Já si nemůžu pomoct, musím to sem dát Sledujete ještě někdo? Mé nadšení po dnešku nezná mezí Jak jsem na začátek koukala trochu s despektem, protože naděje na nějaké medaile daleko předaleko tak tolik skvělých překvapení, favorité nezklamali My si celá rodina pořád voláme a posíláme v noci SMSky protože se musíme o tu radost hned podělit s mamčou a s bráchou. Muž dneska spal(já chrápala z večera) Co mi to dalo přemáhání, abych ráno neprozradila Esterčino zlato! Zakázala jsem mu přístup na media, dokud ráno nepůjde přenos. A celou dobu jsem se tetelila, jak bude valit bulvy. Já mu dopředu řekla jen, že Ester výborná, že Vonová to zvrzla a dokonce Ester předjela i ji, tak čekal nějaké to 6.místo...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já na to koukám celej den dnes, jak to opakují, i na Eurosportu, nemůžu se vynadivat, ta holka je úžasná. A jak byla překvapená a nevěřila je to prostě bomba. A včera Martina taky, to jsme koukali všichni ještě v práci. Máme sportovce borce, to se musí nechat, tak malá zemička, to se ve světě jen tak nevidí, máme být na co pyšní
Markéta80
napsal(a):
Ester paráda to nikdo nečekal a mile překvapilo že to Kanada projela, no jo když tam nejsou hráči z NHL
na hokej sem čuměla taky. Musím přiznat, že jsem na výhru nevěřila, při nájezdech už vůbec ne. O to to bylo radostnější. U nás se nekouká na běžnou ligu v čemkoliv(muž někdy jo) ale jakýkoliv sport ať už tenis, různých mistrovství, olympiád a nevím čeho ještě...to se od toho nemůžem odtrhnout. U Australia open mamka říkala: ještě, že je to v zimě a za chvíli bude olympiáda...no to se neudělá vůbec nic
A zapomněla jsem dodat: chuděra Veronika! Tu to pěkně zdrblo. Vždyť neva, medaili už má...
Jj, škoda, že jsme na Čechy hrdí většinou jen ve sportu...Jinak pro zasmání: jsem učitelka a hokej s Kanadou a Martinu Sáblíkovou jsem si tajně pouštěla při vyučování na online přenosu na mobilu. Studenti se děsně divili, jak to, že tak rychle vím výsledky. Tak jsem jim sdělila, že nejen oni umí tajně používat mobil v hodině .
Češi, do toho!

"škoda, že jsme na Čechy hrdí většinou jen ve sportu..."
No, bohužel, často hrdí nemáme být na co. Ale sportovci jsou jedni z nás. I když jsou lidi, kteří jim závidí peníze, já ne, vím, ze to mají zaslouženě vydřené.

napsal(a):
"škoda, že jsme na Čechy hrdí většinou jen ve sportu..."
No, bohužel, často hrdí nemáme být na co. Ale sportovci jsou jedni z nás. I když jsou lidi, kteří jim závidí peníze, já ne, vím, ze to mají zaslouženě vydřené.
Sportovci na Olympiádě jsou super !
Ale přece jen mi to nedá :
https://www.stream.cz/slavni-neznami/10002232-pavel-policar-stavba-vytahu-v-nejvyssi-budove-sveta
To jen tak namátkou.
Tím nechci sportovcům nic upírat, taky mám ohromnou radost. Jen o tom ostatním se nemluví, to se nevidí.
A tak mě první věta sarah01 zamrzela.
napsal(a):
https://www.stream.cz/slavni-neznami/10002232-pavel-policar-stavba-vytahu-v-nejvyssi-budove-sveta
To jen tak namátkou.
Tím nechci sportovcům nic upírat, taky mám ohromnou radost. Jen o tom ostatním se nemluví, to se nevidí.
Sarah01 je v tom nevinně. Tu první větu jsem napsala já . Díky za odkaz, ale není něco špatně v české kotlině, že o tomto nikdo neví?

Enter
napsal(a):
Sarah01 je v tom nevinně. Tu první větu jsem napsala já . Díky za odkaz, ale není něco špatně v české kotlině, že o tomto nikdo neví?
Ba ne, já myslela přesně pervní větu sarah ( ale to je jedno). Máte pravdu v české kotlině je toho hodně špatně.

