Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2018 13:14
Huki

XXX.XXX.40.32

Máte někdo zkušenosti s krmením celými rybami (očnatec, pstruh, makrela) + zelenina (nějaká příloha?) bez přidání jiného druhu masa?
Zajímalo by mě jestli to jde a co na to pes případně názory.

23.2.2018 13:16
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

Jako dlouhodobě? Nebo jedna krmná dávka?

23.2.2018 13:20
Huki

XXX.XXX.40.32

Ano dlouhodobě.

23.2.2018 13:22
Varaxi

XXX.XXX.1.226

O krmení výlučně rybami jsem kdysi četla jednu vědeckou práci a nebyl to moc dobrý nápad. Ryba má v těle jiné poměry základních prvků a to prostě zeleninou nespravíte.

23.2.2018 13:25
inusanka

XXX.XXX.98.58

Možná k tomu něco řekne Bodlinka, ale když mělo naše Mimi problémy s očima, doktor se ne výslovně ptal, zda krmíme ryby a jak často. a také říkal, že krmení rybami není pro psí oči nic dobrého, pokud se krmí ryba častěji. My ji tehdy dávali tak 2x měsíčně a to prý nedělá nic.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2018 13:30

Má málo kostí, teoreticky i málo tuku.. čím více tuku, tím méně proteinu, je tam dost sodíku, fosforu,.. pcb třeba
to nepůjde

oči.. kvůli vitaminu a ?

23.2.2018 13:34
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

No taky si myslím, že dlouhodobě to nepůjde, hapruje tam myslím i ten vitamín, nevím taky nic přesně, jen moje paměť ví, že dlouhodobě ne-e.

23.2.2018 13:44
Huki

XXX.XXX.40.32

Dobře tak to asi nebudu zkoušet, ale zajímalo by mě jak to je potom s rybími granulemi (mám namysli tzv. single meat)?

23.2.2018 13:47

Huki napsal(a):
Dobře tak to asi nebudu zkoušet, ale zajímalo by mě jak to je potom s rybími granulemi (mám namysli tzv. single meat)?

Neobsahují jen maso + je tam naházena spousta věcí uměle, tak, aby splnily minimální (minimální) požadavky na výživu určitého druhu zvěře... přesně tak, jak budete krmit ty ryby - budete muset doplnit z lahviček
a jinak.. nekrmte jedny granule furt
jestli teda nemáte nějaký problém.. ale i alergici mají dost možností.

24.2.2018 00:46
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Huki napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s krmením celými rybami (očnatec, pstruh, makrela) + zelenina (nějaká příloha?) bez přidání jiného druhu masa?
Zajímalo by mě jestli to jde a co na to pes případně názory.

Jaký je důvod krmit psa jen rybami?
Děláte v rybárně?
Nebo proč?

26.2.2018 13:12
inusanka

XXX.XXX.98.58

Megií, asi i kvůli tomu vitaminu, on měl v první řadě dotaz na krmení, takže nejspíš. a spíš i kvůli tomu, že tam není e (nebo se rozhodí poměry), protože to mám takový dojem nám dával jako zkoušku, jestli to není jen nutriční problém. No, nebyl, ale nejdřív koukal po koních a potom teprve hledal zebry. Nicméně bych rybami nekrmila striktně, nepřipadá mi to přirozené, nakonec šelmy v přírodě žerou ryby jen příležitostně, pokud šelmami nemyslíme přímo ploutvonožce.

26.2.2018 15:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.175

Kdysi jsem někde četla, že když mají často ryby, má
se to "dorovnávat játrama". (prostě krmit syrová játra)
Ale týkalo se to koček.
(Rybí maso se má podávat spařené-ovařené nikdy syrové.
V rybě je obsažen enzym thiamináza, která ničí vitamín B1.)
//opsáno//.

26.2.2018 15:29

rapotacka11 napsal(a):
Kdysi jsem někde četla, že když mají často ryby, má
se to "dorovnávat játrama". (prostě krmit syrová játra)
Ale týkalo se to koček.
(Rybí maso se má podávat spařené-ovařené nikdy syrové.
V rybě je obsažen enzym thiamináza, která ničí vitamín B1.)
//opsáno//.

Opsáno, ale špatně, nešiřte zbytečně paniku, thiaminázu obsahují jen některé druhy ryb, hlavně říční.

26.2.2018 17:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opsáno, ale špatně, nešiřte zbytečně paniku, thiaminázu obsahují jen některé druhy ryb, hlavně říční.

Hlavně kaprovité ryby.

26.2.2018 19:07
saola

XXX.XXX.255.126

Tak ono u rybáři běžně chytaných ryb v čr existují tabulky dle lokalit, jaké množství rybího masa z těchto ryb je člověku doporučeno konzumovat právě z hlediska škodlivých látek, přítomných v mase. o rybách z moře ani nemluvě. Takže stavět krmnou dávku psa výhradně na rybách, ať už sladkovodních či mořských, považuji za dost riskantní, když tedy pominu nevyváženost takové krmné dávky.

Třeba zde:

http://www.bezpecnostpotravin.cz/UserFiles/Berankova/Kvalita_ryb_2010_new.pdf.

26.2.2018 19:51

No jo, to je těžké, všude je něco špatně
ryby mořské z Baltu třeba jsou nacpané pcb, a někteří výrobci granulí používají lososa z Norska, a také to na obalech hlásají, a kdo ví, co si kupujeme pro sebe
rybami žijícími u nás moc krmit ani nejde, hlavně ty kaprovité, kvůli thiamináze
http://www.manwe.eu/documents/Thiaminaza%20-%20ryby.doc
je ve vnitřnostech, i v těch mořských ryb, humrech, langustách, mušlích,... syrových
tedy se jí lze zbavit vařením, čímž si zabijeme i to užitečné, včetně vitaminu b1 - thiaminu, umírá při 120°C
thiamináza je v pohance, růžičkové kapustě, červené řepě, mungo fazolích.. hmm samé zdravé věci smajlík a tak bychom nemohli krmit téměř nic, takže já su pro makrelu, sledě, vejce, bramboru a vepře (mají béčka dost, srovnáme ryby)
nedostatek b1 se stane dosti rychle, a způsobuje nesoustředěnost, citlivost, ...tělo tento neumí skladovat, a pokud dám psovi sladké (nebo kopec rýže a tak podobně), tím víc thiaminu bude potřebovat, proto si Milu syslím pro sebe
a dostatek thiaminu a dalších vit. b napomáhá chuti k jídlu a správnému trávení
dnes pro psy v našich rukách zásadní informace

26.2.2018 20:54

Rapotacka11 ale tak úplně neříká nepravdu, kočky totiž mají na thiamin asi 4x vyšší požadavky, opatrnost je na místě
v posledních letech se krmiva v usa stahovala z oběhu dost (konzervy), z vb extrudované granule, a Austrálie konzervy, vše pro kočky, nejhůře je na tom paté
bakterie a plísně jsou též bezva zabijáci B1
13% z 90 testovaných kompletních krmiv pro kočky a psy neobsahovalo dost thiaminu, všechna nesla označení "vyhovuje požadavkům aafco".

26.2.2018 21:03

Aha písmeno a je velké, ale jenom pokud se to hodí do krámu, protože admin, zbytek malé, protože tento web si může dělat, co chce
stojí to tady za thiaminázu.

26.2.2018 21:21
saola

XXX.XXX.255.126

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Rapotacka11 ale tak úplně neříká nepravdu, kočky totiž mají na thiamin asi 4x vyšší požadavky, opatrnost je na místě
v posledních letech se krmiva v usa stahovala z oběhu dost (konzervy), z vb extrudované granule, a Austrálie konzervy, vše pro kočky, nejhůře je na tom paté
bakterie a plísně jsou též bezva zabijáci B1
13% z 90 testovaných kompletních krmiv pro kočky a psy neobsahovalo dost thiaminu, všechna nesla označení "vyhovuje požadavkům aafco".

Zdroj?

26.2.2018 21:59

Georgia Kritikos, Jacqueline m. Parr, Adronie Verbrugghe: The Role of Thiamine and Effects of Deficiency in Dogs and Cats
hezky to všecko poshrnovali, jsou tam další odkazy
http://www.fediaf.org/component/attachments/attachments.html?task=download&id=48
http://www.peteducation.com/article.cfm?c=2+1659&aid=662
https://goo.gl/6emLeY
něco je podezření, něco prokázáno, např.
https://www.food.gov.uk/sites/default/files/customer-notice-pets-at-home-cat-food.pdf
u koťátek je to 3x víc než u štěňátek, a jsou to jen minima, aby zvíře přežilo
u průmyslových krmiv nijak nepřekvapuje, protože kyslík, plísně, nekvalitní suroviny a skladování.

Přidejte reakci

Přidat smajlík