Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2018 23:24

Dobry den, prosim nevite co ma u očička podle fotky? Kazdy den si to obcas tre, zřejmě ji to lehta. Mažeme to Tobradexem, to pak prestane, ale bulka ji nemizi. Dekuji.

2.2.2018 12:53
cool.manka

XXX.XXX.209.95

Vypadá to jako u nás ječné zrno, ale jestli to mohou mít i psi, to netuším. Vetík na to nic neříkal?

2.2.2018 13:17

cool.manka napsal(a):
Vypadá to jako u nás ječné zrno, ale jestli to mohou mít i psi, to netuším. Vetík na to nic neříkal?

Taky jsem si říkala ječné zrno a psi ho prý mít můžou. Na jiní stránce, kde odpovídají přímo veterináři mi jeden doktor napsal, že pod narkózu a vyříznout aniž by navrhl co by to mohlo být.
Zatím jsme u veterináře nebyli, ještě mažeme a dnes jdu koupit Opthalmo-Framykoin, prý ho vetové pejskům na ječná zrna dávají.
Máme problém v tom, že takhle čivavka na sebe od cizího nenechá sáhnout. Doma je jak mílius, extrémně mazlivá, chodí si pro pusinky, nadzvedává nám ruku na pohlazení, na mojí rodinu i přítelovu stejně jako na jejich pejsky je taky zvyklá, ale s cizíma lidma se z ní stává trhací "monstrum". Naposledy když jsme byli u veterináře jí slzelo očíčko. Vzhledem k tomu, že se každému líbí mi jí paní v čekárně chtěla pohladit, držela jsem jí v ruce ale mluvila s recepční. Najednou mi čivka začala šíleně vyvádět a exhtrémně po paní vyjela. Rychle jsem ucukla, že se hladit nesmí, ale tím vylítnutím si ke všemu zlomila drápek do krve. Na tuto dvou kilovou čivavu se mi seběhly dvě doktorky a další dvě přišly, protože z ordinace se linuly zvuky jako by jí někdo vraždil a to se střídalo se zvuky jako když vraždí někoho ona. Náhubek jsem jí sama nezvládla dát, protože přítel semnou nemohl. Bylo to šíleně náročný.
Uvidíme jak nám zareaguje na ten framikoin a pak jedině veterinář. A to jsem jí chtěla nechat i načipovat, to budeme muset ale naplánovat aby tam mohl i přítel, poradí s ní víc.
Když se třeba pro ni s cizím bavíme delší dobu stejně tak jako když jsme ve společnosti delší dobu s jiným pejskem a ona vidí, že je to "přítel", tak se trochu zklidní, ale musíme jí hodně dávat najevo, že se nejdedná o nepřítele. Nicméně přesto o sáhnutí na ní se stále bavit nedá.

2.2.2018 14:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nenapsala jste, jak to má dlouho cca? Nezlobte se na mne, ale jdete s dělem na komára. První mažete steroidy, potom chcete koupit antibiotickou mast. Mám velké psy a tohle, co popisujete, bych nasadila až ve chvíli, kdy všechno ostatní selže. bolka je to pidi. Může se z toho časem vyklubat cokoliv od toho zrna, nádoru, po neškodnou bradavici. Mně se na, divné věci" (nehojící se něco mezi prsty na tlapce, bradavici u oka, nehojící se něco na loktu psa...osvědčil Propolis. Pro lidi používám v lihu, psu jsem ho namočila do vody a ťupkala tou vodou uchošťourem. cca tři týdny. už to vypadalo, že to nijak nepomáhá a rezignovala jsem. Pak se po pár dnech mrknu a ona záležitost je pryč Určitě to není všespásné myslím, že to účinkuje hlavně na různé typy bradavic, ale zkusila bych to jako první. Kor u něčeho tak malého a hálivého jako je číva. Že je to hysterka není pochyb. Náhubek u veta(takový ten co mají, ale medvěd) pomohl u našeho starého psa 100%. Jednou na veta vyjel, taky bylo vidět, že ze strachu. Nekompromisně bez nějakých emocí, s komentem, aby si se neposr...", mu nasadil náhubek a od té doby se pes v pohodě nechal ošetřit i bez náhubku. Jednejte se psem stejně. Žádné ňuňání a utěšování, prostě jde se a neřešíme.

