Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.2.2018 22:18
er1

XXX.XXX.253.180

Jdu na radu. Máme tu na krytí fenu vyšší asi tak o 1 cm než pes a krytí se nám nedaří. Pes již jeden vrh má. Předchozí fenka byla nižší, vše proběhlo v podstatě na první pokus. S touto se nezadařilo. Fena stojí svolná k páření. Pes se snaží ale nic. Jedná se o dlouhosrsté plemeno, takže nevidím zda se trefuje právně. Chtěl jsem pomoc např. podložení nohou psa pelechem, ale pes z něj krýt nechtěl. Máte nějaké finty jak pomoci aby se srovnal ten výškový rozdíl?

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.2.2018 22:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co já vím, tak si psi většinou poradí sami - i když je to nežádoucí - a s větším velikostním rozdílem.
Pamatuju jak Šmrksa - psík velikosti drobnějšího foxe nakryl fenu NO.

3.2.2018 22:43
er1

XXX.XXX.253.180

Že by ještě nebyla ta správná chvíle? Dle progesteronu a i reakcí feny je. Uvidíme co zítra. Taky si říkám, že přeci kolikrát na vesnici se nakryjí úplně jinak vysocí psi a nějak se jim to podaří. Tak proč tu, kde je rozdíl 1 cm, max 2 to nejde.

3.2.2018 22:44
Tedysek

XXX.XXX.50.185

Taky myslím že si sami pořadí. Kříženců jezevčík x ovčák jsem viděla už dost. A jak si doga lehla pod schody aby ji nakryl jezevec... To zna asi taky každý. :).

4.2.2018 20:08
aneleh

XXX.XXX.128.24

Není to pravda, pes musí získat zkušenosti a k tomu potřebuje v případě vyšší feny trošku štěstí!
Nejlépe krýt venku a fenu postavit zadníma do dolíku, tak aby pes stál trošku na kopečku. Třeba do brázdy, atd... Pak - pokud je šikovný a chce, by se mu mělo podařit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík