mokras
napsal(a):
Ahoj. Neznáte někdo ubytovací zařízení, kde by přes den psa pohlídali. Jezdíme na kole, ale psi už to nedávají a samotné v cizím pokoji se je neriskneme nechat. Díky.
Tak v tom případě jedině hledat nějaký hotel pro psy v místě dovolené. Myslím, že vyloženě ubytování s tím, že majitel objektu bude hlídat psy asi neseženete.
A nemáte možnost dát psy po dobu dovolené hlídat někomu z rodiny? Nebylo by to lepší?
Uživatel s deaktivovaným účtem

mokras
napsal(a):
Ahoj. Neznáte někdo ubytovací zařízení, kde by přes den psa pohlídali. Jezdíme na kole, ale psi už to nedávají a samotné v cizím pokoji se je neriskneme nechat. Díky.
Jet ve větší skupině, pronajmout si plně oplocený celý objekt. Psy nechat na zahradě, když to zvládnou a nebudou dělat kravál. Nebo s nimi z větší skupiny někdo zůstane doma. Možná někde budou mít k dispozici kotec.
Ale, že by si vzal ubytovatel psa do kuchyně a pak s ním šel na procházku......to je asi utopie.
Ale třeba se ozve někdo, kdo takovou zkušenost má.

Dost záleží na tom, o jaké psy se jedná, jestli by třeba ten kotec po dobu vašeho ježdění zvládli. Někdy pronajímají myslivci svá zařízení, a ti mívají kotce. I některé cvičáky. Zkuste popátrat tudy.
napsal(a):
Dost záleží na tom, o jaké psy se jedná, jestli by třeba ten kotec po dobu vašeho ježdění zvládli. Někdy pronajímají myslivci svá zařízení, a ti mívají kotce. I některé cvičáky. Zkuste popátrat tudy.
Jo kotec byl k dispozici i u jedné chaty, na kterou jsem loni koukala. Ale to už nedohledám.
Známí takto jezdí na šumavu a domácí jim psy nechávají volně na zahradě. Ale asi psi jsou vychovaní neštěkají a hlavně nic neničí. Chce to hledat. Jezdili jsme též všude se psem ale chodil s náma na výlety v penzionu jsme ho nenechávali samotného.
řešení by bylo nechat psa v hotelu a jet na dovolenou bez něj

Když jedeme na dovolenou se psem a s kolem, tak bereme kolo jen jedno. Jeden jede na kole, druhý si dá pěší výlet se psem. A pak se můžeme vyměnit. Blbá rada, ale co jiného....Na jedné dovolené jsme byli v panujících vedrech. Ráno s fenou větší procházka, potom výlet autem a psice byla ráda, že je v chládku v pokoji.
mokras
napsal(a):
No v hotelu se nám je nechávat nechce...je jim 11 pryč a ten větší je závislák....asi nic neničí, spíš vyjí a štěkají...a babičce je 85 a hlídat už nechce ....a děti už mají své programy, takže je nemůžeme pořád využívat
V tom případe vidím jen dve možnosti - sehnat nekoho, kdo by vam psi hlídal v místě dovolené - buď nějaký hotel, že by t byli jen v době vašich výletu. Nebo třeba sehnat pres sociální sítě někoho, kdo nema přímo hotel, ale rád by pohlídal.
A nebo pak přizpůsobit aktivity na dovolené psum..

..."a děti už mají své programy, takže je nemůžeme pořád využívat"....
Jen taková všetečná otázka : Nebylo to náhodou tak, že když jim bylo 10,12 let kručeli, že chtějí pejska?

Dovolená se psem ( se dvěma ) je nějak čím dál těžší. Dost zařízeních psy nebere, tam kde je berou je cena ubytování psa dost vysoká, často podmínka malé plemeno.....Teď jsem koukla na penzion na jižní Moravě, pes a noc 350-450 Kč a podmínka do 50 cm k.v.
A co pořídit takové ty vozíčky za kolo? Psi budou s vámi a vy vypilujete fyzičku k dokonalosti, případně vám na výlet bude stačit menší okruh
Pořízením velkého psa jsem se rozloučila s možností dovolené někde v hotelu... Takže na "dovču" vyrážíme dodávkou, ve které i spíme a vybíráme aktivity tak, aby pes mohl trávit většinu času s námi. Když není vedro, můžeme ho nechat v autě a jít si prohlídnout hrad (třeba), ale ve vedrech to možné není. Takže vlastně naši dovolenou vybírá pes, my ji jen platíme

No a nebo holt přizpůsobit program psům? Když nedávají cyklo výlety, tak nedělám cyklo výlet, ale jen procházkovou dovolenou.

Fatia
napsal(a):
do léta času dost to natrénovat :)
Ale kde, když je hyperaktivní, tak může běžet vedle kola - a to mohou do léta natrénovat.
Doporučuji penzion Celnice Nové Hrady http://www.penzionnacelnici.cz/

Michaela12345
napsal(a):
Doporučuji penzion Celnice Nové Hrady http://www.penzionnacelnici.cz/
...kousek od nás........vřele doporučuji....nádherná krajina - kolo - koupání - houby - borůvky - ryby - spousta míst na zajímavé výlety.........a to ubytování vypadá fajn..........

mokras
napsal(a):
Moc děkuji. Poptám se.
Jinak hyperaktivní je, ale jak jsem psala bylo mu 11....takže když to jeden den přežene s pohybem, druhý den nechodí
Však jsou tam smajlíci...

marcelaamax
napsal(a):
Super, to se líbí i mě, to zázemí pro psy tam Ukládám si
..jak jsem to pročítala, hend jsem si na Vás vzpomněla, že se Vám to bude líbit ............
Luci.n

XXX.XXX.34.189
Dobrý den, zabýváme se cestováním s mazlíčky a chtěli bychom Vás poprosit, zda byste nevěnovali 3 minuty k vyplnění našeho dotazníku. Moc by nám to pomohlo. Předem děkujeme. :-)
https://www.survio.com/survey/d/L6X7Z5O8E1B5J7L9Y?fbclid=IwAR0GpKp9jH1YFh2lRUwE14T3AWnXw1D4ownA4wDUTu-xGuQxOFVd_LlU_FI

Majitel psa napsal majiteli hotelu:
„Vážený pane, rád bych se ve Vašem hotelu ubytoval i se svým psem. Je slušně vychovaný, neštěká, takže nepřidělá obsluze žádnou práci."
Majitel hotelu odpověděl:
„Vážený pane, svůj hotel provozuji už 25 let. Za celou tu dobu mi ještě žádný pes neukradl ručník, osušku, župan, toaletní papír, ani příbor či obraz na zdi. Ani jednou jsem kvůli psovi nemusel uprostřed noci volat policii nebo záchranku, protože se opil a ublížil sobě nebo komukoliv jinému. A ani jednou jsme kvůli psovi nemuseli malovat pokoj, protože ho pozvracel. Váš pes je tedy v mém hotelu vítán. A pokud se za Vás zaručí, můžete přijet i s ním." J
napsal(a):
..."a děti už mají své programy, takže je nemůžeme pořád využívat"....
Jen taková všetečná otázka : Nebylo to náhodou tak, že když jim bylo 10,12 let kručeli, že chtějí pejska?
To třeba ani ne....ale spíš rodiče se starali, vychovali, dali dětem asi to nejlepší, co bylo v jejich možnostech...tak si říkám - že by to ty děti mohly oplatit protislužbou. Vždyť na dovolenou se nejezdí 10x za rok.

marcelaamax
napsal(a):
V tom případe vidím jen dve možnosti - sehnat nekoho, kdo by vam psi hlídal v místě dovolené - buď nějaký hotel, že by t byli jen v době vašich výletu. Nebo třeba sehnat pres sociální sítě někoho, kdo nema přímo hotel, ale rád by pohlídal.
A nebo pak přizpůsobit aktivity na dovolené psum..
Taky se můžete porozhlédnout po "hlídačkách" v okolí.
https://www.hlidacky.cz/hlidani-psu-mazlicku?gclid=EAIaIQobChMIxuPPhr-l4gIVzOF3Ch0AOws9EAAYASAAEgL2m_D_BwE