Ale vraťme se ke sportovcům : Mě se líbil M. Krčmář, jak celý večer bulil , ani mluvit nemohl.
( Ledeckou si pustím až teď, nebyla jsem 3 dny doma ).
napsal(a):
Ale vraťme se ke sportovcům : Mě se líbil M. Krčmář, jak celý večer bulil , ani mluvit nemohl.
Jestli můžu doporučit, na internetu je sestřih jízdy Ledecké v různých jazycích (Japonsko, Švédsko, Italové...). Italští moderátoři nebudou celý den mluvit . Je to holka naše zlatá

Enter
napsal(a):
Jestli můžu doporučit, na internetu je sestřih jízdy Ledecké v různých jazycích (Japonsko, Švédsko, Italové...). Italští moderátoři nebudou celý den mluvit . Je to holka naše zlatá
Pustila jsem si na Eurosportu celý přenos a ten sestřih taky. Tak to má být, přijede, vypůjčí si lyže (!), postaví se a vyhraje ! Paráda, radost veliká !

Já vím, že jsem hnidopich, ale nedá mi to :
..." tak malá zemička"...
https://www.zemepis24.cz/kontinenty/evropa/staty-podle-populace.

Ještě jeden odkaz a už toho nechám, ať žijí sportovci a psi !
https://www.zemepis24.cz/kontinenty/evropa/staty-podle-rozlohy.
Enter
napsal(a):
Díky za tip, určitě kouknu Ještě se mi líbilo(se zadostiučením) že americká TV stanice vypnula přenos a vyhlásila za vítězku Veith.

napsal(a):
To jen tak namátkou.
Mám především na mysli politiku, ne zlatý český ručičky. To je oblast, na kterou určitě být pyšní můžeme taky.

Enter
napsal(a):
Jo, tohle si pouštim furt dokola, to se neomrzi
napsal(a):
Tomu jsem to přála strašně moc, tuto sezonu mu to nešlo a nešlo a najednou se trhnul a takový úspěch Je velkou nadějí do budoucna
napsal(a):
To jen tak namátkou.
Ona má Sarah pravdu. O těch úspěšných Češích, ve všech možných oborech, se nějak moc nemluví. Proč...netuším. V novinách bývají články, někdy reportáž v TV - naposled mne zaujala ta o veleúspěšné architektce, co staví mrakodrapy v Asii(jména si já ovšem nepamatuju ) Možná se to do medií u nás nedává, protože Češi prostě úspěch jiných nestráví. Snad až další generace..

lesnížínka
napsal(a):
Ona má Sarah pravdu. O těch úspěšných Češích, ve všech možných oborech, se nějak moc nemluví. Proč...netuším. V novinách bývají články, někdy reportáž v TV - naposled mne zaujala ta o veleúspěšné architektce, co staví mrakodrapy v Asii(jména si já ovšem nepamatuju ) Možná se to do medií u nás nedává, protože Češi prostě úspěch jiných nestráví. Snad až další generace..
V další generaci to bude ještě horší...Nějak je ( nevím kým ) v nás "malost" záměrně pěstovaná. Zkuste říct Maďarovi o Maďarsku - "taková malá zemička" - požene vás svinským krokem. Stejně tak Rakousko - je to malá zemička? A mohla bych pokračovat.
..."Možná se to do medií u nás nedává, protože Češi prostě úspěch jiných nestráví"...
Vidíte a zase hlásáte špatnost a nesmysl, který nám někdo tluče do hlavy. Je nás tu dost - ať se přizná ten, kdo je Čech a vadí mu úspěch jiných. Mě ne, vám ne...
A proč máme hroznou politiku? Ne, že by to byl zázrak, ale v italském parlamentu se nedávno prali na pěsti, Macron - taky žádný zázrak, jak dlouho má Německo po volbách? Už mají vládu?...
Jen my si pořád musíme kálet na vlastní hlavy.
Ještě že máme ty sportovce, aspoň jednou za čas zvedneme hlavy !
napsal(a):
V další generaci to bude ještě horší...Nějak je ( nevím kým ) v nás "malost" záměrně pěstovaná. Zkuste říct Maďarovi o Maďarsku - "taková malá zemička" - požene vás svinským krokem. Stejně tak Rakousko - je to malá zemička? A mohla bych pokračovat.
..."Možná se to do medií u nás nedává, protože Češi prostě úspěch jiných nestráví"...
Vidíte a zase hlásáte špatnost a nesmysl, který nám někdo tluče do hlavy. Je nás tu dost - ať se přizná ten, kdo je Čech a vadí mu úspěch jiných. Mě ne, vám ne...
A proč máme hroznou politiku? Ne, že by to byl zázrak, ale v italském parlamentu se nedávno prali na pěsti, Macron - taky žádný zázrak, jak dlouho má Německo po volbách? Už mají vládu?...
Jen my si pořád musíme kálet na vlastní hlavy.
Ještě že máme ty sportovce, aspoň jednou za čas zvedneme hlavy !
Víte, mě je celkem šumák, jakovou mají politiku jinde, nechci srovnávat blbý a blbější ale: kouknu na zprávy a zmetek vedle zmetka a, chce se mi blejt velebnosti...".

Orionka - vy uvádíte odkazy na Evropu, podle myho ve světovým měřítku jsme rozlohou malá země. A máme aktuálně 5 medailí, kdo to má? Já nechci nijak snižovat význam našeho státu, naopak, jsem na to pyšná, že jsme malí, ale šikovni.

Https://isport.blesk.cz/medaile-zoh-2018
Tady je vidět, že si stojíme velice dobře.

napsal(a):
Orionka - vy uvádíte odkazy na Evropu, podle myho ve světovým měřítku jsme rozlohou malá země. A máme aktuálně 5 medailí, kdo to má? Já nechci nijak snižovat význam našeho státu, naopak, jsem na to pyšná, že jsme malí, ale šikovni.
Jasně, že mám z našich radost, kdo by neměl. Jen s tou malou zemí...
11 SUI Švýcarsko 7 2 4 1.

Enter
napsal(a):
Dnes se zase daří! U hokeje si pes musel myslet, že se smečka zbláznila . Jinak již vznikají první olympijské vtipy- třeba, že Češi mají od včera nové přísloví- Kouká, jak Ledecká v cíli
Ledecká v cíli koukala fakt dobře !

napsal(a):
Jasně, že mám z našich radost, kdo by neměl. Jen s tou malou zemí...
11 SUI Švýcarsko 7 2 4 1.
Švýcarsko jsou Alpy, mají to mnohem jednodušší. U nás se ani nedá trénovat, však jsme už slyšeli, kolik se do tohoto sportu musí vrazit, když chceme dítě podpořit. O to víc klobouk dolů před Ester Ledeckou i všemi ostatními našimi medailisty . Musím říct, že i hokejisti mě hodně překvapili .
Jo, to jsme přesně my.
Národ gaučových sportovců, a příležitostných vlastenců.
pan Brouček
napsal(a):
Jo, to jsme přesně my.
Národ gaučových sportovců, a příležitostných vlastenců.
Co vás vede k domněnce, že nesportujeme? Sportovala jsem celý život, atletika, gymnastika, kulturistika, plavání, skončila jsem u tenisu, který jsem hrála myslím dost dobře. Bohužel, pak nad ním zvítězila motyka protože mít na starosti velký barák, obr zahradu a dva psy, kterým jsem se chtěla věnovat naplno...ne, fakt nejsem olympionik. Ještě k tomu jsem onemocněla a teď jsem ráda, že tak nějak žiju, takže ano, momentálně jsem sportovec víceméně jen gaučový a jsem ráda, že jsou takoví, kteří to můžou dělat naplno, mají vůli a alespoň trochu zvednou tu srabárnu, co tu panuje...bez světla na konci tunelu.

Tak horská turistika v létě a v zimě běžky, pokud je sníh, je taky sport, ne? Rozhodně nepatřím k lidem, kteří nachodí v Praze po památkách 2 kilometry a pak se z toho půl roku léčí
A vlastenectví... no, zrovna od vás, Broučku, to sedí
Jinak všimla jsem si, že na ČT sport běží reklama, že hodně (nevím kolik) procent dětí vůbec nesportuje, přišlo mi to až neuvěřitelné, u nás v rodině se sportovalo pořád už od malička, nedovedu si představit nedat dítě na nějaký sport - samozřejmě dokážu, pokud ho to bude táhnout úplně jiným směrem nebo bude fakt střevo. Ale doma sedět nebude.
napsal(a):
Tak horská turistika v létě a v zimě běžky, pokud je sníh, je taky sport, ne? Rozhodně nepatřím k lidem, kteří nachodí v Praze po památkách 2 kilometry a pak se z toho půl roku léčí
Můžete to nějak vysvětlit?
Zrovna tímto směrem jsem spíš to, co se dneska už bohužel označuje jako "nacionalista", "extrémista" či "radikál".
A když mi vykradli garáž, byl jsem i rasista a xenofob. Jako kdybych mohl za to, že byli černí a z Bulharska.
lesnížínka
napsal(a):
Co vás vede k domněnce, že nesportujeme? Sportovala jsem celý život, atletika, gymnastika, kulturistika, plavání, skončila jsem u tenisu, který jsem hrála myslím dost dobře. Bohužel, pak nad ním zvítězila motyka protože mít na starosti velký barák, obr zahradu a dva psy, kterým jsem se chtěla věnovat naplno...ne, fakt nejsem olympionik. Ještě k tomu jsem onemocněla a teď jsem ráda, že tak nějak žiju, takže ano, momentálně jsem sportovec víceméně jen gaučový a jsem ráda, že jsou takoví, kteří to můžou dělat naplno, mají vůli a alespoň trochu zvednou tu srabárnu, co tu panuje...bez světla na konci tunelu.
Co vás vede k domněnce, že nesportujeme?
Nic. Žádnou takovou domněnku nemám.

Nedá mě to nenapsat. Velká gratulace fenomenální Ester za druhé zlato úžasné!
napsal(a):
Nedá mě to nenapsat. Velká gratulace fenomenální Ester za druhé zlato úžasné!
Bože...ještě, že tu Ester máme Pane Broučku, měl by jste se na něco taky dát, nebo nažeňte syna, máte-li Páč chlapi...jsou trošku ostudy. Nebýt Krčmáře, tak propadák.
Markéta80
napsal(a):
Ester paráda a snad dneska bude i bronz i když s Kanadou to bude hodně těžký boj . Švédové vypadli a ted kdyby i Kanada bez medaile
Vy jste nezměrná optimistka Ale jo, první dva zápasy hráli dobře, s Rusákama kdyby se jen trochu víc snažili a nebyli připosratí...dneska si neměli nechat zbytečně nasázet tolik gólů. Nakonec zjistili se čtyřma, že by to šlooo...ale už bylo pozdě
lesnížínka
napsal(a):
Vy jste nezměrná optimistka Ale jo, první dva zápasy hráli dobře, s Rusákama kdyby se jen trochu víc snažili a nebyli připosratí...dneska si neměli nechat zbytečně nasázet tolik gólů. Nakonec zjistili se čtyřma, že by to šlooo...ale už bylo pozdě
Asi jo . Já to ale tušila že dneska Kanada bude bojovat. No jo tolik golů nikdy nemůže nikdo vyhrát. v takových zápas stačí kolikrát jeden jediný gol . Zítra ještě poslední zápas a pak až mistrovství v květnu Včera během půl minuty 2 goly , jsme říkala že Rusko má snad tu branku začarovanou, tolik šancí a nic v brance a pak jsem si říkala hm tak s němcema o bronz no a pak vyhráli a řekla jsme si tak to je špatně Manžel žádný sport nesleduje, ten asi ani nezaregistroval že se něco hraje
Markéta80
napsal(a):
Asi jo . Já to ale tušila že dneska Kanada bude bojovat. No jo tolik golů nikdy nemůže nikdo vyhrát. v takových zápas stačí kolikrát jeden jediný gol . Zítra ještě poslední zápas a pak až mistrovství v květnu Včera během půl minuty 2 goly , jsme říkala že Rusko má snad tu branku začarovanou, tolik šancí a nic v brance a pak jsem si říkala hm tak s němcema o bronz no a pak vyhráli a řekla jsme si tak to je špatně Manžel žádný sport nesleduje, ten asi ani nezaregistroval že se něco hraje
A s kým koukáte, fandíte? Já teď polovinu taky sama - pracující museli spát ale mamku a bráchu(když měl noční) na telefonu. o samotě mne to až tak nebaví, jenže já jsem stejně nervák a strašně řvu a nadávám, takže stejně se mnou nikdo fandit nechce Muž je kliďas, bere to jak to je, já jsem na infarkt
lesnížínka
napsal(a):
A s kým koukáte, fandíte? Já teď polovinu taky sama - pracující museli spát ale mamku a bráchu(když měl noční) na telefonu. o samotě mne to až tak nebaví, jenže já jsem stejně nervák a strašně řvu a nadávám, takže stejně se mnou nikdo fandit nechce Muž je kliďas, bere to jak to je, já jsem na infarkt
Většinou se starším synem . Jenže tentokrát je to v blbý časy tak většinou sama, alespon mě do toho nikdo nekecá To jsou zase nervy
Andrýsek3
napsal(a):
Škoda toho gólu v 59. min. Byla by to velká senzace pro Německo, bojovali statečně, a i tak je to obrovské překvapení.
Ten gol byl krásný , jo Německo překvapilo. Jak je to takhle těsně je to strašně i o štěstí. Docela jsem koukala že bylo minimálně vyloučených . Manžel ač hokej ho vůbec nezajímá tak byl rád že vyhraje Rusko, včera jsem říkala že když vyhraje Rusko budu dělat bramborovou buchtu tak už kyne takže je jasné co si manžel vezme do práce na noční na svačinu
lesnížínka
napsal(a):
Musím se teď k něčemu přiznat - vůbec nejsem sportovní fanda. Ester mě teda dojala, to byla nádhera, ale jinak mi to celé bylo ukradené.
Důvod, proč sleduju tuto diskuzi, jsou vaše nadšené příspěvky, strašně se mi líbí, když je někdo do něčeho blázen, umí se pro něco nadchnout, dejchat pro to- je mi jedno, že to není zrovna můj šálek.A je tady taková fajn atmosféra
Andrýsek3
napsal(a):
Škoda toho gólu v 59. min. Byla by to velká senzace pro Německo, bojovali statečně, a i tak je to obrovské překvapení.
Ten hokej byl nádherný - bojovnost, nasazení, rychost... Doslova „jezdili po pr.eli“ a přitom hráli slušně a čistě. Moc jsem to Němcům přál - takové jejich Nagano. Bylo mi líto, že nevyhráli, další takový příběh by si Hry zasloužily. Je to ale sport, takže vyhrál lepší a v tomto případě i tak trochu šťastnější. Tentokrát ale tak nějak víc blahopřeju poraženým.
Dasvo
napsal(a):
Ten hokej byl nádherný - bojovnost, nasazení, rychost... Doslova „jezdili po pr.eli“ a přitom hráli slušně a čistě. Moc jsem to Němcům přál - takové jejich Nagano. Bylo mi líto, že nevyhráli, další takový příběh by si Hry zasloužily. Je to ale sport, takže vyhrál lepší a v tomto případě i tak trochu šťastnější. Tentokrát ale tak nějak víc blahopřeju poraženým.
Jsme na tom stejně

Markéta80
napsal(a):
Ten gol byl krásný , jo Německo překvapilo. Jak je to takhle těsně je to strašně i o štěstí. Docela jsem koukala že bylo minimálně vyloučených . Manžel ač hokej ho vůbec nezajímá tak byl rád že vyhraje Rusko, včera jsem říkala že když vyhraje Rusko budu dělat bramborovou buchtu tak už kyne takže je jasné co si manžel vezme do práce na noční na svačinu
Já fandila našim, pak už mi bylo fuk, kdo vyhraje. Je mi líto našich kluků, dřeli jak koně, i když spousta odborníků by tvrdila pravej opak. Ale s medaili ani tou bramborovou zpočátku nikdo vůbec nepočítal.
napsal(a):
Já fandila našim, pak už mi bylo fuk, kdo vyhraje. Je mi líto našich kluků, dřeli jak koně, i když spousta odborníků by tvrdila pravej opak. Ale s medaili ani tou bramborovou zpočátku nikdo vůbec nepočítal.
No smůla, těch střel na bránu a nic a stačila půl minuta a bylo rozhodnuto. Byla to škoda. Všechny zápasy vyhráli a bez medaile v hokeji je to kolikrát fakt i o štěstí a jak bylo často vidět i na rozhodčích Mistrovství už bude zase jiné, tam budou hráči z nhl...