Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2018 08:54
Pavel333

XXX.XXX.57.9

Zdravim, mohl by mi nekdo poslat dobre clanky ohledne barfu? A prosim jestli znate nejake dobre knihy o barfovani za kazdy tip budu rad. Diky

28.11.2018 09:47
polárka.15

XXX.XXX.45.253

http://manwe.eu/

Julia Fritz - Barf

Jinak velmi dobře umí poradit paní z dopsimisky.cz

28.11.2018 10:55
Pavel333

XXX.XXX.57.9

Dekuji

30.3.2019 11:20
PumaCZ

XXX.XXX.255.61

Nechci zakládat nové téma, tak vytáhnu tohle.

Můžou se štěndu dát králičí hřbety? Žebra se mi totiž zdají docela ostrá, tak bych nerada, aby mrňousovi nějak ublížila.
Předem děkuji za rady :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.3.2019 12:26

PumaCZ napsal(a):

Můžou se štěndu dát králičí hřbety? Žebra se mi totiž zdají docela ostrá, tak bych nerada, aby mrňousovi nějak ublížila.

Já králíka s kostmi už nedávám, jsou opravdu ostřejší. Pes mi je dvakrát vyblinkal, i když to byly malé kousky.

30.3.2019 13:44
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):

Vaše štěndo není prcek, mini, takže já bych klidně dala. Ostatně si myslím, že králík je nejpřirozenější z té přirozené stravy, je to to, co by nejspíš zvíře venku samo ulovilo. Jinak...králík jako takový, má všechny kosti ostré a tvrdé jako kámen. Náš pes z králíka sežral právě jen ty hřbety a hlavu, kde nechal ty lícní kosti se zuby.

31.3.2019 11:19

Vemte sekáček na maso a ten hřbet trochu tím sekáčkem upravte, dělám to s kuř. hřbetama, stehnama, král. hlavama ......pes by mi to tahal a žužlal po celém bytě, takhle to má posekané a žere z misky, kde to ještě párkrát překousne.

31.3.2019 18:15
PumaCZ

XXX.XXX.255.61

Díky moc za rady. Sekáček doma nemáme a když jsem se snažila maso "nasekat" velkým nožem, tak se to nedalo. Divím se, že mám pořád ještě všechny prsty :D

Jinak jsem psala přímo paní z Manwe a ta mi doporučila, abych s králičím ještě počkala, že i na velké štěně jsou ty kosti příliš tvrdé.

Nejraději bych to umlela, ale mlýnek na maso nemám a kupovat ho jen kvůli jednomu použití je podle mě vyhazování peněz.

31.3.2019 18:23
saola

XXX.XXX.140.139

Máte stolní mixér? Třeba tenhle?
https://www.alza.cz/bosch-msm67160-d2427665.htm?kampan=adpla_vyrobci_SDA_domacnost_vareni_mixery_c_1o1_9062903_EAV4272b_~32181667410~&gclid=EAIaIQobChMI5e--_uOs4QIVAZztCh2DhQhoEAQYASABEgKtHPD_BwE
Nebo podobný, samozřejmě - pokud ano, zkusila bych v něm ta syrová králičí žebra nasekat, osobní zkušenost sice se syrovými králičími žebry nemám, ale vzhledem k tomu, že takový mixér spolehlivě seká led, ořechy,apod, asi by si s tím poradil. Jen paličkou bych je rozhodně netloukla, tam zůstávají skutečně ostré štěpiny.
Nicméně když žebra dávat nebudete vůbec, pes o nic nepřijde

31.3.2019 18:31
PumaCZ

XXX.XXX.255.61

saola napsal(a):
Máte stolní mixér? Třeba tenhle?
https://www.alza.cz/bosch-msm67160-d2427665.htm?kampan=adpla_vyrobci_SDA_domacnost_vareni_mixery_c_1o1_9062903_EAV4272b_~32181667410~&gclid=EAIaIQobChMI5e--_uOs4QIVAZztCh2DhQhoEAQYASABEgKtHPD_BwE
Nebo podobný, samozřejmě - pokud ano, zkusila bych v něm ta syrová králičí žebra nasekat, osobní zkušenost sice se syrovými králičími žebry nemám, ale vzhledem k tomu, že takový mixér spolehlivě seká led, ořechy,apod, asi by si s tím poradil. Jen paličkou bych je rozhodně netloukla, tam zůstávají skutečně ostré štěpiny.
Nicméně když žebra dávat nebudete vůbec, pes o nic nepřijde

Mixér máme, dokonce dva, ale tedy nic moc.
Před nějakou dobou, když byl ještě Barušák, jsem mu koupila lososa na polévku. Byla to hlava a páteř, spoustu masa na tom, ale kosti jak břitvy (moje první zkušenost s kostmi z něj). Také jsem s tím dělal psí kusy, až mě to napadlo dát právě do mixéru. Ale musela jsem k tomu nalít asi půl litru vody, aby to vůbec trochu vzal.. A pak to bylo takové kašovité cosi, čím jsem psovi přelívala rýži se zeleninou :)

3.8.2019 09:15
misimisi

XXX.XXX.243.14

Dobrý den, máte někdo, prosím, zkušenost, čím nahradit v krmné dávce kosti? Kromě bílého jogurtu mě toho moc nenapadá. Tvaroh moc doporučován není, sýry mají vysoký obsah soli. Našemu psovi kosti způsobují zažívací problémy. Děkuji za zkušenosti 🤗

3.8.2019 11:41

misimisi napsal(a):
Dobrý den, máte někdo, prosím, zkušenost, čím nahradit v krmné dávce kosti? Kromě bílého jogurtu mě toho moc nenapadá. Tvaroh moc doporučován není, sýry mají vysoký obsah soli. Našemu psovi kosti způsobují zažívací problémy. Děkuji za zkušenosti 🤗

Když mi pesani nejedli syrový maso...tudíž nebyla šance zkrmovat kosti, tak jsem dávala mleté vaječné skořápky. Akorát jsem přidávala vitamín C...myslím, že jsem četla, že je to kvůli vstřebávání vápníku nebo co.....no tak jsem pro jistotu zakapávala citronem a nebo přidávala drcený šípky.

3.8.2019 12:16

Krmím taky masem, kosti dávám jen skelety, kuř. hřbety a hlavně kuř. krky, syrové. Jiných se bojím, vepř, králičí, ostré slepičí apod. nedávám vůbec.Vyjímka celé syrové ryby komplet se vším. Přidávám balancer od Dromy
https://www.dromy.cz/doplnky-pro-barf/balancer-barf-8in1/?variantId=598
a 3x týdně sardinky.I drcené krky by působily problémy? Na dotaci Ca je dobrý calcium citrat od Caniny
https://www.wasco.cz/canina-calcium-citrat/?variantId=15610&gclid=EAIaIQobChMIhNOrh7fm4wIVyuJ3Ch2YRg-jEAQYBCABEg
ale zase ZBYTEČNĚ HO DÁVAT????, kde není potřeba, nevím no, záleží jak krmíte a co.Jak psala sardulah, dobrá alternativa.

3.8.2019 13:55
misimisi

XXX.XXX.243.14

Díky vám 🤗 zatím ještě má granule, uvažuji nad přechodem na tuto stravu z důvodu neúspěchu snížení váhy.

3.8.2019 14:18

misimisi napsal(a):

jogurt, tvaroh nejsou zdroj vapniku -porad obsahuji vice fosforu nez Ca.
pokud to neni pes ( stene) v intenzivnim rustu, Ca se da doplnovat tema skorapkama nebo se prodava i tohle :

https://www.dromy.cz/doplnky-pro-barf/zvapenatele-morske-rasy-500-g/

https://www.baron.cz/vapenate-morske-koraly/

3.8.2019 21:55

misimisi napsal(a):

Většině granulářů způsobují kosti zažívací problémy, proto se začíná bez nich. Můj pes moc nekouše, tak má pro jistotu mletiny a v pohodě. Jako doplněk je možné dávat zpočátku př. Roboran.

4.8.2019 08:23

k těm kostem - mám velkého psa a krmím jenom krky (kuřecí, kachní) a občas skelety, i takové křídlo už je problém neb to pořádně nerozkouše a kusy kostí v zažívacím traktu moc dobroty nenadělají.....

jinak, technická poznámka, pro jistotu - nadbytek fosforu se přidáváním vápníku nepořeší

4.8.2019 09:02
TyVed

XXX.XXX.8.169

Taky krmíme hlavně krky, protože je na tom pěkné kvalitní maso, ale naši psi tedy dostávají i vepřové nožičky, velké měkké telecí kosti a tak. Když dávám velkou kost a sežerou jí, tak pak prostě už dávám krmnou dávku bez krků. Ale krmíme občas i křídla, pařáty a celé králíky a nikdy s žádnýma kostma nebyl problém, i když mi přijde, že to všechno koušou jen tolik, aby to prošlo jícnem.Jediné co opravdu rozkoušou jsou ty vepřové nožičky a ty velké kosti, to si prostě drží v tlapách a z jednoho konce to postupně krouhají.

4.8.2019 15:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jak tady věčné téma:hlavně ne vařené kosti....minule dostal pes hromadu kostí z pečených křidýlek(domácích,pořádně upečených) krom toho, že si na nich fakt pochutnal, konečně jsem viděla bobek, který byl malý, tvrdý, musel tlačit - což je dobré na žlázky. Jinak je to měkké cosi, co by byl problém sebrat. Co se týká ostatních syrových kostí, je nekousání asi normální přirozenost - také to dvakrát cvakne a souká to do sebe jak anakonda A to opravdu nehltá, spíš to jde sežrat z povinnosti..

4.8.2019 15:53
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

misimisi napsal(a):

Jakové zažívací problémy?

4.8.2019 23:54
misimisi

XXX.XXX.243.14

lesnížínka napsal(a):
Jakové zažívací problémy?

Hlen ve stolici, občas s troškou krve, časté nucení. I se už i pozvracel. Jen pro pořádek, nedávám mu je já 😉 V dobré víře párkrát manžel, tchýně... Jak jinak než pečené či vařené kuřecí. Kdysi dostal kost z vepřového kolena, myslím, tak to také nebylo to pravé ořechové. Na granulích prospíval vždy na výbornou od štěněte. Krásná srst, vitální, nemohu si stěžovat. Po kastraci více žral a taky přibral. Kupujeme tedy senior light, muž s ním bývá venku kolikrát i od 13 do 20 hodin na túrách, přesto zhubl jen 0,5 kg za půl roku. Nechci, aby hladověl, i tak dostává o chlup méně, než by mohl. Chtěl by více, manželovi nedávno sežral venku někde šlupku od banánu, nenazranec 🤔😁 Labrador, no 😉

5.8.2019 00:41

misimisi napsal(a):
Hlen ve stolici, občas s troškou krve, časté nucení. I se už i pozvracel. Jen pro pořádek, nedávám mu je já 😉 V dobré víře párkrát manžel, tchýně... Jak jinak než pečené či vařené kuřecí. Kdysi dostal kost z vepřového kolena, myslím, tak to také nebylo to pravé ořechové. Na granulích prospíval vždy na výbornou od štěněte. Krásná srst, vitální, nemohu si stěžovat. Po kastraci více žral a taky přibral. Kupujeme tedy senior light, muž s ním bývá venku kolikrát i od 13 do 20 hodin na túrách, přesto zhubl jen 0,5 kg za půl roku. Nechci, aby hladověl, i tak dostává o chlup méně, než by mohl. Chtěl by více, manželovi nedávno sežral venku někde šlupku od banánu, nenazranec 🤔😁 Labrador, no 😉

Bohužel, všechno špatně.

5.8.2019 07:15
misimisi

XXX.XXX.243.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Bohužel, všechno špatně.

Senior light má rozdělenou na 2 denní dávky, dle vet v tabulkách odpovídá ideální váze 40 kg, je velký. Dávám mu tedy kolem te nejnižší doporučené hranici jeho kategorie. Venku litá po lese, chytá klacky, túry do kopce a z kopce, házení balónku v rybníce nebo na louce. Má kolem 50 kg, dolů to jít nechce.

Co by jste, prosím, doporučila změnit?

5.8.2019 07:35
misimisi

XXX.XXX.243.14

Jinak tedy vařené/pečené kosti hl kuřecí jsou naprosto nevhodné, to vím, již jsem si doma prosadila striktní zákaz této danajske mňamky. I tchýni jsem to diplomatický sdělila.

5.8.2019 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

misimisi napsal(a):
Jinak tedy vařené/pečené kosti hl kuřecí jsou naprosto nevhodné, to vím, již jsem si doma prosadila striktní zákaz této danajske mňamky. I tchýni jsem to diplomatický sdělila.

Rozhodně vám kosti nevnucuju, jen podotknu, že ta nevhodnost kostí (jakýchkoliv) bude nejspíš kachna vypuštěná výrobci granulí. Všichni naši psi byli celý život na kostech, převážně vařených a pečených, nikdo to neřešil a žádný s tím problém nikdy neměl. Za 40 let, co si pamatuju, několik psů, ať už v naší či rodinách příbuzných. Pravda, nikdy nebyli na granulích, tam hledejte hlavní problém. Co dál pejsovi jistě poradí Rájka, hodně se tím zabývá.

5.8.2019 11:19

"že ta nevhodnost kostí (jakýchkoliv) bude nejspíš kachna vypuštěná výrobci granulí"

opravdu jde povazovat za "kachnu" neco, co se realne deje?
psi na granclich mají tam zlenivele traveni ze jim ty kosti vazne ublizuji.
zadna "kachna".

5.8.2019 12:56
misimisi

XXX.XXX.243.14

Tomu našemu nic není z jedné malé, ale jak dostal hromádku, byl problém. Léčba byla rýže s mrkví. Je teda pazravej, snědl by snad cokoliv 😁

5.8.2019 18:57
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

"že ta nevhodnost kostí (jakýchkoliv) bude nejspíš kachna vypuštěná výrobci granulí"

opravdu jde povazovat za "kachnu" neco, co se realne deje?
psi na granclich mají tam zlenivele traveni ze jim ty kosti vazne ublizuji.
zadna "kachna".

Ale týká se to jen psů, které těma svýma super hyper granulema vlastně zmršili. Lidi, co celý život krmili masem, tohle neřeší, proto ani neposílají dál. Noví barfisti už v tom jedou také, protože si to prostě přečtou, pak krmí psy jen masem, protože se bojí krmit kostma a zdravotní problémy se kupí a kupí

5.8.2019 22:59

lesnížínka napsal(a):
Ale týká se to jen psů, které těma svýma super hyper granulema vlastně zmršili. Lidi, co celý život krmili masem, tohle neřeší, proto ani neposílají dál. Noví barfisti už v tom jedou také, protože si to prostě přečtou, pak krmí psy jen masem, protože se bojí krmit kostma a zdravotní problémy se kupí a kupí

Ale týká se to jen psů, které těma svýma super hyper granulema vlastně zmršili.

ne vzdycky.
8 let jsem krmila kosti - a ted uz to tolika nejde.
moje nejstarsi fena mela nedavno tezkou strevni infekci - a trosku si myslim, ze ji to rozjely i ty kosti, bylo to to povestne posledni polinko - a od te doby ji proste kosti nedelaji dobre.

ostani krmim dal normalne.

6.8.2019 12:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ale týká se to jen psů, které těma svýma super hyper granulema vlastně zmršili.

ne vzdycky.
8 let jsem krmila kosti - a ted uz to tolika nejde.
moje nejstarsi fena mela nedavno tezkou strevni infekci - a trosku si myslim, ze ji to rozjely i ty kosti, bylo to to povestne posledni polinko - a od te doby ji proste kosti nedelaji dobre.

ostani krmim dal normalne.

Co znamená těžká střevní infekce? Je mi jasné, že psí trávení by si mělo poradit s ledasčím, ale někdy se nepovede.Taky jsem si vloni přiotrávila psa starým (několikaletým) masem z mrazáku Průjem dva dny, opravdu jsem měla nahnáno, nikdy to neměl. Ale po endiaronu, smectě a černém uhlí se vše zase vrátilo do normálu. Kosti bych nevinila. Pokud máte pocit, že nedělají dobře, tak dávat minimálně, ty měkčí kusy, ale úplně bych asi nerušila.

6.8.2019 12:41

Co znamená těžká střevní infekce?

prujem a hlavne nezastavitelne zvraceni. skončila u veta a docela nas vystrašila.
nikdy v zivote jsem nic takového u ni neresila.

a kosti za to vinim opravnene -protože jsem to opatrne zkousela ještě párkrát - a opet nektere delali potize.

6.8.2019 13:07
Terven

XXX.XXX.110.159

Co znamená těžká střevní infekce?

prujem a hlavne nezastavitelne zvraceni. skončila u veta a docela nas vystrašila.
nikdy v zivote jsem nic takového u ni neresila.

a kosti za to vinim opravnene -protože jsem to opatrne zkousela ještě párkrát - a opet nektere delali potize.

To zní logicky, kosti se přecejen tráví obtížněji a vyžadujou dobře fungující zažívání.
S přibývajícími léty trávení už není, co bývalo...to je stejné jako u lidí. A střevní infekce dokáže oslabit trávení na dost dlouhou dobu. Takže věk + proběhlá infekce...taky bych byla opatrná.
Moje fena měla nedávno taky vodnatej průjem - věc u ní nevídaná - nasadila jsem tedy hladovku + dietu a s kostma jsem pár dnů počkala, ačkoliv je mladá.
Když jsem ještě bývala v barfovací skupině na fb, občas tam padl názor, že kosti je dobré použít jako lék na průjem - asi podle logiky, že staví - což s myslím, že je blbost. Kosti sice dělají tuhej bobek, ale v nemocným trávicím traktu nemají co dělat.

6.8.2019 14:04

ale v nemocným trávicím traktu nemají co dělat.

presne.
kosti zahustuji - ale ne "nemocny prujem".
jakmile je psovi zle - a dala bych kosti -tak ho jen a jen dorazim.

a ne, nedelaji ji dobře porad a uz je to tri mesice. myslim si, ze uz se to uplne nesrovna.
ted aktualne třeba vůbec nesnese kralika nebo cela kridla kureci ( ty to rozjeli tenkrat). pritom zuby ma v poradku a cely život je krmena velmi pestre.

6.8.2019 16:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

ale v nemocným trávicím traktu nemají co dělat.

presne.
kosti zahustuji - ale ne "nemocny prujem".
jakmile je psovi zle - a dala bych kosti -tak ho jen a jen dorazim.

a ne, nedelaji ji dobře porad a uz je to tri mesice. myslim si, ze uz se to uplne nesrovna.
ted aktualne třeba vůbec nesnese kralika nebo cela kridla kureci ( ty to rozjeli tenkrat). pritom zuby ma v poradku a cely život je krmena velmi pestre.

Králíka myslíte tedy třeba nohy, myslím tím s kostma...že o ty jde? Králík je fakt výborné maso, příbuzní vařeným králíkem vyléčili neprospívající dítě. Ale třeba králičí kosti nejedl a nejí ani jeden z našich psů. Jediné, co snědli vždycky, byla packa, osrstěná, ten konec, co se uřezává z kožky. Křídla...nevadí jí ta kůže? Ať už právě třeba kvůli špatnému trávení(moc mastná) nebo stejně jako mému psu, že je to blééé. Pokud mu dám cokoliv z kuřete s kůží, tak jak do toho kousne, hned to vyplivne...nevím co s tím dělají, když to ani pes nežere

6.8.2019 22:35

kureci kridla zrala vzdycky a nevadila ji.
a z kralika hlavy.

7.8.2019 08:15

misimisi napsal(a):
Senior light má rozdělenou na 2 denní dávky, dle vet v tabulkách odpovídá ideální váze 40 kg, je velký. Dávám mu tedy kolem te nejnižší doporučené hranici jeho kategorie. Venku litá po lese, chytá klacky, túry do kopce a z kopce, házení balónku v rybníce nebo na louce. Má kolem 50 kg, dolů to jít nechce.

Co by jste, prosím, doporučila změnit?

Já bych ty senior granule zrušila a dala jiný nebo rovnou přešla na maso. Jaký vůbec ty granule máte, myslím značku?

7.8.2019 11:52
misimisi

XXX.XXX.243.14

Má Fitmin, od malička každý koukal, jak má lesklou srst. Ale jde mi právě o ten bezproblémový přechod na přirozenou stravu 😉😁 a srovnání váhy.

7.8.2019 12:05

misimisi napsal(a):
Má Fitmin, od malička každý koukal, jak má lesklou srst. Ale jde mi právě o ten bezproblémový přechod na přirozenou stravu 😉😁 a srovnání váhy.

a kolik mu je?
zhubnout psa na barfu neni zase tak uplne jednoduche - ono jim vetsinou vice chutna :-)

7.8.2019 12:13

misimisi napsal(a):

Nebojte se toho, já normálně střídám granule a maso a je to v pohodě, žádný problémy se nevyskytly. Pokud nesnese kosti, tak je nedávejte.
Ty granule, co se tak dívám je to samá obilovina, to vám pes fakt nezhubne. Měla jsem pro starší fenku kdysi taky seniorky a taky to nešlo s váhou dolů. Výrobci je většinou odtuční, co jsem se tak všimla, a nacpou to nějakým balastem, pak to vypadá pomalu jak šrot.

7.8.2019 12:23
misimisi

XXX.XXX.243.14

Má pět a půl, je ještě mladý, aby jsem jej nechala s 10 kg nadváhou. No, s tím více chutnáním to žádná novinka nebude, kdyby jsem ho nechala, tak by sežral granulí kýbl, a oběd pro celou naší rodinu na posezení jako jednohubku 😁😉 Je to vysoce výkonný vysavač 😁😜 Proto jsem přísná, dávám mu odměřené množství.

7.8.2019 12:27

a jestli je ta zkušenost s kostmi jenom s těmi tepelně upravenými, tak bych to nebrala jako zcela relevantní. Nejdřív bych zkusila ty kuřecí krky, syrové (zadavatelko, kosti zásadně syrové), případně skelet, v rámci krmné dávky, a pak by se vidělo

7.8.2019 12:35
misimisi

XXX.XXX.243.14

Nebojte se toho, já normálně střídám granule a maso a je to v pohodě, žádný problémy se nevyskytly. Pokud nesnese kosti, tak je nedávejte.
Ty granule, co se tak dívám je to samá obilovina, to vám pes fakt nezhubne. Měla jsem pro starší fenku kdysi taky seniorky a taky to nešlo s váhou dolů. Výrobci je většinou odtuční, co jsem se tak všimla, a nacpou to nějakým balastem, pak to vypadá pomalu jak šrot.

No právě ty seniorky jsou dle mého nic moc oproti juniorkam a adultkam, když mají tolik obilovin. Někde to musím rozetnout, hladovět je pitomost. Mám jít spíše do libovolného masa se zeleninou?

7.8.2019 12:37

tak ale zase to je fajn -dostanete do nej i zeleninu pak. A po te by hubnout mel.
Obecne-seniorky granule obsahuji hodne sacharidu - proto nehubne.

prechazela bych taky michane - rano hrst grancli (normalni adultky ale), vecer misku masa se zeleninou.
jako pamlsky jsou idealni plice - ty jsou dietni.

vim, ze se radi drubezi maso na zacatek -ale kurata moc nekrmim a ostatni neni moc dostupne.
kruta, hovezi, zverina.

to maso -pozor na mletiny, byvaji dost tucne - drzet se radeji masa, co clovek vidi.

a po par dnech zkusit skelet- ten vetsinou problem nedela. pokud by i ten delal paseku -tak koupit nejaky ten pripravek -je to starsi pes, i par tydnu vydrzi bez kosti bez nejakych nasledku.

7.8.2019 12:37

misimisi napsal(a):
No právě ty seniorky jsou dle mého nic moc oproti juniorkam a adultkam, když mají tolik obilovin. Někde to musím rozetnout, hladovět je pitomost. Mám jít spíše do libovolného masa se zeleninou?

Jak píše hmn_ výš, já bych zkusila ty syrový kuřecí krky, já je taky dávám. Zeleninu taky určitě můžete přidat. Já hodně čerpám tady, paní to má i krásně vyfocený.
http://www.desalviaminor.cz/chovna-stanice/jidelnicek/

7.8.2019 12:38
misimisi

XXX.XXX.243.14

a jestli je ta zkušenost s kostmi jenom s těmi tepelně upravenými, tak bych to nebrala jako zcela relevantní. Nejdřív bych zkusila ty kuřecí krky, syrové (zadavatelko, kosti zásadně syrové), případně skelet, v rámci krmné dávky, a pak by se vidělo

Tři malé krky by možná mohl zvládnout, zkusím 😘

7.8.2019 12:43

misimisi napsal(a):
Tři malé krky by možná mohl zvládnout, zkusím 😘

tak mu je ale rozklepejte nebo podrzte, aby to nezhltnul

7.8.2019 12:57
TyVed

XXX.XXX.18.201

Já nevím, jak velký je pes, aby to rozkousal, ale našim dáváme kachní krky. Zkusili jsme to, jelikož fena je prostě hltač a tohle rozkousat musela + je na nich myslím dost čistého a libového masa ( i když ta kachna je malinko tučnější obecně), případně když je na nich tuk, tak jde velice snadno dolů. Ty kuřecí jsou někdy prostě samá kost. Ale na začátek jsou ty krky asi ideální, jelikož jsou obalené tím masem a vzhledem k tomu, že nám to žerou i kočky (ty kuřecí samozřejmě), tak ty kosti musí být opravdu měkké.

7.8.2019 13:09
misimisi

XXX.XXX.243.14

Velký - labrador 😉 s kousáním se obtěžuje jen zřídka, hltá 😁

14.8.2019 15:38
Míša63

XXX.XXX.96.16

můžu štěněti 8 týdenímu uvařit už kuřecí krky?

14.8.2019 15:45

Míša63 napsal(a):
můžu štěněti 8 týdenímu uvařit už kuřecí krky?

Ne, uvarit ne.
Davaji se syrove...

14.8.2019 15:53
Míša63

XXX.XXX.96.16

A už by mohl nebo ještě ne?

14.8.2019 16:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

Míša63 napsal(a):
A už by mohl nebo ještě ne?

jooo
co je to za plemeno ?
mini psům můžete pomoci - rozmlátit paličkou...
ostatní to dají v pohodě

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

14.8.2019 16:17
Míša63

XXX.XXX.96.16

Německý ovčák
Děkuji

14.8.2019 16:19
lupus4

XXX.XXX.205.61

Míša63 napsal(a):
Německý ovčák
Děkuji

bez úprav

14.8.2019 16:19
Míša63

XXX.XXX.96.16

lupus4 napsal(a):
jooo
co je to za plemeno ?
mini psům můžete pomoci - rozmlátit paličkou...
ostatní to dají v pohodě

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

nějak se mi tam nic nezobrazí

14.8.2019 16:22
lupus4

XXX.XXX.205.61

krky i klidně celé skelety

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94

už? mě to funguje
nebo dejte odkaz do vyhledavače

14.8.2019 16:43
Míša63

XXX.XXX.96.16

Ano děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík