"Jádro Pudla"

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.3.2018 07:39
Forester

XXX.XXX.42.201

Je zajímavé zde sledovat, jaká je přímá úměra mezi kvalitou příspěvků a kvalitou toho co lidé dají svému psu do misky hlavně co granulí se týká. Mám z toho dvojí dojem. První skupina krmí tkzv. marketovkama a levně ( nebo si to alespoň myslí). Z jejich mouder typu-dyť je to jen pes, mu to stačí a dřív dostávali psi jen zbytky a byli na řetězu u boudy a taky to přežili je jednomu teskno. Názory jak za kråle Klacka. Je vidět, že se danou věcí moc nezabývají a přiznám se, že se tu člověk nic kloudného nedozví. Ti druzí mají pejska za opravdu nejlepšího přítele, rádi se sami uskromní aby mu mohli dopřát, zajímají se a studují obsah toho čím ho chtějí nakrmit. Z jejich řádků se můžu inspirovat, poučit i čerpat. A s úctou vzpomínám na pana Miloše, ten tu chybí a snad né jen mě. Ať se Vám i vašim pesanům daří...

31.3.2018 09:48
Tedysek

XXX.XXX.49.14

Myslim ze zrovna o krmeni tu je hodne a hodne kvalitnich prispevku. A drtiva vetsina zdejsich krmi dosti kvalitne.

31.3.2018 10:16
Psovodka 111

XXX.XXX.109.127

Díky iFauně a Megíí krmím svého psa kvalitně. Když se rozhlédnu kolem sebe, bohužel většina lidí krmí granulemi z Penny a já jsem ten blázen, co objednává psovi maso...Snažím se vysvětlovat, ale bohužel marně.Brečela bych, když vidím velká plemena venčené ve městě u kočárku, nebo celý den polehávat na zahradě.Souhlasím s názorem, že češi nejsou národem pejskařů, ale blbců, co musí mít každý psa.

31.3.2018 10:16
Forester

XXX.XXX.42.201

Souhlasím a myslím, že i IFauna patří mezi nejpřínosnější fóra. Myslel jsem spíše názory a příspěvky lidí co krmí tím, že kdyby neměli psa tak to hodí drůbeži nebo do odpadkového koše, nebo se zastávají granulí 18,20 kaček /kilogram. S tím se při nejlepší vůli neztotožním, ale jinak sem chodím rád...

31.3.2018 10:25
Forester

XXX.XXX.42.201

Nejste blázen, jen svého psa milujete a cítíte odpovednost za jeho zdraví, kvalitu života i jeho samotného. Věřím, že tak by to mělo být a pejskům přeji jen takové påníky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.3.2018 10:30

Forester napsal(a):
Souhlasím a myslím, že i IFauna patří mezi nejpřínosnější fóra. Myslel jsem spíše názory a příspěvky lidí co krmí tím, že kdyby neměli psa tak to hodí drůbeži nebo do odpadkového koše, nebo se zastávají granulí 18,20 kaček /kilogram. S tím se při nejlepší vůli neztotožním, ale jinak sem chodím rád...

Takové lidi tady, naštěstí, nepotkávám.

31.3.2018 10:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Forester napsal(a):
Nejste blázen, jen svého psa milujete a cítíte odpovednost za jeho zdraví, kvalitu života i jeho samotného. Věřím, že tak by to mělo být a pejskům přeji jen takové påníky.

Já jsem napůl, můžete si vybrat. Pro psy(psa) jsem obětovala veškeré své pohodlí, krmím masem a snad co nejkvalitnějšíma granulema přesto: všichni naši psi(prarodičů a rodičů) byli krmeni pouze zbytky z kuchyně a ani jeden se nedožil míň než 14let. Nejstaršímu bylo 19, druhý umřel v 17, atd. Ten 17letý už měl k stáru i ty granule, ty nejlevnější. A tak občas přemýšlím, až budu mít další generaci psů, jestli je to genetika ušlechtilých plemen, nebo tím krmením a nezkusím je krmit tak, jako ty předešlé psy: maso a zbytky z kuchyně. Maso ti psi viděli stejně jako my...maximálně dvakrát týdně. Divné, že jo?!?

31.3.2018 10:39

Nejsem ani pro krmení odpadem ani pro kupování "předražených " granulí ( dost by mě zajímala výrobní cena a marže...) Psině kupuju maso v obchoďáku a u řezníka, cenově vyjde jako bych si ho objednala nebo koupila ve zverimexu. Náš pes je mlsnej (granule má dvoje Purizon a Simpsons) a já se z toho už nerhoutím, buď to sežere nebo to dostanou kámoši. Když chce rohlík, tvrdej chleba, šlupky z brambor, zrní nijak jí nebráním, já mám taky chutě, hele i ty zbytky z talíře, když na to příjde.

31.3.2018 10:45

lesnížínka napsal(a):
Já jsem napůl, můžete si vybrat. Pro psy(psa) jsem obětovala veškeré své pohodlí, krmím masem a snad co nejkvalitnějšíma granulema přesto: všichni naši psi(prarodičů a rodičů) byli krmeni pouze zbytky z kuchyně a ani jeden se nedožil míň než 14let. Nejstaršímu bylo 19, druhý umřel v 17, atd. Ten 17letý už měl k stáru i ty granule, ty nejlevnější. A tak občas přemýšlím, až budu mít další generaci psů, jestli je to genetika ušlechtilých plemen, nebo tím krmením a nezkusím je krmit tak, jako ty předešlé psy: maso a zbytky z kuchyně. Maso ti psi viděli stejně jako my...maximálně dvakrát týdně. Divné, že jo?!?

No taky si myslím, že psi zas až tak nejsou zvyklí na maso z dlouhodobého hlediska jejich vývoje, byla tu diskuse, kdysi, o pasteveckých psech, kteří rozhodně kvalitně krmeni ve své domovině nejsou ( z pohledu nás, co mají psa na mazlika). Ono kde taky vzít kilo masa denně pro psa, když ani bača sám nemá- pes si musí ulovit nebo dostane mlíko a šrot...a pak nemá mít alergii na maso.

31.3.2018 10:53
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No taky si myslím, že psi zas až tak nejsou zvyklí na maso z dlouhodobého hlediska jejich vývoje, byla tu diskuse, kdysi, o pasteveckých psech, kteří rozhodně kvalitně krmeni ve své domovině nejsou ( z pohledu nás, co mají psa na mazlika). Ono kde taky vzít kilo masa denně pro psa, když ani bača sám nemá- pes si musí ulovit nebo dostane mlíko a šrot...a pak nemá mít alergii na maso.

Právě, také jsem o tom uvažovala, ne tedy z pohledu bači ale těch vlků. Zajímalo by mne, co žere vlk, když neuloví? Nevěřím, že pokaždé naloví dost, dost pro všechny členy smečky a každý den. Ví někdo, co mezitím žerou? Třeba moje víceméně přírodní plemeno(samojed) opravdu moc maso nechce. Nechce ho každý den. Někdy kuřecí krky nechá ležet dva dny. Když se masa nají moc, žere trávu - je mu těžko od žaludku..jak se říká. Kdybych mu dala vybrat maso-rohlík...vybere si rohlík. Říkám si, že ví líp, co je pro něj lepší a dám mu rohlík.

31.3.2018 11:00
Psovodka 111

XXX.XXX.109.127

No, když to vezmu selským rozumem, není přirozené krmit psa spečenými kuličkami byť za dvě stovky kilo. Granule jsou především ohromný byznys. Zajímalo by mě, kolik lidí by mělo psa,.kdyby mu muselo vařit a shánět maso jako dřív, kdy ještě nebyly granule. A ty zbytky z kuchyně, kdo ví, jestli by nebyly pro psa přínosnější jak granule... ?

31.3.2018 11:01
Forester

XXX.XXX.42.201

Divné?ani ne. Kápla jste na to tou genetikou. Taky pamatuji skoro dvacetileté psy-byli nebo jsou to většinou kříženci, vesničtí voříšci. Běbaj si volně venku, zbaští co najdou klidně i u popelnic večer se vrátí a dostanou nášup ve stylu pejsek a kočička dělali dort. A nic jim není, vete neznaj, snad jednou za rok při očkování na vzteklinu.Jejich kořínek imunity je někde jinde než u čistokrevných psů obvzlášť některých ras. Jsou to krásní, elegantí zásrupci svého druhu.Bohužel šlechtění jejich vzhledu a vlastností nás něco stálo-možná to bude to podlomenější zdraví a imunita...

31.3.2018 11:12

lesnížínka napsal(a):
Právě, také jsem o tom uvažovala, ne tedy z pohledu bači ale těch vlků. Zajímalo by mne, co žere vlk, když neuloví? Nevěřím, že pokaždé naloví dost, dost pro všechny členy smečky a každý den. Ví někdo, co mezitím žerou? Třeba moje víceméně přírodní plemeno(samojed) opravdu moc maso nechce. Nechce ho každý den. Někdy kuřecí krky nechá ležet dva dny. Když se masa nají moc, žere trávu - je mu těžko od žaludku..jak se říká. Kdybych mu dala vybrat maso-rohlík...vybere si rohlík. Říkám si, že ví líp, co je pro něj lepší a dám mu rohlík.

asi vazne není dobře porovnávat porad psy a vlky smajlík

http://www.selmy.cz/clanky/pohled-do-jidelnicku-luzickych-vlku/.

31.3.2018 14:02
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

asi vazne není dobře porovnávat porad psy a vlky smajlík

http://www.selmy.cz/clanky/pohled-do-jidelnicku-luzickych-vlku/.

Proč ne? Pes je pořád stejná šelma jako vlk, i když u mopse si to člověk jen těžko umí představit. Když koukám na svého samojeda, na jeho chování, jak se pohybuje atd. vidím v něm vlka dost jasně, takže si myslím, že i ta strava by měla být podobná, i když vzhledem k podmínkám: nenaběhá denně 30km atd. nemusí být právě ani tak vydatná, ani takové množství.

31.3.2018 14:14
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Forester napsal(a):
Divné?ani ne. Kápla jste na to tou genetikou. Taky pamatuji skoro dvacetileté psy-byli nebo jsou to většinou kříženci, vesničtí voříšci. Běbaj si volně venku, zbaští co najdou klidně i u popelnic večer se vrátí a dostanou nášup ve stylu pejsek a kočička dělali dort. A nic jim není, vete neznaj, snad jednou za rok při očkování na vzteklinu.Jejich kořínek imunity je někde jinde než u čistokrevných psů obvzlášť některých ras. Jsou to krásní, elegantí zásrupci svého druhu.Bohužel šlechtění jejich vzhledu a vlastností nás něco stálo-možná to bude to podlomenější zdraví a imunita...

Souhlas. Granule dávám za a) jako pojistku, když nemám čas přichystat maso a za b) pes je vyžaduje. Vadí mi to, ale když nechce jíst maso, granule sní. Je jak žížala, takže jsem ráda, že sní alespoň něco. Voříšci - ano, všichni naši psi byli voříšci. Ne psi bez PP, ale vořeši, co se křížili dle libosti a kde si fena z několika nápadníků vybrala ten nejvhodnější genetický materiál. A věřím tomu, že to ta zvířata fakt poznají. Znám několik případů fen, co nemohly zabřeznout, ač to majitelé zkoušeli všemožně. U všech bylo do 5 let selhání ledvin. Ona příroda není blbá a proto nesnáším, když to chovatelé zkoušejí násilně, inseminací a nevím čím ještě. Bohužel v dnešní době, už je právě málo míst, kde se pejsové množí takto volně, ani u nás na vesnici. Většina už není vořech, ale něco bez PP a pobíhající psi jsou zakázaní Už tak běhá jen pár vytrvalých anarchistů

31.3.2018 14:58

lesnížínka napsal(a):
Proč ne? Pes je pořád stejná šelma jako vlk, i když u mopse si to člověk jen těžko umí představit. Když koukám na svého samojeda, na jeho chování, jak se pohybuje atd. vidím v něm vlka dost jasně, takže si myslím, že i ta strava by měla být podobná, i když vzhledem k podmínkám: nenaběhá denně 30km atd. nemusí být právě ani tak vydatná, ani takové množství.

"Proč ne? Pes je pořád stejná šelma jako vlk"

protože traveni mají prokazatelne rozdilne.

31.3.2018 15:32
Terven

XXX.XXX.160.10

"Proč ne? Pes je pořád stejná šelma jako vlk"

protože traveni mají prokazatelne rozdilne.

Řekla bych, že přesně naopak...
mezi současnými plemeny psů a divokými šelmami je už celkem velká propast rozdílů, ale fyziologie trávení je jedna z mála věcí, které mají stále shodné...nesmíte ovšem porovnávat vlka s letitým psem granulářem.

31.3.2018 15:44

Terven napsal(a):
Řekla bych, že přesně naopak...
mezi současnými plemeny psů a divokými šelmami je už celkem velká propast rozdílů, ale fyziologie trávení je jedna z mála věcí, které mají stále shodné...nesmíte ovšem porovnávat vlka s letitým psem granulářem.

"ale fyziologie trávení je jedna z mála věcí, které mají stále shodné"

no -ne
zkuste si o tom něco nacist..

na první dobrou třeba tady:

https://www.dromy.cz/pes-vsezravec/.

31.3.2018 16:19
Terven

XXX.XXX.160.10

"ale fyziologie trávení je jedna z mála věcí, které mají stále shodné"

no -ne
zkuste si o tom něco nacist..

na první dobrou třeba tady:

https://www.dromy.cz/pes-vsezravec/.

Děkuju za odkaz , Dromy je můj oblíbený eshop, takže celkem dobře znám...jinak teda články nna webech výrobců krmiv a krmných doplňků nepovažuju za úplně nejlepší zdroje, bývají poněkud tendenční.
Souhlasím, že psí trávicí trakt je přizpůsoben rozmanitější stravě a jsou nějaké rozdíly v délce střeva apod., ale šlo mi spíš o schopnost trávit celou kořist - tj. svalovinu, kosti, kůži, vnitřnosti...tu má domácí pes normálně zachovanou stejně jako jeho divocí předci, pokud je tak od štěněcího věku krmen.

31.3.2018 16:57

Terven napsal(a):
Děkuju za odkaz , Dromy je můj oblíbený eshop, takže celkem dobře znám...jinak teda články nna webech výrobců krmiv a krmných doplňků nepovažuju za úplně nejlepší zdroje, bývají poněkud tendenční.
Souhlasím, že psí trávicí trakt je přizpůsoben rozmanitější stravě a jsou nějaké rozdíly v délce střeva apod., ale šlo mi spíš o schopnost trávit celou kořist - tj. svalovinu, kosti, kůži, vnitřnosti...tu má domácí pes normálně zachovanou stejně jako jeho divocí předci, pokud je tak od štěněcího věku krmen.

"ale šlo mi spíš o schopnost trávit celou kořist "

a jak to souvisi s tim rohlikem od lesni zinky a s tim, co zerou vlci, když si nic neulovi?

Pes na rohliku muze byt docela spokojeny. Vlk se k rohliku stejne nikdy v době hladu pravidelne nedostane.
tak proc porovnávat ?

P.S. a ano, jsem si vedoma ze kvalita informaci na webu muze byt rozdilna. priste rovnou napisu -dohledejte si to

31.3.2018 17:11

V době když jsem milovala kangala(tak jsem našla) tak ve své domovině jsou krmeni jako štěňata masem a mlékem(myslím že(tam psali) to bylo ovcí a kozí mléko, maso) a jako dospělí psi si museli sehnat potravu sami jejich pánové jim nic nedali.

31.3.2018 17:23

Forester napsal(a):

Opravdový Voříšek(třeba 18kg pes z Černobylu ) zdravý opravdu je, nemají velké nároky na krmivo, srst celkově péči. Agilní, nádherní, pružní.
Ale když oněm tak dobře mluvím tak proč ho nemám? Opravdového voriska je sakra těžký sehnat.

31.3.2018 18:02
Forester

XXX.XXX.42.201

Kromě čistokrevných psů u mě kdysi skončili i dva voříšci -typnul bych kokr/jezevčík a bůh ví z čeho vzešli.

Přidejte reakci

Přidat smajlík