Dobry den. Potřebovala bych od vás zkušenějších chovatelů poradit. To naše malé štěně které má 2mesice a cca 20 dní,.je velmi aktivní v noci. On vuuubec nevydrží spát celou noc.. usne třeba na 3 hodiny pak se probudí k vůli čůrání tak šmejdi po pokoji udělá potřebu - v noci snad pokaždé mimo plenu a pak si vesele chodí po pokoji dál a hledá hračky a hraje se,.tak je to třeba hodinu pak třeba usne zas na 2 hodiny a pak to samé dokola, smejdeni a čůrání a následně vymýšlení co by dělal. Prosím, jak mám docílit toho aby aspoň se šel v tu noc vyčůrat a znovu spát. Vždy před spaním se sním hrajeme aby byl utahaný ale i tak se v noci minimálně.2x obudi a šmejdi a nás budí. Kolem 6-7 hodiny ranní jdeme na první venčení, ovšem často se stava, že on svoji potřebu udělá 10 minut před plánovaným odchodem. Chci toho po něm v takovém věku moc, anebo dělám něco spatne?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je malinký, součástky k plnění našich přání ještě nefungují, to až třeba ve 4 měsících
plínku ne, vidíte, že tam je k ničemu
v osmi týdnech stačí hodina, a už to nemá kde schovat, takže musí čůrat, jinak praskne
tudíž, že budí lidi, kteří si jej pořídili, dvakrát za noc, normální pes, vlastně je to nejúžasnější štěně
ráno štěňátka chodí ven v 5 hodin.. nevím proč, ale dělají to tak všecka
venčit se jde třeba v 11 večer, a předtím každou hodinu, pokud nespí
vydrží 3 hodiny spát.. nechcete ho prodat ? mně by se takové úžasné štěnítko hodilo, a vás nebude mít co budit.
Úplně jednoduše, místo toho, že budete z postele pozorovat, jak vám čůrá po bytě a šmejdí, tak ho jakmile se probudí vezmete ven a tam se zahřejete popoběhnete po trávníku a mažete domů, srčíte mu hračku do huby potaháte, poblbneme a "spinkáme". Jinak ještě nezvládne udržet svěrače, ale na vás je ho, co nejvíce brát ven, aby se venčil venku, ne doma na podložku.. to je zbytečný.

"Chci toho po něm v takovém věku moc, anebo dělám něco spatne?"
obé je správně! Chceš toho po něm moc a děláš to špatně :
Když se štěně v noci probudí = okamžitě vyvenčit ven !
Po vyvenčení si ho třeba vem k sobě a uhlaď do spánku, Pokud je divoké, tak dělej mrtvolu, já při této příležitosti používám "povel" spíme = matka nereaguje a reagovat nebude!
Tím způsobem, jak to má teď, ho akorát tak naučíš, že venčit doma je v pořádku, a je jedno kde.
Je to malé štěně, k dospěláckému režimu teprve musí postupně dospět (stejně jako lidské mimino).
Chce to trpělivost, trpělivost a ještě jednou trpělivost.
A chce to obecně štěně učit, učit a učit, ono, když si namáhá mozeček, tak to, narozdíl od hry, pořádně unaví.
a buď ráda, moje takto malé štěně spalo tak 20-30 minut, a pak dvě hodiny řádilo
Mám štěně v bytě poprvé v životě. Proto píšu sem a chci se poradit s každou maličkostí. Nechci nic pokazit a hledám rady od zkušenějších. Uznávám že s malým štěňátkem konci pohodlí, ale potřebuju vědět jak se zařídit abych ho naučila vše tak jak má a ta pohoda se později v jeho starším věku objevila. Nejsem chodící psi encyklopedie proto uznám svou chybu a prosím o rady. Raději se zeptám než abych ho naučila špatným navykum.
Gabriela 95
napsal(a):
Mám štěně v bytě poprvé v životě. Proto píšu sem a chci se poradit s každou maličkostí. Nechci nic pokazit a hledám rady od zkušenějších. Uznávám že s malým štěňátkem konci pohodlí, ale potřebuju vědět jak se zařídit abych ho naučila vše tak jak má a ta pohoda se později v jeho starším věku objevila. Nejsem chodící psi encyklopedie proto uznám svou chybu a prosím o rady. Raději se zeptám než abych ho naučila špatným navykum.
To je době :)
Podložku zrušte, já ji měla a pes se mi naučil venčit venku až v 7mi měsících a to měl už 30kg. Takže tu zrušte, a učte štěně pouze čůrat venku, po každém jídle, hraní a spánku vyneste štěně na trávu ven a když se vyčůrá, tak pochvalte. Pokud se vyčůrá doma, tak jen pořádně ukliďte, aby už to tam necítil a nijak netrestejte.
Když budete fakt důslední a lítat, tak se naučí brzy. Já teda měla v noci štěně u sebe, takže dostal hračku do huby a nějak ho to uspalo. Ale vím, že když fakt řádil a v noci kousal, tak jsem se zabalila do deky aby na mě nemohl a on za chvíli zase usnul. Čím víc bude štěně mít zaměstnanou hlavu novými podněty, tím víc bude spát, a hodně si hrajte.. aktivně.. přetahování a tak..
Andrýsek3
napsal(a):
To je době :)
Podložku zrušte, já ji měla a pes se mi naučil venčit venku až v 7mi měsících a to měl už 30kg. Takže tu zrušte, a učte štěně pouze čůrat venku, po každém jídle, hraní a spánku vyneste štěně na trávu ven a když se vyčůrá, tak pochvalte. Pokud se vyčůrá doma, tak jen pořádně ukliďte, aby už to tam necítil a nijak netrestejte.
Když budete fakt důslední a lítat, tak se naučí brzy. Já teda měla v noci štěně u sebe, takže dostal hračku do huby a nějak ho to uspalo. Ale vím, že když fakt řádil a v noci kousal, tak jsem se zabalila do deky aby na mě nemohl a on za chvíli zase usnul. Čím víc bude štěně mít zaměstnanou hlavu novými podněty, tím víc bude spát, a hodně si hrajte.. aktivně.. přetahování a tak..
On na podložku chodí přes den přímo ukázkově. Po ránu a v noci je ovšem úplně jak zmatený a když ho jen na chvíli spustíme z očí tak už je nehoda na podlaze. Přes den se ale snažím chodit s ním snad co hodinu po venku, hlavně teda jdu když se obudi a když se pohraje a od těch časů pak odvozují další venčení v rámci cca hodiny. Jedno co však nezvládám jsou ty noci. Přítel k němu nevstava tak je to na mě. Já se přiznám těžko z postele vykopávam ale pokud mi to v budoucnu přinese růže tak k němu budu vstávat kdykoliv. Jeden z problémů však je, že mě jednou obudi - tak to bych vyskočila a šla ven, jenže pak já třeba spím tvrději a on mne neprobudí a curkne si a pak chodí s až to mě obudi. Takže jít sním ven hned i když s střeva před minutou počůral?

Ta podložka vám to akorát komplikuje. Jestli chcete mít čistotnýho psa, zrušte ji. Loužičky budete prostě nějakou dobu uklízet, ale to je normální. Čůrá se venku. Když mu dáte najevo, že doma se taky smí čůrat, byť na podložku, bude v tom mít zmatek.
rapotacka11
napsal(a):
- když se obudi a když se pohraje
"""""""""""
Nejdříve, hned a okamžitě se běží ven.
Ne až si pohraje...
Prominte ale teď nerozumím. Myslela jsem to tak, že jo jdu venčit vždy když se probudí, pak přijdeme domů a hrajeme si i půl hodiny, téměř vždy se pak upaluje napít a vyčůrat na podložku, takže právě po takovém hraní hned jdeme ven. Pak přijdeme domů s zas ehodinu něco děláme a jdeme.ven a nebo lehne a spi a to pak čekám kdy se.probudi a jde se zase ven. Chybu co dělám že k němu v noci nevstavam - myslela jsem si že ignorovanim ho naučím že se na nás v noci nemá dobývat, ovšem pykam za to louzema, proto to tedy chci změnit a vždy když mě obudi svojim tapkanim vstanu a vemu ho ven.
Gabriela 95
napsal(a):
Prominte ale teď nerozumím. Myslela jsem to tak, že jo jdu venčit vždy když se probudí, pak přijdeme domů a hrajeme si i půl hodiny, téměř vždy se pak upaluje napít a vyčůrat na podložku, takže právě po takovém hraní hned jdeme ven. Pak přijdeme domů s zas ehodinu něco děláme a jdeme.ven a nebo lehne a spi a to pak čekám kdy se.probudi a jde se zase ven. Chybu co dělám že k němu v noci nevstavam - myslela jsem si že ignorovanim ho naučím že se na nás v noci nemá dobývat, ovšem pykam za to louzema, proto to tedy chci změnit a vždy když mě obudi svojim tapkanim vstanu a vemu ho ven.
Skúste si sama nastaviť nejaký režim aby ste vstala sama od seba a zobudila ho vy nie on vás. Zo začiatku aj 3x za noc, zobuďte ho, zoberte von a ono sa hneď vyciká. Pochváľte a vezmite domov do pelecha kde má spať. Nehrala by som sa sním, maximálne mu dala hračky a išla zas spať. Keď už sa naučí že von sa chodí v pravideľných intervaloch bude čakať aj keď sa zobudí o čosi skorej než vy. a za mesiac môžete z troch nočných venčení prejsť na dve, potom postupne na jedno až vydrží celú noc. Moje momentálne 9 mesačné už vydrží keď ho večer okolo 22 ešte vyvenčím tak zhruba do 6:00. Od cca 4 mesiaca sa už pýtala von sama.
Myslím, že problém je i v tom... až si pes přestane hrát... až když se pes vzbudí... prostě až když pes. Když změníte režim na pravidelné hodiny venčení... hru budete ukončovat vy a čapnete pejska a pomažete ven se vyčůrat... večer se probudíte vy a jdete něžně vzbudit štěně, že se jde čůrat... prostě jste připravená vyrazit - než že na vás bude štěně čekat, tak se ta čistotnost zlepší. a hlavně pozor... nácvik venčení není procházka s venčením. Prostě štěně vynést na stejné místo a počkat dokud se nevyvenčí... žádný procházení a hraní si.
Takové štěně je jako průtokáč. vždycky když se napije s ním mazejte ven (vemte ho do náručí) a na zem ho položte až venku, tak se vyhnete tomu, že se vyčůrá někde cestou na chodbě. Vyčurat a hned domů.
V noci bych si se štěnětem nijak jásavě nehrála, učila bych ho, že v noci se spí... takže maximálně nějaké umazlení do spánku (na to je dobré dovolit štěněti do postele). Ale vždycky, když se napije, tak všeho nechat a okamžitě mazat ven.
Je to sice řehole, ale vyplatí se to... to štěně je fakt příliš malinké, aby mohlo svěrače nějak ovlivňovat... to po něm ještě dlouho nebudete moci chtít.

Šarina
napsal(a):
Takové štěně je jako průtokáč. vždycky když se napije s ním mazejte ven (vemte ho do náručí) a na zem ho položte až venku, tak se vyhnete tomu, že se vyčůrá někde cestou na chodbě. Vyčurat a hned domů.
V noci bych si se štěnětem nijak jásavě nehrála, učila bych ho, že v noci se spí... takže maximálně nějaké umazlení do spánku (na to je dobré dovolit štěněti do postele). Ale vždycky, když se napije, tak všeho nechat a okamžitě mazat ven.
Je to sice řehole, ale vyplatí se to... to štěně je fakt příliš malinké, aby mohlo svěrače nějak ovlivňovat... to po něm ještě dlouho nebudete moci chtít.
Se vším souhlas...jen bych doplnila..."jakmile se štěně v noci probudí, bez ohledu na to jestli se napije nebo ne, okamžitě popadnout a ven...".