Německý boxer k malým dětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.5.2018 12:47
martan84

XXX.XXX.158.50

Ahoj všichni, chtěl bych Vás poprosit o nějaké rady, případně postřehy - chceme si pořídit fenku boxera, máme dvě malé děti. Pohyb venku není problém, spíše mi jde o to sžití s prckama...máte s tím někdo zkušenosti? Za reakce děkuji :).

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.5.2018 12:55

Jak malé jsou děti? Obecně jsou boxeři k dětem vhodní. Jsou to veselí psi, kteří si hrají do vysokého věku, a přitom jsou velmi dobře vychovatelní a cvičitelní.

10.5.2018 12:57
martan84

XXX.XXX.158.50

Děkuji za reakci. Máme dvě, pět let a rok a půl staré. Samozřejmě bez dozoru nejsou a ani by nebyli :).

10.5.2018 13:10
Forester

XXX.XXX.42.201

Také si myslím, že Německý boxer je dobry rodinný pes.Hravý, ovladatelny, cvičitelny k dětem trpělivý, pevné konstituce, takže lecos ustoji a když by bylo třeba i lecos ohlídá.

10.5.2018 13:14

boxer je výborný rodinný pes
jenom je to takové velmi temperamentní, živé, energické plemeno (škoda zdravíčka ), tak je to třeba logisticky ošéfovat...

10.5.2018 15:36
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Jste v bytě nebo RD ?
Není li dvorek k dispozici, ještě bych počkala až mladší povyroste.
Znala jsem jen skvělé boxery.

10.5.2018 16:12
martan84

XXX.XXX.158.50

Jsme v bytě, ale máme zahrádku venku. My se nebojíme pohybu...ale potřebuji se poradit jesli to k sobě půjde s dětmi, sice všude čtu že si výborně rozumí, ale raději se ujistím tady, kde lidé se zkušenostmi poradí - nechci dělat dětem, ani pejskovi ze života peklo :).

10.5.2018 16:38
awake

XXX.XXX.115.224

Ono ani tak nezáleží na plemeni ale na Vás. Pokud nemáte se psy zkušenosti, můžete mít problém s jakýmkoliv psem u dětí. Je třeba vychovat psa i děti .

10.5.2018 16:44
Forester

XXX.XXX.42.201

martan84 napsal(a):
Jsme v bytě, ale máme zahrádku venku. My se nebojíme pohybu...ale potřebuji se poradit jesli to k sobě půjde s dětmi, sice všude čtu že si výborně rozumí, ale raději se ujistím tady, kde lidé se zkušenostmi poradí - nechci dělat dětem, ani pejskovi ze života peklo :).

S dětmi nemohu sloužit, vlastní jsem nemám, u pejska-čím více mu věnujete času a čim více mu dáte, tím více Vám to vrátí. O Vás strach nemám-máte zodpovědný přístup, vybrala jste si vhodné plemeno a né módní výstřelek. Jsou komplikovanější případy. Držim pěsti

10.5.2018 17:32

Vlastní zkušenost nemám...naši sousedi od vedle boxera měli, když ho pořídili, tak holkám (jejich dětem) bylo už sice více 7 a 9 let, ale chodilo k nim hodně návštěv s dětmi podstatně mladšími i s miminy, nikdy nebyl problém, přestože to nebyly "jeho" děti...holky s ním později chodili i ven...takže pes, kterého zvládne " malá holka", když je pes vychován.

Já na něj měla trochu averzi, protože ho měli venku, na zahradě, a pes půlku noci proštěkal...

10.5.2018 20:13
hn..

XXX.XXX.245.230

určitě se nestane, že by na děti byl boxer agresivní. Ale určitě se stane, že je porazí, poškrábe, poslintá. Mladší boxeři jsou někdy temperamentní až moc. Někteří psi - i feny - mají tendenci děti vychovávat - oženou se zubama a dítě škrábnou. Rodiče to pak hodnotí jako pokousání. Možná bych poradila seznámit se s nějakými mladými boxery a vidět tu jejich živelnost na vlastní oči. Ne všichni rodiče to ustojí.

11.5.2018 17:53
martan84

XXX.XXX.158.50

Děkuji zatím všem za reakce, tak teď už asi jen vybrat vrh a štěňátko...a bude hotovo :) Víceméně mě to všechno potěšilo :) díky.

11.5.2018 18:04
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Nikdo tady neřeší to jeho slinění. Mě se boxer(tedy spláclé čumáky) celkem líbí, ale to slintání by my dost vadilo. Pravda, jsou ještě v tomto směru horší plemena(třeba doga) Nejsem vůbec cimprlich, se psem se olizuju imtrvére, dospělý člověk tomu blemcu i uhne, ale dítě...

11.5.2018 18:07

lesnížínka napsal(a):
Nikdo tady neřeší to jeho slinění. Mě se boxer(tedy spláclé čumáky) celkem líbí, ale to slintání by my dost vadilo. Pravda, jsou ještě v tomto směru horší plemena(třeba doga) Nejsem vůbec cimprlich, se psem se olizuju imtrvére, dospělý člověk tomu blemcu i uhne, ale dítě...

To snad není to hlavní ve vztahu člověk - pes! Jde hlavně o povahu.

11.5.2018 18:09

Já jsem si měla pořídit boxera v době, kdy se ještě moho kupírovat. To jsem prošvihla a ti ocasáči se mi nelíbí. Uši bych ještě nějak zkousla...

11.5.2018 20:08
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já jsem si měla pořídit boxera v době, kdy se ještě moho kupírovat. To jsem prošvihla a ti ocasáči se mi nelíbí. Uši bych ještě nějak zkousla...

...se omlouvám, samo se to nabízelo smajlík

11.5.2018 20:09

Měli jsme boxera, když mně bylo cca 8, nějaký slintání si vůbec nepamatuju, byl to náš první pes a já ho přímo zbožňovala. Bohužel nezůstal u nás smajlík

11.5.2018 21:33

Co se týče slintání u boxera, slyšela jsem názor, že je to zubama, některý slyntá jako hrnečku vař, jiný ne...že prý vzadu stoličky tlačí na slinné žlázy...nebo tak nějak. Máme kámošku boxerku- neslintá, naše buli slintá víc, známe dogu - taky nic na ručník.

12.5.2018 06:44

Terven napsal(a):

...se omlouvám, samo se to nabízelo smajlík

No, ne tak úplně. Kdo měl v bytě psa s kupírovaným ocasem a psa s nekupírovaným, ví, jaký je to rozdíl. Měla jsem oboje.

12.5.2018 06:50
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

No, ne tak úplně. Kdo měl v bytě psa s kupírovaným ocasem a psa s nekupírovaným, ví, jaký je to rozdíl. Měla jsem oboje.

O to přeci nejde.. žínka měla věcnou poznámku, kterou jste smetla ze stolu, že jde hlavně o povahu, načež si hned v závěsu postesknete, že kéž by se dál ořezávali...pak nechápu poznámky o povaze, když vám o ní taky v první řadě nejde.. To víno chutná líp než voda.

12.5.2018 10:26
martan84

XXX.XXX.158.50

No, když už jsme u toho kupírování...tak já jsem velmi rád, že to u nás zakazuje zákon. Nikdy jsem to neměl rád...asi bych se taky osobně necítil moc fajne, kdyby mi někdo zkrátil ocas, že :D Takže já to vítám, v nejmenším mi to nevadí. Povídačky o tom, že ta "rasa" byla před tím hezčí jsou povrchní, já kupuju psa, ne obrázek. Díky :).

12.5.2018 19:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.249

Už kupujete ?
Pozvěte si domů návštěvu se psem !
Nepočítejte s tím, že štěně bude doma ležet.
To fakt nebude.
Nechte u vás proběhnout urostlého návštěvníka.
Klíďo minimálně hodinku .

12.5.2018 20:05
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

Dneska si můj malý tank pohrál se sedmi letou čubinou boxera. Pes byl nadšený tyhle hry miluje, je to taky tank, takže bull psi, boxeři, labradoři atd. To je jeho, já byla teda překvapená, že feně už je tolik, vypadala jak rozjařené štěně, byla krásná a pěkná divoška. Ale velmi poslušná, chodila na volno vedle pána a pak se honila po parku asi s pětiletým dítětem, úžasný pohled. Fakt super výběr. Ale můj pes měl oslintanou celou hlavu a já kraťasy, takže poznámka opravdu věčná.

12.5.2018 21:06

Andrýsek3 napsal(a):
O to přeci nejde.. žínka měla věcnou poznámku, kterou jste smetla ze stolu, že jde hlavně o povahu, načež si hned v závěsu postesknete, že kéž by se dál ořezávali...pak nechápu poznámky o povaze, když vám o ní taky v první řadě nejde.. To víno chutná líp než voda.

Mně osobně slintání boxera nevadí. Nepovažuji to za důvod si ho nepořídit. Nakonec jsem o něm kdysi uvažovala. Tehdy se kupírovaly uši i ocas a tak se mi boxer líbí. Líbila se mi samozřejmě jeho povaha. Moc. ALE - za těch asi třicet let, od doby, kdy jsem ho zvažovala, se boxer změnil. Je zakázáno kupírování, takže má překlopené uši a dlouhý ocas, což se mi nelíbí. A změnila se i povaha. Od poměrně tvrdých služebních psů vynikajících hlavně na obraně, ke psům směřujícím spíše ke společenským plemenům. Mně ani jedno nevyhovuje. Zadavateli diskuze boxera ráda doporučím, protože k dětem se opravdu hodí a hodil i v minulosti.
Nechutná to víno přece jen jak voda?

12.5.2018 21:09

martan84 napsal(a):
No, když už jsme u toho kupírování...tak já jsem velmi rád, že to u nás zakazuje zákon. Nikdy jsem to neměl rád...asi bych se taky osobně necítil moc fajne, kdyby mi někdo zkrátil ocas, že :D Takže já to vítám, v nejmenším mi to nevadí. Povídačky o tom, že ta "rasa" byla před tím hezčí jsou povrchní, já kupuju psa, ne obrázek. Díky :).

Ale to je dobře, že se vám líbí nekupírovaní. Aspoň nemáte dilema.

12.5.2018 21:46
Andrýsek3

XXX.XXX.56.99

Mně osobně slintání boxera nevadí. Nepovažuji to za důvod si ho nepořídit. Nakonec jsem o něm kdysi uvažovala. Tehdy se kupírovaly uši i ocas a tak se mi boxer líbí. Líbila se mi samozřejmě jeho povaha. Moc. ALE - za těch asi třicet let, od doby, kdy jsem ho zvažovala, se boxer změnil. Je zakázáno kupírování, takže má překlopené uši a dlouhý ocas, což se mi nelíbí. A změnila se i povaha. Od poměrně tvrdých služebních psů vynikajících hlavně na obraně, ke psům směřujícím spíše ke společenským plemenům. Mně ani jedno nevyhovuje. Zadavateli diskuze boxera ráda doporučím, protože k dětem se opravdu hodí a hodil i v minulosti.
Nechutná to víno přece jen jak voda?

Pořád stejné, někoho zhaníte, ale zároveň píšete stejnou věc, za kterou jste ho zhanila. Ale to je jedno.. nevšimla jsem si toho sama. :).

12.5.2018 21:58

Andrýsek3 napsal(a):
Pořád stejné, někoho zhaníte, ale zároveň píšete stejnou věc, za kterou jste ho zhanila. Ale to je jedno.. nevšimla jsem si toho sama. :).

No jo, v jednotě je síla!

Nepřekvapuje mě, že nechápete.

12.5.2018 22:29
Terven

XXX.XXX.110.147

Zkusím polopatičtěji, ale moc si od toho neslibuju...
Lesní žínce vadí slintání, vám dlouhý ocas...pro nezávislého pozorovatele je to zhruba nastejno.
Ještě jednou kopíruju vaši větu

Proč je délka ocasu ve vztahu člověk - pes důležitější než provazy slin?

12.5.2018 23:06
Andrýsek3

XXX.XXX.56.99

13.5.2018 10:29

tak náhodou ty sliny nejsou u byťáka čímkoliv zanedbatelným a ne každý(á) to v pohodě zvládne...
a k té kupíraci ocasu - ona to není jenom estetická záležitost, ale i praktická, kvůli poranění ocasu (i tady někdo před časem řešil nutnou kupíraci kvůli nehojícím se zraněním či jak to bylo....).

13.5.2018 10:41
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

No, nečekala jsem, co tady nevinnou poznámkou rozpoutám ale ještě k tomu dodám i já. Jistě, o povahu jde především, ale kdyby měl povahu nevím jak pro mne skvělou, ale nebude se mi líbit slintání, dlouhý ocas, hladkosrstý pes a nevím co ještě - tak si ho prostě nevyberu. Svého samojeda miluju, zbožňuju jeho kožich a jeho milý ksichtík a povahu. Proto mu občas odpustím i to jeho zdrhání (tedy stránku v povaze, co nesnáším) ale nevybrala bych si psa bez kožichu

13.5.2018 11:10

Ohledně toho slintání...mám slintací psy...holt tatínek bernardýn se asi nezapře. Není to tak, že by z nich tekly sliny nonstop proudem...většinou moc neslintáme, ale třeba když čekají, až jim dám svoje poslední sousto...nebo jim připravuju jídlo...prostě jakmile čekají, že něco dostanou, tak slintaj celkem dost...taky, když se napijou, tak často přijdou se slintancem. Máme na to starý ručník..."slintáček", kterým jim tlamu utřu, je to lepší varianta než, aby si slintanec otřeli do mě nebo do gauče a podobně. Horší varianta je, když se se slinou, visící u tlamajzny, pes oklepe...to je potom slintanec na zdi...na televizi...no prostě jak to vyjde...
Není to nic hrozného...i když jsme se rozhodli, že až budeme malovat, tak jedine "omyvatelnou" barvou...ale poté, co jsem měla naprosto neslintajícího chrťáka, tak si člověk musel trochu zvykat, ovšem nevím, jak moc sliní nebo nesliní boxer...to opravdu může říct jen ten, co má - měl boxera doma...
I tak se mi občas zadaří vyrazit s menším slintancem mezi lidi...kolegyně má dva rotvíky a má to stejně.
Myslím, že slintání psa není jediný "problém", dalším jsou samozřejmě chlupy v domácnosti...ale když si chce člověk pořídit většího psa, tak musí počítat s tím, že nebude mít sterilní domácnost a já myslím, že soužití s bezva rodinným psem za to prostě stojí.

13.5.2018 11:38

tak náhodou ty sliny nejsou u byťáka čímkoliv zanedbatelným a ne každý(á) to v pohodě zvládne...
a k té kupíraci ocasu - ona to není jenom estetická záležitost, ale i praktická, kvůli poranění ocasu (i tady někdo před časem řešil nutnou kupíraci kvůli nehojícím se zraněním či jak to bylo....).

Jojo též jsem viděla že paní v Japonsku musela nechat shiby ocas kupirovat kvůli floating limb sundromu.
Viz video https://youtu.be/iZgtYetFESQ.

13.5.2018 13:07
martan84

XXX.XXX.158.50

rapotacka11 napsal(a):
Už kupujete ?
Pozvěte si domů návštěvu se psem !
Nepočítejte s tím, že štěně bude doma ležet.
To fakt nebude.
Nechte u vás proběhnout urostlého návštěvníka.
Klíďo minimálně hodinku .

Úplně nevím, odkud máte informaci, že počítám s ležením štěněte u nás doma? :D Nebo jste na něco ragovala? Na co? Nevím, ale Váš příspěvek je totálně mimo mísu, možná jste se upsala ;-).

13.5.2018 13:45

lesnížínka napsal(a):
No, nečekala jsem, co tady nevinnou poznámkou rozpoutám ale ještě k tomu dodám i já. Jistě, o povahu jde především, ale kdyby měl povahu nevím jak pro mne skvělou, ale nebude se mi líbit slintání, dlouhý ocas, hladkosrstý pes a nevím co ještě - tak si ho prostě nevyberu. Svého samojeda miluju, zbožňuju jeho kožich a jeho milý ksichtík a povahu. Proto mu občas odpustím i to jeho zdrhání (tedy stránku v povaze, co nesnáším) ale nevybrala bych si psa bez kožichu

Přesně, taky miluju ty chlupy i tu typickou vůni psího kožichu. I když někdo tvrdí, že pes smrdí, mně voní.

13.5.2018 15:39
Forester

XXX.XXX.42.201

Přesně, taky miluju ty chlupy i tu typickou vůni psího kožichu. I když někdo tvrdí, že pes smrdí, mně voní.

Koňáci to maj podobně

13.5.2018 19:37
Enter

XXX.XXX.158.148

Mně taky psí kožich voní, i v mokré variantě . Zabořit tvář do huňatého kožíšku je k nezaplacení

13.5.2018 21:15

Enter napsal(a):
Mně taky psí kožich voní, i v mokré variantě . Zabořit tvář do huňatého kožíšku je k nezaplacení

teď jsme přišli ze zahrady, kde mi feňule pomáhala zalévat právě vysetý trávník...huňatý kožíšek taky miluju, ale teď, když na ní koukám,...totál mokrá a špinavá...zprominutím...jak to prase, tak opravdu nemám chuť, zabořit tvář do kožíšku...

13.5.2018 23:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

teď jsme přišli ze zahrady, kde mi feňule pomáhala zalévat právě vysetý trávník...huňatý kožíšek taky miluju, ale teď, když na ní koukám,...totál mokrá a špinavá...zprominutím...jak to prase, tak opravdu nemám chuť, zabořit tvář do kožíšku...

Samojedí kožich voní, opravdu voní. Smrdí psem jen teď, když je nadržený jak stepní motýl, neb hárají sousedky. Vykoupání po zimě nám vydrželo měsíc, krásně čistý voňavý pes...a teď už je to pižmo Ono se to zase vyčistí, až tahle hrůza skončí, ale štve mne to

14.5.2018 09:56
Enter

XXX.XXX.212.119

Tak to chápu , ale k té trávě musím napsat, že pes lítající venku nádherně voní právě trávou...

14.5.2018 10:26

Enter napsal(a):
Tak to chápu , ale k té trávě musím napsat, že pes lítající venku nádherně voní právě trávou...

No to určitě...ale my jsme ve fázy výsevu...tudíž se jedná o mokrou hlínu, takže blééé...až bude travička, tak to bude paráda

14.5.2018 15:44
Enter

XXX.XXX.158.148

No to určitě...ale my jsme ve fázy výsevu...tudíž se jedná o mokrou hlínu, takže blééé...až bude travička, tak to bude paráda

Manžel takhle zavlažoval nově vysetou trávu gardenou (zavlažováním). Náš pes miluje vodu, v okamžiku nepozornosti zdrhnul, chvíli lítal pod vodou a chytal ji do tlamy, což by tak nevadilo, ale než jsme na to přišli, ukousal od gardeny hadici a bylo po zavlažování...

14.5.2018 17:21

"až bude travička, tak to bude paráda"

a bude? travička?... my taky měli travičku...před pastevcem

14.5.2018 19:38

"až bude travička, tak to bude paráda"

a bude? travička?... my taky měli travičku...před pastevcem

No tak anglickej trávník to nebude nikdy...nejdřív jsem myslela, že udělám tzv. travní záplaty na holá místa...nakonec vzhledem ke stavu trávníku ho renovuju skoro komplet...akorát nemůžu celej najednou, takže toto je první etapa. A i tak nevím, jak vzejde.
Takže...""až bude travička, tak to bude paráda"...je myšleno, že už to nebude blátivé pole, ale plocha s nějakým porostem...o vzhledu trávníku si nedělám iluze...ale stejně bych ty moje dvě chlupatý bestie za dokonalej trávník nevyměnila...

Přidejte reakci

Přidat smajlík