prcka ohmatávat.

12.8.2019 08:44

Leptospirozu dostala, ze?

12.8.2019 08:57

Leptospirozu dostala, ze?

Jo, celou tu kombinaci, předpokládám psinka, parvoviróza, infekční hepatitida, parainfluenza, leptospiróza, ale očkovák teď nemám u sebe.

12.8.2019 09:46
janaa

XXX.XXX.174.125

Sarah,neděs se, je to normální. Mám ve smečce čuby,co mají bouli po jakékoli injekci, s očkováním to nemá nic společného. Takže můžeš zkusit,jestli to u vás není reakce na konkrétní látku,ale to si myslím,by se udělala boule hned. Teď štěňucha má po očkování taky boule a to očkuju rozděleně, ne kombinace najednou. Z posledního měla skoro tři týdny,už téměř zmizela,pobodaly jí vosy a boule znovu natekla ale už je pryč. Někteří psi jsou na to prostě citlivý

12.8.2019 09:58

janaa napsal(a):
Sarah,neděs se, je to normální. Mám ve smečce čuby,co mají bouli po jakékoli injekci, s očkováním to nemá nic společného. Takže můžeš zkusit,jestli to u vás není reakce na konkrétní látku,ale to si myslím,by se udělala boule hned. Teď štěňucha má po očkování taky boule a to očkuju rozděleně, ne kombinace najednou. Z posledního měla skoro tři týdny,už téměř zmizela,pobodaly jí vosy a boule znovu natekla ale už je pryč. Někteří psi jsou na to prostě citlivý

Díky za uklidnění. Žádnej můj pes to ještě neměl a manžel mě včera večer úplně vystrašil, malá je jeho miláček.

13.8.2019 22:40
MUCHA

XXX.XXX.19.34

Moje fenka měla taky bouli hodně velikou ,říkala jsem ji ,že je hrbáč .Lékař poradil masírovat a vitamíny na imunitu. Boule zmizela asi po 4 týdnech . Nebojte vše bude v pohodě.

Nikola333

28.8.2019 10:53
Nikola333

XXX.XXX.224.22

Dobrý deň, je prosím vás normálne, že sa jej takáto boule spravila až 20 dní po očkovaní? Na očkovaní sme boli 7.8. a až včera, 27.8. sa jej spravila boule o velikosti cca 10-15 cm. Včera sme boli u vet a povedala, že to je možné, ale príde mi to divné, pretože prvých 20 dní nemala žiadny opuch a zrazu ako keby tam mala míček.

28.8.2019 11:14

Ptala jsem se na to veterinářky, protože mě to teda dost vyděsilo, a říkala, že je to prý správná reakce, vytvářejí se protilátky. Do 2 týdnů to zmizelo.

28.8.2019 11:40
lufus

XXX.XXX.157.99

My teda po očkování nemáme nic, ale udělala se nám obři boule když jsem při marodění chodili na injekce. Tak sem jí to začala mazat mastičkou co používám u koní - Aphlegmina a mažu tím úplně všechno i sebe :-D no a za pár dní bylo po bouli

28.8.2019 12:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ptala jsem se na to veterinářky, protože mě to teda dost vyděsilo, a říkala, že je to prý správná reakce, vytvářejí se protilátky. Do 2 týdnů to zmizelo.

Ta boule, že je správná reakce? Mému psovi se boule tedy nedělala nikdy. Feně se při prvním očkování udělala. Právě jsem si myslela, že správně je to, když se neudělá a že se při dalším očkování veta zeptám, jestli by nebylo lepší dát feně jinou látku .

28.8.2019 12:35

marcelaamax napsal(a):
Ta boule, že je správná reakce? Mému psovi se boule tedy nedělala nikdy. Feně se při prvním očkování udělala. Právě jsem si myslela, že správně je to, když se neudělá a že se při dalším očkování veta zeptám, jestli by nebylo lepší dát feně jinou látku .

No, popravdě taky jsem koukala, protože žádný náš pes to nikdy neměl, až teď ta malá. A bylo to fakt velký, normálně na boku boule jak pingpongový míček. Zítra jdeme na 3. dávku a teda nevím, jestli požadovat jinou značku vakcíny a jestli ji případně vůbec budou mít.

28.8.2019 12:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo fena měla taky velkou bouli, ale upozorňovala mě na to jak chovatelka, tak veterinář - že se to prostě občas nějakému psovi stává. Ale nikdo z nich teda právě neříkal, že by to měla být správná reakce.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík