Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2018 17:49
samik49

XXX.XXX.75.86

Máte někdo zkušenost s otravou čokoládou u psa? 11 kg psík sežral cca 30 g 70% čokolády, zjistila jsem to cca 3 hodiny poté, vet doporučila živočišné uhlí a čekat..
Tak abych věděla, na co se připravit.

13.2.2018 18:30
Skyrra

XXX.XXX.234.10

Mne tiež raz 30 kilová čuba vyňuchala čokoládu keď som na minútku vybehla von a zjedla toho viac, možno aj 125 gramov. Všimla som si to až na druhý deň keď som upratovala, obal totiž šikovne zahrabala pod linku :). Nebolo jej vôbec nič, len sa mi zdalo, že sa tvári nejak podozrivo spokojne :) :D.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2018 18:58

Tak max průjem

je velmi těžké, řekla bych nemožné, způsobit čokoládou větší újmu jinému psovi, než teacup extra mini.

13.2.2018 19:23

Řekla bych, že se nic nestane.

Jako děti jsme nejedly plněné čokoládové bonbony z vánoční kolekce. Kolekcí se u nás sešlo pět a všechny ty bonbony se v lednu vybalily a v tom velkém množství se najednou daly dvěma středně velkým psům. Psi to samozřejmě ihned sežrali a nikdy se nepotýkali se žádnými potížemi.

To není návod na vykrmování psů, doufám, že to nikdo nebude zkoušet. To je jen k uklidnění zakladatelky.

13.2.2018 21:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Řekla bych, že se nic nestane.

Jako děti jsme nejedly plněné čokoládové bonbony z vánoční kolekce. Kolekcí se u nás sešlo pět a všechny ty bonbony se v lednu vybalily a v tom velkém množství se najednou daly dvěma středně velkým psům. Psi to samozřejmě ihned sežrali a nikdy se nepotýkali se žádnými potížemi.

To není návod na vykrmování psů, doufám, že to nikdo nebude zkoušet. To je jen k uklidnění zakladatelky.

Stejná zkušenost a tehdy snad ještě bylo v čokoládě i to kakaové máslo. Pro zadavatelku: 70% čokoláda už je fakt kvalitní, ale to množství je malé a pes není až takový drobek. Byla bych v klidu, vždyť vám to řekla i veterinářka, vlastně dvě, Bodlinka je taky

13.2.2018 21:21
Skyrra

XXX.XXX.234.10

Len pre info, tie percentá v čokoláde neudávajú kvalitu... často to bývajú oblbováky aby si ľudia mysleli, že kupujú kvalitnejší produkt. Tuším to býva tak, že kvalitného kakaového masla je v tej 70 percentnej len nepatrné množstvo a zvyšok je menej kvalitný kakaový prášok a už to môžu označiť ako 70%. A hlavne ak to je kupované z hypermarketu.

14.2.2018 07:52
Atheira

XXX.XXX.146.253

Kakaové máslo ovšem neoznačuje procenta kakaa. Správně by to mělo být tak, že na prvním místě ve složení je kakaové máslo. Zastupuje ten tuk, nemělo by se nahrazovat nějakými jinými oleji, byť v čokoládách často bývají. To máslo je bílé. Procento kakaa a hořkost určuje právě až ten kakaový prášek. To znamená, že 75℅ může mít i čokoláda, která kakaové máslo moc neviděla a o oblbování v tomhle případě nejde, protože výrobce vám označením fakt neslibuje nějaké konkrétní množství kakaového másla. Nicméně, rozhodně mám ten názor, že jak tam tyto dvě suroviny pospolu nejsou nebo tam jsou přida é zbytečnosti navíc, už se nejedná o kvalitní čokoládu (nemělo by se tomu snad ani říkat čokoláda :D)... To jen pro upřesnění mimo téma psí...
Psovi dost určitě nic nebude.

14.2.2018 09:14
Skyrra

XXX.XXX.234.70

Atheira, trošku mimo tému ešte. Nevycucala som si to z prsta a ani som to nečítala na nete, chodievam do výrobní čokolády a poznám tam plno ľudí tak viem aký je zhruba výrobný proces. Vidím ako sa vyrába 70% čokoláda a keď si čítam zloženie na rovnakej čokoláde z hypermarketu, je to niečo úplne iné, chuťovo ani nehovorím. Oblby sa tam určite robia, bolo mi to x krát vysvetľované ľuďmi, ktorí čokoládu vyrábajú, no ja si to nikdy nezapamätám celé takže sa nemôžem oháňať odbornými názvami xD. Proste len viem, že to percento neurčuje kvalitu, vždy som bola na to upozorňovaná známymi - odborníkmi.

14.2.2018 09:19
Atheira

XXX.XXX.146.253

Skyrra napsal(a):
Atheira, trošku mimo tému ešte. Nevycucala som si to z prsta a ani som to nečítala na nete, chodievam do výrobní čokolády a poznám tam plno ľudí tak viem aký je zhruba výrobný proces. Vidím ako sa vyrába 70% čokoláda a keď si čítam zloženie na rovnakej čokoláde z hypermarketu, je to niečo úplne iné, chuťovo ani nehovorím. Oblby sa tam určite robia, bolo mi to x krát vysvetľované ľuďmi, ktorí čokoládu vyrábajú, no ja si to nikdy nezapamätám celé takže sa nemôžem oháňať odbornými názvami xD. Proste len viem, že to percento neurčuje kvalitu, vždy som bola na to upozorňovaná známymi - odborníkmi.

Ale to vám vůbec nevyvracím. Jen se asi nechápeme. Měla jsem za to, že psům vadí právě to kakao (a možná jsem se domnívala blbě, nevím...), proto bych brala jako stěžejní informaci právě obsah kakaa, nikoli másla. Supermarketové sajrajty nekupuju, vím, co je dobrá čokoláda.
Řekněme, že obsah kakaa neurčuje kvalitu, což jsem ani netvrdila, ale pokud výrobce uvádí třeba 80℅, jedna se o hořkou čokoládu s podílem kakaa, jak je uveden. Každý už by si pak měl být schopen přečíst složení, jestli opravdu kupuje čokoládu nebo hnědou cukrovatou hmotu :).

14.2.2018 09:36
Skyrra

XXX.XXX.234.70

Tak sme sa asi zle pochopili, v každom prípade si treba sledovať zloženie :). A čo sa týka toho čo ubližuje psom, bolo by zaujímavé zistiť kde sa vlastne tá škodlivá látka nachádza, tiež netuším či je to v masle alebo skôr v prášku... prípadne či v oboch.

14.2.2018 09:44
Atheira

XXX.XXX.146.253

Nebyla by třeba bodlinka schopná obyčejným smrtelníkům vysvětlit, v čem a jak je čokoláda teda psům nebezpečná a jaká složka to je? Mám teď nějak dojem, že je to rozšířený strašák, ale kde se k němu přišlo? I moje fena loni na jaře zládovala velkou figuru zajíce ( když viděla, že ji vidíme, doslova ho vdechla :D) a nic...

14.2.2018 09:51
inusanka

XXX.XXX.98.58

Pro psa je nebezpečný teobromin, což je alkaloid, který je hlavně obsažen v kakau.

14.2.2018 10:41

Naše fenka jezevčíka sežrala 3/4 veliké bonboniéry, kterou maminka nechala po oslavě narozenin na stole. Nestalo se jí vůbec nic, jen ji táta (milovník čokolády) ráno málem zabil

14.2.2018 10:51

Bezva
když je "čokoláda" spíš hromada tuku než kakaa, u malých psů akutní pankreatitida
celkem to psa bolí
nejsem doma, komplikace..

14.2.2018 11:15
Bonnyf

XXX.XXX.44.117

Necpu psa čokoládou, ale sežrání čokolády nemusí automaticky znamenat zdravotní problém. Může. Nemusí.

14.2.2018 12:15
saola

XXX.XXX.160.149

Zase bych ty čokolády ze supermarketů tak nedémonizovala - podstatné je vždy číst složení. V jednom nejmenovaném řetězci pod značkou Fin Carré mají výbornou bílou čokoládu za cca 17 kč 100 g - leží tady u pc. A složení? Cukr, kakaové máslo,18% sušené plnotučné mléko,6% sušená smetana, sušená sladká syrovátka, laktóza (z mléka), slunečnicový lecitin, přírodní vanilkové aroma. Obsah kakaové sušiny nejméně 31% - nic z toho psovi v zásadě neublíží a člověku už vůbec ne. Žádné palmové tuky, nic problematického, a za tu cenu?

14.2.2018 12:35

Co je "v zásadě" ?
laktóza není pro psy dobře stravitelná, nejvíce máte v té bílé "čokoládě" cukru, pak tuku,..
je to vlastně akorát cukr a mléko, nic pro psa
složení kakaového másla nic moc, spíše se tím napatlat

čokoláda v uvozovkách = cukr a mnoho tuku = chudák trávení
čokoláda fakt z kakaa = toxické pro psy.

14.2.2018 12:41
Atheira

XXX.XXX.146.253

A víte, že jak jde složení po sobě, v takové míře je zastoupeno? Cukr? No to ne...

14.2.2018 12:44
Atheira

XXX.XXX.146.253

To je jak kdybyste obhajovala supermarketovky pro psy. Vždyť to není zlo, jsou tam přece tři procenta něčeho ze zvířat. :D
Třeba taková opravdu kvalitní čokoláda je v rozumném množství i prospěšná. Tahle cukrová věc ale čokoláda fakt není. :D.

14.2.2018 14:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Fakt nechápu, jak někdo mohl schválit to, že bílá čokoláda, je čokoláda?!? Pro mne je to bléé, hnusný cukrový sajrajt Nevidím na tom jeden rozumný důvod, proč to jíst? Jo, někomu to chutná, třeba mé mamce, ale ta fakt neuvažuje nad tím, co jí

14.2.2018 14:59

lesnížínka napsal(a):
Fakt nechápu, jak někdo mohl schválit to, že bílá čokoláda, je čokoláda?!? Pro mne je to bléé, hnusný cukrový sajrajt Nevidím na tom jeden rozumný důvod, proč to jíst? Jo, někomu to chutná, třeba mé mamce, ale ta fakt neuvažuje nad tím, co jí

Bílá čokoláda je čokoláda, protože obsahuje kakaové máslo:) co nemá, je kakaový prášek.

naopak v tomhle může být čokoládovější než levný hnědý čokolády, třeba ve velikonočním zajícovi. protože tam je sice kakaový prášek, aby to bylo hnědé, ale tuk může být čistý palmáč a kakaové máslo to nikdy nevidělo.

14.2.2018 15:02

Atheira napsal(a):
To je jak kdybyste obhajovala supermarketovky pro psy. Vždyť to není zlo, jsou tam přece tři procenta něčeho ze zvířat. :D
Třeba taková opravdu kvalitní čokoláda je v rozumném množství i prospěšná. Tahle cukrová věc ale čokoláda fakt není. :D.

V každý čokoládě je cukr na první místě, pokud nepočítáte hořké a extra hořké kousky.

14.2.2018 15:06
Atheira

XXX.XXX.146.253

V každý čokoládě je cukr na první místě, pokud nepočítáte hořké a extra hořké kousky.

Kupuju čokoládu hodně, a proto vám můžu s klidem říct, že i sladká čokoláda, dobrá a kvalitní, cukr na prvním místě nemá. Pravda, mám ráda hořké, proto mě nijak neštve, když tam není žádný, ale.. No, to vlastně píšu na začátku.

14.2.2018 15:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Bílá čokoláda je čokoláda, protože obsahuje kakaové máslo:) co nemá, je kakaový prášek.

naopak v tomhle může být čokoládovější než levný hnědý čokolády, třeba ve velikonočním zajícovi. protože tam je sice kakaový prášek, aby to bylo hnědé, ale tuk může být čistý palmáč a kakaové máslo to nikdy nevidělo.

Já vím, ale myslím, že čokoládu lidi jí hlavně kvůli tomu kakau, které má x prospěšných látek, ne kvůli kakovému máslu...

14.2.2018 15:19

lesnížínka napsal(a):
Já vím, ale myslím, že čokoládu lidi jí hlavně kvůli tomu kakau, které má x prospěšných látek, ne kvůli kakovému máslu...

Ale kakaové máslo je to, co dělá čokoládu čokoládou. to je to, co se příjemně rozpouští na jazyku.

já si čokoládu kupuju kvůli tomu, pokud bych chtěla kakaový prášek, tak si ho koupím zvlášť.

14.2.2018 15:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Ale kakaové máslo je to, co dělá čokoládu čokoládou. to je to, co se příjemně rozpouští na jazyku.

já si čokoládu kupuju kvůli tomu, pokud bych chtěla kakaový prášek, tak si ho koupím zvlášť.

Tak on se na jazyku bude rozpouštět jakýkoliv tuk, ti, co se krmí různýma těma rádobyčokoládovýma sr...budou tvrdit, že jsou stejně dobré. Kdybych si chtěla nechat na jazyku rozpouštět tuk, tak si líznu másla

14.2.2018 15:37
Atheira

XXX.XXX.146.253

lesnížínka napsal(a):
Tak on se na jazyku bude rozpouštět jakýkoliv tuk, ti, co se krmí různýma těma rádobyčokoládovýma sr...budou tvrdit, že jsou stejně dobré. Kdybych si chtěla nechat na jazyku rozpouštět tuk, tak si líznu másla

Nemáte tak úplně pravdu. Čokolády z jiných tuků se dokonce ani nesmí jmenovat čokoláda (schválně se na to zkuste zaměřit) a rozdíl tam fakt je. Často se do nich přidává E472 (nebo ono jich je víc, označení 47x, úplně přesně si to teď nevybavím), které tomu rozplývání se na jazyku právě v případě těhlech shitů mají dopomáhat. Protože kakaové máslo má prostě joné vlastnosti než nějaká náhražka...

14.2.2018 15:43

lesnížínka napsal(a):

Není pravda zrovna třeba "čokoládu" s palmáčem poznám právě podle toho, že místo toho, aby se pěkně rozpustila na jazyku, nechává na patře takový škrabkavý povlak.

není tuk jako tuk.

14.2.2018 16:06
saola

XXX.XXX.160.149

Není pravda zrovna třeba "čokoládu" s palmáčem poznám právě podle toho, že místo toho, aby se pěkně rozpustila na jazyku, nechává na patře takový škrabkavý povlak.

není tuk jako tuk.

Je to marné, Bodlinko, prostě tohle nevyhrajete.
Můžete mít 100x pravdu, i kdyby nebesa padala, pokud ale na druhé straně stojí Kikiny, nemá diskutující šanci

14.2.2018 18:13

No saola, co kdybyste se lesnížínka zeptala, jak to myslela, než se ji, a další, pokusíte urazit, pokaždé jen proto, že nerozumíte ?
Vše jiné je nepřípustné. Smutné.
Dejte si čokoládu, kostičku každý. Rozpustné, nerozpustné.
Oříškovou ne, ta je moje.
Hezký večer všem :).

14.2.2018 20:53
Terven

XXX.XXX.110.147

saola napsal(a):
Můžete mít 100x pravdu, i kdyby nebesa padala, pokud ale na druhé straně stojí Kikiny, nemá diskutující šanci

Saola, proč spíláte do kikin někomu, kdo má jiný názor ? Zvlášť v diskuzi, kde vůbec o nic nejde, jen o čokoládu a to by měla být věc příjemná Ať koukám, jak koukám, zrovna tady nevidím nikoho, kdo by byl Kikina. Lesnížínka? Atheira? Neřekla bych...
A o vás jsem myslela, že jste nešporovec...

14.2.2018 21:16
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aby bylo jasno i Saole Sama si jinou, jak kvalitní hořkou, nejlépe ručně dělanou nekupuju. Ale moje máma bohužel sní fakt všechno a když jí dám ochutnat řekne: dobrá, ale to je ta moje, co kupuju za 15 korun taky, ta je výborná

14.2.2018 21:19
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

není tuk jako tuk.

To právě nevím, protože ty nejím, ale jste mi připomněla, že poznám a fuj, nemůžu - pití se sladidlem - to mám na patře hořko.

14.2.2018 21:31
tapina

XXX.XXX.184.107

Psék to snad přežil bez úhony a člověk bez nervů.

Kikina. Žiju ve světě zkratek, i když teda kompenzuju si to tady na fauně smajlík u nás je kikina mikina s kapucí a rovněž tak její nositel, takže jo, jsem kikina a hlásím se k tomu. Ješte nedávno byla v kurzu i moje těžce retro kožená bunda, zkratku si doplňte. Tož ale zůstávám už jen kikinou. Až zhubnu, budu i Občas taky čepice à la Kupka.

Mně by zajímalo, proč lidi kupují čokoládu. Podle mě prostě proto, že je to mls. Takové ty řeči o zdravých složkách nebo dokonce obalování nervů, to už je jen alibi smajlík

A já si nekupuju žádnou.

Dneska jsem vyexpedovala 3kila "čokolády" - z toho 3/4 merci, zbytek velká milka a pak takové různé speciality s chili, pomeranči a pod. Jediné kritérium - datum spotřeby.

U nás to vůbec nikdo není, he he, teda všichni tvrdí, že to nejí. Vždycky, když se teda rozhodnu se slitovat nad tím nugátem či mon cheri či geishou (jako to merci teda skoro i chápu, tímto fakt nechápu, co kdo chtěl říct), no ale teda když už se teda přemůžu a jdu se obětovat smajlík samozřejmě jako všichni přede mnou smajlík nacházím poslední 1 bonbón úhledně uprostřed krabice.

S tou chutí... No, hádala bych se, že dříve dělali "ledovou čokoládu" jinak, prej ne, prej je to 30let stejné. Ale přesně, má to teď jakýsi "ocas" či lepkavou pachuť. I když pochybuji, že to kdy byla čokoláda, teď je to fakt hnus.

14.2.2018 21:38
Terven

XXX.XXX.110.147

tapina napsal(a):
Psék to snad přežil bez úhony a člověk bez nervů.

Kikina. Žiju ve světě zkratek, i když teda kompenzuju si to tady na fauně smajlík u nás je kikina mikina s kapucí a rovněž tak její nositel, takže jo, jsem kikina a hlásím se k tomu. Ješte nedávno byla v kurzu i moje těžce retro kožená bunda, zkratku si doplňte. Tož ale zůstávám už jen kikinou. Až zhubnu, budu i Občas taky čepice à la Kupka.

Mně by zajímalo, proč lidi kupují čokoládu. Podle mě prostě proto, že je to mls. Takové ty řeči o zdravých složkách nebo dokonce obalování nervů, to už je jen alibi smajlík

A já si nekupuju žádnou.

Dneska jsem vyexpedovala 3kila "čokolády" - z toho 3/4 merci, zbytek velká milka a pak takové různé speciality s chili, pomeranči a pod. Jediné kritérium - datum spotřeby.

U nás to vůbec nikdo není, he he, teda všichni tvrdí, že to nejí. Vždycky, když se teda rozhodnu se slitovat nad tím nugátem či mon cheri či geishou (jako to merci teda skoro i chápu, tímto fakt nechápu, co kdo chtěl říct), no ale teda když už se teda přemůžu a jdu se obětovat smajlík samozřejmě jako všichni přede mnou smajlík nacházím poslední 1 bonbón úhledně uprostřed krabice.

S tou chutí... No, hádala bych se, že dříve dělali "ledovou čokoládu" jinak, prej ne, prej je to 30let stejné. Ale přesně, má to teď jakýsi "ocas" či lepkavou pachuť. I když pochybuji, že to kdy byla čokoláda, teď je to fakt hnus.

Taky to vůbec nejím...snad leda červené Merci. Ale někdy, když je opravdu nejhůř, dojde i na mořské plody , a to je fakt modelína, chutí i konzistencí

14.2.2018 21:52
tapina

XXX.XXX.184.107

Terven napsal(a):
Taky to vůbec nejím...snad leda červené Merci. Ale někdy, když je opravdu nejhůř, dojde i na mořské plody , a to je fakt modelína, chutí i konzistencí

Ne to fakt ne, jak jsem mohla zapomenout. Nad mořskými plody se vždycky hádáme, kdo je mušle a kdo je hvězda smajlík smajlík

14.2.2018 21:52
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Hele když už je tu takové hezké sladké téma, sháním už léta hořkou bublinkovou čokoládu. V ČR ani svycarsku jsem nenašla. Dřív bývalo aero od Orionu (myslím) a dnes jen fuj mléčná Milka. Nemáte nápad kde bych sehnala? Na ceně nezáleží.

14.2.2018 21:58
tapina

XXX.XXX.184.107

Tedysek napsal(a):
Hele když už je tu takové hezké sladké téma, sháním už léta hořkou bublinkovou čokoládu. V ČR ani svycarsku jsem nenašla. Dřív bývalo aero od Orionu (myslím) a dnes jen fuj mléčná Milka. Nemáte nápad kde bych sehnala? Na ceně nezáleží.

V zoře v podnikové prodejně mají nějaké zmetky pravidelně. Akorát je to na export, tak se to nejmenuje aero, ale nějak jinak.
Ale čerstvé koko, taková ta sladká tyčinky, hmmm smajlík to je tak jediné, co od tama můžu. Ještě taky jak se zmiňovala ta bílá čokoláda, tak občas se tam objeví, nějaká profi něco, je to taky mezi zmetkama, nikdy v orig. obalu. Je to jen kakaové máslo, sušené mléko, cukr moc ne, lecitin, vanilka, to je dobré.

14.2.2018 22:04
Tedysek

XXX.XXX.54.216

No sháním přímo s bublinama. Kde mají tu prodejnu?

14.2.2018 22:10
tapina

XXX.XXX.184.107

Tedysek napsal(a):
No sháním přímo s bublinama. Kde mají tu prodejnu?

V Olomouci u továrny. Kdyžtak Vám zjistím, jak se to jmenuje a počítám, že projevím-li zájem, jeden pytel mám.

15.2.2018 05:53
Atheira

XXX.XXX.50.119

Tapina: fuuuuj, ledová čokoláda! Ještě teď si pamatuju její chuť a naskakuje mi husina. Fakt. Dlouho jsem kvůli tomu neměla ráda čokoládu celkově. Nějak jsem si to spojovala s tímhle. Ble, hnus! :D

Ještě k tomu mlsání. Však ano. Kdyby to nebyla dobrá pochutina, tak jí nežeru v takové míře. Jen prostě fakt koukám, jakou kupuju, namísto toho, abych brala proste jen čokoládu. Komu chutná milka, ať si to jí. Kdysi jsem na ní taky ujížděla. Na jogurtové, ale to už je dloooouho.

15.2.2018 06:23
tapina

XXX.XXX.184.107

Atheira napsal(a):
Tapina: fuuuuj, ledová čokoláda! Ještě teď si pamatuju její chuť a naskakuje mi husina. Fakt. Dlouho jsem kvůli tomu neměla ráda čokoládu celkově. Nějak jsem si to spojovala s tímhle. Ble, hnus! :D

Ještě k tomu mlsání. Však ano. Kdyby to nebyla dobrá pochutina, tak jí nežeru v takové míře. Jen prostě fakt koukám, jakou kupuju, namísto toho, abych brala proste jen čokoládu. Komu chutná milka, ať si to jí. Kdysi jsem na ní taky ujížděla. Na jogurtové, ale to už je dloooouho.

Jo, ledová je fakt hnusná, měla jsem ji letos snad po 25letech a byla jsem teda hodně zklamaná.
No, já třeba normálně si čokoládu nekoupím, fakt nic mi to neříká, občas i je mi z toho špatně, jen jak to vidím. Ale co je teda "hrozné", jak v Lidlu zavedli ty 200g ořechy, různé, jednodruhové, to je něco pro mě. Na jednu stranu super, že není víc malých pytlíčků, na druhou stranu, měla bych víc posilovat sebeovládání. Ale tak si říkám, když nejím tu čokoládu... smajlík

Jinak, pro Tedysek, aero se prý pořád dělá, i ty na vývoz se tak jmenují. Dělají to teda v té zoře v Olomouci, patří to pod Orion a ten patří pod Nestlé. V té podnikové prodejně to mají zpravidla hned vedle granulí Friskies, to nemůžete minout. Ne, legrace, prostě tam mívají i ty granule a kapsičky, které ten koncern vyrábí.

15.2.2018 20:37
hirothevizsla

XXX.XXX.180.180

Tak pro změnu něco k tématu.

Boloňáček mi v roce sežral asi půlku 70% kvalitní čokolády (jeden den hlídala babička, neuhlídala...).
Hned, jak jsme to zjistili, jsme volali na pohotovost, pejska jsme měli pozorovat.
U nás se reakce na toxiny obsažené v čokoládě projevila takto - pejsek nečůral, pak čůral extrémně, i doma... Párkrát se vyblinkal. No a byl jako s vrtulkou u zadku. Čokoláda na pejsky působí jako droga, takže byl opravdu "naspeedovanej", lítal po bytě, byl k nezastavení. Druhý den už se to lepšilo a do 48 hodin byl úplně ok.

15.2.2018 20:42
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

hirothevizsla napsal(a):
Tak pro změnu něco k tématu.

Boloňáček mi v roce sežral asi půlku 70% kvalitní čokolády (jeden den hlídala babička, neuhlídala...).
Hned, jak jsme to zjistili, jsme volali na pohotovost, pejska jsme měli pozorovat.
U nás se reakce na toxiny obsažené v čokoládě projevila takto - pejsek nečůral, pak čůral extrémně, i doma... Párkrát se vyblinkal. No a byl jako s vrtulkou u zadku. Čokoláda na pejsky působí jako droga, takže byl opravdu "naspeedovanej", lítal po bytě, byl k nezastavení. Druhý den už se to lepšilo a do 48 hodin byl úplně ok.

15.2.2018 20:45
Tedysek

XXX.XXX.54.216

tapina napsal(a):
Jo, ledová je fakt hnusná, měla jsem ji letos snad po 25letech a byla jsem teda hodně zklamaná.
No, já třeba normálně si čokoládu nekoupím, fakt nic mi to neříká, občas i je mi z toho špatně, jen jak to vidím. Ale co je teda "hrozné", jak v Lidlu zavedli ty 200g ořechy, různé, jednodruhové, to je něco pro mě. Na jednu stranu super, že není víc malých pytlíčků, na druhou stranu, měla bych víc posilovat sebeovládání. Ale tak si říkám, když nejím tu čokoládu... smajlík

Jinak, pro Tedysek, aero se prý pořád dělá, i ty na vývoz se tak jmenují. Dělají to teda v té zoře v Olomouci, patří to pod Orion a ten patří pod Nestlé. V té podnikové prodejně to mají zpravidla hned vedle granulí Friskies, to nemůžete minout. Ne, legrace, prostě tam mívají i ty granule a kapsičky, které ten koncern vyrábí.

No jo, Olomouc... To mám pekelně daleko. Ale budu si to pamatovat. A zítra to povím přítelovi. Občas tam jezdí za prací tak snad by se tam stavil. Aspoň pro tři krabice.
Jako fakt je nemůžu sehnat a ani mi je nikde nemůžou objednat.
Takže každopádně děkuji moc moc moc! :).

15.2.2018 21:32
tapina

XXX.XXX.144.18

Tedysek napsal(a):
No jo, Olomouc... To mám pekelně daleko. Ale budu si to pamatovat. A zítra to povím přítelovi. Občas tam jezdí za prací tak snad by se tam stavil. Aspoň pro tři krabice.
Jako fakt je nemůžu sehnat a ani mi je nikde nemůžou objednat.
Takže každopádně děkuji moc moc moc! :).

Oni mají s bublinkami i jiné, nevím, jak se to jmenuje, možná nějaké limitované edice to byly - s hruškami apod. Zkuste to pohledat nebo tam zavolat. Mně se na to ptát nechce, omlouvám se, nějak jsem k tomu nenašla odvahu. Koukám teda na netu a opravdu to nevidím... tak teda nevím, snad Vás nemystifikuju.

16.2.2018 16:13
Tedysek

XXX.XXX.54.216

tapina napsal(a):
Oni mají s bublinkami i jiné, nevím, jak se to jmenuje, možná nějaké limitované edice to byly - s hruškami apod. Zkuste to pohledat nebo tam zavolat. Mně se na to ptát nechce, omlouvám se, nějak jsem k tomu nenašla odvahu. Koukám teda na netu a opravdu to nevidím... tak teda nevím, snad Vás nemystifikuju.

Zkusím tam zavolat. :) Děkuji mockrát smajlík

16.2.2018 17:38
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

saola napsal(a):

Vy jste Brouček nebo jen nemáte dostatek vlastní fantazie?
Jinak to pojmenování má být urážlivé pro všechny ženy, nevím jestli si myslíte, že se netýká vás, protože vypadáte jako chlap? Ale věřte, že týká, téměř v každé diskuzi.

16.2.2018 18:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Andrýsek3 napsal(a):
Vy jste Brouček nebo jen nemáte dostatek vlastní fantazie?
Jinak to pojmenování má být urážlivé pro všechny ženy, nevím jestli si myslíte, že se netýká vás, protože vypadáte jako chlap? Ale věřte, že týká, téměř v každé diskuzi.

Mě je to šumák ostatně, už jsem tohle přirovnání také použila, pro mne je to, ale taková ta vystajlovaná slečna s čívou, jorkem, boo(doplň plemeno dle libosti ) s nejnovějším mobilem na uchu, co je jí pes stejně ukradený viz Paris Hilton

24.2.2018 14:05
saola

XXX.XXX.28.251

není tuk jako tuk.

Existuje česká rodinná výrobna čokolády, kde si lze mimo vynikajících čokolád objednat samostatně i čokoládové máslo či čokoládovou hmotu ve zlomcích (tzv.100% čokoládu). Nesladí řepným cukrem, ale šťávou z cukrové třtiny, a jejich čokolády i výše zmíněné produkty včetně kakaových bobů nemají vůbec chybu.
Čokoládové máslo se opravdu na jazyku rozpouští jinak než jiné tuky
https://www.cokoladovnatroubelice.cz/cokolady/.

24.2.2018 14:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Pamatuje ještě někdo, ty tenké,
opravdu lahodné vynikající čokolády
LIDKA ? (Šárka, Libuše...).

24.2.2018 15:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Dík... vše dobré je pryč...

14.5.2020 14:19
marion108

XXX.XXX.87.217

Petikiloveho maltezaka jsme vezli na veterinu s akutni otravou. Mela na male, sezrala cca 150 g cokolady na vareni. Nerekla bych, ze k otrave dojit nemuze, ale vetsinou musi sezrat hodne.
Mela rozhozeny srdecni rytmus a zvracela, uz ne cokoladu, ale pouze penu.:-( Diky vcasnemu zasahu veterinare prezila.

14.5.2020 16:49
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marion108 napsal(a):
Petikiloveho maltezaka jsme vezli na veterinu s akutni otravou. Mela na male, sezrala cca 150 g cokolady na vareni. Nerekla bych, ze k otrave dojit nemuze, ale vetsinou musi sezrat hodne.
Mela rozhozeny srdecni rytmus a zvracela, uz ne cokoladu, ale pouze penu.:-( Diky vcasnemu zasahu veterinare prezila.

150g čokolády? Víc než jednu tabulku? Kde k tomu přišla? Ale nemyslím si, že byla otrávená, bylo jí jen fest blbě. Když blijete jak amina, máte i srdeční rytmus rozhozený

15.5.2020 09:36
marion108

XXX.XXX.32.201

Nasla v batohu 200g cokolady na vareni z lidlu. Opravdu se jednalo o otravu, tedy dle veterinare. Byla hrozne asi 6 h po sezrani hyperaktivni, nasledne asi za dalsi dve hodiny malatna, zvracela penu a zaludecni stavy, ale cokoladu uz ne, sotva lezla, motala se, pritom srdce bylo jak splaseny s urcitou nepravidelnosti. Nepamatuju jaka leciva tenkrat dostala, kazdopadne bych cokoladu urcite u maleho psa nebrala na lehkou vahu, obzvlast me zarazi reakce zdejsi vet. Pes muze byt na teobromin citlivejsi a snadno pokud ma treba chronickou nemoc muze byt za par hodin po cokohodech po nem. Nase fenka byla zdrava, po tehle prihode jeste dlouho zila, ale na lehkou vahu bych to urcite nebrala.

15.5.2020 10:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marion108 napsal(a):
Nasla v batohu 200g cokolady na vareni z lidlu. Opravdu se jednalo o otravu, tedy dle veterinare. Byla hrozne asi 6 h po sezrani hyperaktivni, nasledne asi za dalsi dve hodiny malatna, zvracela penu a zaludecni stavy, ale cokoladu uz ne, sotva lezla, motala se, pritom srdce bylo jak splaseny s urcitou nepravidelnosti. Nepamatuju jaka leciva tenkrat dostala, kazdopadne bych cokoladu urcite u maleho psa nebrala na lehkou vahu, obzvlast me zarazi reakce zdejsi vet. Pes muze byt na teobromin citlivejsi a snadno pokud ma treba chronickou nemoc muze byt za par hodin po cokohodech po nem. Nase fenka byla zdrava, po tehle prihode jeste dlouho zila, ale na lehkou vahu bych to urcite nebrala.

Ona by to nejspíš přežila i tak, je to jak když se předávkujete red bulama meti puberťákama to frčí. Váš pes je malý a jeden a půl tabulky čokolády...by bylo dost i pro člověka. Ta z Lidlu má i vyšší podíl kakaa, než je běžné. A vůbec...čokoláda na vaření všeobecně. Ale tady jsou ponejvíce nab.blé dotazy na nějaké čoko oplatky apod. které ani kakao neviděly...

15.5.2020 11:23
Atheira

XXX.XXX.209.8

lesnížínka napsal(a):
Ona by to nejspíš přežila i tak, je to jak když se předávkujete red bulama meti puberťákama to frčí. Váš pes je malý a jeden a půl tabulky čokolády...by bylo dost i pro člověka. Ta z Lidlu má i vyšší podíl kakaa, než je běžné. A vůbec...čokoláda na vaření všeobecně. Ale tady jsou ponejvíce nab.blé dotazy na nějaké čoko oplatky apod. které ani kakao neviděly...

A třeba by to nepřežila. To nevíte.
Mezi puberťákama energeťáky hodně jedou, to jo... ale taky frčí mixovat energeťáky s alkoholem a občas to někdo nepřežije, i když většině se nic nestane. V situaci, co popisuje marion bych taky nečekala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík