Uživatel s deaktivovaným účtem

Jakoukoliv dečku. Veterinární jsou lepší, protože snesou i mokro, ale už jsem různým zvířatům půjčila i svojí dečku do postele a Nora s Borisem se zahřívali otočenou výhřevnou deskou pro kuřata a bylo.

Novorozený se taky umí odplazit, kdyby to pálilo. Ale žádný podložky neudělají horko že neudržíte ruku. Ta výhřevná deska pro kuřata ano, na tom byly hozené dvě deky a štěňata neříkala nic.
tato by mohla být ok? https://www.zoohit.cz/shop/psi/pelisky_kose/vyhrivane_pelisky/395114 ...
Já použila tuto https://aukro.cz/elektricka-vyhrivana-deka-swub-85-6922262863a mělli na ní ještě staré povlečení příjemně to hřálo a byli spokojení a mokru se u tech malych moc mluvit nedá takže v pohodě :)
Já používám výhřevnou folii do terárií, je nalepená na desce - dnu porodní bedny, respektive na polovině dna, na ní je nataženo pogumované plátno (silná ubrusovina) a pak normálně staré povlečení, na kterém štěňata v pelíšku leží. Máma většinou lehá v nevytápěné polovině, štěňata moc dobře dokážou najít teplíčko.
lesnížínka
napsal(a):
Žádné plemeno, vořeška u babči, vrhy asi 4? Už si to nepamatuju přesně, bylo mi asi 14-15 a pravda, měla jsem tehdy jiné zájmy Rodila venku v boudě. Bez deček. Tak mi přijde divné, na co doma dečky?
Třeba proto, že udržování stále teploty významně snižuje úmrtnost malých štěňat z "nějakých" důvodů. Navíc v rodinném domě u podlahy nebývá žádné horko, pokud nemáte podlahové vytápění. Není to asi nutné, ale je to osvědčené, zvláště u malých a středních plemen,případně při odchovu štěňat bez matky.
conie
napsal(a):
Třeba proto, že udržování stále teploty významně snižuje úmrtnost malých štěňat z "nějakých" důvodů. Navíc v rodinném domě u podlahy nebývá žádné horko, pokud nemáte podlahové vytápění. Není to asi nutné, ale je to osvědčené, zvláště u malých a středních plemen,případně při odchovu štěňat bez matky.
Tak bez matky, to je jasné, nad tím bych se nepozastavila, jen to konkrétně nikdo nevzpomněl. Ale pokud se fena normálně o štěnda stará, přijde mi to opravdu zbytečné. Fena má zakódováno to zahřívání štěňat, stejně jako kvočna, co sedí na vejcích ví, jak dlouho a kdy to má nechat trochu provětrat. Spíš bych se bála, že fenu to horko od štěňat odežene.

Štěňata bez matky bez dečky nejdou, leda by je člověk 24/7 zahříval vlastním tělem. Lahev s horkou vodou příliš rychle chladne. Měla jsem dečku, co se po několika hodinách "bezpečnostně" vypnula a do pár desítek minut na to štěňata hned upozornila nespokojeným kňouráním.
A i štěňata s matkou byla s dečkou fajn, když to matka moc nehrotí a nebaví jí být v porodnici pořád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.97
lesnížínka
napsal(a):
Žádné plemeno, vořeška u babči, vrhy asi 4? Už si to nepamatuju přesně, bylo mi asi 14-15 a pravda, měla jsem tehdy jiné zájmy Rodila venku v boudě. Bez deček. Tak mi přijde divné, na co doma dečky?
V boudě nerodí pouze "voříšci dříve na vesnici". Měla jsem souseda velice aktivního a úspěšného kynologa. Choval pointry, aktivně s nimi cvičil a jezdil po soutěžích i do zahraničí. Byl rozhodčí na výstavách a určitě s vrhy obtočil abecedu. Pointři typičtí, vymakaní, svaly a šlachy, ale pro běžné pejskaře hubení. Srst, samozřejmě, krátká, přiléhavá.
Vždy rodily v boudě. I v zimě. Ptala jsem se ho na to, taky jsem měla představu - štěňátka musíte zahřívat. Prý mu uhynulo něco jen výjimečně a jak řekl: byly to slabý kusy.
Myslivci bývají tvrdí, ale je v tom, dle mého názoru, hodně pravdy. Ono piplat všechno za každou cenu není dobře. Nejsem přívrženec odchovu na dudlíkách z důvodu, že štěňata špatně sají apod. Akorát se tím pipláním zeslabuje populace.
A jsem přesvědčena, že normální zdravý novorozeně, které porodila normální zdravá matka se zdravými mateřskými pudy nepotřebuje od člověka absolutně vůbec nic.

Skoro si myslím, že v bytech je pro většinu vrhů spíš horko než zima. Naše fenka, kterou jsme si kdysi brali od zkušeného chovatele, se narodila 3.3. v boudě. Měla 5 sourozenců, všichni přežili. A tak se rodila dřív zdravá štěňátka běžně - vyhřívané dečky nebyly.
Nebyly ani když jsme měli štěňata my, byla bez feny několik dní, v té době jsme nad nimi měli zahřívací lampu. V takovém případě se vymoženost dečky hodí.
napsal(a):
Skoro si myslím, že v bytech je pro většinu vrhů spíš horko než zima. Naše fenka, kterou jsme si kdysi brali od zkušeného chovatele, se narodila 3.3. v boudě. Měla 5 sourozenců, všichni přežili. A tak se rodila dřív zdravá štěňátka běžně - vyhřívané dečky nebyly.
Nebyly ani když jsme měli štěňata my, byla bez feny několik dní, v té době jsme nad nimi měli zahřívací lampu. V takovém případě se vymoženost dečky hodí.
No tak když to vemu do detalilů: ta fena, o které píšu, se narodila nějaké vyhozené křižovatce NO v remízku v noře..Tam jsme si pro ni s dědou jeli, protože mu to někdo v práci poradil. Ale bylo to pravda v létě.