čoko pejsek s PP

Prodám Jorkšírského teriéra - nabízím k zamluvení krásného čoko pejska s PP...
25000 KčDobry den, tchyne ma jokrsira ktery ma 13 let a nema rad male deti. Vzdy kdyz dojedou k nam a dovezou psa tak po nasem malym 2 letym synovy vyjizdi. Malej si psa chce pohladit ale nemuze protoze by pes po nem vyjel. Ted naposledy uz to byl vrchol, malej si psa chtel pohladit a pes po nem vyjel tak ze ho malem chytil zubama. Poradte co delat, nerada bych aby kdyz tchyne dojede zase se psem resila stejny problem ze pes bude vyjizdet po malym a nedejboze kdyby se stalo to, ze by pes malyho opravdu kousnul.
Neni soudna a nema asi ani rozum kdyz sama mic dobre vi, ze pes nema rad maly decka a ze je u nas nervozni. Vzdy kdyz sem.dojela se psem byla sem nervozni, protoze se bojim o malyho nerada bych aby malej mel pak trauma ze psu. Ani nevim jestli ma psa odcervenyho. Ockovanyho ho ma pry na 3 roky ale to nevim jestli vzteklina neni povinna kazdy rok.
Když není ochotná nechat psa doma ani ho pořádně hlídat, nezbyde vám než učit malého, že ne za každým psem je nutné chodit a hladit ho. I když je "z rodiny". Ještě se vám to může zatraceně hodit do budoucna. Ona celkově by to měla být samozřejmost, především když víte, že ten pes vyjíždí.
Já vím, že je na návštěvě u vás = vaše pravidla. Ale něco dělat by měly obě strany. Ta vaše - dítě neleze za psem a zbytečně ho neprovokuje.
Ta druhá - pes zůstane doma, případně ho mám pod kontrolou tak, aby na dítě nemohl. Ideálně si ho vychovám, což asi není reálný, takže to nemá smysl ani řešit.
Jasne malymu sem rikala at psa necha na pokoji a nevsima si ho. Ale ono je to tezky u dvoleteho ditete. Chapu ze by maly mel trosku vedet ze by mel psa nechat na pokoji. U tety maji labradora a ten deti miluje, tam si ho maly mohl hladit a pes mu nic neudelal.
a nas dum=nase pravidla, ale ty se z jeji strany nerespektuji.
Malyho si hlidam aby psa neprovokoval.
Uživatel s deaktivovaným účtem
novacek1
napsal(a):
Jasne malymu sem rikala at psa necha na pokoji a nevsima si ho. Ale ono je to tezky u dvoleteho ditete. Chapu ze by maly mel trosku vedet ze by mel psa nechat na pokoji. U tety maji labradora a ten deti miluje, tam si ho maly mohl hladit a pes mu nic neudelal.
a nas dum=nase pravidla, ale ty se z jeji strany nerespektuji.
Malyho si hlidam aby psa neprovokoval.
Jste trochu v patové situaci...tchýně nechce nechat psa doma, neusměrňuje ho...takže vaše pravidla prostě asi neplatí.
Takže se zaměřit na "výchovu" dítěte. Ne každý pes je nadšený z dětí, obzvláště z malých, pejsek vaší tchýně se o sebe bojí...což se v případě dvouletého dítěte ani nedivím (bojím se jich taky).
Proč teda, když si chce malej pejska pohladit nejdete asistovat - nebo tchýně...třeba dát i malýmu do ruky piškotek...a pojď jdeme pejskovi "udělat malá"...pes dostane piškot, klučina udělá "malá" a je to...protože vy vidíte, v jaké náladě je pes, jestli je ochoten se nechat pohladit nebo jestli se "tváří divně" a je lepší pak synátorovi říct, že pejsek nechce, aby ho hladil, dítě není schopno takovou situaci vyhodnotit...nepozná, že mu pes říká "nešahej na mě, nebo tě kousnu"
Pes se malého evidentně bojí, v jeho očích je hrozba váš syn a podle toho se chová (dle mého)...vím, že to je nepříjemná situace a že vy nestojíte o to, aby pes k vám domů chodil, ale jak už někdo psal výše...je to dobrá situace učit malého, že nemůže každého psa hladit, jak se mu zachce...a mohlo by to dopadnout i hůř než jen "útokem jorkšírka"...jsou i větší psi s většíma zubama...
Malyho vychovavame, ale oni si psa nevychovali. Samozrejme u hlazeni psa asistujeme, ale na tom psovi bylo pokazde videt, ze se boji ikdyz mu malej udelal, mala,. Ale co vim ja, tak u nich pes poslouchat nemusi. Pes si doma dela co chce. A kdyz pes po malym vyjel proc tchyne neokrikla psa, ze se to nesmi a okrikla malyho a pritom malej mu nic neudelal, videla jsem to. Kdyz jde se psem po ulici bez voditka a pes by vyjel po cizim diteti, co by pak delala. Okrikla by cizi decko, ze na psa nema sahat.
novacek1
napsal(a):
Malyho vychovavame, ale oni si psa nevychovali. Samozrejme u hlazeni psa asistujeme, ale na tom psovi bylo pokazde videt, ze se boji ikdyz mu malej udelal, mala,. Ale co vim ja, tak u nich pes poslouchat nemusi. Pes si doma dela co chce. A kdyz pes po malym vyjel proc tchyne neokrikla psa, ze se to nesmi a okrikla malyho a pritom malej mu nic neudelal, videla jsem to. Kdyz jde se psem po ulici bez voditka a pes by vyjel po cizim diteti, co by pak delala. Okrikla by cizi decko, ze na psa nema sahat.
Když ono ani to není správně - okřikovat a kárat psa, který se bojí..Pes se vede tak, aby k nežádoucím situacím nedošlo. Neokřikuje se až tehdy, kdy k těmto situacím dojde. On totiž dává dostatek signálů, že se děje něco, co se mu nelíbí. Bohužel, dítě není schopné tyto signály rozeznat. Jak už tu padlo.
Proto platí, že jdu-li po ulici, moje dítě musí mít v hlavě, že psi se jen tak nehladí a necpou se k nim ručky, stejně jako jsem očima i za své dítě a těmto situacím předcházím.
Vychovaný pes by měl taky být samozřejmost, což tady ale není. Ovšem platí to, že vystrašený a vystresovaný pes se nevychovává okřikováním. Pouze z něj uděláte ještě většího neurotika.
To zase maly nedela, ze by na ulici hladil cizi psi. Ale je zvykly, ze v rodine maji ostatni psi, kteri se deti neboji a malej si je muze pohladit. Tak si mysli, ze si muze hladit o psa tchyne.
Bohuzel, psa si neumeli vychovat. Pes nevi co znamena kdyz se mu rekne kde ma misto, neumi chodit bez voditka. Kdyz na nej volaji zustan, nevi co to je a jde si dal. A takovych veci je vic. Proto se mi nedivte, ze nechci aby ni tchyne vozila k nam domu psa, ktery je takovy.
novacek1
napsal(a):
To zase maly nedela, ze by na ulici hladil cizi psi. Ale je zvykly, ze v rodine maji ostatni psi, kteri se deti neboji a malej si je muze pohladit. Tak si mysli, ze si muze hladit o psa tchyne.
Bohuzel, psa si neumeli vychovat. Pes nevi co znamena kdyz se mu rekne kde ma misto, neumi chodit bez voditka. Kdyz na nej volaji zustan, nevi co to je a jde si dal. A takovych veci je vic. Proto se mi nedivte, ze nechci aby ni tchyne vozila k nam domu psa, ktery je takovy.
No ano, a ono opravdu cizí děcko či jakýkoli cizí člověk nemá na psa co sahat.. Ale to, že když pes patří někomu z rodiny, tak musí nutně mít rád děti, přece taky není pravidlo. Mám sice psa vychovaného, ale děti bych k němu nepustila, ani z rodiny, ani jiné. Není na ně zvyklý, je z nich nervní a já taky
Situace je b.lbá, ale když je na psu pokaždé vidět, že se bojí, tak k němu to dítě přece prostě nepouštějte! Pokud se pes dítěte bojí, tak to, že k němu dítě jde, už samo stačí jako že mu "něco dělá". Kdybyste situaci otočila, budete k dítěti, které se viditelně bojí, pouštět psa jen proto, že ten se na něj chce podívat? Celá ta situace mi přijde zbytečně hrocená. Pes prostě děti nerad. Tak mu je nenutím, ne? Tchýni převychováte asi těžko, pokud pes nemá ani základní povely a chodí k Vám jen na návštěvu, tak jeho už vůbec ne. Takže stejně můžete ovlivnit jen to, jak se bude chovat Vaše dítko... A nebo psa po dobu návštěvy zavřít do jiného pokoje / na zahradu? Aby ho tchýně nemusela nechávat doma, ale malý k němu nemohl?
novacek1
napsal(a):
Proti psum nic nemam, aby to z toho nevyplynulo. Ale kdyz pes neumi poslechnout. Nebo kdyz si lidi neumi vychovat psa a jeste vam reknou vetu, ze pokojovy pes poslouchat nemusi. Tak by takovy lidi psi mit nemeli.
No ale mají je. A zrovna vaše tchyně. Je to nepříjemné, že se nemůžete s tchyní domluvit ve vlastní domácnosti, ale je nutno to brát jako fakt. Dítě učte, že k tomuto psovi nemá chodit a pokoušet se ho hladit. Ať ho raději obchází obloukem.
novacek1
napsal(a):
Tohle myslím není o tom, že pes je nevychovaný...to že se pes o sebe bojí, na to nějaké okřikování asi nepomůže, spíš bych řekla, že naopak nebo myslíte, že se dá povelem zařídit, aby měl pes malého rád, aby si jeho pozornost užíval?...to fakt ne...to by byla delší cesta a chtělo by to se psem pracovat a i tak by byl v jeho věku výsledek nejistý...bude to znít hnusně, ale cizí dítě nemá, co na psa sahat...ona to tchýně asi u jorka neřeší-měla by, kdyby dítě přiběhlo k mojí feně, tak by mohlo vyfasovat velkou ránu košíkem, proto taky držim děti v uctivé vzdálenosti od feny. A ano, okřikla bych cizí děcko, že na pejska nemá sahat...akorát já "brzdím děti" ještě před tím než na psa sáhnou...
Nelamte to přes koleno, tchýni návštěvy se psem zakažte - v tom by byla dobrá třeba spolupráce s vaším manželem a nebo si "zpacifikujte" dítě, ať k psovi nechodí. Když byly mému synovi dva roky, brala jsem si na dočasku dvouletého irského setra...kupodivu už i ve dvou letech byl schopen pochopit, že k psovi může pouze za mého doprovodu a hrát si s ním jen za mojí asistence, protože jsem úplně nevěděla, co od psa čekat, jinak si ho nevšímal...a zkraje jsme praktikovali to, že pes byl zavolán a když sám přišel, pak si ho malej pohladil, dal piškotek a ne že malej šel ke psovi.
Možná to zní ode mě nabroušeně, ale věřte, že to tak není...pochybuju, že se pes vaší tchýně najednou přepne do režimu "mám rád děti" a bude s malým normálně fungovat. Myslím, že to tady nevyřešíme...co od nás chcete slyšet? Doprčic, jste paní domu, tak si trochu dupněte...je to vaše dítě, vaše domácnost...
napsal(a):
Tohle myslím není o tom, že pes je nevychovaný...to že se pes o sebe bojí, na to nějaké okřikování asi nepomůže, spíš bych řekla, že naopak nebo myslíte, že se dá povelem zařídit, aby měl pes malého rád, aby si jeho pozornost užíval?...to fakt ne...to by byla delší cesta a chtělo by to se psem pracovat a i tak by byl v jeho věku výsledek nejistý...bude to znít hnusně, ale cizí dítě nemá, co na psa sahat...ona to tchýně asi u jorka neřeší-měla by, kdyby dítě přiběhlo k mojí feně, tak by mohlo vyfasovat velkou ránu košíkem, proto taky držim děti v uctivé vzdálenosti od feny. A ano, okřikla bych cizí děcko, že na pejska nemá sahat...akorát já "brzdím děti" ještě před tím než na psa sáhnou...
Nelamte to přes koleno, tchýni návštěvy se psem zakažte - v tom by byla dobrá třeba spolupráce s vaším manželem a nebo si "zpacifikujte" dítě, ať k psovi nechodí. Když byly mému synovi dva roky, brala jsem si na dočasku dvouletého irského setra...kupodivu už i ve dvou letech byl schopen pochopit, že k psovi může pouze za mého doprovodu a hrát si s ním jen za mojí asistence, protože jsem úplně nevěděla, co od psa čekat, jinak si ho nevšímal...a zkraje jsme praktikovali to, že pes byl zavolán a když sám přišel, pak si ho malej pohladil, dal piškotek a ne že malej šel ke psovi.
Možná to zní ode mě nabroušeně, ale věřte, že to tak není...pochybuju, že se pes vaší tchýně najednou přepne do režimu "mám rád děti" a bude s malým normálně fungovat. Myslím, že to tady nevyřešíme...co od nás chcete slyšet? Doprčic, jste paní domu, tak si trochu dupněte...je to vaše dítě, vaše domácnost...
Jen jsem chtela poradit co delat. Protoze uz sem pri posledni navsteve tchyne a psa mela uz dost. Tchyne si chtela hrat s malym a pes se motal kolem ni. Kdyz tchyne rekla psovi at si jde lehnout tak nesel. Tak se pak neda udelat to ze pes bude jinde nez je dite. Nemohla jsem pomale na chvili odejit ani na wc aniz bych nemela strach ze pes neco malymu udela. Tchyne to neresi, necha malyho a psa bez dozoru.
Nebudu se ve clastnim dome omezovat, ze kdyz si tchyne doveze psa tak my budeme.zavreni doma a pes na zahrade nebo obracene. Maly je zvykly litat vsude a nebudu se kvuli nim nejak omezovat. Takze jak pisete. Dupnout si a razantne ji rict ze v nasi domactnosti funguji nejake pravidla a ze ona jede na navstevu, takze by se mela podridit ona nam a ne my ji.
novacek1
napsal(a):
Jen jsem chtela poradit co delat. Protoze uz sem pri posledni navsteve tchyne a psa mela uz dost. Tchyne si chtela hrat s malym a pes se motal kolem ni. Kdyz tchyne rekla psovi at si jde lehnout tak nesel. Tak se pak neda udelat to ze pes bude jinde nez je dite. Nemohla jsem pomale na chvili odejit ani na wc aniz bych nemela strach ze pes neco malymu udela. Tchyne to neresi, necha malyho a psa bez dozoru.
Nebudu se ve clastnim dome omezovat, ze kdyz si tchyne doveze psa tak my budeme.zavreni doma a pes na zahrade nebo obracene. Maly je zvykly litat vsude a nebudu se kvuli nim nejak omezovat. Takze jak pisete. Dupnout si a razantne ji rict ze v nasi domactnosti funguji nejake pravidla a ze ona jede na navstevu, takze by se mela podridit ona nam a ne my ji.
A co říká na situaci její syn, váš partner?
novacek1
napsal(a):
Tak budu držet palce, abyste to nějak vyřešila...odeslání psa na "místečko" by bylo řešení, ale koukám, že s tchýní je opravdu těžká domluva...přitom by stačilo tak málo...pesanovi přivést pelíšek, dát mu nějakou kostičku na kousání...pes by měl klid a babička by si v klidu pohrála s vnoučkem, pak by třeba pesana vzala na chvíli ven a věnovala se pro změnu jemu...ono všechno jde, když se chce, ale když se nechce...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
novacek1
napsal(a):
Ja si nemůžu pomoct, ale mně přijde, ze si s tchýni nemáte moc co vyčítat - ona se chová jak slepice se psem, a Vy, než byste psa zavřela (pod přiblblým argumentem, že malej je zvyklej lítat všude), tak raději vystavujete vlastní dítě nebezpečí pokousání..., hlavně neustoupit - to je zaklad!
... tak si v těch naschválech spokojeně žijte, a ať vam to manželství dlouho vydrží
novacek1
napsal(a):
Dobry den, tchyne ma jokrsira ktery ma 13 let a nema rad male deti. Vzdy kdyz dojedou k nam a dovezou psa tak po nasem malym 2 letym synovy vyjizdi. Malej si psa chce pohladit ale nemuze protoze by pes po nem vyjel. Ted naposledy uz to byl vrchol, malej si psa chtel pohladit a pes po nem vyjel tak ze ho malem chytil zubama. Poradte co delat, nerada bych aby kdyz tchyne dojede zase se psem resila stejny problem ze pes bude vyjizdet po malym a nedejboze kdyby se stalo to, ze by pes malyho opravdu kousnul.
Velmi jednoduché - pes je starý, chce mít svůj klid, na který má právo, takže vysvětlete malému, že tenhle pes se nehladí a dejte psovi klid, který chce. Dítěti se nic nestane a pes po něm nebude mít důvod vyjíždět. Kdyby byl pes mladší, stálo by za to s tím něco dělat, ale takhle to nemá cenu.
rapotacka11
napsal(a):
Dvouletý dítě zřejmě nepřesvědčí.
jak nepřesvědčí...mí kluci OD VŽDY věděli, že na kočičku se sahá jenom za přítomnosti maminky!
Dítě a psa mechanicky oddělit a šlus.
rapotacka11
napsal(a):
Oddělit, to je jasný, ale to zadav. odmítá.
tak tomu se skoro říká paradoxon, ne...
napsal(a):
jak nepřesvědčí...mí kluci OD VŽDY věděli, že na kočičku se sahá jenom za přítomnosti maminky!
Dítě a psa mechanicky oddělit a šlus.
JJ, to jsou ty geniální děti, taky už jsem o nich slyšela, bohužel já rodím zcela negeniální děti, co ve dvou letech sotva promluví a že by poslechly si můži nechat jen zdát. Dva roky je ten nejhorší věk, dítě už je pohyblivé a neposlechne, zlaté ležící mimino.
Být zakladatelkou, tak trvám na tom, že problém bude řešit chlap, je to jeho matka. Pokud by ani potom tchýně neustoupila, tak se mi líbil nápad s přepravkou, pokud by nechtěla přepravku tak po čas návštěvy beru dítě a odcházím na procházku.
Se svatbou neporadím, možná jen oznámit, že psi mají do prostor zákaz vstupu.
napsal(a):
JJ, to jsou ty geniální děti, taky už jsem o nich slyšela, bohužel já rodím zcela negeniální děti, co ve dvou letech sotva promluví a že by poslechly si můži nechat jen zdát. Dva roky je ten nejhorší věk, dítě už je pohyblivé a neposlechne, zlaté ležící mimino.
Být zakladatelkou, tak trvám na tom, že problém bude řešit chlap, je to jeho matka. Pokud by ani potom tchýně neustoupila, tak se mi líbil nápad s přepravkou, pokud by nechtěla přepravku tak po čas návštěvy beru dítě a odcházím na procházku.
Vybrat hospodu, kam psi nemohou.
napsal(a):
Mam taky dite, ktery je divoky a chvili neposedi v klidu. Ikdyz sme rmu rikali at psa necha stejne neposlechl a pes se motal porad kolem tchyne ikdyz psovi bylo receno at jde na misto, ale pes slovo misto nezna. Ten pes nezna zadny povely. Jak sem psala vise, pes v byte nemusi poslouchat jak mi bylo receno. Takze psa nemaji vycviceneho a pes so u nich mohl od mala delat co chtel.
Na svatbu mame vybranou hospodu kam psi maji zakaz, ale na to mi bylo receno ze by psa dali nekam na cely den do pokoje ( me hospodu i s ubytováním ).
Me tady prekvapuji reakce ze ja si mam dite vychovat a oni psa ne? Vychovanej pes je zaklad. A pokud nemam psa vychovanyho a vycvycenyho na zakladni povely, tak si si psa neporizuju kdyz to nezvladnu.
A proc bych kdyz ona jede na navstevu se mela s malym omezovat a malymu nakazat tam nesmis tam je pes? Ja kdxz jedu k nekomu na navstevu tak se podridim tam kam jedu.
Psovi je 13 let, je to psí děda, zřejmě nezná děti a bojí se jich. Neberte to přes své ego, ale uvažujte racionálně - existuje nějaký důležitý důvod, by si dítě psa hladilo? Zřejmě ne, tak bude asi lepší vzít realitu na vědomí a zajistit, aby se dítě nedostalo ke psovi a pes k dítěti. V domku není přece problém je oddělit, psa do jedné místnosti s hračkami, vodou a krmením, do dveří zábrana, přes kterou se nedostane pes ani dítě, tchýně může zábranu překročit, se psem se pomazlit, pohrát, dítě si může bezpečně hrát - v čem je takový problém. Působí to na mě, že vám vadí, že se nedokážete proti tchýni prosadit.
novacek1
napsal(a):
Mam taky dite, ktery je divoky a chvili neposedi v klidu. Ikdyz sme rmu rikali at psa necha stejne neposlechl a pes se motal porad kolem tchyne ikdyz psovi bylo receno at jde na misto, ale pes slovo misto nezna. Ten pes nezna zadny povely. Jak sem psala vise, pes v byte nemusi poslouchat jak mi bylo receno. Takze psa nemaji vycviceneho a pes so u nich mohl od mala delat co chtel.
Na svatbu mame vybranou hospodu kam psi maji zakaz, ale na to mi bylo receno ze by psa dali nekam na cely den do pokoje ( me hospodu i s ubytováním ).
Tak jaký je podle vašeho příspěvku mezi vámi rozdíl - vy máte nevychované dítě a vychovávat ho nechcete a oni mají nevychovaného psa a vychovávat ho nechtějí - nemáte si vůbec co vyčítat. Mohla byste popřemýšlet nad tím, co by se mohlo vašemu neposlušnému dítěti stát, až se setkáte s velkým psem?
scylla
napsal(a):
Tak jaký je podle vašeho příspěvku mezi vámi rozdíl - vy máte nevychované dítě a vychovávat ho nechcete a oni mají nevychovaného psa a vychovávat ho nechtějí - nemáte si vůbec co vyčítat. Mohla byste popřemýšlet nad tím, co by se mohlo vašemu neposlušnému dítěti stát, až se setkáte s velkým psem?
Ja mam nevychovane dite a vychovavat ho nechci?! Aha podle vsech tady by dite ve dvou letech melo poslouchat jako hodinky.
Dite vychovavam, ale ve dvou letech z nej génia neudelam. A vy nevite ze deti maji i sva obdobi ze poslechnou a pak zase ne?
Tohle je presne typ lidi co maji radsi psi nez lidi a pak vsem.budou vykladat ze psa maji vychovanyho, ale decka si vychovat neumi.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
novacek1
napsal(a):
Me tady prekvapuji reakce ze ja si mam dite vychovat a oni psa ne? Vychovanej pes je zaklad. A pokud nemam psa vychovanyho a vycvycenyho na zakladni povely, tak si si psa neporizuju kdyz to nezvladnu.
A proc bych kdyz ona jede na navstevu se mela s malym omezovat a malymu nakazat tam nesmis tam je pes? Ja kdxz jedu k nekomu na navstevu tak se podridim tam kam jedu.
No, tak pak je všechno v pořádku - ani jedna nejste schopná, ani ochotná situaci řešit, tak to nechte být, a ono to nějak dopadne... Evidentně vám to oběma vyhovuje, a sem jste si přišla jenom požalovat na tchýni...
... a přitom by stačilo zavřít jedny dveře...
Když se mně narodil první syn měla jsem 10 ti letého čuvače.Na děti nebyl zvyklý, nemusel je.Dokud byl syn v kočárku, tak ho hlídal a nikdo cizí k němu nesměl.Když začal lézt a pak chodit, klidil se mu z cesty.Nestál o hlazení a vůbec nějaký bližší kontakt.Syna jsme naučili, že za pejskem nesmí chodit a obtěžovat ho a psa jsme naučili, že si má zalézt do kotce.Naučil se to jak pes, tak syn a naučily se to i děti bratra.Na dvoře se pohybovaly děti i pes, bez velkého dozoru volně a přesto se respektovali navzájem.I malé dítě se to nechá naučit..Ale to je už přes 35 let, dnes by to pochopil málokdo.
jéžiš, co to je za kecy?! (edit - toť k příspěvku zadavatelky v 08:55)
"Ikdyz sme rmu rikali at psa necha stejne neposlechl "
jako jak neposlechl?! Jako rodič, stejně jako psovod, musím být důsledný, neboli to zařídit tak, aby poslechl. Tomu se říká výchova, a je jedno, jestli se jedná o psa nebo dítě.
Mimochodem, jako rodič jsi povinna zabezpečit své dítě, tedy např. nenechat svévolně kontaktovat psa...(a samozřejmě totéž platí i pro majitele psa)
a k čemu tady zadavatelko furt řešíš nějakou nevýchovu psa, to fakt ničemu nepomůže. Chceš mít dítě v bezpečí, tak mechanická zábrana, jak píše scylla a další, furt dokola...
sisi58
napsal(a):
Vybrat hospodu, kam psi nemohou.
Opravdu reálně existuje hospoda, kam psi nemohou? Zatím jsem takovou nepotkala. Na poslední oslavě se k nám dokonce přidal jezevčík, který asi jen rád slaví nebo vysedává po hospodách, poněvadž nikdo netušil, kde se tam vzal a nikoho to netankovalo.
Nutno říct, že to není žádná ošklivá špeluňka, nová hezká hospoda, nicméně pořád hospoda a ještě v žádné jsem se nesetkala se zákazem vstupu se psy.
Atheira
napsal(a):
Opravdu reálně existuje hospoda, kam psi nemohou? Zatím jsem takovou nepotkala. Na poslední oslavě se k nám dokonce přidal jezevčík, který asi jen rád slaví nebo vysedává po hospodách, poněvadž nikdo netušil, kde se tam vzal a nikoho to netankovalo.
Nutno říct, že to není žádná ošklivá špeluňka, nová hezká hospoda, nicméně pořád hospoda a ještě v žádné jsem se nesetkala se zákazem vstupu se psy.
My to mame na hotelu a ano tam psi nemuzou.
novacek1
napsal(a):
Ja mam nevychovane dite a vychovavat ho nechci?! Aha podle vsech tady by dite ve dvou letech melo poslouchat jako hodinky.
Dite vychovavam, ale ve dvou letech z nej génia neudelam. A vy nevite ze deti maji i sva obdobi ze poslechnou a pak zase ne?
Tohle je presne typ lidi co maji radsi psi nez lidi a pak vsem.budou vykladat ze psa maji vychovanyho, ale decka si vychovat neumi.
Mám dvě děti, které vyrostly se psy a vím, že ve dvou letech by dítě mělo být schopné poslechnout pokyn, že nemá hladit psa, na to genius být opravdu nemusí, k tomu stačí výchova. Vy byste po tom, co jste psala výš, opravdu neměla kritizovat někoho, že si neumí vychovat dítě.
novacek1
napsal(a):
Ja se tady nebudu porad jen dohadovat. Prisla sem se sem poradit co delat a ne tsdy poslouchat jak si mame vychovat dite. Tohle je stranka o zviratech a ne detech.
Rady nejake dostala a to mi staci. Timto koncim dalsi diskuze. Dekuji.
Jak už tu někdo psal - řešení problému jsou jedny zavřené dveře.
scylla
napsal(a):
Psovi je 13 let, je to psí děda, zřejmě nezná děti a bojí se jich. Neberte to přes své ego, ale uvažujte racionálně - existuje nějaký důležitý důvod, by si dítě psa hladilo? Zřejmě ne, tak bude asi lepší vzít realitu na vědomí a zajistit, aby se dítě nedostalo ke psovi a pes k dítěti. V domku není přece problém je oddělit, psa do jedné místnosti s hračkami, vodou a krmením, do dveří zábrana, přes kterou se nedostane pes ani dítě, tchýně může zábranu překročit, se psem se pomazlit, pohrát, dítě si může bezpečně hrát - v čem je takový problém. Působí to na mě, že vám vadí, že se nedokážete proti tchýni prosadit.
Jsou tchyně, proti kterým se nevěsta prostě prosadit nedokáže.
Tchyně je na návštěvě, má se tedy přizpůsobit ona. Pokud si neumí psa srovnat, má chodit sama. Co je to za ženskou, které nevadí, že by její pes mohl pokousat vnuka? A vzhledem k tomu, že má už děti dlouho z domu a je postarší, už nemá ty oči vzadu na hlavě, jako matky malých dětí a může přehlédnout, že její pes zaútočí nebo nebude dost rychlá.
V tomto sporu jsem na straně matky s dítětem. Malé děti mají před psy přednost.
Atheira
napsal(a):
Já jo. Jsou různé hospody, restaurace, kavárny, hotely.
sisi58
napsal(a):
Tchyně je na návštěvě, má se tedy přizpůsobit ona. Pokud si neumí psa srovnat, má chodit sama. Co je to za ženskou, které nevadí, že by její pes mohl pokousat vnuka? A vzhledem k tomu, že má už děti dlouho z domu a je postarší, už nemá ty oči vzadu na hlavě, jako matky malých dětí a může přehlédnout, že její pes zaútočí nebo nebude dost rychlá.
Dekuji. Konecne je tu nekdo kdo to vidi jako matka ditete.
Ona kdyz je u nas na navsteve nemuzu hlidat ji, psa a malyho. To proste nejde, taky musim jit uvarit, odskocit si. A kdyz ji reknu at hlida malyho, musi ho proste hlidat a ne ze se mi jde, vrtat'' do zahradky a necha malyho a psa bez dozoru. Takto to nemuze fungovat nikde.
Tehdy mi sem chtela vzit psa kdyz mel nemocny nohy rozkousany do krve a nevedeli proc to ma. Jestli infekce nebo co. A to mi ho sem chtela vzit. Rekla sem ne a odpoved od ni byla, ze si malej musi udelat taky imunitu. A to tchyne dela ve zdravotnictvi.
Tak pak tady na me muzou vsichni nadavat, ze si mam vychovat dite.
novacek1
napsal(a):
Dekuji. Konecne je tu nekdo kdo to vidi jako matka ditete.
Ona kdyz je u nas na navsteve nemuzu hlidat ji, psa a malyho. To proste nejde, taky musim jit uvarit, odskocit si. A kdyz ji reknu at hlida malyho, musi ho proste hlidat a ne ze se mi jde, vrtat'' do zahradky a necha malyho a psa bez dozoru. Takto to nemuze fungovat nikde.
Tehdy mi sem chtela vzit psa kdyz mel nemocny nohy rozkousany do krve a nevedeli proc to ma. Jestli infekce nebo co. A to mi ho sem chtela vzit. Rekla sem ne a odpoved od ni byla, ze si malej musi udelat taky imunitu. A to tchyne dela ve zdravotnictvi.
Tak pak tady na me muzou vsichni nadavat, ze si mam vychovat dite.
No tak je tchyně blbá. Potíž je v tom, že její myšlení a přístup nemůžete ovlivnit. Můžete ovlivnit jen sama sebe a své nejbližší okolí.
Váš problém není pes, ale tchyně. Sedněte si s nastávajícím, proberte situaci a pak vystupujte spolu a jednotně. Stanovte spolu a jednotně pravidla, podle kterých tchyně prostě musí fungovat. Spolu a jednotně jí je sdělte. Spolu a jednotně na nich trvejte a vysvětlujte, proč to tak chcete. Spolu a jednotně jí vytýkejte, když je nedodrží.
Jinak sebevychovanější dítě a sebevychovanější pes prostě musí být pod dozorem, když jsou spolu. Je-li tchyně blbá, pak do toho musíte zahrnout i ji, tedy dítě nesmí být samo ani s ní. Nedá se nic dělat.
Takže stále platí - buďto oddělit, nebo když spolu, tak pod 100% dozorem.
sisi58
napsal(a):
Pochybuji, že budou mít svatbu v hospodě.
Takže předpokládám, že hotel na úrovni.
Ne každý je milovník zvířat, a ne každý je milovník jorků.
Ano je to hotel na urovni a ne nejaka obycejna hospoda.
Zvirata mam rada i psi, ale vychovanyho psa a ne ze ja budu poslouchat psa a ne pes me.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.24.195
Jsou dvě řešení, buď psa a dítě hlídat anebo si prostě tvrdě dupnout ať už vy sama nebo s nastávajícím. Jiný možnosti jaksi nejsou a my vám je tu nevykouzlíme.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsou dvě řešení, buď psa a dítě hlídat anebo si prostě tvrdě dupnout ať už vy sama nebo s nastávajícím. Jiný možnosti jaksi nejsou a my vám je tu nevykouzlíme.
Jak jsem psala vyse nemuzu hlidat tchyni, psa a malyho. Nemam oci taky porad vsude. Takze jediny reseni by bylo dupnout si at uz to dopadne jak chce. A zavirat nekam psa to ho rovnou muze nechat doma samotnyho kde pes bude mit klid. Bala bych se ho zavrit i z toho duvodu ze by mi nervama a vzteky znicil doma nabytek a jiny veci.
Andrýsek3
napsal(a):
Proboha scyllo, setkala jste se někdy s živým dítětem?
Pani asi nevi, co je mit zivy dite ktery lita vsude a chvili neposedi. Nemuzu za to, ze mame doma zivy dite ktery proste nesedi cely den na jednom miste, ale ze lita k torpedo. A ze je dite hlucny, to hold ty maly deti jsou zivy a hlucny. A ten pes se proste boji ran a rychlych pohybu. A to mam malymu nakazat, ze dojede tchyne se psem aby malej byl ukaznenej a sedel cely den na jednom miste. Radsi zivy, hlucny a zdravi dite nez nervozniho psa.
mno v nej hotelech v civilizovaném světě si hosta i se psem považujou, naopak zaplivané špeluňky mívají výhrady
takže kecy v kleci "úrovňová" nevěsta, blbá tchyně (bude mít určitě geniálního synka)
spolek k pohledání
jak řešit tu padlo mockrát, bez efektu...
proč se nezapojí ženich sme se nedozvěděli...
jak u blbejch na dvorečku je vidět, že se máme dobře, když se tu řeší kraviny
ale hlavně, že je mír
lupus4
napsal(a):
mno v nej hotelech v civilizovaném světě si hosta i se psem považujou, naopak zaplivané špeluňky mívají výhrady
takže kecy v kleci "úrovňová" nevěsta, blbá tchyně (bude mít určitě geniálního synka)
spolek k pohledání
jak řešit tu padlo mockrát, bez efektu...
proč se nezapojí ženich sme se nedozvěděli...
jak u blbejch na dvorečku je vidět, že se máme dobře, když se tu řeší kraviny
ale hlavně, že je mír
Hlavne ze se bavite.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
novacek1
napsal(a):
Hlavne ze se bavite.
Já myslím, že rad tady padla celá řada, ale vypadá to, že ve skutečnosti nic řešit nechcete, a jen jste si sem přišla postěžovat, protože si nemáte s kým pokecat, neb je venku hnusně, a budoucí novomanžel před Vámí i svou matkou raději někam prchnul (ani se mu nedivím).
... takže fauna vlastně posloužila jako jakási zpovědnice, a kdyby se našel ještě někdo, kdo Vás řádně polituje, a tchýni prokleje minimálně do 10. pokolení (ideálně někdo, kdo ovládá woo-doo), tak by byl váš den konečně i zalitý sluncem...
novacek1
napsal(a):
Jak jsem psala vyse nemuzu hlidat tchyni, psa a malyho. Nemam oci taky porad vsude. Takze jediny reseni by bylo dupnout si at uz to dopadne jak chce. A zavirat nekam psa to ho rovnou muze nechat doma samotnyho kde pes bude mit klid. Bala bych se ho zavrit i z toho duvodu ze by mi nervama a vzteky znicil doma nabytek a jiny veci.
Chci se jen zeptat, tchyně má yorka od štěněte?
sisi58
napsal(a):
Já to třeba chápu podobně jako vy, ale jak to chcete řešit? Můžeme si tady na tu tchýni zanadávat, jaká je to furie, ale tím ten problém zadavatelky asi nevyřešíme. Já si myslím, že řešit by měl partner, je to přece jen jeho matka a od něho nějaké jakékoliv návrhy dané nepříjemné situace snad lépe přijme. Nebo taky ne a pokud se vztahy vyhrotí, tak to třeba dopadne jako v jiných rodinách, kdy se rodiče s potomky nestýkají. Bohužel.
novacek1
napsal(a):
Pani asi nevi, co je mit zivy dite ktery lita vsude a chvili neposedi. Nemuzu za to, ze mame doma zivy dite ktery proste nesedi cely den na jednom miste, ale ze lita k torpedo. A ze je dite hlucny, to hold ty maly deti jsou zivy a hlucny. A ten pes se proste boji ran a rychlych pohybu. A to mam malymu nakazat, ze dojede tchyne se psem aby malej byl ukaznenej a sedel cely den na jednom miste. Radsi zivy, hlucny a zdravi dite nez nervozniho psa.
Teď budu hnusná...naprosto "miluju" zivy dite ktery proste nesedi cely den na jednom miste, ale ze lita k torpedo. A ze je dite hlucny, to hold ty maly deti jsou zivy a hlucny...takových mám v krámě pár za den...lítaj po celym obchodě, všude lezou a řvou - pardon - jsou hlučné...rodiče se buď snaží potomka usměrnit, takže řvou na dítě a dítě řve ještě víc nebo mu domlouvají po dobrém - bez účinku, což korunují hláškou "buď hodný/á nebo se paní (já) bude zlobit a nechá si tě tady - no tak to je moje vroucné přání nechávat si cizí zlobivé děti a nebo chování dětí naprosto ignorují a když je náhodou upozorníme, že tady děti nemůžou takhle lítat, že se můžou zranit, tak se ještě urazí a nebo dost nepříjemně argumentují "že mají dítě a to holt lítá a je hlučnější. Asi mám na výchovu dětí jiný názor, ale dnes je jiná doba, děti můžou cokoliv a matka malého dítěte je nadčlověk - někdy mi to tak připadá a my všichni si musíme z ní a z jejího potomka sednout na zadel a tolerovat, že se dítě ŽIVĚJŠÍ"...nechci toto tolerovat, mám z takových dětí vyrážku...ale musím, protože děti jsou naprosto nedotknutelná stvoření a nemůžu říct upřímně co si myslím, musím se chovat slušně a profesionálně.
Radsi zivy, hlucny a zdravi dite nez nervozniho psa....nedivím se, že je z toho pes nervózní.
A ještě jednou podotýkám i malé, které není génius se dá naučit, aby na psa nešahalo.
Chápu vás, že jste naštvaná na tchýni, jak psaly holky výše - psa mechanicky oddělit...je mi toho psa fakt líto, má nezodpovědnou paničku, která není schopná psa ochránit před dotěrným dítětem, které neumí poslechnout...
novacek1
napsal(a):
Ne nema, mela ho kdyz mu byl pry asi tak rok.
jsem si to myslela. Tipuju, že je i bez PP, takže z množírny. To je žádná socializace ve štěněcím věku a tchyně mu evidentně se socializačkou nepomohla. Takže teď má 13letýho stařečka, kterej má paniku z dětí, separační úzkost, no tady je každá rada drahá. Po 13letym pejskovi už nemůžete chtít vůbec nic. A dvouletý děcko se krásně dá naučit co smí a co ne, jen stačí být důslednější. Jinak řešení jsou ty zavřený dveře.
novacek1
napsal(a):
Dejte psa do ohrádky, bude na tchyni vidět a zàroveň k sobě s dítětem nebudou moct.
napsal(a):
Já to třeba chápu podobně jako vy, ale jak to chcete řešit? Můžeme si tady na tu tchýni zanadávat, jaká je to furie, ale tím ten problém zadavatelky asi nevyřešíme. Já si myslím, že řešit by měl partner, je to přece jen jeho matka a od něho nějaké jakékoliv návrhy dané nepříjemné situace snad lépe přijme. Nebo taky ne a pokud se vztahy vyhrotí, tak to třeba dopadne jako v jiných rodinách, kdy se rodiče s potomky nestýkají. Bohužel.
Máte pravdu.
My to tu opravdu nevyřešíme. Měl by to řešit syn se svou matkou. Ale nikdo tu neví, jaké vztahy v rodině jsou, kdo se s kým "kamarádí", kdo koho poslouchá a tak.
Ale v určitou chvíli by měla být pro muže jeho rodina a hlavně děti prioritou. To neznamená, že nemá mámu/rodiče méně rád, ale děti ho potřebují víc a on si toho má být vědom.
sisi58
napsal(a):
Máte pravdu.
My to tu opravdu nevyřešíme. Měl by to řešit syn se svou matkou. Ale nikdo tu neví, jaké vztahy v rodině jsou, kdo se s kým "kamarádí", kdo koho poslouchá a tak.
Ale v určitou chvíli by měla být pro muže jeho rodina a hlavně děti prioritou. To neznamená, že nemá mámu/rodiče méně rád, ale děti ho potřebují víc a on si toho má být vědom.
Vztahy v rodine co se tyce jejich strany nejsou moc dobre. Tchyne poradne o vnuka ani nestoji. A ani nam s malym nejak nikdy nepomohla co se tyce hlidani apodobne.
novacek1
napsal(a):
Dobry den, tchyne ma jokrsira ktery ma 13 let a nema rad male deti. Vzdy kdyz dojedou k nam a dovezou psa tak po nasem malym 2 letym synovy vyjizdi. Malej si psa chce pohladit ale nemuze protoze by pes po nem vyjel. Ted naposledy uz to byl vrchol, malej si psa chtel pohladit a pes po nem vyjel tak ze ho malem chytil zubama. Poradte co delat, nerada bych aby kdyz tchyne dojede zase se psem resila stejny problem ze pes bude vyjizdet po malym a nedejboze kdyby se stalo to, ze by pes malyho opravdu kousnul.
a mnažel to enchává být. At si to s mámou vyřeší on. Tomu psovi nejlépe bude doma a ne ho tahat všude možně, navíc když neumí poslechnout. prostě jí jasně řekněte že pes k vám do bytu nesmí . Ten pes je sice starý, chce mít klid proto nechápu majitele psa že ho tahá po návštěvách navíc když ví že to v klidu neproběhne jasně říct, se psem vůbec nejezdi . Nebo když máte barák tak at je se psem venku .To je mžik a dítě bude pokousaný
"V tomto sporu jsem na straně matky s dítětem. Malé děti mají před psy přednost."
Sporu? V jakém sporu? To patrně pouze zadavatelka zatím nepochopila, že je jako matka povinna dítě zabezpečit a to v každém okamžiku a že se to v tomto případě patrně jinak než oddělením dítěte a psa udělat nedá...
a jo, taky mám dvě děti, starší hyperaktivní, ne jen "živé" dítě, ale skutečně hyperaktivní...
napsal(a):
"V tomto sporu jsem na straně matky s dítětem. Malé děti mají před psy přednost."
Sporu? V jakém sporu? To patrně pouze zadavatelka zatím nepochopila, že je jako matka povinna dítě zabezpečit a to v každém okamžiku a že se to v tomto případě patrně jinak než oddělením dítěte a psa udělat nedá...
a jo, taky mám dvě děti, starší hyperaktivní, ne jen "živé" dítě, ale skutečně hyperaktivní...
Dřív byly děti buď hodné nebo zlobivé. Hodné byly chváleny, zlobivé dítě bylo plácnuto.
Když NESMÍŠ pochopí štěně, musí to pochopit i dítě.
Teď se nazývá jakékoliv vybočení z normálu hyperaktivitou. Je fajn, že je na to pojmenování. Jen to jaksi tu rozjívenost dětí neřeší.
Určitě jsou mámy, které i "zlobivé" děti vychovávají s láskou a dobře. Ale pokud bude většina matek věnovat svou pozornost mobilu, místo dítěti, bude těch zlobivých stále víc. Dítě chce matčinu pozornost. Pokud ji nemá jako hodné, bude zlobit. Jakákoliv pozornost je pro ně lepší(i třeba kárání) než když si matka dítěte nevšímá.
Omluva za vybočení od tématu.
sisi58
napsal(a):
Dřív byly děti buď hodné nebo zlobivé. Hodné byly chváleny, zlobivé dítě bylo plácnuto.
Teď se nazývá jakékoliv vybočení z normálu hyperaktivitou. Je fajn, že je na to pojmenování. Jen to jaksi tu rozjívenost dětí neřeší.
Určitě jsou mámy, které i "zlobivé" děti vychovávají s láskou a dobře. Ale pokud bude většina matek věnovat svou pozornost mobilu, místo dítěti, bude těch zlobivých stále víc. Dítě chce matčinu pozornost. Pokud ji nemá jako hodné, bude zlobit. Jakákoliv pozornost je pro ně lepší(i třeba kárání) než když si matka dítěte nevšímá.
Ale jděte.. hyperaktivita není nějaký vymyšlený termín na zlobivé děti. Pokud dítě opravdu ADHD má, tak je to naprosto jiný přístup a pak opravdu lituji maminky těchto dětí, že na ně lidi koukají, že si neumí vychovat dítě. Přála bych jim, aby se jim takové dítě dostalo pod ruce, je to opravdu "sranda" taková vrozená porucha, a z toho dítěte to nevytřískáte. To, že se ten termín používá více, než by měl, a na děti, který tím netrpí je druhá věc. Ale nijak zásadně se s tím nesetkávám.
Huskyjanina
napsal(a):
jsem si to myslela. Tipuju, že je i bez PP, takže z množírny. To je žádná socializace ve štěněcím věku a tchyně mu evidentně se socializačkou nepomohla. Takže teď má 13letýho stařečka, kterej má paniku z dětí, separační úzkost, no tady je každá rada drahá. Po 13letym pejskovi už nemůžete chtít vůbec nic. A dvouletý děcko se krásně dá naučit co smí a co ne, jen stačí být důslednější. Jinak řešení jsou ty zavřený dveře.
Evidentně nemá tchyně rozum, a dle sdělení zadavatelky ani vztah k vnukovi.
Tak ať sedí doma na zadeli, když chce být se psem raději, než s vnukem.
Výchova dítěte není náš problém, není to naše dítě. Je to normální malé dítě, které se učí, jak žít ve světě dospělých.
Taky jsem byla velice radikální, jako matka, teď, ve vyšším věku, už vím, že všechno není jen bílé nebo černé.
Až se bude rodičovství učit na nějaké spešl škole a budou se z něj skládat zkoušky, pak můžeme dotyčnou sekýrovat, že to neumí. Ale zatím se matky učí vychovávat děti za pochodu. Vlastní matka a tchyně by měly být mamince oporou a rádcem, jak na to. Neboť mají více zkušeností. Tuhle je tchyně k ničemu. Takže paní dělá, co může. Když by na to kašlala, neptá se.
"Dřív byly děti buď hodné nebo zlobivé. Hodné byly chváleny, zlobivé dítě bylo plácnuto.
Teď se nazývá jakékoliv vybočení z normálu hyperaktivitou. Je fajn, že je na to pojmenování. Jen to jaksi tu rozjívenost dětí neřeší."
sisi, to moje hyperaktivní dítě letos oslaví 28. narozeniny, takže to zcela jistě spadá do kategorie "dřív", žejo
a bylo to zcela nerozjívené a zlaté dítě...ale mega"živé"
"Takže paní dělá, co může. "
nedělá.
Může zavřít ty dveře, dát zábranu do dveří či zvolit jiný způsob, tohle všechno fakt může a může to udělat hned! Ono to pokousání je otázka pár vteřin, za tu dobu fakt výchovu psa ani mezilidské vztahy členů jejich rodiny nevyřeší...
sisi58
napsal(a):
Evidentně nemá tchyně rozum, a dle sdělení zadavatelky ani vztah k vnukovi.
Tak ať sedí doma na zadeli, když chce být se psem raději, než s vnukem.
Výchova dítěte není náš problém, není to naše dítě. Je to normální malé dítě, které se učí, jak žít ve světě dospělých.
Taky jsem byla velice radikální, jako matka, teď, ve vyšším věku, už vím, že všechno není jen bílé nebo černé.
Až se bude rodičovství učit na nějaké spešl škole a budou se z něj skládat zkoušky, pak můžeme dotyčnou sekýrovat, že to neumí. Ale zatím se matky učí vychovávat děti za pochodu. Vlastní matka a tchyně by měly být mamince oporou a rádcem, jak na to. Neboť mají více zkušeností. Tuhle je tchyně k ničemu. Takže paní dělá, co může. Když by na to kašlala, neptá se.
Dekuji. Dite se snazim vychovavat jak nejlip to jde. Ale jak uz sem psala, ve dvou letech z nej genia neudelam. At me nekdo ukaze kdo ma dvoulete dite tak vychovane ze poslechne na slovo a nikdy nezazlobi a dokaze skoro cely den sedet na jednom miste pak neni dite ale stroj. Dite potrebuje objevovat svet a ucit se.
Delala sem co sem mohla uz predtim, ale vse je marny. Tchyne si mysli, ze kdyz je dum jejiho syna muze si u nas velet a neposlechnout si muj nazor co se tyce vychovy psa a podobne.
Ja si svy dite budu branit a chranit at se deje cokoliv, ale jelikoz.je to jeji prvni vnuk mela by byt trosku rozumnejsi, ale dle me.mi to dela naschval a psa schvalne predhazuje malymu. Sama videla ze pes se boji a dala ho malymu na auto aby ho vozil, pes se trepal ale.hlavne ze tchyne se smala. Tak ma pak cenu se dohadovat. Stejne kdybych psa u nas zavrela, ona by ho zase pustila, protoze by rekla ze pes se zavirat nebude.
novacek1
napsal(a):
Dekuji. Dite se snazim vychovavat jak nejlip to jde. Ale jak uz sem psala, ve dvou letech z nej genia neudelam. At me nekdo ukaze kdo ma dvoulete dite tak vychovane ze poslechne na slovo a nikdy nezazlobi a dokaze skoro cely den sedet na jednom miste pak neni dite ale stroj. Dite potrebuje objevovat svet a ucit se.
Delala sem co sem mohla uz predtim, ale vse je marny. Tchyne si mysli, ze kdyz je dum jejiho syna muze si u nas velet a neposlechnout si muj nazor co se tyce vychovy psa a podobne.
Ja si svy dite budu branit a chranit at se deje cokoliv, ale jelikoz.je to jeji prvni vnuk mela by byt trosku rozumnejsi, ale dle me.mi to dela naschval a psa schvalne predhazuje malymu. Sama videla ze pes se boji a dala ho malymu na auto aby ho vozil, pes se trepal ale.hlavne ze tchyne se smala. Tak ma pak cenu se dohadovat. Stejne kdybych psa u nas zavrela, ona by ho zase pustila, protoze by rekla ze pes se zavirat nebude.
Pak je ovšem opět na místě otázka, co na to váš partner? Je mu to jedno? Je mu jedno, že může dojít ke zranění jeho dítěte? Nezastane se vás a svého dítěte? Já osobně bych v takovém případě o té svatbě ještě sakra popřemýšlela, ale to sem nepatří . Takže pokud by tchyně psa stejně pustila a chová se i k psovi popsaným způsobem (to auto), tak hlavním problémem psa není dítě, ale panička a pro vás jediným řešením asi opravdu během návštěvy tchýně vyklidit s dítětem "pole" a udělat si hezkou procházku/výlet a doufat, že tomu chlapovi dojde, že by tu situaci asi fakt měl začít řešit.
Co tady furt fňukáte ? Řekněte ženichovi ať se s mámou domluví...jestli je to mamánek, tak si ho neberte...
No maminko, aby to s tím hyperaktivním děťátkem nebylo jako ve známém vtipu :
zpráva psychologa:
Vážená maminko, vyšetřil jsem vaše dítě i jeho učitele a mohu konstatovat, že vaše dcera není ani dislektik, ani disgrafik, dokonce není ani autista.Ten váš líný, arogantní, drzý a vulgární spratek je naprosto zdráv.
sisi58
napsal(a):
..zřejmě jste se nesetkala s opravdu diagnostikovanou ADHD dříve hyperaktivitou, kdy jsou děti na lécích a rodiče občas melou z posledního - prachobyčejně zlobící dítě, které stačí okřiknout nebo plácnout je proti tomu požehnáním...
...je smutné, když se dva - respektive tři nedokáží normálně dohodnout - odnese to dítě i pes...pes je třináctiletý a děti už se asi mít rád nenaučí, dítě pokud je živé a zvyklé bez omezení ke všem psům chodit asi také jen tak nepochopí, že zrovna k tomuto psovi ne...prostě je to jen a jen na dospělých - jejich ochotě vše v pohodě a ku blahu psa a bezpečnosti dítěte vyřešit... nevidím smysl tahat takhle starého psa na akce, z kterých je nervózní a nic mu nepřináší...jsou dvě nejjednodušší řešení- psa nechat v jeho domově - pokud se bude jednat o celodenní akci zařídit mu venčení sousedkou, kamarádkou a podobně anebo pokud musí mít paní psa mermomocí s sebou - tak ho prostě zavřít do pokoje, kde bude mimo dění...pokud se na tomhle nedokáže rodina domluvit a spolupracovat na nejvýhodnějším řešení pro všechny nevím jak potom bude vše fungovat až přijde opravdový malér...a moc bych si rozmyslela partnera, který není schopný rozumně promluvit se svou matkou a zároveň být oporou a podpořit svou partnerku...takhle to odnese dítě i pes...
napsal(a):
"Dřív byly děti buď hodné nebo zlobivé. Hodné byly chváleny, zlobivé dítě bylo plácnuto.
Teď se nazývá jakékoliv vybočení z normálu hyperaktivitou. Je fajn, že je na to pojmenování. Jen to jaksi tu rozjívenost dětí neřeší."
sisi, to moje hyperaktivní dítě letos oslaví 28. narozeniny, takže to zcela jistě spadá do kategorie "dřív", žejo
a bylo to zcela nerozjívené a zlaté dítě...ale mega"živé"
"Takže paní dělá, co může. "
nedělá.
Může zavřít ty dveře, dát zábranu do dveří či zvolit jiný způsob, tohle všechno fakt může a může to udělat hned! Ono to pokousání je otázka pár vteřin, za tu dobu fakt výchovu psa ani mezilidské vztahy členů jejich rodiny nevyřeší...
Napsala jsem to špatně. Ne dělá, co může, ale dělá, co zná a co se jí jeví, jako nejméně konfliktní. Opakuji, každý není takový borec, aby se postavil světu a už vůbec ne tchýni.
A ano, děti jste zřejmě vychovala dobře. Myslím, že dřív byly děti živější, protože venku. Neseděli jako buchty doma, a nečučeli do PC a mobilů.
každý není takový borec, aby se postavil světu a už vůbec ne tchýni
To je fakt, taky mi to dlouho trvalo, ale ono po létech mlčení a snášení všeho možného jednoho dne fakt vybuchnete. Ovšem manžel musí stát při vás, to je jasné. A teď mám klid
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Napsala jsem to špatně. Ne dělá, co může, ale dělá, co zná a co se jí jeví, jako nejméně konfliktní. Opakuji, každý není takový borec, aby se postavil světu a už vůbec ne tchýni.
A ano, děti jste zřejmě vychovala dobře. Myslím, že dřív byly děti živější, protože venku. Neseděli jako buchty doma, a nečučeli do PC a mobilů.
Vždyť není vůbec potřeba stavět se tchýni - to ani bez opory partnera nejde (a tady patrně žádná nebude). Ale zavřít dveře, popř. koupit za pár korun ohrádku pro psa nebo zábranu do dveří snad není žádný heroický vykon - to zvládne i průměrně inteligentní člověk.
Jak už tu někdo psal - když nejsou schopní najít kompromis a řešit takovou prkotinu, tak co budou dělat, až přijdou opravdové problémy... ?!
... ovšem když člověk nechce, je to horší než kdyby nemohl
sisi58
napsal(a):
Presne tak jak pisete, kazdy neni botec aby se vsemu poradne postavil. A kor kdyz nevite jak to ta dotycna osoba vezme
Tchyne je takovy generál, rekl mi to jeji byvaly manzel ze si na ni mam davat pozor. Ze chce velet svetu. Takze jak pak chcete s takovym clovekem normalne vyjit, natoz se domluvit na necem.rozumne. a jak sem uz psala, barak jejiho syna, takze ona si mysli ze nam.tady budet delat poradky a ze jeji pes muze u nas vse tak jak u ni doma. A radsi stokrat.okrikne vnuka nez by si i ona psa usmernila. Ja si dite ohlidam.
novacek1
napsal(a):
Vsichni tady pisete at psa nekam zavru, dam do ohradky apod. A co kdyz ja toho psa tady nechci, ne kazdy je rad kdyz mu nekdo taha psa do domu aniz by se zeptal, jestli ten pes muze na navstevu nebo ne.
V tom případě to není k řešení na fauně. Tady asi žádný odborník na rodinné vztahy není.
lupus4
napsal(a):
stále se vyhýbáte odpovědi - Co na to ženich ?
Ženich je chycen mezi nastávající a maminku.
Ono se říká, že partnera si hledáme podle vlastních rodičů, co jsem to pročetla, tak nastávající je stejně umanutá jako maminka.
novacek1
napsal(a):
Vsichni tady pisete at psa nekam zavru, dam do ohradky apod. A co kdyz ja toho psa tady nechci, ne kazdy je rad kdyz mu nekdo taha psa do domu aniz by se zeptal, jestli ten pes muze na navstevu nebo ne.
a co s tím tady uděláme?!
v zadání bylo :
"Poradte co delat, nerada bych aby kdyz tchyne dojede zase se psem resila stejny problem ze pes bude vyjizdet po malym a nedejboze kdyby se stalo to, ze by pes malyho opravdu kousnul."
na to rady padly, až až...
novacek1
napsal(a):
Presne tak jak pisete, kazdy neni botec aby se vsemu poradne postavil. A kor kdyz nevite jak to ta dotycna osoba vezme
Tchyne je takovy generál, rekl mi to jeji byvaly manzel ze si na ni mam davat pozor. Ze chce velet svetu. Takze jak pak chcete s takovym clovekem normalne vyjit, natoz se domluvit na necem.rozumne. a jak sem uz psala, barak jejiho syna, takze ona si mysli ze nam.tady budet delat poradky a ze jeji pes muze u nas vse tak jak u ni doma. A radsi stokrat.okrikne vnuka nez by si i ona psa usmernila. Ja si dite ohlidam.
Tady a s námi to nevyřešíte. Musíte to řešit doma s tchyní a především se svým partnerem. Je to jeho matka. Vy se neustále bráníte a hledáte důvody, proč nemůžete uplatnit rady, kterých se vám zde dostalo. A že jich bylo dost. Přitom byste měla mít na mysli především bezpečí svého dítěte a zajistit, aby pes dítě nekousl. Vaše dítě, vaše odpovědnost za něj.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.24.195
napsal(a):
..zřejmě jste se nesetkala s opravdu diagnostikovanou ADHD dříve hyperaktivitou, kdy jsou děti na lécích a rodiče občas melou z posledního - prachobyčejně zlobící dítě, které stačí okřiknout nebo plácnout je proti tomu požehnáním...
Já mám třeba takové oba bratry. Jeden o 8 a druhý o 16let mladší takže to mám z první ruky. Při troše snahy se to dá zvádat uplně normálně. Nejsou to divoké bestie, stačí vědět jak na ně. Ale kupodivu i takové dítě je schopno se jako malé naučit že na tohle zvířátko sahat nemá.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
novacek1
napsal(a):
KONEC DISKUZE!
Jo!
... nebo vám tatínek vyhlásí válku!
novacek1
napsal(a):
Toto je opravdu problém jak pojď na mě z boku. Je to Váš domov, Vy si určujete pravidla. Tedy Vy a Váš partner.
Tchyni prostě řekněte, že k Vám pes nesmí, případně ji přestaňte zvát k sobě domů. Vídat se přece můžete v kavárně, na procházce, na zahradě, v parku, v knihovně... Pokud stojí před Vašimi dveřmi bez pozvání, prostě ji nezvěte dál, pokud se chce nakvartýrovat bez pozvání, odmítněte ji. Maminko, nezlobte se, ale teď se nám to nehodí/Maminko, vždyť jsme vám říkali, že sem pes nesmí. Nebo jestliže je tchyně opravdu ježibaba, předstírejte, že neslyšíte zvonek.
Tohle by se řešilo snáz, kdyby se to začalo řešit včas - nejpozději po narození potomka jste musela vědět, že Vám pes doma nevyhovuje, tak jste to mohla říct tchyni. Teď budete hůř hledat důvod, proč pes z ničeho nic vadí, ale i tak to lze vyřešit. Přinejhorším použijte nějakou výmluvu - klasicky alergie na psa je moc často zneužívaná, proč to projednou nepoužít pro něco dobrého?
Jestli Vašemu partnerovi pes nevadí nebo ho i vítá - no a co? Váš názor taky platí a měl by Vás podpořit, když mu vysvětlíte, jak je to pro Vás důležité a že se bojíte o dítě. Jestli Vás nedokáže podpořit v takto elementární věci, pryč od něj a hledat dítěti lepší mužský vzor.
S některými tchyněmi je to těžké. Tchyně nemá povinnost Vám s dítětem pomáhat, hlídat apod., ale má povinnost u Vás doma fungovat podle Vašich pravidel. Jestliže je to ten typ tchyně, co k Vám přijede přerovnat šuplíky ve skříni a zkritizovat Vás, jak špatně vaříte a vedete domácnost, pozvěte tchyni v rámci dobrých mravů jednou za tři měsíce do kavárny (nebo kamkoli jinam) na půl hodiny, hodinku. Víc ji přece vidět vůbec nemusíte. Jestliže Váš partner ji chce vídat častěji, tak ať, nemusí to být u Vás doma. Může vzít malého a tchyni na procházku a Vy můžete v klidu dohánět, co jste s malým děckem za zády nestihla. Nebo si číst knížku.
Ostatní tady mají pravdu: Toto vůbec není problém hodný nějakého složitého řešení. S trochou diplomacie lze vyřešit snadno. Opravdu netuším, co budete dělat v okamžiku vážného problému.
novacek1
napsal(a):
Tak teď už je to jasné...nechcete řešit to, jak zabezpečit, aby se něco nestalo, vy PSA DOMA NECHCETE...tak proč to řešíte tady s námi, proč tady navrhujeme nějaká řešení, pokud se nedá domluvit s tchýní, tak to musíte řešit s partnerem...a pozor jaký si to uděláte takový to budete mít, aby vám tchýně nekecala úplně do všeho...jestli je generál, tak to není jen o momentálním problému se psem, ale můžete s tím bojovat celý život. A pokud nebudete mít oporu v partnerovi nebo pokud tchýni nezvládnete sama, tak budete pořád "fňukat" někde na internetových diskuzích, kde ale váš vztah s tchýní nikdo nevyřeší, max vás můžou politovat.
Čím dál tím víc bych si chtěla poslechnout verzi tchyně a partnera. Ono to nebude tak černobílé, jak je tu líčeno...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vždyť není vůbec potřeba stavět se tchýni - to ani bez opory partnera nejde (a tady patrně žádná nebude). Ale zavřít dveře, popř. koupit za pár korun ohrádku pro psa nebo zábranu do dveří snad není žádný heroický vykon - to zvládne i průměrně inteligentní člověk.
Jak už tu někdo psal - když nejsou schopní najít kompromis a řešit takovou prkotinu, tak co budou dělat, až přijdou opravdové problémy... ?!
... ovšem když člověk nechce, je to horší než kdyby nemohl
Paní koupí ohrádku nebo zavře psa vedle a bude oheň na střeše!
Někteří staří lidé jsou horší jak děti.Ty můžete umravnit. Zkoušeli jste umravňovat zarputilého důchodce?
A zřejmě se syn za ni nepostaví. Aby to měl dobré na obě strany. Nesnáším nerozhodné mužské, raději blbé rozhodnutí, za kterým si stojí, než tohle chození kolem horké kaše. A taky nemám ráda chlapy, kteří si neberou matky svých dětí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
sisi58
napsal(a):
Paní koupí ohrádku nebo zavře psa vedle a bude oheň na střeše!
Někteří staří lidé jsou horší jak děti.Ty můžete umravnit. Zkoušeli jste umravňovat zarputilého důchodce?
A zřejmě se syn za ni nepostaví. Aby to měl dobré na obě strany. Nesnáším nerozhodné mužské, raději blbé rozhodnutí, za kterým si stojí, než tohle chození kolem horké kaše. A taky nemám ráda chlapy, kteří si neberou matky svých dětí.
Víte, ono to jde udělat i bez konfliktu, např.:
koupím psovi ohrádku, do toho chundelatej pelíšek, a řeknu - hele matinko, co jsem Čikovi (nebo jak se pes jmenuje) koupila! Konečně tady bude mít své místečko, kde bude mít klid. Čiko náá, tady máš kostičku …, a psa zavřu do ohrádky …
Však tchýni nemusím vykládat, jak mě její pes s.re, a že bych ho nejraději rozebrala na součástky!
Zkrátka, pokud mám okolo lidi, na který nemám páky, a přesto s nima musím vycházet, tak se to snažím udělat tak, aby to nebyl věčný boj, protože to nikam nevede (teda vede - k brzkému rozvodu ).
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Víte, ono to jde udělat i bez konfliktu, např.:
koupím psovi ohrádku, do toho chundelatej pelíšek, a řeknu - hele matinko, co jsem Čikovi (nebo jak se pes jmenuje) koupila! Konečně tady bude mít své místečko, kde bude mít klid. Čiko náá, tady máš kostičku …, a psa zavřu do ohrádky …
Však tchýni nemusím vykládat, jak mě její pes s.re, a že bych ho nejraději rozebrala na součástky!
Zkrátka, pokud mám okolo lidi, na který nemám páky, a přesto s nima musím vycházet, tak se to snažím udělat tak, aby to nebyl věčný boj, protože to nikam nevede (teda vede - k brzkému rozvodu ).
Jo jeví se to jako rozumné řešení...ale ne pro zadavatelku...ta nechce, aby tam pes na návštěvu chodil.
Nevím kolik je zadavatelce let, předpokládám, že je mladší ročník, ono ta ochota ke kompromisům a "umění manipulovat s okolím", tak aby dotyčná osoba toto jako manipulaci nebrala může být úměrně závislá na tom, co má člověk odžito (až se mu to v hlavě srovná). A hlavně se musí chtít.
napsal(a):
Bohužel řada mamánků proti mamince nepůjde, znám jich dost. Co píše zadavatelka je nepříjemná situace, prudící tchýně, nevycválaný nevrlý pes a malé děcko. Zadavatelko, dokážu Vás pochopit, moje tchýně a švagrová omdlévají, prý strachy, před naším psem, který bezvadně ovládá povel místo a návštěv si nevšímá, pokud není osloven nebo muchlán..., ale prostě si pes dovoluje být v jedné místnosti...Neudělám s tím nic, po dobrém, po zlém. Došla jsem k názoru, že platí: můj dům, můj hrad, a taky na hrubý pytel...A to jsem mírumilovný člověk.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
Enter
napsal(a):
Bohužel řada mamánků proti mamince nepůjde, znám jich dost. Co píše zadavatelka je nepříjemná situace, prudící tchýně, nevycválaný nevrlý pes a malé děcko. Zadavatelko, dokážu Vás pochopit, moje tchýně a švagrová omdlévají, prý strachy, před naším psem, který bezvadně ovládá povel místo a návštěv si nevšímá, pokud není osloven nebo muchlán..., ale prostě si pes dovoluje být v jedné místnosti...Neudělám s tím nic, po dobrém, po zlém. Došla jsem k názoru, že platí: můj dům, můj hrad, a taky na hrubý pytel...A to jsem mírumilovný člověk.
Jenže v tom můj dům je tady zásadní rozdíl, protože to není dům zadavatelky.
Tady někteří píšete o oné tchyni jako o důchodkyni. Jakou máte představu, že je asi tak té tchyni roků? Pokud není invalidní důchodkyně, musela by mít přes šedesát. To v dnešní době není žádné stáří.
Ovšem problém - tchyně - snacha je a bude věčný.
novacek1
napsal(a):
Pokud si pořídíte dítě, jste za něj odpovědná, borec neborec, a pak je třeba se chovat racionálně a emoce nechat stranou a jednat.
napsal(a):
Tady někteří píšete o oné tchyni jako o důchodkyni. Jakou máte představu, že je asi tak té tchyni roků? Pokud není invalidní důchodkyně, musela by mít přes šedesát. To v dnešní době není žádné stáří.
Ovšem problém - tchyně - snacha je a bude věčný.
Někdo je starý už v 20 letech a někdo je mladý i v sedmdesáti. S věkem to nemá moc co do činění. Snad jen to, že s věkem se nehezké vlastnosti a zvyky násobí.
scylla
napsal(a):
Pokud si pořídíte dítě, jste za něj odpovědná, borec neborec, a pak je třeba se chovat racionálně a emoce nechat stranou a jednat.
Zadavatelka vlastně nemá v domě otce svého syna, žádná práva. Pokud by byla manželkou, jakože bohužel není, pak by si mohla dupnout. Všechny výhody jsou na straně rodiny druha.
A co se týká "pořízení dítěte", pokud vím, většinou jsou na to potřeba dva.
sisi58
napsal(a):
Zadavatelka vlastně nemá v domě otce svého syna, žádná práva. Pokud by byla manželkou, jakože bohužel není, pak by si mohla dupnout. Všechny výhody jsou na straně rodiny druha.
A co se týká "pořízení dítěte", pokud vím, většinou jsou na to potřeba dva.
Mohla by si dupnout? V domě svého manžela? Vždyť je to stejné jako v domě jejího přítele, partnera. Ani po svatbě nebude mít k domu větší práva než teď. Svatba jí jen založí určité právo na dědictví, kdyby manžel zemřel. A právo na vdovský důchod. Dům bude pořád ve výhradním vlastnictví manžela. Svatbou se nestane automaticky i jejím majetkem. Nespadne do SJM.
Takže se musí s tchyní DOMLUVIT. Případně, a to by bylo lepší, by se měli domluvit všichni tři - ona, partner a jeho matka.
A stejně, kdo ví jak to je doopravdy. Tento pohled jedné stany, kdy se jeví zadavatelka v podstatě stejná, stejně umanutá, jak jí vylíčená tchyně, je silně neobjektivní. Tchyně pravděpodobně nebude taková megera.
sisi58
napsal(a):
Někdo je starý už v 20 letech a někdo je mladý i v sedmdesáti. S věkem to nemá moc co do činění. Snad jen to, že s věkem se nehezké vlastnosti a zvyky násobí.
A víte určitě, že má ona tchyně nehezké vlastnosti? Já už nějak pochybuji...
napsal(a):
Mam mam je tady vsechny vypsat? Do ceho vseho se nam mota a jak nas diriguje co si mame jak na baraku udelat? Nema poradny zajem ani o vnuka na kteryho se poradne po telefonu ani nezepta.
novacek1
napsal(a):
Mam mam je tady vsechny vypsat? Do ceho vseho se nam mota a jak nas diriguje co si mame jak na baraku udelat? Nema poradny zajem ani o vnuka na kteryho se poradne po telefonu ani nezepta.
To nemusíte.
Vůbec jste tu ještě neodpověděla na dotazy, jak se k situaci se psem staví váš partner. Jak?
A jak se staví k tomu, že tchyně diriguje, co máte na baráku udělat? Poslouchá ji?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.197.228
napsal(a):
Mohla by si dupnout? V domě svého manžela? Vždyť je to stejné jako v domě jejího přítele, partnera. Ani po svatbě nebude mít k domu větší práva než teď. Svatba jí jen založí určité právo na dědictví, kdyby manžel zemřel. A právo na vdovský důchod. Dům bude pořád ve výhradním vlastnictví manžela. Svatbou se nestane automaticky i jejím majetkem. Nespadne do SJM.
Takže se musí s tchyní DOMLUVIT. Případně, a to by bylo lepší, by se měli domluvit všichni tři - ona, partner a jeho matka.
A stejně, kdo ví jak to je doopravdy. Tento pohled jedné stany, kdy se jeví zadavatelka v podstatě stejná, stejně umanutá, jak jí vylíčená tchyně, je silně neobjektivní. Tchyně pravděpodobně nebude taková megera.
Asi tak.
... podle mě je to jen nějaký výkřik do tmy, protože ruku na srdce - kdyby hrozilo reálné riziko pokousání dítěte, tak už se tak v zadavatelkou popsaném režimu dávno stalo, to je jedna věc. A druhá věc je, že 13ti letý jorkšír už to bude mit v hubě, jak po výbuchu atomovky, takže nejspíš ani nemá čím.
novacek1
napsal(a):
...víte rady jak to zařídit se psem jste tady dostala, ale vztahovou poradnu budete muset hledat asi jinde...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi tak.
... podle mě je to jen nějaký výkřik do tmy, protože ruku na srdce - kdyby hrozilo reálné riziko pokousání dítěte, tak už se tak v zadavatelkou popsaném režimu dávno stalo, to je jedna věc. A druhá věc je, že 13ti letý jorkšír už to bude mit v hubě, jak po výbuchu atomovky, takže nejspíš ani nemá čím.
Zajimavy je ze po tchyni taky vyjel a chytil ji zubama ze to pry bolelo.
napsal(a):
To nemusíte.
Vůbec jste tu ještě neodpověděla na dotazy, jak se k situaci se psem staví váš partner. Jak?
A jak se staví k tomu, že tchyně diriguje, co máte na baráku udělat? Poslouchá ji?
To ze diktuje co mame a nemame delat se mu samozrejme taky nelibi a rika ze si to udelame sami. Samozrejme ze stoji za myma zady, ale rozhadat si ji nechce.
napsal(a):
Nevím. Ale znám situaci žen, které nejsou vdané a bydlí u otce svého dítěte. Chlap, který není ochotný si matku svých dětí vzít, je mi podezřelý a není něco v pořádku. Měl by to udělat už kvůli dětem.
A hodně, ne-li většina tchyní má výhrady k nevěstám a staví se na stranu syna i v případech, kdy tento není v právu.
Ale tohle vše je irelevantní. Nikdo z nás není v kůži zadavatelky a nikdo z nás tam s nimi není.
Držím palce, ať si vše dají do pořádku. Snad si tu zadavatelka vybere nejlepší řešení.
novacek1
napsal(a):
a její syn nic neřekne? To on by si matku měl usměrnit a jasně jí říct že tam jejího psa nikdo nechce tak at s ním prostě nejezdí
sisi58
napsal(a):
Nevím. Ale znám situaci žen, které nejsou vdané a bydlí u otce svého dítěte. Chlap, který není ochotný si matku svých dětí vzít, je mi podezřelý a není něco v pořádku. Měl by to udělat už kvůli dětem.
A hodně, ne-li většina tchyní má výhrady k nevěstám a staví se na stranu syna i v případech, kdy tento není v právu.
Ale tohle vše je irelevantní. Nikdo z nás není v kůži zadavatelky a nikdo z nás tam s nimi není.
Držím palce, ať si vše dají do pořádku. Snad si tu zadavatelka vybere nejlepší řešení.
No já zas tak moc neznám situaci žen, které žijí s otcem svých dětí "na hromádce", ale myslím si, že to není jen z důvodu, že on si ji nechce vzít. Ty důvody mohou být různé a je zbytečné je tu rozebírat.
Situace toho muže je nezáviděníhodná, protože stojí mezi dvěma ženami, které má rád, se kterými chce vycházet, ale které se - zřejmě - nesnášejí. Když dá za pravdu jedné, druhá se urazí...
Přečetla jsem si diskusi tchýně x snacha a jelikož jsem také dvojnásobná tchýně a mám dvě snachy, napíšu svůj pohled.Navíc ještě pracuji mezi lidmi.S každým, pokud to není úplný de...t, se dá domluvit.Jen je třeba najít jeho řeč.Zadavatelka píše, že jim tchýně do všeho mluví.ale to je o úhlu pohledu, třeba vám jen říká svůj názor na věc.Když kluci stavěli a zařizovali, také jsem jim k ledasčemu řekla svůj názor, samozřejmě se zdůrazněním proč si myslím, že by to tak bylo lepší, ať se nad tím zamyslí, ale ať si to udělají jak chtějí.Také jsme stavěli a po letech člověk vidí, že některé věci by udělal jinak, má už jiné zkušenosti a ty může říci.Zrovna tak jako zadavatelka může říci nebo třeba i poprosit, jestli by si maminka nemohla pejska nechat doma, že si prostě nepřejete pejska v bytě.Ale to si zatím musíte stát oba i s partnerem.Může říci, že má obavu z pokusání malého, že už je pejsek starý a chce svůj klid, říci, že tady prostě bydlíte vy a chcete to tak a tak, že ji rádi uvidíte, ale bez pejska, případně, že bude pejsek zavřený, Zkusit si domluvit v klidu bez emocí podmínky.Mám kamarádku a ta, když přijede k dceři, musí zůstat psi ve sklepě, i když jinak je má v domě.
Zadavatelka psala o hlídání malého, ale ani to není povinnost tchýně, ale jen a jen domluva.
Sama vnoučata pohlídám, ale domluvili jsme se, že je nechci na noc, jelikož vzhledem ke zdravotnímu stavu se prostě musím vyspat.Někdy je prostě potřeba kompromis nebo pohled z druhé strany.
Situace toho muže je nezáviděníhodná, protože stojí mezi dvěma ženami, které má rád, se kterými chce vycházet, ale které se - zřejmě - nesnášejí. Když dá za pravdu jedné, druhá se urazí...
No já si myslim, že pokud je situace doopravdy taková, jak popisuje zadavatelka a reálně hrozí pokousání dítěte, tak má být tomu chlapovi šumák koho si rozhází a kdo má pravdu. Jeho povinností morální i právní (!) je ochránit dítě, za které má zodpovědnost.
Leeee
napsal(a):
No já si myslim, že pokud je situace doopravdy taková, jak popisuje zadavatelka a reálně hrozí pokousání dítěte, tak má být tomu chlapovi šumák koho si rozhází a kdo má pravdu. Jeho povinností morální i právní (!) je ochránit dítě, za které má zodpovědnost.
No jistěže je na prvním místě bezpečí dítěte.Ovšem z příspěvků zadavatelky není tak úplně jasné, že i pro ni a otce dítěte je toto na prvním místě. Ale nejsme tam, nevidíme co a jak se tam děje a máme k dispozici jen jeden zdroj informací. Tohle může vyřešit jen společný postup obou partnerů a nejlépe domluva všech tří aktérů.