Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer chtěla bych se zeptat jaký objektiv na canon eos (1300d,600d)by jste mi doporučili na pohyb psa ať už agility, dodancing, frisbee nebo jak běži například pro aport no prostě nějaky objektiv který fotí dobře pohyb ale zároveň aby bylo rozmazané pozad í děkuji a přeji příjemný večer

A znáte alespoň expoziční trojúhelník? Ono to není jen o objektivu, "rozmazané pozadí" uděláte i se seťákem...

Tuším, že takový obvyklý objektiv na pohyb se používá 70-200mm/2,8f (případně se dělá i varianta 4f, ten je levnější, páč má horší světelnost). Investice v řádu desítek tisíc.
Pokud nechcete dávat tolik peněz, postačí i seťák zoom v tomhle rozsahu, třeba 55-200mm.
Na rozmazaný pozadí a dobrou fotku pohybu pak potřebujete i vědět, jak na to, a naučit se to.

Děkuju moc.

No já se omlovám ale nevím co to znamená a když už bych se chtěla zeptat já nevím jestli canon eos 1300d nebo canon eos 600d budu fotit hlavne psi sporty a tak portrety na portréty si budu pořizovat 50mm ale na pohyb právě nevím děkuji

V canonech se moc nevyznám, ty těla mi přijdou na letmý pohled podobný, takže to si musíte vy nastudovat a rozhodnout, co je pro vás. Pro pohyb nás zajímá, kolik snímků za vteřinu to udělá, což je u obou podobně dost málo. Zároveň ale asi taky máte cenovou představu. Já jsem si koupila tělo z megapixelovýho bazaru a je to fajn, bylo skoro za půlku ceny a slouží dobře.
Takže pokud máme tuhle cenovou kategorii, na pohyb si pořiďte setový objektiv pro canon někde kolem těch 50-200mm, nevím, co se dnes nabízí.
Chce to prostě spoustu studia, abyste tomu porozuměla. Není to jen tak "oni mi poradí a já to pak koupím a bude to fajn".

Dobře děkuji
Používám EOS 1200 objektiv Canon 18-135 IS. foceno v režimu sport. Pro tu hloubku ostrosti by to chtělo větší světelnost objektivu nebo fotit na max. zoom s prioritou clony, ale ostření v pohybu je složitější.
napsal(a):
No já se omlovám ale nevím co to znamená a když už bych se chtěla zeptat já nevím jestli canon eos 1300d nebo canon eos 600d budu fotit hlavne psi sporty a tak portrety na portréty si budu pořizovat 50mm ale na pohyb právě nevím děkuji
Potrét fotím 135 s proritou clony.

Děkuji