2.2.2018 14:28

lesnížínka napsal(a):
Nenapsala jste, jak to má dlouho cca? Nezlobte se na mne, ale jdete s dělem na komára. První mažete steroidy, potom chcete koupit antibiotickou mast. Mám velké psy a tohle, co popisujete, bych nasadila až ve chvíli, kdy všechno ostatní selže. bolka je to pidi. Může se z toho časem vyklubat cokoliv od toho zrna, nádoru, po neškodnou bradavici. Mně se na, divné věci" (nehojící se něco mezi prsty na tlapce, bradavici u oka, nehojící se něco na loktu psa...osvědčil Propolis. Pro lidi používám v lihu, psu jsem ho namočila do vody a ťupkala tou vodou uchošťourem. cca tři týdny. už to vypadalo, že to nijak nepomáhá a rezignovala jsem. Pak se po pár dnech mrknu a ona záležitost je pryč Určitě to není všespásné myslím, že to účinkuje hlavně na různé typy bradavic, ale zkusila bych to jako první. Kor u něčeho tak malého a hálivého jako je číva. Že je to hysterka není pochyb. Náhubek u veta(takový ten co mají, ale medvěd) pomohl u našeho starého psa 100%. Jednou na veta vyjel, taky bylo vidět, že ze strachu. Nekompromisně bez nějakých emocí, s komentem, aby si se neposr...", mu nasadil náhubek a od té doby se pes v pohodě nechal ošetřit i bez náhubku. Jednejte se psem stejně. Žádné ňuňání a utěšování, prostě jde se a neřešíme.

Děkuji za reakci. Má to cca 14 dní, očíčko si občas otíra o gauč nebo o deku. Dám na vás a zkusím Propolis, jaký přesně jste měla? Pokud to nepomůže, tak zajdeme k vet a u dvěří si rovnou vyždáme náhubek po zkušenostech. Třeba s druhou čivkou problém nemáme vůbec. Je opatrná, ale nechá se pohladit. Když jí vet ošetřuje je vidět, že mě sleduje a nespustí mě z očí, když sí jí vet otočí, div si vždy krk nevylomí jen aby mě viděla.
Je fakt, že jsem měkčí než přítel, drží jí tak, že jí dává najevo, že to prostě bude tak jak určí on. Já mám tendence sklouzávat do "ťuťu", ale to protože ona je taky dost velkej simulant, stačí jí jen vzít tak jak se jí to prostě nelíbí (rozhodně bezbolestně!) a ona kníkne, tak že jakmile je k ní člověk trochu ostřejší, kníká jak na lesy. V bytě je to třeba hrozný, respektive mezi barákama při venčení. Musím říct, že poslouchá docela na slovo, ale je šíleně uštěkaná jak už to u čivav bývá, ale ona 2x tolik, tak že jí občas vezmeme a jelikož ví, že tak štěkat nemá (několikrát jsme jí za to plácli), tak už jen při dotknutí (jinak řečeno, když jí chceme vzít do ruky adotkneme se její srsti) začne šíleně kvílet, ale tak, že lidi vycházejí z balkonů a vypadá to jako když jí týráme při tom na ní sotva položíme ruce. Kvílí třeba 20 sekund a je k neutišení, vypadá jak chudinka, ale jen projde druhá čivka kolem, tak kvílení ve vteřině utne a změní se na mrchu, která po ní hned skočí (v hrátkách). Prostě simulantka vyčůraná. Už se těším za půl roku do baráčku, to tak měkká nebudu při jedno sousedovi 600m daleko nebudu muset brát ohledy na sousedy (jelikož kvílení v půl 1 ráno není ideální). Teď si budeme pořizovat velkého psa ( dobrman x ohař ), tak jí třeba spadne hřebínek.

2.2.2018 15:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aha, to už jste někde psala, s tím štěndem, že? Já mám(jsem měla, už je jen jeden ) velké psy a ti byli na malé psy učení odmala na opatrnost, protože náš starý kříženeček už by rozjívená velká štěnda nemusel rozchodit, ale čivava, to je ještě si myslím nebezpečnější záležitost. Popravdě...s kilovým psem bych se bála. Kamarádka měla dorostence berňáka, chodili na různé treky, psí akce, na psy v pohodě zvyklý, k nim od počátku na návštěvy kamarádi se psy. Měli grilování, bylo tam několik známých s několika psy. Psi blbli a berňák hodil hlavou tak nešťastně, že minijorkovi prorazil špičákem lebku. I když okamžitě jeli na veterinu, už mu nebylo pomoci. Bylo to strašné neštěstí, mezi kamarády, těžko popsat. Já, i když jsem měla berňuchu opravdu moc jemného a opatrného, žádné rozjívené torpédo, jsem pak už taky dávala větší pozor, když jsme se potkali s takovým minipsem. Popravdě...doma bych to neustále hlídat nechtěla.
Jo propolis...nejlíp od včelaře kousek, nebo ve včelařských potřebách, syrový, neupravovaný.

