Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2018 10:52
JanaHolomoucka

XXX.XXX.209.173

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu, jaké plemeno by se ke mě nejvíce hodilo. Ráda sportuji, po práci chodím každý den běhat 3-5 km a o víkendech často chodím na celodenní tůry. Zatím jsem měla středoasiata, německou dogu a australáka. S AUO jsem dělala agility, canicross a mojí srdcovku dogtrekking. Na ten ale už neměl takovou výdž, třeba na 100km už neměl. Ráda bych také zkusila bikejoring a další sporty. Děti nemám, bydlím sama v bytě na okraji prahy, kde bychom často chodili do přírody. Chtěla bych pejska trochu ostřejšího, aby něco uměl ohlídat. Zatím jsem měla samé mazlíky, kteří každého hned vítali a kamaradili se s ním, dokonce i středoasiat. Aby byl středního vzrůstu a měl výdrž i na náročnější sporty. Také by se mi líbilo, kdyby neměl zas tak rozvinuté lovecké pudy. Socialozace a důsledný výcvik bude samozřejmostí. Děkuji ;).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2018 11:54

Možná by se k vám hodil ohář nebo havavart.

16.2.2018 11:55

*hovawart.

16.2.2018 12:34
burunduk

XXX.XXX.202.146

Catahoula? (lovecký pud tam ale přece jen je)
Český horský pes?
Špringršpaněl?
Alaskan?
Australsky honacky ma výdrž jako prase. S lovem nevím jak na tom je.

16.2.2018 12:35
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ohaře bez loveckých instinktů budete hledat těžko. A hovawarta, který uběhne 100 km, taky, byť to jsou jinak báječní psi.
Tady bych hledala psa lehčí, ale pevné konstituce. Pokud chcete bez loveckých instinktů, vyloučila bych naprostou většinu psů loveckých, snad jen u dalmatina by se při troše snahy a štěstí dal najít nelovecký pes, který po kvalitním tréninku splní i požadavky na výkon. Ale zas asi nebude moc hlídat.
Já bych se poohlížela spíš mezi ovčáky a honáckými psy.
Známí mají u koní australské honácké psy a bez jakéhokoli tréninku s nimi jsou schopni ze dne na den absolvovat 40km vyjížďku.

16.2.2018 13:02

Evropský saňový pes

16.2.2018 13:42
janaa

XXX.XXX.33.218

Pokud nebudete trvat na tom hlídání, pak evropský saňový pes je pro vás jak stvořený. Díky svým předkům sice lovecké pudy bude stopro mít, ale při dobrém výcviku a vedení to jistě zvládnete. Anebo pak vybírat z ovčáckých plemen, pokud si troufnete na malinu, tak klidně, holanďák, NO z pracovní zdravotně prověřené linie atd., ono i čsvéčko by šlo, pokud budete počítat se specifikama plemene...

16.2.2018 16:00
JanaHolomoucka

XXX.XXX.209.173

janaa napsal(a):
Pokud nebudete trvat na tom hlídání, pak evropský saňový pes je pro vás jak stvořený. Díky svým předkům sice lovecké pudy bude stopro mít, ale při dobrém výcviku a vedení to jistě zvládnete. Anebo pak vybírat z ovčáckých plemen, pokud si troufnete na malinu, tak klidně, holanďák, NO z pracovní zdravotně prověřené linie atd., ono i čsvéčko by šlo, pokud budete počítat se specifikama plemene...

Holanďani a maliny mě taky napadli. Myslíte, že by byli stavění na náročnější sporty?

Neregistrovaný uživatel

16.2.2018 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

JanaHolomoucka napsal(a):
Holanďani a maliny mě taky napadli. Myslíte, že by byli stavění na náročnější sporty?

Maliňáci jsou stavění na ty nejnáročnější sporty, ale 3 - 5 km denně proběhnout se jim rozhodně stačit nebude. Jsou to psi, kteří potřebují opravdu makat, nebo vám z baráku udělají kůlničku na dříví. Moje 6 letá chovná fena chodí mimo jiné 5x týdně s kamarádem běhat 10-15 km, a bere to jako relaxační procházku, rozhodně to pro ni není žádná zátěž ani i když tahá.

16.2.2018 19:52
samik49

XXX.XXX.75.86

Těžko sehnat psa, co splňuje všecha kritéria..
Nejlíp mi z toho vychází asi malina.
Dál catahoula, ale ten loví.
Největší nadšení do tahu bude mít nějaká varianta ESP, a nezničitelná je i bordera, ale ta zas není ostrá.

16.2.2018 20:09
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Mě vychází NO pracák po nějakých lehčích rodičích (aby to nebyla úplně sirokoramena obluda).
Leopard by byl sice velice rád za ten pohyb, ale líbí a loví a loví. A nač si prodělávat starosti.
Nejsem si jistá jestli malina bude spokojená, u ní bych to viděla na zápřah na mozek než na svaly.

16.2.2018 20:28

Chodský pes...

16.2.2018 20:41

Velký knírač - zdravý, bez problémů uběhne mnoho kilometrů, skvělý hlídač a obranář a už vzhledem dokáže zjednat respekt, při dobré socializaci perfektně ovladatelný a jeho lovecký instinkt lze výcvikem snadno odstranit. Když jsem měla knírače, dokázali velmi dobře pochopit, kdy mají tvrdě zasáhnout, to se mi naštěstí stalo jen jednou a jinak se vždycky chovali přiměřeně přátelsky. Nádherní inteligentní psi, nezkažení módou.

17.2.2018 14:43
zahadnytajemny

XXX.XXX.13.206

Holanďan nebo malinois budou pro vaši potřebu ideální. Případně nějaká další varianta belgického ovčáka. Já bych šel do maliny...jednoznačně (a to jsem žádnou nikdy neměl...takže jsem nezaujatý).

Neregistrovaný uživatel

17.2.2018 18:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

zahadnytajemny napsal(a):
Holanďan nebo malinois budou pro vaši potřebu ideální. Případně nějaká další varianta belgického ovčáka. Já bych šel do maliny...jednoznačně (a to jsem žádnou nikdy neměl...takže jsem nezaujatý).

Maliňák, který se půjde proběhnout 3-5 km denně udělá po odchodu do práce slečně/paní z bytu kůlničku na dříví, a sousedi ji proklejou do 10 pokolení, protože bude hlídat (tzn. řvát na lidi chodící po chodbě).

17.2.2018 18:47
Enter

XXX.XXX.158.148

Knírač určitě, hlídá, ale rád se proběhne za zvěří..)z vlastní zkušenosti)
Maliňák super, když mu sem tam zaměstnáte i hlavu.
Na BOC zapomeňte- výdrž má, ale při velké zátěži ji musíte naučit odpočívat, jinak je z ní reaktivní magor. Není ostrá, nehlídá v pravém slova smyslu(miluje lidi), je to citlivka...(z vlastní zkušenosti).

17.2.2018 19:04
lupus4

XXX.XXX.16.136

Chtěla bych pejska trochu ostřejšího, aby něco uměl ohlídat. Zatím jsem měla samé mazlíky, kteří každého hned vítali a kamaradili se s ním, dokonce i středoasiat. Aby byl středního vzrůstu a měl výdrž i na náročnější sporty. Také by se mi líbilo, kdyby neměl zas tak rozvinuté lovecké pudy. Socialozace a důsledný výcvik bude samozřejmostí. Děkuji ;).

choďák (100km treky zvládají v poho) viz Chodske straže gen. Draže
např
http://divocaci.rajce.idnes.cz/Slapanicky_vlk_Moravskym_krasem_5.-8.4.2012_ocima_hranicarskeho_Chodskeho_psa_Wuka//.

17.2.2018 22:26
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Co dobrman?

17.2.2018 22:28
terka008

XXX.XXX.239.127

My máme Hocawarta a je to tedy dost aktivní pes a skvělý hlídač. Potřebuje pevnou ruku a výcvik a někoho, kdo mu bude věnovat hodně času. Je také tvrdohlavý... Když si umane, že neco dělat nechce, tak to prostě dělat nebude.
Ale i přesto, že je to hlídač, k jeho lidem je velice hodný a přítulný.

17.2.2018 22:28
terka008

XXX.XXX.239.127

* Hovawarta.

17.2.2018 23:04
lupus4

XXX.XXX.16.136

Sunnik napsal(a):
Co dobrman?

Najít zdravého dobrmana je šance asi jako ve sportce vyhrát 3. pořadí

1) choďák
2) AKE (menší, rychlá, ale ve bike a skieringu na ESP nemá)
3) flat coated retriever (při dobrém vedení neloví, resp. odvolatelný).

17.2.2018 23:25
Sunnik

XXX.XXX.104.72

lupus4 napsal(a):

1) choďák

To je bohužel pravda Kam se tohle nádherné plemeno dopracovalo?

A co Německý pinč? Menší dobrman. Se zdravím na tom špatně nejsou.

Neregistrovaný uživatel

18.2.2018 00:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Sunnik napsal(a):
Co dobrman?

Co vám ta zadavatelka udělala, že se jí chcete pomstít dnešním dobrmanem?

18.2.2018 09:34
vetřelec

XXX.XXX.65.13

lupus4 napsal(a):

1) choďák

Vy jste bezohledné HOVADO!

18.2.2018 09:52
lupus4

XXX.XXX.87.254

vetřelec napsal(a):
Vy jste bezohledné HOVADO!

Vysvětli to, tajtrlíku.

18.2.2018 09:59
lisarp22

XXX.XXX.166.66

Každy to bere trošku podle sebe.Podle toho co pišete s výdrží a i trošku razantnejší tak za mě československý vlčák.Ale je třeba se mu docela dost věnovat.A ty lovecke pudy.Osobně znam čv které neloví, ale zaleží i na tom jak ho naučíte přivolání.Pokud by jste tolik netrvala na razantním obranaři tak třeba i bílý švýcarský ovčák nebo i belgičák.S prvníma dvěma rasama mam vlastní zkušenosti v byte nebo tedy v domě, ale nemame je na dvoře, ale uvnitř a dají se naučit tak že čekají na pana.Samozřejmě jako štěně každý pes něco zničí.

18.2.2018 10:25
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Pro zadavatelku: Jak dlouho denně pracujete? Ono žádné z těchto plemen nemůže být zavřené 10 hodin v bytě.

18.2.2018 10:44
lisarp22

XXX.XXX.166.66

Nemůže?V 6:00 odjíždíme z domu.Vracím se okolo 15:30 a nemam problem.Psi nedelají bordel zvyknou si.Je jen duležité je potom nejak zabavit.Mam kamarady kteří nemají čv a přes týden se mu skoro nevenuji.Za to o vykendu se jim to snaží vynahradit.Pes je na to navykly a bezproblemu to zvlada.

18.2.2018 10:57
Sunnik

XXX.XXX.104.72

lisarp22 napsal(a):
Nemůže?V 6:00 odjíždíme z domu.Vracím se okolo 15:30 a nemam problem.Psi nedelají bordel zvyknou si.Je jen duležité je potom nejak zabavit.Mam kamarady kteří nemají čv a přes týden se mu skoro nevenuji.Za to o vykendu se jim to snaží vynahradit.Pes je na to navykly a bezproblemu to zvlada.

Ano, jsou výjimky, ale malina nebo choďák by vám byt za 10 hodin samoty zdemolovalo. Toť můj názor .

18.2.2018 11:00

Přidala bych do výběru ovčáků pikardského. Je stavbou těla lehčí než NO a na běhání a tůry by měl vyhovovat.
A pak ten zmiňovaný velký knírač, nebo i střeďák.

18.2.2018 11:03
lisarp22

XXX.XXX.166.66

Podle mě zaleží jen na tom jak si psa naučíte a jak moc se odhodlate trvat na svém.Každopadně rasy kreré jsem uvedl ja není lehké vychovat.Samozřejmě je tolik plemen že je obrovský vyber.

Neregistrovaný uživatel

18.2.2018 11:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lisarp22 napsal(a):
Každy to bere trošku podle sebe.Podle toho co pišete s výdrží a i trošku razantnejší tak za mě československý vlčák.Ale je třeba se mu docela dost věnovat.A ty lovecke pudy.Osobně znam čv které neloví, ale zaleží i na tom jak ho naučíte přivolání.Pokud by jste tolik netrvala na razantním obranaři tak třeba i bílý švýcarský ovčák nebo i belgičák.S prvníma dvěma rasama mam vlastní zkušenosti v byte nebo tedy v domě, ale nemame je na dvoře, ale uvnitř a dají se naučit tak že čekají na pana.Samozřejmě jako štěně každý pes něco zničí.

Do tohoto režimu se belgičák NEHODÍ!
... teda pokud nemá být celou pracovní dobu zavřený v kleci aby neničil, a s protištěkem, aby mlčel - takto mají lidi BO v bytech často, ale to je na přezdržku

18.2.2018 11:09
Atheira

XXX.XXX.50.119

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Do tohoto režimu se belgičák NEHODÍ!
... teda pokud nemá být celou pracovní dobu zavřený v kleci aby neničil, a s protištěkem, aby mlčel - takto mají lidi BO v bytech často, ale to je na přezdržku

Mně přijde, že vás tu stejně nikdo neposlouchá. Naprostá ignorace. Úplně se nehodíte do krámu asi. Přitom zrovna na vás bych osobně fakt dala... Ale tak, co už.

18.2.2018 11:14
lisarp22

XXX.XXX.166.66

S belgičakem zas tolik zkušeností nemam.A to my chcete řict že třeba bšo nevydrží v bytě než přijde pan?

Neregistrovaný uživatel

18.2.2018 11:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lisarp22 napsal(a):
Podle mě zaleží jen na tom jak si psa naučíte a jak moc se odhodlate trvat na svém.Každopadně rasy kreré jsem uvedl ja není lehké vychovat.Samozřejmě je tolik plemen že je obrovský vyber.

Podle mě zaleží jen na tom jak si psa naučíte
temperamentní hyperaktivní plemeno, které nemá kde vybít svůj přebytek energie nenaučíte žádným nenásilným způsobem, aby bylo v klidu v bytě, když je majitel půl dne v čudu.
Kdyby jediný z mých belgičáků byl v tomto režimu, tak mám po týdnu z bytu squat, a sousedi mě zlynčují

18.2.2018 11:16

lisarp22 napsal(a):
S belgičakem zas tolik zkušeností nemam.A to my chcete řict že třeba bšo nevydrží v bytě než přijde pan?

On to nakonec vydrží kdejaký pes, ale nechávat pravidelně psa zavřeného v bytě 9-10 hodin ? Nesouhlasím. A řešit to klecí - tak to už je úplné zvěrstvo.

18.2.2018 11:18
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Si nedovedu představit ani BOM jak přes týden chodí na procházky a o víkendu běhat či na túru a to je vše. Zešílí z toho pes a že psa páníček. Mě bohatě stačil hyperbígl,20h denně venku vcetne 3h denně intenzivní zahul na mozek a měl prostě málo ( 20km bylo jako nic) A představa maliny co má nula nula nic na práci... Asi bych si rezervovala místo v Bohnicích a zaplatila Pišišvorce tučnou šumu aby pak psa dala do kupy a našla mu vhodného psovoda.

Neregistrovaný uživatel

18.2.2018 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

lisarp22 napsal(a):

BŠO je výrazně klidnější než BO, tan dá běžný rodinný život v pohodě.

18.2.2018 11:20
vetřelec

XXX.XXX.15.136

lupus4 napsal(a):
Vysvětli to, tajtrlíku.

To dělám mile rád. Rozlišit elitu v pracovní skupině, spadá pod zakladní kynologickou gramotnost.
Její výskyt mimo specializaci je nežádoucí- o tom svědčí celá kůpa plemen již rozmrdaných příteli.
Tohle máme- pojebaného majitele, dojebané zvíře a zajisté také podporu zakurvené množky, v jednom jediném kroku.

Neregistrovaný uživatel

18.2.2018 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

No, kdyby mi nebylo líto těch psů, tak těm lidem pogratuluju k výběru, a škodolibě jim popřeju, ať si to užijou, ale tihle psi pak končí hrozně špatně
... až jsem byla v šoku, že i většina mých kamarádů má v bytech tyhle klecové chudáky s EO trvale na krku (a to jsou psi co opravdu makají).

18.2.2018 11:37
Sunnik

XXX.XXX.104.72

BŠO je výrazně klidnější než BO, tan dá běžný rodinný život v pohodě.

Ani BŠO nebude denně 10 hodin sám doma spokojený, dá to určitě lépe než malina, ale pořád je to pracovní plemeno. Já si to nedokážu představit ani u svého relativně klidného trpasličího pinče.

18.2.2018 11:40
lisarp22

XXX.XXX.166.66

Z mých zkušenosti jak bšo tak čv bude v klidu čekat.Sice pak u čv to přivytani je dosti velké a špatně se odnaučuje.Bšo je promě třeba pes ktery sice není veden jako pracovní plemeno, ale vlohy má.Je klidnny vyrovnany, ale stejně si každy vybere to co chce.

18.2.2018 11:51
lupus4

XXX.XXX.87.254

vetřelec napsal(a):
To dělám mile rád. Rozlišit elitu v pracovní skupině, spadá pod zakladní kynologickou gramotnost.
Její výskyt mimo specializaci je nežádoucí- o tom svědčí celá kůpa plemen již rozmrdaných příteli.
Tohle máme- pojebaného majitele, dojebané zvíře a zajisté také podporu zakurvené množky, v jednom jediném kroku.

Rozlišit elitu v pracovní skupině, spadá pod zakladní kynologickou gramotnost.

proto k zadavatelčiným požadavkům universál choďák

bude-li chtít alespoň v bike či ski 1.ligu - pak ESP

u AKE, FCR máš pravdu

podporu zakurvené množky, v jednom jediném kroku.

S PP ze slušné chs ?

jinak nám nějak hrubneš tajtrlíku, že by jsi si tím doháněl "mužnost" ?

18.2.2018 12:25
Sunnik

XXX.XXX.104.72

Ještě by mě zajímalo, jak zvládnete štěně. Nevím jak jste to dělala když byli vaši ostatní psi malí, ale jak to zvládnete teď? Měsíc dovolené si asi nevezmete

18.2.2018 12:56
lisarp22

XXX.XXX.166.66

Ted semnou asi nebude hodně lidí souhlasit, ale ja to dělám takhle.Odeberu štěně z chovky v patek nejlepe rano.Ja si beru ještě i nějakou dovolenou.Když ho přivezu určuji mu místo pelíšek.Mam doma klec takže samořejmě pelíšek je v kleci.Klec nezamikam, ale krmení a i na odpočinek nechávám psa tam.A pomaličku ho učím že není špatně být v kleci.Odejdu na chvíli pak se vrátím když je unavené.Pak stupnuji.Každopadně se nevracím hned jak pes začně štěkat či knučet aby neměl pak pocit když bude vyvadet tak je pan ihned spátky.A tak naučím štěně byt sám.A jde to docela rychle.Samozřejmě psa se snažím unavit.Ne všechny psi jdou jednoduše unavit fizickou namahou i když jsou štěnata.Takže i psichycky.Hledaní pamlsku třeba i trošku zakladní stopovačku.

18.2.2018 13:06
Sunnik

XXX.XXX.104.72

lisarp22 napsal(a):
Ted semnou asi nebude hodně lidí souhlasit, ale ja to dělám takhle.Odeberu štěně z chovky v patek nejlepe rano.Ja si beru ještě i nějakou dovolenou.Když ho přivezu určuji mu místo pelíšek.Mam doma klec takže samořejmě pelíšek je v kleci.Klec nezamikam, ale krmení a i na odpočinek nechávám psa tam.A pomaličku ho učím že není špatně být v kleci.Odejdu na chvíli pak se vrátím když je unavené.Pak stupnuji.Každopadně se nevracím hned jak pes začně štěkat či knučet aby neměl pak pocit když bude vyvadet tak je pan ihned spátky.A tak naučím štěně byt sám.A jde to docela rychle.Samozřejmě psa se snažím unavit.Ne všechny psi jdou jednoduše unavit fizickou namahou i když jsou štěnata.Takže i psichycky.Hledaní pamlsku třeba i trošku zakladní stopovačku.

Dobře, štěně se sice naučí být samo doma, ale jak se naučí vykonávat potřebu venku? S psím miminem musíte chodit ven nejméně každé 3 hoďky, jestli ho učíte na podložku, vaše věc, ale počítejte s tím, že se na vás teď všichni sesypou

18.2.2018 13:06
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

lisarp22 napsal(a):

Sympatické...
Nemůže se /denně) 10 h vypustit, ale JÁ s tím tedy problém nemám.

18.2.2018 13:15
lisarp22

XXX.XXX.166.66

Sunnik napsal(a):
Dobře, štěně se sice naučí být samo doma, ale jak se naučí vykonávat potřebu venku? S psím miminem musíte chodit ven nejméně každé 3 hoďky, jestli ho učíte na podložku, vaše věc, ale počítejte s tím, že se na vás teď všichni sesypou

Na podložku ho neučím.Normalně ho chodím venčit.Ale mate pravdu v tom, že zrovna když je štěně malé tak chodívám domů přes polední přestavku takže ho venčím.Jak jsem psal tak ja i když mam psy z 70% doma ale mam rodiny dum.Takže až si štěně navykne na smečku tak přes praci je nechavam na dvoře.Ale než jsi sem jisty že se mu ve smečce nic nestane tak je doma a zvlada se to jen obetovat tu poledni přestavku.Každopadně každy ma ruzne možnosti jak sito zařidit.

19.2.2018 09:18
samik49

XXX.XXX.75.86

Tedysek napsal(a):
Si nedovedu představit ani BOM jak přes týden chodí na procházky a o víkendu běhat či na túru a to je vše. Zešílí z toho pes a že psa páníček. Mě bohatě stačil hyperbígl,20h denně venku vcetne 3h denně intenzivní zahul na mozek a měl prostě málo ( 20km bylo jako nic) A představa maliny co má nula nula nic na práci... Asi bych si rezervovala místo v Bohnicích a zaplatila Pišišvorce tučnou šumu aby pak psa dala do kupy a našla mu vhodného psovoda.

Tak pak je to právě o tom, naučit psa odpočívat. Ujít 20 km nebo tři hodiny pracovat není málo pro žádného psa, je to prostě o tom, že ten pes navzdory únavě neumí vypnout a to je vina páníčka.
Mám tu proklínanou pracovní borderu, před kterou tu každý varuje jako před hyperaktivním a hyperreaktivním pošukem. Stačí jí hodina, max. dvě denně odpovídajícího vyžití a zbytek dne prospí, max. se přijde pomazlit, nebo se chvíli přetahovat a je od ní klid. Nic neničí, neječí, nevynucuje si pozornost...

19.2.2018 09:24
Tedysek

XXX.XXX.54.216

samik49 napsal(a):
Tak pak je to právě o tom, naučit psa odpočívat. Ujít 20 km nebo tři hodiny pracovat není málo pro žádného psa, je to prostě o tom, že ten pes navzdory únavě neumí vypnout a to je vina páníčka.
Mám tu proklínanou pracovní borderu, před kterou tu každý varuje jako před hyperaktivním a hyperreaktivním pošukem. Stačí jí hodina, max. dvě denně odpovídajícího vyžití a zbytek dne prospí, max. se přijde pomazlit, nebo se chvíli přetahovat a je od ní klid. Nic neničí, neječí, nevynucuje si pozornost...

Odpočívat i spinkat jsem učila a jeho nároky se nezmensili. Fakt není hyper pes jako hyper pes.

19.2.2018 10:04

samik49 napsal(a):

Přesně, plemena opředená rouškou. Neříkám, že nepotřebují vyžití, ale pokud k tomu majite přistoupí jako ke každodenní nutnosti- protože je to pracovní plemeno a psa to tak říkajíc naučí- snaží se psa od mala fyzicky uničit, aby byl dost vytížený, protože je to přece to pracovní plemeno...fyzická námaha je jako droga...pes chce stále, chce víc...

19.2.2018 11:01
samik49

XXX.XXX.75.86

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přesně, plemena opředená rouškou. Neříkám, že nepotřebují vyžití, ale pokud k tomu majite přistoupí jako ke každodenní nutnosti- protože je to pracovní plemeno a psa to tak říkajíc naučí- snaží se psa od mala fyzicky uničit, aby byl dost vytížený, protože je to přece to pracovní plemeno...fyzická námaha je jako droga...pes chce stále, chce víc...

Tak nějak. Tady k tématu.
http://www.vychovanypes.cz/?CTRL=article&id=140.

19.2.2018 11:18
Tedysek

XXX.XXX.54.216

To je úžasný článek teda. Pes smí jen makat nebo být na pelechu. Připomíná mi to ten styl sportovkaru- kotec, auto, cvičák, auto, kotec... A chvalna veta výcvikáře "když ho po celým dní v kotci vytahnete na hodinu na cvičák uvidíte jak rád a jak energicky bude makat!"
Ne, díky psa na tlačítko ON a OFF nechci. To si můžu koupit robota.

19.2.2018 11:36
samik49

XXX.XXX.75.86

Tedysek napsal(a):
To je úžasný článek teda. Pes smí jen makat nebo být na pelechu. Připomíná mi to ten styl sportovkaru- kotec, auto, cvičák, auto, kotec... A chvalna veta výcvikáře "když ho po celým dní v kotci vytahnete na hodinu na cvičák uvidíte jak rád a jak energicky bude makat!"
Ne, díky psa na tlačítko ON a OFF nechci. To si můžu koupit robota.

Ten článek je trochu o něčem jiném ale. Aby člověk nebyl otrokem psa, co chce pořád víc a víc. Navíc nevěřím, že práce xx hodin denně psovi zdravotně a vůbec celkově svědčí...
Ale hlavně mě rozčilujou řeči o tom, že borderky/maliny/dosaď si jsou psi pomalu jen pro lidi, co nechodí do práce, mají statek a veškerý čas věnujou jen psovi, jinak udělá i ze statku kůlničku na dříví. To je prostě blbost :) Navíc velká výhoda pracovních plemen je ta, že chtějí pracovat a chtějí pracovat s člověkem, což skýtá obrovské možnosti, jak si je přizpůsobit k obrazu svému.

19.2.2018 11:53

samik49 napsal(a):
Ten článek je trochu o něčem jiném ale. Aby člověk nebyl otrokem psa, co chce pořád víc a víc. Navíc nevěřím, že práce xx hodin denně psovi zdravotně a vůbec celkově svědčí...
Ale hlavně mě rozčilujou řeči o tom, že borderky/maliny/dosaď si jsou psi pomalu jen pro lidi, co nechodí do práce, mají statek a veškerý čas věnujou jen psovi, jinak udělá i ze statku kůlničku na dříví. To je prostě blbost :) Navíc velká výhoda pracovních plemen je ta, že chtějí pracovat a chtějí pracovat s člověkem, což skýtá obrovské možnosti, jak si je přizpůsobit k obrazu svému.

...měla jsem doma maliňáka 12 let - v bytě...do práce jsem chodila, brala si ho s sebou - ležel na šatně...když to nešlo, byl doma a venčil mi ho soused...doma absolutně nic neničil, jako štěně snad jednu pantofel a to bylo tak všechno...chodil na cvičák, na dlouhé procházky, běhal u kola, v zimě tahal dceru na saních, v létě miloval vodu a chodilo se s ním plavat...venku chodil zásadně na volno, nikdy žádného psa nenapadnul...byl to nádherný skvělý pracovitý pes...

Neregistrovaný uživatel

19.2.2018 18:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

samik49 napsal(a):

Vytrháváte to z kontextu - tady se jedná o psa kterého si chce pořídit zadavatelka, a dopřát mu denně 3-5 km běhu (to je lehká aktivita na 20-30minut), a v tomto režimu maliňák za 10 hodin bez majitele ten byt zdemoluje.
Samozřejmě je nutný naučit psa odpočívat, ale nevybitej pes takovýho temperamentu určitě odpočívat nebude. A fakt mi to můžete věřit - barákem mi jich prošlo za posledních 10 let cca 25 (když nepočítám štěňata)
Víte, ona ta pracovní plemena byla šlechtěná (světe div se ) na práci, tak mi příjde přirozený, že si je pořídí jen ten, co jim tu práci může/chce dát, a má odpovídající podmínky. A k tomu statku - on se tam ten pes dokáže zabavit docela dobře i "sám", protože tam má hromadu podnětů z okolí (stejně tak na zahradě nebo s jiným psem).

Neregistrovaný uživatel

19.2.2018 18:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Takto třeba tráví volný čas na farmě mí psi, aniž bych se jim musela věnovat - hlídají dvůr, když někam jdu, tak jdou se mnou, když něco potřebuju (třeba převést ovce nebo jalovice), tak si vyberu psa, který to ten den udělá, ti co sportují jezdí na treninky, a pak o nich doma nevím, i když mám v baráku 4 navolno. Takže to není o tom, každý den z nich sedřít kůži, ale o tom je rozumně zaměstnat a dát jim dostatek podnětů, ale ne psa zavřít na půl dne samornýho v bytě, pak vzít na chvilku proběhnout, a pak ho poslat zase na místo, protože už je večer a jde se spát...

19.2.2018 19:01

lisarp22 napsal(a):

Nechtěla bych být vaším psem, chudák močák.

19.2.2018 19:18

"A k tomu statku - on se tam ten pes dokáže zabavit docela dobře i "sám", protože tam má hromadu podnětů z okolí (stejně tak na zahradě nebo s jiným psem)"

tak nejak...

Moje feny jsou v rezimu, ze min 3 pracovni dny v tydnu "nedelaji nic" - musim resit i jiné věci nez jen zabavu pro psy
O prodlouzenem vikendu pak mají vyziti opravdu dost.
Ale jsou cely den obe volne pustene na zahrade...

Když haraji - a jsou mesic jen v dome zavrene - rozhodne jim pak vecer nestaci projit se na pul hodky po ulici a cekat na vikend.

A to do maliny mají povahou hooodne daleko.

19.2.2018 21:05
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Takto třeba tráví volný čas na farmě mí psi, aniž bych se jim musela věnovat - hlídají dvůr, když někam jdu, tak jdou se mnou, když něco potřebuju (třeba převést ovce nebo jalovice), tak si vyberu psa, který to ten den udělá, ti co sportují jezdí na treninky, a pak o nich doma nevím, i když mám v baráku 4 navolno. Takže to není o tom, každý den z nich sedřít kůži, ale o tom je rozumně zaměstnat a dát jim dostatek podnětů, ale ne psa zavřít na půl dne samornýho v bytě, pak vzít na chvilku proběhnout, a pak ho poslat zase na místo, protože už je večer a jde se spát...

Jak je možné, že mi uniklo, že hospodarite?

19.2.2018 21:41

..ty jsou nádherní...

Neregistrovaný uživatel

19.2.2018 22:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tedysek napsal(a):
Jak je možné, že mi uniklo, že hospodarite?

Já přímo nehospodařím - jsem jen zootechnik, a mám jednoho koně (který neví, že je kůň ).

19.2.2018 23:06

Nádherná psiska

20.2.2018 05:38
Tedysek

XXX.XXX.54.216

Já přímo nehospodařím - jsem jen zootechnik, a mám jednoho koně (který neví, že je kůň ).

Juuuu, krasavec. No tak to je bezva! je fuk jestli v práci nebo doma. Vědomosti a zkušenosti tam jsou. Můžu zas otravovat po sz? :).

Neregistrovaný uživatel

20.2.2018 07:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Tedysek napsal(a):
Juuuu, krasavec. No tak to je bezva! je fuk jestli v práci nebo doma. Vědomosti a zkušenosti tam jsou. Můžu zas otravovat po sz? :).

Jj, můžete

20.2.2018 08:17
samik49

XXX.XXX.75.86

Ale zadavatelka píše, že toho dělá mnohem více, chce zkusit i další sporty a australák jí nestíhal... Vzít psa ke koním nebo ovcím můžete úplně klidně i z paneláku ;) Jinak lidi, co se psy pracují, je právě mívají ve volnu zavřené, aby se nonstop nepsychovali tou hromadou podnětů a odpočívali.

20.2.2018 08:45

"lidi, co se psy pracují, je právě mívají ve volnu zavřené, aby se nonstop nepsychovali tou hromadou podnětů a odpočívali"

povazovat pobyt na zahrade za "hromadu podnetu" a důvod k "vypsychovani " - ach jo.
zejména z pohledu - kolik lidi vlastní a pouziva psy opravdu k praci?

20.2.2018 08:52
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Maliny jsou v současné době jediným plemenem, kde skutečně platí, že většina jedinců je vhodná pro služební/sportovní výcvik a pro práci.
Když si takového psa začnou pořizovat laici, dopadne to stejně jako s dobrmany, boxery, briardy, beaucerony, knírači, německými ovčáky a všemi ostatními služebními a pracovními plemeny, třeba i loveckými. Zdraví, povahy a výkonnost půjdou do háje.
Proto, pokud přece někdo musí nutně mít belgičana, který bude žít jako aktivní člen sportovně založené rodiny, pak by měl primárně vybírat z chlupáčů (groenendael a tervueren) a hlavně velmi obezřetně.
U zadavatelky je velký problém v tom, že některé dny se psem bude běhat pár km, další den po něm bude chtít velký výkon v podobě stokilometrového výletu. Navíc zadavatelka ráda cestuje. Na to mi více sedí pes, který je založením spíše klidnější a na výkon ho lze připravit tréninkem, než obráceně - pořídit akčního psa na závody a túry, několikrát do měsíce je absolvovat a zbytek roku psa krotit.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2018 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

samik49 napsal(a):
Ale zadavatelka píše, že toho dělá mnohem více, chce zkusit i další sporty a australák jí nestíhal... Vzít psa ke koním nebo ovcím můžete úplně klidně i z paneláku ;) Jinak lidi, co se psy pracují, je právě mívají ve volnu zavřené, aby se nonstop nepsychovali tou hromadou podnětů a odpočívali.

Vzít psa ke koním nebo ovcím můžete úplně klidně i z paneláku
ano, ale MUSÍTE ho tam vzít, ne mu to pustit na Animal planet, když jste půl dne v pr...áci

Jinak lidi, co se psy pracují, je právě mívají ve volnu zavřené, aby se nonstop nepsychovali tou hromadou podnětů a odpočívali.
jojo, to je taková společensky snesitelná lež - pravda je taková, že jsou zavření, aby jim nezlikvidovali barák, a ten "odpočinek" vypadá tak, že pes řve (pokud nemá protištěk) a rotuje v kotci..., a když dělá moc bordel v kotci, tak se dá "odpočívat" do klece...

20.2.2018 10:49
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Vzít psa ke koním nebo ovcím můžete úplně klidně i z paneláku
ano, ale MUSÍTE ho tam vzít, ne mu to pustit na Animal planet, když jste půl dne v pr...áci

Jinak lidi, co se psy pracují, je právě mívají ve volnu zavřené, aby se nonstop nepsychovali tou hromadou podnětů a odpočívali.
jojo, to je taková společensky snesitelná lež - pravda je taková, že jsou zavření, aby jim nezlikvidovali barák, a ten "odpočinek" vypadá tak, že pes řve (pokud nemá protištěk) a rotuje v kotci..., a když dělá moc bordel v kotci, tak se dá "odpočívat" do klece...

A ide mat sportovu malinu toho pol dna co je clovek v praci pustenu kazdy den na dvore, aby neutrpela ujmu? A aby ju po par tyzdnoch neprisli susedia odstrelit?

Neregistrovaný uživatel

20.2.2018 12:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

L(phi) napsal(a):
A ide mat sportovu malinu toho pol dna co je clovek v praci pustenu kazdy den na dvore, aby neutrpela ujmu? A aby ju po par tyzdnoch neprisli susedia odstrelit?

No, to taky moc ne - pro malinu je bohužel ideální v době nepřítomnosti majitele kotec, kde si nemůže ublížit ani nic zničit, a po dobu přítomnosti být s pánem doma. On to prostě není moc pes pro každého . Ani já nemám mladé psy puštěné v baráku, když tam nejsem, protože by mi doma udělali takový up-grade, že bych se nestačila divit

20.2.2018 14:18
balisek

XXX.XXX.131.211

samik49 napsal(a):

Ke koním můžete přivést jen naprosto klidného psa, který je ignoruje a hledí si svého. Vzít ho do stáje s tím, že bude "shánět stádo", to by Vám ostatní majitelé opravdu poděkovali!

Neregistrovaný uživatel

20.2.2018 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

balisek napsal(a):
Ke koním můžete přivést jen naprosto klidného psa, který je ignoruje a hledí si svého. Vzít ho do stáje s tím, že bude "shánět stádo", to by Vám ostatní majitelé opravdu poděkovali!

No, hlavně by to mohl být poslední pejskův výlet v životě
Pes nemusí být klidný, ale musí mít perfektní ovladatelnost a být na zvířata zvyklý.

20.2.2018 21:02
samik49

XXX.XXX.75.86

balisek napsal(a):

Já koně mám, nemusíte mi to vysvětlovat. :D Bydlím právě v tom paneláku, přesto moje bordera zná koně i ovce a normálně funguje u obojího - v každém případě samozřejmě jinak, i když to dalo nějakou práci z mojí strany. A znám i lidi, co takhle mají maliny a funguje jim to. Ano, pracovní psi potřebují vyžití, ale nejsou to démoni, co nelze chovat jinak než nonstop prací u ovcí nebo jinde :D Btw taky trochu běhám, a fakt nejde běhat 3 až 5 km a pak jít na stovku, na to se člověk musí taky připravit, takže předpokládám, že si uvědomí, že na to musí připravit i psa. A dělat se psem, co pracovní nadšení nemá a se psem, co ho má, je úplně jiný kafe :) Se psem, kterýho to baví, je to NESROVNATELNĚ jednodušší.

Neregistrovaný uživatel

20.2.2018 21:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

samik49 napsal(a):
Já koně mám, nemusíte mi to vysvětlovat. :D Bydlím právě v tom paneláku, přesto moje bordera zná koně i ovce a normálně funguje u obojího - v každém případě samozřejmě jinak, i když to dalo nějakou práci z mojí strany. A znám i lidi, co takhle mají maliny a funguje jim to. Ano, pracovní psi potřebují vyžití, ale nejsou to démoni, co nelze chovat jinak než nonstop prací u ovcí nebo jinde :D Btw taky trochu běhám, a fakt nejde běhat 3 až 5 km a pak jít na stovku, na to se člověk musí taky připravit, takže předpokládám, že si uvědomí, že na to musí připravit i psa. A dělat se psem, co pracovní nadšení nemá a se psem, co ho má, je úplně jiný kafe :) Se psem, kterýho to baví, je to NESROVNATELNĚ jednodušší.

No, já si nejsem ani jistá, jestli toho maliňáka bude bavit jít 100 km krokem - maliňák chce běhat, ne se ploužit na špagáte krokem (to bude mít po 5 km majitelka ruky jak Saxana).
A bez vodítka určitě krokem nepůjde, takže naběhá ne 100 km, ale 150 hned v prvním dnu, a oddělá se úplně (zvlášť bez fyzičky)

20.2.2018 22:03

"A bez vodítka určitě krokem nepůjde, takže naběhá ne 100 km"

u DT nemůže jit pes na volno.
jsou psy, co jim vytrvala prace nevadi -u malinaka si to ale nemyslim. jdou do vseho naplno.

20.2.2018 22:15
blackberry

XXX.XXX.110.35

"A bez vodítka určitě krokem nepůjde, takže naběhá ne 100 km"

u DT nemůže jit pes na volno.
jsou psy, co jim vytrvala prace nevadi -u malinaka si to ale nemyslim. jdou do vseho naplno.

To je fakt. Kamarádka si půjčila akční fenku maliny na 50km Šeráka a ani ne po 20 km to vzdala, protože fena už nemohla. Byla psychicky vyčerpaná z noci v cizím prostředí mezi stovkama cizích psů a pak se do kopečků dorazila. Šlapání ji prostě nebavilo.

20.2.2018 22:49

No, to taky moc ne - pro malinu je bohužel ideální v době nepřítomnosti majitele kotec, kde si nemůže ublížit ani nic zničit, a po dobu přítomnosti být s pánem doma. On to prostě není moc pes pro každého . Ani já nemám mladé psy puštěné v baráku, když tam nejsem, protože by mi doma udělali takový up-grade, že bych se nestačila divit

Aha, tak takhle je to.
Švagr měl křížence maliny a NO, moc akční nebyl a pes to zvládal bez nějakých domácích excesů. Brala jsem si ho proběhnout s mojim psíkem, mohl na volno, poslouchal i mě...

21.2.2018 20:04

Teď jsem koukala do staré diskuze a tuhle fotku měl uživatel ketty sharp...
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/815657/koupe-nemeckeho-ovcaka.

Neregistrovaný uživatel

21.2.2018 21:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Jo, to souhlasí

Neregistrovaný uživatel

21.2.2018 21:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

... aktuální důkaz o tom, že ta fotka není kradená

22.2.2018 08:12

... aktuální důkaz o tom, že ta fotka není kradená

A pod kolika nicky tu tedy vystupujete?

22.2.2018 08:57
PumaCZ

XXX.XXX.255.116

Stačí se podívat na IP a je hned jasné, že jde o dvě rozdílné osoby.
Holt pěkné fotky se kradou, to je prostě fakt..

22.2.2018 09:11
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

PumaCZ napsal(a):
Stačí se podívat na IP a je hned jasné, že jde o dvě rozdílné osoby.
Holt pěkné fotky se kradou, to je prostě fakt..

To člověk za pět let nesmí vyměnit notebook?

22.2.2018 09:12
koně

XXX.XXX.205.252

JanaHolomoucka napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o radu, jaké plemeno by se ke mě nejvíce hodilo. Ráda sportuji, po práci chodím každý den běhat 3-5 km a o víkendech často chodím na celodenní tůry. Zatím jsem měla středoasiata, německou dogu a australáka. S AUO jsem dělala agility, canicross a mojí srdcovku dogtrekking. Na ten ale už neměl takovou výdž, třeba na 100km už neměl. Ráda bych také zkusila bikejoring a další sporty. Děti nemám, bydlím sama v bytě na okraji prahy, kde bychom často chodili do přírody. Chtěla bych pejska trochu ostřejšího, aby něco uměl ohlídat. Zatím jsem měla samé mazlíky, kteří každého hned vítali a kamaradili se s ním, dokonce i středoasiat. Aby byl středního vzrůstu a měl výdrž i na náročnější sporty. Také by se mi líbilo, kdyby neměl zas tak rozvinuté lovecké pudy. Socialozace a důsledný výcvik bude samozřejmostí. Děkuji ;).

Australský honácký pes by celkem splňoval vaše nároky.Má velkou výdrž, je to veliký temperament a energie.Přiměřeně ostrý a při správném vedení, nikoli drilování, je to vynikající parťák.
On bude dělat v podstatě cokoli, ale jeho životní priorita je být s pánem.
My máme hospodářství, takže fena je stále s někým a má vyžití.Ale první tři roky zdevastovala na co přišla.
Ale jsou i lidé, kteří ACD mají v bytě a většina normální populace taky chodí do práce.
Zkuste si o tomto plemeni něco načíst, zjistit, optat se, myslím, že vaše nároky by mohlo splňovat.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2018 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Je to jednoduché - pod jedním. Ketty Sharp jsem používala v moderované diskuzi cca od roku 2004, a po zrušení anonymní diskuze cca před 3 lety jsem si změnila nick, protože ten původní je pro mě osobní, a nemám potřebu pod ním vystupovat mezi anonymama. Toť celá záhada

pro PumaCZ:
opravdu nemám potřebu krást fotky vlastního koně, které mám i na svém webu (který navíc někteří zdejší znají).

Neregistrovaný uživatel

22.2.2018 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Andrýsek3 napsal(a):

Nene, jeden noťák na celý život stačí

22.2.2018 10:49
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Je to jednoduché - pod jedním. Ketty Sharp jsem používala v moderované diskuzi cca od roku 2004, a po zrušení anonymní diskuze cca před 3 lety jsem si změnila nick, protože ten původní je pro mě osobní, a nemám potřebu pod ním vystupovat mezi anonymama. Toť celá záhada

pro PumaCZ:
opravdu nemám potřebu krást fotky vlastního koně, které mám i na svém webu (který navíc někteří zdejší znají).

PumaCZ to asi myslela tak, že někdo Vám ukradl fotku, neboť se na základě IP domnívala, že se jedná o dvě osoby, nikoli dva nicky. Tak její komentář aspoň chápu já.

Já tady taky vystupovala pod jiným nickem, když jsem se nepřihlašovala. Změnit nick mi připadá normální, nic špatného na tom nevidím.

22.2.2018 11:00
Andrýsek3

XXX.XXX.171.68

Nene, jeden noťák na celý život stačí

To už tady jste ale pěknou řádku let.

22.2.2018 21:45

Není ta fotka z Humpolce, když se nezeptám, tak neusnu

Neregistrovaný uživatel

22.2.2018 21:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Není ta fotka z Humpolce, když se nezeptám, tak neusnu

Nene, je to z našeho dvora

22.2.2018 21:59

A je to z Vysočiny? Neznáte Staré Bříště-Sýkorův mlýn.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2018 22:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

A je to z Vysočiny? Neznáte Staré Bříště-Sýkorův mlýn.

Ne, je to kousek od Brna. To neznám.

23.2.2018 00:00
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

... výběr plemen dobrý. Ale je zadavatelka smířená s tím, že jestliže si pořídí štěně, tak na některé výše uvedené aktivity se psem bude muset na půl roku až rok a půl zapomenout? Jestli není lepší si pořídit nějakého akčnějšího pejska útulkového?

23.2.2018 07:58
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Andrýsek3 napsal(a):

Výměna NTB nemá nic společného se změnou IP.

Ale člověk občas mění providera, provider upravuje svoji infrastrukturu, změní zaměstnání, když to používal v práci, nebo třeba pouzival firemni VPN, nebo si nechal přidělit veřejnou IP...

A k tomu je spousta možností jak IP sám změnit.

23.2.2018 08:02

pan Brouček napsal(a):
Výměna NTB nemá nic společného se změnou IP.

Ale člověk občas mění providera, provider upravuje svoji infrastrukturu, změní zaměstnání, když to používal v práci, nebo třeba pouzival firemni VPN, nebo si nechal přidělit veřejnou IP...

A k tomu je spousta možností jak IP sám změnit.

Nestačí, když odjedu na dovolenou a píšu napojená na wifi rekreačního zařízení ? Pochopitelně ze svého počítače, nebo třeba z jejich. (I na takové dovolené jsme byli. Ve společence počítač s internetem volně k použití).

23.2.2018 08:30
Thea

XXX.XXX.94.222

Já bych doporučila stafordšírského bulteriéra. Je to pejsek velice energický a má obrovskou výdrž, takže na tůry a sportování perfektní plemeno. Ale je hodně přátelský jak k lidem, tak i ke psům prakticky bezproblémové plemeno! Není to lovecké plemeno. Ale bohužel ani moc hlídací a neštěkající. Výhoda je že je celkem nízký a malý. Jsou to moc milý a přátelští pejsci. Tuto rasu velmi doporučuji. Já bych radši upřednostnila rasu kamarádského pejska, než abych potom měla problémy s ostrým pejskem, který se třeba nesnese s ostatními psíky.

23.2.2018 08:35

Nestačí, když odjedu na dovolenou a píšu napojená na wifi rekreačního zařízení ? Pochopitelně ze svého počítače, nebo třeba z jejich. (I na takové dovolené jsme byli. Ve společence počítač s internetem volně k použití).

Jednoduše si zkontrolujte na mojeip.cz.
Pokud použijete svůj ntb u jiného modemu, poskytovatele,... bude mít vždy jinou ip.
I když budete doma u svého modemu na stejném ntb, a používáte dynamickou ip, budete mít jinou ip - mění se.
Jestli jste doma se stejným ntb, a máte statickou ip, budete mít stejnou.
Vyměníte-li síťovou kartu v ntb, budete mít jinou ip.
Ip adresa se přiděluje kartě - máte v telefonu, tabletu, pc, ntb, tv, satelitním receiveru. A existují zařízení, která mají více karet.3G modem, lan, wifi.
Povětšinou to bude skupina čtyř shluků čísel od 0 po 255.
Připojíte se na faunu na telefonu a používáte dynamickou ip - dnes budete mít ip takovou, zítra makovou, na tabletu stejně tak.
Nikdy nemají dvě zařízení stejnou ip - takovým zařízením se nedá připojit k internetu (u jednoho modemu) - dojde ke konfliktu.
Samozřejmě jsou tu různé anonymizery, a tak víte nula nula nic.
Tudíž tohle celé trapné porušení podmínek ifauna.cz je naprosto k ničemu, nemá to tu co dělat, tento web nedostal souhlas, nikomu to nepomůže k ničemu (po nahlášení teda good luck ifauně), leda zlodějům, protože jak admin řekl, několik dost z vás používá adresu statickou, tedy se ví, kde přibližně nejste.

23.2.2018 08:39

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... výběr plemen dobrý. Ale je zadavatelka smířená s tím, že jestliže si pořídí štěně, tak na některé výše uvedené aktivity se psem bude muset na půl roku až rok a půl zapomenout? Jestli není lepší si pořídit nějakého akčnějšího pejska útulkového?

Konečně to někdo řekl.

23.2.2018 09:16

Pokud použijete svůj ntb u jiného modemu, poskytovatele,... bude mít vždy jinou ip.
I když budete doma u svého modemu na stejném ntb, a používáte dynamickou ip, budete mít jinou ip - mění se.
Ip adresa se přiděluje kartě - máte v telefonu, tabletu, pc, ntb, tv, satelitním receiveru. A existují zařízení, která mají více karet.3G modem, lan, wifi.
Připojíte se na faunu na telefonu a používáte dynamickou ip - dnes budete mít ip takovou, zítra makovou, na tabletu stejně tak.
Nikdy nemají dvě zařízení stejnou ip - takovým zařízením se nedá připojit k internetu (u jednoho modemu) - dojde ke konfliktu.
Tudíž tohle celé trapné porušení podmínek ifauna.cz je naprosto k ničemu, nemá to tu co dělat, tento web nedostal souhlas, nikomu to nepomůže k ničemu (po nahlášení teda good luck ifauně), leda zlodějům, protože jak admin řekl, několik dost z vás používá adresu statickou, tedy se ví, kde přibližně nejste.

Dík za obsáhlé a dokonalé vysvětlení.
"Tudíž tohle celé trapné porušení podmínek ifauna.cz je naprosto k ničemu"
Tohle jde mimo mě, měnit úmyslně ip adresu - tím se určitě nebudu zabývat, nějaké ip adresy jsou mi fuk, stejně jako občanská identita přispěvatelů.

23.2.2018 09:17
Thea

XXX.XXX.94.222

Neregistrovaný uživatel

23.2.2018 09:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Chjo, PumaCZ už měla námět na detekivní povídku o tom, jak zlý Pišišvor zavraždil Ketty Sharp (od jeho příchodu už se neobjevila), aby se pak mohl zmocnit jejích fotografií..., a Vy o takhle poděláte...

... tady se fakt nedá pracovat!

23.2.2018 09:56
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Když se připojíte někde jinde, je to změna providera, nebo alespoň změna IP u stejného providera - o tom píšu.

23.2.2018 10:10
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Thea napsal(a):
Já bych doporučila stafordšírského bulteriéra. Je to pejsek velice energický a má obrovskou výdrž, takže na tůry a sportování perfektní plemeno. Ale je hodně přátelský jak k lidem, tak i ke psům prakticky bezproblémové plemeno! Není to lovecké plemeno. Ale bohužel ani moc hlídací a neštěkající. Výhoda je že je celkem nízký a malý. Jsou to moc milý a přátelští pejsci. Tuto rasu velmi doporučuji. Já bych radši upřednostnila rasu kamarádského pejska, než abych potom měla problémy s ostrým pejskem, který se třeba nesnese s ostatními psíky.

Jestli se bude chtít zadavatelka vrhnout na bikejoring na více sportovní úrovni (podle popisu je zadavatelka hodně sportovně zaměřená), tak velikost psa není moc vhodná. Ne kvůli výkonu, ale spíš kvůli hrozím úrazům. Ono to v tahu na jakémkoliv kolopřibližovadle je dost opřesdržku.

23.2.2018 10:11
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

V první řadě jde o to, kde je nastavena veřejná IP. To je ta adresa kterou vám ukáže mojeip.cz, a která se zapíše tady na ifauně.
Veřejná IP může být někdy na routeru providera, může být na vašem domácím routeru (ať už na střeše v klientském zařízení, xDSL modemu, WiFi routeru...) a nebo přímo v PC.
Potom jde o to zda je statická či dynamická, a když je dynamická, záleží jak je přidělována.
Dynamická adresa se nemusí nutně vždy měnit - může být vázána třeba na MAC, potom se nemění.

IP adresy se různě směrují a překládají, takže je to celé složitější, a laik to rozhodně nemůže pochopit.

Většinou zjednodušeně platí - veřejná IP je na nějakém routeru, a všechny zařízení připojené přes tento router mají na netu stejnou IP.
Může to být domácnost, bytový dům, sídliště, či 100 zákazníků mobilního providera.

23.2.2018 10:15
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Staforda si dovolím nedoporučit, všichni, doslova všichni, které znám a jsou starší tří let, mají pohybové problémy, nejčastěji urvané kolenní vazy, běžně na jedné noze, hned nato na druhé.

23.2.2018 10:26

Andrýsek3 napsal(a):

A co má výměna noťasu společného se změnou nicku?

Neregistrovaný uživatel

23.2.2018 11:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Dobře, tak ještě jednou a p-o-m-a-l-u:
původní nick jsem používala pouze v Moderované diskuzi, která před 3 ley zanikla, a s ní zanikl i ten nick.V této diskuzi jsem od samého začátku pouze a jen Inspektor Pišišvor - pokud Vám nebo někomu jinému tímto vznikla nějaká újma (majetková i nemajetková), nechte na sebe e-mail a telefonní kontakt, a můj právní zástupce to s Vámi bude řešit

23.2.2018 11:46
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Řešila se, že je i jiná ip adresa, tedy, že kdyby byl druhý nick také inspektora, byla by přeci stejná alespoň ip adresa, načež jsem reagovala, že člověk během let mění noťas, takže má i jinou ip adresu.

23.2.2018 12:20
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Andrýsek3 napsal(a):
Řešila se, že je i jiná ip adresa, tedy, že kdyby byl druhý nick také inspektora, byla by přeci stejná alespoň ip adresa, načež jsem reagovala, že člověk během let mění noťas, takže má i jinou ip adresu.

Tak to není.
Mám třetí noťas a nic se mi nezměnilo.
(vždy podědím starší).

23.2.2018 12:28

rapotacka11 napsal(a):
Tak to není.
Mám třetí noťas a nic se mi nezměnilo.
(vždy podědím starší).

Ale tady máte xxxxxx16.87
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/624162/ustekany-jorksir-prosim-radu#
tady xxxxx32.5
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3428210/pes-pro-zacatecnika#a3428606
a teď 32.175
takže teoreticky, posledních pár měsíců máte stejnou síťovku, a píšete nám z jednoho místa.

23.2.2018 12:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

To mám.
Cca 3 měs.jsem používala nějaký (asi) modem...
to bylo bezva, všude jsem měla signál, ale bylo to jen půjčené ,
asi dražší provoz - nerozumím těmto věcem - špionko.

23.2.2018 12:41

rapotacka11 napsal(a):
To mám.
Cca 3 měs.jsem používala nějaký (asi) modem...
to bylo bezva, všude jsem měla signál, ale bylo to jen půjčené ,
asi dražší provoz - nerozumím těmto věcem - špionko.

Wifi zesilovač třeba.. ne, za to se neplatí, tím prostě jen roztáhnete pokrytí po bytě, domě - budete se moc připojit i v patře a tak.. dá se pořídit "extender" za tři stovky
velice bezva poskytovatel, když Vám nedá ani pořádný modem..

23.2.2018 12:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

- tohle bylo tvarem-velikostí asi jako "fleška"
zasunula jsem to do (pc)
a měla jsem signál i venku - kdekoliv na ulici
- fakt perfektní, bohužel jen tak krátce...
wifi zesilovač nahoře mám. d - Link
mívám právě mizerný signál.
(píše mi to malé d).

23.2.2018 17:06

Andrýsek3 napsal(a):

Ale já jsem se ptala pouze na nick. ip adresu neřeším, protože ip adresa může být u několika nicků stejná, střídá-li se na pc více lidí v rodině (a registrovaných na ifauně). Nejsem příznivcem měnění nicků či používání více nicků najednou.

23.2.2018 17:17

Co je to zase za pitomou vychytávku? i když napíšu ip velkými písmeny, přesto se při uložení změní na malá písmena. Admine, to jako vážně?

23.2.2018 17:21
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Co je to zase za pitomou vychytávku? i když napíšu ip velkými písmeny, přesto se při uložení změní na malá písmena. Admine, to jako vážně?

... další hřebíček do rakvičky zoufalého it. Po bakalářské práci o ip adresách a rozhozeném webu už zbývají jenom vtipky o it pracovnících a uživatelích.

23.2.2018 17:43

Hlavně že vypněte si adblock, ať nebolí nás hlava
a kdo se na výkup štěňat od množitelů má dívat ?
anebo "palte na nepřátelská vozidla!"
to vážně ? sem chodí i děcka !
se vzpamatujte.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2018 17:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ruzena_Ruzova napsal(a):
... další hřebíček do rakvičky zoufalého it. Po bakalářské práci o ip adresách a rozhozeném webu už zbývají jenom vtipky o it pracovnících a uživatelích.

Třeba tenhle :

Přijde programátor ke kamarádovi (taky programátorovi) a hned ve dveřích vidí, že chudák sedí u stolu, všechny prsty na klávesnici a zkouší nohou vytáhnout šňůru ze zásuvky.
"Co se děje?"
"Ale stáhl jsem si ňákej program a když sem ho spustil tak se vypsalo: Zmáčkni současné deset libovolných kláves a uvidíš supr obrázky ženských. Tak jsem ty klávesy zmáčkl a objevilo se: Teď pusť jedinou z nich a zformátuju ti disky.".

Neregistrovaný uživatel

23.2.2018 17:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Ruzena_Ruzova napsal(a):

Anebo můj oblíbený:
Chlápek letí v balónu a najednou zjistí, že začíná klesat, nepůjde to zastavit a neví, kde je. Tak se rozhlíží kolem a pod sebou uvidí nějakého turistu.
Zavolá na něj: "Haló, pane, nevíte, kde jsem?"
Turista se podívá na chlápka v balónu a odpoví: "V balónu!" Chlápek trochu naštvaně odpovídá: "To vím, ale tak mne napadá - vy musíte být z it!."
"Jak jste na to přišel?, " zvědavě se ptá turista.
"To je jednoduché, " říká chlápek. "Vaše odpověď je zcela přesná a je mi úplně na ho.vno."
"Jak vás tak poslouchám, vy musíte být z obchodního!" říká turista.
"A jak jste na to přišel vy?" ptá se obchodník.
"To je také úplně jednoduché, " říká turista, "vy jste v pr.deli a můžu za to já.".

23.2.2018 18:21
23.2.2018 18:36
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Ip ip ip
NO no no.

23.2.2018 18:37
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

pan Brouček napsal(a):
Ip ip ip
NO no no.

Tak to je zajímavý algoritmus.

23.2.2018 20:20
barevnalentilka

XXX.XXX.18.30

Anebo můj oblíbený:
Chlápek letí v balónu a najednou zjistí, že začíná klesat, nepůjde to zastavit a neví, kde je. Tak se rozhlíží kolem a pod sebou uvidí nějakého turistu.
Zavolá na něj: "Haló, pane, nevíte, kde jsem?"
Turista se podívá na chlápka v balónu a odpoví: "V balónu!" Chlápek trochu naštvaně odpovídá: "To vím, ale tak mne napadá - vy musíte být z it!."
"Jak jste na to přišel?, " zvědavě se ptá turista.
"To je jednoduché, " říká chlápek. "Vaše odpověď je zcela přesná a je mi úplně na ho.vno."
"Jak vás tak poslouchám, vy musíte být z obchodního!" říká turista.
"A jak jste na to přišel vy?" ptá se obchodník.
"To je také úplně jednoduché, " říká turista, "vy jste v pr.deli a můžu za to já.".

Super, ze života

Přidejte reakci

Přidat smajlík