Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2019 11:59
luciee29

XXX.XXX.50.3

Budeme(resp. babicka) bude mit stene Jack Russela teriera. Premyslime nad jmenem, a babicka mu chce dat jmeno Arina, ktery mel i minuly pes. Prijde mi divne mu davat jmeno po psovi,ktery uz vlastne nezije... nevite poradit nejake jmeno,aby sedelo i k malemu pejskovi? Pro kluka se mi libi Tobias(Tobík),ale co kdyz si vezmeme holku? Prosim poradte,dekuju✌❤

16.3.2019 12:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

my měli taky 2x Argo .............ale nový pes už bude mít jméno jiné. Podívejte se na kalendář psích jmen jistě vhodné vyberete

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.3.2019 13:28

To je nějaká akční babička, že bude mít jrt? Nebo jste ji do toho navezli vy, mladší členové rodiny?
Jinak proč ne jméno po zemřelé psovi, někteří lidé to tak mají. Rozhodně je Arina originálnější než Tobias, Tobík. Znám Tobiáše kluka, mimino, psa,...

16.3.2019 13:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To je nějaká akční babička, že bude mít jrt? Nebo jste ji do toho navezli vy, mladší členové rodiny?
Jinak proč ne jméno po zemřelé psovi, někteří lidé to tak mají. Rozhodně je Arina originálnější než Tobias, Tobík. Znám Tobiáše kluka, mimino, psa,...

taky se mi Arina líbí víc. A říká se že psi jméno kde se vyskytuje r prý lépe slyší.............já osobně mám ráda krátká jména a taky jsme měli dva psy téhož jména.

16.3.2019 13:35
impact

XXX.XXX.195.92

Já bych ho pojmenovala Pocempřestaňfuj. Stejně to bude babička potřebovat..

17.3.2019 12:20
luciee29

XXX.XXX.50.3

Děkuju za odpověď. A ano,babička je da se rict akční důchodkyně😅. Podívám se do nějakého psího kalendáře,to je dobrý nápad. Začal se líbit návrh Ema a Amy(Ejmi),tak uvidíme,no. Stejně to bude nakonec blbec, miláček,sluníčko,hajzlík a podobně😂

17.3.2019 12:29
GAELLE

XXX.XXX.55.67

luciee29 napsal(a):
Děkuju za odpověď. A ano,babička je da se rict akční důchodkyně😅. Podívám se do nějakého psího kalendáře,to je dobrý nápad. Začal se líbit návrh Ema a Amy(Ejmi),tak uvidíme,no. Stejně to bude nakonec blbec, miláček,sluníčko,hajzlík a podobně😂

https://www.muj-pes.cz/jmena-psu-kocek.php

17.3.2019 13:07

Moje fena se jmenuje stejně jako se jmenovala ovčanda...Sára. Ne, že by to bylo účelově, ale tak nějak jsme se s manželem nemohli shodnout na nějakém jméně...
takže nakonec manžel navrhl, že jí pojmenujeme stejně Sára....ono na první pohled se to možná divný zdá, ale v praxi mi to přijde normální.....o jméně pro další fenu už asi diskuze nepovedeme a bude to s největší pravděpodobností zase Sárinka.

17.3.2019 13:58

Já teda psovi nikdy nedám stejný jméno, protože když se o nich bavíme, tak bych je pak musela číslovat :-) Měli jsme Robina, taky Sáru, Maggii, Rommy, teď máme Nelinku, Julinku a Dráčka (v PP Drago). U dalšího štěněte, který bude cca v červenci, zatím jméno nevím, čekám, jak moc se mně bude líbit to v PP nebo jak se s chovatelkou na jméně domluvíme. Má být od Ch, tak by se mi třeba líbilo Cherry, ale ještě nejsem napevno rozhodnutá.

