Výhřevná dečka pod štěňata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2019 13:53
spanelka

XXX.XXX.24.24

Dobrý den, používáte pod čerstvě narozená štěňátka vyhřívací dečky nebo jakým způsobem zahříváte porodnici? Dáte mi konkrétní typ, jakou používáte a která je bezpečná pro štěňátka?

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.1.2019 17:02

Jakoukoliv dečku. Veterinární jsou lepší, protože snesou i mokro, ale už jsem různým zvířatům půjčila i svojí dečku do postele a Nora s Borisem se zahřívali otočenou výhřevnou deskou pro kuřata a bylo.

11.1.2019 18:53
spanelka

XXX.XXX.24.24

Nejraději bych tip na nějakou prověřenou ... bojím se, jak obyčejné pro lidské využití odolají právě případnému mokru, popř. dá-li se na ně opravdu spolehnout, přeci jen dospělý pes či člověk pokud ho bude pálit rychle vstane a odejde, kdežto novorozený škvrně ne ...

11.1.2019 19:00

Novorozený se taky umí odplazit, kdyby to pálilo. Ale žádný podložky neudělají horko že neudržíte ruku. Ta výhřevná deska pro kuřata ano, na tom byly hozené dvě deky a štěňata neříkala nic.

11.1.2019 19:14
keissa

XXX.XXX.155.174

spanelka napsal(a):
tato by mohla být ok? https://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/vyhrivane_pelisky/395114 ...

45 stupnu je docela hodně ... ideal pokud je max teplota 37.5 tam je to přece jen bezpečnější .

11.1.2019 19:36
spanelka

XXX.XXX.24.24

se píše, že povlak vyhřeje na 30 stupnů ... těch 45 bude bez povlaku, pokud chápu dobře ... žádnou jinou přímo pro štěňata jsem nenašla ... tak nevím ...

11.1.2019 20:20
bobulka

XXX.XXX.124.156

Já použila tuto https://aukro.cz/elektricka-vyhrivana-deka-swub-85-6922262863a mělli na ní ještě staré povlečení příjemně to hřálo a byli spokojení a mokru se u tech malych moc mluvit nedá takže v pohodě :)

13.1.2019 15:04
conie

XXX.XXX.206.202

Já používám výhřevnou folii do terárií, je nalepená na desce - dnu porodní bedny, respektive na polovině dna, na ní je nataženo pogumované plátno (silná ubrusovina) a pak normálně staré povlečení, na kterém štěňata v pelíšku leží. Máma většinou lehá v nevytápěné polovině, štěňata moc dobře dokážou najít teplíčko.

13.1.2019 18:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Asi se zeptám blbě, ale na co výhřevnou dečku? Štěnda snad normálně zahřívá fena a doma? Tam je teplo dost, ne?

13.1.2019 19:54
lucias

XXX.XXX.173.128

spanelka napsal(a):
tato by mohla být ok? https://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/vyhrivane_pelisky/395114 ...

Ta je super. Mám ji vyzkoušenou při odchovu všech možných mláďat a jsme s ní spokojeni.

14.1.2019 10:17
conie

XXX.XXX.104.217

lesnížínka napsal(a):
Asi se zeptám blbě, ale na co výhřevnou dečku? Štěnda snad normálně zahřívá fena a doma? Tam je teplo dost, ne?

Kolik vrhů a jakého plemena máte odchováno?

14.1.2019 10:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

conie napsal(a):
Kolik vrhů a jakého plemena máte odchováno?

Žádné plemeno, vořeška u babči, vrhy asi 4? Už si to nepamatuju přesně, bylo mi asi 14-15 a pravda, měla jsem tehdy jiné zájmy Rodila venku v boudě. Bez deček. Tak mi přijde divné, na co doma dečky?

14.1.2019 11:18
conie

XXX.XXX.104.217

lesnížínka napsal(a):
Žádné plemeno, vořeška u babči, vrhy asi 4? Už si to nepamatuju přesně, bylo mi asi 14-15 a pravda, měla jsem tehdy jiné zájmy Rodila venku v boudě. Bez deček. Tak mi přijde divné, na co doma dečky?

Třeba proto, že udržování stále teploty významně snižuje úmrtnost malých štěňat z "nějakých" důvodů. Navíc v rodinném domě u podlahy nebývá žádné horko, pokud nemáte podlahové vytápění. Není to asi nutné, ale je to osvědčené, zvláště u malých a středních plemen,případně při odchovu štěňat bez matky.

14.1.2019 11:22
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

conie napsal(a):
Třeba proto, že udržování stále teploty významně snižuje úmrtnost malých štěňat z "nějakých" důvodů. Navíc v rodinném domě u podlahy nebývá žádné horko, pokud nemáte podlahové vytápění. Není to asi nutné, ale je to osvědčené, zvláště u malých a středních plemen,případně při odchovu štěňat bez matky.

Tak bez matky, to je jasné, nad tím bych se nepozastavila, jen to konkrétně nikdo nevzpomněl. Ale pokud se fena normálně o štěnda stará, přijde mi to opravdu zbytečné. Fena má zakódováno to zahřívání štěňat, stejně jako kvočna, co sedí na vejcích ví, jak dlouho a kdy to má nechat trochu provětrat. Spíš bych se bála, že fenu to horko od štěňat odežene.

14.1.2019 11:24

Štěňata bez matky bez dečky nejdou, leda by je člověk 24/7 zahříval vlastním tělem. Lahev s horkou vodou příliš rychle chladne. Měla jsem dečku, co se po několika hodinách "bezpečnostně" vypnula a do pár desítek minut na to štěňata hned upozornila nespokojeným kňouráním.

A i štěňata s matkou byla s dečkou fajn, když to matka moc nehrotí a nebaví jí být v porodnici pořád.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2019 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97

lesnížínka napsal(a):

V boudě nerodí pouze "voříšci dříve na vesnici". Měla jsem souseda velice aktivního a úspěšného kynologa. Choval pointry, aktivně s nimi cvičil a jezdil po soutěžích i do zahraničí. Byl rozhodčí na výstavách a určitě s vrhy obtočil abecedu. Pointři typičtí, vymakaní, svaly a šlachy, ale pro běžné pejskaře hubení. Srst, samozřejmě, krátká, přiléhavá.
Vždy rodily v boudě. I v zimě. Ptala jsem se ho na to, taky jsem měla představu - štěňátka musíte zahřívat. Prý mu uhynulo něco jen výjimečně a jak řekl: byly to slabý kusy.
Myslivci bývají tvrdí, ale je v tom, dle mého názoru, hodně pravdy. Ono piplat všechno za každou cenu není dobře. Nejsem přívrženec odchovu na dudlíkách z důvodu, že štěňata špatně sají apod. Akorát se tím pipláním zeslabuje populace.
A jsem přesvědčena, že normální zdravý novorozeně, které porodila normální zdravá matka se zdravými mateřskými pudy nepotřebuje od člověka absolutně vůbec nic.

14.1.2019 22:15

Skoro si myslím, že v bytech je pro většinu vrhů spíš horko než zima. Naše fenka, kterou jsme si kdysi brali od zkušeného chovatele, se narodila 3.3. v boudě. Měla 5 sourozenců, všichni přežili. A tak se rodila dřív zdravá štěňátka běžně - vyhřívané dečky nebyly.
Nebyly ani když jsme měli štěňata my, byla bez feny několik dní, v té době jsme nad nimi měli zahřívací lampu. V takovém případě se vymoženost dečky hodí.

14.1.2019 23:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Skoro si myslím, že v bytech je pro většinu vrhů spíš horko než zima. Naše fenka, kterou jsme si kdysi brali od zkušeného chovatele, se narodila 3.3. v boudě. Měla 5 sourozenců, všichni přežili. A tak se rodila dřív zdravá štěňátka běžně - vyhřívané dečky nebyly.
Nebyly ani když jsme měli štěňata my, byla bez feny několik dní, v té době jsme nad nimi měli zahřívací lampu. V takovém případě se vymoženost dečky hodí.

No tak když to vemu do detalilů: ta fena, o které píšu, se narodila nějaké vyhozené křižovatce NO v remízku v noře..Tam jsme si pro ni s dědou jeli, protože mu to někdo v práci poradil. Ale bylo to pravda v létě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík