Štěňátka Jack Russell teriéra s PP

Prodám Jack Russell teriéra - Chovatelská stanice White Star Bohemia přijím...
25000 KčDobrý den, mame doma 2 měsíční štěně křížence jack Russell teriéra a Parson Russel teriéra. Ne že bychom měli s tím problém, ale je to už mnohdy bolestné a otravné, celé dny kouše do rukou, nohou zkrátka nenechá zuby v klidu do té doby než jdeme spát, hraček si málokdy všimne a když tak jen na chvíli, někdy nám to přijde, že už nekouše formou hry, ale z agrese. Víme, že je to štěně a že toto plemeno je velmi aktivní, ale neměl by jste někdo radu jak na něj?
Evunax
napsal(a):
Dobrý den, mame doma 2 měsíční štěně křížence jack Russell teriéra a Parson Russel teriéra. Ne že bychom měli s tím problém, ale je to už mnohdy bolestné a otravné, celé dny kouše do rukou, nohou zkrátka nenechá zuby v klidu do té doby než jdeme spát, hraček si málokdy všimne a když tak jen na chvíli, někdy nám to přijde, že už nekouše formou hry, ale z agrese. Víme, že je to štěně a že toto plemeno je velmi aktivní, ale neměl by jste někdo radu jak na něj?
Tohle chování je u štěňat normální. Snažte se, aby neměl možnost vas kousat, nenechavejte ho to dělat. Ono je jasné, ze hraček, které jen tak někde leží si nevšimne. Musíte ho tou hračkou zaujmout (třeba neco privázaného na provaz a táhnout po zemi, to stenda docela zajímá). Jinak ale já taky nemám vždycky po ruce hračku, a kdyz ji zrovna nemam a stendo zacne kousat tak zakricim "auuu" a fenka přestane, ale ona je hodně citlivá na intonaci hlasu, na každé štěně to asi platit nebude. Jo a ja ještě ucim "ne" takže když začne kousat řeknu "ne" a pak nabídnu tu hračku. Ale je to asi hodne o důslednosti a o tom, co ji necháte dělat. Ja to vidim u našeho stenda - ja ji nenecham do sebe kousat, přítel jo. A nyni je to tak, ze me uz nekouse skoro vůbec, ale jakmile přijde přítel, tak mu visí na noze.
Už to tu bylo asi tisíckrát. S hračkama si samo hrát nebude, nespolupracují. Na druhém konci té hračky musíte být vy. Takže nemusíte kupovat tisíc hraček, vemte malý froté ručníček, tahejte ho před štěnětem po zemi, když ho chytí přetahujte se s ním tak dlouho, až ho to přestane bavit, nebo doslova padne a usne. Já ho měla i na provaze a lítala s ním po celé zahradě, ale měla jsem velké psy, tedy i štěnda byla velká, takže utéct jim s tím byl celkem problém, S takovým prťavcem stačí, když se budete točit dokola Ruce jsem kousat nikdy nenechala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
s hračkou hrát aktivně
chodit často ven, do různých prostředí, objevovat, poznávat =unavit
štěně zaměstnávat neboli učit, učit a učit=unavit
marcelaamax
napsal(a):
Tohle chování je u štěňat normální. Snažte se, aby neměl možnost vas kousat, nenechavejte ho to dělat. Ono je jasné, ze hraček, které jen tak někde leží si nevšimne. Musíte ho tou hračkou zaujmout (třeba neco privázaného na provaz a táhnout po zemi, to stenda docela zajímá). Jinak ale já taky nemám vždycky po ruce hračku, a kdyz ji zrovna nemam a stendo zacne kousat tak zakricim "auuu" a fenka přestane, ale ona je hodně citlivá na intonaci hlasu, na každé štěně to asi platit nebude. Jo a ja ještě ucim "ne" takže když začne kousat řeknu "ne" a pak nabídnu tu hračku. Ale je to asi hodne o důslednosti a o tom, co ji necháte dělat. Ja to vidim u našeho stenda - ja ji nenecham do sebe kousat, přítel jo. A nyni je to tak, ze me uz nekouse skoro vůbec, ale jakmile přijde přítel, tak mu visí na noze.
Tak u nás to bylo přesně opačně. Já se bláhově rozhodl nechtěné chování ignorovat, zatnul sem zuby a dělal že nic. A měl sem relativně klid, než chlupatec přišel na to, že musí přitlačit a kousnout do podkolení nebo někam, kde to prostě nevydržím . Ovšem když přítelkyně pištěla, tak to bylo asi mnohem zábavnější a neustále po ní šel. A opravdu nás nešetřil, měli jsme šrámy na rukou a na nohou a nejhorší bylo, že tu pozornost nebylo možné přeorientovat na něco jiného. Nakonec nám chovatelka poradila, že ho máme odchytit na krátké vodítko a prostě nataženou rukou zamezit přístupu k našim končetinám. To pomohlo nastavit, že si takovou hru nepřejeme a nebudeme se účastnit. Jen podotýkám, že to nebylo o žádném škubání a trestání. Postupně jsme se dopracovali do stádia, kdy stačilo naznačit, že odejdu a jelikož o mě nechtěl přijít, tak se dokázal ovládnout, i když to z počátku nevydržel dlouho. Ale postupně to bylo lepší a lepší a dneska mě při hře sice chytne zubama, ale tak, že o o tom ani nevím. Naprosto něžně.
marcelaamax
napsal(a):
Teď jsem zkoušela slovo 'ne' a funguje to na slovo 'nesmíš' ještě víc trhal 😁 děkuju za radu snad to bude platit na něj dlouho 😁
TyVed
napsal(a):
Tak u nás to bylo přesně opačně. Já se bláhově rozhodl nechtěné chování ignorovat, zatnul sem zuby a dělal že nic. A měl sem relativně klid, než chlupatec přišel na to, že musí přitlačit a kousnout do podkolení nebo někam, kde to prostě nevydržím . Ovšem když přítelkyně pištěla, tak to bylo asi mnohem zábavnější a neustále po ní šel. A opravdu nás nešetřil, měli jsme šrámy na rukou a na nohou a nejhorší bylo, že tu pozornost nebylo možné přeorientovat na něco jiného. Nakonec nám chovatelka poradila, že ho máme odchytit na krátké vodítko a prostě nataženou rukou zamezit přístupu k našim končetinám. To pomohlo nastavit, že si takovou hru nepřejeme a nebudeme se účastnit. Jen podotýkám, že to nebylo o žádném škubání a trestání. Postupně jsme se dopracovali do stádia, kdy stačilo naznačit, že odejdu a jelikož o mě nechtěl přijít, tak se dokázal ovládnout, i když to z počátku nevydržel dlouho. Ale postupně to bylo lepší a lepší a dneska mě při hře sice chytne zubama, ale tak, že o o tom ani nevím. Naprosto něžně.
Jo, tak každý pes je jiný, já neječím, ríkám to spíš takovým jako ublíženým tónem, že to fakt bolí. Ale naše štěně je fakt hodně citlivé na intonaci hlasu.
no, a já jsem neignorovala, neječela, ale během jednoho sezení (asi tak 10 minut) naučila štěně ono pusť (odměna za puštění +hra s hračkou) a bylo......
napsal(a):
no, a já jsem neignorovala, neječela, ale během jednoho sezení (asi tak 10 minut) naučila štěně ono pusť (odměna za puštění +hra s hračkou) a bylo......
No ja to dělám, stejně, akorat reknu misto "pusť" ono "ne" a pak odměním hrou s hračkou. Ale pokud u sebe hračku nemam tak funguje i to "auuu".
A pokud jsem sla, nic u sebe nemela a zakousla se mi do nohy tak jsem prostě řekla "ne" a odstrcila ji, prostě ne vždy je cas na to ji dávat hračku, nebo ne vždy tu hračku mam. Kdyz třeba běžím ke dveřím, ze nekdo zvoní atd.... No, ale to uz není pozitivní 🙄😁
zakousla se mi do nohy tak jsem prostě řekla "ne" a odstrcila ji
k tomu jenom poznámku - to "ne" by bylo třeba říct NEŽ se zakousne
vždy platí že prioritou je nežádoucímu chování předcházet
ono to učení pak jde rychleji a lépe....
No, ale to uz není pozitivní
ale vždyť život sám není pouze pozitivní
"pozitivka" = způsob tréninku,ne života