Nerad nasazování kšírů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2018 21:22
Aner

XXX.XXX.49.86

Mého 11 měsíčního pejska jsem v jeho 7 začala vždy místo obojku vodit na ksirach, tenkrát to že zdravotních důvodů bylo nutne, nebylo potřeba složitě zvykat, reagoval lépe než na obojku a teď na každou procházku je bereme. Ale poslední dobou si je odmítá nechat nasadit. Příčinu neznám a asi nenajdu, nevim jak proč to začalo. Vi, že ksiry = prochazka/cvičák. Na cvičáku se baví, procházky miluje a dává nám to jasné vědět. Ksiry sedí, netlačí, neodiraji. Teď co s tím? Dekuji za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2018 05:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Opravdu sedí? Neměl nějaký nepříjemný zážitek při nasazování - lekl se něčeho, omylem jste ho škrábla, atd.? Pořádně prohmatat, prohlédnout, jestli někde něco nebolí, jestli opravdu nikde nic netlačí, neodírá. Pokud kšíry nandaváte přes hlavu, co uši, zuby, nebolí?
Mě při nasazování cajků u plaché fenky pomohlo udělat z toho obyčejný cvik za pamlsek - prostrč hlavu, dej pac, otoč se, a já jen zapnu sponu na boku.

13.2.2018 05:28
scylla

XXX.XXX.150.32

Aner napsal(a):
Mého 11 měsíčního pejska jsem v jeho 7 začala vždy místo obojku vodit na ksirach, tenkrát to že zdravotních důvodů bylo nutne, nebylo potřeba složitě zvykat, reagoval lépe než na obojku a teď na každou procházku je bereme. Ale poslední dobou si je odmítá nechat nasadit. Příčinu neznám a asi nenajdu, nevim jak proč to začalo. Vi, že ksiry = prochazka/cvičák. Na cvičáku se baví, procházky miluje a dává nám to jasné vědět. Ksiry sedí, netlačí, neodiraji. Teď co s tím? Dekuji za rady.

Něco mu je na nich nepříjemné, možná i vaše manipulace s ním, vyměnila bych je za obojek.

13.2.2018 07:37
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Hoďte sem foto, jak sedí

13.2.2018 11:17
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nenapsala jste, co je to za psa a jestli třeba není v pubertě? Tam různé stávkování bývá...

13.2.2018 12:07
Terven

XXX.XXX.110.147

Pokud máte pocit, že sedí, zatím bych neměnila. Ve finále by se vám to mohlo zbytečně prodražit.
Jestli to tak neděláte, zkuste mu je nasadit tak, že na něj nepůjdete zepředu, ale sednete si mu po boku. Hodně zvířat, včetně koní, mívá problém, pokud k nim přijdete přímo zepředu a začnete na ně něco soukat. Cítí se omezení, nevidí před sebe, nemají kam utéct.

13.2.2018 13:07
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Pokud máte pocit, že sedí, zatím bych neměnila. Ve finále by se vám to mohlo zbytečně prodražit.
Jestli to tak neděláte, zkuste mu je nasadit tak, že na něj nepůjdete zepředu, ale sednete si mu po boku. Hodně zvířat, včetně koní, mívá problém, pokud k nim přijdete přímo zepředu a začnete na ně něco soukat. Cítí se omezení, nevidí před sebe, nemají kam utéct.

Právě i mamky feňule. Ví, že nasazení kšírů pro ni znamená, že půjde s náma na výlet, což ona zbožňuje, ale když jí je dávám, tváří se jako by jsme ji děsně mučili. Přitom je to jen takové elastické nic, rozhodně ji to nikde netahá. Když chodila jen na obojku, věčně byla přiškrcená ve chvíli, kdy vypálila za srnama a pak půl hodiny chrchlala tohle je pro ni super. Po nasazení už je zase spokojená, ale to nasazování fakt ráda nemá. Ale ví, že pokud chce jít, musí to strpět a já se s ní rozhodně nijak necamrám: zavelím, nasadím, pochválím, dostane kokčo a jdem Ale aby to nevyznělo drasticky! Nasazuju, mluvím s ní: ukaž, dáme přes hlavičku, ještě pacinu, dobrý, zapnem, cvak, hodná holka, jdeme...

14.2.2018 21:09
Aner

XXX.XXX.49.86

Děkuji, skutečně kontrolují znovu, jistota je jistota, fotku teď bohužel nemám. Děkuji vsem za rady, zkusím nasazování že strany
A ano, pejsek je teď v pubertě, takže to asi může souviset.

16.2.2018 09:40
polárka.15

XXX.XXX.45.253

Aner napsal(a):
Děkuji, skutečně kontrolují znovu, jistota je jistota, fotku teď bohužel nemám. Děkuji vsem za rady, zkusím nasazování že strany
A ano, pejsek je teď v pubertě, takže to asi může souviset.

Ve vší úctě, není problém vzít kšíry a doma na chodbě psa vyfotit, kolik to zabere? Minutu, dvě, tři? Tento argument mně vždy dojímá...

Není to nic proti Vám, ale bohužel se setkávám s tím, že v převážné většině případů, kdy kšíry s jistotou sedí - ve skutečnosti s jistotou nesedí. A to pak můžete nasazovat jak citlivě chcete...

Přidejte reakci

Přidat smajlík