To není možný! Kdo by byl řekl...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2018 12:19
PumaCZ

XXX.XXX.102.140

Akorát jsem si článek přečetla, ale ruku na srdce, záloha za štěně je naprosto běžná věc. A pokud máte chovatele skoro 1000km daleko (jako třeba já), tak nepojedete jednou, abyste zaplatili zálohu, a pak podruhé, abyste si štěně odvezli.
Na druhou stranu to vypadá, že paní poslala peníze přes Western Union, což je minimálně na zamyšlenou. Běžné je poslat peníze z účtu na účet či přes PayPal, kde je vše snadno dohledatelné a prokazatelné. Především ten PayPal je velmi dobře ošetřený proti podvodům.

15.3.2018 13:28
tralalák

XXX.XXX.14.251

Hlavně to určitě nebylo štěně s PP, protože to by byl chovatel dohledatelný.
Asi má paní hodně peněz a málo inteligence.
V které Evropské zemi se platí v dolarech? Nebo kam že to paní vlastně vyjela? smajlík

15.3.2018 13:44
Markéta80

XXX.XXX.176.2

PumaCZ napsal(a):
Akorát jsem si článek přečetla, ale ruku na srdce, záloha za štěně je naprosto běžná věc. A pokud máte chovatele skoro 1000km daleko (jako třeba já), tak nepojedete jednou, abyste zaplatili zálohu, a pak podruhé, abyste si štěně odvezli.
Na druhou stranu to vypadá, že paní poslala peníze přes Western Union, což je minimálně na zamyšlenou. Běžné je poslat peníze z účtu na účet či přes PayPal, kde je vše snadno dohledatelné a prokazatelné. Především ten PayPal je velmi dobře ošetřený proti podvodům.

taky budu posílat zálohu ale pochybuji že si paní cokoliv ověřila a zálohu poslala hodně vysokou . A takových případů právě do ciziny je bohužel víc než dost

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2018 13:47

ne, to není podvod, za to můžou papíry
jsou tam ale vtipné komentáře na pejskaře smajlík

15.3.2018 14:05
bilusik

XXX.XXX.168.130

tralalák napsal(a):
Hlavně to určitě nebylo štěně s PP, protože to by byl chovatel dohledatelný.
Asi má paní hodně peněz a málo inteligence.
V které Evropské zemi se platí v dolarech? Nebo kam že to paní vlastně vyjela? smajlík

Přesně, naletěla na podvodný zahraniční inzerát, kterých jsou u nás plné inzerce. Kdyby si vybrala renomovonou chovatelskou stanici, tak by se jí to nestalo. Taky jsem kdysi posílal zálohu na štěně s PP do chovatelské stanice na Slovensko a vše proběhlo v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

15.3.2018 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Markéta80 napsal(a):
taky budu posílat zálohu ale pochybuji že si paní cokoliv ověřila a zálohu poslala hodně vysokou . A takových případů právě do ciziny je bohužel víc než dost

Paní byla asi trochu úplně blbá
Mně taky posílali ze zahraničí vysokou zálohu za psa (1500 euro), ale ti chovatelé si mě předtím prolustrovali přes svého kamaráda z ČR, a dokonce ho k nám i poslali, aby psa vyzkoušel - až poté zaplatili zálohu + letenku, a zbytek peněz poslali až měli pejska doma.

15.3.2018 16:18
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Paní byla asi trochu úplně blbá
Mně taky posílali ze zahraničí vysokou zálohu za psa (1500 euro), ale ti chovatelé si mě předtím prolustrovali přes svého kamaráda z ČR, a dokonce ho k nám i poslali, aby psa vyzkoušel - až poté zaplatili zálohu + letenku, a zbytek peněz poslali až měli pejska doma.

taky to nechápu, jen tak někomu poslat 14 000? To by mě zajímalo co to mělo být za psa a celková suma?

Neregistrovaný uživatel

15.3.2018 16:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228

Markéta80 napsal(a):
taky to nechápu, jen tak někomu poslat 14 000? To by mě zajímalo co to mělo být za psa a celková suma?

mě to příjde celý na hlavu, protože pokud chce někdo importovat psa, tak výběru konkrétního chovatele i spojení věnuje spoustu času - pokud člověk postupuje aspoň trochu normálně, tak se mu tohle prostě stát nemůže.

... pak mě ještě napadá, že bůhví za co baba prachy prošustrovala, a tohle před manželem vypadá míň blbě, než že si objednala kabelku od Armaniho

15.3.2018 17:11

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
mě to příjde celý na hlavu, protože pokud chce někdo importovat psa, tak výběru konkrétního chovatele i spojení věnuje spoustu času - pokud člověk postupuje aspoň trochu normálně, tak se mu tohle prostě stát nemůže.

... pak mě ještě napadá, že bůhví za co baba prachy prošustrovala, a tohle před manželem vypadá míň blbě, než že si objednala kabelku od Armaniho

Řekla bych, že štěně či kabelka za 14tis je jako prašť nebo uhoď, obojí vypadá před neinformovaným manželem stejně blbě.

15.3.2018 17:42
LájošM

XXX.XXX.14.251

Nedávno byla v TV podobná chytrolínka, ta poslala přes Western Union snad dokonce přes 30 tisíc za psa, kterýho viděla jen na obrázku v inzerátu. Samozřejmě bez PP, bez jakéhokoli ověřování, zda "chovatel" a pes skutečně existují.
A byla to ta klasika, kdy poslala první peníze (částku z inzerátu), pak "zálohu" na leteckou přepravku, pak za nějaké vyšetření atd. atd. Ono se to pěkně nasčítalo. nechápu to myšlení lidí. Místo aby se po té první blbosti zamyslela, sedla k netu a zjistila si o tom něco, tak posílá další a další. Přece nepřijdu o 6 tisíc, ještě jim pošlu dalších 20

15.3.2018 21:46

...prodej štěňat německé rasy.

Když zohledním poměrně vysokou částku, kterou byla kupující ochotna jen tak bez ověření poslat kamsi do éteru, vychází mi z toho pomeranian. U zájemců o tohle plemeno je IQ bublajícího bahna poměrně časté - chci mít ultra módního psa a chci a chci a chci a za co nejnižší cenu, nevidím, neslyším. Jestli jsem se trefila, tak dobře jí tak.

12.6.2018 15:22
Pastore

XXX.XXX.245.85

Podělím se o zkušenost z tohoto týdne, projíždím fora a najdu krasny francouzsky buldocky, když se dám do kontaktu po emailu s dotycnou majitelkou zjistim že je to cizinka snaží se psát česky ale píše jako překladač, napsala mi že je od slovenských hranic a že mi pejska pošle přepravní agenturou, druhy den prý přepsala všechna práva pejska na mě a předala ho agentuře a že prý mě agentura bude informovat a že mám prý nejdříve zaplatit 5000 kč za registraci a poté až dovezou pejska tak 4000kč na ruku to už začalo být podezřelé, chtěl sem nějakou jistotu toho že pes je v agentuře a stránky agentury byly také lámanou češtinou no hrůza, agentura mi poslala video s prijmu pejska kde ale byly dva buldočci ale jiné barvy a to už sem měl jasno, ještě když potom chtěli abych peníze poslal přes wester union do kamerunu nebo kam tak to už přestávalo všechno. Tak proto píšu aby někdo nenaletěl.

Podvodny email : adeilahudla@gmail.com
Podvodna agentura : PETS SERVICE AGENCIA LTD ( Email : Psakarrierltd@outlook.com
: Europekarrier@outlook.com

Díky.

12.6.2018 15:33
burunduk

XXX.XXX.202.146

Pastore napsal(a):
Podělím se o zkušenost z tohoto týdne, projíždím fora a najdu krasny francouzsky buldocky, když se dám do kontaktu po emailu s dotycnou majitelkou zjistim že je to cizinka snaží se psát česky ale píše jako překladač, napsala mi že je od slovenských hranic a že mi pejska pošle přepravní agenturou, druhy den prý přepsala všechna práva pejska na mě a předala ho agentuře a že prý mě agentura bude informovat a že mám prý nejdříve zaplatit 5000 kč za registraci a poté až dovezou pejska tak 4000kč na ruku to už začalo být podezřelé, chtěl sem nějakou jistotu toho že pes je v agentuře a stránky agentury byly také lámanou češtinou no hrůza, agentura mi poslala video s prijmu pejska kde ale byly dva buldočci ale jiné barvy a to už sem měl jasno, ještě když potom chtěli abych peníze poslal přes wester union do kamerunu nebo kam tak to už přestávalo všechno. Tak proto píšu aby někdo nenaletěl.

Podvodny email : adeilahudla@gmail.com
Podvodna agentura : PETS SERVICE AGENCIA LTD ( Email : Psakarrierltd@outlook.com
: Europekarrier@outlook.com

Díky.

"tak 4000kč na ruku, to UŽ začalo být podezřelé"

UŽ? To bylo podezřelé už při čtení onoho inzerátu, možná první odpověď od cizinky.
Chlape, myslete.

Znění inzerátu: Mužské a ženské štěňátka buldoků Všechna štěňata jsou registrována S FCI. Mají vše potřebné Očkování, veterinární vyšetření A mezinárodních veterinárních osvědčení. francouzský buldoček Napište nám nyní: (adeilahudla@gmail.com)

Na tento typ inzerce opravdu někdo odpoví?...mm.

12.6.2018 15:35
Pastore

XXX.XXX.245.85

Jen sem spíše chtěl zjistit jak se to bude dále vyvíjet, víte co i agentura měla své stránky dokonce ste dostal číslo které bylo přiřazené pejskovi a mohl ste ho na strankach sledovat, už to ty lidi pilují do detailu. Já sem se napálit nenechal ale spousty jiných lidí by mohla proto sem to napsal.

Přidejte reakci

Přidat smajlík