Markus Muhle vs Lukullus

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2018 21:24
conty

XXX.XXX.103.249

Prosím, můžete mi někdo srovnat tyto granule? Pokud nimi máte zkušenosti...Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.2.2018 21:41

Psina mi MM moc nežrala, venku jako pamlsek jo- strašně po tom prděla...

13.2.2018 08:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Mám, naše popelnice na nožičkách papká obojí s chutí. Trávení v pohodě, což však nelze úplně brát na bernou minci - jediné granule, které chudák nestrávil, byl Fitmin.
V podstatě v nich nevidím rozdíl, myšleno z pohledu psa samozřejmě, snad jen Lukullus má větší pelety, tak to víc kousal. MM víc chutná, zejména po tom jelenu se mohl pes utlouct.
Oboje jsou dobré, oboje jsou lisované za studena. Pokud přecházíte z obyčejných na tyto, doporučuji jednak trpělivost (co jsem slyšela, někteří psi se chvíli ofrňují), jednak malé balení, kdyby se nepodařilo ho přemluvit.
Ohledně množství dle doporučení výrobce bývají MM trochu dietnější, takže by měly být třeba větší dávky. Což tedy nemohu potvrdit, já dávám obojího stejně, a všechno je OK.
MM má víc příchutí i řad krmiva. Nezkoušeli jsme úplně všechno.
Lukullus jsme svého času dávali hodně, snad vyjma té kachny, už nevím, některá receptura má drůbeží tuk. A to vegetariánské cosi jsme taky teda nezkoušeli.
Oboje jsou dost málo tučné, tuším kolem 10 %, tak je obvykle nedávám na zimu. Mám psa venkovního.

13.2.2018 10:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Zkoušel jsem kdysi obojí, ale nechutnaly. Kvalitu moc neposoudím, mám psy hlavně na mase a granule jsou jen doplněk nebo je dám když mi maso dojde. Ale hromady byly větší než obvykle, takže jsem je už víckrát nekoupil. Známá si je ale chválí, krmí jimi fenu většího plemene, ale také ne výhradně jen jeden druh, střídá značky a chutě.

13.2.2018 20:30
conty

XXX.XXX.103.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psina mi MM moc nežrala, venku jako pamlsek jo- strašně po tom prděla...

Dávala jsem Brit Care junior, a protože po něm taky prděl, přešli jsme na MM junior(na doporučení, právě kvůli tomu nadýmání) a myslím, že je to určitě lepší, ale zaujal mě ten Lukullus, tak jsem chtěla vědět...

13.2.2018 20:37
conty

XXX.XXX.103.249

Varaxi napsal(a):
Mám, naše popelnice na nožičkách papká obojí s chutí. Trávení v pohodě, což však nelze úplně brát na bernou minci - jediné granule, které chudák nestrávil, byl Fitmin.
V podstatě v nich nevidím rozdíl, myšleno z pohledu psa samozřejmě, snad jen Lukullus má větší pelety, tak to víc kousal. MM víc chutná, zejména po tom jelenu se mohl pes utlouct.
Oboje jsou dobré, oboje jsou lisované za studena. Pokud přecházíte z obyčejných na tyto, doporučuji jednak trpělivost (co jsem slyšela, někteří psi se chvíli ofrňují), jednak malé balení, kdyby se nepodařilo ho přemluvit.
Ohledně množství dle doporučení výrobce bývají MM trochu dietnější, takže by měly být třeba větší dávky. Což tedy nemohu potvrdit, já dávám obojího stejně, a všechno je OK.
MM má víc příchutí i řad krmiva. Nezkoušeli jsme úplně všechno.
Lukullus jsme svého času dávali hodně, snad vyjma té kachny, už nevím, některá receptura má drůbeží tuk. A to vegetariánské cosi jsme taky teda nezkoušeli.
Oboje jsou dost málo tučné, tuším kolem 10 %, tak je obvykle nedávám na zimu. Mám psa venkovního.

Děkuji, můj je taky popelnice, krmím MM junior, ale chtěla jsem vědět, jestli není Lukullus lepší. Tak u Markusu asi zůstaneme...

13.2.2018 20:53

Kvalitou srovnatelné, kromě drůbežího tuku tam nic špatného nedávají.
Jestli je mu fajn po MM, tak na Lukullus bude, teoreticky, ještě lépe - není tam kukuřice.
Anebo pomohlo víc vlákniny, Lukullus má i více. Hovězí má už zase až dost, jestli to není překlep.

Možné příčiny: alergie, moc cukrů, nízká stravitelnost krmiva vůbec (potrava tam prostě hnije),..

Jiné extrudované jste nezkoušeli ?
Protože lisované se tak jako pěkně rozpadají, lehčeji, tedy to nemusí být složením, ale samotnou "granulí". Také nutí více kousat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík