za 1-2 dny. Viz www.svujihlava.cz/200-stanoveni-hladiny-progesteronu.html.
burunduk
napsal(a):
ng/l? Není to spíše ng/ml?
Krýt od šestky výše, ovulace, záleží i na plemeni.
Takže ve vašem případě za dva dny stačí.
Ale i kdybyste kryla dnes nebo zítra, nevadí, spermie uvnitř přežijí dva tři dny. Tak si tam počkají :).
ng/l? Není to spíše ng/ml?
Nebo µg/l, i to se používá.
Já kryl naposled 3 dny po 6,3 ng/ml s překrytím následující den, s výsledkem hóóódně štěňat.
Já kryla fenu 7mý den hárání - večer - při ranní hodnotě 16ng/ml... Měla jsem z předchozího hárání zaplacené krytí, ale všichni mi řekli, at' se na to vykašlu...navíc jsme nebyli schopni se sbalit ten den, takže bychom tam byli až druhý den odpol. A tak jsem na ni pustila domácího psa... s tím, že když to bude malopočetný vrh, nebude mě to tak trápit. Na prog. jsem šla jen tak před víkendem, abych věděla jak to půjde nahoru... a ani domácí pes si jí, den předtím vůbec nevšímal. Bylo z toho 8 mimin...takže fakt je to bohužel nevyzpytatelný.
vendul
napsal(a):
Já kryla fenu 7mý den hárání - večer - při ranní hodnotě 16ng/ml... Měla jsem z předchozího hárání zaplacené krytí, ale všichni mi řekli, at' se na to vykašlu...navíc jsme nebyli schopni se sbalit ten den, takže bychom tam byli až druhý den odpol. A tak jsem na ni pustila domácího psa... s tím, že když to bude malopočetný vrh, nebude mě to tak trápit. Na prog. jsem šla jen tak před víkendem, abych věděla jak to půjde nahoru... a ani domácí pes si jí, den předtím vůbec nevšímal. Bylo z toho 8 mimin...takže fakt je to bohužel nevyzpytatelný.
Cože ?
já mám teď taky čerstvou zkušenost... ve středu progesteron 1,1ng v pátek progesteron 1,5ng, všichni jsme byli v klidu... v pondělí ráno stěr - kdybych se měla řídit jen podle něj, tak kryju tak za tři čtyři dny... barva výtoku? tmavě červená - tudíž opět ne ke krytí... stále jsme byli v klidu... progesteron jsme udělali jen pro info - abychom měli představu, jak nám to roste - 8,5ng nám vet volal ve čtyři odpoledne... Sbalili jsme čubu, sebe, letěli 900km, úterý ráno nakryli, středa překryli a jsme zpátky doma.. Teď budeme jen čekat, jak to dopadne...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nekrýt dříve než na 8! Mě fena (FXD) zabřezla když byla kryta 24 h po 33. Nikdy fena nezabřezla, když byla kryta při hodnotě kolem 5.
www.svujihlava.cz/200-stanoveni-hladiny-progesteronu.html - zcela vyčerpávající info.
napsal(a):
Nekrýt dříve než na 8! Mě fena (FXD) zabřezla když byla kryta 24 h po 33. Nikdy fena nezabřezla, když byla kryta při hodnotě kolem 5.
www.svujihlava.cz/200-stanoveni-hladiny-progesteronu.html - zcela vyčerpávající info.
No a čubky mé kamarádky se bežně kryjou při 5,5 a vždy z toho štěnda jsou... Takže s takovým trzením bych fakt byla opatrna.
napsal(a):
To je buď naprostá výjimka, nebo jste měli jednotky uvedené v mmol a ne v ng! (To považuju za nejpravděpodobnější.) Upřímně nevěřím tomu, že z krytí den po 33 ng by něco mohlo být.
Krytí při 8 - 12 ng je zcela v pořádku a doporučované.
K uvedenému článku:
Nechci polemizovat a zpochybňovat tvrzení autora, ale tabulka a doporučení pod ní si zásadně odporují! Navíc tam píše o ovulaci při 5,5 ng, přitom se obecně tvrdí, že fena ovuluje při 11 ng.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
heluse
napsal(a):
aneleh SUPER moc gratuluji Držím palce ať je vše v pořádku! My dnes 37.den.
I my máme potvrzeno - napočítali jsme 12 ks! V pátek ráno progesteron 4,7ng, a kryli jsme v neděli večer bez překrývání.
... Tak ještě aby nám dopadly dobře i ty porody
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
aneleh
napsal(a):
pro nás je to super vrh, pět kousků je velký množství vzhledem k tomu, že oba rodiče jsou přirození NBT (bez ocasu)...
Takže všem ostatním gratuluju taky a jak bylo řečeno - ještě aby nám dobře dopadly ty porody... Nás to čeká kolem 16.června...
A bezocasost má souvislost s málopočetnými vrhy?
My taky kolem 16.6.
Tak ať setady za těch pár týdnů sejdeme zase s dobrýma zprávama
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A bezocasost má souvislost s málopočetnými vrhy?
My taky kolem 16.6.
Tak ať setady za těch pár týdnů sejdeme zase s dobrýma zprávama
ano, u našeho plemene ano... Běžně chovatelé spojují jedince přirozeně krátkoocasého s přirozeně dlouhoocasým, protože jsou vrhy početnější. Já jsem ale konkrétně na tuhle fenu ješě nedokázala najít psa s dlouhým ocasem, který by moje požadavky splnil a prozatím se mi spojení s jiným NBT psem osvědčilo. Navíc mi nevadí méně štěňat, pokud ta kvalita stojí za to...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
aneleh
napsal(a):
ano, u našeho plemene ano... Běžně chovatelé spojují jedince přirozeně krátkoocasého s přirozeně dlouhoocasým, protože jsou vrhy početnější. Já jsem ale konkrétně na tuhle fenu ješě nedokázala najít psa s dlouhým ocasem, který by moje požadavky splnil a prozatím se mi spojení s jiným NBT psem osvědčilo. Navíc mi nevadí méně štěňat, pokud ta kvalita stojí za to...
Vy mate AUO, ne? To je zajímavý - vůbec by mě nenapadlo, ze mezi tím může být nějaká spojitost. Vím jen, že rozhodčí mají rádi kratkoocasé psy
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vy mate AUO, ne? To je zajímavý - vůbec by mě nenapadlo, ze mezi tím může být nějaká spojitost. Vím jen, že rozhodčí mají rádi kratkoocasé psy
ano, mám :) Souvislost mezi tím byla prokázaná teprve před pár lety. V USA jsou spojení NBT jedinců naprosto běžná, v Evropě se to téměř nedělá, protože těch štěňat se prostě rodí cca o třetinu až polovinu méně ve vrhu... A znova ano - pro výstavy je určitě lepší krátkoocasý pes, ať už kupírovaný, nebo přirozeně (ale psů s pouhými dvěma obratly je takové minimum, že vím o jednom, co se narodil v USA a jednom z Francie). Formát toho psa totiž vypadá úplně jinak... Běžně se rodí štěňata s plným nebo polovičním ocasem, méně často s kratším... Po našich dvou rodičích NBT bude max čtvrtina štěňat s dlouhým ocasem, zbytek NBT. Po dvou dlouhoocasých psech budou ale jen dlouhoocasí jedinci...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Přidávám se ke gratulaci! Fotka by nebyla?
... my už taky držíme pohromadě jen silou vůle, a vypadáme jako vzducholoď
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Držím všem moc palce, my jsme rodily 61.den, byl to dlouhý porod 24hodin!
naše madam od včerejšího večera chodí a chodí... V noci už jsem zůstala u ní a hlídala... naprosto spolehlivě ovšem hlídala ona mě -jakmile mi padla únavou hlava, okamžitě do mě šla strčit čumákem, abych laskavě zůstala vzhůru, že ona může začít kdykoli rodit... Když ráno začaly vstávat děti do školy, naše madam se odložila na gauči a ještě teď spí...
Zdravím všechny,
tuhle diskusi jsem sledovala již v počátku, protože jsem na tom podobně, resp. úplně stejně jako aneleh (co se týče progesteronu a krytí) a dnes máme 60.den. Ovšem moje matka se jako matka zatím k porodu nechystá, žere jak zjednaná a dnes ráno v lese se pokoušela tahat strom, když strom nešel, tak aspoň klacky.
Heluse, gratuluji Vám ke krásným miminkům
Budu ráda, když budete dál psát a pochlubíte se pak přírustky:) Jestlipak bude u Inspektora opravdu 12kousků? To je mazec.
Tak my už jsme se rozpadli :D naše kráska nám dala šest úžasných prcků :) čtyři klučíky a dvě holčičky :).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Tak gratulace všem, a přejeme prckům to nejlepší do života, a hodně pánečky!
My se taky přidáváme s nadílkou - nakonec jich bylo "jen" 9 (7 živých).

Gratuluju oběma k přírůstkům, je to nádhera, krásný kuličky, užijte si to
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Sapp
napsal(a):
analeh a inspektor pišišvor moc gratuluju!
Asi jsem se připojila do diskuze pozdě, páč u nás se furt nerodí . A stále to ani nevypadá, přitom zítra by to šlo:) zítra je tak krásné datum (to domlouvám matce).
tak jak?
u nás to teď vypadá takto:.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak jak?
To jsou překrásné fotky!
U nás dnes 64.den a furt nic Včera odpol hlenová zátka, v noci kutila v bedně, ale k ránu zaspala. Ráno se konečně znechuceně podívala na snídani (do té doby furt s radostí žrala), ale do hodinky si to rozmyslela a sezřala všechno, dopolední procházka byla velmi čilá, od oběda ovšem leží v bedně a chrupe. Je klidnější než včera.Mimča si boulují v břichu a já čekám a čekám...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Sapp
napsal(a):
To jsou překrásné fotky!
U nás dnes 64.den a furt nic Včera odpol hlenová zátka, v noci kutila v bedně, ale k ránu zaspala. Ráno se konečně znechuceně podívala na snídani (do té doby furt s radostí žrala), ale do hodinky si to rozmyslela a sezřala všechno, dopolední procházka byla velmi čilá, od oběda ovšem leží v bedně a chrupe. Je klidnější než včera.Mimča si boulují v břichu a já čekám a čekám...
Mě takhle čubina vždycky trénovala v bdělosti cca den dopředu, tak snad už se taky co nevidět dočkáte, a rozšiříte naše jesle

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak jak?
...teda ty jsou
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
aneleh
napsal(a):
U nás takhle :D Je to banda úžasňáků...
Nádherná štěňátka s krásnými jmény
aneleh
napsal(a):
U nás takhle :D Je to banda úžasňáků...
Nádherné fotky i jména!
Máte je, holky, opravdu krásně nafocené.
Já teda klidně i bez fotek, hlavně už aby. Po půlnoci jsem stratila svůj klid a začala stresit (v sobě), že dnes už 65. den... noc bezespánku, neustále mrvení, ráno konečně totál bez žrádla, naopak dvakrát zvracela šťávy, teplota konečně klesla, noruje. Mimina boulují v břichu.
Ovšem už je odpoledne a pořád nic
Sapp
napsal(a):
Nádherné fotky i jména!
Máte je, holky, opravdu krásně nafocené.
Já teda klidně i bez fotek, hlavně už aby. Po půlnoci jsem stratila svůj klid a začala stresit (v sobě), že dnes už 65. den... noc bezespánku, neustále mrvení, ráno konečně totál bez žrádla, naopak dvakrát zvracela šťávy, teplota konečně klesla, noruje. Mimina boulují v břichu.
Ovšem už je odpoledne a pořád nic
Tak dnes večer to přijde určitě :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
burunduk
napsal(a):
Tak dnes večer to přijde určitě :)
Zrovna jsem to chtěla napsat
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zrovna jsem to chtěla napsat
Děkuju za podporu.
Asi je vypéká do krásy, to se tak šlechtí holky (se říká u lidí, u psů nevím). Vzledem k tomu, že přehršel zájemců je kupodivu na fenky, tak snad se vyšlechtují do té krásy
/mně je to teda úplně fuk, hlavně aby už a vše o.k./.
Sapp
napsal(a):
Děkuju za podporu.
Asi je vypéká do krásy, to se tak šlechtí holky (se říká u lidí, u psů nevím). Vzledem k tomu, že přehršel zájemců je kupodivu na fenky, tak snad se vyšlechtují do té krásy
/mně je to teda úplně fuk, hlavně aby už a vše o.k./.
taky jsem měla zájemce na fenky :D mám jednu - ještě černou s minimem bílých znaků (výstavně nepopulární :D ) a čtyři klučíky...
každopádně u vás už to v noci bude určitě :) Tak se držte, děvčata !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
aneleh
napsal(a):
taky jsem měla zájemce na fenky :D mám jednu - ještě černou s minimem bílých znaků (výstavně nepopulární :D ) a čtyři klučíky...
každopádně u vás už to v noci bude určitě :) Tak se držte, děvčata !
Taky jsem měla všechny holky zamluvené ještě před narozením, a přitom u pracáků byl vždycky spíš problém udat fenky...
Taky držíme Sapp všechny tlapy!
Všem moc děkuji za držení tlapek
Jinak stále nic, stáááále nic. Hrabe, chodí, dýchá, tak snad už to nezaspí a do rána se bude dít.
Také čekám pracovně sportovní vrh, proto se podivuju nad velkým zájmem o fenky k práci.
Mně je to ovšem jedno, jestli holky nebo kluci, klidně draci trnoocasatí, ale ať už to kruciš je.
Drže tlapinky, prosím, dál...
Tak hlásím zdárnou akci za náma Máme teda jen tři miminka, dva modré chlapečky a jednu černou holčičku, na mou 13kg holku pěkní maconi. Jsem ráda, že vše je zdárně za náma, trošku dýl jsem čekala na poslední placentu, ale už i tu mám, takže teď můžem konečně v klídku vydechnout.

Jsou krásní, jako plyšaci, gratuluju.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.197.228
Sapp
napsal(a):
Tak hlásím zdárnou akci za náma Máme teda jen tři miminka, dva modré chlapečky a jednu černou holčičku, na mou 13kg holku pěkní maconi. Jsem ráda, že vše je zdárně za náma, trošku dýl jsem čekala na poslední placentu, ale už i tu mám, takže teď můžem konečně v klídku vydechnout.
Ježíš, ti jsou jak z hračkárny...
Obrovská gratulace!

Sapp
napsal(a):
...velká gratulace...
mimochodem - pro vás všechny jako zajímavost... Máme za sebou další krytí - kryli jsme týden před porodem téhle naší kočičky... Fena,3roky, v pátek měla 1,2ng byl to 8.den hárání, v pondělí 3ng... jeli jsme do zahraničí a jeli jsme radši hodně včas, že buď nakryjeme kolem ovulace, nebo se vrátíme bez krytí, protože jsme potřebovali být zpátky dřív, než začne rodit první fenka...
Tak tedy - v pondělí ráno progesteron 3ng, na domácí psy fena vrčela. Jenže ona doposud při každém hárání na domácí psy nepříčetně vrčela... Štěňata ještě neměla... Ke psovi jsme ji zkusili vzít v úterý odpoledne - psovi držela, ale nesvázali se. Pes šlápnul do díry a vypadl z feny. Ve středu ráno jsme krytí zopakovali - svázaní byli 6minut, ale krytí super. Fena byla ochotná, nabízela se, laškovala a když došlo na věc, držela jak přibitá. Na to, že to pro ni bylo úplně poprvé a slečna je silně rozmazlená (páníček to psychicky neustál a utekl za roh :D :D :D ), tak to ustála o tisíc procent líp, než jsem čekala... Takže co vy na to? zabřezne? nezabřezne? Jaké jsou vaše zkušenosti s krytím cca kolem ovulace a krátkým svázáním? Díky moc :).

"v pondělí ráno progesteron 3ng, na domácí psy fena vrčela. Jenže ona doposud při každém hárání na domácí psy nepříčetně vrčela... Štěňata ještě neměla... Ke psovi jsme ji zkusili vzít v úterý odpoledne - psovi držela, ale nesvázali se. Pes šlápnul do díry a vypadl z feny. Ve středu ráno jsme krytí zopakovali "
tak skocit to muze za den az o 3 tj. ve stredu rano mohla mit klidne 9, ne?
napsal(a):
"v pondělí ráno progesteron 3ng, na domácí psy fena vrčela. Jenže ona doposud při každém hárání na domácí psy nepříčetně vrčela... Štěňata ještě neměla... Ke psovi jsme ji zkusili vzít v úterý odpoledne - psovi držela, ale nesvázali se. Pes šlápnul do díry a vypadl z feny. Ve středu ráno jsme krytí zopakovali "
tak skocit to muze za den az o 3 tj. ve stredu rano mohla mit klidne 9, ne?
odhaduju to taky tak... ale tím, že jsme ji kryli poprvé, tak netuším, na jaké hladině nejlíp zabřezne, odhadla jsem to podle její matky... tu jsme kryli když měla kolem osmi... a stejně tak jsem tipla, že by to od pondělí do středy mohlo alespoň na těch sedm osm vyskočit, i kdyby to šlo pomalu...
Sleduji zde vaší diskuzi a moc gratuluji ke štěňátkům. Za 14 dní to čeká mně - fenky první porod a moje první chovatelská zkušenost, tak doufám, že vše zvládneme .
Pro zajímavost, jak stoupal respektive nestoupal progesteron mojí fence:
10. den hárání - 0,7
14. den hárání - 0,7
18. den hárání - 0,9, od veterináře jsem již slyšela "diagnózu" anovulační cyklus.. Naštěstí mám nekastrovaného psa (ne taťku štěňátek), který 21. den odpoledne začal vyvádět jak pominutý (do té doby absolutní nezájem),22. den vyšel bohužel na svátek, takže jsme progesteron již nedělali, ale každopádně muselo už být období kolem ovulace, protože krytí proběhlo naprosto učebnicově. Takže u nás to bylo tak, že dlouho dlouho nic a pak během 4 dní z prakticky nulové hodnoty progesteronu byla fenka ke krytí.

jingless
napsal(a):
Ahojky, dnes ráno fena 14tý den hárání, ale progesteron už 20 ng/ml, ale na psy reaguje dobře, nastavuje se, krýt budeme určitě dnes odpoledne, hned budeme vyrážet za psem. Má někdo zkušenosti s krytím při vyšším progesteronu ? Je šance ?
Svou zkušenost jsem popsal výše (19.4.2018).
Dobry den,
Chtela bych se zeptat, jaka je sance zabreznuti u feny...
Prvni progesteron patek rano 0,43ng/ml( 9 den)
Druhy utery rano 6,34 ng/ml.(13 den)
Kryti probehlo streda navecer. Kryti poprve a bude bez prekryvani...
Pes i fena si krasne sedli, zajem meli oba...
Myslite, ze je sance zabreznuti?
Dekuji
lucique
napsal(a):
Dobry den,
Dekuji
Ano je
lucique
napsal(a):
Dobry den,
Dekuji
Nad 6 je krytí za 1-2 dny,takže pokud je vše ostatní ok, je pravděpodobnost dost velká
Ahojky po takové době, tak po mém posledním příspěvku, u té fenky s progesteronem 20 ng/ml, bylo nakonec pět krásných bíglátek :-) Byla to vnučka mojí fenky, tak sem to prožívala s nimi :-)
Ted už mám třetím rokem šiperku a máme za sebou první krytí, čili progesteron ráno 8,5 ng/ml, krylo se až kolem 16 hod odpoledne, nepřekrývalo se :-) Krytí ukázkové, psi nedošli ani metr od brány a byli svázaní na cca 13 minutek :) Je tu někdo, z této staré diskuze, kdo to bude prožívat s námi ?
jingless
napsal(a):
Ahojky po takové době, tak po mém posledním příspěvku, u té fenky s progesteronem 20 ng/ml, bylo nakonec pět krásných bíglátek :-) Byla to vnučka mojí fenky, tak sem to prožívala s nimi :-)
Ted už mám třetím rokem šiperku a máme za sebou první krytí, čili progesteron ráno 8,5 ng/ml, krylo se až kolem 16 hod odpoledne, nepřekrývalo se :-) Krytí ukázkové, psi nedošli ani metr od brány a byli svázaní na cca 13 minutek :) Je tu někdo, z této staré diskuze, kdo to bude prožívat s námi ?
Já myslím,že vám tu všichni budeme držet palce
Zdravím všechny zdejší,
téměř nepřispívám, i když ifanu čtu roky pravidelně.
Vytahuju tuto starou diskusi, protože jsem se do ní zapojila před 3,5lety, kdy jsem prvně řádně zkoumala progestreron, prožívala u své fenečky první porod atd..
Někdo má rád pokračování životních příběhů a já se nyní v tento čas znovu probírám progesterony-u fenečky, která se tu tehdá "na diskusi" narodila a já si ji nechala a nyní už bude ona maminkou. Je to na fotce (fotka z této diskuse) ta prostřední černobílá.
Tento čas je pro mě taková velká nostalgická, protože je to první psí mimčo, co jsem si porodila a odchovala, moje malá holčička (která tedy od prvních sekud svého života nezmenila svou povahu ani na chvíli ) Vyrostla z ní krásná sebevědomá fena, velmi pracovitá a oddaná, je jako můj stín.
Progesteron dnes (13.den) je na 5,89ng, stoupá přiměřeně (v pátek 10.den byl 2,98ng), krýt pojedu tedy ve středu, ale stejně už trošku chytám nerva, jestli to do té středy vydržím (myšleno tak, abych nejela už zítra). Budem tu mít nějaké držené pěsti a přání štěstí?

Jj, budu na vás myslet a pak podejte report.

.hodně štěstí....
Sarah, janaa děkuju moc Jsou to nervy. Určitě dám ve středu vědět, jak se krytí (doufám) zdařilo. Slečinka, ač drobouš 14kg, preferuje kulturisty (rotvik, bauceron a pod - nejvíc by se jí líbil ten kreslený z Toma a Jerryho ), ale holt vybrala jsem ji ženicha jejího plemene k ní po všech stránkách - pracovních, povahových a exterierových akorát, tak uvidíme, co na něj poví

Sapp
napsal(a):
Také moc děkuju
.není vůbec zač, moc ráda budu sledovat jak se vše bude zdárně ku všestranné spokojenosti vyvíjet.....
Sapp
napsal(a):
Sarah, janaa děkuju moc Jsou to nervy. Určitě dám ve středu vědět, jak se krytí (doufám) zdařilo. Slečinka, ač drobouš 14kg, preferuje kulturisty (rotvik, bauceron a pod - nejvíc by se jí líbil ten kreslený z Toma a Jerryho ), ale holt vybrala jsem ji ženicha jejího plemene k ní po všech stránkách - pracovních, povahových a exterierových akorát, tak uvidíme, co na něj poví
Mám fenu,co normálně nesnáší psy labradory v krycí dny si ale dala říct velmi ochotně
janaa
napsal(a):
Mám fenu,co normálně nesnáší psy labradory v krycí dny si ale dala říct velmi ochotně
Moje fena zase labradory miluje, i feny. Když jsme chodili do školičky a mohla si vybrat z x psů, s kým si bude hrát, tak se vždycky rozhodla pro labradorky .
Jinak Sapp - i my moc držíme palce a tlapky
marcelaamax
napsal(a):
Moje fena zase labradory miluje, i feny. Když jsme chodili do školičky a mohla si vybrat z x psů, s kým si bude hrát, tak se vždycky rozhodla pro labradorky .
Jinak Sapp - i my moc držíme palce a tlapky
Adéla je obecně asociál, má svejch psů dost, a primárně je to od mala MADAM, takže nesnáší otravný,nadržený psy, tedy definici labradorů má ráda distingované zlaťáky a jemné maďary kokřice kdysi milovala knírače
janaa
napsal(a):
Adéla je obecně asociál, má svejch psů dost, a primárně je to od mala MADAM, takže nesnáší otravný,nadržený psy, tedy definici labradorů má ráda distingované zlaťáky a jemné maďary kokřice kdysi milovala knírače
Jo já když teď tak přemýšlím, tak ono to vlastně asi úplně všechno byly feny, labradorky. Pes mezi nimi nebyl, takže to bude možná ono . Protože jinak je to taky dáma a jakmile by ji chtěl pes obskočit, tak by měl po srandě a po hře . Což vlastně jednoho takového otravného psa známe, byli jsme s nimi na jediné procházce a skončilo to tak, že jsem čubu nesla po zbytek procházky v náručí, protože jinak by ji pes nedal pokoj, a že byla teda hodně vzteklá, takže další procházka se nekonala
Jinak pro všechny držitele tlapek - máme nakryto! Ukázkové přirozené krytí, naprosto předpisové. Pes gentleman, takže si hned padli do oka, nějaké ty hrátky a seznamovačka a šup rup vše samo, my už jen přidrželi při svázání. Zítra překryjem a další pokračování výsledku za 28dnů Děkujem všem za držení palečků
Podávám pokračovací info k našemu příběhu
UTZ potvrdil březost, můžeme se tedy těšit na miminka . Nějak se mi pořád nechce věřit, že ta maličkatá holčička, co jsem si ji vlastníma rukama porodila, teď bude maminkou, roste v ní nový život a zanedlouho už bude mít svá vlastní štěňátka.
Jak ten život letí..

Sapp
napsal(a):
Podávám pokračovací info k našemu příběhu
UTZ potvrdil březost, můžeme se tedy těšit na miminka . Nějak se mi pořád nechce věřit, že ta maličkatá holčička, co jsem si ji vlastníma rukama porodila, teď bude maminkou, roste v ní nový život a zanedlouho už bude mít svá vlastní štěňátka.
Jak ten život letí..
Držím palce, ať všechno dobře dopadne. ♥️
Zdravím všechny a přináším nějaké info v pokračování příběhu.
Dnes je holka moje 62.den březí a já zase čekám, jak tehdá před čtyřmi lety, když se měla narodit ona . Snad to nebude dýl natahovat, tohle čekání je úporné. V tomto čase, když jsem nastoupila na "mateřskou" a čekám, jsem pročetla veškeré staré diskuse na fauně k porodům a člověk někdy zírá, někdy se i zasměje, no dozví se ledasco
Sapp
napsal(a):
Zdravím všechny a přináším nějaké info v pokračování příběhu.
Dnes je holka moje 62.den březí a já zase čekám, jak tehdá před čtyřmi lety, když se měla narodit ona . Snad to nebude dýl natahovat, tohle čekání je úporné. V tomto čase, když jsem nastoupila na "mateřskou" a čekám, jsem pročetla veškeré staré diskuse na fauně k porodům a člověk někdy zírá, někdy se i zasměje, no dozví se ledasco
Držím palce. Tohle čekání jsou vždycky nervy. Nám se před týdnem narodilo 11 kuliček. Porod byl tedy opravdu porod, ale naštěstí jsou všichni v pořádku. Ted si užívám klidu před bouří, než štěňata začnou dělat bordel 😂