Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, pomůže mi někdo ?
V dubnu si letím pro štěně, jelikož ho budu muset dát do zavazadlového prostoru, trošku se bojim, aby ho z toho stresu (jestli to nebude flegmouš)”nekleplo”. Co mu dát na uklidnění ? Kinedril odmítám, vet mi radila bylinnou pastu, ale zapomněla jsem název. Prosím jestli něco znáte, budu ráda za každou pomoc :)
Děkuji.

Proč odmítáte Kinedryl? Jako že chemický lék?
Tak zkuste Bachovy esence. Nejsem příznivcem homeopatik, takže ty vám neporadim.
Naša fenka sa hrozne bojí keď je búrka aj na silvestra a pred 2 rokmi som objavila prípravok Relaxis. u nás funguje výborne, upokojí ju to a nič nerieši, avšak nespí. Je to na bylinnej báze čiže bezpečné, nenávykové. Účinok nastupuje cca do hodiny po podaní a trvá niekoľko hodín. Keby mám so psom letieť tak by som mu dala toto. Ideálne je si to asi predtým vyskúšať, ale predpokladám že keď si idete po šteňa tak to asi nebude kedy. Týmto ale nič nepokazíte.

Děkuji moc za tipy :)
Kinedryl mi zkrátka nepřijde moc vhodný pro psy kor pro štěňata :/ nevím, jsem spíše zastánce přírodních léků

Kynedril Vam neprijde "moc vhodny", ale strcit stene do zavazadloveho prostoru letadla je ok. Tak to nechapu...
Snad ty hruzy pak vyrovnate paddleboardingem.

napsal(a):
Kynedril Vam neprijde "moc vhodny", ale strcit stene do zavazadloveho prostoru letadla je ok. Tak to nechapu...
A jak byste ho přivezla vy?
Já teda moc nechápu, proč vůbec ten kinedryl. Není spavost jen častý vedlejší účinek, tzn. zdaleka se nevyskytne u všech?

napsal(a):
A jak byste ho přivezla vy?
Já teda moc nechápu, proč vůbec ten kinedryl. Není spavost jen častý vedlejší účinek, tzn. zdaleka se nevyskytne u všech?
U hyperaktivních dětí údajně moc nefunguje, u mé extra hyperaktivní fenky fungoval, bohužel nebylo zbytí, nesnášela cestování v autě a bylo jí špatně ještě 2 dny potom. Cca po půl roce se to upravilo. Jinak já si ho beru na migrénu a super, spím po něm jak mimino

rapotacka11
napsal(a):
Dětem na zklidnění ?
Na poctivou migrénu zabere kinedryl ?
Ten jsem tedy nezkoušela, ale mně nezabíralo nic...
až 1x léčitelka...
Ne na zklidnění dětí, ale na to, aby jim třeba v busu nebylo špatně. a některé z toho navíc ještě spí, ty hyperaktivní ale ne
A jo, mně na poctivou migrénu zabere Kinedryl. Vyzkoušela jsem kdeco, na doporučení Bachovky a nějaký bylinný výtažek s kopretiny řimbaby, nezabírá, klasické léky jako Paralen a jiné s obsahem paracetamolu mi to ještě zhoršují, takže už cca 20 let je neberu, občas, když už se to nedá, tak slupnu Ibalgin, ale když už je to rozjeté, tak to stejně nezabere. Jenže chodit i jen 3 dny do práce s migrénou je na mrtvici Jo, a ještě jsem zkoušela sumatriptany, ty strašně drahý léky doporučovaný na migrény, nezabírají.
Kinedryl nebo ne, já moc nechápu, co komu to štěně udělalo, že musí letět. Žádnýmu psovi bych to neudělala ani kdybych chovala a šlo mi o nějaké extra spojení. Když už bych ho musela mít, zařídila bych se jinak, ale tohle mi přijde prostě jako hnus absolutně nehledící na nic, jen na to, že nějaká osoba zas něco chce a pes tak pocestuje jak tričko z číny. Nevím, jaký okolnosti by mě donutily naložit psa do letadla, ale pořízení by to určitě nebylo.

Atheira
napsal(a):
Kinedryl nebo ne, já moc nechápu, co komu to štěně udělalo, že musí letět. Žádnýmu psovi bych to neudělala ani kdybych chovala a šlo mi o nějaké extra spojení. Když už bych ho musela mít, zařídila bych se jinak, ale tohle mi přijde prostě jako hnus absolutně nehledící na nic, jen na to, že nějaká osoba zas něco chce a pes tak pocestuje jak tričko z číny. Nevím, jaký okolnosti by mě donutily naložit psa do letadla, ale pořízení by to určitě nebylo.
Jak byste to řešila? Například pořízení štěněte ze zámoří nebo z východní Asie...
napsal(a):
Jak byste to řešila? Například pořízení štěněte ze zámoří nebo z východní Asie...
Tak v první řadě bych sem psa z takové dálky, kam se lze dostat pořádně jen letecky, netahala. Pro mě prostě pes není nějaká komodita, co jí lze strčit mezi kufry a doufat, že dorazí kam má... Kdejaký člověk je z cestování totálně na prášky, a to ho rozhodně nikdo necpe do zavazadlovýho prostoru.
A jak byste sem asi chtěla dostat psa z destinací, které jsou někdy i tisíce km daleko?
Kdysi jsem vezla štěně z Irska. Odpledne ho chovatelka naložila v Dublinu, za tři hodiny byl ve Vídni a za další tři doma v pelechu. Skutečně by bylo k němu mnohem ohleduplnější tahat ho 2.000 km dva až tři dny autem, včetně 2 plaveb trajekty!
Když se někdo rozhodne importovat psa ze vzdálené destinace, nedělá to jen tak "pro srandu králíků", ale má k tomu dobrý důvod. Já osobně jsem např. chtěla psa nepříbuzného na evropské linie (v té době tady široko daleko nebylo žádné zvíře, které by nanejvýš ve třetí generaci nemělo společné předky)po zdravých, dlouhověkých předcích. Navíc v rodokmenu štěněte figurovala určitá konkrétní jména, o která jsem stála.
Pár hodin letu v dalším životě psa jen kratičký interval, jež na něm nezanechá žádné stopy. Znala jsem několik štěňat, co přicestovali letadlem a ze všech vyrostli normální, vyrovnaní a zdravě sebevědomí jedinci.
PRO zadavatelku: Ještě se můžete podívat na Alavis Calming.
https://www.alavis.cz/cs/pro-psy/13-alavis-calming.html.

Atheira
napsal(a):
Tak v první řadě bych sem psa z takové dálky, kam se lze dostat pořádně jen letecky, netahala. Pro mě prostě pes není nějaká komodita, co jí lze strčit mezi kufry a doufat, že dorazí kam má... Kdejaký člověk je z cestování totálně na prášky, a to ho rozhodně nikdo necpe do zavazadlovýho prostoru.
Neodpověděla jste na otázku, jak byste převoz psa ze vzdáleného místa dosažitelného rozumně jen letecky, řešila. To, že byste si ho nepořizovala je sice řešení, ale co kdybyste o něj velmi stála, prostě musela byste to řešit?
napsal(a):
Neodpověděla jste na otázku, jak byste převoz psa ze vzdáleného místa dosažitelného rozumně jen letecky, řešila. To, že byste si ho nepořizovala je sice řešení, ale co kdybyste o něj velmi stála, prostě musela byste to řešit?
Já bych ale o psa v takovém případě nestála tolik, abych ho sem tahala letadlem. Může se vam to zdát pitomý, ale já to takhle mám prostě nastavený a zkrátka bych si sem nenechala přepravovat zvíře takovým způsobem, u kterého je velmi pravděpodobné, že mu přinese velkou míru stresu a uvede ho do nepohody, která se může podepsat i na jeho zdraví. a to ani kdyby to zvíře bylo ze zlata nebo jediné na světě. ( protože v tom letadle nepůjde o mě, bude tam cestovat ten pes, sám) Takže ano, odpověděla jsem vám na vaši otázku jediným způsobem, který považuju za reálný z hlediska toho, jak já osobně danou situaci vnímám. Příčí se mi to natolik, že bych upustila od svých osobních preferencí, i kdybych o toho psa fakt stála.
V pořádku, respektuji Váš názor. Ale Vy zas prosím respektujte, že chovatelský svět se bez importů neobejde. Budou-li všichni chovatelé pořizovat chovná zvířata nebo chodit na krytí pouze tam, kde to mají "za humny", plemenu to příliš neprospěje. Přilévání zcela nepříbuzné krve je zkrátka žádoucí a nutné pro udržení dostatečné šíře genofondu.
Samozřejmě, pokud jde o mazlíka, tahat ho jen tak z plezíru nebo kvůli prestiži z obrovských vzdáleností, je holý nesmysl. Nemluvě o tom, že ceny psů v čr jsou mnohem příznivější než v zahraničí.
balisek
napsal(a):
V pořádku, respektuji Váš názor. Ale Vy zas prosím respektujte, že chovatelský svět se bez importů neobejde. Budou-li všichni chovatelé pořizovat chovná zvířata nebo chodit na krytí pouze tam, kde to mají "za humny", plemenu to příliš neprospěje. Přilévání zcela nepříbuzné krve je zkrátka žádoucí a nutné pro udržení dostatečné šíře genofondu.
Samozřejmě, pokud jde o mazlíka, tahat ho jen tak z plezíru nebo kvůli prestiži z obrovských vzdáleností, je holý nesmysl. Nemluvě o tom, že ceny psů v čr jsou mnohem příznivější než v zahraničí.
Já chápu pohnutky chovatelů a vím, proč je pro chov import přínosný. Jen mám na to všechno úplně jiný pohled, kvůli kterémj bych ani nikdy nemohla (a nechtěla) působit jako chovatel. Tím vám nic ale neberu a nerozporuju.

napsal(a):
Nikdo neřekl, že je to ok, sama z toho mám hrůzu a o stěně se bojím ;) ale jak je psáno níže, chci se pokusit o přínos do chovu. a jelikož mi není umožněno si pro něj dojet autem a není možno si ho vzít na palubu, jelikož váha přesahuje 8 kg :) nemyslete si, že to dělám jen tak. a co se týče paddleboardingu, v zahraničí je velmi užitečný pro záchranařinu a byl to pouhý dotaz. Ono je to na realizaci, taky dost finančně namáhavé :).

Atheira
napsal(a):
Já chápu pohnutky chovatelů a vím, proč je pro chov import přínosný. Jen mám na to všechno úplně jiný pohled, kvůli kterémj bych ani nikdy nemohla (a nechtěla) působit jako chovatel. Tím vám nic ale neberu a nerozporuju.
Též váš názor chápu a plně respektuji. Prosím abyste tady nijak neútočili, sama mám z letadel trochu hrůzu a rozhodně bych nechtěla štěněti způsobit újmu na zdraví. Vůbec nemám špatné úmysly, ale už takto cestovalo mnoho psů. Jen jsem chtěla vědět nějaký přípravek, aby se během cesty nijak zvlášť nestresoval. Navíc nepoletí 12 hodin.2 hodiny a jsme doma, navíc jednou a nikdy více.
napsal(a):
Též váš názor chápu a plně respektuji. Prosím abyste tady nijak neútočili, sama mám z letadel trochu hrůzu a rozhodně bych nechtěla štěněti způsobit újmu na zdraví. Vůbec nemám špatné úmysly, ale už takto cestovalo mnoho psů. Jen jsem chtěla vědět nějaký přípravek, aby se během cesty nijak zvlášť nestresoval. Navíc nepoletí 12 hodin.2 hodiny a jsme doma, navíc jednou a nikdy více.
Akaro, nebojte, Vy i štěně to zvládnete! Pořád si stojím za tím, že 2 hodiny v letadle jsou pro něj méně zatěžujíc než mnoho hodin v autě. Zklidňujících přípravků na přírodní bázi je mnoho, trocha inspirace třeba zde: http://okvet.cz/aktuality/articles/Jak-uklidnit-psa-nejen-na-Silvestra
Kdy pro štěně letíte a copak / kdopak to je? Pochlubíte se?
balisek
napsal(a):
Akaro, nebojte, Vy i štěně to zvládnete! Pořád si stojím za tím, že 2 hodiny v letadle jsou pro něj méně zatěžujíc než mnoho hodin v autě. Zklidňujících přípravků na přírodní bázi je mnoho, trocha inspirace třeba zde: http://okvet.cz/aktuality/articles/Jak-uklidnit-psa-nejen-na-Silvestra
Fakt jsou to reálně jen dvě hodiny v letadle? Není to nic ve smyslu naskladnění a vyskladnění zavazadel a tak?

balisek
napsal(a):
Děkuji ;) Letim tedy duben/květen a bude to leonberger z Anglie :) je to velmi zajímavé spojení..

impact
napsal(a):
Fakt jsou to reálně jen dvě hodiny v letadle? Není to nic ve smyslu naskladnění a vyskladnění zavazadel a tak?
Ano opravdu.Naložíme, cesta 2 hodinky a vyložení. No dobře, možná to zabere o něco víc, ale cesta jako taková jen 2 hoďky, letim tím nejrychlejším spojem co to jde.
Byla jsem před letem vždycky také velmi nervózní, ale bude to v pohodě, uvidíte. Fenu jsem vždy odevzdávala až 30 minut před odletem a stejně tak jsem ji po příletu do půl hodiny měla u sebe. v Praze jsem i z gatu sledovala její nakládku a žádné špatné zacházení se s přepravkou rozhodně nekonalo, naopak. Fena cestovala poprvé až jako dospělá a i přesto, že je velice přecitlivělá na každou maličkost, tak to na ní nezanechalo žadné následky. Po otevření přepravky se chovala vždy úplně normálně a stále do ní ochotně nastupuje, Komplet nám takto odloučení zabralo 4 hodiny a když porovnám, jak únavná a dlouhá je stejná cesta autem, rozhodla bych se znovu pro letadlo. Vaše štěndo to v pohodě zvládne

napsal(a):
U hyperaktivních dětí údajně moc nefunguje, u mé extra hyperaktivní fenky fungoval, bohužel nebylo zbytí, nesnášela cestování v autě a bylo jí špatně ještě 2 dny potom. Cca po půl roce se to upravilo. Jinak já si ho beru na migrénu a super, spím po něm jak mimino
jé, tak to děkuji za tip, na migrénu, to by mě vůbec nenapadlo.

napsal(a):
jé, tak to děkuji za tip, na migrénu, to by mě vůbec nenapadlo.
Já na to přišla náhodou. Jela jsem z dovolené vlakem a chytla mě taková migréna, až jsem měla pocit, že ani nejsem schopna dojet domů, s sebou jsem měla jen ten Kinedryl. Tak jsem ho vzala a do hodiny byl klid. Netvrdím, že to zabere všem, to se musí vyzkoušet. Koukala i moje neurolozka, údajně je to snad tím, že to zklidní žaludek i celkově to utlumi organismus. Mně třeba zase nezabírají ty triptany, kteří si někteří moc pochvalují.