Zdravím. náše skoro roční fenka nám dělá problém v tom že když jdeme na zahradu tak nás tahá za rukáv a jemně okusuje. když jde syn na zahradu tak mu tahá za rukáv a naše fenka kouká až jí okřiknu nebo jí začnu od něho odstrkovat pak začne lítat jako blázen po zahradě a čeká až jí budu honit. přejdu na hru třeba s balonkem 5 krát hodím ona prinese po 6 už zase jde po rukávu. když se po ní oženu že to nesmí nebo jí lehce plácnu přes čumák tak ona ještě začne intenzivněji tahat za rukáv. řeším to tak že jí zavřu vedle na zahradu a je od ní pokoj a mi mužem v klidu dělat co chcem. jenže je mi jí líto ona pak knučí a chce jít k nám. na procházky chodíme hrajeme si s ní ona nás miluje. poradíte jak jí odnaučit to vynucování? díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pan panáček
napsal(a):
Zdravím. náše skoro roční fenka nám dělá problém v tom že když jdeme na zahradu tak nás tahá za rukáv a jemně okusuje. když jde syn na zahradu tak mu tahá za rukáv a naše fenka kouká až jí okřiknu nebo jí začnu od něho odstrkovat pak začne lítat jako blázen po zahradě a čeká až jí budu honit. přejdu na hru třeba s balonkem 5 krát hodím ona prinese po 6 už zase jde po rukávu. když se po ní oženu že to nesmí nebo jí lehce plácnu přes čumák tak ona ještě začne intenzivněji tahat za rukáv. řeším to tak že jí zavřu vedle na zahradu a je od ní pokoj a mi mužem v klidu dělat co chcem. jenže je mi jí líto ona pak knučí a chce jít k nám. na procházky chodíme hrajeme si s ní ona nás miluje. poradíte jak jí odnaučit to vynucování? díky.
Dejte psovi práci.

No tak co s vámi, když chudáku psovi nezařídíte zábavu
tahat může za uzel - musíte být rychlejší
ale to nemá cenu, ona za to nemůže
nedali jste jí základy - co má dělat (a ne to, co dělat nemá), psi se s těmi instrukcemi nerodí - práce, zábava, odpočinek
neví, kde má své místo(a) k odpočinku, jak se zachází s hračkou, co se jí a nejí, kdy se pracuje
běžte na cvičák
ale to si bude chtít přestat říkat "ať dá pokoj"
ještě jednou ji plácněte a vrátí to takovým způsobem, že nebudete mít čím psát
přeju vám to.
Pan panáček
napsal(a):
Poznam aj moj 8mesacny kaukazak to robi som sama modrina
Pan panáček
napsal(a):
Ona chce s vámi být, spolupracovat, být s vámi v interakci a vy to místo radosti a vděčnosti vidíte jak problém a ještě jí za to bijete nebo zavíráte? To na přesdržku, ale pro člověka, ne pro psa.

Máte fenu trvale na zahradě, nebo je s vámi v domě?

Moji pesani nejsou nijak akční, ale když "po mě začnou štěkat" a vyzývavě koukat, tak je to jasný...nudí se, chtějí něco dělat a to mám opravdu pesany, kteří se téměř celej den většinou povalují a činnost většinou nabízím já. Takže se "vyblbneme" a je zase klid.
Ale těžko radit, já si pořizovala psy, abych "mohla dělat co chci" s nima. a pokud potřebuju dělat na zahradě, tak je předtím vezmu na delší prochajdu nebo "utahám" jinak a věřte, že pak jsou rádi, že ležej a můžou na mě jen koukat.

Pan panáček
napsal(a):
Máme jí na zahradě. každý den se jí věnuji procházky teda tak 3 krát týdně 2km. ona si prostě stojí za svém tahat za rukáv ale jen na zahradě na procházce venku je uplně v pohodě jak k nám tak k ostatním co potkáme i s pejskama. jinak se s nama mazlí jak muže.
Štěnda prostě koušou je to normální mě to pes na zahradě též tahá za rukáv (momentálně jenom když ji vyzvu já předtím mi způsobovala jizvy na celé pravé ruce(jednoduše bez mého svolení) časem jí to přejde.
Hrajte si více a více(třeba si zkuste hledat na netu nějaké hlavolamy pro psy)
Kritika na tomto fóru je normální nenechte se vyprovokovat.
scylla
napsal(a):
Ona chce s vámi být, spolupracovat, být s vámi v interakci a vy to místo radosti a vděčnosti vidíte jak problém a ještě jí za to bijete nebo zavíráte? To na přesdržku, ale pro člověka, ne pro psa.
To vím že s nami chce byt já ji nebiju jen jí lehce plácnu aby věděla co si muže dovolit a co né. nemám malého psíka ale pastevce a to podle mě chce trošku více duraz.
Pan panáček
napsal(a):
To vím že s nami chce byt já ji nebiju jen jí lehce plácnu aby věděla co si muže dovolit a co né. nemám malého psíka ale pastevce a to podle mě chce trošku více duraz.
Nebiju ji, jen jí plácnu - co je to plácnutí? Nápřahový trest, tedy bití. Doufejte, že váš pastevec od vás nepochytí styl jednání - jeho "plácnutí" byste asi neustáli, co? Bít psa je blbost, ať je velký nebo malý a důraz bych dala na srozumitelnost, výchovu a důslednost, ne na bití.
Pan panáček
napsal(a):
Máme jí na zahradě. každý den se jí věnuji procházky teda tak 3 krát týdně 2km. ona si prostě stojí za svém tahat za rukáv ale jen na zahradě na procházce venku je uplně v pohodě jak k nám tak k ostatním co potkáme i s pejskama. jinak se s nama mazlí jak muže.
3 krát týdně 2 kilometry? Co to je za rasu?
Já myslela, že čtu nejprve 3krat denně dva kilometry.
Já Vám nevím, ale ten pes se musí příšerně nudit, neříkejte mi, že s ním teď v tělech mrazech trávite x hodin na zahradě, o tom dost pochybuji. Takže jestli se jednou dvakrát ukážete na zahradě, kde se mu věnujete (jak?). a pak ho teda vezmete jednou za dva dny kolem bloku, tak to se nedivím, že vyžaduje pozornost, když ji očividně fakt postrádá.. doufám, že to aspoň není žádné pracovní plemeno?
Jo už vidím, že pastevec. Jo tak toho ještě párkrát plácněte a za pár měsíců vás sežere i s botama.. Jakého pastevce máte? a proč, má u vás dostatečně velký pozemek na hlídání? a každý den nějaká delší procházka aspoň hodinová by mu určitě prospěla a nevisel by vám na ruce, a vy ho nemusela bacat.

"Jo už vidím, že pastevec. Jo tak toho ještě párkrát plácněte a za pár měsíců vás sežere i s botama.."
no to si piš!
se mi zase zdvihl tlak, takhle po ránu
celých 3x týdně celých 2 km?!
Tak omezený režim neměl ani můj kardiak s těžkým selháním!
Roční pastevec je ztělesněná energie a je to pastevec, ten nebude aportovat do zblbnutí! Tah, to je přesně ono, to potřebuje, vybít energii. Takže vzít nějakou přetahovací hračku (já měla doma lanečko, venku balónek na šňůrce) a hezky přetahovat a přetahovat...v rámci hry naučit pusť, přivolání, sedni atd...odhodit a zase přetahovat. Samozřejmě že to kousání do rukou je zcela normální! Co jsem se se svým ročním pastevcem nachodila - on zakouslý do míčku a já ho hezky táhla jak krávu na porážku (poté, co se s tím balónkem vylítal)...vyfučel přebytek energie a šlo se dál.
proboha, respektujte tyhle potřeby...

Klasický pes na hlídání - seď v zahradě, vycvič se sám, nejlépe moderní pastevecké plemeno, které tu téměř nikdo nezvládá, skoro nemá využití, ale je lepší než nějaký vlčák ohraný
počkejte pár měsíců, ono ukáže, jak je v pohodě s lidmi a psy
jestli mu nedá práci majitel, najde si ji sám, třeba opřením se do plotu...
jsem myslela buldoček nejdřív... seberte psa, své nezkušenosti a jděte na cvičák, nikam jinam, prosím
odkud jste ?
si plánuji výlety, tak ať vím.

Pan panáček
napsal(a):
3x týdně půl hodinka vám připadá hodně?
Ten pes se chudák strašně nudí. Být vámi, tak zvednu to vaše líné pozadí a tomu psovi dám to, co ten pes potřebuje, takže nějaký smysluplný společně strávený čas, ať si spolu uděláte pěkný vztah. Je to pastevec, to neznamená, že potřebuje "pevnou ruku" a nějaké plácání, když se na vás s důvěrou obrátí a požádá vás o řešení svého problému, ukrutné nudy. Potřebuje k vám mít důvěru, aby se na vás obracel i s jiným případnými problémy. Aby si je neřešil po svém, protože pak vás třeba taky jednou nepustí domů. Až dospěje, a zjistí, že jste na nic vůdce.
Pan panáček
napsal(a):
Keby chodím s mojimi psami 3x týždenne na 2km prechádzku tak mi zožerú záhradu aj s domom a možno po čase aj mňa
Berte to prosím s nadsázkou, no 2km by bolo málo aj každý deň, to je tak 20 minút?! Treba ho zabaviť, unaviť a potom robiť na záhrade kým bude spať a nebude vás z nudy ťahať za rukáv.

Mám sedmiměsíčního pastevce a je to energie na pochodu . Ráno prochajda, odpoledne delší prochajda, večer prochajda (nepíšu čas ani km, ať mi zase někdo nevynadá, že chodíme moc). Mezitím je na zahradě/doma, jak se mu chce. Většinou se po návratu z prochajdy ještě na zahradě vrhne na hračku a vyzve mě na souboj - buď přetahovaná, nebo honěná. Pak si jde lehnout k plotu nebo domů "za pec" a já si jdu po svým. Dělám doma nebo za zahradě, pes spí nebo na mě kouká. Ale neotravuje. Poslední hraní máme těsně před spaním (chodíme "spát" brzy, už před 21,00), to mi ukradne ponožku a metelí ke dveřím, jakože pojď mě ještě na zahradu utahat, a´t se mi pak dobře spí. No tak se oblíknu, seberu mu fusekli, dám mu něco z jeho bohatých zásob a jdeme se ještě po tmě honit. Deset minut stačí. Přijde, padne a spí až do rána.
Takže tak já a bezproblémový pastevec Porovnejte to s "vy a otravující pastevec". a změňte, co je potřeba . Nechce to tak moc Když vás vyzývá k honění, tak ji hoňte! Číhejte na ni za keřem, pližte se pomalu a pak najednou vyražte, dělejte nečekané obraty! Můj tohle miluje :) v očích mu pak hrají všichni čerti a je nadšený, protože si s ním hraju "po jeho"
Dovedu si představit, co chovatel navykládal, aby prodal - bezúdržbový, samostatný pes, nic nevyžaduje, málo toho sežere, skvěle hlídá.
Náhodou - bezúdržbového měli jedni známí a po jeho odchodu si - přece jsou znalci - pořídili nového. v devíti měsících už měl pokousanou celou rodinu, někdo jim poradil nasadit ostnák. Sundat mu ho museli v narkóze. Všichni jim doporučovali cvičák, tam byli třikrát?. a tak šel čas, občas ho někdo vzal trochu ven, spíše ale tráví čas skákáním na vrata nebo v kotci. Onehdá se potkal - zdálky - s jrt. Vytrhl se paničce, pochopitelně bez koše a dal se do jrt. Jeho panička na Asiata vystříkala celý pepřák, psa zachránila. Takže se všici klepeme, koho napadne ho vzít na procházku... a přitom to jako štěně byl tak fantastickej pes, jenom potřeboval práci, práci a pro změnu práci a hodně času svého pána. Nedostal ani jedno.

Myslím, že bez ohledu na to, zda je štěndo nebo mladý pes pastevec nebo jiné plemeno, bývá pravidlem, že v tomto období je i pes (plemeno), který je jako dospělý ve své podstatě povalující se stvoření, které si už hrát nechce, kterému ke štěstí stačí, že je s páníkem, že se jde na prochajdu a tak, prostě akčnější. Člověk by měl počítat s tím, že štěňata koušou, chtějí si hrát eventuelně něco více či méně ničí...a tomu se musí přizpůsobit i čas jemu věnovaný...s láskou a trpělivostí takové stvoření formovat k obrazu svému, aby z toho psího mimina a následně pubescenta vyrostl nejlepší přítel člověka, ale to by mělo platit i naopak, aby byl člověk nejlepším přítelem svého psa.
Ono je to možná náročnější, ale za sebe můžu říct, že tenhle čas "malin nezralých" v psím životě už se opakovat nebude, než se člověk rozkouká, tak má vedle sebe dospělce a ještě s úsměvem vzpomíná cože to bylo za rošťáka a co se navyváděl jako mladas a že to snad ani není pravda a minimálně občas se mu po těch rošťárnách zasteskne...takže já za sebe můžu říct, že si toto období snažím co nejvíc užít...
tak to shrnu. naší holčině je rok ale občas nás okusuje mě do ruky a manželku do pantoflí. bereme to jako další hru ze strany pejska a to respektuji. tak že něco na ní procházky a hra na zahrdě každý den až jí to pak unavuje.díky ještě za podoru.jinak tohoto psa mam už 4 teho před tím jsem měl dva vlčáky a dva kokry. jen stímle plemenem je to obrovsky rozdíl.

To je báječné Ať se Vám i nadále společně hezky žije a Vaší "kočce" posílám gratulaci k narozeninám
napsal(a):
Mám sedmiměsíčního pastevce a je to energie na pochodu . Ráno prochajda, odpoledne delší prochajda, večer prochajda (nepíšu čas ani km, ať mi zase někdo nevynadá, že chodíme moc). Mezitím je na zahradě/doma, jak se mu chce. Většinou se po návratu z prochajdy ještě na zahradě vrhne na hračku a vyzve mě na souboj - buď přetahovaná, nebo honěná. Pak si jde lehnout k plotu nebo domů "za pec" a já si jdu po svým. Dělám doma nebo za zahradě, pes spí nebo na mě kouká. Ale neotravuje. Poslední hraní máme těsně před spaním (chodíme "spát" brzy, už před 21,00), to mi ukradne ponožku a metelí ke dveřím, jakože pojď mě ještě na zahradu utahat, a´t se mi pak dobře spí. No tak se oblíknu, seberu mu fusekli, dám mu něco z jeho bohatých zásob a jdeme se ještě po tmě honit. Deset minut stačí. Přijde, padne a spí až do rána.
Takže tak já a bezproblémový pastevec Porovnejte to s "vy a otravující pastevec". a změňte, co je potřeba . Nechce to tak moc Když vás vyzývá k honění, tak ji hoňte! Číhejte na ni za keřem, pližte se pomalu a pak najednou vyražte, dělejte nečekané obraty! Můj tohle miluje :) v očích mu pak hrají všichni čerti a je nadšený, protože si s ním hraju "po jeho"
Dovedu si představit, co chovatel navykládal, aby prodal - bezúdržbový, samostatný pes, nic nevyžaduje, málo toho sežere, skvěle hlídá.
Nemám pastevce, měla jsem berňáka a mám samojeda, ale těchto her jsme se nahráli Se samíkem ještě teď, i když je už starší a bolí ho nohy, ale když si hrajem na honěnou kolem baráku, kolem keřů(jak píšete) je nadšený. Jako mladí psi to absolutně milovali. Ještě jsem k tomu přidala nějakou hračku, nebo balon, který jsem mezitím odhazovala do keřů a oni hledali. Tahali jsme se o ručník, já ho držela uprostřed, každý pes na jednom konci. Dva velcí psi, je jako jeden pastevec Byli tak unavení, že se jim klepaly nohy(o sobě ani nemluvím ) a drcali se před miskou na vodu, kdo bude chlemtat.
Ta prochajda(tedy to co se popisuje jako prochajda ) to je žalostně málo i pro jorkšíra. My jsme denně chodili na dvě prochajdy, ráno menší venčící, kolem těch 2km a v podvečer velkou,6-10km, o víkendech výlety, kolem 20km.