2.2.2018 22:13

lesnížínka napsal(a):
Aha, to už jste někde psala, s tím štěndem, že? Já mám(jsem měla, už je jen jeden ) velké psy a ti byli na malé psy učení odmala na opatrnost, protože náš starý kříženeček už by rozjívená velká štěnda nemusel rozchodit, ale čivava, to je ještě si myslím nebezpečnější záležitost. Popravdě...s kilovým psem bych se bála. Kamarádka měla dorostence berňáka, chodili na různé treky, psí akce, na psy v pohodě zvyklý, k nim od počátku na návštěvy kamarádi se psy. Měli grilování, bylo tam několik známých s několika psy. Psi blbli a berňák hodil hlavou tak nešťastně, že minijorkovi prorazil špičákem lebku. I když okamžitě jeli na veterinu, už mu nebylo pomoci. Bylo to strašné neštěstí, mezi kamarády, těžko popsat. Já, i když jsem měla berňuchu opravdu moc jemného a opatrného, žádné rozjívené torpédo, jsem pak už taky dávala větší pozor, když jsme se potkali s takovým minipsem. Popravdě...doma bych to neustále hlídat nechtěla.
Jo propolis...nejlíp od včelaře kousek, nebo ve včelařských potřebách, syrový, neupravovaný.

Tak ten propolis janem nasla doma uplne novy. :) Tak parada:)
Rozhodne je to hodne smutny pribeh a velmi me to mrzi. Uplne si nedokazu predstavit jak omylem hodil hlavou, prorazil pejskovi zubem hlavu.
Nasi pejsi budou spolu stale ne jen na navstevy. I kdyz to byla spatna zkusenost kdy to byla nehoda, tak takhle clovek nemuze uvazovat.
To bych si mohla rikat, ze nechci dite aby se mu nahodou neco nestalo. Je spoustu velkych pejsku, kteri ziji cely zivot v domacnosti s pidi psem a nic se nestalo.
Rozhodne jsme vsechno nejdriv probrali. :).

2.2.2018 22:58
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Náhubek jsem jí sama nezvládla dát, protože přítel se mnou nemohl. Bylo to šíleně náročný.
- ale je šíleně uštěkaná jak už to u čivav bývá //
kvílení v půl 1 ráno není ideální).

Teď si budeme pořizovat velkého psa ( dobrman x ohař ),
tak jí třeba spadne hřebínek // .
Rozhodne jsme vsechno nejdriv probrali.
Nasi pejsi budou spolu stale ne jen na navstevy.

I kdyz to byla spatna zkusenost kdy to byla nehoda, tak takhle clovek nemuze uvazovat.

Né ?
Radím uvažujte .

2.2.2018 23:23

rapotacka11 napsal(a):
Náhubek jsem jí sama nezvládla dát, protože přítel se mnou nemohl. Bylo to šíleně náročný.
- ale je šíleně uštěkaná jak už to u čivav bývá //
kvílení v půl 1 ráno není ideální).

Teď si budeme pořizovat velkého psa ( dobrman x ohař ),
tak jí třeba spadne hřebínek // .
Rozhodne jsme vsechno nejdriv probrali.
Nasi pejsi budou spolu stale ne jen na navstevy.

I kdyz to byla spatna zkusenost kdy to byla nehoda, tak takhle clovek nemuze uvazovat.

Né ?
Radím uvažujte .

Prosim? Vytrhnete par vet z kontextu, vubec nevime kdo jsem, kdo jsme, neznate nas a bude mi rikat at uvazuji? Proto pro jistotu skoro nikdy nikam nic nepisu, toto byla výjimka a cekala jsem jaky uzkostlivy clovek se chytne.

2.2.2018 23:40

Já vám také něco vytrhnu
u dvěří si rovnou vyždáme náhubek
simulantka..
to vážně ?
kvůli vám na malé psy všici nadávají.

2.2.2018 23:43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já vám také něco vytrhnu
u dvěří si rovnou vyždáme náhubek
simulantka..
to vážně ?
kvůli vám na malé psy všici nadávají.

Ja v tom problem nevidim a to je dulezite. :).

2.2.2018 23:45

Ja v tom problem nevidim a to je dulezite. :).