17.3.2019 14:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Moje fena se jmenuje stejně jako se jmenovala ovčanda...Sára. Ne, že by to bylo účelově, ale tak nějak jsme se s manželem nemohli shodnout na nějakém jméně...
takže nakonec manžel navrhl, že jí pojmenujeme stejně Sára....ono na první pohled se to možná divný zdá, ale v praxi mi to přijde normální.....o jméně pro další fenu už asi diskuze nepovedeme a bude to s největší pravděpodobností zase Sárinka.

no fakt je že přítel chce zase Arga. Ale já už ne......................pro mne byl Argo jen jeden jediný a nový pes se bude určitě jmenovat jinak. I když asi podobně, aby tam bylo A i R.....................Sára je moc hezké jméno

17.3.2019 15:33

Nikdy bych psa nepojmenovala stejně jako předešlého. Každý je originál a jen jeden. Stejně tak to nemám ráda u lidí pojmenovávat děti po rodičích a svým způsobem to nechápu. Přijde mně že tím každý ztrácí na jedinečnosti.

17.3.2019 15:51

GAELLE napsal(a):
no fakt je že přítel chce zase Arga. Ale já už ne......................pro mne byl Argo jen jeden jediný a nový pes se bude určitě jmenovat jinak. I když asi podobně, aby tam bylo A i R.....................Sára je moc hezké jméno

No a to jsem původně chtěla, aby se jmenovala Amee (čti Ejmy)...podle robota z filmu Rudá planeta, který se přepínal do bojového módu, protože Sárina byla přesně taková jako štěndo....z roztomiloučkýho neviňátka se stalo během zlomku sekundy "vraždící monstrum"...doslova, kdyby se štěňata rodila třeba ve velikosti slůněte, tak by nás snad při té svojí hře na lov a boj, všechny zahrdlila.
No přiznám se, že jméno dostala až za dva dny, protože jsme se nemohli dohodnout.....za ty dva dny se teda předvedla, co je pravda, po těch dvou dnech jsme jeli ještě pro jejího bratra, což čuba korunovala tím, že ho chtěla "sežrat" a trvalo 2 hodiny, kdy byl chudák v košíku na gauči, než ho madam vzala na milost.
A mě přišlo pomalu nejlepší jí pojmenovat El Chupacabra....načež mi manžel řekl, že jsem se zbláznila a když přišel do pokoje syn, tak se ho manžel zeptal, jak by feňuli pojmenoval a syn bez váhání řekl "El Chupacabra"...načež manžel prohlásil, že jsme blbý oba....a to jsme se fakty nedomluvili ani jsme o tom předtím nemluvili......
Mě by třeba vůbec nevadilo nějaké lidské jméno...třeba Éliška, Terezka, Amálka, prostě něco miloučkýho, příjemnýho.......nemusí to být ausgerechnet psí jméno.
Ale s manželem je to těžký....takže další fenu pojmenuju vlastně klidně po mě "Sardullah" a budeme jí zase říkat Sáro..

17.3.2019 15:56
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No a to jsem původně chtěla, aby se jmenovala Amee (čti Ejmy)...podle robota z filmu Rudá planeta, který se přepínal do bojového módu, protože Sárina byla přesně taková jako štěndo....z roztomiloučkýho neviňátka se stalo během zlomku sekundy "vraždící monstrum"...doslova, kdyby se štěňata rodila třeba ve velikosti slůněte, tak by nás snad při té svojí hře na lov a boj, všechny zahrdlila.
No přiznám se, že jméno dostala až za dva dny, protože jsme se nemohli dohodnout.....za ty dva dny se teda předvedla, co je pravda, po těch dvou dnech jsme jeli ještě pro jejího bratra, což čuba korunovala tím, že ho chtěla "sežrat" a trvalo 2 hodiny, kdy byl chudák v košíku na gauči, než ho madam vzala na milost.
A mě přišlo pomalu nejlepší jí pojmenovat El Chupacabra....načež mi manžel řekl, že jsem se zbláznila a když přišel do pokoje syn, tak se ho manžel zeptal, jak by feňuli pojmenoval a syn bez váhání řekl "El Chupacabra"...načež manžel prohlásil, že jsme blbý oba....a to jsme se fakty nedomluvili ani jsme o tom předtím nemluvili......
Mě by třeba vůbec nevadilo nějaké lidské jméno...třeba Éliška, Terezka, Amálka, prostě něco miloučkýho, příjemnýho.......nemusí to být ausgerechnet psí jméno.
Ale s manželem je to těžký....takže další fenu pojmenuju vlastně klidně po mě "Sardullah" a budeme jí zase říkat Sáro..

když jsme u těch lidských jmen. Kamarád má velkého knírače. Fakt velkého. Jmenuje se Toníček. A druhá kamarádka má dva "bojové" psy (amstaf, staford - nevím) a jmenují se Lubošek a Růženka.....................A Chupacabra to by byl fakt originál oni to musí být pěkní drobečkové ti vaši pejsci

17.3.2019 16:08

GAELLE napsal(a):
když jsme u těch lidských jmen. Kamarád má velkého knírače. Fakt velkého. Jmenuje se Toníček. A druhá kamarádka má dva "bojové" psy (amstaf, staford - nevím) a jmenují se Lubošek a Růženka.....................A Chupacabra to by byl fakt originál oni to musí být pěkní drobečkové ti vaši pejsci

No to jooo....jsou to moje mimiňa, štěňátečka moje zlaťoučký , i když je fakt, že feňulka už trochu šedivý, takže jí sem tam říkáme bábino, ale pes bude mimino až do smrti....
ale ne, myslim, že s 50 kilama váhy a se 72 cm v kohoutku zde nejsme zdaleka největší......na to jsou tu větší borci....

17.3.2019 16:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

No to jooo....jsou to moje mimiňa, štěňátečka moje zlaťoučký , i když je fakt, že feňulka už trochu šedivý, takže jí sem tam říkáme bábino, ale pes bude mimino až do smrti....
ale ne, myslim, že s 50 kilama váhy a se 72 cm v kohoutku zde nejsme zdaleka největší......na to jsou tu větší borci....

není to jen o velikosti, musí to být hezká kombinace plemen. Stejně ti kříženci mají něco do sebe

17.3.2019 16:41

GAELLE napsal(a):
není to jen o velikosti, musí to být hezká kombinace plemen. Stejně ti kříženci mají něco do sebe

Jo tak kombinace povedená.......klidně bych křížence brala znova, ale spíš něco jako má Bodlinka Norinku .....no, aby tam byla zastoupená pastevecká palice...

17.3.2019 16:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Jo tak kombinace povedená.......klidně bych křížence brala znova, ale spíš něco jako má Bodlinka Norinku .....no, aby tam byla zastoupená pastevecká palice...

a já zas to samé co jsme měli - ovčák určitě vlkodav možná.........teď se objevily na trhu nějaké genetické testy kde se dá prý určit vořechovy předky. škoda že už nežije pro srandu bych je udělat nechala

17.3.2019 17:19
Fatia

XXX.XXX.64.240

znám lidi, co mají Kikinu. Už asi pátou v řadě. jednu dobu měli dvě feny, dvě Kikiny. přijde mi to trochu potrhlé, ale alespoň se nespletou :D

17.3.2019 17:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No u nás je to se jmény většinou tak, že nějaké dáme a po čase se stejně začne psovi říkat jinak . Ale ne jen jakoby přezdívka, ale tak, že pes na to už normálně slyší a reaguje - a možná víc než na svoje "první" jméno.

Když to vezmu úplně od začátku - baset se jmenoval Dan - vůbec nevím proč, ale postupem času se mu začalo říkat Franta a slyšel na to, pak už se mu víc říkalo "Franto" než "Dane". Pak byl Max, Maxim - tomu já osobně teda říkala pořád stejně, ale táta mu začal říkat "pane divoký" a pes na to slyšel. No a teď nynější pes - od štěněte už od chovatelky Cooper - cca po roce jsem mu začala říkat "Kůprosaurus" a nakonec z toho vzniklo "Saurus", "Saur" - na psa teď normálně volám "Saure", "Saurusi", "Sauro", "Saurusku" a to i na cvičáku . Ale slyší i na Cooper. Nebylo to, že bychom měnili jména záměrně, ale nějak to přišlo. Pak mámy jorkšírka - od štěněte Edyna, Edy - pak jí tata (jak byla malá) začal říkat sendvič a z toho vzniklo Čenda (i přesto, že je to fena). No a Edy už ji nyní neříká pěkných pár let nikdo, už na to ani neslyší, už slyší jen na Čendu. Nejlepší je, když někomu vysvětlujete, že se jmenuje Čenda, ale je to fena . No a nynější fenka - Ejbí, Ejba, Ejbinka - vzniklo z toho Ejbotvor a teď se to zase zkrátilo jen na tvor . Ale tam se teda snažím se v tom krotit a říkat ji normálně "Ejbí", i když někdy už to ani nevnímám a říkám ji tvore - ale tam je pořád ještě jako v rámci nějaké "přezdívky" , něco jako bych říkala třeba ty čubino moje. Ale u předchozích psů už jsou to fakt zažitá jména.

Jo a u nynější fenky když jsme se rozhodovali nad jménem tak jsme vybírali mezi "Ejbí" a "Bejlí" - naštěstí jsme dali "Ejbí" - protože táta má teď staršího psa z druhé ruky a ten se jmenuje "Bejly". Ono i tak je to dost podobné.

17.3.2019 17:47
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
a já zas to samé co jsme měli - ovčák určitě vlkodav možná.........teď se objevily na trhu nějaké genetické testy kde se dá prý určit vořechovy předky. škoda že už nežije pro srandu bych je udělat nechala

Nevíte jak se to pohybuje cenově?

17.3.2019 18:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Nevíte jak se to pohybuje cenově?

mám pocit kolem 2-3 tis. Podívám se jestli najdu ten odkaz. Vyskočila na mne někde reklama.....................a jinak my psovi taky říkali úplně jinak. Já "hafi" "hafinku" to se přítel mohl pos....t a on zas "pupíku" Pes na vše slyšel a reagoval. A pak že jsou kříženci blbí

17.3.2019 19:32

To my jsme snad jenom první feně říkali skutečně jménem...Sáro, Sárinko....manželovo babička to teda naprosto ignorovala...nebo už ve svém pokročilém věku třeba jméno nepobrala, takže jí říkala Sojko nebo Silvo...fena slyšela i na to. No a současná Sára...té v 99% říkáme Šaríku, Šaríno...a nebo Žeryku....Princezničku nepočítám, to je již zmiňovaná přezdívka a o psu ani nemluvim...když mu řeknu jménem Jacku, tak už na něj musím být naštvaná...je to prostě Mimiňo, Mimíšek, Mimi atd atd.....no prostě to máme s těma jménama podobně jako Marcela....

17.3.2019 20:25

Rodiče mají černého psa Rona a babička si to furt pletla a volala na něj Rome!

17.3.2019 20:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Rodiče mají černého psa Rona a babička si to furt pletla a volala na něj Rome!

za našeho mládí se černí psi často jmenovali "cikán" a nikomu to nepřišlo divné

17.3.2019 21:00

GAELLE napsal(a):
za našeho mládí se černí psi často jmenovali "cikán" a nikomu to nepřišlo divné

Chápu, doba se změnila. Ale tohle právě mělo ještě to kouzlo nechtěného.

17.3.2019 21:34

Nikdy bych psa nepojmenovala stejně jako předešlého. Každý je originál a jen jeden. Stejně tak to nemám ráda u lidí pojmenovávat děti po rodičích a svým způsobem to nechápu. Přijde mně že tím každý ztrácí na jedinečnosti.

Mám to stejně jak vy. A ještě nemám ráda, když se zvířeti říká lidským jménem.

18.3.2019 07:10

Filip už byl zařazen do kalendáře psích jmen :-))

18.3.2019 08:13

Mám to stejně jak vy. A ještě nemám ráda, když se zvířeti říká lidským jménem.

Spoustě psů dávají lidi anglická jména, ta jsou většinou i lidská. Na to množství psů by asi jen ta klasicky česká psí jména nestačila :-)
Mně to třeba nevadí vůbec, ale určitě není vhodný dát psovi jméno, když se před týdnem narodilo sestře, bratrovi, sousedovi atd. dítě se stejným jménem

18.3.2019 10:10

Spoustě psů dávají lidi anglická jména, ta jsou většinou i lidská. Na to množství psů by asi jen ta klasicky česká psí jména nestačila :-)
Mně to třeba nevadí vůbec, ale určitě není vhodný dát psovi jméno, když se před týdnem narodilo sestře, bratrovi, sousedovi atd. dítě se stejným jménem

Ta anglická mi tak nějak nevadí. Žiju v ČR, tak se mi moc nelíbí, když psi dostávají česká lidská jména. Pikantní je, když jdete po ulici, někdo zavolá "Toby!" a otočí se pes i kluk...

Ale, jak se říká, doma není nikdo prorokem - naše první kavkazanka se jmenovala Bára, měla to v PP a našim se to líbilo, takže jsme jí tak říkali všichni. I když mně to nesedělo.

18.3.2019 10:20

No nám se dost líbilo jméno Baruška...jenže naši nej kamarádi mají dceru se stejným jménem, tak nám to bylo blbý...

18.3.2019 10:27

No nám se dost líbilo jméno Baruška...jenže naši nej kamarádi mají dceru se stejným jménem, tak nám to bylo blbý...

Mám neteř Leonu a známá pojmenovala svou fenu z útulku Lea...
Přijde mi to ujeté.

18.3.2019 10:36

Nicméně naopak jim nebylo vůbec blbý pojmenovat svého psa stejným jménem jako máme my ...Jack.....je to teda bearded kolie...a můžete všichni hádat, jak mu nakonec říkaj...Mimino - prostě jim to tak nějak vyplynulo.....takže když se pak spolu bavíme o psech tak je to samé....naše Mimino a vaše Mimino.....no myslím, že jestli nás občas někdo poslouchá, tak si musí ťukat na čelo, zvlášť, když zjistí, že je to debata o psech

18.3.2019 10:52

Ta anglická mi tak nějak nevadí. Žiju v ČR, tak se mi moc nelíbí, když psi dostávají česká lidská jména. Pikantní je, když jdete po ulici, někdo zavolá "Toby!" a otočí se pes i kluk...

Ale, jak se říká, doma není nikdo prorokem - naše první kavkazanka se jmenovala Bára, měla to v PP a našim se to líbilo, takže jsme jí tak říkali všichni. I když mně to nesedělo.

Mně se teda skoro nikdy jméno v PP nelíbilo, ale naposled ani nehodilo....Goldie...prostě hrozný, tak bych na psa nevolala ani za nic, navíc shodou okolností si přivezli fenku stejného jména, i když jiného plemene, skorosousedi, se kterýma dost často venčíme. Poslední pes má v PP Drago, kromě toho, že na to neslyší, tak se to k němu vůbec nehodí, je to takovej hodnej moula, ale na cvičáku si na to budeme muset asi zvyknout, jedině, že bych na něho volala česky Draku :-)

18.3.2019 10:56

Barušek je docela hodně, pak taky Elišek a Nelinek......všechno i docela oblíbený lidský jména. My máme Nelinku z útulku, přejmenovávat jsem nechtěla, bude jí letos 9 let. A předloni se neteři narodila dvojčata, jedno z nich je Nelinka, babičce se to nelíbilo, že máme stejně pojmenovaného psa, bohužel s tím už nic nenadělám :-)

18.3.2019 11:02

Mně se teda skoro nikdy jméno v PP nelíbilo, ale naposled ani nehodilo....Goldie...prostě hrozný, tak bych na psa nevolala ani za nic, navíc shodou okolností si přivezli fenku stejného jména, i když jiného plemene, skorosousedi, se kterýma dost často venčíme. Poslední pes má v PP Drago, kromě toho, že na to neslyší, tak se to k němu vůbec nehodí, je to takovej hodnej moula, ale na cvičáku si na to budeme muset asi zvyknout, jedině, že bych na něho volala česky Draku :-)

"Draku" je přece krásné! A třeba z něj drak ještě bude...

18.3.2019 11:09

"Draku" je přece krásné! A třeba z něj drak ještě bude...

Ok, díky, tak to tak necháme, protože ten Drago mi teda vůbec nejde z pusy :-)

18.3.2019 11:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Barušku měla babička - fenu BSP. Říkalo se jí Barčo,Baruško,Barunko a pak taky Berunko a Beruško. Ale přišlo, že to tak nějak na ní sedělo :-)

18.3.2019 11:28

..no když jsem kdysi měl fenu NO tak to byla Irča - Irena, kamarád ze cvičáku měl tehdy dvě feny NO Evičku a Haničku........legrace byla, když jsme spolu venčili a volali na ně......

18.3.2019 12:48
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nicméně naopak jim nebylo vůbec blbý pojmenovat svého psa stejným jménem jako máme my ...Jack.....je to teda bearded kolie...a můžete všichni hádat, jak mu nakonec říkaj...Mimino - prostě jim to tak nějak vyplynulo.....takže když se pak spolu bavíme o psech tak je to samé....naše Mimino a vaše Mimino.....no myslím, že jestli nás občas někdo poslouchá, tak si musí ťukat na čelo, zvlášť, když zjistí, že je to debata o psech

Mám to stejně, většinou, když psa jen tak koriguju, volám na něj: mimušo, kam zase jdeš, tam už jsi byl dnes třikrát...Pak si uvědomím, že na vedlejší stavbě jsou dělníci No tak vypadám jak magor a co? Nakonec je mi stejně šumák, co si kdo o mě myslí Pro psa jsme si měli vybrat jméno na W. Jenže se narodil jen vrh V. My už měli vybraného Woricka a zvykli jsme si na to. Takže pes je v papírech Vasi a doma Worka a mimušo

18.3.2019 15:53
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Můj pes se jmenuje Teddy. Nějak z toho vzniklo kastrůlek. A teď mu říkám hrnče. Na cvičáku na něho volám HRNČEEE a všichni se na mě jen tak dívají 😂😂.

18.3.2019 16:39

Naše první mopsle byla papírovým jménem Asanta (krásné jméno), doma byla Ašinka.
Druhá má v papírech Whoopie a jelikož od pidištěněte všude skákala a lítala jak čamrda, tak je prostě dodnes Hupi, Hupina.
No a adopťačce jsme dali jméno Šťopka.

Jedna známá měla dva mopsí kluky, jednoho béžovýho a druhýho černýho - světlý byl Rocky a černý byl Apollo

18.3.2019 17:35
VENULEE

XXX.XXX.191.113

Tak u nás je to fakt sranda.
😂
Původní psi co si pamatuji se jmenovali Chuck a Max
Když oba odešli meli jsme Bertika ke kterému po čase přibyl zase Max 😂 Když umřel Bertik a Max zůstal sám tak se pořídil zase Bert.
😂 No a čirou náhodou jsme si teď brali štěně vrh CH a ano máme doma zase Chucka i když lhala bych, kdybych tvrdila, že mu tak říkáme pro nás je to Čárloš 😂😂

Má to někdo podobně? Že se mu pejsci vrací v podobě jmen?

18.3.2019 18:24

Psi se u nás jmenují tak nějak normálně. Ale kočky jsem měla Tekilu a Džina, pak přišly kozy Henesy, Balantinka a Bejlíz, na kozičku u nás narozenou zbyla Pralinka a tím jsme řadu ukončili. Další kůzlata šla do mrazáku nebo z domu - tak už to bylo jedno.

19.3.2019 09:21

VENULEE napsal(a):
Tak u nás je to fakt sranda.
😂
Původní psi co si pamatuji se jmenovali Chuck a Max
Když oba odešli meli jsme Bertika ke kterému po čase přibyl zase Max 😂 Když umřel Bertik a Max zůstal sám tak se pořídil zase Bert.
😂 No a čirou náhodou jsme si teď brali štěně vrh CH a ano máme doma zase Chucka i když lhala bych, kdybych tvrdila, že mu tak říkáme pro nás je to Čárloš 😂😂

Má to někdo podobně? Že se mu pejsci vrací v podobě jmen?

Moje teta měla haskounku Citu...měla to v papírech a i jsme jí tak říkali........no a když potom fena umřela, tak sestřenka pořídila tetě štěndo...holčičku, labradorku......no a aniž by to věděli, vybrali štěně, které v papírech mělo taky Cita.....ale to bylo pro tetu nepředstavitelný, takže byla pojmenována jako Elína...Eli....

Přidejte reakci

Přidat smajlík