Běh ve výstavním kruhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2018 18:46
Monikapl

XXX.XXX.106.226

Dobrý den, ráda bych se poradila jak naučit hezky psa běhat ve výstavním kruhu. Mám středně velké plemeno. Při trénování běhu na zahradě, nebo doma běží hezky volně u nohy, ale když jsme ve výstavním kruhu běží do boku, ne rovně. Nevím jak ji mám naučit, resp. přesvědčit, aby běhala rovně i na výstavách, když při trénování běhá hezky. Máte nějaký tip, nebo zkušenost? Děkuji.

25.6.2018 17:01
Eliška Nejmanová

XXX.XXX.26.58

Zkuste cvičit i na louce nebo všude možně protože pes je na to doma zvyklý a jinde ne musíte trénink dělat pokaždé jinde.

25.6.2018 19:51
Monikapl

XXX.XXX.106.226

Moc děkuji za reakci. Zrovna dnes jsem byla s ní na nádraží, hala, hluk, lidé a asi jsem vypadala pro neznalé divně, když jsem tam s ní běhala ale běžela pěkně. Ale určitě zkusím běhat na více různých místech. Snad se to podaří.

25.6.2018 23:04
balisek

XXX.XXX.3.61

Fajn je chodit na výstavy jako divák a trénovat v prázdných kruzích, kde už skončilo posuzování. Pro citlivější psy je problém právě výstavní prostředí - hodně štěkotu, psů a pachů.

26.6.2018 10:55
pan Brouček

XXX.XXX.79.12

Výstava je 1000 psů a několik tisíc lidí, takže to prostředí se jindy a jinde ke cvičení najít nedá. Každopádně to chce trénovat v nějakém klubu, kde je v areálu víc psů a hodně lidí.
Také to chce běh v kruhu vyzkoušet s jinými psy. Pes běžící těsně za, většinu psů slušně rozhodí.

26.6.2018 14:57
Monikapl

XXX.XXX.106.226

Máte pravdu, to prostředí je specifické. A těžko simulovatelné. Mezi více psů chodíme, s tím problém nemá. Možná že já ji špatně vodím při běhu. Snažím se ji vodítko zvedat vzhůru, aby běžela se vztyčenou hlavou. I když naposledy mne rozhodčí upozornil, že běžím pomalu vzhledem k její rychlosti a tak jsem přidala, povolila vodítko, ale výsledek nebyl dobrý. Všimla jsem si, že někteří vystavovatelé se jakoby naklání levým ramenem ke psovi. Má to nějaký význam, konečný efekt?

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2018 18:58
Uživatel s deaktivovaným účtem

Monikapl napsal(a):
Máte pravdu, to prostředí je specifické. A těžko simulovatelné. Mezi více psů chodíme, s tím problém nemá. Možná že já ji špatně vodím při běhu. Snažím se ji vodítko zvedat vzhůru, aby běžela se vztyčenou hlavou. I když naposledy mne rozhodčí upozornil, že běžím pomalu vzhledem k její rychlosti a tak jsem přidala, povolila vodítko, ale výsledek nebyl dobrý. Všimla jsem si, že někteří vystavovatelé se jakoby naklání levým ramenem ke psovi. Má to nějaký význam, konečný efekt?

Musíte vyzkoušet a nacvičit tempo, které vašemu psovi nejlépe sedí, v jakém vypadá jeho pohyb nejtypičtěji pro dané plemeno. Domluvte se s někým, ať vás natočí, protože vy se nevidíte a pohyb se vám může zdát dobrý, a nemusí to tak být.

Přidejte reakci

Přidat smajlík