Ale Váš pes v tom problém vidí, to Vám nevadí ?
pes se bojí, Vy ho plácnete
takový pes si opravdu náhubek nenechá nasadit
a víte proč ? protože zůstane bezbranný a Vám se nedá věřit
jo, dejte ho srovnat dobrmanovi
jeden čivavák s námi chodí ven, my jsme něco jako pitbull, neslyšela jsem čivaváka kníkat nebo štěkat nebo nenechat se svalit na záda a podrbat
čivava je také pes
chováte se k němu jako necita
je z Vás cítit opovržení
napsala bych to jinak, ale slušné vychování mi nedovolí
to, co si dovolíte k psovi

2.2.2018 23:51

jeden čivavák s námi chodí ven, my jsme něco jako pitbull, neslyšela jsem čivaváka kníkat nebo štěkat nebo nenechat se svalit na záda a podrbat
čivava je také pes
je z Vás cítit opovržení

Doktorka mi to sama naposledy doporucovala. Vzhledem k tomu, ze nechce byt poukousana. Skutecne nevite jaky je nas pes, tak uz PŠT. :).

2.2.2018 23:58

Doktorka mi to sama naposledy doporucovala. Vzhledem k tomu, ze nechce byt poukousana. Skutecne nevite jaky je nas pes, tak uz PŠT. :).

Vím. Je strachy bez sebe. Kvůli Vám. Začněte se k psovi chovat jako k živému psovi - náhubek doma při hře. No ale nejdříve si uvědomit, že Vám to vadit má.. víte co, dobrman čivavu zabije.
Nazdar.

3.2.2018 00:08

čivava je také pes
je z Vás cítit opovržení

To snad nemyslite vazne. Nasi psi jsou clenove rodiny. Neplacam psa kdyz se boji. Srovnat dobrmanovi, jste tady fakt lidi normalni? Proc vsechno berete tak vazne? Delala jsem si srandu. Rozhodne nam dobrman psa nezabije. Ja se fakt musim smart jak jste tady uzkoprsi. Nenechat se svalit? Co to melete? Mam civk y dve a kazda je jina. To ze je kazda civava ustekana bylo s nadsazkou. Kazdej pes je jinej. A treba ta druha skoro vubec nesteka.
Prosim vas.. Vy semnou zijete ze vite co si ke svemu psovi dovolim? Jste skutecne smesna..

3.2.2018 00:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.5

Čivavy jsou jemní, citliví psi.
Vy zcela postrádáte empatii
i když se Vám to nebude líbit, tak se mi tak jevíte,
ať jste kdo jste.
To, jaký je ten psík, je dílo
vnímavého, důsledného, laskavého majitele ?
Ten pes nebo oba se nejspíš totálně zhroutí
ze společnosti rozjíveného štěněte,
nepoměrné váhové kategorie.

3.2.2018 00:11

Vím. Je strachy bez sebe. Kvůli Vám. Začněte se k psovi chovat jako k živému psovi - náhubek doma při hře. No ale nejdříve si uvědomit, že Vám to vadit má.. víte co, dobrman čivavu zabije.
Nazdar.

Nahubek doma pri hre .. Jste vtipna. Priste doktorce reknu, ze jedna chytra pani mi rekla ze nahubek u veterinare je skoro tyrani a tak ji proste holt pokouse. Seberte se trosku..

3.2.2018 00:13

rapotacka11 napsal(a):
Čivavy jsou jemní, citliví psi.
Vy zcela postrádáte empatii
i když se Vám to nebude líbit, tak se mi tak jevíte,
ať jste kdo jste.
To, jaký je ten psík, je dílo
vnímavého, důsledného, laskavého majitele ?
Ten pes nebo oba se nejspíš totálně zhroutí
ze společnosti rozjíveného štěněte,
nepoměrné váhové kategorie.

No neda se nic delat. :).

3.2.2018 00:19

Nahubek doma pri hre .. Jste vtipna. Priste doktorce reknu, ze jedna chytra pani mi rekla ze nahubek u veterinare je skoro tyrani a tak ji proste holt pokouse. Seberte se trosku..

Jestli nevíte, jak se učí pes nošení náhubku, tak poproste o vysvětlení, návod.
Že něco člověk nezná, není ostuda.
Přeji pejskovi, ať je brzy zdráv hlavně na duši, a Vám dobrou noc.

3.2.2018 09:20

"tak zajdeme k vet a u dvěří si rovnou vyždáme náhubek po zkušenostech."
neřešte náhubek až u veterináře, nasaďte jí ho už doma.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík